2024-03-23 129 浏览
荃灣愉景新城泰式火鍋加雞煲~~裝修有泰國夏日風情~~光猛整潔~今次揀咗Set B 火鍋放題(雞煲+牛板腱) 套餐,有90分鐘任食~~火鍋揀咗兩個湯底,沙爹同椰汁雞~沙嗲味濃幾正~牛板腱牛味濃郁,有嚼勁~牛胸爽淥大約15秒可以食到最爽脆嘅口感~肉質薄切質素ok, 淥一淥好快熟,加單上菜都好快~仲可以叫餃子、蝦滑呢啲火鍋料~~最正有串燒,豬、牛、雞串,加濃郁沙爹醬,豬頸肉同爽彈炸墨魚丸、貢丸~泰式雞煲係煮熱上枱即食,味道都ok, 可以加辣惹味啲~飲品都有好多梳打同泰式飲品~有自助區,可以即拎小食同火鍋配料~超豐富又有特式嘅泰式火鍋~
荃灣愉景新城泰式火鍋雞煲~~裝修有泰國夏日風情~~光猛整潔~

泰式雞煲係煮熱上枱即食,味道都ok, 可以加辣惹味啲~

飲品都有好多梳打同泰式飲品~

有自助區,可以即拎小食同火鍋配料~

超豐富又有特式嘅泰式火鍋
2024-03-22 146 浏览
呢間位於荃灣的泰·初夏,位置超方便,我叫咗個雞煲·牛板腱套餐($238),套餐啲肉可以無限任點👍🏻另外仲有啲泰式食物包括左串燒特飲龍眼冰咁樣都係任叫🙊🙊餐廳先上泰式雞煲,雞肉質腍滑,部位切得唔錯,細細件唔會太多,食到你飽晒,而味道可能我叫咗唔辣,我覺得可以再濃啲🤩🤩火鍋方面叫咗個鴛鴦湯底,冬陰功🌶️🥘同埋泰式椰子雞💕💕有好多湯底種配搭任君選擇,牛肉好重口味😛,唔同位置都有,另外其他食物例如串燒、薄餅🍕、蝦滑、墨魚滑、和各款泰式飲品🍸可以掃QR code落單非常方便而出面自助吧都有好多丸子類🍢蔬菜類🥗至於小食區除咗有幾款炸物,仲有我最鍾意食嘅炸雞翼添💯食完火鍋仲可以食佢嘅甜品同埋雪糕,竟然有京都的抹茶雪糕🍦,令我喜出望外,而有其他客人今晚生日,餐廳仲會送上甜品,並播放生日歌🤣🤣場面十分愉快,總括而言今餐嘅性價比係好高,可以再來,唯一唔好就係位置可能有啲迫,如果帶小朋友就記得叫佢預留啲鬆動位置啦🥳🥳

2024-03-21 118 浏览
雞煲+牛板腱火鍋(90分鐘)$238火鍋可以揀鴛鴦湯底,我哋揀左椰汁雞湯+泰式清湯一坐底會先嚟牛板腱+ 卡樂Beef+ 豚肉片各一碟,豚肉片肉質非常細膩有彈性,牛板腱好有牛味,又唔會太韌👍🏻 卡樂Beef肥瘦相間,點麻醬好正😍墨魚滑都好彈牙!👍🏻送嘅雞煲都唔錯,我哋揀咗唔辣,佢係整好左一煲送過嚟,唔係一路熱住,所以趁熱食~雞肉幾嫩唔鞋,有泰式嘅味道💕小食方面都幾出色,串燒雞、豬、牛!encore左超多次🤣好好食🤤豬頸肉、泰式豬手就正常水準~特飲點左檸檬蘆薈綠茶+椰島雪香,椰子嗰杯好正,好有椰香又唔太甜,入面仲有啲燕麥片咬下🥰

