2024-03-04 242 浏览
「昨天是歷史,明天是謎團,今天是禮物。」學識快樂就係要活在當下,愛茶的你更可能「活在茶下」。假日同朋友「活在茶下」享受品茶時刻,TEA MOMENT與福茗堂茶師攜手合作硏創出全球第一部人工智能泡茶器,用Ai為大家帶來色、香、味、美嘅茶飲。🍓草莓滇紅燕麥奶充滿甜蜜香氣嘅草莓滇紅燕麥奶,賣相甜美,如果堂食飲用,仲有特別賞茶方法。1)先將絲滑的燕麥奶與草莓果蓉攪拌均勻,變成可愛少女心的粉紅色!2)再淺嘗一口微酸,把滇紅紅茶加人粉色燕麥奶中。3)剩返少少滇紅紅茶在玻璃公杯內,再把滇紅紅茶與粉色燕麥奶攪拌均勻,加入少少熱水,品嚐温熱的滇紅紅茶.藍莓橙滇紅紫色神秘嘅感覺,藍莓味唔會太搶茶味風頭,清爽解渴。宣威火腿芝士雞蛋仔口感脆香,雞蛋味好突出。宣威火腿、芝士、頂級蘭王蛋食材高質。清香鐵觀音髒髒雪糕 配 原味雞蛋仔牛奶雪糕非常吸引,充滿淡淡鐵觀音香,再配搭熱辣辣雞蛋仔,口感層次豐富。活在茶下 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖

🍓草莓滇紅燕麥奶
2)再淺嘗一口微酸,把滇紅紅茶加人粉色燕麥奶中。

藍莓橙滇紅
紫色神秘嘅感覺,藍莓味唔會太搶茶味風頭,清爽解渴。

宣威火腿芝士雞蛋仔

清香鐵觀音髒髒雪糕 配 原味雞蛋仔

活在茶下 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖
2024-02-22 176 浏览
新年快樂,要和表姨拜年,出去飲飲食食,感受一下新年的氣氛。上星期一早起床就刷牙準備出去食第一餐,目的地是尖沙咀,尖沙咀地段行得舒服,周圍又有食有玩的地方。表姨遲到,我們去了海港城海運大廈食一點輕量早餐加午餐,再出發周圍走。Tea moment 有鹹食可麗餅,又有我至愛的茶味雪糕。人均消費$150左右。黑松露帶子忌廉可麗餅$108皮薄,蛋香味濃。黑松露帶子份量頗多,香煎的做法,香氣撲鼻,咬完一口又一口。裡面有豐富的餡料,蘑菇多,沙律菜新鮮翠綠,美味又飽肚的輕量午餐。草莓鎮江燕麥奶$58燕麥味濃郁,口感幼滑。新鮮切片的草莓在上面點綴得漂漂亮亮。燕麥風味中帶有淡淡草莓香,甜度適中,感覺健康。蜂蜜鎮江燕麥奶$45加有蜂蜜的燕麥奶,清新感強,暖熱的蜂蜜鎮江燕麥奶,飲後暖胃舒服。茉莉花茶軟雪糕$42豐富的茉莉花味,口感幼滑,滋味得很。五圈的軟雪糕以為已經多,食到一半,發現脆皮餅筒裡的全是雪糕,喔,食不完的感覺真好,真材實料。杭州桂花雞蛋仔$38外鬆脆可口,裡帶桂花香且軟軟的,雙重口感的小食,百吃不厭。桂花香,蛋味重。

