2022-11-09 457 浏览
此乃高質火鍋放題。好少可放題食物質素媲美單點式。食足兩個鐘都係$218!性價比可以話係極高。餐廳環境好,清潔舒適。待應服務好,不停收餐具,唔使叫會主動為你加湯!我哋點左藥饍湯底,黨參圓肉都不是用低質貨!很有誠意!手打丸超彈牙新鮮,食唔到有味精!脆肉鯇魚腩超厚實,好脆好新鮮,冇泥味,不敢相信自己食緊放題😆牛肉當然高質!另外有自助食物區,有多款手工餃子選擇,每款都好美味,同你去餃子專門店食嘅質素差唔多!另外都仲有好多食物款式俾你自己拎!有炸魚皮、烏冬係手打烏冬!餐廳有多款自家製飲料任飲,最貼心係有常溫櫃供不喜凍飲嘅朋友🥰
2022-10-24
2022-11-08 503 浏览
平時以為淥鼎記得打邊爐,原來午市仲有得食點心飲茶㗎,午市都好多人光顧呢到點心有啲係2件啱2個人食,咁就可以食多幾款蟹籽龍皇燒賣$18蝦仁爽口彈牙,燒賣肉質好好黃金蝦餃皇$18皮薄饀靚,蝦又多,好食必食之選抹茶奶皇流沙包$30必叫之一,因為奶皇包印上笑臉,好可愛好得意,開頭以為入面係抹茶奶皇饀,原來一樣都係金沙奶皇饀,襯熱食更好,內饀有爆漿感覺,包鬆軟好食醬汁鳳爪$28多醬多汁,每啖都有醬汁精華,鳳爪燜得入味又腍香芋天鵝酥$36又係見個樣靚而叫嘅,芋角平時都鐘意食,呢款口感較札實安蝦鹹水角$24一向鐘意食,外脆內軟煙煙韌韌,內饀係豬肉碎,好大粒,抵食蟲草花叉燒腸粉$32好多饀,除咗叉燒,仲有菜、蟲草花,食落口感更豐富🚩淥鼎記 (觀塘)📍觀塘觀塘道414號1亞太中心8樓

呢到點心有啲係2件啱2個人食,咁就可以食多幾款

蟹籽龍皇燒賣$18
蝦仁爽口彈牙,燒賣肉質好好

黃金蝦餃皇$18
皮薄饀靚,蝦又多,好食必食之選

抹茶奶皇流沙包$30

醬汁鳳爪$28
多醬多汁,每啖都有醬汁精華,鳳爪燜得入味又腍

香芋天鵝酥$36
又係見個樣靚而叫嘅,芋角平時都鐘意食,呢款口感較札實

安蝦鹹水角$24
一向鐘意食,外脆內軟煙煙韌韌,內饀係豬肉碎,好大粒,抵食

蟲草花叉燒腸粉$32
好多饀,除咗叉燒,仲有菜、蟲草花,食落口感更豐富

🚩淥鼎記 (觀塘)
📍觀塘觀塘道414號1亞太中心8樓
2053 浏览
午餐
  • 黃金鮮蝦餃
2022-11-05女朋友推介👩🏻‍🌾女友同朋友去觀塘食生日飯🎂去咗間火鍋店淥鼎記打邊爐🍲朋友們早了一個星期book位💺當日餐廳會有confirm booking😊平日晚飯時段,超多客人😀店員安排了大枱坐五人都好寛闊🥰有自助醬料吧😃用手機落單點火鍋配料🍲壽星女點了爵爺套餐,368蚊位,首先五個主菜揀一個,日本時令刺身,安格斯頂級牛小排,豪華海鮮拼盤,以上就一次性供應,仲有40幾款火鍋配料任食,食飽飽再有Haagen-Dazs作甜品🥰老壇酸菜鱸魚,配料有萵筍,酸菜,辣椒,冬粉,鱸魚好新鮮,魚肉唔腥,同埋無魚骨,但唔會太酸,但係偏麻,唔算太辣☺️豪華海鮮拼盤,海鮮盤分別有扇貝,海蝦,鮑魚,廣島蠔,墨魚仔同沙白蜆,扇貝夠大粒,墨魚仔幾爽脆,鮑魚有咬口,海蝦新鮮肉質唔會霉😍🥰日本時令刺身,按人頭上,分別吃了鮑魚,帶子,魚生,刺身蝦,全部都好新鮮,帶子好大粒,魚生厚切,刺身蝦非常爽口,鮑魚同樣有咬口🥰😍安格斯頂級牛小排,份量都幾多,厚切牛小排油花分布,細緻軟嫩的口感,幾好食😍🥰火鍋湯底花膠湯,花膠湯足料,起碼有十塊以上嘅花膠,同埋杞子紅棗,好啱女士食呀呢個湯底,夠補呀😍🥰整體環境好乾淨,坐得好舒服
2022-11-05

