2024-04-13 110 浏览
🔹️泰·初夏🔹️ 最近天氣乍暖還寒,真係無乜胃口食野喜歡打邊爐既同事拉我去試新野竟然係泰式既打邊爐?再配合雞煲海鮮鍋咁正? 七點時段去到已經快滿座,環境舒服位置寬敞仲有啲花草裝飾下令人心曠神怡🌻🌿 初嘗就試下SetB - 雞煲加牛板腱火鍋放題店員會預先問雞煲辣度,會先上雞煲墊住肚先其後可以選湯底選兩款味道✅️椰汁雞湯✅️沙嗲湯 兩款湯越滾越濃郁(正呀) 🔅牛板腱及卡樂Beef,色澤鮮豔,滾一陣就食得🔅牛胸爽特別推薦,不油膩且爽口彈牙點麻醬真係絕配呀😋 🔅前菜小食有木瓜/粉絲沙律、無骨鳳爪,酸辣開胃🔅炸物有薯角、春卷、炸丸、雞翼、薄餅、雞牛豬串燒,每樣都想試小小🤭 特別雞牛豬串燒加醬汁真係唔錯🔅自助邊爐配料響鈴、菜類、丸類應有盡有,食泰式點都要落啲菇類先開心😆 🔅飲品真係太出色啦,任飲泰式飲品,仲有盲盒飲品比你試伏,我都要點翻杯試下先,原來今日係【珍多冰】👍 🔅食泰國菜又點少得甜品呢,多種顏色既椰汁糕、千層糕,小蛋糕同雪糕,飯後仲可以飲翻杯香茅茶,可以鎮靜心靈,美肌養顏
🔹️泰·初夏🔹️

最近天氣乍暖還寒,真係無乜胃口食野
喜歡打邊爐既同事拉我去試新野
竟然係泰式既打邊爐?再配合雞煲海鮮鍋咁正?

七點時段去到已經快滿座,環境舒服位置寬敞
仲有啲花草裝飾下令人心曠神怡🌻🌿

初嘗就試下SetB - 雞煲加牛板腱火鍋放題
店員會預先問雞煲辣度,會先上雞煲墊住肚先
其後可以選湯底選兩款味道
✅️椰汁雞湯✅️沙嗲湯 兩款湯越滾越濃郁(正呀)

🔅牛板腱及卡樂Beef,色澤鮮豔,滾一陣就食得
🔅牛胸爽特別推薦,不油膩且爽口彈牙
點麻醬真係絕配呀😋

🔅前菜小食有木瓜/粉絲沙律、無骨鳳爪,酸辣開胃

台式或者日式火鍋放題見得多,泰式又真係第一次見,有好多款式嘅泰式小食同飲品,全部都係任飲任食😍連湯底都充滿泰式風味:冬陰功、椰子雞、泰式清湯etc.今次揀咗中間價位嘅set($298 90分鐘;$338 120分鐘)牛板腱同雞煲都係任食,牛肉質素唔錯,偏瘦但牛香味都幾重。雞煲雞肉大件嫩滑👍🏻仲有平時比較少見嘅牛胸爽😍淥完之後爽脆唔油膩~泰式小食都唔馬虎,調味地道,仲有無骨鳳爪😛酸酸辣辣好開胃~串燒即燒熱辣辣,誠意十足!飲品方面除咗常見嘅泰式飲品,仲有啲特色飲品,泰奶有驚喜,唔會好甜,茶同奶平衡得恰到好處🥰值得一讚係餐廳上菜速度好快,有時快到落完單兩三分鐘內已經黎咗😂店員態度都好友善~

2024-04-11 87 浏览
早幾日見突然落雨涼返d,唔想去買餸煮飯問謙謙想食咩?佢話愉景好似有間打邊爐我地未去過就近近地去左, 原來佢講緊大×樂對面的‘’泰· 初夏火鍋放題‘’。來到我地選左set b 泰· 初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題⬇️⬇️⬇️🐤 首先有來左一個細雞煲我地選擇左小辣, 件雞炸過再炆有點泰式味道, 開頭我以為會食完雞再原煲打邊爐點知唔係🤣係另外選兩款湯底,分別係濃郁的沙嗲湯和酸酸地好開胃的椰汁雞湯底, 我地先點選左打邊爐材料⬇️⬇️⬇️🔯 精選牛板腱🔯 澳洲250日穀飼卡樂月Beef🔯 西班牙栗心豚肉片🔯 牛胸爽幾款肉類都唔錯特別係牛板腱牛味濃郁。泰式小食最吸引謙謙,豬牛雞的串燒沾沙嗲醬好惹味, 豬頸肉好爽口, 泰式豬手食到滿口骨膠原。飲品都多款, 我地就點左龍眼冰,蜂蜜蘆薈綠茶,菠蘿梳打,凍檸茶等等, 凍檸茶底最啱我口味茶膽香濃。

