餐厅: 温野菜 (2000年廣場)
资讯:

2019-07-28 2786 浏览
和老公撐枱腳食日式火鍋,試間貴一點而質素又好點的店舖。幾間溫野菜,只有銅鑼灣分店設有放題套餐,自己還是喜歡任飲任食放題。裝修和風簡潔,多包廂款式設計的枱,坐得舒服又有私隱。 服務不錯啊!我們點了北海道十勝和牛肩脊肉放題,牛豬雞都新鮮高品質,乾淨企理,沒有漏單情況,落單用平板電腦的。任飲任食還有其他選擇,包括多款蔬菜菇類、丸類和小吃,其中芥辣貢丸和免治雞肉真的很特別和好吃。去唔到日本旅行,來住這裡回下味先!
和老公撐枱腳食日式火鍋,試間貴一點而質素又好點的店舖。
去唔到日本旅行,來住這裡回下味先!
2019-07-24 1868 浏览
朋友介紹話呢間好食,一黎到已經勁多人排隊,原來咁多人食。入到去我地叫咗火鍋放題嘅D餐,鹿兒島黑毛和牛嗰個餐同埋揀咗有機豆乳湯底。豆乳湯底奶白色,好滑好香豆味,唔洗較好大火啲食物都好快熟。鹿兒島黑毛和牛果然真係好好食,啲雪花紋好靚,奥洲和牛無咁肥牛味重過鹿兒島,兩隻都切得好薄,好快熟,嘅肉質好淋一啲都唔韌。菜類就一般般。
朋友介紹話呢間好食,一黎到已經勁多人排隊,原來咁多人食。

豆乳湯底奶白色,好滑好香豆味,唔洗較好大火啲食物都好快熟。

2019-07-18 1296 浏览
溫野菜今日同朋友慶祝升職,所以想食好小小,我地去左食溫野菜放題,我地係食夜割時段既,有7折優惠,食90分鐘,價錢係偏貴,但質素對得住價錢。湯底方面 我地點左壽喜燒湯底,偏甜,好好味同埋豆乳湯底。所有蔬菜都好新鮮,全部都係日本入貨。鹿兒島黑毛和牛牛肉入口即溶,好重牛味,肉質嫩滑,油脂充足,我哋encore左起碼7,8次,每一round質素都keep得住,一分錢一分貨。黑松露免治雞好重黑松露味,雞滑都好彈,好重雞味。價錢每位460$,可以一試。地址温野菜 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道東8號2000年廣場4樓全層
溫野菜

湯底方面 我地點左壽喜燒湯底,偏甜,好好味
同埋豆乳湯底。

所有蔬菜都好新鮮,全部都係日本入貨。

鹿兒島黑毛和牛

黑松露免治雞
好重黑松露味,雞滑都好彈,好重雞味。

價錢每位460$,可以一試。
地址温野菜 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道東8號2000年廣場4樓全層
2019-07-17
$460 (宵夜)
庆祝纪念
生日
  • 黑松露免治雞肉
2019-07-16 1266 浏览
35度炎熱天氣更加要打邊爐一直有牛角集團會員卡,但呢間溫野菜就反而一直無食過 今日同事介紹話有個lunch set 好抵食 $88有Set lunch 包豬/雞 2碟 仲有其他菜,小食 等... 叫左豬肉質素好好,每碟有4片,無冰鮮肉味,幾好味仲包一碟菜,真係好夠飽包烏冬/飯 一碗👍🏻 烏冬夠煙煙unun , 份量剛剛好個餐包免治雞肉,另外加$12 有2粒丸/餃子 。我地叫左兩個$12 啊,唔記得提仲有前菜因為有會員卡,免加一,埋單岩岩好一個人$100,真係有質素既lunch
35度炎熱天氣
更加要打邊爐