黑松露帶子忌廉可麗餅$108

草莓鎮江燕麥奶$58

蜂蜜鎮江燕麥奶$45

茉莉花茶軟雪糕$42

杭州桂花雞蛋仔$38
2024-02-16
等候时间
4 分钟 (堂食)
🍃🍵 【 活在茶下 • 𝗧𝗲𝗮 𝗠𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 】 🍵🍂⋄ —————⧫♟⧫————— 茶控又有聖地要去朝聖🍵今次係位於尖沙咀海運大廈嘅「活在茶下」😍 佢地嘅調飲師與茶師致力鑽研茶文化,為大家帶來色、香、味、美嘅茶飲🍃而店名嘅命名亦非常有意思:「活在茶下」意即喝茶時意識到自己正在喝茶,不是為了解渴而喝茶,不去想喝過茶以後要做甚麼,咁就可以拋開煩惱,帶住輕鬆愉快嘅心情去享受「活在茶下」的這一刻🕰️一行禪師說:「洗碗便是為了洗碗,不是為了要把碗洗乾淨。」細意品味呢句說話,好喜歡當中嘅哲理🍂☺️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍓草莓滇紅燕麥奶雖然情人節剛過,但order返一杯「草莓滇紅燕麥奶」就能留住空氣中嘅粉紅泡泡🫧🥰堂食的話,建議試吓以下隱藏飲法🤭:➀ 將絲滑燕麥奶與草莓果蓉攪拌均勻,欣賞迷人漂亮嘅粉紅色💕淺嘗微酸甜美嘅草莓燕麥奶☺️➁將玻璃公杯內嘅滇紅紅茶加入粉色燕麥奶中,但留一點稍後備用😁➂將滇紅紅茶與粉色燕麥奶攪勻,品嘗紅茶加奶嘅絕配滋味😋💯➃最後喺玻璃公杯內加入一點熱水,呷一口温熱嘅滇紅紅茶,餘韻悠長☕️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍓草莓滇紅燕麥奶($58)🌮黑松露
🍃🍵 【 活在茶下 • 𝗧𝗲𝗮 𝗠𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 】 🍵🍂

⋄ —————⧫♟⧫—————

而店名嘅命名亦非常有意思:

🍓草莓滇紅燕麥奶

堂食的話,建議試吓以下隱藏飲法🤭:
➂將滇紅紅茶與粉色燕麥奶攪勻,品嘗紅茶加奶嘅絕配滋味😋💯

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🍓草莓滇紅燕麥奶($58)
🌮黑松露帶子蘑菇可麗餅($108/期間限定)

🐣宣威火腿芝士雞蛋仔($68)

- 雲南宣威火腿、芝士、頂級蘭王蛋

🍦清香鐵觀音髒髒雪糕 配 原味雞蛋仔($68)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:活在茶下 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G03A號舖

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami尖沙咀

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #尖沙咀美食 #活在茶下 #teamoment @teamoment_hk
2024-02-20
用餐时段
2024-02-15 144 浏览
放工陪丫妹到尖沙咀Shopping, 順道入咗呢間小小主打茶飲輕食店歇腳。呢度有少量堂食座位, 全日免加一, 自行收銀處落單, 所有order即叫即整。食物方面有數款鹹食同甜食嘅可麗餅, 同時供應多款茶飲, 包括了傳統口味、養身系列, 就連甜品港式雞蛋仔同埋雪糕, 都加入了茶系元素, 別具特色。【原味雞蛋仔】HK$32雞蛋仔即叫即整熱辣辣, 口感酥脆, 內為半空氣感, 細味食到微甜。 【杭州桂花雞蛋仔】HK$38色澤比原味深色一d, 同樣細味有微甜, 但桂花味唔太出。【煙三文魚牛油果可麗餅】HK$88賣相有如一束花, 軟嫩可麗餅卷住了大量充滿蛋汁嫩滑炒蛋, 配有creamy軟滑牛油果, 當中加入少少wasabi, 跟鹹香煙三文魚好夾, 美味健康又飽肚。【紅豆鐵觀音雪糕麻糬可麗餅】HK$78鐵觀音雪糕軟滑, 入口即溶, 茶味香濃; 麻糬粒粒煙煙韌韌, 配上紅豆蓉, 配搭很有日本風味。最後order咗兩款軟雪糕, 味道香濃軟滑。【雲呢拿雪糕】HK$38【茉莉花茶軟雪糕】HK$42雪糕入口即溶, 散發陣陣茉莉花茶香氣, 清新, 大愛!!

