2025-02-05 3891 浏览
餐廳之前有朋友說想試試,這次終於找到機會來吃一吃。晚上8點,店內還差不多坐滿的狀態,有挺多人吃火鍋的,但也有人吃小菜的,地方不會很大,但不算擠迫。泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)入坐就有雞煲了,而且還可以選鴛鴦湯底,這個真的挺不錯的!雞煲不算很大份,不過就有很香濃的泰式風味的,味道酸酸辣辣,炒得挺香的,鴛鴦湯底也不用加錢就可以有,我們選了沙嗲湯和椰汁雞湯,前暫香濃,後者清香,重點的是加湯也是加原湯,這就不會變淡了!一開始會先把主要的肉上一次,分別有牛板鍵,牛胸腹,豚肉和卡樂BEEF,論質素的話就一定是牛板鍵和牛胸腹,前者肉味較濃帶點彈性,後者較嫩滑。其實還有很多泰式小食,有串燒,炸物,燒物和甜品,其中的串燒挺不錯的,豬牛雞都醃得很入味,沙嗲味挺濃的!炸牛肉丸也很有驚喜的,入面有牛筋,吃起來爆汁又有牛筋的軟糯!外面還有挺多食材可以自取的,也有挺多炸物,甜品,雪糕可選,椰汁糕是必食的!還有很多人喜歡的無骨鳳爪,非常入味!飲品基本上要下單點的,有泰式的也有港式的,梳打汽水類也有!我喝了杯椰島雪香,挺特別的,有椰汁香又有椰蓉。

泰初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題(288元)

2025-02-03
2025-01-22 5304 浏览
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278一個價錢可以食到雞煲同火鍋 真係一舉兩得🔥🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味 加埋香料炒更加香口 🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣 但辣味又唔會太重遮蓋食材味道自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~🔸熟食自助吧有炸香芋球 雞翼 春卷炸丸等選項另外用Qr code掃單就可以見到有多款泰式小食•串燒牛豬羊 燒完都唔會乾柴 沙嗲醬汁花生味香濃•燒豬頸肉 肉身粉嫩 外層金黃 肉質彈牙 熟食水準拍得住泰國餐廳👍🏻🔹肉類精選牛板腱 澳洲穀飼牛牛胸爽 西班牙豚肉片 酒醉雞件食襯仼食都會好擔心牛嘅質素唔靚但呢度好放心 提供嘅肉全部都好鮮嫩每塊都係鮮紅色 脂肪比例少 絕對食多兩塊都唔會有罪惡感🔸飲品平時食泰國菜一杯嘢飲都三四十蚊喺呢度點飲都得😋有唔同口味嘅梳打 綠茶 飲品仲可以客製化口味泰式奶茶必點 茶底濃郁 甜度適中🔹甜點自助吧嘅椰汁西米糕甜得嚟唔會太膩仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味🚩泰·初夏 荃灣青山公路 - 荃灣段398
平時食自助火鍋多數都係台式 日式居多
見到荃灣開咗間泰式任食火鍋即刻約朋友食!

🍴泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 HKD278
一個價錢可以食到雞煲火鍋
真係一舉兩得🔥

🔸雞煲揀咗小辣 醬汁惹味
加埋香料炒更加香口

🔹火鍋湯底揀咗冬蔭功/芫荽皮蛋
冬蔭功湯底意外地出色 酸中帶點辣
但辣味又唔會太重遮蓋食材味道

自助吧有丸類 蔬菜仼食㗎~

🔸熟食

仲有千層糕 芝士餅 Tiramisu 等
雪條有韓國牌子蜜瓜味 同 榴槤味

🚩泰·初夏
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
今次同朋友週末去咗荃灣愉景新城嘅泰式火鍋店 泰·初夏,環境乾淨企理,坐得舒服又chill,真係一個放鬆嘅好地方😚我們揀咗Set B:120分鐘鷄煲 + 牛板腱火鍋放題 $288 ,性價比超高!🍲 湯底選擇:椰汁鷄湯 + 冬陰功湯底*椰汁鷄湯:椰香濃郁,帶有天然甜味,飲落好順口🥥冬陰功湯底:正宗泰式風味,酸辣開胃,辣得過癮🔥🥩 火鍋配料推介卡樂牛肉 : 肉質軟腍,牛味香濃牛板腱:色澤鮮红,口感滑嫩初之鷄煲 :鷄肉嫩滑入味,我哋揀咗BB辣,辣度啱啱好😋鮮蝦滑:彈牙滑溜,蝦味十足🦐🍕 小食推介薄餅:外脆內煙韌,幾開胃!椰島雪香:椰香清爽,飲完透心涼~初夏盲盒甜品:賣相吸引,口感絲滑,加埋椰果更有層次感✨🍧 自助區超豐富蔬菜區 🥬醬料區 🧂火鍋配料區 🍢雪條區 🍦甜品區:千層糕、椰汁西米糕、Tiramisu 應有盡有