🔯 精選牛板腱
🔯 澳洲250日穀飼卡樂月Beef
🔯 西班牙栗心豚肉片
🔯 牛胸爽

幾款肉類都唔錯特別係牛板腱牛味濃郁。

屋企附近呢間泰菜重開,主打泰式火鍋放題仲有任食泰式鳳爪、粉絲串燒、泰式甜點🤤食物質素都唔差,係飲品差啲新裝修嘅餐廳走波希米亞風🤍 實在太igable𓂅 泰.初夏之雞煲|牛板腱火鍋放題 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟹𝟾湯底我地選了冬陰功✨、椰汁雞✨有得選擇辣度,湯底偏酸勁開胃.ᐟ.ᐟ.ᐟ想講牛肉質素比想像中好🥩 而且牛板腱係幾出色講到明係放題,當然仲有任食嘅小食/ 甜點最印象深刻嘅佢嘅泰式鳳爪同椰汁糕 🇹🇭 泰有風味呢~
屋企附近呢間泰菜重開,主打泰式火鍋放題
仲有任食泰式鳳爪、粉絲串燒、泰式甜點🤤
食物質素都唔差,係飲品差啲
新裝修嘅餐廳走波希米亞風🤍 實在太igable

𓂅 泰.初夏之雞煲|牛板腱火鍋放題 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟹𝟾

湯底我地選了冬陰功✨、椰汁雞✨
有得選擇辣度,湯底偏酸勁開胃.ᐟ.ᐟ.ᐟ
想講牛肉質素比想像中好🥩 而且牛板腱係幾出色
講到明係放題,當然仲有任食嘅小食/ 甜點
最印象深刻嘅佢嘅泰式鳳爪同椰汁糕 🇹🇭 泰有風味呢~
2024-04-11 215 浏览
荃灣愉景新城新開左間泰式火鍋放題😍,湯式、小食、飲品都好泰國(晚市)雞煲+牛板腱 $238起放題種類:牛板腱🥩、卡樂beef、牛胸爽、酒嫩雞件🐥、泰式串燒、泰式沙律🥗、泰式雞腳、椰汁糕、雞翼、丸類🍢、牛柏業等首先會黎個雞煲先,唔夠可以再refill,同埋唔洗等食完雞煲,湯底會另外上🤟🏻湯底可以5揀2,要左椰汁雞同沙嗲🍲,椰汁雞飲落酸酸甜甜唔錯,而沙嗲夠哂香濃,烚響聆同公仔麵一流自助區既泰式沙律質素唔錯,牛肉每盒份量都幾多🥩特別中意牛胸爽有油香又爽口,配料特別推介牛柏葉、魷魚、王子麵🍜,配埋泰式湯式好夾😍仲有串燒、燒豬頸肉都係回本之選🥤飲品選擇好豐富同有誠意,唔洗額外加錢無限飲泰式奶茶🧋、榴槤雪香、椰島雪香🥥、各式梳打等等overall:價錢有分90同120分鐘,食物上枱速度快👍🏻自助區企理乾淨,食厭左中台日式火鍋,食下泰式火鍋又幾唔錯

