餐厅: 泰金鍋
资讯:

❤️蓮藕片 豆卜 台式鴨血 韭菜❤️比較少地方可以任食台式鴨血 好多時候都係個鍋底有少少,或者要另外加錢叫 但呢度就可以無限任食🤤鴨血呈暗紅色 口感軟嫩偏稔身唔算好Q彈🦆放泰金麻辣湯底有啲台式麻辣鍋嘅味道 純粹係多翻啲泰式香料香茅味另外都可以同店員落單要泰國宋卡蝦餅🦐偏向薄 屬於硬脆硬脆 仲有啲海鮮嘅鹹香味,如果想濕潤啲都可以點翻個麻辣湯底,出奇地幾夾窩🥰最後當然少不得泰國沙爹串燒同埋特色燒年糕!就好似麻糬咁軟糯軟糯 齋咬年糕都會食到啲牛奶香🥛
❤️蓮藕片 豆卜 台式鴨血 韭菜❤️

鴨血呈暗紅色 口感軟嫩偏稔身唔算好Q彈🦆

2022-05-17 92 浏览
原本22號禮拜日打算去金泰窩試下佢嘅泰式 流水蝦 打電話去查詢咁我問佢 星期日幾錢一位中午幾點鐘可以有得食 同埋問佢有冇流水蝦食佢答案係冇流水蝦食嘅 而今日呢我就喺社交平台見到 有人話呢間嘢好唔掂 我都係很冇去到最後轉咗去第二間食流水蝦 我覺得做食屎嘅人應該係要用個心去做而唔係淨係做頭一轉就算數囉 你咁做法個個去完一次冇第二次嘅時候當個詞來一個咗咁你又可以食西北風啦
2022-05-17 124 浏览
通常食火鍋放題都會見到或者試到啲新嘅食物😍今次見到一路都好想試嘅泰國好出名嘅MAMA尖竹汶清湯粿條🍜成日行超市都想試 但一買就要好幾包 又怕唔啱自己口味所以放題可以逐包食就最好啦😆粿條落左個湯底都好吸湯湯底嗌左泰金麻辣鍋🌶️ 調味偏麻 辣味同咸味都唔算好重👌小食方面有好多選擇 我地就叫左兩串沙爹牛肉兩串沙爹豬肉 兩款肉質都唔乾唔硬 沙爹汁香濃唔會過咸 花生味都幾突出🥜另外都試左個雞肉碎蝦滑 質地順滑有彈性🦐蟹子墨魚滑系大量蟹子放系墨魚滑上面 都食得出墨魚嘅鮮甜味🦑
通常食火鍋放題都會見到或者試到啲新嘅食物😍
所以放題可以逐包食就最好啦😆
粿條落左個湯底都好吸湯

湯底嗌左泰金麻辣鍋🌶️ 調味偏麻 辣味同咸味都唔算好重👌
另外都試左個雞肉碎蝦滑 質地順滑有彈性🦐
蟹子墨魚滑系大量蟹子放系墨魚滑上面 都食得出墨魚嘅鮮甜味🦑
2022-05-17 92 浏览
自助甜品區除左大路嘅包裝雪糕雪條仲有有得比食客自己調配自己專屬嘅珍多冰❄️岩哂打完邊爐想透心涼嘅朋友仔😆有一盤盤嘅紅珍多、黃珍多、紅石榴等等 色彩繽紛離遠都覺得好吸睛 加埋多種配料脆卜卜凍冰冰好有口感🤩正餐種類有啲混日式嘅燒年糕😍😍總共有三種味道:菠蘿燒汁、芝士辣味同肉鬆蛋黃味 糯糯唧唧好有咬口 配上惹味醬汁👍我同朋友都一致認為肉鬆蛋黃最好味因為一向都鍾意呢個經典配搭✨兩者鹹甜相配好滿足!😍😍