一直有牛角集團會員卡,但呢間溫野菜就反而一直無食過

今日同事介紹話有個lunch set 好抵食

叫左

豬肉質素好好,每碟有4片,無冰鮮肉味,幾好味

仲包一碟菜,真係好夠飽

包烏冬/飯 一碗👍🏻 烏冬夠煙煙unun , 份量剛剛好

啊,唔記得提仲有前菜

2019-07-16
2019-07-09 1046 浏览
推薦指數: 🤩🤩🤩🤩朋友一直大推溫野菜好食高質,我未試過就一於去食下。聽講只有銅鑼灣溫野菜分店先提供放題!🤗今次食豪D!黎個和牛SHABUSHABU 放題先😻我地食早割時段-需要19:30前離座!所以我地就BOOK左17:30👏🏻星期五、六、日及前夕成人一位HK$598 (再加一)雖然價錢係偏高,但係食物質素同服務都非常之好。我地點左壽喜燒湯底,嗌左幾款唔同的和牛。分別有鹿兒島黑毛和牛、澳洲M9和牛、英國安格斯牛肋肉、熊本豚梅肉等等。一盤盤整齊有埋牌仔寫清楚係邊款肉,乾淨衞生👍🏻和牛任點任食 😋我地嗌左十幾盤🤪抵番哂 😬安排座位係小包廂,私密度幾高,唔會你眼望我眼🤭一人一鍋,除左和牛同高質肉品之外,有好多其他野食可以點,溫野菜的蔬果種類奇多,連紅心蘿蔔都有🤗所有食材都係高質高水準呀!每位只需加HK$28仲可以有生單放題任飲!sapporo/ asahi 兩款任君選擇🍻抵呀
推薦指數: 🤩🤩🤩🤩

星期五、六、日及前夕成人一位HK$598 (再加一)
雖然價錢係偏高,但係食物質素同服務都非常之好。

2019-06-07
2019-07-08 745 浏览
第一次光顧這家店, 因為很早就訂枱,所以被安排到房間。 房間很乾淨, 隔音還算ok, 如果隔壁房間客人大聲說話, 會聽到少少。食物選擇很多, 牛肉選擇多,配菜選擇也多, 特別要推介的是鹿兒島的和牛, 個人覺得嫩度和牛肉香味, 都比美國、英國、澳洲的牛肉優勝。服務生很友善, 食物也很快就到。非常滿意的一餐。

服務生很友善, 食物也很快就到。

非常滿意的一餐。

庆祝纪念
生日
  • 鹿兒島和牛
  • 鰹魚湯
2019-07-06 1047 浏览
突然好想狂食牛,就約埋阿女卜呢間溫野菜,之前係日本沖繩已經食過,正到不得了。120分鐘和牛任食,一坐底唔洗講野緊係拿拿聲點野先,阿女點左昆布清湯,因佢想食真d牛肉嘅原鮮味,而我就比較喜歡食辣,見倒有款四川麻辣湯底🌶心諗日式放題有麻辣湯底🙄好奇之下就點左呢個湯底🙄湯底一d都唔麻唔辣 -湯底有d中伏感覺😖)第一板鹿兒島黑毛和牛🐮牛肩,果然冇令我地失望,牛肉入口即溶,油花都好香,牛肉味重,正到爆,其他配菜,丸,小食等等都有幾十款,最正👍🏻就係黑松露免治雞肉,起碼order左三次😋不過都係要留番多d quota食牛啦,所以其他配菜只叫左一round。全晚都試左美國、澳洲等等嘅牛,質素都ok,不過最正都緊係鹿兒島A5和牛啦⋯⋯叫到第6、7板牛肉就越來越肥啦🤣⋯⋯不過牛味都keep倒....唔知阿女係咪第二期發育🤭,兩板又兩板咁叫,嘩,全晚食左成十幾板有多,真係值回票價🤣🤣。呢間放題一人一鍋,非常衛生,坐位舒適,用ipad點餐,既方便又環保👍🏻值得比讚。
2019-06-30 1135 浏览
平時吃日式火鍋除咗牛摩外,温野菜銅鑼灣分店是我的至愛(因有放题) ; 是次選了薩摩和牛配以蒙古炎鋦(當然最好配和牛湯比較好,但蒙古炎銅也不錯),除咗薩摩牛外,亦吃了安格斯牛,澳州和牛,豚肉等等,再加上飲品任飲,吃足2小時,對我來說一定回本,但記緊早點來或先取票,否則排隊有排等。
2019-06-29
2019-05-16 2524 浏览
豆乳湯底就必要㗎啦~一人一爐嘅好處就係唔洗就來就去,好似媽咪唔食牛又唔食得辣同豆腐,就可以揀嗰藥材湯底喇,其他人都可以揀返自己想食嘅湯底,試多幾隻味又得,自私食又得。溫野菜食過幾次,都未試過藥材湯,今次叫咗先發現原來咁正,首先個店員會攞哂啲藥材料嚟,如果你有咩唔食可以同佢講,佢唔會幫你落嗰幾種你唔食嘅嘢。試一啖湯,藥材嘅味道真係好重,一開始有啲似小肥羊個湯底,但加咗肉落去,之後個湯就更加甜。食匀哂咁多隻湯底嘅肉,發覺豚肉放落藥材度淥係最好食,因為有啲藥材味,其實會令到塊肉個味更突岀同更加特別。蕃茄辣湯嗰湯底係咁多隻入面最麻麻嗰隻,無論飲定淥嘢,都好普通。淥菜嘅話,其實又係藥材湯底最好食。豆乳湯底除咗整到腐皮之外,真係毫無作用,仲要最sad 係我今次都整唔到腐皮岀嚟食😩😢右上嗰個係和牛湯底,淥牛ok 既,但其他我覺得藥材贏哂。打邊爐湯底第一,配料第二,溫野菜向來啲配料都好唔錯,今次食七折menu, 各種肉都要點到啲,豚肉x藥材第一,牛同雞都唔錯,反而今次啲菜麻麻地。