雞煲+牛板腱火鍋(90分鐘)$238

火鍋可以揀鴛鴦湯底,我哋揀左椰汁雞湯+泰式清湯

墨魚滑都好彈牙!👍🏻

豬頸肉、泰式豬手就正常水準~

2024-03-21 86 浏览
講到食火鍋放題, 今晚在荃灣愉景新城泰·初夏嘅雞煲+牛板腱火鍋泰式放題都幾有新意 小食, 甜品和以泰式為主, 二百幾蚊食90分鐘, 相當抵食。雞煲嘅雞件好嫩滑, 肉質好有雞味, 薑蔥惹味香口。牛板腱火鍋揀咗椰汁雞湯底和芫茜皮蛋湯底, 食材好豐富, 牛板腱大大塊, 色澤鮮紅, 口感好嫩滑。牛胸爽雪白幼滑, 淥幾秒已經夠爽脆。豚肉片不會太肥, 肉質嫩滑。醉雞大件滑溜, 肉質嫩滑有酒香, 而且好入味, 烚得耐啲都唔會鞋口。蔬菜區款式都幾多, 唐生菜, 娃娃菜, 冬瓜, 粟米, 萵筍等都好新鮮, 還有鮮腐竹和多款菰菌丸類, 都是打邊爐必吃嘅配料。泰式小食以泰式無骨鳳爪最啱食, 爽滑可口。椰汁斑蘭糕煙韌又有椰汁清香, 椰汁粟米糕清甜幼滑。還有多款雪糕雪條和飲品, 十分滿足。

雞煲嘅雞件好嫩滑, 肉質好有雞味, 薑蔥惹味香口。

牛板腱火鍋揀咗椰汁雞湯底和芫茜皮蛋湯底, 食材好豐富,

椰汁粟米糕清甜幼滑。
還有多款雪糕雪條和飲品, 十分滿足。
【泰國料理就食得多·泰式火鍋呢⁉️🤪】/////小編之前完全冇想像過用泰式湯底打邊爐都可以咁夾🤣泰.初夏環境走田園風 一個價錢任飲任食 其中有泰式沙律 串燒 仲有雪糕同千層糕等等 食物質素唔錯 座位空間感同衛生就可以做得更好😁.✨泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 Set B90分鐘 成人$238/ 長者$188/小童$148120分鐘 成人$278/長者$228/小童$188叫左椰子雞同冬陰功湯底 椰子雞湯呈奶白色 對比冬陰功比較淡味 冬陰功勝在有香茅味 配搭牛板腱、豚肉片同澳洲卡樂Beef等肉類都好掛汁 酸酸甜甜♨️.蝦滑口感香滑 有驚喜~酒嫩雞件肉質嫩滑 醬汁酸味較重 係接受到嘅範圍👌🏻豬肉同雞肉串燒多汁惹味 牛丸都爆汁🌞泰式飲品奶茶煉奶味道濃厚 係泰國獨特風味 蘆薈綠茶都好清甜 解膩之選 甜品千層糕做得煙靭軟身 加入香濃椰漿 層次豐富美味 士多啤梨雪糕味道自然 一啲藥水味都冇⚡️———-📍泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
【泰國料理就食得多·泰式火鍋呢⁉️🤪】
/////

✨泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 Set B
90分鐘 成人$238/ 長者$188/小童$148
120分鐘 成人$278/長者$228/小童$188

———-
📍泰·初夏 (荃灣)
2024-03-15
2024-03-19 91 浏览
.泰式火鍋放題你食過未!!!愉景新城開左間新嘅泰式火鍋放題,即刻試下佢先💁🏻‍♀️..我地簡左Set B 雞煲 + 牛板腱火鍋放題 $238湯底: 椰子🥥雞湯 + 冬陰公湯椰子雞湯底偏淡口味,適合煮菜💁🏻‍♀️冬陰公湯底就好香濃,酸酸辣辣,加埋椰奶香👍🏻..套餐包括雞、豚肉、牛板腱,牛板腱重牛味,帶d口感雞煲都帶點泰式風味,落左香茅調味,雞件多肉少骨💁🏻‍♀️熟食方面,有炭燒豬頸肉、炸魚餅、泰式鳳爪、炸蝦餅、串燒,充滿泰式風味。飲品選擇好多,包括泰式奶茶、椰汁冰、龍眼冰、檸檬梳打,都係即叫即沖,齋飲野都回本!!😆..自助區有木瓜沙律、粉絲,更有其他打邊爐嘅配菜💁🏻‍♀️當晚一入餐廳就聞到好香冬陰公味,而且店員為我地加湯都會加返冬陰公湯而不是滾水,湯底食到尾都無變淡👍🏻..地址:泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖..
泰式火鍋放題你食過未!!!
愉景新城開左間新嘅泰式火鍋放題,即刻試下佢先💁🏻‍♀️
我地簡左Set B 雞煲 + 牛板腱火鍋放題 $238
湯底: 椰子🥥雞湯 + 冬陰公湯
椰子雞湯底偏淡口味,適合煮菜💁🏻‍♀️
冬陰公湯底就好香濃,酸酸辣辣,加埋椰奶香👍🏻
套餐包括雞、豚肉、牛板腱,牛板腱重牛味,帶d口感
雞煲都帶點泰式風味,落左香茅調味,雞件多肉少骨💁🏻‍♀️
自助區有木瓜沙律、粉絲,更有其他打邊爐嘅配菜💁🏻‍♀️
地址:

