2021-07-22 1332 浏览
滿屋料理大發現日放題,日本傳入。有任吃之義,一掃code , 數之不盡之食物在電話裡,揀選自己喜愛就是幸福。自主、獨立、一息間在彈指之間……立即呈現。馬上在網上查資料,究竟什麼才是放題,它的起源是: 放題(日語:食べ放題/たべほうだい tabehōdai),又稱為日式放題,是一種日本料理的方式,亦是一個日語借詞。「放題」一詞在日語原指無限量供應,借入香港後便約定俗成、直接取「日本料理任食自助餐」的意思,亦即日語中的「食べ放題」。與一般自助餐不同的是,放題大部份的食物需要點餐,而非像自助餐般大部份食物自取。而且,日式放題所提供的食物,顧名思義就是提供日式食品,例如刺身、壽司、炸物、拉麵、肉類等。除了任食放題外,在日本亦會有「飲品放題」、「甜品放題」等各種不同的放題種類。在香港借入這一詞語後,「放題」亦可引申於其他「無限量供應」的事物,例如「火鍋放題」、「催淚彈放題」等。(資料來自維基百科)真的很開心,回到孩子時候,孩子就是想吃什麼便可吃什麼,衹要今次考試得到90分,媽媽便可帶我吃美食,如同去海洋公園、Disney 、 去日本城買文具等等百般興奮,媽媽說 : 「小英,你好叻!今次中文測驗有
滿屋料理大發現日

自主、獨立、一息間在彈指之間……立即呈現。

馬上在網上查資料,究竟什麼才是放題,它的起源是: 放題(日語:食べ放題/たべほうだい tabehōdai),又稱為日式放題,是一種日本料理的方式,亦是一個日語借詞。「放題」一詞在日語原指無限量供應,借入香港後便約定俗成、直接取「日本料理任食自助餐」的意思,亦即日語中的「食べ放題」[1]。與一般自助餐不同的是,放題大部份的食物需要點餐,而非像自助餐般大部份食物自取。而且,日式放題所提供的食物,顧名思義就是提供日式食品,例如刺身壽司、炸物、拉麵、肉類等。除了任食放題外,在日本亦會有「飲品放題」、「甜品放題」等各種不同的放題種類。在香港借入這一詞語後,「放題」亦可引申於其他「無限量供應」的事物,例如「火鍋放題」[2]、「催淚彈放題」[3]等。

(資料來自維基百科)

真的很開心,回到孩子時候,孩子就是想吃什麼便可吃什麼,衹要今次考試得到90分,媽媽便可帶我吃美食,如同去海洋公園、Disney 、 去日本城買文具等等百般興奮,媽媽說 : 「小英,你好叻!今次中文測驗有85分,仲貼堂添,好啦!今個星期日我們去大阪環球影城玩,好嗎?」小英回應: 「好呀媽媽,我要玩哈利波特飛船,同Iron man 合照、同巴斯光年飛去火星找胡迪、同三眼仔鬥死光……」對!是大阪影城,衹是時間穿梭,不跟時序,回憶總是路軌一樣長及跳躍的,玩的遊戲猶如吃自助餐,一樣自由及多元化,去玩、去做、去吃就是孩子生存最大權利,其實又何止是孩子的權利呢?

成年人,我們有多久沒盡慶過?

成年人,我們有多久沒大笑過?

成年人,我們有多久沒放任……………………去吃過?

飛雲來了!!

食物選擇很多,刺身壽司、卷物、料理、燒物炸物、天婦羅、沙律、甜品、雪條、飲品,款式都算多,大家都點了自己喜歡和想吃的東西。上菜速度也快。

刺身都很新鮮肥美,尤其喜歡帶子和赤海蝦,帶子鮮甜,海蝦爽口,正!松葉蟹腳也是啖啖肉,很鮮美。另外燒鰻魚也很吸引,燒帆立貝也色香味具全。我尤愛炸貓山王和甜蕃薯仔天婦羅,前者皮香脆,流出濃濃榴連香;後者小巧又甜,炸粉薄薄一層,而且可能一口吃掉,十分方便。

飲品除了罐裝、樽裝以外,亦有梅酒,我們都大愛它,一飲解千愁,入口已有濃烈酒味,正是我杯茶,態表覺得味重,但還可以入口。

仍有成千上萬十分多款的美食,如芝麻鷄翼、炒野菜、鮑魚壽司、花之戀、蠔壽司、牛台、羊架,超越4O款的美食,挑戰大胃王的你們……

飲了些清酒,芝士炙蝦的美味,一樂也。

飲了些梅酒,清酒煮蜆的誘惑,二樂也。

飲了涼粉爽,極肥蠔壽司的絶,三樂也。

今天回到內心的快樂園,做了2小時的小孩,人生就是像極了孩子,願大家每天也可以做回7200秒的孩子吧!!