食物方面有數款鹹食同甜食嘅可麗餅,

【原味雞蛋仔】HK$32
原味雞蛋仔

【杭州桂花雞蛋仔】HK$38
色澤比原味深色一d, 同樣細味有微甜, 但桂花味唔太出。
杭州桂花雞蛋仔

【煙三文魚牛油果可麗餅】HK$88
煙三文魚牛油果可麗餅

【紅豆鐵觀音雪糕麻糬可麗餅】HK$78
紅豆鐵觀音雪糕麻糬可麗餅

最後order咗兩款軟雪糕, 味道香濃軟滑。
【雲呢拿雪糕】HK$38
雲呢拿雪糕

【茉莉花茶軟雪糕】HK$42
雪糕入口即溶, 散發陣陣茉莉花茶香氣, 清新, 大愛!!
茉莉花茶軟雪糕
2024-02-15
煙三文魚牛油果可麗餅
紅豆鐵觀音雪糕麻糬可麗餅
雲呢拿雪糕
茉莉花茶軟雪糕
2024-02-12 103 浏览
《活在茶下 - 尖沙咀》呢一間茶店同樣係喺尖沙咀,不過同上次介紹嗰一間唔同,呢一間茶店係用咗台灣製嘅茶葉,行嘅路線比較年青化同埋休閒風一點,除咗有標準嘅茶飲之外,仲有不少小食同埋雪糕可以選擇😍我就選擇咗一份crepe、雞蛋仔、軟雪糕同埋熱茶,作為下午茶黎講十分唔錯💁🏻‍♀️煙三文魚牛油果可麗餅 $88呢一個可麗餅造型都幾靚,所有材料都放到滿滿的,三文魚同牛油果嘅味道好合拍,我最喜歡個crepe 塗左少少芥末醬喺入面,仲有少少沙律醬添,同煙三文魚咸咸既味道形成左咸咸甜甜既口味,幾特別💁🏻‍♀️西湖明前龍井 $108雖然價錢有點稍高,但可以坐喺茶飲店入面試到福茗堂既西湖明前龍井,啱曬唔想一次過買一大罐茶葉既朋友,飲落清幽甘醇,有陣陣既甜味回番上口腔入面,香氣久久不退,停留喺口腔入面好耐💁🏻‍♀️香蔥蝦米雞蛋仔 $48雞蛋仔就成日食啦,但入面包左好多蔥同雞米既咸雞蛋仔就應該無咩地方可以食到啦啩,佢個外皮雖然無平時食既雞蛋仔咁脆,不過咬落都仲係聽得到嗦嗦聲的,而入面既香蔥都架juicy同無渣,架似架似平時咁搣到一粒粒完整既黎食,蝦米味道好香好濃郁,個味都幾得意,意外地同雞蛋仔既口味幾合拍架💁🏻‍♀️茉
《活在茶下 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️煙三文魚牛油果可麗餅 $88

💁🏻‍♀️西湖明前龍井 $108

💁🏻‍♀️香蔥蝦米雞蛋仔 $48

💁🏻‍♀️茉莉花茶軟雪糕 $42

最尾既甜品都係十分特別的,茉莉花既味道清新而又唔會太甜,份量大大杯而且質地係比較偏向冰沙既口味,唔會比奶味蓋過茶既香味
2024-02-07
2024-04-28 0 浏览
奶蓋茶 茶底普通茶加冰 冇味的跟住有奶蓋喺面 成$58,外面連鎖飲嗰啲會好好多囉 .😮‍💨三文魚牛油果蛋可麗餅 正常國際水準能想像什麼味道因冇任何汁調味 近$90貴咗啲囉😐唯一一個 真係好食 黑松露蘑菇帶子 可麗餅 個汁好味到爆炸 尤其鍾意食淡忌廉嘅人會好鍾意 勁好食 , 呢個接近120蚊 食一份其實唔會飽 ,1個人飲加食都差唔多$160 Coffee shop 來說真係好貴( 如果食嘢飲品可以減15)仲要坐嗰度只不過好似普通coffee shop嘅位坐得唔舒服 整體性價比低 隔離枱嗰個人話 雞蛋仔唔脆 雪糕普通就算有機會再嚟我應該只食黑松露帶子呢個 其他嘢我唔會叫.

黑松露蘑菇帶子

隔離枱嗰個人話 雞蛋仔唔脆 雪糕普通
就算有機會再嚟我應該只食黑松露帶子呢個 其他嘢我唔會叫.