🍲 湯底選擇:椰汁鷄湯 + 冬陰功湯底*
椰汁鷄湯:椰香濃郁,帶有天然甜味,飲落好順口🥥
冬陰功湯底:正宗泰式風味,酸辣開胃,辣得過癮🔥

🥩 火鍋配料推介
卡樂牛肉 : 肉質軟腍,牛味香濃
牛板腱:色澤鮮红,口感滑嫩
初之鷄煲 :鷄肉嫩滑入味,我哋揀咗BB辣,辣度啱啱好😋
鮮蝦滑:彈牙滑溜,蝦味十足🦐

🍕 小食推介
薄餅:外脆內煙韌,幾開胃!
椰島雪香:椰香清爽,飲完透心涼~
初夏盲盒甜品:賣相吸引,口感絲滑,加埋椰果更有層次感✨

🍧 自助區超豐富
蔬菜區 🥬
醬料區 🧂
火鍋配料區 🍢
雪條區 🍦
甜品區:千層糕、椰汁西米糕、Tiramisu 應有盡有

2025-06-30 0 浏览
放假約老友去荃灣愉景新城食泰式火鍋《泰初夏》餐廳開揚又光猛,座位舒適,用QR code落單快又準,2小時任飲任食。我們選左火鍋放題Set B $278/人,雞煲+牛板腱。鴛鴦鍋:椰汁雞湯底:椰汁味濃香料足。芫茜皮蛋湯底:料足味香皮蛋多。先來雞煲:雞肉嫩滑好食少少辣夠惹味。生肉類:M7牛胸腹:牛肉味濃肉味香又腍滑是高質牛好好味😋澳洲250日穀飼卡樂Beef:肉質鮮甜。牛板腱、牛胸爽、西班牙栗飼豬梅片、鮮滑雞、羊肉卷,全部新鮮美味可口。熟食類:豬、牛、雞串燒、滷豬手、炸泰式魚餅、牛肉丸、炸貢丸等⋯新鮮熱辣辣上枱,全部不錯好味👍自助區:椰汁西米糕、酸木瓜、無骨鳳爪、芝士蛋糕、各式蔬菜、丸類、即食麵⋯飲品:椰汁冰、檸檬蘆薈綠茶、菠蘿梳打、好立克⋯總結:食材選擇多又新鮮味美,街坊價,服務好上菜快。
我們選左
火鍋放題Set B $278/人,雞煲+牛板腱。
鴛鴦鍋:椰汁雞湯底:椰汁味濃香料足。
芫茜皮蛋湯底:料足味香皮蛋多。

先來雞煲:雞肉嫩滑好食少少辣夠惹味。

生肉類:M7牛胸腹:牛肉味濃肉味香又腍滑是高質牛好好味😋
澳洲250日穀飼卡樂Beef:肉質鮮甜。

飲品:椰汁冰、檸檬蘆薈綠茶、菠蘿梳打、好立克⋯

總結:食材選擇多又新鮮味美,街坊價,服務好上菜快。
泰初夏價錢: $288 120分鐘好味程度: 3.5/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: /-泰國菜就食得多,但係泰式打邊爐仲要係放題就真係好似比較少。今次去到荃灣愉景新城呢間試試佢哋嘅泰式火鍋放題連雞煲。環境就似普通茶記咁,但好在食物都唔係太少選擇,都算係啱晒荃灣區嘅朋友。-✅冬陰功湯/椰子雞湯。兩款湯底都合格的,起碼唔係太淡!冬陰功夠多香料,又有香茅等等,食到酸味同辣味🥳椰子雞湯雖然唔辣,但係都夠濃郁,要嚟食菜就啱晒!-🆗雞煲。雞煲超重口味,芫荽、蒜頭、乾辣椒等配料,惹味得來都幾鹹。同埋雞肉連骨,肉質好一般😳-✅配料。第二價位嘅配料已經包咗四款牛肉,分別係牛胸爽、牛板腱、M7牛胸腹同卡樂B牛🐮個人最鍾意牛扒見,因為肉味最濃,小脂肪得來唔會好嚡。另外牛胸腹都ok,呢款肥邊多少少,但係都幾香。鍾意食羊嘅話呢度都有羊肉卷!出面可以夾嘅配料都係蔬菜類、丸類同埋豆製品類。個人離唔開都係鍾意蜂巢豆腐、枝竹、萵筍🤓總之索湯嘅就好食!-✅✅小食。咁多項目嚟講比較推介嘅竟然係佢哋啲小食!有齊泰國小食要有嘅豬頸肉、沙嗲、炸墨魚丸或者牛丸。全部都夠熱。豬頸肉麥片得
泰初夏
價錢: $288 120分鐘
好味程度: 3.5/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: /
泰國菜就食得多,但係泰式打邊爐仲要係放題就真係好似比較少。今次去到荃灣愉景新城呢間試試佢哋嘅泰式火鍋放題雞煲。環境就似普通茶記咁,但好在食物都唔係太少選擇,都算係啱晒荃灣區嘅朋友。