2021-07-21 72 浏览
今日行大埔超級城,發現原來新開左間日本料理放題嘅餐廳,望吓價錢又唔係太貴,於是就入去試吓啦。首先入到去嘅感覺環境舒適,唔錯。望吓都有幾多嘢食,又有自助沙律吧,都幾多選擇👍🏻我哋叫咗啲刺身,又叫咗啲熟食。刺身方面整體來講都幾新鮮,尤其係三文魚同生蝦,真係要叫多幾次😋反而想講吓熟食,有啲幾特別嘅餸例如鮑汁燴花膠同竹笙瑤柱蟹肉翅都唔係平時日本餐廳可以食到,雖然唔算好好食,但質素中上,特別要推介嘅係清酒煮蜆,清酒味幾濃,而且蜆夠新鮮,抵讚!❤️整體來講以任食來講來講性價比幾高,經過開大埔可以一試!😉

整體來講以任食來講來講性價比幾高,經過開大埔可以一試!😉
2021-07-05
2021-07-20 65 浏览
大埔人唔洗出去食日式放題啦!成日都以為要出到旺角銅鑼灣先多選擇最近呢度新開左一間日式放題,八點之後都好抵食差唔多半價咁,大埔超級城行完之後可以試吓呢間上菜嘅時間好快,唔洗等好耐刺身好基本所有嘅款式都有齊,我好鍾意食佢呢個北極貝,鮮味重,三文魚咁肥美同大塊,仲有大蝦🦐燒物方面推介呢個椒鹽雞軟骨,仲有燒菠蘿,燒菠蘿好Juicy又夠甜,我自己就超級鍾意~仲食埋呢個海鮮粥,真係有蟹喺裏面!炒椰菜苗都好惹味,仲有呢個安格斯和牛暖下胃好舒服!最後仲有個雪糕作為甜品🍮超級飽肚同埋滿足!
大埔人唔洗出去食日式放題啦!
成日都以為要出到旺角銅鑼灣先多選擇
最近呢度新開左一間日式放題,八點之後都好抵食

差唔多半價咁,大埔超級城行完之後可以試吓呢間
上菜嘅時間好快,唔洗等好耐

仲食埋呢個海鮮粥,真係有蟹喺裏面!
炒椰菜苗都好惹味,仲有呢個安格斯和牛

暖下胃好舒服!最後仲有個雪糕作為甜品🍮超級飽肚同埋滿足!
2021-07-20 63 浏览
行吓街見到呢間新開未食之前有個自助嘅地方,可以自己攞啲前菜,仲有野飲都全部任飲成個裝修嘅感覺都好日式風格明亮舒適,坐得闊落魚生選擇夠多同埋都好新鮮三文魚、吞拿魚、北寄貝、深海八爪魚大赤蝦、帶子,夠鮮甜三文魚有魚油甘香,同埋都夠厚八爪魚比較有咬口,朋友同我都鍾意海膽手卷一啲都唔馬虎!除咗刺身之外我覺得燒物都值得推介!鹽燒海蝦、燒羊鞍、黃金燒扇貝全部都好滿足,同埋燒得啱啱好食飽之後梗係要食甜品,甜品就係雪糕啦!有Häagen-Dazs!!!可以揀一款口味淨係來講我同我朋友都覺得好抵食,同埋之後再嚟行街都會幫襯
行吓街見到呢間新開

成個裝修嘅感覺都好日式風格

明亮舒適,坐得闊落

魚生選擇夠多同埋都好新鮮
三文魚、吞拿魚、北寄貝、深海八爪魚
大赤蝦、帶子,夠鮮甜

三文魚有魚油甘香,同埋都夠厚

八爪魚比較有咬口,朋友同我都鍾意

海膽手卷一啲都唔馬虎!