(晚市)
雞煲+牛板腱 $238起

放題種類:

overall:
2024-04-02
2024-04-09 118 浏览
好耐冇黎愉景新城行街食飯🫶🏻同🐨發現最近新開左一間泰式火鍋店😍最近去完泰國嘅我地表示好掛住🥹所以即刻去try try佢😎可以揀90分鐘/ 120分鐘🫶🏻真係夠哂方便 價錢方面都算唔錯除咗可以喺QR code上面揀所屬嘅套餐嘅食物之外 出面仲有自助區可以俾客人去揀佢哋想食嘅嘢例如火鍋配料 小食 甜品 雪糕 火鍋 醬料 麵食等等🥰今次我地揀左Set B雞煲 + 牛板鍵火鍋 90分鐘 $238要左火鍋冬陰公湯 同埋 火鍋椰汁雞湯冬陰公湯真係好香濃嘅冬陰香味辣度都屬於大眾程度 啱哂各位朋友仔👍🏻椰汁雞湯嘅椰香味同雞味都夠哂香兩個湯底都幾香滑主要選擇初之雞煲 係一個即刻整好嘅小型雞煲夠哂方便🫶🏻可以雞煲 同 打邊爐一齊進行而且調味夠香 雞肉香滑牛板腱 位置較多肉質少脂肪食落較香爽得黎 牛味都算幾香.卡樂Beef 脂肪較豐富嘅位置食落牛油香味較濃 而且好香滑小食方面串燒類 牛 雞 豬三樣都燒得夠香又易咬 好香嘅BBQ味.豬頸肉 食落每塊都幾香爽而且調味剛剛好 唔會過鹹.泰式豬手 平時邊爐少見 而且整得夠香淋.飲品方面嘅選擇有好多好多 好想樣樣都試晒我哋最後都試咗幾款菠蘿梳打🍍菠蘿味夠香 酸度剛好
好耐冇黎愉景新城行街食飯🫶🏻

都一樣幾開胃嫁🫶🏻
泰式奶茶☕️
飲落做到平時泰式奶茶嘅味道 茶味夠出而且夠香滑👍🏻
2024-04-08 169 浏览
初嘗泰式火鍋放題🇹🇭可選各款泰式湯底,泰式前菜、小食、特飲及甜品均可任飲任食!星期一至五11:30-17:30仲做緊五人同行一人免費🆓有以下三個Set可以揀,我哋揀咗Set B🔹Set A - 澳洲250 日穀飼卡樂Beef 90mins $178 120mins $218🔹Set B - 雞煲+牛板腱火鍋放題 90mins $238 120mins $278🔹Set C - 海鮮桶+牛澳洲M7牛胸腹放題 90mins $298 120mins $338🔸自選湯底冬陰功湯底、沙嗲湯底、椰汁雞湯底、泰式清湯底同芫荽皮蛋湯底,揀鴛鴦鍋亦無需外加錢。冬蔭功湯底酸酸辣辣十分開胃🤤椰汁雞湯底🥥略嫌椰汁味未算十分突出🐔泰式雞煲可選 大、中、小、唔辣🌶️加入大量香茅,配上芫荽同蔥,開胃又惹味🔸肉類🐮牛板腱肉質鮮嫩🐮肥瘦雙隔的卡樂Beef牛味香濃🐷西班牙栗心豚肉片切得薄而均勻,肉質柔軟🐮牛胸爽口感爽脆🐓酒嫩雞件肉質嫩滑,帶點陣陣酒香。🔸自助區🥗有三款泰式沙律,包括青木瓜沙律、泰式鳳爪沙律同肉碎粉絲沙律,味道酸辣惹味🥬火鍋料都有齊蔬菜、各種丸類、魷魚等🥟蝦滑、餃子、午餐肉等則可以QR code落單🔸熟食🍗

