係海港城行到好累缺晒糖之際 見到呢間以茶為主題既輕食店俾佢既髒髒雪糕 同雞蛋仔吸引左 就入去試下 宣威火腿芝士雞蛋仔用既宣威火腿有少少似金華火腿 切成一絲絲咁 香味濃郁仲有芝士 食落更加惹味雖然配料好惹味 但仲食到好香既蛋味 絕對無喧賓奪主 紅豆髒髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅髒髒鐵觀音雪糕係必食 茶味好香好突出 雪糕唔會好甜 配紅豆、麻糬、脆脆一齊食 口感會更豐富 再加埋厚薄適中既可麗餅 增添煙韌既口感熱普洱燕麥奶平時飲開燕麥奶係配咖啡第一次飲中國茶配燕麥奶有驚喜 唔會飲到有苦同澀既味道 而係香濃既燕麥奶 好易入口朋友話再想encore 可麗餅 今次試埋個咸既菠菜蘑菇羊奶酪可麗餅菠菜蘑菇同車厘茄 用忌廉一齊炒加埋表面羊奶芝士 已經好惹味 配埋軟熟既餅皮 咸甜咸甜咁 好快又ko 左了
係海港城行到好累缺晒糖之際

但仲食到好香既蛋味 絕對無喧賓奪主

紅豆髒髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅
髒髒鐵觀音雪糕係必食
茶味好香好突出 雪糕唔會好甜
配紅豆、麻糬、脆脆一齊食 口感會更豐富
再加埋厚薄適中既可麗餅 增添煙韌既口感

配埋軟熟既餅皮 咸甜咸甜咁 好快又ko 左了

• 宣威火腿芝士雞蛋仔
  • 菠菜蘑菇羊奶酪可麗餅
2023-10-19 15 浏览
最近同朋友係海旁行下,諗住買杯野飲,發現咗呢間店,見人拎著個雪糕雞蛋仔幾得意🤣✨清香鐵觀音雪糕配雞蛋仔 $68賣相好靚,雪糕🍦超多😂 完全實心雞蛋仔超脆,但因為冷熱相溶,雪糕好快溶,要盡快食建議問職員拎多隻碟,打完卡就拎出嚟係碟食會方便啲~✨黑松露帶子忌廉可麗餅 $108呢個係新嘅可麗餅系列😍帶子有5至6片,塊塊都有煎香,夾埋啲黑松露醬真係好好食🤣 單食可麗餅都唔錯,餅皮幾qq✨普洱燕麥奶(熱)$45健康之選,燕麥奶味幾重😋✨白桃蜂蜜綠茶🍵 (凍)$58幾特別嘅嘢飲,開頭會飲到白桃香,慢慢會飲到有啲藥材味,但整體幾refreshing本身仲想嗌新嘅淡淡花香系列,用唔同嘅花製成軟雪糕再配上寒天🍦只不過食唔到太多嘢,留返下次再試😋

✨清香鐵觀音雪糕配雞蛋仔 $68
賣相好靚,雪糕🍦超多😂 完全實心
雞蛋仔超脆,但因為冷熱相溶,雪糕好快溶,要盡快食
建議問職員拎多隻碟,打完卡就拎出嚟係碟食會方便啲~

✨黑松露帶子忌廉可麗餅 $108

✨普洱燕麥奶(熱)$45
健康之選,燕麥奶味幾重😋

✨白桃蜂蜜綠茶🍵 (凍)$58

2023-10-17 20 浏览
尖沙咀新開左一間茶飲店,佢有全港獨家研發嘅AI人工智能泡茶器,以茶為本。$58 手指指普洱紫薯燕麥奶呢一杯係萬聖節特飲,有扮手指嘅餅乾, 超得意,另外仲可以加$10有一支特色飲管。除咗有紫薯味之外,仲有淡淡嘅普洱味,好有特色。$48 香茅茉莉茉莉花香搭配香茅的獨特檸檬香,加上香茅具強效抗氧化物質,飲落清爽酸甜又解渴。$68 鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔好啱打卡,雞蛋仔即制,外層脆卜卜,入邊淋淋,配埋奶香味十足嘅雪糕,真係好好食。$68 煙火腿滑蛋芝士可麗餅好多年冇食過可麗餅,餅底有少少甜甜地,配上滑嘟嘟嘅炒蛋,半溶嘅芝士,大滿足。$48 桂花寒天軟雪糕桂花有助美白排毒、暖身潤肺,好少何食到桂花味嘅雪糕。另外底層係寒天,好似啫喱咁,有口感。如果係尖沙咀返工,晏晝喺呢度買個雞蛋仔或者係可麗餅,都好滿足。