2019-04-23 2585 浏览
而家真係可以一連四季都打邊爐。今日,我同朋友兩個人去食溫野菜,已經唔係第一次食,所以都抱有期望。銅鑼灣溫野菜係咁多間分店裏面唯一一間有放題選擇,我地揀咗中等價錢嘅套餐。溫野菜係我地食過眾多日式火鍋放題最高質素嘅,所以即使價錢偏貴,我地都覺得係合理。咁多款牛肉入面,鹿兒島牛係最正嘅,入口即溶,仲非常有入味,真係一分錢一分貨。仲有,啲菜都非常乾淨同新鮮,尤其係個萵筍係最鍾意最好食。另外,朋友仲叫咗個芝士年糕,讚不絕口。下次都會繼續嚟!支持!

2019-04-18 2481 浏览
有年抽中了這個集團的普通會員咭,每年都有些coupon用,有幾餐可以食好一点点,但每年要消費滿3000才能續下年的會,牛角、牛涮鍋也是這集團的,有些朋友也會幫我儲儲分,我也是有會員咭後才認識溫野菜,試過一次後就喜歡了,之後也來過很多次~ 杏仁豆腐是我很喜歡的甜品😋 然後主食最主要是選湯底,昆布湯很清:要点醬油吃、我較喜歡完熟蕃茄湯:有些味道又有益、後來有人介紹我食四川麻辣:她說不辣的,我食過的確不算辣,味道很好😋 但最近再食的一次,湯底清單轉了而沒有四川麻辣,我就隨便選了辛辣蕃茄湯,不知道為什麼覺得不好吃,或許是意外,我有機會要再試多次才能證實質素是否下降了,或許其他舊湯底合我口味的⋯⋯
骨膠原柚子鹽湯
藥膳湯
四川麻辣湯
蘋果蘆薈蜜
2019-04-14 1683 浏览
Kabu會員早一天book枱,十分方便。有9折、又可以儲績分。銅鑼灣分店假日人不多,2個人可以坐4人卡位,空間十分寬敞、坐得又舒服、而且有私人空間,方便傾計,而且服務很好,侍應很有禮貌、服務周到,有高級餐廳feel。假日午市套餐抵食,套餐有很多不同款式的食物,份量充足,又可慳錢。相對晚市放題較貴,而且晚上不宜吃得太飽。叫左一個藥饍鍋、一個壽喜燒鍋。藥饍鍋上枱時,在客人面前放多款不同的配料,可以按個人喜好選擇,而且份量充足,湯底煲耐一點才吃,會更出味午市入座,1.5小時要還枱,上菜很快,所以時間也足夠的,不過,如果可以坐2小時就更好。

叫左一個藥饍鍋、一個壽喜燒鍋。

2019-04-14
$187.5 (午餐)
  • 藥膳鍋
2019-02-27 2613 浏览
今次試左飛騨牛放題,肉質嫩滑,油花靚,牛味濃,可以話係入口即溶! 我和朋友都食咗好多碟。除了飛騨牛之外,仲有唔同嘅牛肉可供選擇,有其他日式和牛,美國肥牛,澳洲牛等等,有唔同部位可供選擇。不過都係最好食係飛騨牛。豬肉方面叫了幾款,有豬腩肉,酸梅肉片等等,都唔錯幾好味。雞肉就冇叫了,留返quota食飛騨牛!😜除了肉類,蔬菜類多好多選擇,還有些小食,丸類,粉麵飯和飲品。因為自己食咗好多肉所以叫咗好多菜,一邊食菜一邊食肉可以減下油膩感。總括來說,價錢方面算係中等,不是便宜,但可食到高質素嘅和牛我覺得都是值得的~! 期待下次再食! ❤️❤️😍😍