有以下三個Set可以揀,我哋揀咗Set B

🔸自選湯底

🐔泰式雞煲

🔸肉類
🐮牛板腱肉質鮮嫩
🐮肥瘦雙隔的卡樂Beef牛味香濃

🐷西班牙栗心豚肉片切得薄而均勻,肉質柔軟
🐮牛胸爽口感爽脆
🐓酒嫩雞件肉質嫩滑,帶點陣陣酒香。

🔸自助區

🥬火鍋料都有齊蔬菜、各種丸類、魷魚等
🥟蝦滑、餃子、午餐肉等則可以QR code落單

🔸熟食
🍗炸物包括炸雞翼、春卷等
🍡亦可以QR code落單,有沙嗲串燒、炸魚餅、炸丸、燒豬頸肉、泰式豬手、薄餅等

🔸甜品
🧁有泰式甜品,椰汁千層糕,仲有芝士蛋糕🍦Melona、抹茶、榴槤、雲呢拿雪條

🔸飲品
有椰味香濃的椰島雪香🥥龍眼冰、泰式奶茶、蜂蜜蘆薈綠茶、乳酸梳打等等
2024-04-08 76 浏览
餐廳結合咗泰國菜同港式雞煲邊爐食物方面 有唔同放題套餐可以揀而QR code可以再嗌其他配料 小食同嘢飲~另外自助區有沙律 熟食 邊爐配料 甜品等等 都幾抵食👅服務同環境方面 店員態度幾風趣熱情😆有唔少梳化位 坐得幾舒服~不過一入鋪頭已經好大陣味 食完啲衫褲都仲有啲味😶 -👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選Idiots揀咗90分鐘 雞煲+牛板腱火鍋放題套餐每位$238 套餐一鍋雞煲 邊爐可以揀鴛鴦鍋 包5款肉~邊爐湯底就揀咗椰汁雞湯同冬蔭公湯兩款味道都偏甜 連冬蔭公都唔會太辣~❤️‍🔥牛板腱 卡樂beef 牛胸爽 豚肉片 酒嫩雞件牛板腱肉質偏瘦 卡樂beef就肥瘦均勻啲豚肉味道同口感都幾好 整體都唔錯☺️牛胸爽喺出面比較少見 係軟骨位置嚟!口感幾爽😆至於雞件 都有少少酒味 不過肉質又唔算非常滑~❤️‍🔥雞煲揀咗少辣 基本上無咩辣味😆唔算好有鑊氣 不過調味都幾入味~❤️‍🔥蝦滑 墨魚滑兩款都好鮮甜~墨魚滑好爽口彈牙蝦滑就食落好有蝦味 好足料👍🏻⚡️串燒QR code落單嘅串燒~面頭有沙嗲醬 醬汁唔算好濃肉質比較乾身同嚡 建議都係留肚食多啲邊爐肉好啲😆⚡️泰式甜品喺自助區有幾款甜品~~Idiot試咗幾款泰式
餐廳結合咗泰國菜同港式雞煲邊爐
食物方面 有唔同放題套餐可以揀
而QR code可以再嗌其他配料 小食同嘢飲~
另外自助區有沙律 熟食 邊爐配料 甜品等等 都幾抵食👅

服務同環境方面 店員態度幾風趣熱情😆
有唔少梳化位 坐得幾舒服~
不過一入鋪頭已經好大陣味 食完啲衫褲都仲有啲味😶

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

Idiots揀咗90分鐘 雞煲+牛板腱火鍋放題套餐
每位$238 套餐一鍋雞煲 邊爐可以揀鴛鴦鍋 包5款肉~
邊爐湯底就揀咗椰汁雞湯同冬蔭公湯
兩款味道都偏甜 連冬蔭公都唔會太辣~
❤️‍🔥牛板腱 卡樂beef 牛胸爽 豚肉片 酒嫩雞件
牛板腱肉質偏瘦 卡樂beef就肥瘦均勻啲
豚肉味道同口感都幾好 整體都唔錯☺️
牛胸爽喺出面比較少見 係軟骨位置嚟!口感幾爽😆
至於雞件 都有少少酒味 不過肉質又唔算非常滑~

