2021-07-05
好少去新蒲崗,印象中只有好多工廠大廈,唔太多美食。因為要去個客度開會,順便喺附近食個lunch先上去。Search 吓有乜嘢好食,見到網上推介呢間「海膽仔」,好似好吸引,就去試吓。估唔到喺工廠區裡面有一間咁有日本特色嘅餐廳,門口放咗好多Sake ,成間日本居酒屋咁,見到都好開心😍😍。裝修都好四正,坐得好舒服。打開餐牌,真係同間舖頭名一樣,好多海膽嘅嘢食,有啲都好特別。見到佢哋嘅海膽系列係必食推薦,梗係要試吓!😚本來想試佢哋個木板燒海膽,可能我哋太晏去到,已經賣晒。叫咗另外一款混合海膽沾麵,好少見,所以好想試吓。沾麵有幾隻大蝦,同佢Menu張相一樣😆😆。碗湯充滿濃濃嘅海膽味,唔係稀冧冧嗰啲,好足料呀!同事叫咗個蟹膏蟹肉炒飯,成隻蟹蓋放上飯面,見到都好開心。食落都好香蟹肉味,好大碟,同事都差啲食唔晒😆😆。其實仲有好多嘢我都好想試,特別係個海膽系列,一次真係食唔晒。下次過開嚟,一定要試到佢個木板燒海膽~
本來想試佢哋個木板燒海膽,可能我哋太晏去到,已經賣晒。
下次過開嚟,一定要試到佢個木板燒海膽~