2024-04-13
🔹️泰·初夏🔹️ 最近天氣乍暖還寒,真係無乜胃口食野喜歡打邊爐既同事拉我去試新野竟然係泰式既打邊爐?再配合雞煲海鮮鍋咁正? 七點時段去到已經快滿座,環境舒服位置寬敞仲有啲花草裝飾下令人心曠神怡🌻🌿 初嘗就試下SetB - 雞煲加牛板腱火鍋放題店員會預先問雞煲辣度,會先上雞煲墊住肚先其後可以選湯底選兩款味道✅️椰汁雞湯✅️沙嗲湯 兩款湯越滾越濃郁(正呀) 🔅牛板腱及卡樂Beef,色澤鮮豔,滾一陣就食得🔅牛胸爽特別推薦,不油膩且爽口彈牙點麻醬真係絕配呀😋 🔅前菜小食有木瓜/粉絲沙律、無骨鳳爪,酸辣開胃🔅炸物有薯角、春卷、炸丸、雞翼、薄餅、雞牛豬串燒,每樣都想試小小🤭 特別雞牛豬串燒加醬汁真係唔錯🔅自助邊爐配料響鈴、菜類、丸類應有盡有,食泰式點都要落啲菇類先開心😆 🔅飲品真係太出色啦,任飲泰式飲品,仲有盲盒飲品比你試伏,我都要點翻杯試下先,原來今日係【珍多冰】👍 🔅食泰國菜又點少得甜品呢,多種顏色既椰汁糕、千層糕,小蛋糕同雪糕,飯後仲可以飲翻杯香茅茶,可以鎮靜心靈,美肌養顏
最近天氣乍暖還寒,真係無乜胃口食野
喜歡打邊爐既同事拉我去試新野
竟然係泰式既打邊爐?再配合雞煲海鮮鍋咁正?
七點時段去到已經快滿座,環境舒服位置寬敞
仲有啲花草裝飾下令人心曠神怡🌻🌿
初嘗就試下SetB - 雞煲加牛板腱火鍋放題
店員會預先問雞煲辣度,會先上雞煲墊住肚先
其後可以選湯底選兩款味道
✅️椰汁雞湯✅️沙嗲湯 兩款湯越滾越濃郁(正呀)
🔅牛板腱及卡樂Beef,色澤鮮豔,滾一陣就食得
🔅牛胸爽特別推薦,不油膩且爽口彈牙
點麻醬真係絕配呀😋
🔅前菜小食有木瓜/粉絲沙律、無骨鳳爪,酸辣開胃