Weekday lunch 同朋友係鰂魚涌又想食好啲 就揀咗日本野🇯🇵本身想打去book位 但係佢唔接受打電話Booking🙅🏻‍♀️好彩12:30去到啱啱好有張二人枱 唔使等位🙌🏼佢嘅海寶丼有分三個Level🍣海寶丼<並> Regular $90海寶丼<上> Premium $125海寶丼<特上> Deluxe $170比較完有咩食之後 我同朋友同樣地揀咗我哋覺得CP值最高嘅海寶丼<上>😜海寶丼<上>🍱有 吞拿魚 油甘魚 章魚 穴子 小扇貝 真雪蟹 鮭魚子 青瓜佢嘅料鋪滿飯面 感覺上好滿足😌但由於佢始終唔係一片片嘅刺身 食落就覺得好似唔係好知自己食緊啲咩🙈(但又唔係唔好味嘅😂只係唔係好分得出各種餡料嘅味道)最食得出嘅就係蟹肉味 好鮮甜👍🏼其實overall個飯係味道都okay😋只係每個餸都太散 如果可以係大粒啲就好啦🤪如果想喺鰂魚涌搵唔算太貴嘅日本嘢食係不過不失之選😂
好彩12:30去到啱啱好有張二人枱 唔使等位🙌🏼

如果想喺鰂魚涌搵唔算太貴嘅日本嘢食
係不過不失之選😂
2022-08-16
2022-08-03 805 浏览
午飯時間出動搵食 天氣熱到熔 只有諗到日本野可以消暑喺鰂魚涌呢間丼飯不容錯過今日我叫咗特上吞拿魚蓉丼月頭比自己食下海膽啦本人非常喜歡吞拿魚 無論係赤身定魚蓉今次魚蓉、三文魚籽、海膽一齊上魚蓉幼滑好綿 三文魚籽好脆 海膽鮮甜食到成碗照晒鏡同事叫咗海寶丼-並 有赤身、三文魚籽、帆立貝、白身魚粒粒丼飯每個海鮮丼飯除咗有wasabi之外,仲會跟一小碟醋啫喱可以比你自己調節適合自己酸道嘅味增加個人化嘅特式整體而言 係好滿意 下次再試其他款
午飯時間出動搵食 天氣熱到熔 只有諗到日本野可以消暑

喺鰂魚涌呢間丼飯不容錯過

今日我叫咗特上吞拿魚蓉丼

月頭比自己食下海膽啦

本人非常喜歡吞拿魚 無論係赤身定魚蓉

今次魚蓉、三文魚籽、海膽一齊上

魚蓉幼滑好綿 三文魚籽好脆 海膽鮮甜

食到成碗照晒鏡

每個海鮮丼飯除咗有wasabi之外,仲會跟一小碟醋啫喱

可以比你自己調節適合自己酸道嘅味

增加個人化嘅特式

整體而言 係好滿意 下次再試其他款
之前食過一次魚生飯覺得麻麻地,今次同事又話想去食下,今次已經醒目唔再叫魚生飯,叫咗個熟食丼飯,但都係麻麻地😂證明真係唔使再去。🍴 滑蛋豬扒丼 $85 (5/10) 另收加一套餐有包一杯綠茶或烏龍茶,有麵豉湯,是日前菜係茄子。張相係睇落幾靚,但其實都睇得出個豬扒幾細舊😂豬扒吸晒汁,勁淋,冇咗原本吉列豬扒脆嘅口感,豬扒肉質都正常,唔會太硬太乾,不過個粉太厚豬扒好細舊,仲要好多肥膏🤣個飯用咗珍珠米嘅,但個滑蛋同洋蔥真係偏鹹咗,味霖同埋鹽都好重手,都唔算係滑蛋不過未去到好老,撈埋飯食都覺得有少少鹹🥲茄子就正常茄子,麵豉湯都係偏鹹嘅麵豉味,烏龍茶正正常常加咗冰,就比較淡,$85一碗真係唔值得,個質素都跟唔上價錢😂推薦指數: 5/10得個賣相靚,食落真係茶餐廳質素,無性價比可言,$85仲要加一,真心貴但未值呢個價錢,唔特別推薦去食,但未到中伏。