泰·初夏 (荃灣)
2024-02-27
2024-03-18 114 浏览
荃灣愉景新城有間新開泰國餐廳做泰式任食火鍋🍲吸引🤩午市60分鐘定量火鍋包左多款火鍋配料、泰式小食、飲品&甜品任飲任食餐廳有五個泰式湯底選擇揀左椰汁雞湯底+泰式清湯椰子雞帶油微微椰子的甜味泰式清湯就好開胃😙⭐️西班牙栗飼豬梅片套餐豬肉口感唔錯唔會好嚡口脂肪同肉夠分明好食😋⭐️澳洲M7牛胸腹套餐M7牛胸腹牛味突出大讚堅係靚牛好新鮮又Juicy🫶🏻⭐️有7-8款泰式小食供應特別一讚木瓜沙律🥗爽口又清新調味剛剛好😙⭐️炸物有驚喜炸物夠熱辣辣脆卜卜而且唔油膩👍🏻⭐️飲品飲品都係任飲😍超正大約有14-15款揀仲要有特飲👍🏻泰式奶茶、菠蘿梳打、龍眼冰好值得推介好爽好解渴整體員工都好friendly上菜速度都快😉食物質素唔錯價錢又唔貴絕對會再encore ❤️
荃灣愉景新城有間新開泰國餐廳
做泰式任食火鍋🍲
吸引🤩
午市60分鐘定量火鍋
包左多款火鍋配料、泰式小食、飲品&甜品任飲任食
餐廳有五個泰式湯底選擇

⭐️飲品
飲品都係任飲😍超正
大約有14-15款揀
仲要有特飲👍🏻
泰式奶茶、菠蘿梳打、龍眼冰好值得推介
好爽好解渴

整體員工都好friendly
上菜速度都快😉
食物質素唔錯
價錢又唔貴
絕對會再encore ❤️
2024-03-09
2024-03-18 107 浏览
有咩正得過可以同一餐飯就食到雞煲、打邊爐同埋泰國嘢先?呢間泰國菜店長期要等位果然唔係冇原因~點咁之雞煲牛板腱火鍋放題首先就係可以揀鴛鴦湯底一場嚟到當然要食泰式清湯同冬陰功湯啦牛胸爽、澳洲250日穀飼卡樂Beef、酒嫩雞件精選牛板腱、西班牙栗心豚肉呢幾日肉類會隨湯底一齊上唔夠就可以再叫肉類色澤好靚 食落都好新鮮仲會上一煲雞煲~~好香口惹味自助區域就有蔬菜🥬丸類、炸雞翼、泰式糕點、沙律等等我就食咗粟米糕、椰汁西米糕、斑斕千層糕、泰式奶茶味千層糕另外我仲點咗燒豬頸肉同串燒牛肉其實仲有好多小食想食,不過個肚已經唔夠位最正嘅係仲有好多泰式特飲都係任叫㗎食完仲有個雪糕櫃添~
有咩正得過可以同一餐飯
就食到雞煲、打邊爐同埋泰國嘢先?
呢間泰國菜店長期要等位
果然唔係冇原因~

