2021-09-16 69 浏览
去大埔探朋友,一齊行大埔超級城,順利醫下肚。好耐無食日本野,於是我哋黎左呢間日式放題食午餐。呢度除左用手機掃QR code 落單外,仲可以出去拎野食,前菜既選擇都算多。有我鍾意食既蟹籽同中華沙律。炸雞髀🍗坐係飲品櫃前既好處係可以易拎飲品,個刺身好新鮮,我地叫左三文魚、吞拿魚、元貝、蟹柳、蝦🦐、油甘魚,喜歡元貝既鮮甜口感。海膽手卷、蟹肉蟹膏手卷size 細細件,勝在佢既大小剛剛好係一口份量,可以試多幾款唔同口味之餘,又唔怕好快飽。味道都唔錯。有和牛壽司、芝士烤蠔、饅魚壽司。喜歡和牛壽司既香口味,上面既蒜茸令和牛既香味更突出。蟹柳壽司都香煎味重,好惹味。串燒牛舌,烤得香脆可口。雞軟骨串吞拿魚海膽壽司、帆立貝壽司、劍魚腩壽司 味道:鮮、甜竹笙瑤柱蟹王翅榴蓮炸彈 榴蓮控必食既甜品,流心榴蓮,啖啖榴蓮香,食過返尋味。

有我鍾意食既蟹籽同中華沙律。

炸雞髀🍗

味道都唔錯。

有和牛壽司、芝士烤蠔、饅魚壽司

串燒牛舌,烤得香脆可口。

雞軟骨串

吞拿魚海膽壽司、帆立貝壽司、劍魚腩壽司

味道:鮮、甜

竹笙瑤柱蟹王翅

榴蓮炸彈
榴蓮控必食既甜品,流心榴蓮,啖啖榴蓮香,食過返尋味。
2021-09-15 1275 浏览
大埔都有放題店喇!而家最平有85折優惠  最平價錢由$238起 食足2小時刺身壽司 軍艦手卷 串燒 煮物 炸物 麵食 料理 天婦羅 刺身方面以一件起計,想食幾多就落幾大,但大前題唔好浪費 呢度無扣單減量機制所以我地第一轉都係先食每款2件先,覺得好食先再追加同樣地呢度都係包任飲凍酒 包括日本酒同啤酒,非常抵飲 鐘意飲酒一定回本同一般自助餐放題一樣,會將沙律等前菜類小吃放在自助區等你地自己夾取,慳人手慳功夫海鮮有螺同蜆肉任食 其他刺身類就要由手機落單刺身方面都係常見既油甘魚 甜蝦 三文魚 赤貝等等選擇 色澤都幾新鮮既,最好食個人推介甜蝦夠大蝦夠鮮甜炸物天羅婦方面 雞翼 蟹肉 大蝦都係出色既 酒類飲品配呢D炸物真係一流 飲左幾杯清酒!清酒煮大蜆 鮑汁花膠都係比較好食既熱食類 花膠片好大片好入味 口感軟淋另外個翅湯都好飲,個汁夠香夠濃 芝士扇貝都係焗得好食,所以比較推介 雪糕有H牌 或M牌供應,睇貨量或返貨決定 當天有朱古力口味同雲尼拿選擇折完價錢$200幾,都幾抵食既評分8/10消費$240Manya Japanese RestaurantShop 542-548, G/F, Tai Po
刺身壽司 軍艦手卷 串燒 煮物 炸物 麵食 料理 天婦羅
所以我地第一轉都係先食每款2件先,覺得好食先再追加
海鮮有螺同蜆肉任食 其他刺身類就要由手機落單
折完價錢$200幾,都幾抵食既

評分8/10
消費$240
Manya Japanese Restaurant
Shop 542-548, G/F, Tai Po Mega Mall, 9 On Pong Road, Tai Po
2021-09-15 184 浏览

