2010-12-19 42 浏览
前幾日同左女友去左呢間店食晚飯,好多人,叫左幾樣野食,有土匪牛肉,小籠包,上海炒年糕,津白雜錦湯同擔擔麵,其中上海類o既小籠包同年糕都差少少,但土匪牛肉好得意,佢上枱o既時候比佢o既賣相嚇死,成碟都係辣椒乾,但食落唔太辣,仲有種好特別o既香味,可以一試,而擔擔麵真係幾辣,佢有少少麻辣o既感覺,都不錯.佢d小二都算ok,但價錢比較貴,兩個人埋單要$350,不過下次可以再試.
前幾日同左女友去左呢間店食晚飯,好多人,叫左幾樣野食,
有土匪牛肉,小籠包,上海炒年糕,津白雜錦湯同擔擔麵,其中
上海類o既小籠包同年糕都差少少,但土匪牛肉好得意,佢上
枱o既時候比佢o既賣相嚇死,成碟都係辣椒乾,但食落唔太辣,
仲有種好特別o既香味,可以一試,而擔擔麵真係幾辣,佢有少
少麻辣o既感覺,都不錯.
以再試.
  • 土匪牛肉
2010-12-15 34 浏览
今餐係因為商務聚餐,故請見諒我沒照相,有時間才看我沒所謂的。歷時3個幾鐘的飯局,因帳單不會經我手的,但三小時其實我有食完都還有菜上的感覺,因此我把自己覺美味的菜式記下讓大家參考,內容大約如下:無鍚脆鱔--一個冷盤,很脆口又很少很少的蜜汁般甜,平日對魚很挑剔的我都添食再添食。好!人參烏龍茶--很有茶香帶清新的甘香海參唔g乜乜鮑--個海參都ok,整稔咗很爽,主要豪油汁做獻汁,屋企都做到。咸肉津白--救命,咸肉咸到似甘華火腿的鹹,反而津白清甜。清炒河蝦仁--蝦很爽嫩。[u]鎮江肴肉—眼望透明嗰曾層以為很肥,其實不然。只係少許鹹香,冷盤來說都幾好味。豆酥桂花魚—其實真的很酥軟感,不過這菜式我覺得經商議換上類似青衣魚柳的魚代替桂花魚,因為對不食淡水魚的我來說真的盛讚又沒臭泥味又幼嫩,我相信很明顯唔係斑塊因為斑很實很老,我不喜歡。小籠包---一般,皮不算簿,但都肉質鮮甜。南瓜糖水--附送的。有腐竹味,但又帶有中式南瓜清甜又有腐竹的清香,我覺得不錯的。[u]桂花糕--一般,尚算比我預期中好,糕中像琥珀咬到桂花之餘亦沒過多魚膠粉太實。食後感:去年出席相同的機構飯局,那時去潮客,食剩很多燒味拼盤及潮式滷

人參烏龍茶--很有茶香帶清新的甘香

咸肉津白--救命,咸肉咸到似甘華火腿的鹹,反而津白清甜。

清炒河蝦仁--蝦很爽嫩。

小籠包---一般,皮不算簿,但都肉質鮮甜。

食後感:
去年出席相同的機構飯局,那時去潮客,食剩很多燒味拼盤及潮式滷味,始終食物只有數量多,但當太多鹹的菜式同時出現又要應接肥膩菜色時食客就會停晒手。

反之,今年首次改試這間,但我作為賓客對於官方所傾的菜色都很滿意。少食多滋味,每人一件起兩件止,但大多數菜式算係好味。

由於早前食過午巿點心覺得很一般又貴,其實原來它的小菜勝過點心,都係最緊要識叫。

理境俾5因為book房坐得舒服
2010-12-12
  • 無鍚脆鱔
  • 人參烏龍茶
  • 豆酥桂花魚
  • 南瓜糖水
  • 海參
2010-12-12 8 浏览
舊同學gathering,今次想試下新菜就選咗呢間,去到見到多人,好彩訂咗台,唔洗等。睇下menu,嘩重有discount。叫咗2個前菜,豆干,青瓜。味道 ok 正菜叫咗拉麵,荵爆羊肉,糖醋骨,味道 正 由其是個拉麵, surprisingly good.點心叫咗狗不理,小籠包,抄手。味道 有水準 傾咗2個幾鐘,侍應無詐形又幫影相,連同學都話咁平, 抵食。