$58 手指指普洱紫薯燕麥奶

$48 香茅茉莉

$68 鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔

$68 煙火腿滑蛋芝士可麗餅

$48 桂花寒天軟雪糕

2023-10-16 34 浏览
我喜歡茶的香味,以創意茶飲作主打的小店「活在茶下 Tea Moment」 正合我意,悠閑的這一天,與友相聚下午茶。坐外面真係幾 Chill,不過已經很多人,店內都唔錯,木系暖色,可以靜靜哋傾偈。萬聖節特飲手指指普洱紫薯燕麥奶 $58未到哈佬喂,預先感受氣氛,來一杯嚇人血手指特飲,仲要加支特色飲館,打吓卡先!事實上是普洱普洱紫薯燕麥奶,茶味不濃,主要是紫薯的香味及燕麥奶嘅口感,甜度適中,味道唔錯。輕食午餐-可麗餅系列煙火腿滑蛋芝士可麗餅 $68蜂蜜滇紅燕麥奶 $30  ($45-$15 套餐價)意外驚喜,煙火腿滑蛋芝士可麗餅非常好吃,首先是餅底軟棉且香,滑蛋芝士極度滑溜中帶口感,並不過度而至水汪汪,配合有鹹香的煙火腿,鹹甜對比,出奇的更有一些蜜糖味,口感一流,心水推薦!蜂蜜滇紅燕麥奶味如奶茶,甜味在底,記得攪勻吃。清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68真大杯,可以兩個人分吃,雪糕很有奶香,質感幼滑,髒髒是綠茶粉,輕輕的鐵觀音茶香,雞蛋仔脆脆地,組合令人滿意。玫瑰寒天軟雪糕 $48寒天啫喱在底部,玫瑰花瓣配牛奶雪糕。
萬聖節特飲
手指指普洱紫薯燕麥奶 $58
輕食午餐-可麗餅系列
煙火腿滑蛋芝士可麗餅 $68
蜂蜜滇紅燕麥奶 $30  ($45-$15 套餐價)
煙火腿滑蛋芝士可麗餅
蜂蜜滇紅燕麥奶味如奶茶,甜味在底,記得攪勻吃。
蜂蜜滇紅燕麥奶
清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68
清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔
清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔, 玫瑰寒天軟雪糕
玫瑰寒天軟雪糕 $48
寒天啫喱在底部,玫瑰花瓣配牛奶雪糕。
玫瑰寒天軟雪糕
2023-10-12
蜂蜜滇紅燕麥奶
玫瑰寒天軟雪糕
好食評價:🌕🌕🌗🌑🌑CP值:🌕🌕🌗🌑🌑•清香鐵觀音髒髒雪糕 配原味雞蛋仔• $68老實講 唔係好食到鐵觀音味都係啲粉帶啲茶味 雪糕有啲牛乳味咁雞蛋仔熱熱地食係幾好食但食到底 啲雞蛋仔就淋曬 就無咁好食食呢個都真係為打卡😂😂如果你話會唔會encore 應該唔會😂但一次半次 試下特別嘢都ok嘅第一啖食 都真係特別嘅但真係會想有多啲茶味 而唔係甜味雞蛋仔熱熱地食係可以的P.s. 有野飲 輕食都有嘅 但真係無咩特別