🆗雞煲雞煲超重口味,芫荽、蒜頭、乾辣椒等配料,惹味得來都幾鹹。同埋雞肉連骨,肉質好一般😳

✅✅小食。咁多項目嚟講比較推介嘅竟然係佢哋啲小食!有齊泰國小食要有嘅豬頸肉、沙嗲、炸墨魚丸或者牛丸。全部都夠熱。豬頸肉麥片得來好肥美😌炸丸熱辣辣咬開會爆汁!沙嗲雞牛豬都OK,肉質唔會太乾,同埋個沙嗲醬有濃濃嘅花生味好食,All In!

✅沙律。出面係有一個泰式沙律嘅corner!青木瓜沙律、粉絲沙律、酸辣鳳爪同埋蝦片都係任夾🤪最好食係粉絲沙律,因為啲粉絲吸晒啲酸辣汁!青木瓜就爽口清新啲。

✅飲品。飲品除咗平時嘅罐裝,估唔到佢好多選擇!泰式嘅龍眼冰、椰子飄香、青檸梳打等等應有盡有😬連梳打同綠茶都可以揀好多水果口味!
2025-06-25 0 浏览
上星期去左愉景新城食泰式任食火鍋,呢間餐廳除左有火鍋,仲有各式各樣既午巿同晚市套餐,今次揀左B餐,有雞煲、M7牛胸腹、澳洲250日穀飼牛同牛板腱等等😎呢度既湯底都係泰式湯底,小編要左冬蔭功湯同椰汁雞湯,冬蔭功湯味道濃郁,酸酸辣辣,唔使點豉油都得,椰汁雞湯有椰汁香味,但又唔會過濃,太濃會好漏,恰得好處😝除左有平時既火鍋配料,最吸引係有好多泰式小食,落單叫既有豬頸肉、牛雞豬串燒、炸丸、薄餅、泰式豬手,全部都唔錯,有幾款仲encore左幾次,出面自助吧都有酸辣鳳爪、木瓜沙律、粉絲沙律同其他炸物,都好出色😍幾款火鍋肉類都推介,包括M7牛胸腹、250日穀飼牛、牛胸爽,牛味重又唔會太肥,酒嫩雞件都好滑,有淡淡酒味🤣另外,都仲會有個泰式雞煲,醬汁惹味,雞好入味,但食到呢刻已經飽左8成😂食埋泰式千層糕同椰汁糕就飽哂值得一提,飲品都好多選擇,有各款梳打、綠茶、泰式飲品同港式飲品,超解暑又解渴👍🏻👍🏻

