一開始知道大埔開滿屋已經好開心,因為區內放題選擇本來只有一間有時癮起想食放題又唔想下下走出旺角尖沙咀🥺所以滿屋一開已經即刻想去試,但經常都係好多人排隊要等,今日趁放假,平日lunch time黎試試佢😆平日下午十二點幾,一入到去竟然全場爆滿😳原來餐廳🍴除左做午市放題仲有有午市定食,望落都好吸手😍不過一心黎食放題,下次先再試佢既午市定食😝餐廳裝潢主要以木為主,幾有格調,而且日本燒酒屋既feel🍶一入到去已經俾個朱古力噴泉🍫⛲️吸引左😍之前都係酒店自助餐見到,第一次日式放題見到😍😍😍隔離係餐廳半自助區 有啲炸物🍘炸得非常透,脆卜卜又唔會油淋淋,非常吸引另外仲有沙律🥗前菜區,款式係意外地多前菜有螺肉、中華沙律、海蜇等等😍最開心係蟹籽任裝😍😍😍😍😍另外值得一提係飲品選擇非常多🧃🥤🍵☕️🍺🍹除咗平時見到既飲,仲有牛蒡茶、蘋果酒、可口可樂咖啡,甚至有朱古力奶(都真係幾多人會拎黎飲🥰)飲品種類睇得出店家既心思👍🏻👍🏻👍🏻放題第一波通常都係刺身大赤蝦🦐極新鮮,隻隻都真心大,蝦肉鮮甜爽口帶子極厚切,第一次食放題帶子刺身咁大粒咁厚🥰肉質軟糯而且新鮮油甘魚睇色水就知道新鮮,入口滿滿油甘魚獨有香味,爽身唔會淋👍🏻
有時癮起想食放題又唔想下下走出旺角尖沙咀🥺
平日下午十二點幾,一入到去竟然全場爆滿😳

餐廳裝潢主要以木為主,幾有格調,而且日本燒酒屋既feel🍶
一入到去已經俾個朱古力噴泉🍫⛲️吸引左😍

之前都係酒店自助餐見到,第一次日式放題見到😍😍😍
另外仲有沙律🥗前菜區,款式係意外地多
前菜有螺肉、中華沙律、海蜇等等😍

最開心係蟹籽任裝😍😍😍😍😍

另外值得一提係飲品選擇非常多🧃🥤🍵☕️🍺🍹

飲品種類睇得出店家既心思👍🏻👍🏻👍🏻

放題第一波通常都係刺身

大赤蝦🦐極新鮮,隻隻都真心大,蝦肉鮮甜爽口

壽司🍣種類同樣非常多🥰
鹽燒左口魚雖然唔係當造,但入口都油脂都豐富,少少鹽調味後更惹味🤤而且左口魚既份量唔係細細條👍🏻
炙燒三文魚有微微火炙香氣,令三文魚油脂更加突出
劍魚腩壽司亦都係幾出色,油脂分泌均衡,入口香甜軟糯🥰

壽司卷都有好多款,我地只係試左兩款
芝士炸軟殼蟹卷🦀芝士軟糯同埋奶香配合軟殼蟹既脆香同鮮甜,好食👍🏻
海膽吞拿魚蓉壽司有驚喜,海膽鮮味非常突出,配搭吞拿魚淡淡魚香,成口都係鮮味🤤👍🏻

清酒煮蜆份量幾多,而且隻隻都有肉,入口爽口,湯頭有淡淡酒香同埋蜆既鮮味👍🏻

燒物我覺得係最出色,尤其西京比目魚
調味非常出色,淡淡甜味帶出比目魚鮮甜,比目魚肉非常軟,入口即溶,外皮又燒得焦脆,配埋淡淡魚油香👍🏻推介
燒鰻魚醬汁香甜惹味,入口軟糯,鰻魚味夠香唔腥

天婦羅🍤選擇唔少,特別啲仲有苦瓜天婦羅
虎蝦天婦羅熱辣辣,外層炸皮香但輕柔不膩,虎蝦熟度剛好👍🏻
串燒雞軟骨好惹味,肉同軟骨比例岩岩好👍🏻

炸雙皮奶比較少見,食落有驚喜
外脆內軟,外層炸到金黃色,內裏奶香十足,口感軟綿,電雪糕好食😆😆

CP值高,我一定會再黎👍🏻🥰