2023-11-30 8 浏览
Tea Moment是一間食甜點,有雞蛋仔及可麗餅的Fusion 菜。飲品方面是白桃蜂蜜綠茶。這杯飲品散發出白桃的芳香,不僅味道鮮美,而且甜度適中,不會過於甜膩。蜂蜜的加入讓整杯茶更加豐富,喝起來令人感到滿足。接下來是藍莓橙滇紅。這杯茶帶有濃郁的橙香,清新而令人神清氣爽。喝下這杯茶的瞬間,彷彿能夠感受到一整天工作後的放鬆和舒緩。Tea Moment的煙三文魚牛油果可麗餅也是一道令人垂涎。餅上擠落的檸檬汁為煙三文魚增添了一絲清新的酸味。煙三文魚新鮮且咸度適中,與餅體的軟綿相得益彰。牛油果的加入不僅增加了飽腹感,還帶來了豐富的口感。另外的是黑松露帶子忌廉可麗餅。這道菜品散發著黑松露的香氣,帶來濃郁的味道。帶子鮮嫩多汁,與忌廉可麗餅的鹹甜交融在一起,令人回味無窮。沙律菜的加入帶來清爽的口感,而蘑菇菌味則在口中緩緩散開,使整道菜品更加豐富。

2023-11-30
2023-11-30 213 浏览
講到我認識的法式甜品,除了馬卡龍及可麗露外,可麗餅也是其中一種,而且深得我心;位於尖沙咀的「Tea Moment」提供鹹食及甜食可麗餅、創意雞蛋仔、雪糕及一系列茶飲裝潢以木系及柔和綠色為主調,予人一種溫和、寧靜又可以放鬆的感覺==========🔹煙三文魚牛油果可麗餅 $88煙三文魚及牛油果可謂不敗組合,更加入大量滑蛋及配上一片檸檬煙三文魚煙燻味突出,鹹香適中,油脂豐腴;滑蛋蛋香豐富而蛋汁滿滿;牛油果軟滑Creamy;加入少量芥末醬更滋味可麗餅軟嫩帶有Q感,麵粉香於口腔中迴盪==========🔹火腿滑蛋芝士可麗餅 $68火腿芝士為另一個不敗組合滑蛋份量同樣豐富,配合鹹香剛好的熱溶芝士、油潤的火腿、芥末醬及柔軟的可麗餅,層次豐富又美味==========🔹香蔥蝦米雞蛋仔 $48創新獨特的口味,結合中港元素雞蛋仔外脆內軟,蝦米及蔥花份量可不少,濃郁的蔥香及淡雅的蝦米香的結合令人回味==========🔹普洱燕麥奶 $45一個中西Crossover,淡淡的普洱配上健康香滑的燕麥奶,甜度不高==========🔹紅棗烏龍燕麥奶 $48女仕養生之選,紅棗、烏龍及燕麥的結合毫無違和感,粒粒紅棗香
🔹煙三文魚牛油果可麗餅 $88
煙三文魚及牛油果可謂不敗組合,更加入大量滑蛋及配上一片檸檬
可麗餅軟嫩帶有Q感,麵粉香於口腔中迴盪
🔹火腿滑蛋芝士可麗餅 $68
火腿芝士為另一個不敗組合
🔹香蔥蝦米雞蛋仔 $48
創新獨特的口味,結合中港元素
🔹普洱燕麥奶 $45
🔹紅棗烏龍燕麥奶 $48
女仕養生之選,紅棗、烏龍及燕麥的結合毫無違和感,粒粒紅棗香甜味佳
2023-11-30
2023-11-28 8 浏览
今日去咗尖沙咀海港城Tea Moment 活在茶下,這個中文名很容易記得。以為呢度只係食甜品,但其實都可以當lunch食😋輕食午餐可麗餅系列有4款鹹食,煙三文魚牛油果可麗餅,又有三文魚又有牛油果及蛋係一個好健康嘅午餐;火腿滑蛋芝士可麗餅,個蛋熱辣辣又好滑;另外素食有菠菜磨菇羊奶酪可麗餅、海鮮可以吃黑松露帶子忌廉可麗餅。午餐可以加配精選茶飲可獲減$15 優惠,雲南滇江熱茶茶味好香;蜂蜜滇江燕麥奶,蜂蜜的甜味和滇江茶的香味融合在一起,燕麥奶令口感更豐富。玫瑰寒天軟雪糕,雪糕軟滑,淡淡的玫瑰花香雪糕配上寒天的凝膠,口感清涼。