2025-06-21
2025-06-23 0 浏览
🍲 Set B 泰·初夏之雞煲 澳洲M7牛胸腹火鍋放題(120min: $288/位)一個價錢可以嘆到雞煲同打邊爐;雞煲係已經煮好左可以即食,唔需要再加熱,而且可以因應自己食到嘅辣度揀大中小辣;雞煲加左泰式香料同辣醬炒,香辣惹味,而且份量比我哋想像中多打邊爐方面包左鴛鴦湯底,有6種湯底可以選擇包括冬蔭公、椰汁雞、沙嗲、芫荽皮蛋,泰式清湯同麻辣蕃茄湯底;今次我哋揀左冬蔭公同芫荽皮蛋;冬蔭公湯底有好香檸檬草同香茅味道,味道偏酸帶少少辣比較開胃,芫荽皮蛋味道比較清淡肉方面有M7牛胸腹、卡樂Beef、牛胸爽、牛板腱、豚肉片,酒嫩雞件同羊肉片;牛板腱牛味香濃,牛胸爽帶有嚼勁,羊肉片帶有少許羶味,最驚喜反而係雞件,啖啖肉又好嫩滑;用QR code落單之後好快就有,上菜收碟速度值得一讚配料方面都有成25款咁多,現場即席夾嘅以蔬菜菇菌類同少許丸類為主,主食方面有王子麵同辛辣麵,其餘配料例如墨魚滑、烏冬,餃子等都係掃code落單小食方面主要係以泰式同炸物為主,有泰式鳳爪、木瓜沙律、粉絲沙律,豬頸肉同串燒等等,豬頸肉燒得金黃有脆邊,串燒嘅沙嗲醬汁花生味香濃,燒完唔乾柴飲品方面有可以自己斟嘅香茅茶,飲落味道

飲品方面有可以自己斟嘅香茅茶,飲落味道清新甜甜地易入口,仲有唔同味道嘅梳打,綠茶同港式飲品

甜品方面有椰汁糕,Tiramisu同雲石芝士餅

如果覺得平時食嘅台式日式火鍋食到悶,不妨可以同朋友嚟呢度食泰式火鍋
泰·初夏之雞煲 澳洲M7牛胸腹火鍋放題
  • 牛胸爽
  • 精選牛板腱
  • 香茅茶
2025-06-22 205 浏览
今日夜晚,我同朋友去咗位於荃灣嘅泰 初夏食飯,呢間餐廳推出咗自助打邊爐套餐。呢個套餐包括一個雞煲,雞肉入口非常之柔軟,加上調味得宜,所以入口非常惹味。除咗雞煲之外,餐廳仲有提供一系列嘅熟食,當中包括雞肉,豬肉串燒等等。雞肉串燒烤得好香脆,雞肉唔會煮得太過乾,配埋特色嘅醬汁,真係幾好味。另外,豬手亦都係我比較鍾意嘅熟食。豬手煮得好柔軟,醃製得好入味。除此之外,餐廳仲有提供一系列嘅邊爐配料,例如丸類以及係肉類。肉類方面,有牛肉以及係豬肉片,牛肉肉質軟腍,牛肉味道頗為突出。最後,我哋仲叫咗幾杯嘢飲,餐廳嘅飲品算係幾有泰式特色,加上成個套餐嘅價錢亦都唔算貴,所以都幾抵食。

泰·初夏(Tsuen Wan)泰式火鍋🇹🇭係小編一路都好想試吓嘅 今次去開荃灣行街 試咗間喺愉景新城嘅泰式風味打邊爐😉 即刻一齊睇吓~⌖ 泰•初夏之雞煲澳洲M7牛胸腹火鍋放題 (120mins)🍲💰$288/人(成人)湯底揀咗鴛鴦鍋 包括冬陰功🌶️同埋椰子雞🥥 套餐仲配有一細鍋香辣惹味嘅雞煲添~🐔 除手機落單外 出面仲有熱食自助區 每日兩款夠曬Thai!😛 Btw店家好貼心 會提供圍裙著嘅😌肉類🥩特別推薦澳洲250日穀飼卡樂Beef🐂、羊肉卷🐑、西班牙粟飼豬梅片🐖 嫩滑薄切得黎同兩款湯底幾夾😙😙 小食類🦐嗌左燒豬頸肉、三款串燒(牛、雞、豬 )🍢 食落又唔錯 燒得夠香口✨飲品類🧃選擇除左一般嘅茶啡☕️ 仲有泰式飲品㗎~ 今次揀左嘅「初夏·盲盒」同埋「椰島雪香」都係以椰奶做主調😎 另外當然唔少得泰式奶茶啦 有種好似置身泰國嘅感覺😂😂甜品🍦除咗雪糕仲有一系列泰式甜品🥥 又有小編最愛嘅椰汁西米糕 夠正宗😚☻ 回頭指數:7/ 10
泰·初夏(Tsuen Wan)

💰$288/人(成人)