豬肉方面叫了幾款,有豬腩肉,酸梅肉片等等,都唔錯幾好味。
雞肉就冇叫了,留返quota食飛騨牛!😜
2019-02-22
  • 飛騨牛
2019-02-19 2085 浏览
重溫一下之前去食温野菜😋個日點咗鹿兒島黑毛和牛·熊本豚食べ放題コース(HK$498),如果鍾意食肉嘅朋友仔,強烈建議揀食放題,佢散叫一碟都百令蚊,食番兩三碟,其實都抵番🤣個日重點食鹿兒島黑毛和牛肩肉同牛肉眼,牛肩肉就比較瘦,但肉質唔會「鞋」,都係好嫩滑,有牛味;而我自己就比較鍾意肉眼多啲,比較肥美,有入口即溶嘅感覺,但唔會成口肥油🤤豚肉平時出街好少食,因為好驚有「豬」味😅但呢款熊本豚腩片冇豬味之外,肉質好爽滑,有驚喜🐷另外,佢全部蔬菜都係日本產地直送,有啲比較特別嘅蔬菜款式,例如日本生菜、啡金菇、水菜、紅芯大根等等,全部都好新鮮,又冇爛,又好乾淨,讚👍🏼湯底我就揀番最大路嘅壽喜燒湯底,係好味嘅,但食到中後段又覺得超甜🤭要狂飲野😅總括而言,係推介嘅🙌🏼🙌🏼🙌🏼但留意番,放題只限於銅鑼灣分店,其他店係無嫁😉

重溫一下之前去食温野菜😋

2019-02-09 1820 浏览
#米妮loumei食好西🍲🍕🍝🍣溫野菜📍秋高氣爽緊係開始要打邊爐啦🤤原來午後時段(兩點後) 佢啲lunch set有七折今次就嗌咗一個set加啲配料兩個人食🤤.C. 上牛•豚•雞三品特盛{原價$148+$10(秘傳月見壽喜湯)+$12(紫菜味麻糬片)+$10(杏仁豆腐) X 70% ➕以原價加一}我哋就揀咗 🐽熊本豚腩肉 🐷熊本豚梅頭 🐮美國牛肩肉熊本嘅豚肉真係好正🤤🤤 油而不膩雖然豚腩肉聽落好肥咁 但係食落入口即溶🤤豚梅頭更加唔使講 勁香今次特登嗌咗個壽喜湯 啲牛肩肉點蛋食果然🤤塩辛薯仔伴魷魚沙律醬 (套餐包括)好夠味 好好食🤤 可能啲薯仔用牛油整過所以唔會乾爭爭💯竹筒免治雞肉—半份 (套餐包括)佢入面加咗雞軟骨 淋得嚟有啲脆 幾爽口 幾特別😋溫野菜盛合 (套餐包括)個野菜盛入面啲紅心蘿蔔幾特別 不過食落同普通蘿蔔差唔多🤔紫菜味麻糬片 (+$10)記得唔好淥太耐 見佢淋咗就 如果唔係就會溶🙈 鐘意紫菜 同煙煙韌韌嘅嘢就唔好錯過🤤.另外我哋加咗芝士年糕丸 $22呢個正 又有年糕 又有芝士 啲芝士仲可以拉絲🤤煙韌控一定要嗌海老餃子 $29佢入面啲餡 食落似竹筒免治雞肉
#米妮loumei食好西🍲🍕🍝🍣

熊本嘅豚肉真係好正🤤🤤 油而不膩[强]
雖然豚腩肉聽落好肥咁 但係食落入口即溶🤤
豚梅頭更加唔使講 勁香[强]
今次特登嗌咗個壽喜湯 啲牛肩肉點蛋食果然🤤

塩辛薯仔伴魷魚沙律醬 (套餐包括)
好夠味 好好食🤤 可能啲薯仔用牛油整過所以唔會乾爭爭💯

竹筒免治雞肉—半份 (套餐包括)
佢入面加咗雞軟骨 淋得嚟有啲脆 幾爽口 幾特別😋

溫野菜盛合 (套餐包括)
個野菜盛入面啲紅心蘿蔔幾特別 不過食落同普通蘿蔔差唔多🤔

紫菜味麻糬片 (+$10)
記得唔好淥太耐 見佢淋咗就[OK] 如果唔係就會溶🙈 鐘意紫菜 同煙煙韌韌嘅嘢就唔好錯過🤤
另外我哋加咗
芝士年糕丸 $22
呢個正[爱心] 又有年糕 又有芝士 啲芝士仲可以拉絲🤤
煙韌控一定要嗌[悠闲]

海老餃子 $29
佢入面啲餡 食落似竹筒免治雞肉🤔🤔
淋bat bat咁 海老就唔係好食得出🙈
最後 杏仁豆腐 (跟餐 +$10)
鐘意杏仁味嘅必嗌🤤💯
杏仁嘅香味 豆腐嘅質感 超正🤤
人均消費 ~$100
評分😋 (5🔆係滿分🔅係半分)
🍲:🔆🔆🔆🔅
服務質素:🔆🔆🔆🔆
環境舒適度:🔆🔆🔆🔆
重遊指數:🔆🔆🔆🔆
仲有最後俾錢果陣會奉上糖同牙籤🤩
More on 📱 https://instagram.com/minnie_the_food?utm_source=ig_profile_share&igshid=sfnq4rbvapwe
  • 杏仁豆腐