2023-11-20 222 浏览
難得今日放咗少少同朋友嚟 海運大廈輕鬆下,近五支旗桿行入去地下嗰層多咗新嘅食店, 呢間《Tea Moment》有大家鍾意食嘅軟雪糕,也可以嗌杯熱花茶嘆一嘆。晏咗少少叫唔到可麗餅,今日已經售罄。宣威火腿芝士雞蛋仔(每日限量)~呢個招牌雞蛋仔好特別,鹹鹹地火腿芝士 原來同甜甜哋嘅雞蛋仔都可以幾夾,雞蛋仔夠香脆,呢個味道幾特別。髒髒鐵觀音雪糕雞蛋仔~雪糕雞蛋仔都係店員推介嘅,軟雪糕真係要食快啲,雞蛋仔有少少暖,但不用太擔心,有個杯盛住,鐵觀音軟雪糕嘅味道唔錯,雪糕質地夠軟滑。藍莓橙鎮江(凍)~呢個飲品非常解渴,天然食材,都好適合小朋友。茉莉花茶燕麥奶(熱)~今日天氣轉涼揀咗呢個熱飲,好香滑。玫瑰寒天軟雪糕~軟雪糕係呢度鎮店之寶,試埋個玫瑰冷凍,應該係大菜糕,花味夠香濃。
晏咗少少叫唔到可麗餅,今日已經售罄。
宣威火腿芝士雞蛋仔(每日限量)~
髒髒鐵觀音雪糕雞蛋仔~
藍莓橙鎮江(凍)~
呢個飲品非常解渴,天然食材,都好適合小朋友。
茉莉花茶燕麥奶(熱)~
今日天氣轉涼揀咗呢個熱飲,好香滑。
玫瑰寒天軟雪糕~
2023-11-16
下午茶
2023-11-16 14 浏览
飲茶最緊要飲佢嘅茶香😊活在茶下嘅茶飲完喉嚨好舒服好香✨佢哋主打係茗茶,除咗純茶之外,仲有一啲手調飲品。茶飲店嘅裝修好新穎,入到去感覺好摩登又舒服。門口擺放住唔同嘅茶葉、茶具。煙三文魚牛油果可麗餅見到三文魚我就發狂😳入面有幾片大大片三文魚,底部配上大量炒蛋同牛油果,比起平時嘅可麗餅健康好多。入邊仲有一小片檸檬,落咗少少檸檬汁之後更加突出可麗餅香味。杭州桂花雞蛋仔即叫即做,所以熱辣辣。咬開每一粒雞蛋仔都見到有真嘅桂花,所以粒粒都清香,餐廳所有食物都唔會太甜係用健康主打。香蔥蝦米雞蛋仔✨呢個鹹香好好食!咬落去每一粒雞蛋仔都真係有蝦米,食嘅時候鹹鹹地好香。雖然係鹹嘅雞蛋仔,但係用手搣嚟食,一啲都唔覺得油膩!鐵觀音鬆餅本身好鍾意食鬆餅😳熱辣辣好香好鬆化,佢哋嘅鬆餅唔會太油膩,成個外型整得好靚好好食。嘢飲方面,試咗茶配燕麥奶,玫瑰綠茶燕麥奶好好飲,飲完之後喉嚨清新好舒服!