叫咗2個前菜,豆干,青瓜。味道 ok

正菜叫咗拉麵,荵爆羊肉,糖醋骨,味道 正
由其是個拉麵, surprisingly good.
點心叫咗狗不理,小籠包,抄手。味道 有水準

傾咗2個幾鐘,侍應無詐形又幫影相,連同學都話咁平, 抵食。
2010-12-11
  • 拉麵
  • 糖醋骨
2010-11-12 36 浏览
旺角新世紀廣場,不時都咁旺,連帶食肆都收旺場,加上今晚依餐飯局食於星期六,我哋除一早訂位就仲揀得食早少少。其實,刻意揀哩新世紀廣場都有其原因,因為依個商場有育嬰設施,我哋有兩個媽咪級朋友,兩個B仲係手抱咁細,要換片食奶梗係有個育嬰廁所方便好多啦!左篩右篩之後,搵咗湘川滬,因為有朋友食過讚好,就算星期六、日一樣有好多推廣或優惠,價錢都算相宜。好似依晚有個「抵食加送」優惠,$98一客朝陽松小魚,就加多$10 / $18送多一款酸豆角肉末跟薄餅 / 湘西土匪雞,另外又有啲超抵食孖寶,一個冷盤小食搭一個餸菜,都係收$68。本來我哋都打算散叫再加啲優惠嘢,但大家嫌煩費事諗,叫咗個「知已相聚(6人餐)」$580,茶芥加一另計,埋單八百大洋,但都夠我哋8個大人食喎!而地方都幾大,但枱都有番咁多張,一貫酒樓凳背貼凳背,唔算太嘈,服務都幾好,上菜收嘢都好小心,上菜仲超快添,可能叫套餐關係吧!但食完又無話催你趕埋單,始終今晚得八乘幾滿。個套餐送糖水,雖然係6人餐,但糖水都人頭數咁俾,阿姐笑住口仲問夠數未,唔夠再攞,哈哈!湘川滬,顧名思義,係賣湖南、四川、上海菜。四川同湖南菜均以香辣馳名,四川菜麻辣香燙,湖

湘川滬,顧名思義,係賣湖南、四川、上海菜。四川同湖南菜均以香辣馳名,四川菜麻辣香燙,湖南菜酸辣香鮮,至於上海菜,不用多講,好多人都知係濃油赤醬。湖南菜就少接觸,可能自己食咗都唔知,川菜因為工作關係,有時要走訪重慶,所以都有食,況且依家香港川菜都普及咗,上海菜就有更多接觸啦。可惜,個套餐佔絕大部份係上海菜式,想一試湖南菜就要另覓機會喇。

鎮江肴肉

冷盤小食之一,做法繁複,但賣相精緻,豬蹄肉同鹵凍比例係九一之比,豬蹄肉佔多,而豬蹄肉壓得比較緊密,同上一次晌上海婆婆食嘅唔同,但同樣都係肉香不膩,點點鎮江醋,別有風味。美中不足真係只得6舊!

黑醋雲耳

冷盤小食之二,唔肯定係唔係湖南冷盤,因為唔似川又唔似滬。雖則係小食,但份量卻係唔少。雲耳做得爽脆有咬口,黑醋嘅酸香,加埋少少辣椒嘅提味,令雲耳本身無味而變得有趣。

蒜香拍小黃瓜

冷盤小食之三,常見上海冷盤,小黃瓜半切半拍,見瓜邊削直係刀切嘅痕跡,瓜身爆開就係刀拍嘅效果,有人話要拍打會好食啲,的確瓜身爆開令蒜蓉天入味。青瓜嘅清新、爽脆,夾埋蒜香,確係唔錯嘅涼拌小食。

砂鍋雲吞雞
幾鍾意嘅上海菜之一,因為有湯飲,又有雞同雲吞食。個雞湯湯頭都幾甜,雲吞又好足料,係另碟上嘅雞肉就嚡咗啲,所以大家都無乜點食!

宮保鮮蝦仁

輪到川菜出場,宮保雞丁就食得多,依次就貴氣少少,係宮保蝦仁,但碟菜上枱唔對路,啲蝦大粒到直情係蝦球啦,蝦仁嘅話通常都諗住係細粒啲嘛。而且蝦肉本身幾鮮甜,果然係用鮮蝦整,真係俾咗啲驚喜。味道亦調校得唔錯,辣中帶微酸,係唯一可能就少少港人口味,辣度唔算好犀利。