好食評價:🌕🌕🌗🌑🌑

但真係會想有多啲茶味 而唔係甜味
雞蛋仔熱熱地食係可以的

P.s. 有野飲 輕食都有嘅 但真係無咩特別
2023-09-02 43 浏览
丁香肉桂滇紅一直都想去活在茶下,之前經過都唔啱時候,今日稍為有個空檔可以飲杯茶最近真係好想飲有香料嘅茶,一眼望中丁香肉桂,就係佢啦可能尚早,有位可以坐低靜靜地飲杯茶,我覺得嚟啱時間,真正可以慢活享受一杯茶等咗一陣,見到杯茶用外賣杯嗰刻有一刻懷疑(原諒我以為係堂飲)放底杯茶就打開蓋啦,一嚟飲唔到咁熱,二嚟想知茶色打開有驚喜,肉桂味好重,正是我想要嘅香味~ 而茶味就有啲啲點咗,飲到中間先開始有茶味下次會再想食雞蛋仔同雪糕
丁香肉桂滇紅

最近真係好想飲有香料嘅茶,一眼望中丁香肉桂,就係佢啦

放底杯茶就打開蓋啦,一嚟飲唔到咁熱,二嚟想知茶色
下次會再想食雞蛋仔同雪糕
2023-09-01 334 浏览
今年初在海港城開業的活在茶下以各類茶飲 輕食和軟雪糕吸引不少客人週末到海港城逛街順道可以探店店面小小的 入口擺放不少茶包跟精緻禮盒出售裡外提供座位給客人坐下來享用 蠁舒適的空間餐牌有各種冷熱茗茶 手泡茶 還有創新燕麥奶調茶旁邊有小標示細心為大家分類了六大種類:綠茶 白茶 烏龍茶 紅茶 普洱茶 花茶可根據自己的喜好挑選另外還有各款雞蛋仔 軟雪糕 曲奇等輕食𓎺 丁香肉桂滇紅 (熱)𓎺 桃蜜綠茶 (冰) 茶類我們點了冰的跟熱的各一杯採用雲南紅茶 配上肉桂跟丁香香氣十足 有紓壓放鬆的功效喔另外冰綠茶則以白桃配有機蜂蜜 感覺清爽𓋪 柑橘鴨胸沙律 配原味雞蛋仔𓋪 清香鐵觀音髒髒雪糕 配原味雞蛋仔想不到鹹食的雞蛋仔可以這麼驚喜雞蛋仔加上厚實的鴨胸跟滿滿的蛋黃醬 蠻惹味的最期待就是份量十足的雪糕雞蛋仔香草雪糕灑上味道濃郁的鐵觀音粉 清香又帶點回甘而且雞蛋仔都是現做的 蛋香味很有存在感不過因為是捲起來放到杯子 吃起來會有點狼狽輕食跟茶飲配搭完美 不會覺得突冗享用的期間超多客人都來吃軟雪糕 他們的軟雪糕也是有茶味選擇的喔很適合逛街想要解渴 / 吃一點小食的人兒用上香港名物雞蛋仔也很能吸引遊客的目光啊
今年初在海港城開業的活在茶下
旁邊有小標示細心為大家分類了六大種類:
綠茶 白茶 烏龍茶 紅茶 普洱茶 花茶
可根據自己的喜好挑選
另外還有各款雞蛋仔 軟雪糕 曲奇等輕食
𓎺 丁香肉桂滇紅 (熱)
𓎺 桃蜜綠茶 (冰)
茶類我們點了冰的跟熱的各一杯

他們的軟雪糕也是有茶味選擇的喔
很適合逛街想要解渴 / 吃一點小食的人兒
用上香港名物雞蛋仔也很能吸引遊客的目光啊
2023-08-19
@teamoment_hk integrates AI technology in tea brewing for the perfect cup of tea 🍃 automatically adjust and brew according to the characteristics of tea leaves for the best colour, fragrance, and taste 🕊 offers eggette and soft serves to pair tea drinks for the best tea moment 🍵@teamoment_hk 將人工智能技術融入泡茶中,打造一杯完美的茶 🍃 根據茶葉特性自動調節沖泡,達到最佳色、香、味🕊 提供雞蛋仔和軟雪糕來搭配茶飲,享受最佳的茶飲時光 🍵🌿火山茶強韌夏日特飲 HKD$58tea elxir summer drink而Fresh 皇牌火山茶激活精華帶來的強韌力量作為靈感甘醇紅茶 加上青檸梳打 特製薄荷冰香高味醇 清爽帶點微甜🧇 紅茶蜜開心果雞蛋仔 HKD$68eggette pancake with