點咁之雞煲牛板腱火鍋放題
首先就係可以揀鴛鴦湯底
一場嚟到當然要食泰式清湯同冬陰功湯啦

牛胸爽、澳洲250日穀飼卡樂Beef、酒嫩雞件
精選牛板腱、西班牙栗心豚肉
呢幾日肉類會隨湯底一齊上
唔夠就可以再叫
肉類色澤好靚 食落都好新鮮

仲會上一煲雞煲~~好香口惹味

自助區域就有蔬菜🥬丸類、炸雞翼、泰式糕點、沙律等等
我就食咗粟米糕、椰汁西米糕、斑斕千層糕、泰式奶茶味千層糕
另外我仲點咗燒豬頸肉同串燒牛肉
其實仲有好多小食想食,不過個肚已經唔夠位

最正嘅係仲有好多泰式特飲都係任叫㗎

食完仲有個雪糕櫃添~
2024-03-15 171 浏览
荃灣人又再出沒 收工搭巴士返屋企前經過愉景新城 發現最近新開左一個火鍋店 平時少食左任食火鍋 🍲不過見到有唔少泰式野食 趁今日涼返少少 就決定一試餐廳有三種價位的套餐 我地選左中間價錢的set B基於都食唔到咁多野食 選左價錢相宜d 的90 分鐘 餐廳環境亦有唔少卡位 Set B.雞煲+牛板腱火鍋(90分鐘)雞煲可以選擇辣度 今次冇選到辣上枱時已經食得 可以直接打定底一路打邊爐唔會餓雞煲雞件醃得入味 咬口都嫩滑火鍋方面湯底可以雙拼-芫茜皮蛋湯底-火鍋冬陰公湯一邊濃味一邊清淡 唔駛點醬油都已經夠味肉類🥩精選牛板腱牛胸爽澳洲250日穀飼卡樂Beef酒嫩雞件西班牙栗心豚肉每一款我地都有點黎試下 最欣賞係牛胸爽 含豐富骨膠原 而且爽口唔油膩 牛板腱的色澤均勻 紋理鮮明 食落亦有牛香味除左肉類 🥩 串燒都係當中比較出色點埋沙嗲醬更惹味 而且熱度保持到 唔會係自助區放涼曬自助區就主要係冷凍丸類和蔬菜🥬建議可夾菇菌類 放入冬蔭公湯底最夾🤣飲品方面亦有唔少泰式飲品可供選擇 包括泰式奶茶 梳打 蘆薈等等整個晚餐90分鐘都食得非常飽食品質素亦有返水準 下單上菜速度亦唔錯平日以人流黎講都算旺場 可以一試😛

餐廳有三種價位的套餐 我地選左中間價錢的set B

Set B.雞煲+牛板腱火鍋(90分鐘)

雞煲可以選擇辣度 今次冇選到辣

食品質素亦有返水準 下單上菜速度亦唔錯
平日以人流黎講都算旺場 可以一試😛
2024-03-11
2024-03-15 65 浏览
荃灣呢間泰式餐廳推出邊爐放題😝唔單止有各款泰式湯底可以揀,仲有泰式前菜、小食仲有特飲同甜品都可以任飲任食!😍質素仲唔錯添!💫 Set B - 雞煲+牛板腱火鍋放題 90mins $238 120mins $278入座時先自選湯底,各款泰式湯底包括冬陰功湯底、沙嗲湯底、椰汁雞湯底、泰式清湯底同芫荽皮蛋湯底🥘想試多款既可以揀鴛鴦鍋,都唔使額外加錢😛K就揀左椰汁雞湯×芫荽皮蛋湯😝椰汁雞湯帶淡淡椰香同香茅香味,唔使點醬都好味!肉類方面,一開始會上齊幾款肉,包括🐮精選牛板腱、澳洲250日榖飼卡樂Beef、🐷西班牙栗心豚肉片、牛胸爽同🐥酒嫩雞件~精選牛板腱肉質細緻;卡樂Beef脂肪同肉相間,牛味好重!牛胸爽就夠哂爽口彈牙~而酒嫩雞件就散發出陣陣酒香👍都幾好味!全部都可以再點~自助區有三款泰式沙律,包括青木瓜沙律、泰式鳳爪沙律同肉碎粉絲沙律,味道酸辣惹味🌶炸物包括炸雞翼、雞卷、春卷等;亦可以落單點熟食,必食沙嗲串燒!!仲有燒豬頸肉、泰式豬手、薄餅、炸魚餅、炸丸等!點完都好快就上枱。另外,邊爐配料包括各式丸類同蔬菜類都可以係出面自助區拎😉仲有少量配料,好似蝦滑同餃子之類先可以用QR code落單甜品區