女朋友推介👩🏻‍🌾
女友同朋友去觀塘食生日飯🎂
去咗間火鍋店淥鼎記打邊爐🍲
朋友們早了一個星期book位💺
當日餐廳會有confirm booking😊
平日晚飯時段,超多客人😀
店員安排了大枱坐五人都好寛闊🥰
有自助醬料吧😃
用手機落單點火鍋配料🍲

整體環境好乾淨,坐得好舒服☺️
服務都好貼心,上菜速度好快😊
食物質素都好高,食材新鮮,又多款式選擇,會再同朋友幫襯 @granddinghouse 一齊打邊爐😋😋

#淥鼎記
#爵爺套餐
#老壇酸菜鱸魚
#豪華海鮮拼盤
#日本時令刺身
#安格斯頂級牛小排
#花膠湯
2022-11-05 381 浏览
💡人氣火鍋店今次去咗間人氣火鍋店,淥鼎記,餐廳有好多款唔同嘅套餐選擇,今次試咗抵食嘅小寶套餐,入到去仲有一個錦繡前菜,有四款嘅小食。另外,大部份食物用QR code落單,上菜快,又方便。🍽湯底餐廳有六款養生湯底選擇,例如:澳門豬骨鍋、花膠美人鍋,今次選擇左正宗藥膳鍋補補佢,有別於好大浸藥材味嘅湯底,湯底味道味道溫和得黎好滋補。🍽肉類、丸類特別推介餐廳嘅安格斯牛肩胛,牛肉切得夠薄,唔會太肥,有牛味,十分不錯。三款嘅手打丸:鯪魚丸、墨魚丸、蝦丸,三款都十分高質,彈牙得黎又唔會太大粒,唔會食幾粒就食唔到其他嘢。🍽自助區自助區食物嘅選擇多,蓋好哂,衛生又高質,比較特別既有帶子、鴨血等,仲有多款餐廳自家製嘅水餃、雲吞。🍽飲品餐廳飲品選擇都唔少,一般仼食餐廳常見嘅飲品佢都有,除此之外,仲有餐廳自家製嘅竹蔗茅根、茉莉茶等,唔會太甜,打邊爐飲一流。
💡人氣火鍋