杭州桂花雞蛋仔

香蔥蝦米雞蛋仔✨

鐵觀音鬆餅

2023-11-16 28 浏览
星期三下班後和老公到尖沙咀海港城Tea Moment吃東西。煙三文魚牛油果可麗餅餡料豐富,醬料塗了蜜糖芥末,除了有煙三文魚和牛油果外,還有滑炒蛋,餅皮軟熟,挺飽肚的。茉莉花茶雞蛋仔雞蛋仔偏軟身,茉莉花茶融入雞蛋仔裡,甜度適中。桂花寒天軟雪糕軟雪糕口感幼滑,牛奶味道很濃郁,下面有厚厚的桂花寒天,像實一點的果凍,煙煙韌韌,喜歡。茉莉花茶燕麥奶、羅漢果珍珠菊普洱茉莉花茶燕麥奶茉莉花茶加燕麥奶很搭,像拿鐵,不過把咖啡換成茉莉花茶,好喝。羅漢果珍珠菊普洱喝起來有養生的感覺。
茉莉花茶雞蛋仔
雞蛋仔偏軟身,茉莉花茶融入雞蛋仔裡,甜度適中。
茉莉花茶雞蛋仔
茉莉花茶燕麥奶、羅漢果珍珠菊普洱
茉莉花茶燕麥奶、羅漢果珍珠菊普洱
羅漢果珍珠菊普洱
喝起來有養生的感覺。
羅漢果珍珠菊普洱
2023-11-15
茉莉花茶燕麥奶
我很久沒有去海港城逛街,今日帶親戚四出打卡,發現了一家美美小店。餐牌主要有可麗餅雪糕雞蛋仔和茶點,另外還有各式樣茶品發售呢~我們去得太晚了,買不到想吃的鬆餅和曲奇。煙火腿滑蛋芝士可麗餅 充滿蛋香的煙火腿,配了芝士片🧀️香軟無比,尤其是炒蛋嫩滑即做,連同香草及辣沙律醬吃,像極有齊冷熱兩種感覺的早餐可麗餅。宣威火腿芝士雞蛋仔愛芝士又愛火腿的我,要了份創意的味道。顏色不是黃,是我偏愛深色的那種,超預期的足料,口感滿分,火腿肉是豬仔肉一絲絲那種,我超喜歡。雞蛋仔做得可口,外脆內軟,有些許蛋香,餡料令平日淡口味的雞蛋仔注入一份細軟咸鮮,比一般的芝士雞蛋仔突出很多。煙三文魚牛油果可麗餅88顏色繽紛的可麗餅皮薄脆不失軟熟,煙三文魚出手大方,有滿滿咸香,牛油果🥑口感細嫩,入口慢慢半化,有一點檸香和香草🌿調味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)輕怡滋味。清香鐵觀音髒髒雪糕配桂花雞蛋仔手捧著一杯暖暖的雞蛋仔,脆卜卜,帶清香桂花甜,沒平常吃的那麼單調。配了大大個鐵觀音雪糕,有賣相,鐵觀音粉具茶香,濃厚芬芳,顯得滑溜的雪糕更甜美。雞蛋仔搖身一變,立刻變成一道豐富主菜,小胃女生可以當正餐了。食後感:食物選擇挺多,幾款味道都表現出色,以

我們去得太晚了,買不到想吃的鬆餅和曲奇。

煙火腿滑蛋芝士可麗餅

煙三文魚牛油果可麗餅88

清香鐵觀音髒髒雪糕配桂花雞蛋仔

食後感:食物選擇挺多,幾款味道都表現出色,以可麗餅最為抵食。

推薦:我最愛的茶雪糕,咸味雞蛋仔下次會再買。
  • 宣威火腿芝士雞蛋仔
  • 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔
2023-11-13 13 浏览
ᴛᴇᴀ ᴍᴏᴍᴇɴᴛ ♡ #茶控 有口福啦☺️環境勁舒適,好日系(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)超療癒今日咁啱雞蛋仔賣哂,唯有試住其他先啦😋😋火腿滑蛋芝士可麗餅🌮鹹嘅都好好食,滑蛋熱辣辣~勁飽肚紅豆髒髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅🫘仲叫左個甜食,鐵觀音好濃郁麻糬好煙韌,食落唔會好甜!玫瑰寒天軟雪糕🍦軟雪糕食落勁滑勁creamy~配埋玫瑰啖啖香🌹藍莓橙滇紅🍸飲落好fresh~~解膩一流蜂蜜滇紅燕麥奶☕️呢個茶味夠濃!燕麥奶飲落好滑估唔到咁match(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)📍 活在茶下 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖#尖沙咀美食 #尖沙咀茶控 #燕麥奶 #尖沙咀好去處 #尖沙咀甜品
ᴛᴇᴀ ᴍᴏᴍᴇɴᴛ ♡ #茶控 有口福啦☺️
環境勁舒適,好日系(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)超療癒
今日咁啱雞蛋仔賣哂,唯有試住其他先啦😋😋

火腿滑蛋芝士可麗餅🌮
鹹嘅都好好食,滑蛋熱辣辣~勁飽肚

紅豆髒髒鐵觀音雪糕麻糬可麗餅🫘
仲叫左個甜食,鐵觀音好濃郁
麻糬好煙韌,食落唔會好甜!