🌿火山茶強韌夏日特飲 HKD$58
tea elxir summer drink
而Fresh 皇牌火山茶激活精華
帶來的強韌力量作為靈感
甘醇紅茶 加上青檸梳打 特製薄荷冰
香高味醇 清爽帶點微甜

火山茶強韌夏日特飲

🧇 紅茶蜜開心果雞蛋仔 HKD$68
eggette pancake with pistachio and black tea cane syrup
雞蛋仔 蛋味香濃 外脆內軟
紅茶蜜香甜 開心果粒 增加口感

紅茶蜜開心果雞蛋仔

🍦清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 HKD$68
tie guan yin green haze soft serve with eggette
雞蛋仔 蛋味香濃 外脆內軟 雪糕奶香順滑

peach honey green
綠茶香氣高爽 帶嫩栗香
蜜桃天然果香 加天然蜜糖 鮮醇清香

玫瑰綠茶燕麥奶  +  桃蜜綠茶

📍 @harbourcity 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖 🇭🇰
2023-08-24 29 浏览
-🍦 茉莉花茶軟雪糕 $38超~~~~~濃茶味🤩質地軟滑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-🥚 蘭王原味雞蛋仔 $32很濃蛋味,剛吃外脆內軟,但有點破掉了,袋底部分也不太脆⭐️⭐️⭐️-🍵 活在茶下尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖12:00 - 21:00-

🍦 茉莉花茶軟雪糕 $38
超~~~~~濃茶味🤩質地軟滑
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥚 蘭王原味雞蛋仔 $32
很濃蛋味,剛吃外脆內軟,但有點破掉了,袋底部分也不太脆
⭐️⭐️⭐️

🍵 活在茶下
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖
12:00 - 21:00
2023-08-21 250 浏览
[ 活在茶下 ]行完街想搵個地方歇一歇,見到海港城呢間主打茶食&茶飲店,店員仲好好安排咗六大茶類逐一品嚐,好特別「活在茶下」體驗👍🏻。✿ 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68夏日涼浸浸推介🧊,外層熱焫焫原味雞蛋仔包裹住中間雪糕🍦,賣相一流😍。雞蛋仔用上日本頂級蘭王蛋,蛋味香濃,整得香脆。再配上啖啖茶香鐵觀音雪糕,必試之選。✿ 杭州桂花雞蛋仔 $38即點即整,同樣蛋香味濃郁,相比原味帶點桂花花香,份外香甜,仲有唔少桂花碎係面。✿ 鐵觀音鬆餅 $35鬆餅都可以做成茶味,整得鬆脆有口感,帶點淡淡茶味。✿ 大紅袍曲奇 $38曲奇🍪份量十足,有手掌✋🏻般大件,非常重手,食落脆脆口感,大紅袍茶味幾香,不會過甜/過於苦澀。✿ 普洱燕麥奶 $45飲品沖製成漸層效果,香濃普洱配上燕麥奶,記得拌勻底層糖漿飲用。總結🫦係急促城市中可以坐低慢慢品茶,享受慢活生活,都係唔錯既體驗👍🏻👍🏻,店舖仲有提供唔少茶葉/茶具選購。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿活在茶下地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖電話: 98599700✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 活在茶下 ]

✿ 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68

✿ 杭州桂花雞蛋仔 $38

✿ 鐵觀音鬆餅 $35
鬆餅都可以做成茶味,整得鬆脆有口感,帶點淡淡茶味。

✿ 大紅袍曲奇 $38

電話: 98599700
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 杭州桂花雞蛋仔
2023-08-16 31 浏览
#活在茶下 以茶為主題 加入唔同既甜品當中 其中更將雪糕同雞蛋仔MIX🥚🍦清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68賣相超吸引既雪糕雞蛋仔😍面層灑上鐵觀音茶粉☕️食既時候要小心😛〰️雪糕味道清甜 帶有回甘 唔會過甜 暖暖既雞蛋仔 蛋味十足 加埋雪糕好夾❣️