❤️‍🔥雞煲
揀咗少辣 基本上無咩辣味😆
唔算好有鑊氣 不過調味都幾入味~

❤️‍🔥蝦滑 墨魚滑
兩款都好鮮甜~墨魚滑好爽口彈牙
蝦滑就食落好有蝦味 好足料👍🏻

⚡️串燒
QR code落單嘅串燒~
面頭有沙嗲醬 醬汁唔算好濃
肉質比較乾身同嚡 建議都係留肚食多啲邊爐肉好啲😆

⚡️泰式甜品
喺自助區有幾款甜品~~
Idiot試咗幾款泰式糕點 覺得味道麻麻🥺其他糕點嘅口感都好韌 唔夠軟糯
椰汁西米糕唔係好有椰奶味 口味偏淡

幾款飲品都偏甜 唔嗜甜嘅idiot覺得唔太入到口😶
而且兩杯龍眼冰嘅龍眼一杯多一杯少 份量差得有啲遠
2024-03-09
2024-04-07 101 浏览
第一次入嚟食 三個人 食set B 120分鐘first impression 上菜都幾慢下 起碼快極要5-7分鐘先有😵‍💫 嘢飲選擇作為一間泰式餐廳嚟講其實真係唔足夠 冇椰汁𣲙 冇椰汁 冇涼粉冰 冇蝦片 唔可以帶住一個食泰式嘢嘅心態入去食😞 四人座位大份啲都坐唔落😞 當晚入到嚟剩係得三款甜品可以食 椰汁糕裏面剩係得盆水喺度煲緊 話雖如此牛肉係有誠意 牛肉雞肉串燒係真係好食嘅 但係我唔會俾$300入嚟食😵‍💫 有些許失望出菜速度係真係需要改進一下
第一次入嚟食 三個人 食set B 120分鐘

• 串燒們
2024-04-06 72 浏览
抵食親民價泰式火鍋餐廳佈置唔似一般火鍋店而是比較時尚嘅裝潢先選兩個湯底沙嗲湯底 和 泰式清湯底兩個湯底都唔錯有自助式配菜任食基本嘅菜呀、魚蛋、魚皮、菇類都有我哋個餐包咗個泰.初夏之雞煲可選擇唔同嘅辣度牛嘅選擇有精選牛板腱、澳洲250日穀飼卡樂Beef同好罕有嘅牛胸爽精選牛板腱肉質鮮嫩結實,口感細緻多汁牛胸爽含豐富的骨膠原睇落以為喺脂肪,其實係軟組織口感又香又爽脆不過我最鍾意食反而喺西班牙栗心豚肉片充滿大理石紋的油花分佈均勻、口感鬆化、鮮嫩多汁豬肉味濃郁,肥瘦均勻肉汁豐富有淡淡的橡果香味飲品點了泰式檸檬茶,好飲喎食飽飽仲有甜品雪條食唯一覺得美中不足喺得90分鐘食得太急趕但也可以選擇貴一點的120分鐘泰·初夏荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
抵食親民價泰式火鍋

餐廳佈置唔似一般火鍋
而是比較時尚嘅裝潢

先選兩個湯底
沙嗲湯底 和 泰式清湯底
兩個湯底都唔錯

有自助式配菜任食
基本嘅菜呀、魚蛋、魚皮、菇類都有

我哋個餐包咗個泰.初夏之雞煲
可選擇唔同嘅辣度

牛嘅選擇有精選牛板腱、澳洲250日穀飼卡樂Beef
同好罕有嘅牛胸爽

精選牛板腱
肉質鮮嫩結實,口感細緻多汁

牛胸爽含豐富的骨膠原
睇落以為喺脂肪,其實係軟組織
口感又香又爽脆

不過我最鍾意食反而喺西班牙栗心豚肉片
充滿大理石紋的油花
分佈均勻、口感鬆化、鮮嫩多汁
豬肉味濃郁,肥瘦均勻
肉汁豐富有淡淡的橡果香味

飲品點了泰式檸檬茶,好飲喎
食飽飽仲有甜品雪條食

唯一覺得美中不足喺得90分鐘
食得太急趕
但也可以選擇貴一點的120分鐘

泰·初夏
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

2024-04-03 140 浏览
經常會打邊爐,見愉景新城有泰式邊爐,一於就走去試試,誰知一試愛上。小食方面:雞、豬、牛串樣樣齊,仲有豬頸肉、炸雞翼、春卷、魚餅、木瓜沙律、肉碎粉絲、無骨鳳爪...甜品: 蛋糕、雪糕、雪條、椰汁糕...飲品: 除了檸水、檸茶外,仲有泰式奶茶,各式梳打(乳酸梳打、提子梳打菠蘿梳打...),緊有一款會鍾意架❤️牛: 牛肉靚,有水準、服務: 非常好,夠貼心環境: 都唔錯架,好乾淨👍木瓜沙律、肉碎粉絲、無骨鳳爪一定會再去食3個大人,一位BB, 埋單$587
甜品: 蛋糕、雪糕、雪條、椰汁糕...
牛: 牛肉靚,有水準、
服務: 非常好,夠貼心