🍽湯底

🍽肉類、丸類

🍽自助區

🍽飲品

2022-11-04 9648 浏览
▫️天氣開始涼🌀 又到打邊爐季節🍲😍 今次慶祝朋友生日,壽星女主動提議食呢間✊🏻 既然想食就當然要奉陪啦😌♨️ 無限時放題 $368/ 位▫️餐廳主打無限時放題,可以由17:30食到23:00🥸 個胃夠大既話可以挑戰下食足咁多個鐘🤣▫️先上一份刺身同4小碟前菜🥗 刺身有帶子、吞拿魚、鮑魚、甜蝦🦐 都係坊間放題質素,唔算好新鮮但唔難食🫣 前菜有青瓜、豬肚、炸雞粒、鴨血,叫做等開爐時有啲野𡁻下😂▫️選一款主菜,有酸菜魚🐟、雞煲等,朋友揀左椰子雞🥥 成碟雞上,湯煲滾先再倒啲雞落去煮🐔 先飲一啖湯🥣 好清甜幾香椰子味🥥 雞肉都幾滑唔錯😋 食晒成煲可以選擇轉湯底打邊爐🤤🍲 轉鴛鴦湯底 +$48▫️多2個湯試下都係加$48幾抵🤣 要左老壇酸菜鍋,酸酸地夠開胃👅 拼花膠美人鍋,夠晒滋補養顏👱🏻‍♀️▫️一轉湯底就會上多盤安格斯牛小排同時令海鮮盤😯 牛小排花紋幾靚,肥瘦均勻🐮 海鮮就正常,蝦肉少爛唔算太新鮮😖▫️大部分食材例如菜🥬、菇菇🍄 等都可以自己出去凍櫃拎🥶 飲品都有好多款式,最特別係有自家製凍茶同竹蔗茅根,可以清清熱氣🥸▫️肥牛🥩、黑毛豬🐗、蠔🦪、手打丸🍢等等就要自己scan QR code落單📲 任食既質素都唔

♨️ 無限時放題 $368/ 位

🍲 轉鴛鴦湯底 +$48

▫️肥牛🥩、黑毛豬🐗、蠔🦪、手打丸🍢等等就要自己scan QR code落單📲 任食既質素都唔會太高expectation啦🤣 食完一round已經好飽🤰🏻 其實仲有每位Haagen-Dazs一杯,但我地自己仲有蛋糕🎂 食唔落就無要到😝

▫️最後我地真係傾計傾到大概23:00先走🤣 唔趕人走呢點都好值得嘉許😆
今晚Halloween有口福,收工約左友人黎觀塘淥鼎記打邊爐,正呀!今次食小寶套餐,7:30前離座價錢$228加一。落單用QR code,包以下食物:澳門豬骨鍋湯底有6款揀。今日揀咗從未試過既澳門豬骨鍋。澳門豬骨鍋有3大舊新鮮豬骨,骨頭附近都有唔少肉,其他配料有白蘿蔔,粟米,紅蘿蔔。個湯好清,味道絕對唔重,感覺健康。食到後期個湯都仲係好清。肉類有:安格斯牛板腱一客4片,賣相好靚。食落好瘦,牛味都唔差。美國安格斯牛肩胛一客兩大片,少少肥膏,牛味都唔錯。唔會太薄切,食落有質感。伊比利亞黑毛豬一客4片,豬味濃又嫩口,我鍾意。紐西蘭羊肉片一客兩片圓形切割。食落嫩口少少羶,我都鍾意。其他肉類有安格斯極佳級精修肥牛同黑兒豬卷腩。鮮脆鯇魚片脆口鮮味。丸類有3款手打,包括鯪魚丸,墨魚丸,蝦丸。雖然細細粒,不過非常彈牙好新鮮。另外仲有脆脘魚腩,雞件同雞子。小食有日本枝豆。錦繡前菜一客4格賣相好唔錯,包括鹽酥雞,鴨血,豬肚,同青瓜。自助配料吧好多選擇,包括豬皮,鵝腸,鴨血,水魷,帶子,蟹柳,午餐肉,魚片頭,魚腐,脆皮芝士腸,包心蟹籽丸,黑松露豬肉丸,芥末貢丸,龍蝦丸,麻辣牛丸,牛筋丸,貢丸等等。餃類包括水
落單用QR code,包以下食物:
澳門豬骨鍋
澳門豬骨鍋

肉類有:
安格斯牛板腱
安格斯牛板腱一客4片,賣相好靚。食落好瘦,牛味都唔差。
美國安格斯牛肩胛
伊比利亞黑毛豬
伊比利亞黑毛豬一客4片,豬味濃又嫩口,我鍾意。
紐西蘭羊肉片
紐西蘭羊肉片一客兩片圓形切割。食落嫩口少少羶,我都鍾意。