🍦清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68
福茗堂茶莊最近在海港城開了茶飲店,配合首創的智能泡茶器,令品茶不再局限於茶室,而是行街經過也可以喝到一口好茶!今次還試了他們的六大茶類體驗,每款茶都有其獨特的風味,可以了解一下自己喜歡的茶種類🍃⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔> $68<柑橘鴨胸沙律配原味雞蛋仔> $88新出品夏日涼浸浸推介,原味雞蛋仔配上甜鹹口味,鐵觀音雪糕茶味甘甜之餘,奶味比預期中突出!鹹味配搭上煙鴨胸沙律,加了美乃滋整份雞蛋仔頓時變成主食!雞蛋仔用膠杯盛著,透風的部位會較脆口,底部放耐會變得軟身一點🐣⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<貴妃香綠茶> $58<桃蜜綠茶> $58除了原味的經典茗茶,還有各款茗茶特調,點了荔枝玫瑰花綠茶及白桃蜂蜜綠茶,兩杯都是帶有甜味的茶,但甜度控制適宜,不會喧賓奪主,依然品嚐到綠茶淡淡的清香!

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔> $68
<柑橘鴨胸沙律配原味雞蛋仔> $88

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<貴妃香綠茶> $58
<桃蜜綠茶> $58
2023-08-05 34 浏览
這間位於尖沙咀海港城的精品茶飲店,除了有多款茶飲之外,還有自家製的茶味雞蛋仔和軟雪糕,真係啱晒茶控😍 最近還推出了9️⃣款夏日涼浸浸的全新產品,身為茶控的我,急不及待去品嚐一下。.🩵清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68這個是必點新品,甜品份量十足,雞蛋仔外脆內軟,而鐵觀音茶味雪糕🍦茶味甘醇,充滿奶香,食落口感順滑。兩者配搭起來有冷熱交融又味道層次豐富的口感。.🧡柑橘鴨胸沙律配原味雞蛋仔 $88另一款新品係配搭肉類的雞蛋仔,🦆鴨胸肉厚嫩滑,配上柑橘和🥗沙律感覺清新。唔想食雪糕、甜品的,又多一個咸食選擇。.🩷普洱燕麥奶 $45用上燕麥奶,感覺更健康,配上🫖普洱茶醇厚濃郁的茶香,比例做得剛剛好。.💛桃蜜綠茶 $58清香的綠茶加入了香甜的生果🍑和蜜糖,帶一份甜味,很有夏日感覺。.💚福建烏龍 $38這個都是新品零糖冰凍純茶系列,茶味甘香,有回甘感覺,最重要係零糖,健康又不肥。.值得一讚,店家堅持到原產地購入優質茶葉,認真製作每款美食👍🏻 再用上全港獨家的智能泡茶器,令客人可品嚐到色香味的泡茶😋 店家供應的6️⃣款茶:綠茶、白茶、茉莉花茶、烏龍、紅茶、普洱,每款都好吸引,各有特色💕