環境: 都唔錯架,好乾淨👍
木瓜沙律、肉碎粉絲、無骨鳳爪

一定會再去食

3個大人,一位BB, 埋單$587
  • 牛板腱
  • 串燒
2024-04-02 152 浏览
去開荃灣 小朋友又鍾意食泰國嘢就一早book咗呢間餐廳本來諗住食個set lunch但係去到小朋友比火鍋放題吸引左就即興食早餐放題喇😂😂😂因為一心諗住食泰國嘢,所以今次揀咗最平嘅牛餐火鍋火鍋湯底,五選二(揀咗沙嗲+冬陰功湯)老闆話最好味就係呢兩個湯底😂真識揀😂👍🏻入面有自助沙律吧(泰式鳳爪,粉絲沙律,木瓜沙律)仲有炸魚皮炸響鈴、炸雞翼、炸雞卷、炸春卷、炸薯角等等仲有有熱辣辣嘅香茅茶👍🏻👍🏻另外仲可以QR code落單榴槤飄雪、菠蘿飄雪、檸茶、檸水、咖啡、奶茶、阿華田、好立克、都係任飲最特別係有個泰式盲盒,就落單睇吓咩嚟既,原來係青檸冰,好香青檸味又夠酸,入邊食熱辣辣嘅火鍋一邊飲真係好正👍🏻(炸龍蝦丸、炸墨魚丸、豬頸肉、泰式魚餅、泰式豬手、串燒豬牛雞等等)全部都好有質素好好味👍🏻👍🏻食哂所有泰國嘢之後,最後先至記得食個火鍋😂豬,牛都正正常常👍🏻甜品有兩款蛋糕提拉米蘇好好食👍🏻椰汁千層糕都好好食👍🏻如果同我一樣想食泰國嘢都可以黎試下👍🏻👍🏻泰式放題加火鍋,真係好高質👍🏻環境乾淨企理闊落👍🏻服務員態度都好好👍🏻一定會再去試埋其他泰式食物🤤
去開荃灣
小朋友又鍾意食泰國嘢
就一早book咗呢間餐廳

本來諗住食個set lunch
但係去到小朋友比火鍋放題吸引左
就即興食早餐放題喇😂😂😂

因為一心諗住食泰國嘢,所以今次揀咗最平嘅牛餐火鍋

火鍋湯底,五選二(揀咗沙嗲+冬陰功湯)
老闆話最好味就係呢兩個湯底😂真識揀😂👍🏻

入面有自助沙律吧
(泰式鳳爪,粉絲沙律,木瓜沙律)