玫瑰寒天軟雪糕🍦
軟雪糕食落勁滑勁creamy~配埋玫瑰啖啖香🌹

藍莓橙滇紅🍸
飲落好fresh~~解膩一流

蜂蜜滇紅燕麥奶☕️
呢個茶味夠濃!燕麥奶飲落好滑
估唔到咁match(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

📍 活在茶下 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖

我相信大部份女仔都會喜歡食甜品,仲要可以將正餐同甜品可以分開成兩個胃😆啱啱同朋友喺海港城食完lunch,行過見到有間新開嘅西式甜品舖,賣相非常吸引,就算已經食飽左,都忍唔住行左入去要食飯後甜品🍨🍰🍮😋由於甜品賣相太靚,我地忍吾位叫左3個甜品再加兩杯嘢飲,我地都覺得有啲誇張,叫左先驚食吾哂😂,不過最後都係食得曬✌️!⭐清香鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔 $68- 雞蛋仔D皮好脆,而且每粒雞蛋仔都煙煙韌韌,配合埋綠茶粉雪糕,非常好味👍🌹🍦玫瑰寒天軟雪糕$48- 有玫瑰花瓣鋪係雪糕上面,再加上玫瑰花味嘅寒天係雪糕底,好清甜又容易入口🌯菠菜磨菇羊奶酪可麗餅(素)$78- 係輕怡嘅素食之選,用料十足,好適合注重健康嘅人士🥤香茅茉莉$38☕普洱燕麥奶$45飲品都吾錯,尤其係香茅茉莉,好香香茅味茉莉又夠清香,有驚喜😊

啱啱同朋友喺海港城食完lunch

⭐清香鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔 $68
🌹🍦玫瑰寒天軟雪糕$48
🌯菠菜磨菇羊奶酪可麗餅(素)$78
- 係輕怡嘅素食之選,用料十足,好適合注重健康嘅人士

🥤香茅茉莉$38
☕普洱燕麥奶$45
2023-11-08
  • 香茅茉莉
  • 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔
2023-11-12 15 浏览
在尖沙咀逛街逛到累了,想找個地方吃個tea休息一下?來Tea Moment就對了。這是一間休閒茶舍,位於海港城的底層,提供多款特別的茶味小食和飲料,是個休息的好去處!🌟餐廳裝潢以木系色調為主,營造出一種溫馨的茶舍氛圍。💁🏻‍♀️茉莉花茶軟雪糕 $42店員將原茶葉和茉莉花打成粉,加入忌廉和牛奶製成雪糕,讓其茶味濃郁而且花香味十足,加上口感軟滑,感覺十分清新,喜歡吃茶味和花味雪糕的朋友一定要試試。💁🏻‍♀️桂花寒天軟雪糕 $48店鋪採用杭州的桂花製作,帶有排毒美顏和暖心潤肺的功效。甜品分為兩層:底層是寒天,其質感細滑,口感爽脆,裏面混入了大量桂花碎,讓其口感大大提升;面頭則是灑滿了桂花碎的雲呢拿雪糕,口感細滑,味道芳香。💁🏻‍♀️宣威火腿芝士雞蛋仔 $68這款雞蛋仔是每天限量供應的!店鋪採用蘭王雞蛋製作,讓其色澤更深,蛋香味更濃。加入被譽為三大名腿之一的宣威火腿和芝士製作,每一口都帶有濃郁的鹹香味,💁🏻‍♀️煙三文魚牛油果可麗餅 $68作為店鋪的輕食之選,可麗餅的size不會很大,但餡料卻十分豐富,包括多片新鮮的煙燻三文魚、牛油果片和細滑的牛奶炒蛋。可麗餅口感柔軟,除了有濃郁的蛋香味,還有少許芥末

🌟餐廳裝潢以木系色調為主,營造出一種溫馨的茶舍氛圍。

💁🏻‍♀️茉莉花茶軟雪糕 $42

💁🏻‍♀️桂花寒天軟雪糕 $48

💁🏻‍♀️宣威火腿芝士雞蛋仔 $68

💁🏻‍♀️煙三文魚牛油果可麗餅 $68
作為店鋪的輕食之選,可麗餅的size不會很大,但餡料卻十分豐富,包括多片新鮮的煙燻三文魚、牛油果片和細滑的牛奶炒蛋。可麗餅口感柔軟,除了有濃郁的蛋香味,還有少許芥末味,好特別!

