2006-03-06 14 浏览
第一次去, 試左朋友介紹o既薑汁燉奶, 好正~~~薑汁味同奶味好balance,又好滑, gd~~~~ 反而朋友點o既咖啡燉奶(凍)就唔太好, 佢\\\話情願食咖啡布丁重好wo~~~
2006-02-28 11 浏览
星期六去左義順食Tea, 食左雙皮奶, 好好味呀!!! 好滑, 好濃奶味呀!!!! 下次一定要再食呀..不過d人服務態度就有代改善喇, 因為好粗聲粗氣囉
下次一定要再食呀..

不過d人服務態度就有代改善喇, 因為好粗聲粗氣囉
2005-10-20 9 浏览
放工後同朋友相約SOGO,忽然心血來潮想食雙皮奶,於是便自自然然去義順啦。入到去見枱枱都order通粉,與友人忍不住叫了一份,食物如下:1) 腸仔餐肉通粉- D 通粉好味,but湯底太咸。($20.5)2) 旦治- 唔夠厚/料,都係翠華D正!($11.0)3) 雙皮奶- 依然好味,不太甜! Lov'in it!! ($18.5)值得一堤是服務良好殷勤,讚!

2) 旦治- 唔夠厚/料,都係翠華D正!($11.0)

值得一堤是服務良好殷勤,讚!
2005-07-29 16 浏览
同位朋友到這裡食午餐,進去的時候不是太多人,但餘下的桌子又放了"留坐"的牌子,本來打算轉身便走的,但其中一名伙計卻說:"坐這兒吧!",並拿開了桌上的"留坐"牌,我和朋友便坐下.但當我的朋友打算坐到我的對坐時,她卻一手推我朋友到我的旁邊,粗聲粗氣地說:"坐在一起啦!"我們分別叫了牛肉雞翼麵, 牛肉麵, 凍朱古力鮮奶及凍朱古力.當我叫完了"朱古力鮮奶",我的朋友說要一杯"凍朱古力"時,那個伙記便說"朱奶嗎?"我的朋友答"不,只要朱古力",那個伙計便對廚房很不耐煩地說:"只要普通的喎"我吃的牛肉雞翼麵不錯呢!牛肉有鮮味,雞翼脆脆的,麵亦頗彈牙.....至於杯朱古力鮮奶亦不差,鮮奶味很濃,但蓋不了朱古力味道......當我們吃完了,便坐着聊天.才談了一會兒,連飲品也未喝完,便有伙計來收拾,又不停在抺枱,弄得我們不能再傾.抹過了枱,她又站在我們的桌子旁邊跟別的伙計談天,而且談得比我們大聲,又偏要站在我們旁邊.當時舖內的人流比進來時更少,尚餘很多空位,但她偏要站在我們身旁.我們只好離開.當我拿了單到收銀處,那個男人正在通電話,也不理會我們.等了好一會兒,他才施施然掛線.埋單的態度當然也不好,零錢幾

當我拿了單到收銀處,那個男人正在通電話,也不理會我們.等了好一會兒,他才施施然掛線.埋單的態度當然也不好,零錢幾乎是掉過來的.

難得食物的質素不錯,偏服務態度卻差得令人卻步,不如別接生意好了.
2005-05-22 35 浏览
尋日同朋友11點左右黎食,燉奶真係好香奶味!!正!不過如果唔太受得奶o既人食呢個一定嘔到七彩~食完好滯呀!仲有個燉蛋都好香甜,不錯!不過奇在竟然有菠蘿鮮奶冰,一鹼一酸,點撞??咪會neutralize?會唔會一舊舊?結果朋友點左黎試,聽聞真係唔係咁得,好似一舊舊咁阿姐d服務都唔錯呀!好好笑容,不過落漏左張單