評分8/10
消費$240
Manya Japanese Restaurant
2021-09-14 72 浏览
今日和老婆去大埔超級城行街,行到又攰又肚餓,就係附近搵嘢食,任食日本野睇到餐牌有很多選擇,樣樣都很想試,就決定食放題餐廳面積都可以,裝修得日本色彩一看雪櫃有很多飲品種類,非常之多選擇而甜品櫃,也放了生果甜品,種類繁多小食冷盤,有原盆蟹子任取,泰式鳳爪,款式眾多,筍片爽口清新,泰式鳳爪入口凉爽,微酸而帶辣,而海節十分爽口,有口感隨意點了一盆刺生,三文魚很新鮮,每樣食材都很好難得有海膽壽司,當然唔放過,入口即化甘香炒雞腎爽口野味黑召牛舌,牛味濃而爽口最後食埋碗魚翅,非常之開心,而且十分滿足,細心製作,而且食物新鮮,高水準
睇到餐牌有很多選擇,樣樣都很想試,就決定食放題
餐廳面積都可以,裝修得日本色彩
一看雪櫃有很多飲品種類,非常之多選擇
甜品櫃,也放了生果甜品,種類繁多
小食冷盤,有原盆蟹子任取,泰式鳳爪,款式眾多,
隨意點了一盆刺生,三文魚很新鮮,每樣食材都很好
難得有海膽壽司,當然唔放過,入口即化甘香
炒雞腎爽口野味
黑召牛舌,牛味濃而爽口
2021-09-14 64 浏览
「滿屋」呢個品牌相信唔需要再作多介紹,旗下嘅分店唔少,亦都分咗唔同嘅級數,配合返唔同嘅客人~食物存放得乾淨企理,店員亦都有提醒客人必須戴口罩先出去攞嘢食,衛生程度絕對不用擔心!放題通常都會以刺身作為首一輪去開開胃先,見到啲刺身厚切、新鮮!賣相真係非常靚!壽司都係「的的式式」咁為之一件,食到唔同口味嘅壽司,亦都唔會太快飽肚,可以留番啲實力去挑戰啲熟食!卷物既種類都幾多,當中都係細細件,面層亦都有非常豐富食材同汁醬~比起壽司較為Rich!蒜片牛柳粒~蒜片係即製嘅!非常香脆,牛柳粒夠哂淋燒雞軟骨脆卜卜,加埋檸檬汁可以去除油膩感燒扇貝配上濃厚嘅汁非常Rich,令人十分滿足天婦羅及芝麻雞翼~炸物都係新鮮炸嘅!非常夠熱且香脆,抵讚!

蒜片牛柳粒~蒜片係即製嘅!非常香脆,牛柳粒夠哂淋

燒雞軟骨脆卜卜,加埋檸檬汁可以去除油膩感

燒扇貝配上濃厚嘅汁非常Rich,令人十分滿足

天婦羅及芝麻雞翼~炸物都係新鮮炸嘅!非常夠熱且香脆,抵讚!
由細到大都係大埔成長,每次一有新餐廳都會即刻同屋企人朋友去試。今次知道左大埔開左滿屋放題,當然要即刻call朋友一齊去食!終於唔洗出到去旺角咁遠食放題了由於我同朋友擔心假日比較多人,於是選擇左平日下午時間黎食。一去到,餐廳服務員就好熱心安排座位比我地,並提示我地落單既時候記得使用QR code。我同朋友坐低後,立即兵分兩路,佢負責拎飲品同小食,而我負責網上落單,唔夠五分鐘,我地就已經叫齊想食既食物同飲品了首先來到的刺身,同其他放題一樣,都會放滿冰係刺身上,務求保持新鮮。味道方面,刺身新鮮鮮甜,三文魚厚薄適中,入口即溶,係日本既感覺啊除左刺身外,我地仲叫左不同壽司,例如芝士鰻魚壽司,花之戀,海膽呑拿魚蓉壽司,火炙壽司等,壽司款式比想像中多。有d放題餐廳為左加快出單時間,往往壽司黎到食客面前時,壽司都已經變形或散晒,但呢度完全唔會出現此惡劣情況,呢度出單時間適中,壽司上菜時亦非常工整,對食客來說都是一種尊重,呢點值得稱讚👍🏼至於小食方面,我地點左牛舌串燒,鹽燒雞翼,榴槤球,牛柳粒,芝麻雞翼,天婦羅等,一般你想到的食物都有。當然,我唔列晒所有食物出來了,其他食物就等你地自己黎試吧!最後令人驚

除左刺身外,我地仲叫左不同壽司,例如芝士鰻魚

最後令人驚喜的雪糕,並唔係雪糕機就咁吱出來的雪糕,亦唔係韓國既廉價雪條,而係Haagen-Dazs同Movenpick雪糕,而且有好多味道可供選擇,食到非常滿足呢!