其他肉類有安格斯極佳級精修肥牛同黑兒豬卷腩。
鮮脆鯇魚片
鮮脆鯇魚片脆口鮮味。
手打鯪魚丸,墨魚手打丸,蝦丸手打丸

另外仲有脆脘魚腩,雞件同雞子。

小食有日本枝豆。
錦繡前菜
自助配料吧
自助配料吧好多選擇,包括豬皮,鵝腸,鴨血,水魷,帶子,蟹柳,午餐肉,魚片頭,魚腐,脆皮芝士腸,包心蟹籽丸,黑松露豬肉丸,芥末貢丸,龍蝦丸,麻辣牛丸,牛筋丸,貢丸等等。餃類包括水餃,魚皮餃,韮菜豬肉餃,香芹芫荽蝦餃子,鮮蝦雲吞。
青菜,其他蔬菜
青菜有我最鍾意既西洋菜,娃娃菜同生菜。

其他蔬菜仲有響鈴,蓮藕片,木耳,山根,金菇,粟米,海鮮菇,冬菇,淮山,薯粉,南瓜片,白蘿蔔,萵苣,冬瓜。
自助配料吧
主食有上湯伊麵,出前一丁同稻庭烏冬。炸魚皮淥一淥就食得,我鍾意。
飲品櫃有兩大個,欣賞呢度分咗常溫同凍飲雪櫃。選擇不少,我特別鍾意自家製涼茶既竹蔗茅根少甜解渴。
飲品櫃
竹蔗茅根,韓國蘆薈飲品,解茶
以下係自助醬料吧。
自助醬料吧
總括而言,欣賞呢度肉類有相當厚度,食落有口感。
2022-10-31
伊比利亞黑毛豬
紐西蘭羊肉片
鮮脆鯇魚片
手打鯪魚丸,墨魚手打丸,蝦丸手打丸
2022-11-01 406 浏览
🏮充滿喜慶感嘅門口🤩✨標榜住特色手工現做點心😋📱QR code 點餐, 既方便又環保📌中午十二時前結帳離座, 仲享有免茶芥及加一服務費, 非常經濟實惠!🦐黃金鮮蝦餃皇 $18/2件餃皮上有金箔片, 皮薄蝦肉爽彈😋🥟泡菜鮮肉餃 $24/4件薄薄嘅翠綠色餃皮, 泡菜鮮肉餡料口味清新🥰🥢春風得意腸粉 $36粉紅色嘅粉皮包住炸油條,餡料係蝦肉雲耳及菜絲, 咬口感豐富👍🦢香芋天鵝酥 $36/3件上枱賣相精緻, 天鵝頸係硬身嘅餅乾, 外皮鬆脆, 餡料豐富😍🌟黑松露赤螺三文魚酥 $36/3件新派嘅點心口味, 酥皮底香脆, 沙律醬汁混和三文魚肉粒, 仲有好香嘅松露味😋🤩特式奶皇流沙包 $30/3件三色賣相討好, 包皮鬆軟, 滿滿嘅流沙鹹蛋黃味濃, 用心之作😍💫整體點心超有水準及款式多,價錢合理, 確係三五知己茗茶之選🥰
🏮充滿喜慶感嘅門口🤩