甜品區有各款泰式甜品,味道仲幾有質素🤪!最愛綠色既椰汁千層糕,煙煙韌韌滿滿椰汁香味!仲有奶茶千層糕、茶味椰汁凍、椰汁西米糕、芝士蛋糕添吖~🥰另外仲有Melona雪條任食😄

特飲方面都有好多選擇,好似泰式奶茶、蜂蜜蘆薈綠茶、椰島雪香、乳酸梳打等,仲有盲盒!即係由水吧隨機沖調🤭好得意

2024-03-13 103 浏览
因為見有雞煲又有串燒,所以試一試!雞煲好食又細細煲,唔會質飽你打唔到邊爐👍🏻我哋食中等個餐,啲牛都幾好👍🏻最鍾意啲串燒同豬頸肉!同出面泰國鋪有得揮😋泰式雞腳,粉絲又係好好食!夠酸夠味!魚皮,響鈴脆卜卜!其他係出面拎既有芝士腸,午餐肉,啱晒小朋友!仲有好多泰式飲品,泰奶,椰汁不停飲!超級滿意呢一餐!餐廳員工都好好!上菜執碟都好快!又有禮貌,好快又會再去食!仲有好多韓國雪條,食到攬住個肚走😝😝食左勁多野😋
因為見有雞煲又有串燒,所以試一試!
雞煲好食又細細煲,唔會質飽你打唔到邊爐👍🏻
我哋食中等個餐,啲牛都幾好👍🏻
最鍾意啲串燒同豬頸肉!同出面泰國鋪有得揮😋
泰式雞腳,粉絲又係好好食!夠酸夠味!
魚皮,響鈴脆卜卜!
其他係出面拎既有芝士腸,午餐肉,啱晒小朋友!
仲有好多泰式飲品,泰奶,椰汁不停飲!
超級滿意呢一餐!
餐廳員工都好好!上菜執碟都好快!又有禮貌,好快又會再去食!
仲有好多韓國雪條,食到攬住個肚走😝😝食左勁多野😋
🇹🇭冬蔭功湯底泰式火鍋🇹🇭-呢日約咗朋友去荃灣上PT堂 落堂當然要揾番啲嘢食填下肚 補充下protein🤪 所以㨂咗呢間專攻泰式火鍋嘅餐廳😎 午市有定量肉肉 加上無限沙律bar同火鍋料 飲品同甜品嘅套餐 每人$92起 我地當日就㨂咗$158嘅M7牛胸腹套餐 😁-🐮澳洲M7牛胸腹 150g牛牛肉感偏重 唔會太多肥膏部份 一碟都有12塊 份量啱啱好😎-🌶️冬蔭功湯底 / 椰汁雞湯底湯底唔會太死鹹 冬蔭功酸度好足夠 有少少辣但唔會太誇張 就咁飲都ok😌 椰汁雞湯底就行泰國酸路線 不過椰汁味就被掩蓋咗😅-🥗沙律冷盤 / 火鍋料沙律吧同火鍋料area唔算大 但勝在咩都有啲 仲超多泰國特色冷盤🥳 木瓜沙律 酸辣鳳爪 同炸春卷 雞翼都有😎 火鍋料都有齊蔬菜肉丸等-🍨甜品甜品仲有泰國椰汁糕同斑蘭糕 好有心思🤣 另外仲有雪糕櫃 種類都好多 有日本同韓國雪糕 仲有唔少得嘅泰國榴連雪條🤩-📍泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
🇹🇭冬蔭功湯底泰式火鍋🇹🇭