除咗刺身之外我覺得燒物都值得推介!
鹽燒海蝦、燒羊鞍、黃金燒扇貝
全部都好滿足,同埋燒得啱啱好

食飽之後梗係要食甜品甜品就係雪糕啦!
有Häagen-Dazs!!!可以揀一款口味
淨係來講我同我朋友都覺得好抵食,同埋之後再嚟行街都會幫襯
2021-07-19 47 浏览
CP值高大埔新放題好耐無食過放題,今晚一於同友人去試下大埔新開既日式放題—滿屋日本料理~🤤我地揀左8點後去食,人數相對較少,如果想同朋友暢談生活事,都建議夜喲去食,傾得比較盡興!食物選擇好豐富,有刺身、壽司、卷物、、沙律、料理、燒物炸物、天婦羅、甜品、雪條、飲品,想食咩都有,而上菜速度都好快!👍🏻👍🏻無論係食放題定係自助餐,刺身/海鮮都係我首先進食既菜式,而度既刺身好新鮮肥美,尤其喜歡帶子和赤海蝦(我至愛),帶子鮮甜,海蝦爽口,回味回味!另外必點京蔥三文魚腩壽司,同友人總共食左廿件~~😝😝炸物方面,有我鐘意食既炸貓山王,不但皮脆,仲有濃濃既榴連香,瘋狂encore~~另外天婦羅炸蝦同埋炸吉列蠔都好脆同夠熱~😎飲品都係普通汽水、果汁同茶類等等最後, 本身以為放題都係以維記、阿波羅雪條做ending,點知而間餐廳用movenpick/haagen dazs做ending,真係估唔到,有驚喜,所以如果大家黎到大埔,又想食日式放題,都十分建議黎試試而間👍🏻
CP值高大埔新放題

食物選擇好豐富,有刺身壽司、卷物、、沙律、料理、燒物炸物、天婦羅、甜品、雪條、飲品,想食咩都有,而上菜速度都好快!👍🏻👍🏻

無論係食放題定係自助餐刺身/海鮮都係我首先進食既菜式,而度既

飲品都係普通汽水、果汁同茶類等等

2021-07-19 50 浏览
有超過一年冇食日式放題,所以放咗工特登約朋友去食~朋友鍾意食刺身,我就鍾意燒物同鍋物,大家各自揀鍾意既野食,唔洗爭😆第一round食刺身同燒物,點完之後都好快就上。朋友話刺身整體嚟講都ok,所以叫咗兩轉。至於燒物,一上枱就香噴噴,令人食慾大增。最滿意係雞軟骨同埋燒扇貝,兩樣都好惹味🤤另外點既炒雞腎都好入味。第二round 食鍋物,包括雪花牛肉鍋同湯烏冬,仲有竹笙瑤柱蟹肉翅同忌廉海鮮蘑菇湯。牛肉鍋用料足,而且牛肉大大片,仲有粉絲,超滿足!最後甜品有無限量供應既Dreyer's 同haagen daz雪糕,好正!至於飲品可以喺雪櫃任揀,款式都唔少。
有超過一年冇食日式放題,所以放咗工特登約朋友去食~

第一round食刺身同燒物,點完之後都好快就上。

朋友話刺身整體嚟講都ok,所以叫咗兩轉。

至於燒物,一上枱就香噴噴,令人食慾大增。

最滿意係雞軟骨同埋燒扇貝,兩樣都好惹味🤤

另外點既炒雞腎都好入味。

牛肉鍋用料足,而且牛肉大大片,仲有粉絲,超滿足!