肉類🥩

小食類🦐

飲品類🧃

甜品🍦

☻ 回頭指數:7/ 10

平時已經好鍾意食泰式 今次搵到間有泰式邊爐嘅 仲要係愉景新城 啱哂行完街去醫肚 可自選2種:我哋叫咗泰式椰汁雞湯vs 泰式清湯~尤其鍾意用雞件、香茅、蕃茄等熬製雞湯,越煲越香甜;呢個價錢已經包咗7種肉任食:羊肉片、酒釀雞件、牛胸爽、卡樂beef、牛板腱、M7牛胸腹、豚肉片等,整體可以,咁最重牛味一定係牛板腱同M7和牛~重點係自己可以點埋泰式小食,例如豬頸肉、惹味派嘅沙爹串燒— 雞牛豬、豬手咁;鍾意烚下烚下嘅朋友話,估唔到佢有25種火鍋配菜咁多,除咗平時啲蔬菜、丸等,仲有蝦滑、墨魚滑(頗彈牙)、白菜餃~ 🏷️$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐 120 mins PS 收碟都算快,兩個人坐四人位都無問題,掂呀!📌泰·初夏荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖

🏷️$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐 120 mins

PS 收碟都算快,兩個人坐四人位都無問題,掂呀!

📌泰·初夏
2025-06-10 355 浏览
🇭🇰 荃灣-泰 初夏整體方面☑️•有好多泰國小食•環境整潔•飲品種類多•可選冬蔭公湯底🔲 Set B 雞煲+牛板鍵火鍋 $288/人▪肉類* 澳洲250日穀飼卡樂Beef* 牛板腱* 牛胸爽* 西班牙栗飼豬梅片肉類都係自己掃code叫,食落有肉味,但就唔算話太特別~~反而覺得佢啲小食出色啲▪️飲品飲品選擇方面有好多~~而且佢好多嘢飲都係平時其他餐廳叫嘅特飲,例如有荔枝梳打,葡萄梳打,龍眼冰….佢啲嘢飲即叫即整 好快手~而且佢又唔會沖得太甜 所以我對飲品方面幾滿意❤️‍🔥▪️熟食& 自助區出面個自助區都幾多泰國嘅特色小食,另外仲有啲平時打邊爐有嘅丸類同蔬菜類食物~~而佢嘅泰國小食分別有:炸蝦片,春卷,豬頸肉,泰式粉絲沙律…真係好有泰國風味!!▪甜品雪櫃入面竟然有榴槤雪條~~當然仲有其他口味啦!不過個人認為有榴槤雪條就係呢度嘅特色!另外仲有平時泰國鋪有嘅班蘭糕,同埋其他泰國甜品…食落都唔會話好甜,所以幾好味🙂‍↔️⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
🇭🇰 荃灣-泰 初夏
* 西班牙栗飼豬梅片
▪️飲品
▪️熟食& 自助區
甜品
🎏地址:泰·初夏 (荃灣)
2025-06-08 399 浏览
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋,火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人🍲湯底方面,我揀咗鴛鴦湯,泰式餐廳,當然要是冬陰功湯底以及泰式清湯底湯底10分有誠意,冬陰功非常之濃味,直頭可以當湯咁樣飲,而泰式清湯較為清淡,可以更是出食材的鮮味🥬食物方面自助區亦有不同各式各樣的配菜可以自取,而自己掃QR code亦有很多泰式以及港式的食物🥩肉類方面單單是牛肉,已經有三款,而且亦有羊肉、豚肉、雞等等,每一款都好新鮮🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味🍳熟食方面有不同種類的泰式熟食,包括豬牛雞串燒、蝦餅、雞翼、豬頸肉、豬手等等,都十分之有誠意,不但上菜熱辣辣,而且食得出係即叫即整, 10分好味🍹飲品方面真係好值得讚賞,不但有港式的飲品,包括奶茶檸茶等等,亦有非常之多的泰式特別飲品,包括青檸梳打、泰式奶茶、柚子金橘蜜、椰汁冰等🍮甜品方面不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋
中午時間行經荃灣愉景新城,見到依間食泰國嘢嘅餐廳,估唔到會有任食火鍋火鍋迷的我決定試一試😆我揀咗set B,120分鐘任食,$288一個人

🥬食物方面

🥩肉類方面

🍗亦可以有任食雞煲,10分惹味

🍳熟食方面

🍹飲品方面

🍮甜品方面
不但有泰式甜品、包括椰汁糕、千層糕等,亦都有西式甜品供選擇

整體來說,我幾乎大部份食物只食了一次已經非常飽,因為款式10分多,而且質素亦都好好,不會話整定啲串燒放喺度再俾你食,而係食得出即叫即整,泰式港式火鍋店很高質,值得一試