朝陽松子魚
賣相普通,做唔出松子魚嘅形態,松子紋唔突出,睇落就只係一條醮咗粉漿炸好嘅魚柳,平放晌魚形嘅瓷碟上,再加上艷紅嘅獻汁,有啲失色,而且粉漿稍為厚身。還好嘅係條魚都嫩滑,酸酸甜甜嘅獻汁又拉番高少少分。

京蔥牛肉

京蔥比較粗大,最主要係蔥味較濃,香氣比較獨特,唔受得嘅人更係覺得佢臭臭哋,鍾意嘅人就鍾意佢朕原始而帶有草青嘅味!牛肉炒得軟腍,京蔥落得豪爽,撈飯食真係一流。

清炒田園時蔬
真係清炒,相信只得少少鹽吊味,田園時蔬依趟係唐生菜,色澤翠綠,炒得OK無話太過腍,一餐飯總要有碟「菜」先似樣嘅。

天津狗不理包
天津風味小食嘅代表,原來都有成150年歷史。正宗嘅狗不理包子,選料精細,製作講究,外形美觀,有明確嘅規格標準,包子褶花勻均,每個唔少於15褶,包子皮又要半發酵,而食落肉餡鬆散,油水汪汪,鮮而不膩。咁講番依個狗不理先,睇落都夠15褶以上,不過手功就唔叫得精巧,少少粗疏,三七肥瘦嘅鮮豬肉餡料我估都差唔多,因為咬落唔太肥,唯肉餡有啲實同埋包身食落稍為黐牙,不過整體確係唔錯。

精選甜品
都唔係咩精選特色甜品,只係南瓜露,南瓜煲到溶透,都搵唔到一絲絲南瓜,但南瓜味就頗為濃郁,只係未夠滑溜!

食吓傾吓,兩隻B見自己無份食又喊吓,咁又一晚喇。
  • 鎮江肴肉
  • 黑醋雲耳
  • 宮保鮮蝦仁
2010-09-16 97 浏览
雖然未有咁快到中秋, 但 P 小姐仍以 "中秋飯" 名義召集是次飯局, haha有D 可惜既係逢星期一都忙的 I 小姐及臨時要開OT的 O 先生黎唔到好在仲有 P 小姐、K 小姐、H 先生、H 姐因已訂位所以不用等~5人飯局.. 點了個四人餐上菜上得好快, 傾了兩句就已經成枱飯餸前菜揀了雞絲拌粉皮 (幾好味~ 花生醬味又夠香)、素鵝、糖醋醺魚 (我本身都好鍾意食鯇魚, 結果俾我食左大半碟!!)另外揀左什錦津白湯 (飲落幾清, OK~)、辣子雞 (夠辣~ 仲越食越惹味)、獅子頭、瑤柱蛋白炒飯H 先生好想食水煮魚咁話, 但原來而家唔o岩時K 小姐再叫了個紅油炒手 (味道幾好的~)但居然漏單, 等左勁耐都冇到 後來叫甜品時又再漏單... 成晚大約有 30分鐘都係等...初初既好印象都冇晒... =.=
好在仲有 P 小姐、K 小姐、H 先生、H 姐

因已訂位所以不用等~
5人飯局.. 點了個四人餐
上菜上得好快, 傾了兩句就已經成枱飯餸
前菜揀了雞絲拌粉皮
(幾好味~ 花生醬味又夠香)、素鵝、糖醋醺魚
(我本身都好鍾意食鯇魚, 結果俾我食左大半碟!!)
H 先生好想食水煮魚咁話, 但原來而家唔o岩時
K 小姐再叫了個紅油炒手 (味道幾好的~)
但居然漏單, 等左勁耐都冇到

後來叫甜品時又再漏單...

成晚大約有 30分鐘都係等...
初初既好印象都冇晒... =.=
2010-09-13
訂位嘅時候接電話嘅唔多禮貌好似嫌我花佢時間聽電話咁呢日好full所以有d嘈,要講大聲d先聽到朋友講咩7個人order左晚市全包四人餐 $438 再另加 雞絲拌粉皮好味,好香花生醬 蒜泥白肉同雞絲粉皮一樣嘅粉皮自己唔食得辣所以覺得好辣上海素鵝唔特別,只係裡面嘅上素饀料不多同埋有d乾 干貝賽螃蟹食到有干貝+蟹肉 ok不過上菜時唔見有隻生雞蛋喎蝦仁毛豆豆腐豆腐好滑,唔似見成豆腐 糖醋魚塊炸粉唔厚,唔錯上海粗炒通常粗炒都好油但呢個唔太油,可能因為咁覺得有d濕另外再加 四川樟茶鴨$220普通,鴨都ok但佢嘅包厚咗d同埋呢個菜冇醬汁,只係蘸淮鹽咁樣夾住食會覺得乾d 有機田園鮮蔬 - 蒜子上湯菜心苗$48有幾款菜揀,eg.菜心菠菜津白小棠菜etc可以揀煮法,eg蒜蓉炒蒜子上湯etc冇咩特別,但菜心老左 小籠包x 2 @$25$25有4隻,都幾好o架 裡面好多湯,係湯唔係油紅油抄手$18到步時朋友已經食晒冇見過冇食過no comment 高力豆沙香蕉$36好味 好在豆沙同香蕉比例算好唔會搶左各自嘅味道 豆沙鍋餅$32 皮厚+濕唔得 元肉桂花糕$20淡身,桂花味唔多,麻麻PS: 茶芥$9/ppl,白飯$
訂位嘅時候接電話嘅唔多禮貌
好似嫌我花佢時間聽電話咁