下次同屋企人慶祝生日可以再來了

2021-09-02
午餐
  • 刺身
2021-09-09 61 浏览
今日嚟到大埔食放題近排疫情冇得去旅行唯有喺香港搵吓有啲咩好嘢食 見到位於大埔超級城一間放題叫做滿屋 佢哋呢度主要係做放題有午市 晚市 大概二百零蚊到就食到一餐去到門口其實已經有人排緊隊所以如果想食嘅就一早book定位啦入到去就見到啲小食區同埋飲品區飲品區同小食區嘅款式都算多望落去都乾乾淨淨❤️佢哋呢度係用QR code叫嘢食我就覺得好方便 嗌咗啲咩嘢食就會睇到而且我叫完大概5分鐘左右就已經有嘢食✌🏻✌🏻放題第一樣一定要嗌嘅梗係刺身啦三文魚 吞拿魚 甜蝦 帶子 呢幾樣基本都會有所有刺身都好新鮮 特別係甜蝦大大隻好鮮甜仲有你order嘅數量佢一定比足你✌🏻平時食放題佢一定唔會比足你另外仲叫咗啲壽司鰻魚壽司 芝士火焰壽司 花之戀蝦壽司 啲熟食都唔錯 有燒番薯 蜆煲 芝麻雞翼炸蠔等等啲熟食嚟到都好熱辣辣脆卜卜口感好好 甜品雪糕就有四個選擇我就揀咗Häagen-Dazs嘅比利時朱古力✌🏻✌🏻總括嚟講 我覺得食放題可以食到咁新鮮嘅刺身 係好難得 最緊要價錢都親民
今日嚟到大埔食放題

2021-09-03
用餐优惠
試食活動
2021-09-07 53 浏览
朋友生日最岩就係去食放題賀一賀,可以任食刺身,滿屋一直都係我既首選,D野新鮮,種類又多,咁岩大埔新開左無幾耐就去試下.環境乾淨,坐得舒服,有個自助區有冷盤,甜品,熱食,清酒,飲品區,好多野食.落單轉用掃QR Code,覺得好方便,介面易用,唔怕漏單,又知道點左D咩,唔做大嘥鬼.第一時間梗係點刺身啦,三文魚,北寄貝,赤貝,北海道帶子,蟹棒,大赤蝦,泰式生蝦. 三文魚係厚切,食落油脂豐富. 北海道帶子肥美.北寄貝,赤貝爽口彈牙. 大赤蝦同泰式生蝦都好新鮮,甜.見到創作壽司都好吸引,雪燕魚籽花之戀,鵝肝拌帶子壽司,鮑魚壽司,雪燕高級配魚籽既鮮味,好正. 鮑魚大大隻,又入味,GOOD.朋友係芝士控,覺得芝士燒蟹棒,火炙燒芝士鰻魚,黃金燒扇貝都好好味.西京燒比目魚又係我必點既,外皮脆脆,肉質嫩滑,點埋沙律醬.正..鮑汁燴花膠又係好好食,花膠大大塊,吸收曬上湯,正.我最愛既榴槤炸彈同炸鮮奶,炸得超鬆脆,超流心香濃榴槤湧出來,好食到每次都會encore好多次. 食埋個哈根大師同movenpick雪糕真係無得輸. 大滿足.
朋友生日最岩就係去食放題賀一賀,
可以任食刺身,

第一時間梗係點刺身啦,
三文魚,北寄貝,赤貝,北海道帶子,蟹棒,大赤蝦,泰式生蝦.

大赤蝦同泰式生蝦都好新鮮,甜.

鮑魚大大隻,又入味,GOOD.

鮑汁燴花膠又係好好食,花膠大大塊,吸收曬上湯,正.