💁🏻‍♀️ 蜂蜜漬紅燕麥奶 $45
茶底是紅茶,與燕麥奶非常合襯。其茶味芳香,燕麥味香濃,配搭蜂蜜喝,甜度恰到好處,好喝!
2023-11-09 12 浏览
Tea Moment - 尖沙咀今日路過海港城見到呢間似係新開嘅輕食店 又想同朋友搵個位輕鬆坐下就入咗去試下清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔 雪糕上面灑上茶粉 帶有淡淡茶香 甘香中帶甜 而且雞蛋仔真係好好味 外脆內鬆軟白桃蜂蜜綠茶 蜂蜜綠茶好滋潤 唔會過甜 而且個底有啲白桃碎粒 另外我哋見到佢有啲玻璃樽仔嘅茶 貪佢個樣幾靚又買咗嚟試下 叫左茉莉花茶同烏龍茶 兩種都係無糖 帶有淡淡茶香黑松露帶子忌廉可麗餅 呢個可麗餅好有驚喜 因為佢個黑松露忌廉汁真係好香 而且面頭帶有幾片卜卜煎香咗嘅刺身帶子好鮮甜 裏面仲包咗啲沙律菜同埋大大粒嘅蘑菇 食落係好juicy 成個味道好夾呢間餐廳嘅座位設計感覺好休閒舒服 室內室外都有位坐 如果行街行到攰入嚟坐下休息下係非常好嘅選擇
Tea Moment - 尖沙咀

2023-11-05 14 浏览
近排有很多瑣碎事要處理,總係覺得很忙碌,今晚終於有時間靜下來。我叫了甜品和花茶輕鬆一下。🔸清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔鐵觀音軟雪糕很滑溜,有淡淡的茶香味道,髒髒粉是鐵觀音味,雞蛋仔一半中空脆口,一半有蛋糕口感,配軟雪糕食,口感係冷暖之間。🔸煙三文魚牛油果可麗餅外型如一枝筒裝雪糕,店員會俾隻叉你食用,既方便又唔怕整污糟隻手。煙三文魚新鮮,牛油果幼滑,食完煙三文魚和牛油果會有多滑蛋,可麗餅煙韌帶甜,摺着的可麗餅之間仲有芥苿沙律醬。🔸羅漢果珍珠菊普洱羅漢果味道很突出,飲第一啖已覺得潤喉,可以解秋燥,之後飲到菊花的清甜味,正合秋天呢個季節。🔸香橙茉莉香橙甜而不酸,配合茉莉花香,清香撲鼻。🔸茉莉花茶軟雪糕雪糕冰凍,望落很結實,口感卻很軟,除了奶的香味外,還有淡淡的茉莉花香,雪糕筒很脆口。閒來飲杯好茶,養生之餘,又可以滋養心靈。📍活在茶下 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖電話:98599700#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #

我叫了甜品和花茶輕鬆一下。
🔸清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔
🔸煙三文魚牛油果可麗餅
🔸羅漢果珍珠菊普洱
🔸香橙茉莉
香橙甜而不酸,配合茉莉花香,清香撲鼻。
🔸茉莉花茶軟雪糕
閒來飲杯好茶,養生之餘,又可以滋養心靈。
📍活在茶下 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖
電話:98599700