呢日好full
所以有d嘈,要講大聲d先聽到朋友講咩

7個人order左晚市全包四人餐 $438 再另加
雞絲拌粉皮
好味,好香花生醬

蒜泥白肉
同雞絲粉皮一樣嘅粉皮
自己唔食得辣所以覺得好辣

上海素鵝
唔特別,只係裡面嘅上素饀料不多
同埋有d乾

干貝賽螃蟹
食到有干貝+蟹肉 ok
不過上菜時唔見有隻生雞蛋喎

蝦仁毛豆豆腐
豆腐好滑,唔似見成豆腐

糖醋魚塊
炸粉唔厚,唔錯

上海粗炒
通常粗炒都好油
但呢個唔太油,可能因為咁覺得有d濕

另外再加

四川樟茶鴨$220
普通,鴨都ok
但佢嘅包厚咗d
同埋呢個菜冇醬汁,只係蘸淮鹽
咁樣夾住食會覺得乾d

有機田園鮮蔬 - 蒜子上湯菜心苗$48
有幾款菜揀,eg.菜心菠菜津白小棠菜etc
可以揀煮法,eg蒜蓉炒蒜子上湯etc
冇咩特別,但菜心老左

小籠包x 2 @$25
$25有4隻,都幾好o架

裡面好多湯,係湯唔係油

紅油抄手$18

豆沙鍋餅$32

皮厚+濕
唔得

元肉桂花糕$20
淡身,桂花味唔多,麻麻

PS: 茶芥$9/ppl,白飯$10
2010-08-20
  • 小籠包
  • 高力豆沙香蕉
2010-08-25 15 浏览
I only came here for yum cha since my friend said it was good and cheap. Apparently some dishes are 50% off. Some of the dishes are good and some are not. I find that they don't have a lot of selection of dim sum. I really like the yang chow fried rice. The rice had texture like al dente and not too soft like most fried rice can be. The chicken feet was soooo good, very silky and flavorful. The shu mai was good. The 小籠包 was excellent. The skin was thin but it will not break when you pick it up. What was not good? The shrimp gao was terrible because the skin was too thick. The green onion pancake had too much dough and not enough onions. The shanghai rice cake was terrible because it was so bland.
yang chow fried rice
yang chow fried rice
  • Chicken feet
  • fried rice
2010-07-25 16 浏览
今日約齊四個人到新世紀睇鞋, 但首要解決肚餓問題, 食飽先有氣力行書展就選擇湘川滬, 因為之前未試過, 而且假日會有特價點心放工後四個人都到齊已經是2點多, 之後又惡等20分鐘先可入去是因假期太多人喇點咗八樣嘢食咸肉崧子炒飯: 我覺得是最好一樣, 味道唔會太濃紅袖抄手]: 都是好味, 啲皮好滑, 辣辣地增加食慾狗不理包: 第一次食, 但只是肉包一個, 出個名騙咗接著都是跟其他食店無差別.....地方舒適, 會再去
就選擇湘川滬, 因為之前未試過, 而且假日會有特價點心
是因假期太多人喇
點咗八樣嘢食
咸肉崧子炒飯: 我覺得是最好一樣, 味道唔會太濃