至於飲品可以喺雪櫃任揀,款式都唔少。
2021-07-18 63 浏览
入黎大埔探朋友,想食得豐富d,朋友話有間新開既放題店,反正都好耐無食過放題,一於今晚豪少少先.👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻.滿屋日本料理(大埔).滿屋日本料理其實出面已經有兩間分店,之前一直都未有機會食,今次食完個質素都令肥🧸相當滿意。餐廳分時段供應放題唔同價錢,亦都有兩款級數可以揀,咁貴d當然食得高級d啦,不過我地今次就揀左普通menu$258+10%.雖然係普通menu,其實都好多好多款式揀。一入鋪頭就有自助區有10款中韓日式前菜,湯,燒三文魚鰭,仲有好多款甜品。最犀利係有自助清酒梅酒😳.罐裝飲品都有十幾款,果汁汽水啤酒應該係我食過放題最多飲品款式既一間。講返正題,點菜就用手機自助落單幾方便。日式放題當然唔少得刺身啦,三文魚油甘魚八爪魚北寄貝嘩全部都新鮮無腥味,赤貝鮮美,兩隻大赤蝦亦都完全唔腥,帶子比較細粒但都好鮮甜.壽司款式亦都好多,餐廳都有好幾款自家創作卷物,細細件唔會食完飽曬。燒和牛壽司入口即溶,好香蒜味。燒物點左雞翼,海蝦串,牛舌串,鰻魚同比目魚。蝦串食得出新鮮貨,蝦肉結實,牛舌我地encore左4串咁多,好juicy,比目魚甜甜地,魚肉好滑。.仲有
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
滿屋日本料理(大埔)

仲有不得不提既燒羊架,好大件亦都無騷味,食多兩件都回本了。

炸物都好多款式,有比較少見既苦瓜天婦羅,朋友就怕苦,我就覺得味道幾得意。仲有炸蠔,炸鮮奶同炸榴槤球,朋友食榴槤球得好滋味。

熟食方面,我地點左避風塘墨魚仔,好惹味。牛柳粒同泰式椰菜苗唔錯,最特別係有花膠食。雖然都無可能係海味級數,但係放題有花膠食真係第一次,而且炆得好淋同入味,幾滿意。

食完咁多都已經飽到上心口,拉麵烏冬都想叫..不過食唔落啦。見到隔離客人揀左高級餐單有得任點海膽同蟹腳,睇到我流口水,下次有機會再黎食先😝
  • 刺身
2021-07-15 61 浏览
好出名嘅滿屋日式放題餐廳,終於開到嚟大埔,今次同朋友來慶祝生日,可以盡情食,兼且試新餐廳,真係雙重滿足。而家好先進,用數QR code嚟點菜,唔使再寫紙仔,真係既環保又方便。其他錢財、小食、甜品及飲品,就照舊自己出去任拎,真係令人好興奮。食物嘅種類好多,總有一款啱食。前菜例如中華沙律、海蜇,味道都非常好。刺身任食真係好爽,甜蝦、吞拿魚都好新鮮,三文魚就更加係必食的。壽司有好多得意嘅款式,例如呢個粟米沙律卷,上面真係有件燒過嘅粟米,捲着壽司及海鮮,真係好夠創意!串燒牛舌及海蝦,味道一流。今次叫咗湯烏冬和叉燒拉麵,湯底拉麵及烏冬質地都很好。