🐮澳洲M7牛胸腹 150g

🌶️冬蔭功湯底 / 椰汁雞湯底

🥗沙律冷盤 / 火鍋

🍨甜品

📍泰·初夏 (荃灣)
2024-03-09 320 浏览
港鐵沿線找美食🚈荃灣愉景新城 ⇒【泰·初夏】👆 有三款套餐荃灣站A3出口經有蓋空調行人天橋直達位置在超級市場樓上 牛奶冰室隔離😚 Sawadee🛺 今晚食泰式火鍋放題😎Set B 雞煲+ 牛板腱火鍋💰238 (90分鐘) /💰278 (120分鐘)任食牛板腱 澳洲穀飼牛 牛胸爽 西班牙豚肉 酒嫩雞件等有火鍋 又有🐔雞煲 泰式沙律🥗小食🍢 甜品 飲品🍹 .....食得滿足😋泰式沙律🥗 / 炸物無骨鳳爪 青木瓜沙律 粉絲沙律👍炸雞翼 泰式雞卷 春卷 脆香惹味😋泰式小食🍢泰式豬手 串燒 豬頸肉質素唔錯👍豬手入味軟Q 串燒🔥得啱啱好 有肉汁唔乾柴😚一再encore🤭🐔泰式雞煲 (大 中 小 唔辣)有驚喜🤩雞件夠嫩滑 個冬陰功醬汁惹味又開胃😋鴛鴦湯底唔駛加錢 揀咗泰式口味 椰汁雞湯 / 冬陰功湯烚肉食已經夠曬味 點埋佢嘅泰式辣汁食😋最後食埋冬陰功湯金邊粉💯飲品🍹任飲十多款泰式即沖飲品 有熱有凍👍泰式奶茶 榴槤雪香 椰島雪香 龍眼冰 水果梳打.....😚最後食埋泰式甜品 😋
港鐵沿線找美食🚈
荃灣愉景新城 ⇒【泰·初夏】

👆 有三款套餐

荃灣站A3出口經有蓋空調行人天橋直達
位置在超級市場樓上 牛奶冰室隔離😚

Sawadee🛺
今晚食泰式火鍋放題😎
Set B 雞煲+ 牛板腱火鍋
💰238 (90分鐘) /💰278 (120分鐘)
任食牛板腱 澳洲穀飼牛 牛胸爽 西班牙豚肉 酒嫩雞件等

泰式沙律🥗 / 炸物
無骨鳳爪 青木瓜沙律 粉絲沙律👍
炸雞翼 泰式雞卷 春卷 脆香惹味😋

泰式小食🍢
泰式豬手 串燒 豬頸肉質素唔錯👍

🐔泰式雞煲 (大 中 小 唔辣)

有驚喜🤩雞件夠嫩滑

泰式奶茶 榴槤雪香 椰島雪香 龍眼冰 水果梳打.....😚

最後食埋泰式甜品 😋

2024-03-04
2024-03-08 149 浏览
愉景新城這個舖位,多年來都是經營泰國菜,最近她們轉型做近年新興的泰式火鍋放題,即時變得晚晚滿座,作為多年街坊,我們當然也要去捧場😆✏️位置(8/10):愉景新城2樓側面旁,地點尚算便利✏️環境(8/10):全新裝修,帶清新開揚感覺✏️服務(8/10):設自助區自取沙律、小食,醬料及雪條,掃碼落單後上菜算快✏️食物(9/10):比想像中豐富,味道也不錯,性價比較高🌟Set C Thai海鮮桶+澳洲M7火鍋放題(90分鐘) - $298/位既然要捧場,就點了最貴的C餐,店家較有新意,竟想到火鍋配搭海鮮桶,令平凡變得不平凡👍🍴海鮮桶有龍蝦、海蝦、帆立貝、魷魚、青口、薯仔及粟米,醃得很夠味,食材亦新鮮,平時單食海鮮桶都要超過二百一位,性價比即時爆錶🥰🍴湯底自選鴛鴦鍋,我們選了最有泰國特色的冬蔭功及椰汁雞湯,兩者均味道香濃,用來煮金邊粉充滿泰國風情😃🍴肉類有幾款牛肉,包括卡樂Beef、M7牛胸腹及牛板腱,雖然不是很高質,但食材也算不差。另外有不少人喜歡的牛胸爽,亦有豚肉片及酒嫩雞件,任食已屬足夠有餘😜🍴熟食掃碼下單的有三款串燒牛、豬及雞、印度薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸及炸墨