2024-04-28
黑松露蘑菇帶子
  • 黑松露蘑菇帶子可麗餅
2024-04-16 8 浏览
「活在當下」係我喺疫情期間領悟到嘅一個人生態度當下嘅一刻 勝過 過去嘅回憶 未來嘅幻想所以 當我見到 @teamoment_hk 【活在茶下】就唔諗咁多衝左入去享受今下先🤣呢間店位於尖沙咀海港城,佢有好多特色嘅茶飲同埋雞蛋仔口味最想試佢果個人人都讚嘅 【草莓滇紅燕麥奶】真係好靚🥹🥹🥹但個日我錯過左最後一粒士啤多梨🥹唔緊要,因為活在當下🤣之後再試啦我真係冇諗過淨係飲茶都可以飲到飽飽勁開心.鴛鴦奶蓋桂花鐵觀音甜甜鹹鹹嘅鴛鴦奶蓋香濃而不流,仲有上邊嘅桂花,配埋個鐵觀音,唔會太甜🤩成件事非常之配搭.茶香脆脆燕麥奶蓋大紅袍燕麥奶蓋一粒粒好有口感,加埋上邊個焦糖脆脆,好好味,真係好好味🤣 淨係飲茶都飲得好開心.髒髒鐵觀音雪糕本身想好細心,見我想食其他味雞蛋仔之後同我分開咗叫,另外一次過滿足晒兩個願望🤣💖sweet.宣威火腿芝士雞蛋仔呢個店內招牌雞蛋仔係每日都限量,呢個配搭真係好特別,火腿味重加埋芝士,煙韌口感加埋拉絲~仲有埋雞蛋仔嘅甜甜地,最後我仲要將佢點埋雪糕一齊食,簡直係不得了🤣👍🏻
「活在當下」係我喺疫情期間領悟到嘅一個人生態度
當下嘅一刻 勝過 過去嘅回憶 未來嘅幻想
所以 當我見到 @teamoment_hk 【活在茶下】
就唔諗咁多衝左入去享受今下先🤣

呢間店位於尖沙咀海港城,
佢有好多特色嘅茶飲同埋雞蛋仔口味
最想試佢果個人人都讚嘅 【草莓滇紅燕麥奶】
真係好靚🥹🥹🥹
但個日我錯過左最後一粒士啤多梨🥹
唔緊要,因為活在當下🤣之後再試啦
我真係冇諗過淨係飲茶都可以飲到飽飽勁開心

.鴛鴦奶蓋桂花鐵觀音

.茶香脆脆燕麥奶蓋大紅袍

.宣威火腿芝士雞蛋仔
2024-04-15 8 浏览
尋日去海運大廈食完飯諗住買個雪糕食下,見到有個雞蛋仔咁就叫埋雞蛋仔,盛為$74!雪糕不過不失,鷄旦仔非常一般,-面脆一面臨。最趕客係個肥仔員工,用非常不友善嘅表情和語氣接我呢單生意,如果咁唔想做,你可以同我講我哋收工啦截左單啦! 但你又接咗我單啊?點解你用咁嘅態度對待客人呢?如果你唔想接客點解你又做啲要接觸客人嘅工種呢? 我相信公司一定好多謝你又少咗個客!好嘢!你又少啲嘢做啦!你哋隔離買雪糕嗰間venchi 其中一個四眼妹都好似你咁㗎(但其中一個女仔喺ok嘅)! 多謝你哋兩位秉承香港趕客之都👏🏻祝你兩位早日榮休唔使再做咁辛苦

外卖自取
2024-04-13 9 浏览
雖然喺harbour city入面開係會貴啲但要$60先買到出面天仁茗茶$30凍飲本豬expect佢要好飲好多至得…導致到有少少挑剔位都要放大嚟睇( ・᷄ὢ・᷅ )✧ 花旗參蜂蜜烏龍($48,熱)首先熱飲嚟講都細杯咗少少第二佢冇隔渣雖然知佢真材實料但飲落茶唔滑真係唔想飲覺得如果用透明蓋嘅話你topping有啲碎都尚可接受但呢杯每飲一啖都有渣✧ 荔枝玫瑰綠茶($58,凍)凍飲可以要求少冰少甜但少甜咗都幾甜建議可以試走甜
雖然喺harbour city入面開係會貴啲
但要$60先買到出面天仁茗茶$30凍飲
本豬expect佢要好飲好多至得…
導致到有少少挑剔位都要放大嚟睇( ・᷄ὢ・᷅ )