前菜例如中華沙律、海蜇,味道都非常好。

串燒牛舌及海蝦,味道一流。

今次叫咗湯烏冬和叉燒拉麵,湯底拉麵及烏冬質地都很好。

2021-07-14
2021-07-12 77 浏览
住係大埔咁耐,除左間燒肉放題,真係無放題食,呢兩個月係超級城開左間放題,真心覺得好正,終於唔使去咁遠咩旺角銅鑼灣食😏😏,所以星期六日係排隊排到痴線。.今日星期四晚人少少就去左食,佢有兩款放題擇,我地擇左平啲個隻「$248 兩小時飲任飲食放題 」,食物選擇種類繁多,包括有刺身、壽司、軍艦、手卷、火炙壽司、串燒、燒物、天婦羅等等,除左雪糕之外,其他都係任叫既😬😬.另外外面仲有沙律、前菜、甜品同水果自助吧,因為餐廳係新裝修形式,所以採用QR code自助點餐,唔使再寫紙仔咁麻煩,亦大大減少漏單情況,亦有清酒🍶梅酒飲品可以自取。.食物方面主要係食回本野😏😏😙刺身種類多亦夠新鮮,連續order 3 round 都無咩雪味,又厚切。串燒類必點雞翼同雞軟骨,燒得夠香又脆口。料理方便就叫左勁多支羊架,平時自己買都好貴,所以要食返回本。炸物就必點榴彈炸彈同炸鮮奶。.每次食完放題都好鬼滿足,平時2個人無咁多種類食。重點係食完咁近屋企真係好正呀。
今日星期四晚人少少就去左食,佢有兩款放題擇,我地擇左平啲個隻「$248 兩小時飲任飲食放題 」,食物選擇種類繁多,包括有刺身壽司、軍艦、手卷、火炙壽司、串燒、燒物、天婦羅等等,除左雪糕之外,其他都係任叫既😬😬
2021-07-11 64 浏览
又可以同老公二人世界,老公話想食放題,於是我地就搵左大埔間「滿屋」日本料理嘅放題。呢間放題係可以用電話落單📲,方便又環保。前菜、飲品同甜品都係自助形式。落單既食物有好多類,刺身、壽司、火炙壽司、手卷、軍艦、卷物、串燒、一品料理、燒物、煮物、炸物、天婦羅同甜品等等。特別一提,呢度係有自助清酒🍶提供,如果鍾意飲清酒既不妨可以考慮一下。先講刺身,我地差唔多樣樣都叫左兩片黎試試,普遍都水準之上,油甘魚同帶子刺身都好鮮甜,大赤蝦同甜蝦🍤都好好食。壽司方面,劍魚腩同三文魚腩壽司🍣都好好味😋我地跟住就叫左好多串燒🍢,有牛舌、雞翼、海蝦同菠蘿,我同老公食唔停口。燒物就正正常常,我地叫左比目魚🐟同羊鞍,燒得岩岩好,轉下眼又食晒。跟住到炸物,呢間餐廳有炸榴槤食,可惜我地唔太好所以無叫到🙁,我地叫左炸蠔🦪,又炸得幾脆幾香口。之後係廚師料理,有燴花膠同和風炒雞腎,我好鍾意食花膠😜,老公就好鍾意食雞腎,兩樣都整得好好味,正!我哋仲叫咗海膽手卷,size 唔算大但海膽份量都足,食落都新鮮㗎。仲有一品料理嘅炒粟米同避風塘炒墨魚仔,可以講下呢間放題處理熟食係幾出色,全部熟食都好好食。鍋物因為太飽無叫到,最後叫左兩杯m

呢間放題係可以用電話落單📲,方便又環保。前菜、飲品同甜品都係自助形式。落單既食物有好多類,刺身壽司、火炙壽司、手卷、軍艦、卷物、串燒、一品料理、燒物、煮物、炸物、天婦羅同甜品等等。特別一提,呢度係有自助清酒🍶提供,如果鍾意飲清酒既不妨可以考慮一下。

鍋物因為太飽無叫到,最後叫左兩杯movenpick 雪糕🍨埋尾,下次先再試下個鍋物喇!呢間放題啲飲品選擇係好多,有汽水、烏龍茶同檸檬茶等等,仲有最鍾意既台灣龍井茶!下次再帶埋兩個仔嚟擦餐勁嘅!
2021-07-07
滿屋日本料理放題種類都幾多大人小朋友都啱食,今次試大埔新店。 外面有熟食同冷盤可以先食,用QR Code落單又快又準,片刻雜錦刺身巳上枱,包含甜蝦,泰式生蝦,大赤蝦,赤貝,北寄貝,希靈魚,三文魚,吞拿魚,油甘魚,北海道帶子刺身,仿鮑片,蟹棒,洒煮榮螺片和深海八瓜魚共14種美食,巳經不簡單,份量十足,巳經回本。繼續美食,點了創作壽司包括鵝肝拌帶子壽司,雪燕魚籽花之戀,海膽吞拿魚蓉壽司和花之戀 ,無論明目同埋外貌都十分吸引, 食到嘴舐舐。海膽手卷和蟹籽軍艦也不錯,新鲜好味。串燒選了牛舌,雞軟骨和海蝦, 很惹味。 特別喜愛蒲燒鰻魚和黃金燒扇貝,皆重複再點。肚子實在太飽,最後食水果🍉甜西瓜同爽哈密瓜🍈来消化下,因為要終極再食HaagenDazs和Movenpick雪糕。仲有甜品,小朋友好岩食美中不足係店舖較為細小擠迫, 希望下次幫襯已經可以轉為大舖位,令到我哋可以更加享受呢一間平民價超值放題餐廳。