阿姐d服務都唔錯呀!好好笑容,不過落漏左張單
2005-05-09 16 浏览
燉奶ok,其他就一般,服務之差就唔駛多講。前晚11:30去食燉奶,食到11:45就要我哋埋單,到11:57就將店外嘅燈箱搬入內,有staff開始收工,同埋開始熄燈,當時重有幾枱客未食完,咁嘅動作係人都知係催走啦
燉奶ok,其他就一般,服務之差就唔駛多講。
2005-04-15 20 浏览
強記過後,亦會經過此處,黎親呢度,我只會食兩樣甜品,第1係雙皮奶,之前有介紹過,另一個係今次紹既薑汁燉奶。薑汁燉奶保持多年來的水準,薑味十足,唯一美中不足係稀左的。其間的食客係有不少叫的湯麵,包括坐我對面的傻老。

薑汁燉奶保持多年來的水準,薑味十足,唯一美中不足係稀左的。

其間的食客係有不少叫的湯麵,包括坐我對面的傻老。
日前在家開大食會,雖然已備幾款甜點,但朋友還是買來幾碗薑汁撞奶來助興。正好奇熱撞奶怎可能外賣而又能成形,原來全部都是凍的。結果是一如所料,全部都吃不下,留下給太座和我享用。凍的薑奶聞落一般,沒有奶及薑的味道,凝結得非常之穩固;吃落是差不多全沒有薑汁撞奶的應有味道,只有淡淡的奶味,更加是全不滑溜,幾難口,可幸是總算不太甜,不然吃到一半都幾難捱下去。唔知幾錢,不過相信都十幾蚊,味道真麻麻,無謂試。始終薑汁撞奶係要堂吃,即撞即食的比較好的。
唔知幾錢,不過相信都十幾蚊,味道真麻麻,無謂試。
始終薑汁撞奶係要堂吃,即撞即食的比較好的。
2005-03-16 17 浏览
縱使食物及煮法不斷的改進及演變,有些傳統美食始終要保持咁多年的歷史,先至稱得上極品。難得今日放工後有點兒興致坐低食過遲來的下午茶,來得這間舖,緊係要試佢既凍雙皮燉奶,料不會因凍而變得冇味道及香味,滑溜既程度使到有另一種既口感,賣點當然係上面既奶皮。價錢係貴左少少,為左食呢碗野,涯得辛苦也是值得呢。
價錢係貴左少少,為左食呢碗野,涯得辛苦也是值得呢。
2005-02-05 13 浏览
到這裡吃晚餐,實際上是沒甚麼正餐可言la~~~只有公仔麵、三文治之類!!要了餐蛋丁、腸仔丁、火腿通‧‧‧‧↑以上都唔係呢間鋪o既主力la~~只係要吃飽個肚先!之後order:1) 熱檸樂--- 有幾片薑o係入面,唔錯!2) 蓮子雙皮奶(熱) --- 6、7粒已浸甜了的蓮子放在雙皮奶面,而雙皮奶幾OK~~3) 薑汁雙皮奶--- 薑汁味夠!!如果齋o黎食鹹品的話,個價錢就唔多抵la~順帶一提,此店明文規定:淨飲清茶10元※
要了餐蛋丁、腸仔丁、火腿通‧‧‧‧
↑以上都唔係呢間鋪o既主力la~~只係要吃飽個肚先!
之後order:
1) 熱檸樂--- 有幾片薑o係入面,唔錯!
3) 薑汁雙皮奶--- 薑汁味夠!!
如果齋o黎食鹹品的話,個價錢就唔多抵la~
順帶一提,此店明文規定:淨飲清茶10元※
1K
2005-01-02 9 浏览
1月1日晚和太座吃過煲仔飯,準備回家。路經此店便一試,要了普通雙皮奶和薑汁雙皮奶。普通雙皮奶較香奶味和有口感。薑汁雙皮奶較稀口感不,奶味亦不突出,應被薑味蓋過了。以上全是太座的意見,因我絕少吃甜品。
1月1日晚和太座吃過煲仔飯,準備回家。
路經此店便一試,要了普通雙皮奶和薑汁雙皮奶。
普通雙皮奶較香奶味和有口感。
薑汁雙皮奶較稀口感不,奶味亦不突出,應被薑味蓋過了。
以上全是太座的意見,因我絕少吃甜品