🩵清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68

🧡柑橘鴨胸沙律配原味雞蛋仔 $88

🩷普洱燕麥奶 $45

💛桃蜜綠茶 $58

💚福建烏龍 $38

1K
2023-07-31 210 浏览
平時都鐘意飲茶,鐘意佢清香唔甜,夠健康海港城呢間專飲茶嘅輕食小店,除咗茶仲有茶味雞蛋仔、茶味雪糕,全部都好吸引我😌一開始唔知飲邊款茶好,試咗6款茶,十分貼心的做法,有綠茶、白茶、茉莉花茶、烏龍、紅茶、普洱,本人就最鐘意綠茶同茉莉花茶🍵🍵暮菊烏龍💰$45加咗珍珠菊、杞子,熱飲香氣更突出,清香舒服🍵桃蜜綠茶💰$58唔慣就咁飲熱茶嘅可以飲加咗生果味同蜜糖嘅茶飲,啱夏天飲之餘,一樣有茶香,仲有白桃香味,一樣咁好飲🍵香茅茉莉💰$48好特別地加咗香茅、蕃茜、青檸嘅菜莉花茶,係好輕盈嘅清新感,飲落所有味都好balance🍦清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔💰$68夏日涼浸浸新系列之一嘅點點,覺得係必食啊‼️新鮮熱辣雞蛋仔加埋清香茶味雪糕,勁夾食唔停口,夏日消暑一流🥚茉莉花茶雞蛋仔💰$38再叫多咗個茶味雞蛋仔試吓,食食吓又點咗雪糕,因為加雪糕好味好多,本身茶味當然清香唔甜,好啱我👍🏻🚩活在茶下 (尖沙咀) @teamoment_hk 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖
平時都鐘意飲茶,鐘意佢清香唔甜,夠健康

🍵暮菊烏龍💰$45
加咗珍珠菊、杞子,熱飲香氣更突出,清香舒服

🍵桃蜜綠茶💰$58

🍵香茅茉莉💰$48

🍦清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔💰$68

🥚茉莉花茶雞蛋仔💰$38

🚩活在茶下 (尖沙咀) @teamoment_hk
2023-07-27
等候时间
8 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
之前喺佢地開張嘅時候都嚟過一次🥰呢到除左有一系列茶飲 仲有茶味甜品, 烘焙品同麵食 好多元化🙌🏻最近趁住夏天 就推出左九款「夏日涼浸浸推介」產品 依家咁熱就啱晒🧊.📌清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 $68雞蛋仔外脆內鬆軟 中間位仲係半空心狀態 微甜🧇雪糕大大杯 分量十足 口感軟滑 奶味幾香 搭配濃郁回甘鐵觀音茶粉 好夾🍦 微暖嘅雞蛋仔加埋凍冰冰嘅雪糕 夏天食一流🌞.📌柑橘鴨胸沙律配原味雞蛋仔 $88雞蛋仔好軟身 可能因為有生菜同醬嘅關係 淋左💦蛋味幾香 比上面嗰款甜啲🥚配鴨胸幾特別 雖然肉質有啲柴 但層皮好爽嫩 鴨味仲好濃🦆加左酸酸甜甜嘅柑橘醬同沙律菜 好清新🍊🥬整體食落感覺有啲似麵包👀.📌茉莉花茶曲奇 $38曲奇厚身硬實 焗到好脆 但就偏乾 有啲漿住喉嚨🍪不過味道唔錯 同時食到綠茶嘅甘醇同茉莉花嘅清香🍵🌸.📌鐵觀音茶鬆餅 $35鬆餅外面微脆 中心部分鬆軟濕潤 旁邊位就較鬆散乾身 鐵觀音茶味幾出 食到烏龍茶嘅香醇回甘☕️.📌奶油及果醬 +$15Clotted cream奶味勁濃 輕盈軟滑🥛果醬係玫瑰白桃味 花味就食唔到 但白桃味好香 仲有啲果肉 個味有啲似qq軟糖 偏甜不過配scone幾
雞蛋仔

茉莉花茶曲奇

📌鐵觀音茶鬆餅 $35
鐵觀音茶鬆餅

📌奶油及果醬 +$15
Clotted cream奶味勁濃 輕盈軟滑🥛果醬係玫瑰白桃味 花味就食唔到 但白桃味好香 仲有啲果肉 個味有啲似qq軟糖 偏甜不過配scone幾好食🍑

📌凍玫瑰綠茶燕麥奶 $45
甘香綠茶配上燕麥奶 比一般牛奶輕盈🌾玫瑰花味香濃 飲落幾smooth 唔會好甜🌹
凍玫瑰綠茶燕麥奶

📌莓菓滇紅 $58
丁香同肉桂嘅香料味好淡🌿莓嘅酸甜果香味就好濃 似莓紅茶咁 幾fresh🫐
莓菓滇紅

📌六大茶類體驗