✨標榜住特色手工現做點心😋
📱QR code 點餐, 既方便又環保

🦐黃金鮮蝦餃皇 $18/2件
餃皮上有金箔片, 皮薄蝦肉爽彈😋

🥟泡菜鮮肉餃 $24/4件
薄薄嘅翠綠色餃皮, 泡菜鮮肉餡料口味清新🥰

🥢春風得意腸粉 $36

🦢香芋天鵝酥 $36/3件

🌟黑松露赤螺三文魚酥 $36/3件

🤩特式奶皇流沙包 $30/3件

2022-10-26
午餐
2022-10-28 329 浏览
👫又去食淥鼎記嘅小寶套餐(120分鐘放題)。呢個套餐主打安格斯精修牛x黑毛豬,任點任食,性價比好高。佢哋樓底高,地方寬敞,好適合家庭聚會!部份火鍋料要經QR code落單,嘢食好快送到又冇漏單。必食安格斯牛肩胛、牛板腱。尤其係牛板腱,肉質軟嫩但唔會肥膩,有少少筋口感幾豐富。兩個人足足食咗6碟牛板腱。手打蝦丸、墨魚丸好足料,鮮甜又彈牙。自助區嘅食物選擇都唔少。除咗有唔少蔬菜、菇菌,連鵝腸、手工餃都有。今次仲有香芹芫茜蝦餃子🥟。餃子粒粒大隻飽滿,皮薄餡靚。香芹芫茜香氣濃郁,蝦肉仲好彈牙。每位加$28仲可以升級酸菜魚/雞煲/烤魚。川菜控必試!

每位加$28仲可以升級酸菜魚/雞煲/烤魚。川菜控必試!
2022-10-26 320 浏览
觀塘亞太中心OPC,就正正位於觀塘地鐵站附近,地點相當就腳,觀塘火鍋人氣之選👍🏻,今晚選左呢款任飲任食火鍋放題7:30前埋單,只需 $228+1 ,呢個價錢相當貼地。店內近門口放置自取區,各種蔬菜🥬、瓜類、菌類、丸類、餃子🥟雲吞、水魷🦑、帶子、鴨血等等數十款火鍋配料,整整齊齊以有蓋膠盒盛載,非常衛生。店內地方闊落,枱與枱之間都好有空間感,就講醬料區都有三個位置;飲品櫃都有好幾個,竹蓆茅根水係搶手貨,記得☝🏼飲多幾支🤣。店員放底湯底後,隨即放上前菜四小點,酸菜豬肚、鴨血、麻辣青瓜、鹽酥雞.. 甜、酸、辣、脆🤣樣樣有齊,相當開胃,打開食慾🤣。Order左豬骨湯底,齋睇兩大舊豬筒骨就知係正斗啦😋。數款不同部份位置嘅肉類、脆肉鯇、手打丸等等就用QR code落單,肉類每次order都保持倒質素,我最鍾意係牛肩胛,牛味重、有口感,越𡁻越香;黑毛豬片都好好出色,肥瘦均勻,入口油香滿滿,爽口彈牙;手打丸彈牙,肉有肉味,魚有魚味;其他配料面根、蟹柳、金菇、牛栢葉,樣樣都係索汁高手。

2022-10-26 331 浏览
位於觀塘的火鍋店,主打的當然任飲任食,喜愛這裏,加上冷氣充足,於打火鍋期間有無需擔心炎熱的問題。湯底方面,挑選了正宗藥膳鍋,藥膳湯底最佳地方就是可以直接飲用。藥材味當然豐富,但令我最驚喜的是,喝了一口沒有多餘的味精,養生的就是這樣吸引。另外,食物方面,美國安格斯牛肩胛,果然是牛的極品,肥瘦適中,加上帶有美國特色,就是肉味豐富。安格斯牛板腱,依舊的肉味豐富,口感更佳。脆脆魚片,10秒左右,就能品嚐香脆可口的鮮魚片。重點要說的就是不會漏單,點多少來多少,絕對適合大胃王的你。
安格斯牛板腱,依舊的肉味豐富,口感更佳。
脆脆魚片,10秒左右,就能品嚐香脆可口的鮮魚片。
重點要說的就是不會漏單,點多少來多少,絕對適合大胃王的你。
2022-10-24 373 浏览
之前同朋友食過一次,幾好食又抵食,所以今次帶老公去食😁難得佢早放工可以食到小寶套餐,睇過呢個餐係最抵食,17:30入座食120分鐘到19:30都係 $228我地17:20到門口已經有人好多人等緊位🫢我哋入去坐低之後,即刻叫嘢食,呢度係用QR code落單,個人感覺衛生啲,因為唔使用紙筆落單,要使同人share 用🤪講返我哋叫呢個小寶套餐先,有六款養生湯底可以選擇,咁我哋就揀咗澳門豬骨鍋,有一個餐前小食(錦繡前菜,一次性的)牛肉方面有,🈶️安格斯極佳精修肥牛、安格斯牛肩胛、安格斯牛板腱。豬同羊就有伊比利黑毛豬、黑毛豬腩片、紐西蘭羊肉片。手打丸就有蝦丸、墨魚丸同鯪魚丸。又有鮮雞件,火鍋自助區有40幾款配料可以自己出去揀🙌🏻另外我哋仲加咗老壇酸菜鱸魚,呢個係升級優惠,每人加$28就OK,仲有重慶雞煲、香辣烤魚、水煮牛肉同埋椰子雞可以揀。酸菜魚嘅份量其實都好多,鱸魚肉好滑,但就有少少骨,辣度我地叫咗中辣🌶️但我都覺得唔係好辣,反而酸味比較重,仲有好多其他配料,有萵筍、金菇、蓮藕、寬粉….火鍋配料我揀左勁多嘢😂有我最鍾意嘅鴨血、牛柏葉、豬皮、鵝腸、魷魚、萵筍、粟米、鮮淮山同埋牛筋丸,我仲拎咗西洋菜,