✧ 花旗參蜂蜜烏龍($48,熱)
首先熱飲嚟講都細杯咗少少
第二佢冇隔渣
雖然知佢真材實料
但飲落茶唔滑真係唔想飲
覺得如果用透明蓋嘅話
你topping有啲碎都尚可接受
但呢杯每飲一啖都有渣
花旗參蜂蜜烏龍

✧ 荔枝玫瑰綠茶($58,凍)
凍飲可以要求少冰少甜
但少甜咗都幾甜
建議可以試走甜
荔枝玫瑰綠茶

外卖自取
喺尖沙咀食完飯好想食雪糕雞蛋仔網上搵竟然成個尖沙咀,只有顯示這一家,特登由厚福街行過嚟~!到店後一問之下雪糕雞蛋仔只有一款口味,原本看到只有茶味,有點擔心,因為不太喜歡鐵觀音的味道,但係都係叫了一個試一試~大概不到10分鐘就整好,一啖入口完全停不了!整個雪糕很有高級感🩷而且茶味香濃,完全唔會苦雞蛋仔外脆內軟~希望可以多出幾款口味!店舖地方唔大就只有幾個座位,外邊都有對商場的打卡位,總括今次有驚喜,下次嚟到海運一定要再食~
喺尖沙咀食完飯好想食雪糕雞蛋仔

雞蛋仔外脆內軟~希望可以多出幾款口味!

2024-04-07
  • 清香鐵觀音髒髒雪糕配原味雞蛋仔
2024-03-29 9 浏览
身為茶控嘅我梗係要嚟到呢個勝地朝聖啦,今次佢哋開喺尖沙咀沙海運大廈「活在茶下」!「活在茶下」意味住飲茶嘅時候意識到自己係飲緊茶,而唔係為咗解渴先飲茶,要帶住個輕鬆愉快嘅心情去飲茶先係真正嘅「活在茶下!」🍽️煙三文魚牛油果可麗餅呢個可麗餅造型都幾靚,啲材料擺到好滿,炳三文魚同牛油果嘅味道好夾,個可麗餅裏面仲有少少沙律醬同芥末醬,配埋煙三文魚嗰種又鹹又甜嘅味道一齊食都幾特別!🍽️茉莉花茶軟雪糕呢個茉莉花茶軟雪糕都幾特別,出面好少有花茶味道嘅雪糕,而且食落有種淡淡的茉莉香味,份量又大杯,不過個質地就偏向有少少沙冰嘅口感,但係個雪糕嘅奶香味唔會蓋過茉莉花茶嘅味道!

🍽️煙三文魚牛油果可麗餅

🍽️茉莉花茶軟雪糕
尖沙咀海港城返工嘅我嚟講,成日都覺得尖沙咀有好多唔同嘅Cafe可以打卡。而呢一間就喺一個都幾張揚嘅地方,但係未必會成日經過,所以今次突然經過見到嘅時候,見到個Menu都幾特別,除咗有甜食之外,都有好多鹹食加埋甜薄餅🍕試咗呢個黑松露帶子未食之前就已經聞到勁大陣味!而茶之外,亦都有新Menu,勁神奇地可以有幸試到佢哋兩杯飲品,茶味都好香濃雞蛋仔雖然佢嘅茶味都好足夠,不過可能佢整出嚟嘅時間唔係好足夠,所以有啲腍唔夠脆口

試咗呢個黑松露帶子

未食之前就已經聞到勁大陣味!