我最愛既榴槤炸彈同炸鮮奶

2021-09-02
2021-09-05 51 浏览
今日同朋友食放題 呢間滿屋放題已經食過其他分店 大埔分店都係第一次閒日夜晚嚟到都幾多人 幾乎全場爆滿 入面好多卡位 不過都比較狹窄 尚算坐得舒服有好多前菜 飲品都係自取 竟然有小朋友至愛嘅朱古力噴泉 好邪惡呀食放題梗係要食刺身喇 大大隻有頭甜蝦 帶子三文魚 油甘魚 全部都夠曬鮮甜 當中最正梗係三文魚啦 夠曬肥美叫咗幾件壽司 醋飯軟硬適中上面嘅材料都夠新鮮原隻芝士焗扇貝 上面仲有少少沙律醬 扇貝肉有咬口串燒雞軟骨 燒得卜卜脆最正係食到最尾可以一人一杯haagen dazs雪糕

叫咗幾件壽司 醋飯軟硬適中上面嘅材料都夠新鮮

原隻芝士焗扇貝 上面仲有少少沙律醬 扇貝肉有咬口

串燒雞軟骨 燒得卜卜脆

最正係食到最尾可以一人一杯haagen dazs雪糕
2021-09-03 54 浏览
好耐冇食過日本放題 喺大埔超級城新開左呢一間好經濟抵食嘅放題 食物種類選擇繁多決定試一試佢果然冇失望 刺身方面好多款唔同選擇 三文魚吞拿魚劍魚腩赤蝦鮑魚片帶子應有盡有 仲要每樣都好新鮮 鮮甜美味 Encore左兩三次 不得了 食刺身都食飽 比二百幾蚊真係抵到爛熱食方面一啲都唔差有 吉列炸蠔同埋炸雞翼 呢個我覺得係最出色 即叫即炸唔係放到凍哂 而且非常Juicy 而且冷盤都非常出色 各適其適嘅沙律都有 仲有埋泡菜 意外驚喜值得加分飲品方面 當然係任飲 基本上所有汽水烏龍茶等等都係任飲嘅 最後仲有每人一個Häagen-Dazs或者movenpick嘅雪糕 好圓滿
2021-09-02 58 浏览
嗌咗10樣嘢食基本上有八樣都係好難食 仲有兩樣正正常常冇咩特別 服務態度又唔好 刺身又唔新鮮 超級難食 唔使錢都唔會再嚟食 雖然放題嘅甜品不嬲都唔會係好食 但係佢d甜品真係奇怪到爆 放咗入口都吞唔落🤮🤮🤮
服務態度又唔好
刺身又唔新鮮
超級難食 唔使錢都唔會再嚟食
雖然放題甜品不嬲都唔會係好食 但係佢d甜品真係奇怪到爆 放咗入口都吞唔落🤮🤮🤮
食物質素尚可,但價錢較貴,同樣既食物荃灣店收費比大埔店便宜得多,甚至荃灣店烹調口感或環境服務明顯比大埔店高一個檔次。店內僅得少量飲品甜品提供,最離譜系作為一間日式放題店連最基本既可樂zero雪碧七喜等都無。然後,我中午食完呢間野既野食之後翻去肚痛肚痾,而同行既朋友都有類似情況出現,證明佢d刺身不夠新鮮or處理儲藏得唔好,所以唔建議食用。(吾系輕微腹瀉,系成晚跑七八次廁所個種)希望見到呢篇食評既人趁早避雷,唔好幫襯呢間鋪頭。
希望見到呢篇食評既人趁早避雷,唔好幫襯呢間鋪頭。
2021-08-30
午餐
2021-08-27 71 浏览
好耐冇食放題啦!來個豐富的晚餐吧日本放題有的食物都應有盡有:冷盤:醃蘿蔔、枝豆、八爪魚、海蜇好肚餓食邊樣好🤤刺身/壽司/軍艦:甜蝦、赤蝦、北海道帶子、赤貝、深海八爪魚、日本油甘魚、北寄貝、三文魚腩、芥辣八爪魚、蟹子軍艦、香蒜燒和牛壽司、火炙左口魚裙邊壽司、花之戀⋯壽司刺身都算係好新鮮淡淡入口都有滿滿的幸福感覺!熱食方面:鮑汁燴花膠、清酒煮蜆、瑤柱海鮮粥、忌廉海鮮蘑菇湯、雪花牛肉窩、竹笙魚翅羹、牛油炒粟米、炸雙皮奶⋯熱食唔將都好吸引尤其係鮑汁燴花膠同清酒煮蜆真係要encore!燒物:燒雞軟骨、燒雞翼、燒新鮮菠蘿⋯食放題真係飽到食唔晒咁多嘢,只係主攻自己最愛嘅燒物!出面仲有朱古力噴泉、仲有薯角、等等飲品都係自行去攞!重點係超級飽發現仲有movepick 雪糕!忍唔住都要食個先走!雖然呢間分店細細但有啲迫;但所謂麻雀雖小,五臟俱全!店員送餐收碟速度快,服務周到、讚!食得放題食物質素同服務態度都好重要!呢間非常不錯!!
好耐冇食放題啦!來個豐富的晚餐吧
日本放題有的食物都應有盡有:

冷盤:
醃蘿蔔、枝豆、八爪魚、海蜇
好肚餓食邊樣好🤤

刺身/壽司/軍艦:

壽司刺身都算係好新鮮淡淡入口都有滿滿的幸福感覺!

熱食方面:

燒物:
燒雞軟骨、燒雞翼、燒新鮮菠蘿⋯

放題真係飽到食唔晒咁多嘢,只係主攻自己最愛嘅燒物!

出面仲有朱古力噴泉、仲有薯角、等等
飲品都係自行去攞!

重點
係超級飽發現仲有movepick 雪糕!
忍唔住都要食個先走!

2021-06-21
2021-08-25 61 浏览
放題任食呢d通常都係旺角度食。感覺開喺唔係市區既地方,放題好似都會幾難做。但係就喺大埔見到間睇落唔錯既放題,就喺大埔超級城度。經過幾次望過幾次個menu,野食又好似幾豐富,趁呢日下晝自己得閒,lunchtime可能人又唔多,就試試佢。門口行入幾步,就見到熱食區同冷盤沙律區。熱食除左有煎炸野,仲有比較清淡既菜同豆腐布袋。就算一家大細黎都唔怕冇野食。冷盤沙律就仲豐富,除左沙律菜、泡菜同醃菜,經典日式前菜都應有盡有。一上黎當然係自己砌番個刺身拼盤。大赤蝦、油甘魚、赤貝、吞拿魚,最緊要係帶子。刺身都生鮮,蝦鮮甜,赤貝爽口,而最緊要既帶子,佢既厚度係我食過既放題入面最厚既。簡直同自己買既急凍帶子刺身有得揮,即刻encore。除左刺身,壽既種類都唔少。有魚生類,又有炸物捲類。我地試既海膽吞拿魚蓉壽司,海膽都有香味。火炙壽司都做得唔錯,火炙三文魚,火炙左口魚裙邊都有魚味。另外仲有好多唔同款既熟食,我地試都試唔哂。串燒、炸物、天婦羅。仲有甜得黎又味道香濃既鱈魚西京燒同埋鰻魚等等。野飲都唔馬虎,飲品櫃入面都有比想像中多既選擇。除左汽水同茶,仲有Somersby同埋朱古力奶。甜品同生果櫃都大大個同埋裝左好

甜品同生果櫃都大大個同埋裝左好多野食,可惜我地叫左幾round刺身,再加埋其他立立雜雜壽司炸野同熱食,已經飽得8899。最引人注目既朱古力噴泉,都係飽到冇試到,有d可惜。

不過,哈根同movenpick既雪糕,就算再飽,都要食!