紅袖抄手[/b]: 都是好味, 啲皮好滑, 辣辣地增加食慾

狗不理包: 第一次食, 但只是肉包一個, 出個名騙咗
接著都是跟其他食店無差別.....
地方舒適
, 會再去

2010-07-24
(非会员)
2010-07-17 27 浏览
鎮江肴肉: 欣賞佢淋淋嘅肉質。小籠包: 雖然上枱嘅時候小籠包係暖嘅....但係入面係熱。紅油抄手: 出面食法係會將啲紅油同啲餃子混埋一齊,但係「湘」就分開。 可以照顧一啲食唔到太辣嘅朋友。脆瓜皮蛋: 五分鐘清碟。例牌口水雞: 如果空口食就比較辣。 我嘅朋友就好開心咁用O黎送飯。賽磅蟹: 蛋白炒得「鞋」左小小。獅子頭: 雖然係小小嘅兩舊, 但係有大量小棠菜、冬菇同筍。甜甜地....幾好味。唯一要扣分就係只接受五個人以上訂位。如果要試就早啲去等位喇
鎮江肴肉: 欣賞佢淋淋嘅肉質。
小籠包: 雖然上枱嘅時候小籠包係暖嘅....但係入面係熱。
可以照顧一啲食唔到太辣嘅朋友。
脆瓜皮蛋: 五分鐘清碟。
賽磅蟹: 蛋白炒得「鞋」左小小。

唯一要扣分就係只接受五個人以上訂位。

如果要試就早啲去等位喇
2010-07-16
庆祝纪念
生日
今次是第一次黎湘川滬,因同朋友聚會,,,,而佢又特別推介黎食片皮鴨,,,,未試過,,,又係朋友推介,,,當然有點期待,,,不過都唔算話失望,,,,只是平平啦,,,沒有特別太出色,,,, 第一樣,,,緊係講番((片皮鴨)),,醬汁係唔錯...皮夠脆,,,但嫌肉未夠嫩有少許生,,,用$180 一味,,未交出水準 !! 小龍包,,4隻,,,,平平,,,無感想... 糖醋魚,,好香口味道幾唔錯,,甜味醋味配得好好,,,但魚細絛了一點,,,=合格的 炒鱔糊,,多韭黃,,但鱔都多,,,份量O岩,,,味道亦有可進空間,,,因為唔太夠夥味.. 酸辣湯,, 比外面辣了少少,,,材料足夠,,,都唔錯 炸銀絲卷,,,外夠脆,,,內夠鬆,,好味arr最後,,雖然無太大失望,,,,但未算係好好,,要努力喇,,,始終食物都幾貴下.,,,!!

未試過,,,又係朋友推介,,,當然有點期待,,,

小龍包,,4隻,,,,平平,,,無感想...
酸辣湯,, 比外面辣了少少,,,材料足夠,,,都唔錯
炸銀絲卷,,,外夠脆,,,內夠鬆,,好味arr

始終食物都幾貴下.,,,!!
2010-05-20
  • 炸銀絲卷
  • 酸辣湯
2010-05-20 23 浏览
四月下旬公司附近分店試得多,反而這裡被最人氣的飲食網站發掘,而又搞過大局的外省菜館就未試過,是在附近開工,就來吃個便飯。要了炸醬麵試試這邊拉麵手勢,少汁乾身的炸醬撈上手拉麵,炸醬乾而帶甜,非京式以黃醬弄出味道,亦不似上海濃甜的版本,反而似台式肉燥飯裡頭的肉末多一點,拉麵吃起來軟熟不黏搭,質素比較起同區上上有所不及,但都算合格了。

四月下旬

拉麵還可以。
2010-05-06 25 浏览
已去了湘川滬3次,老實說唔覺得太出色. 不過食物都幾貴. 建意9點後才來,因為到時有半價.1. 小龍包- 好易就穿,味道淡,湯多油2. 松子炒飯- 做得唔出色的一度菜, 松子香口跟淡的菜飯很現. 不油,分量夠小.3. sweet sour fish - 碟大魚小唔多抵食,味一般.4. 餃子- 普通,不值甘貴.
1. 小龍包- 好易就穿,味道淡,湯多油
4. 餃子- 普通,不值甘貴.
2010-05-05 11 浏览
同阿爸阿媽飲茶12點前落單半價我地叫左人蔘烏龍,真係幾好飲,好甘點心好抵食,平均都係$10/碟反而五香燻魚同牛展又貴又唔抵食,$24/碟得幾舊,以後唔會再叫,味道亦一般馬拉糕最好味阿媽話高力豆沙整得好食,唔太甜另外阿姐都會不時望望你壺茶使唔使添
同阿爸阿媽飲茶
12點前落單半價
我地叫左人蔘烏龍,真係幾好飲,好甘