仲有甜品,小朋友好岩食

2021-07-06 49 浏览
睇D介紹片介紹尼度有放題食到紐西蘭龍蝦仔其它無咩地方有 咪去試點知中伏係龍蝦仔啊 不過係挪威龍蝦仔同紐西蘭嗰啲係似樣 不過外邊賣價錢差幾倍🖕🖕啲蝦原隻到 都OK嘅 問服務員有無手套比我去殼佢話無 得剪刀 現在疫情時間 妳無手套都算但剪刀有無消過毒 上手咩人用過🤦‍♂️搞笑到係用手拎蝦 剪完 要洗手 店內無廁所要入商場再上一層 再轉幾個灣先去到洗手真係要寫個服(伏)字🤣🤣講其他食物……Toro壽司 腥到想嘔🤮手捲、壽司賣相差 味道一般 選擇少🤦‍♂️海膽刺身頭一次叫 係金黃色 鮮甜 真心好食之後再嚟嗰D 淺黃 少少苦味 左口魚裙邊壽司……呢個真係 咩事啊大佬件魚實到彈牙 咬唔入🤦‍♂️癡線㗎我未食邊咁嘅左口魚 何況裙邊位……(吞都無吞)焗帶子唔食好過食……花膠唔夠入味 煮唔夠身🤦‍♂️放到上枱 個汁無咩色明顯唔夠蠔油明明餐牌寫椰菜苗 結果係普通椰菜🤦‍♂️妳班廚師唔知咩叫椰菜苗 可以上網睇睇其它唔講 最好嘅都係去到一般至於D甜品……🤣上邊都咁 就唔打咁多最好食係西瓜以食午餐埋單連加一 差不多八百 食到一肚火連普通大喜屋、大滿喜都不如收咁嘅價錢 大傢自己去評論
睇D介紹片介紹尼度有放題食到紐西蘭龍蝦仔

要入商場再上一層 再轉幾個灣先去到洗手
真係要寫個服(伏)字🤣🤣

講其他食物……
Toro壽司 腥到想嘔🤮
手捲、壽司賣相差 味道一般 選擇少🤦‍♂️

海膽刺身頭一次叫 係金黃色 鮮甜 真心好食
之後再嚟嗰D 淺黃 少少苦味

左口魚裙邊壽司……呢個真係 咩事啊大佬
件魚實到彈牙 咬唔入🤦‍♂️癡線㗎
我未食邊咁嘅左口魚 何況裙邊位……(吞都無吞)

焗帶子唔食好過食……

花膠唔夠入味 煮唔夠身🤦‍♂️放到上枱 個汁無咩色
明顯唔夠蠔油

明明餐牌寫椰菜苗 結果係普通椰菜🤦‍♂️
妳班廚師唔知咩叫椰菜苗 可以上網睇睇

其它唔講 最好嘅都係去到一般

至於D甜品……🤣上邊都咁 就唔打咁多
最好食係西瓜

以食午餐埋單連加一 差不多八百 食到一肚火
連普通大喜屋、大滿喜都不如
收咁嘅價錢 大傢自己去評論

2021-07-06
父親節前一日晏就同兩個老友刷個星級放題坐低頭半粒鐘得串牛舌加個忌廉湯真心燥,但之後啲野上得好快。只講食物 佢係我食過最好食既放題講講星級野食海膽creamy 無腥有海膽味,有一兩舊有沙但可接受。而且叫廿份真係黎夠廿份,I like it!乳龍蝦黎講肉質同海蝦刺身差唔多不過落枱佢居然無比剪刀我地…唔通佢想我地徒手開?!至於拖羅既話 比Donki好食但無壽司郎咁正,所以食左幾舊都收手了,反而個火拖羅壽司,入口即化好有飽滿感。池魚刺身差唔多食完先黎,飽到唔係好食到佢咩味星級熟食黎講個薄牛同芝士蝦好食同叫左兩輪其他野食就唔多講啦刺身壽司就係大喜屋水平反而熟食好多叫左兩三輪牛柳粒,牛舌,榴連炸彈全部都好高質最後想講四舊水食放題真係好貴不過佢食物種類同質素對得住佢個價錢開頭真係燥,比四舊水黎食牛舌但後來上菜速度係好快的而且不得不說佢係我食過最好食既放題
父親節前一日晏就同兩個老友刷個星級放題

坐低頭半粒鐘得串牛舌加個忌廉湯真心燥,但之後啲野上得好快。

只講食物 佢係我食過最好食既放題
講講星級野食

乳龍蝦黎講肉質同海蝦刺身差唔多
不過落枱佢居然無比剪刀我地…唔通佢想我地徒手開?!