仲有炸魚皮炸響鈴、炸雞翼、炸雞卷、炸春卷、炸薯角等等

仲有有熱辣辣嘅香茅茶👍🏻👍🏻

另外仲可以QR code落單

食哂所有泰國嘢之後,最後先至記得食個火鍋😂
豬,牛都正正常常👍🏻

甜品有兩款蛋糕提拉米蘇好好食👍🏻椰汁千層糕都好好食👍🏻

如果同我一樣想食泰國嘢都可以黎試下👍🏻👍🏻
泰式放題火鍋,真係好高質👍🏻

環境乾淨企理闊落👍🏻

• 泰式鳳爪
  • 粉絲沙律
  • 冬陰功湯底
2024-04-02 91 浏览
荃灣新開「泰·初夏」🆕主打泰式火鍋,今次試下Set C海鮮桶+澳洲M7火鍋90分鐘(2位)🇹🇭.海鮮桶🌊有大蝦🦐魷魚🦑龍蝦🦞扇貝、青口🐚粟米🌽薯仔🥔海鮮彈牙😝但鮮味略欠🥲.鴛鴦湯底🍲冬陰公湯同椰汁雞湯🧡🐔兩者味道香濃😉酸甜微辣🌶️但有香茅🌱檸檬等香料味道🍋.肉類🥩有M7牛胸腹、牛板腱🐄卡樂Beef、牛胸爽、豚肉片🐖酒嫩雞件🐥牛板腱紋理鮮明,肉質細緻😋卡樂Beef肉味好重🐂酒嫩雞件幾重酒香🍶.火鍋配料🍽️有滑類🐙丸類、餃類🥟魚皮🐟響鈴、麵類🍜蔬菜🥬菇菌🍄‍🟫最特別有金邊粉😱.前菜🥢泰式無骨鳳爪🐓泰式木瓜沙律以及泰式粉絲沙律🥗酸辣爽脆😗好開胃🤤.小食🍢有泰式串燒🔥有齊豬🐷牛🐮雞🐔另外有炸雞翼🍗薯角🍟炸春卷、燒豬頸肉、泰式豬手🍖炸魚餅🐠泰式雞卷、薄餅🫓炸墨丸、炸牛丸、炸龍蝦丸、炸貢丸😍種類多得嚟質素又唔錯👍🏻.甜品🍮有椰青肉大菜糕、斑蘭椰汁糕🥥芒果大菜糕等🥭士多啤梨雪條🍓榴槤雪條、西瓜雪條🍉蜜瓜雪條🍈芒果雪條、蛋糕🍰斑蘭椰汁糕軟糯煙韌😆可以自行再加椰汁😌.飲品🥤有香茅茶🌱凍泰式奶茶🧋椰島雪香🥥熱泰式奶茶🫖葡萄梳打🍇仲有汽水、茶類飲品🍹更有1款初夏·盲盒🗳️鍾意新鮮感🙈可以試下嗌🤪
2024-04-02 69 浏览
D.Park 呢間泰式火鍋店最近成日見到有人介紹,今日終於嚟咗試~揀咗Set B, 雞煲+牛板腱火鍋放題~自助區有齊火鍋配料,醬汁同泰式甜品~🍽️雞煲小辣,上菜嘅時候已經熟咗可以食,雞件都幾大,啖啖肉,仲好入味添~2人用份量十足。重頭戲就係泰式湯底火鍋,揀咗冬蔭功同沙爹湯底。冬蔭功湯底相對較濃味,淥完食落都仲有冬蔭公嘅香,相反沙嗲湯底就同平時差唔多。職員會先上哂套餐包括嘅肉類,咁就可以知道自己食過邊款,方便再encore~🍽️澳洲穀飼卡樂beef/精選牛板腱-2款牛都好重牛味,而且每塊大大塊,好滿足!🍽️西班牙豚肉片-食落一啲都唔嚡口乾身🍽️牛胸爽-唔係好多地方有得食,呢度仲要係任食!好多人誤會佢係脂肪,其實佢只係軟骨,輕輕一灼就食得,口感爽彈,值得推介!🍽️酒嫩雞件-雖然唔係好食到酒味,但雞肉真係好嫩滑,平時binlo少食雞嘅我都食唔停!飲品推介梳打系列同盲盒,盲盒係藍色椰奶+椰果,好飲得嚟又好啱打卡~

揀咗Set B, 雞煲+牛板腱火鍋放題

自助區有齊火鍋配料,醬汁同泰式甜品

🍽️西班牙豚肉片-食落一啲都唔嚡口乾身

2024-03-23 413 浏览
荃灣泰式火鍋雞煲泰.初夏之雞煲(小辣)+牛板腱火鍋放題 90分鐘 $238泰式雞煲食落好fresh有陣青檸味好開胃 大概係半隻雞嘅份量 小辣應該人人都會接受到 配料有蒜頭洋蔥等等火鍋可以揀鴛鴦湯底 我哋揀咗冬陰功同泰式清湯牛板腱 肉味非常濃郁口感都好嫩滑!澳洲250日穀飼卡樂Beef 好多雪花 細細塊易入口之餘都好爽口自助區除咗有丸類蔬菜類 仲可以電子落單蝦滑墨魚滑 食落非常爽口豬牛雞串燒同豬頸肉必嗌!呢啲真係泰式嘅舖頭鮮魷,仲要超入味!薄餅如果有咖喱醬就更好飲品甜品都任揀 超多選擇荔枝梳打 荔枝綠茶 泰式奶茶 Melon雪條全部都即叫即沖所以要啲時間 泰式奶茶超地道少少甜必試泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
荃灣泰式火鍋雞煲

泰.初夏之雞煲(小辣)+牛板腱火鍋放題
90分鐘 $238

火鍋可以揀鴛鴦湯底 我哋揀咗冬陰功同泰式清湯
牛板腱 肉味非常濃郁口感都好嫩滑!

自助區除咗有丸類蔬菜類 仲可以電子落單
蝦滑墨魚滑 食落非常爽口
薄餅如果有咖喱醬就更好
飲品甜品都任揀 超多選擇
荔枝梳打 荔枝綠茶 泰式奶茶 Melon雪條
全部都即叫即沖所以要啲時間 泰式奶茶超地道少少甜必試

泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