2032 浏览

火鍋配料我揀左勁多嘢😂有我最鍾意嘅鴨血、牛柏葉、豬皮、鵝腸、魷魚、萵筍、粟米、鮮淮山同埋牛筋丸,我仲拎咗西洋菜,超鍾意佢呢度啲菜,因為用保鮮紙一個一個咁包住,感覺非常良好😆

PS. 我老公出去拎嘢飲返嚟同我講,點解啲嘢飲唔凍嘅🤔跟住我再望一望,原來佢哋好細心咁,將啲嘢飲分開咗兩邊,一邊係凍嘅一邊係唔凍嘅,啱晒啲唔想飲凍嘢嘅人👍🏻

2022-10-19
2022-10-24 408 浏览
之前去過渌鼎記吃火鍋放題,今日午飯時間來飲茶吃點心。正午十二時抵達,店已差不多坐滿客人,好不熱鬧。客人用barcode自己落單,好方便又有效率,減少出錯機會,點了甚麽食物和價錢幾多一目了然。餐單選擇很多,今日人少重點吃點心,滿意。多款列為匠心之作的點心都好吸引,叫了幾款試下,果然有料到。野菌鮮蝦菜苗餃三大粒,樣子飽滿熱辣辣好新鮮,皮滑餡豐富,蝦肉爽甜,加埋野菌菜苗吃落有層次口感。蝦干肉片蒸日本珍珠米飯一盅上,新鮮出爐好好味。豬肉片有肉味肥瘦得宜,蝦干鮮甜,珍珠米飯有豬肉和蝦干的鮮味,推介。金鉑芝麻卷好有芝麻味,爽甜好食,我一口氣吃完三條。香芋天鵝酥賣相靚,食落芋蓉,肉碎和蝦米很夾味。酥皮鳳梨叉燒飽好好食,叉燒餡加埋菠籮粒好惹味。流心紫薯也不錯,食落煙韌微甜有番薯味。吃得滿意,人均消費$100,抵食。下次叫多幾個朋友來。
之前去過渌鼎記吃火鍋放題,今日午飯時間來飲茶吃點心。