🍴 滑蛋豬扒丼 $85 (5/10) 另收加一

推薦指數: 5/10
2022-08-02 314 浏览
同事想食魚生don飯便一早黎排隊。lunch time時間好full, 多數要排隊一過左12.30pm。我地叫左1.海寶don, 2.tuna魚蓉蟹don, 3.鹿兒島A4黑毛和牛don。佢地特制既酸酸jelly好醒神陪魚生飯。食物quality同外觀ok 但每次都食唔飽😅,份量唔多。A4黑毛和牛唔錯入口即溶種感覺。但餐廳都有限時間食所以都唔算等得耐,差唔多你一食完就要你買單😅所以如果想傾計hea 嘆lunch呢道就未必適合。
海寶don
tuna魚蓉蟹don
鹿兒島A4黑毛和牛don
海寶don
tuna魚蓉蟹don
鹿兒島A4黑毛和牛don
2022-07-20 550 浏览
去開鰂魚涌做嘢,晏晝想食魚生飯,此區有兩間想試,睇過餐牌,見海街丼價錢平少少就先試。環境幾有日本feel,鍾意嘅,不過座位有少少迫,寫字樓區地鋪係咁上下。叫咗吞拿魚蓉蟹丼$150,擺上枱時頗驚喜,係幾靚,但望真啲,餸唔算豐富。吞拿魚蓉都幾黏腍送飯唔錯,蟹膏反而量多,鹹香啱口味,怕腥者或不喜歡,三文魚子份量相對少呢。前菜的壽司醋果凍則太酸,有啲乸喉,咳咳。加一$165埋單,一般般,間中一次lunch,尚可。
前菜的壽司醋果凍則太酸,有啲乸喉,咳咳。
加一$165埋單,一般般,間中一次lunch,尚可。
吞拿魚蓉蟹丼
吞拿魚蓉蟹丼
2022-06-30 760 浏览
第一次嚟鰂魚涌,經過呢間日本嘢望完menu覺得唔錯就入咗去。叫咗圖入面嘅丼,有蟹肉、三文魚碎同刺身蝦,都只係百幾蚊,加多幾十蚊仲有馬糞海膽。第一次食咁足料嘅丼,完全唔會食食下淨低好多飯冇晒啲餸,食到底都仲有,性價比唔錯。
2022-06-25 457 浏览
天氣太熱 Openrice見到有不少好評就衝左入嚟結果真係有少少中伏價錢偏貴,魚生不太新鮮點左吞拿魚蓉丼但吞拿魚蓉無咩味果凍雖然特別但係好酸到食唔到😅 滑蛋豬扒飯還算可以 正常味道餐廳裝飾係靚既不過就無CP值可言😂
天氣太熱 Openrice見到有不少好評就衝左入嚟
結果真係有少少中伏
價錢偏貴,魚生不太新鮮
點左吞拿魚蓉丼但吞拿魚蓉無咩味
果凍雖然特別但係好酸到食唔到😅
滑蛋豬扒飯還算可以 正常味道
餐廳裝飾係靚既
不過就無CP值可言😂
LunchTime嚟太古坊陪朋友食飯 就揀左呢間望落好有日本居酒屋感覺嘅餐廳🍶因為係放飯時間 店面細細全場坐滿 👥套餐包綠茶或者烏龍茶,麵豉湯,茄子漬🍵賣相精緻又可以打卡 令人好想去日本旅行🥲魚生丼飯份量十足,午餐食到好飽,Cp值唔錯👍🏻🍴🍱海宝丼【上】($125)配料有吞拿魚,油甘魚,章魚,穴子,蛤蜊 ,小扇貝,真雪蟹,鮭魚子,青瓜滿滿魚生配料鋪喺飯上面,誠意滿滿👍🏻👍🏻魚生飯同一般嘅唔同,食落熱熱哋,亦冇醋味😯原來係要配埋旁上的壽司醋果凍食,非常特別!😚食得出係日本珍珠米,粒粒飽滿唔會黏口🍚魚生食落唔會腥,章魚蛤蜊扇貝有口感😋但所有配料切得較碎,鮮味略嫌不足🙇🏻‍♀️整體來講都不錯,對得住個價錢💰🍱海寶丼 【並】($90)配料有紅肉﹑白肉﹑章魚﹑穴子﹑蛤蜊﹑小扇貝﹑鮭魚子﹑青瓜呢個丼就比【上】少啲配料款,但份量都幾多😚其他就基本上一樣 所以cp值都唔錯👍🏻前菜茄子漬幾入味又軟糯,好食又開胃麵豉湯飲落就偏淡,當餐湯飲兩啖都ok🙈烏龍茶味濃又夠冰,啱晒而家熱辣辣嘅天氣!🥰
LunchTime嚟太古坊陪朋友食飯
就揀左呢間望落好有日本居酒屋感覺嘅餐廳🍶
因為係放飯時間 店面細細全場坐滿 👥
套餐包綠茶或者烏龍茶,麵豉湯,茄子漬🍵
賣相精緻又可以打卡 令人好想去日本旅行🥲
魚生丼飯份量十足,午餐食到好飽,Cp值唔錯👍🏻

🍴🍱海宝丼【上】($125)
滿滿魚生配料鋪喺飯上面,誠意滿滿👍🏻👍🏻
魚生飯同一般嘅唔同,食落熱熱哋,亦冇醋味😯
原來係要配埋旁上的壽司醋果凍食,非常特別!😚
食得出係日本珍珠米,粒粒飽滿唔會黏口🍚
魚生食落唔會腥,章魚蛤蜊扇貝有口感😋
但所有配料切得較碎,鮮味略嫌不足🙇🏻‍♀️
整體來講都不錯,對得住個價錢💰