正如一開始講,以為下晝會少人。但可能因為消費劵,就算下晝,餐廳都坐滿。可能係放題夠豐富,無論一家大細定同朋友或者同另一半黎食既,都想喺冇得去旅行既時候食餐好既。
一開始知道大埔開滿屋已經好開心,因為區內放題選擇本來只有一間有時癮起想食放題又唔想下下走出旺角尖沙咀🥺所以滿屋一開已經即刻想去試,但經常都係好多人排隊要等,今日趁放假,平日lunch time黎試試佢😆平日下午十二點幾,一入到去竟然全場爆滿😳原來餐廳🍴除左做午市放題仲有有午市定食,望落都好吸手😍不過一心黎食放題,下次先再試佢既午市定食😝餐廳裝潢主要以木為主,幾有格調,而且日本燒酒屋既feel🍶一入到去已經俾個朱古力噴泉🍫⛲️吸引左😍之前都係酒店自助餐見到,第一次日式放題見到😍😍😍隔離係餐廳半自助區 有啲炸物🍘炸得非常透,脆卜卜又唔會油淋淋,非常吸引另外仲有沙律🥗前菜區,款式係意外地多前菜有螺肉、中華沙律、海蜇等等😍最開心係蟹籽任裝😍😍😍😍😍另外值得一提係飲品選擇非常多🧃🥤🍵☕️🍺🍹除咗平時見到既飲,仲有牛蒡茶、蘋果酒、可口可樂咖啡,甚至有朱古力奶(都真係幾多人會拎黎飲🥰)飲品種類睇得出店家既心思👍🏻👍🏻👍🏻放題第一波通常都係刺身大赤蝦🦐極新鮮,隻隻都真心大,蝦肉鮮甜爽口帶子極厚切,第一次食放題帶子刺身咁大粒咁厚🥰肉質軟糯而且新鮮油甘魚睇色水就知道新鮮,入口滿滿油甘魚獨有香味,爽身唔會淋👍🏻
有時癮起想食放題又唔想下下走出旺角尖沙咀🥺
平日下午十二點幾,一入到去竟然全場爆滿😳

餐廳裝潢主要以木為主,幾有格調,而且日本燒酒屋既feel🍶
一入到去已經俾個朱古力噴泉🍫⛲️吸引左😍

之前都係酒店自助餐見到,第一次日式放題見到😍😍😍
另外仲有沙律🥗前菜區,款式係意外地多
前菜有螺肉、中華沙律、海蜇等等😍

最開心係蟹籽任裝😍😍😍😍😍

另外值得一提係飲品選擇非常多🧃🥤🍵☕️🍺🍹

飲品種類睇得出店家既心思👍🏻👍🏻👍🏻

放題第一波通常都係刺身

大赤蝦🦐極新鮮,隻隻都真心大,蝦肉鮮甜爽口

壽司🍣種類同樣非常多🥰
鹽燒左口魚雖然唔係當造,但入口都油脂都豐富,少少鹽調味後更惹味🤤而且左口魚既份量唔係細細條👍🏻
炙燒三文魚有微微火炙香氣,令三文魚油脂更加突出
劍魚腩壽司亦都係幾出色,油脂分泌均衡,入口香甜軟糯🥰

壽司卷都有好多款,我地只係試左兩款
芝士炸軟殼蟹卷🦀芝士軟糯同埋奶香配合軟殼蟹既脆香同鮮甜,好食👍🏻
海膽吞拿魚蓉壽司有驚喜,海膽鮮味非常突出,配搭吞拿魚淡淡魚香,成口都係鮮味🤤👍🏻

清酒煮蜆份量幾多,而且隻隻都有肉,入口爽口,湯頭有淡淡酒香同埋蜆既鮮味👍🏻

燒物我覺得係最出色,尤其西京比目魚
調味非常出色,淡淡甜味帶出比目魚鮮甜,比目魚肉非常軟,入口即溶,外皮又燒得焦脆,配埋淡淡魚油香👍🏻推介
燒鰻魚醬汁香甜惹味,入口軟糯,鰻魚味夠香唔腥

天婦羅🍤選擇唔少,特別啲仲有苦瓜天婦羅
虎蝦天婦羅熱辣辣,外層炸皮香但輕柔不膩,虎蝦熟度剛好👍🏻
串燒雞軟骨好惹味,肉同軟骨比例岩岩好👍🏻

炸雙皮奶比較少見,食落有驚喜
外脆內軟,外層炸到金黃色,內裏奶香十足,口感軟綿,電雪糕好食😆😆

CP值高,我一定會再黎👍🏻🥰