✏️位置(8/10):愉景新城2樓側面旁,地點尚算便利

肉類

🍴肉類
串燒

🍴熟食
掃碼下單的有三款串燒牛、豬及雞、印度薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸及炸墨丸,選擇不算很多,其中串燒味道不錯,可以多點幾串。而自助區有粉絲沙律、泰式雞卷、炸春卷、炸雞翼、番薯條及榴槤炸彈,其中泰式雞卷味道相當出色,太太也忍不住多拿了一碟😍
金邊粉、墨魚滑、蝦滑

🍴生料
下單有烏冬、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑、蝦滑及金邊粉,墨魚滑夠滑夠爽,最有驚喜。另外自助區有魚皮、響鈴、王子麵等等自取,打邊爐需要的也算應有盡有😉
龍眼冰

🍴飲品
選擇十分多,有香茅茶、菠蘿梳打、荔枝梳打、乳酸梳打、水蜜桃梳打、葡萄梳打、蜂蜜蘆薈綠茶、荔枝綠茶、水蜜桃綠茶、榴槤雪香、椰島雪香、檸水、泰式奶茶、龍眼冰、龍眼水、好立克、阿華田、可樂及雪碧,有冷有熱,真的很有誠意,泰式飲品任飲更是超值,另外有一款初夏·盲盒,是師傅隨機做一款特飲,每次不同,甚有新鮮感😁

🍴甜品
自助區有蛋糕、泰式糕點,以及一些雪糕雪條自取,不算多款但也相當足夠😊

🏠泰·初夏
肉類
串燒
金邊粉、墨魚滑、蝦滑
龍眼冰
泰·初夏 ,愉景新城新開泰式火鍋放題。入座前選放題Set (3選1),然後選火鍋湯底。 火鍋放題Set內有提供坊間普遍泰國菜餐廳必有的泰式豬手、豬頸肉、串燒及多款泰式飲品。性價比高!👏🏻 適合喜歡火鍋任食又喜歡泰菜的人! J特別欣賞串燒火喉拿捏好,而且泰式特飲調配得都唔錯。Set B 泰 . 初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題 ( 90分鐘 $238 ) ( 120分鐘 $278 ) 湯底可選 :冬陰功湯底 / 沙嗲湯底 / 椰汁雞湯底 / 泰式清湯底 / 芫荽皮蛋湯底Set B 會有雞煲,冬陰功醬味道惹味 - QR Code點餐 - 肉類: 精選牛板腱、牛胸爽、澳洲250日穀飼卡樂Beef、酒嫩雞件、西班牙栗心豚肉片熟食: 串燒(牛/雞/豬) 、薄餅、豬頸肉、泰式豬手、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸、炸墨魚丸等等火鍋料: 白菜餃、韭菜餃、墨魚滑、蝦滑另外仲有白飯和金邊粉供點餐飲品: 菠蘿梳打、荔枝梳打、乳酸梳打、水蜜桃梳打、蜂蜜蘆薈綠茶、荔枝綠茶、水蜜桃綠茶、椰島雪香、初夏.盲盒、泰式奶茶、龍眼冰、檸檬水、檸檬茶、汽水等等- 自助Bar -沙律: 青木瓜絲沙律、泰式酸辣鳳爪、粉絲沙律炸
泰·初夏 ,愉景新城新開泰式火鍋放題
入座前選放題Set (3選1),然後選火鍋湯底。

性價比高!👏🏻

Set B 泰 . 初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題
( 90分鐘 $238 ) ( 120分鐘 $278 )

湯底可選 :

Set B 會有雞煲,冬陰功醬味道惹味

- QR Code點餐 -

火鍋料: 白菜餃、韭菜餃、墨魚滑、蝦滑

另外仲有白飯和金邊粉供點餐

- 自助Bar -

沙律: 青木瓜絲沙律、泰式酸辣鳳爪、粉絲沙律

炸物: 炸雞翼、炸春卷、炸蕃薯球

火鍋料: 秀珍菇、生菜、唐蒿、芝士腸、龍蝦丸、牛柏葉等等

甜品: 椰汁西米糕、椰青大菜糕、千層糕、小蛋糕等等

飲品: 自家制香茅茶
_______________

泰·初夏 (荃灣)

_______________