2024-03-24 16 浏览
溫書辛苦一星期後,終於可以同閨蜜出外走走,我們去了尖沙咀海港城shopping之後,又到醫肚時間今次搵來一間人氣打卡一流的tea shop☕️這間店的名字很有意思,「活在茶下」給人感覺要好好慢活一下享受生活。草莓滇紅燕麥奶🍹這杯草莓滇紅燕麥奶🍹很特別是一杯凍品加一杯熱茶融合起來的,首先喝了少許草莓汁先,味道非常之清新鮮甜燕麥奶很幼滑綿綿的,之後可以加些熱茶中和一下,又有另一番風味。普洱燕麥奶☕️燕麥奶加普洱第一次飲,口感好特別淡淡燕麥香加入濃濃普洱很搭配。煙三文魚牛油果可麗餅🫔多數吃甜品先會見到可麗餅,但今次是咸點小吃都可以吃到,煙三文魚好新鮮淡淡咸香味,牛油果🥑嫩滑口感綿綿,內裡還有蛋沙律口感好豐富。宣威火腿芝士雞蛋仔(每日限量)這間店另一招牌菜就是「宣威火腿芝士雞蛋仔」🧇雞蛋仔蛋香味濃,每粒雞蛋仔都包著宣威火腿和芝士🧀,味道非常之鮮甜熱辣辣夠煙韌,做到拉絲效果添。玫瑰寒天軟雪糕🍦另外還點了新產品「玫瑰寒天軟雪糕」🍦,淡淡粉紅色玫瑰寒天很少女,寒天口感像硬身啫喱,軟雪糕很綿滑濃濃奶油香加入玫瑰碎令味道提鮮。

草莓滇紅燕麥奶🍹
普洱燕麥奶☕️
煙三文魚牛油果可麗餅🫔
宣威火腿芝士雞蛋仔(每日限量)
這間店另一招牌菜就是「宣威火腿芝士雞蛋仔」🧇
玫瑰寒天軟雪糕🍦

2024-03-20 7 浏览
發現以前在海港城很喜歡的雪糕店變成了這間專賣茶和輕食的小店,食物還是一樣很好打卡,今天經過就來試一下。 店舖空間不大,座位不多,還好我早來可以選喜歡的位置。店裡採日式裝潢,清幽雅緻。 這裡有很多款茶飲選擇,我在店門口看到新品茶香脆脆燕麥奶大紅袍,毫不猶豫的選擇了它。這個茶很有趣,由清澈的無糖大紅袍做主角,中間蓋了一層燕麥奶蓋,最上層是焦糖脆脆粒。店員建議先用杯子喝一口,再插吸管單嚐大紅袍茶底的味道。無糖茶和奶蓋真是天使跟惡魔同時存在。第一次喝燕麥奶蓋,發現喝多了會容易膩,所以配合清茶可以解膩。焦糖脆脆雖然有點黏牙,但是為無糖茶底曾添了幾絲甜味。 我的輕食午餐是煙三文魚牛油果可麗餅,煙三文魚卷成玫瑰花一樣放在可麗餅的最上層,伴以幾塊綠色的牛油果,再加上一片點綴的黃檸檬片。煙三文魚下面藏著炒蛋,醬料是芥末味的沙律醬。煙三文魚沒有腥味,很好吃,可麗餅皮很Q軟,我十分喜歡。可是個人不太喜歡芥末味沙律醬的配搭,醬太多有些嗆鼻和油膩感。 整體而言,這裡是個很適合女孩子打卡的地方,逛街累了來休息也是個好選擇,可是食物和我選的飲品則沒有太驚艷。

2024-03-02 18 浏览
今天來了海運大廈辦點事,想找一些輕食,見到有活在茶下,內有特色飲品及可麗餅,便入去試試啦!坐下後,看看餐牌,見到有飲品推介,於是叫了新出的草莓滇紅燕麥奶,及羅漢果珍珠菊普洱。另外,叫了一個煙三文魚牛油果可麗餅,及黑松露帶子蘑菇可麗餅。~ 草莓滇紅燕麥奶:上枱時,非常吸晴,草莓新鮮,燕麥奶健康,紅茶香醇。原來要先攪伴草莓燕麥奶,喝了一些後,再加入紅茶一起喝,便可以嚐到一杯兩喝呢!也適合素食者選擇。~ 羅漢果珍珠菊普洱:潤喉清熱,這個也是健康飲品,保健有益。~ 煙三文魚牛油果可麗餅:煙三文魚份量足,可麗餅除了牛油果外,還有炒蛋,配搭健康,亦很飽肚。~ 黑松露帶子蘑菇可麗餅:黑松露配帶子味道濃郁香溢,可麗餅內亦有蘑菇,口感有嚼口,味道更見清新。整體來說,這裡的食品不錯,主打甜品、輕食,口味選擇亦多,可麗餅及特色飲品值得一試啊!

2024-02-27
用餐时段