2025-06-07 391 浏览
泰式豬手飯 $81豬手動L動L咁 都幾淋幾入味點埋辣醬 就更加惹味係肥膏多咗啲🫣青咖喱豬頸肉飯 $78用碟嚟上嘅青咖喱 我都係第一次見😂青咖喱偏杰身 個質地似醬多過汁 味道就還可以啦泰皇菠蘿海鮮炒飯 $94就咁撒上去嘅肉鬆好食🙂‍↕️炒飯就一般般 無乜香味泰好味鮮蝦炒金邊粉 $101炒得幾香口幾惹味如果有多啲肉 就更加好嚕每個lunch可以加配串燒/小食豬牛雞串燒 食落都差唔多 無乜特別🧐泰式鳳爪幾辣幾開胃埋單每人$100左右 食物質素中規中矩 都算幾抵食
泰式豬手飯 $81

埋單每人$100左右 食物質素中規中矩 都算幾抵食
2025-03-29
午餐
2025-06-05 299 浏览
今次去荃灣愉景新城泰式火鍋放題!泰。初夏試佢嘅鴛鴦鍋!M7和牛胸腹套餐冬陰功湯+椰子雞湯任食仲有雞煲添!雞保熱辣辣上台!個份油香散發!流晒口水!佢放題好貼心!有米飯可以點,細心!另外湯底一上枱已經好足料同埋香氣噴噴!超香先來牛肉豬肉牛板健,卡樂B,M7和牛胸腹豚肉!我自己覺得款款都好食係咩不過牛板健最出色。出邊仲有好多小食!😍有海南雞!非常出色,佢仲有一陣啫喱!泰式雞腳!好好食❤️仲有好幾款炸物串燒豬牛雞,豬頸肉好香炭火味!一定要試另外飲佢哋嘅泰式奶茶!泰正🤣👍🏻好在佢啱香港人口味唔會太甜!但係好香濃,泰茶味道地方亦都舒服乾淨!整體非常之不錯!標榜泰式火鍋!呢間真係唔錯❤️👍🏻
今次去荃灣愉景新城
泰式火鍋放題!泰。初夏
試佢嘅鴛鴦鍋!M7和牛胸腹套餐
冬陰功湯+椰子雞湯

任食仲有雞煲添!雞保熱辣辣上台!
個份油香散發!流晒口水!佢放題好貼心!
有米飯可以點,細心!

另外湯底一上枱已經好足料同埋香氣噴噴!超香

先來牛肉豬肉
牛板健,卡樂B,M7和牛胸腹
豚肉!
我自己覺得款款都好食係咩
不過牛板健最出色。

出邊仲有好多小食!😍
有海南雞!非常出色,佢仲有一陣啫喱!

泰式雞腳!好好食❤️

仲有好幾款炸物

串燒豬牛雞,豬頸肉好香炭火味!一定要試

地方亦都舒服乾淨!
整體非常之不錯!
標榜泰式火鍋!呢間真係唔錯❤️👍🏻
2025-06-03 309 浏览
中近排朋友推薦咗一間泰式火鍋🥘俾我,話佢哋有好多唔同嘅泰式食品提供,而且仲要款款都好好味,所以我今日就特登過嚟試吓~我哋今日嚟食咗佢哋嘅set B,泰•初夏之雞煲🐔 —— 澳洲M7牛胸腹火鍋放題,價錢只係每位二百幾蚊就有交易,一啲都唔貴~湯底方面,我哋就貪心啲揀咗鴛鴦湯底,分別試咗佢哋嘅椰汁雞湯底 同埋 芫荽皮蛋湯底,佢哋嘅椰汁雞湯底好好味,推薦大家試吓!佢哋嘅肉類選擇有好多款,分別有澳洲250日穀飼卡樂Beef🐮、牛板腱🐂、牛胸爽、西班牙栗飼豬梅片🐷、鮮滑雞🐔、羊肉卷🐏、墨魚滑🦑、蝦滑🦐,豬、牛、羊、雞全部有齊晒!至於泰式小食,佢哋都有好多款,分別有泰式豬手、泰式豬頸肉、熱辣辣串燒-牛肉、熟辣辣串燒-豬肉、熟辣辣串燒-雞肉、炸牛肉丸、炸貢丸、炸墨魚丸、炸泰式魚餅、印度薄餅!重點推介泰式豬頸肉 同埋 雞牛豬三款串燒!🤗🤗另外,自助吧除咗有多款火鍋配料之外,仲有三款泰式沙律選擇,分別係木瓜沙律、泰式鳳爪、粉絲沙律,清新又開胃!