#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#活在茶下 #Tea Mement #尖沙咀
#港式 #甜品 #糖水
#TM128 #為食妹 #tm128_love food
2023-10-31 14 浏览
逛街逛到累找個地方休息,找家茶飲店是個挺好的選擇,可以休息一下吃點東西🤭。這次在海港城找到家茶飲店,還有可麗餅吃欵。環境小清新簡幾裝修,坐位大約十多個🙈。-▪︎熱菊花杞子烏龍 HKD$45|白桃蜂蜜綠茶 HKD$58這裡的茶飲有很多選擇,每款配搭感覺挺特別🤭。熱菊花杞子烏龍面層的泡沫綿密,味道酸酸甜甜的,茶味甘香濃厚。白桃蜂蜜綠茶味道香甜,蜂蜜綠茶是YYDS組合,配白桃多了份清新感。-▪︎黑松露帶子忌廉可麗餅 HKD$108咸食可麗餅味道很香😍,面層鋪滿肉質鮮甜的帶子,煎香了賣相金黃色,配黑松露吃多了份咸香味。裡有野菌、生菜和忌廉口感特別。可麗餅質感鬆軟,整體口感豐富。-▪︎椰絲花生牛油片可麗餅 HKD$62甜食的可麗餅賣相吸引😆,椰絲配花生挺有嚼感。一層厚厚的忌廉香甜軟滑,味道甜而不膩。牛油片質感是硬身,夾在可麗餅吃味道挺香欵。-

環境小清新簡幾裝修,坐位大約十多個🙈。

這裡的茶飲有很多選擇,每款配搭感覺挺特別🤭。

▪︎黑松露帶子忌廉可麗餅 HKD$108

▪︎椰絲花生牛油片可麗餅 HKD$62
2023-10-27
2023-10-27 11 浏览
放工去左海港城行街,行行下問同行友人食咩.佢話係頭先經過見到有雞旦仔食,我心諗晚飯喎食雞蛋仔,得唔得㗎?飽唔飽㗎?不過我見佢好似好想食咁, 唔好意思拒絕咁就同佢行咗過去試一試佢叫左鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔,我叫左煙火腿滑蛋芝士可麗餅佢用黎打卡,雞蛋仔即整,好脆配埋嘅雪糕,真係好好食。我因為想飽D我叫左個可麗餅,點知又幾好食WOR, 餅底有少少甜甜地,個炒蛋好滑配埋個半溶嘅芝士,真係VERY GOOD食完之後我真係飽左,好彩有跟朋友黎
放工去左海港城行街,行行下問同行友人食咩.
佢話係頭先經過見到有雞旦仔食,我心諗晚飯喎

佢叫左鐵觀音髒髒雪糕雞蛋仔,我叫左煙火腿滑蛋芝士可麗餅
佢用黎打卡,雞蛋仔即整,好脆配埋嘅雪糕,真係好好食。

食完之後我真係飽左,好彩有跟朋友黎
任何時候 都要識得放鬆自己既心情 活在當下😌搵到自己鍾意同享受既野 自自然然心情就會好靚🥰首間以獨家研發既AI人工智能泡茶器泡茶既茶飲店🤖以人工智能模仿茶藝師泡茶技巧🫖根據茶葉特性自動調較水溫和浸泡時間泡出茶葉最佳色香味🍵令所泡出黎既茶媲美如人手所泡茶透過一口靚茶中得到平靜 以天然優質既茶飲飲返好心情 令生活回甘 走更遠的路😌➷🪐 宣威火腿芝士雞蛋仔加入咗宣威火腿同芝士🧀芝士同茶接觸會產生淡淡榛果香茶既單寧又可以平衡火腿既鹹香😋呈現出口味多變既感覺同坊間所食到既火腿芝士雞蛋仔會有分別 味道唔會死實👍🏼§🪐 煙三文魚牛油果可麗餅可麗餅既內餡非常豐富 除咗有煙三文魚同牛油果🥑仲可以見到有隻滑蛋係入面🥚味道係極度之夾牛油果既熟成度唔係好夠 變相有少少生硬 熟啲就會更好😌§🪐 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔最期待既主角出場喇🤩我地都係俾佢吸引咗就黎食🤤雪糕面灑上滿滿既鐵觀音茶粉 每啖雪糕都滲有濃厚茶香🍵對於我地呢種愛茶之人 認真覺得唔可以錯過🫢貪心啲 直頭想將佢既雪糕變埋茶味做底 應該會更開心§🪐 普洱燕麥奶🪐 沈韻熟普洱佢地既主打係茗茶 除咗有唔少既純茶選擇之外仲會提供各式各樣唔同既調茶🍹例
任何時候 都要識得放鬆自己既心情 活在當下😌

不妨可以睇吓佢地既介紹 去揀一杯你自己既茶🥳

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-10-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
普洱燕麥奶