🍱海寶丼 【並】($90)
配料有紅肉﹑白肉﹑章魚﹑穴子﹑蛤蜊﹑小扇貝﹑鮭魚子﹑青瓜
呢個丼就比【上】少啲配料款,但份量都幾多😚
其他就基本上一樣 所以cp值都唔錯👍🏻
前菜茄子漬幾入味又軟糯,好食又開胃
麵豉湯飲落就偏淡,當餐湯飲兩啖都ok🙈
烏龍茶味濃又夠冰,啱晒而家熱辣辣嘅天氣!🥰
見到呢間魚生飯幾多好評,就一於又試一試,中午套餐偏貴,$90先食到魚生飯,仲另收加,靚料冇所謂,但食落嘅粒粒魚生都幾腥😂 價錢唔平,又唔係特別好食,真係唔會再去。🍴 海宝丼 上 $125 (6/10) 另收加一套餐有包一杯熱嘅綠茶或者烏龍茶,有麵豉湯,酸蘿蔔,同埋啫喱狀物體,個丼有吞拿魚,油甘魚,章魚,穴子,蛤蜊 ,小扇貝,真雪蟹,鮭魚子,青瓜。魚生飯係熱熱哋,有好大浸麻油味,冇咩醋味,用左日本珍珠米,口感都飽滿唔會太黏口,但比較似韓式飯卷嘅味道🤔啲魚生份量好少,飯就好多😂魚生食落唔太新鮮,就咁食有少少腥,特別係魚嘅粒粒🫠其他魚子,蟹肉係正正常常,麵豉湯得個鹹味,冇乜麵豉味,得幾塊仔海帶,麻麻哋。個啫喱狀物體係前菜嚟,勁酸,仲酸過檸檬,食咗一啖食唔到😅 綠茶係普通青茶嗰種,比較澀。推薦指數: 6/10得個賣相好靚,食落好一般,唔係好日式,無性價比可言,125仲要加一,真心貴但未值呢個價錢,唔特別推薦去食,但未到中伏。

🍴 海宝丼 上 $125 (6/10) 另收加一

推薦指數: 6/10
2022-05-02 1033 浏览
開放返421晚市之後 亦開始多咗外出食飯!好似有新menu~ 揭開同以前一樣好多日式飯可以揀我比較飽 就嗌咗普通一個鰻魚飯吃 配杯冰凍汽水🥤其實夏天嚟食都唔錯!外賣熱辣辣 入嚟食返d凍嘢降溫下!質素依然冇變!
開放返421晚市之後 亦開始多咗外出食飯!
好似有新menu~ 揭開同以前一樣
好多日式飯可以揀

我比較飽 就嗌咗普通一個鰻魚飯吃 配杯冰凍汽水🥤
其實夏天嚟食都唔錯!
外賣熱辣辣 入嚟食返d凍嘢降溫下!

質素依然冇變!
2022-01-28 1333 浏览
路過鰂魚涌,3:00 揾食,經過呢間好有日本feel 嘅小店,走進去只有一枱,店長及廚師熱情招待,介紹我食呢個超值嘅海膽lunch set , $198, 材料十足,若非疫情,應該用呢個價食唔到啦
2021-12-17 1243 浏览
Lunch time 12:20左右唔使排隊就有位,叫左最basic 海寶丼$90,有吞拿魚,三文魚籽,蜆,味道😋配熱烏龍茶,茶味十分香濃。但座位真的比較不舒適,十分擠逼。

2021-12-17
  • 海宝丼
2021-12-15 929 浏览
喺呢頭返工咁啱見到openrice推介呢間餐廳所以過嚟試下佢個午餐,環境幾靚,我哋坐喺吧枱前邊,服務也正常,但就是他推介的是日精選很難吃!🤮朋友本身想叫和牛丼飯,但賣光了(我們12點幾入座…)所以我們都叫了一個是日精選:吞拿魚丼飯連海膽,海膽普通,不腥也不鮮,但吞拿魚全部都很腥,是非常腥那種🤢,需要點大量芥末去遮蓋他的腥味…另外前菜有一個透明的東西不知道是什麼,非常酸,我和朋友都覺得很奇怪。最後每人吃了$170+1…不值…很不爽…

最後每人吃了$170+1…不值…很不爽…

2021-11-22 1082 浏览
一點44分入坐,空位很多,仍安排一張兩人枱給三人坐,向職員要求轉坐架位,但被拒絕,說二時後才能坐。後來一點47分有三位顧客坐,則可安排坐架位。不明白什麼是原則,什麼是規定。這樣得服務讓人客吃得十分不悅。
中午同事一齊出街食飯,剛剛食左魚生飯放落筷子,跟餐烏龍茶都沒飲一啖,樓面阿嬸就擺帳單落餐盤度,惡聲惡氣催還台,態度差過茶餐廳。我地一杯茶都沒飲完,兩次被逼還台,樓面阿嬸態度十分粗魯,沒睇價錢仲以為自己食咁車仔麵。理解店家午餐時間想轉多幾張台賺錢快,咁樣的態度真難頂。魚生飯魚生不多,大量‘蟹肉碎‘充數。雖然作為日本菜餐廳,價格不貴,百幾十蚊吃出茶餐廳feel。同事心情都大受影響。各位如果想安心食餐飯,阿嬸怕是唔會卑。以後都再不會光顧。

2021-11-03
午餐