點心好抵食,平均都係$10/碟

馬拉糕最好味
阿媽話高力豆沙整得好食,唔太甜
另外阿姐都會不時望望你壺茶使唔使添

2010-05-05
  • 所有點心
  • 人蔘烏龍
2010-04-30 10 浏览
筆者新年前和鋼琴老師及其他舊同門連家眷到這兒吃過晚飯,留下相當不錯的印象,這晚趁着要跟好友談心,於是選擇再光顧。由於兩人都讀過《竹林深處人家》(請用半鹹淡普通話唸「家」),所以點的是碧螺春,不過這自然是次一等的大眾貨,能去去油膩也就可以了。因為價錢吸引而叫了份量頗大的二人套餐,還附送紅酒一枝(枉我們推推讓讓想對方帶回家喝,上菜時才知道是baby紅酒,當然不是什麼高質素紅酒囉!)。這個二人套餐就份量、價錢和正價餐牌對照而言,可謂相宜之至,不過味道就比上次記憶所及差了點。花生:正常,不特別好吃也沒有「油溢」味。拍小黃瓜:爽口清新。清沙蝦仁:油不太多,蝦肉爽身,相當新鮮,最重要是沒有令人討厭的「軟身、霉霉地」的質感,蝦身比較小,不過吃的是「蝦仁」不是「蝦球」,也就算了。素菜包:一般,皮不算太厚,達到基本要求。其實比較想吃小籠包(上海朋友叫「小籠」,很親切——「這個小籠不賴」,「點個蟹粉小籠吧」),但不能轉套餐的食品,只好將就一下。醉雞:紹興酒香醇不割喉,雞肉嫌稍瘦但酒味馥郁。海參排骨:好友竟然不吃海參,茨汁香濃、燉得軟身入味的四條海參全歸我五臟廟內,排骨不過不失。杏仁西米露:有點過甜,幸好是
花生:正常,不特別好吃也沒有「油溢」味。拍小黃瓜:爽口清新。清沙蝦仁:油不太多,蝦肉爽身,相當新鮮,最重要是沒有令人討厭的「軟身、霉霉地」的質感,蝦身比較小,不過吃的是「蝦仁」不是「蝦球」,也就算了。素菜包:一般,皮不算太厚,達到基本要求。其實比較想吃小籠包(上海朋友叫「小籠」,很親切——「這個小籠不賴」,「點個蟹粉小籠吧」),但不能轉套餐的食品,只好將就一下。醉雞:紹興酒香醇不割喉,雞肉嫌稍瘦但酒味馥郁。海參排骨:好友竟然不吃海參,茨汁香濃、燉得軟身入味的四條海參全歸我五臟廟內,排骨不過不失。杏仁西米露:有點過甜,幸好是稀稀的。南瓜餅:在餐牌上看起來像橙色的迷你老婆餅,上菜時卻發現是南瓜味饀皮的中空餅型甜品,有點被騙的感覺。

總括:一定能吃飽,不過可以更精緻一點,水準有些下降
2010-04-11
  • 醉雞,蝦仁,海參
2010-04-26 26 浏览
在旺角上茶樓 大概新世紀廣場是集中地 , 選了這間無非是價錢平假日全日點心半價 : 小點$8 中點$9 大點$10 特點$13 頂點$14點了共11碟點心:1.綠茶煎堆 $82.粉果 $83.豉汁蒸鳳爪 $84.牛肉球 $95.馬拉糕. $96.金錢肚 $97.菜遠鯪魚球 $98.流沙包 $99.酸辣湯 $910.鍋貼 $1011.燒買 $10整體味道也可以 , 唯獨以下數項有商榷:.馬拉糕 : 份量縮水 , 只有正常的一半厚度流沙包 : 並不是流沙 又不像奶黃服務態度1.侍應方面較差 十問九唔應 要反覆詢問2.收銀方面OK 改單有求必應 不會左查又查整體1.價錢半價後合理(eg, 牛肉拉麵$16)2.但份量較少3.服務態度有待改善ps.4大人1小孩=$134

假日全日點心半價 :

8.流沙包 $9
9.酸辣湯 $9
10.鍋貼 $10
11.燒買 $10

整體味道也可以 , 唯獨以下數項有商榷:
.馬拉糕 : 份量縮水 , 只有正常的一半厚度

流沙包 : 並不是流沙 又不像奶黃

服務態度
1.侍應方面較差 十問九唔應 要反覆詢問

2.收銀方面OK 改單有求必應 不會左查又查

整體
1.價錢半價後合理(eg, 牛肉拉麵$16)
2.但份量較少
3.服務態度有待改善