池魚刺身差唔多食完先黎,飽到唔係好食到佢咩味

星級熟食黎講個薄牛同芝士蝦好食同叫左兩輪

其他野食就唔多講啦
刺身壽司就係大喜屋水平
反而熟食好多叫左兩三輪
牛柳粒,牛舌,榴連炸彈全部都好高質

最後想講四舊水食放題真係好貴
不過佢食物種類同質素對得住佢個價錢
開頭真係燥,比四舊水黎食牛舌
但後來上菜速度係好快的
而且不得不說佢係我食過最好食既放題
2021-06-19
2021-06-22 208 浏览
大埔有滿屋,試一試新店! 日本菜大家都喜愛,佢只有下午有定食套餐,晚上只有自助餐。一人食就所以選lunch 試下! 平日等位都好快!大約等了十分鐘。 職員都很有禮貌,入到去見到自助餐檯,由於我一個人,食唔曬太多,所以選擇了午餐定食! 用手機嘟QR code 點餐,好方便! 我點了雜錦魚生飯,來之前食了自助餐檯一些免費贈送的食物,任食,真係好抵! 包括有日式湯、棉花糖和旺旺(竟然有零食)、朱古力噴泉、咖哩牛腩、薯片。 唔好食太多,留肚食魚生飯! 魚生飯來了! 好精緻! 賣相很美! 又好夠份量,不會慳材料,味道都很好、很新鮮,魚生唔會太多雪藏味!整體非常抵食。色彩繽紛,蝦🦐、魚生、蛋、好好味! Wasabi 是獨立包裝,中國製造。食材整體都很滿意。去到付款時,有點不太滿意! 職員收了我張信用卡,然後在店內走來走去,並不是幫我直接交到收銀處,我怕佢整唔見我張信用卡,追問之下才回去收銀處。有改善空間,希望下次注意! 加$3.3 就有飲品!好抵!
大埔有滿屋,試一試新店!

平日等位都好快!大約等了十分鐘。
用手機嘟QR code 點餐,好方便!
我點了雜錦魚生飯,來之前食了自助餐檯一些免費
贈送的食物,任食,真係好抵!

唔好食太多,留肚食魚生飯!
魚生飯來了! 好精緻! 賣相很美!

Wasabi 是獨立包裝,中國製造。

食材整體都很滿意。
去到付款時,有點不太滿意!

有改善空間,希望下次注意!

加$3.3 就有飲品!好抵!

2021-06-22 139 浏览
-同👦🏻老公慶祝結婚👫半年梗係要食好啲啦去咗屋企附近新開嘅餐廳"滿屋"地方唔太大,但麻雀雖小五藏俱全佢啲刺身都幾新鮮🤩我地叫左🦐甜蝦、北海道帶子、🐠三文魚、赤貝、🐟吞拿魚、🐙八爪魚、北寄貝等等北海道帶子刺身大大粒 都唔係hea 野🐮和風牛柳粒唔錯好有鑊氣😍就唔會肉質勁老🐑燒羊鞍唔太蘇和風炒雞腎都唔錯有啲啲辣但係越食越上癮🙈佢仲有🍶清酒同梅酒任飲唔係間間放題都有正ar 😍到甜品🍦雪糕啲味都幾特別Dryer's 北海道紅豆杯同Häagen-Dazs焦糖脆皮雪糕💞Overall 都好滿意食物質素唔錯可以encore
同👦🏻老公慶祝結婚👫半年梗係要食好啲啦
去咗屋企附近新開嘅餐廳"滿屋"
地方唔太大,但麻雀雖小五藏俱全
佢啲刺身都幾新鮮🤩
北海道帶子刺身大大粒 都唔係hea 野