正午十二時抵達,店已差不多坐滿客人,好不熱鬧。

餐單選擇很多,今日人少重點吃點心,滿意。

多款列為匠心之作的點心都好吸引,叫了幾款試下,果然有料到。

金鉑芝麻卷好有芝麻味,爽甜好食,我一口氣吃完三條。

香芋天鵝酥賣相靚,食落芋蓉,肉碎和蝦米很夾味。

酥皮鳳梨叉燒飽好好食,叉燒餡加埋菠籮粒好惹味。

流心紫薯也不錯,食落煙韌微甜有番薯味。

吃得滿意,人均消費$100,抵食。下次叫多幾個朋友來。
2022-10-22 302 浏览
經openrice 訂座後如期出席,但被當缺席! Send支付宝收據作証但遭否決,一直經openrice訂座亦沒發生過類似問題, 真的百思不得其解! 喺Openrice 搜尋觀塘區點心,睇食評後經openrice訂座後第一次去。二人點了蝦餃、燒賣、流沙包、鮮竹卷、叉燒腸、擂沙湯丸、棗糕個人覺得點心除了蝦餃、燒賣外,其餘點心味道真的剛合格!但擂沙湯丸、鮮竹卷真的不合格! 擂沙湯丸皮厚、硬 , 饀少且稀。鮮竹卷味好淡! 不知道 “好評” 的是不是指晚飯/火鍋.
二人點了蝦餃、燒賣、流沙包、鮮竹卷、叉燒腸、擂沙湯丸、棗糕
不知道 “好評” 的是不是指晚飯/火鍋.
最鐘意好多人一齊打邊爐,可以食到好多款美食🥰 今次同屋企人去食全新既鰲拜套餐($488/每位) 套餐包左前菜、刺身、生醃、主菜、火鍋和甜品,超級豐富滿足😍 前菜✨黃金炸魚皮✨豉椒炒鵝腸炸魚皮炸得好脆,鹹蛋黃味道濃郁,炒鵝腸口感新鮮爽脆,加埋豉椒好正刺身✨象拔蚌超爽口彈牙,點少少壽司醬油,鮮味逼人!生醃✨泰式生醃(龍蝦、天使蝦、鮑魚)平時去泰國舖會叫泰式生蝦,個醬汁味道好相似,酸辣惹味😍 龍蝦好鮮甜,滑滑地,而鮑魚係好有咬口好正!主菜✨老壇酸菜魚有5款選擇分別係老壇酸菜鱸魚/重慶雞煲/香辣烤魚/水煮牛肉/椰子雞。好幸運叫左酸菜魚,好有驚喜,大家都大讚!魚肉新鮮嫩滑,份量好足!湯底酸酸辣辣好唔錯,入面既配菜都冇剩😆火鍋✨花膠美人鍋火鍋就有6個選擇,揀咗花膠美人鍋,有好多舊花膠!湯底清甜,打邊爐首選~每位會限量贈送,錦繡前菜,安格斯頂級牛小排等等。手切牛拼盤有牛小排、牛頸脊、牛舌、牛仔粒。牛頸脊脂肪比較多,牛既表面有雪花,牛味香濃之餘亦都好嫩。另外仲有一大盤桂花魚,魚肉好嫩滑!牛丸係日本直送,爆汁牛丸超級推介!
醃、主菜、火鍋甜品,超級豐富滿足😍

前菜
✨黃金炸魚皮
✨豉椒炒鵝腸

刺身
✨象拔蚌
超爽口彈牙,點少少壽司醬油,鮮味逼人!

生醃
✨泰式生醃(龍蝦、天使蝦、鮑魚)

主菜
✨老壇酸菜魚

火鍋
✨花膠美人鍋

2022-10-18 258 浏览
好耐未試過返工的時候去飲茶了~今日就同同事lunch去隔離飲茶🍵呢度款式較精緻😛特別係流沙奶皇包~未食前已比個樣吸引一咬落去真係流心的超靚蛋黃色,味道也唔太甜🤪仲見到差唔多每台都會order🫔黑松露赤螺三文魚酥~兩者味道配好match~食完已經有飽肚的感覺🥟黃金🦐蝦餃皇,大大粒面層再劃左筆金箔,最重要入面冇筍,因為外間好多有筍的🌯花膠蟲草花高湯鮮竹卷~湯清淡得來又唔會冇味,而且鮮竹笙咬落仲會bid汁😁最鐘意呢度的茶係每位比獨立茶包~乾淨又衛生
呢度款式較精緻😛特別係流沙奶皇包~未食前已比個樣吸引
最鐘意呢度的茶係每位比獨立茶包~乾淨又衛生