正餐種類有啲混日式嘅燒年糕😍😍
我同朋友都一致認為肉鬆蛋黃最好味
因為一向都鍾意呢個經典配搭✨兩者鹹甜相配好滿足!😍😍
2022-05-17 106 浏览
16/05頭輪晚市所謂生蝦……全缸瞓晒覺自家品牌飲品……抱歉……冇晒,品種選擇也不多泰式海南雞,甜品……補充得非常慢,泰式熟食品種少,QR Code餐牌品種選擇少,部份也缺貨還好冷櫃丸類,蔬菜選擇比較多!坐的環境寬敞
16/05頭輪晚市
所謂生蝦……全缸瞓晒覺
自家品牌飲品……抱歉……冇晒,品種選擇也不多
泰式海南雞,甜品……補充得非常慢,
泰式熟食品種少,
QR Code餐牌品種選擇少,部份也缺貨
還好冷櫃丸類,蔬菜選擇比較多!
坐的環境寬敞

2022-05-16 183 浏览
見到有捉流水蝦幾吸引,滿心歡喜黎幫襯點知換黎失望等位方面有點混亂,等候地去比較細人又多有食客都等到上前同職員理論食物方面流水蝦浸到白哂死左都算想試珍多冰又無,想食甜點椰汁糕又無長期好似無人refill好吧咁食另一個甜品榴槤炸彈第一次落單比較順利好快送到第二次連其他食物再落,又漏單第三次落單,又漏左勁失左其他食物就中規中矩啦C餐既110種食物餐牌既食物好多都無另外叫一位男店員幫助手收走d碟就同我講會有另一個人會收我諗會有專人收吧但遲遲都等唔都人幫手d碟都放到半個人高😔😔😔😔沒有下次😔😔😔😔
見到有捉流水蝦幾吸引,滿心歡喜黎幫襯
點知換黎失望
等位方面
有點混亂,等候地去比較細人又多
有食客都等到上前同職員理論
食物方面
流水蝦浸到白哂死左都算
想試珍多冰又無,想食甜點椰汁糕又無
長期好似無人refill
好吧咁食另一個甜品榴槤炸彈
第一次落單比較順利好快送到
第二次連其他食物再落,又漏單
第三次落單,又漏左
但遲遲都等唔都人幫手d碟都放到半個人高

😔😔😔😔沒有下次😔😔😔😔
2022-05-16
2022-05-16 136 浏览
湯底叫左一睇就覺得必點嘅青檸香茅鍋🍋味道有檸檬嘅酸香又有香茅獨特嘅香料味無諗過平時越式撈檬嘅配料變做湯底都咁夾😆澳洲產極選殼飼黑安格斯牛肉味濃 肥味平均唔會太油膩極上牛舌偏薄又爽脆都幾有口感🐮配搭呢個酸酸地嘅湯底原來都幾得意 有種提鮮嘅感覺海鮮類點左蟹柳棒同埋厚切水魷片前者印象非常深刻因為真係好大條 索曬湯底嘅味道勁juicy🦀後者係厚厚嘅水魷片🦑平時放題好多時候都係坐得唔太舒服 感覺好似想趕客走咁但呢度就採用沙發卡位 食得開心又舒服😇
湯底叫左一睇就覺得必點嘅青檸香茅鍋🍋

後者係厚厚嘅水魷片🦑

平時放題好多時候都係坐得唔太舒服 感覺好似想趕客走咁
但呢度就採用沙發卡位 食得開心又舒服😇
2022-05-16 97 浏览
不漏鍾意發掘新餐廳 今日就同朋友黎到呢間位於旺角新開嘅泰式火鍋放題餐廳🍲餐廳門口裝修亦草木同埋偏暖色調為主 感覺溫暖舒服💕湯底有八款選擇 辣嘅同埋唔辣嘅都有 如果自己想食辣但朋友食唔到辣仲可以升級鴛鴦湯底👍今次就叫咗個青檸香茅湯底🔥唔好睇佢顏色咁清淡 清澈見底又淨系得幾塊葉好似無咩料到其實飲落都有濃濃嘅香茅味 配搭青檸酸酸地好提鮮🍋好適合配海鮮或者一啲會容易覺得膩嘅配料👍另外都叫左啲肉類同埋串燒 全屬高汁🤩見到隔離檯嘅炸物都幾唔錯 不過今次就太飽唔叫啦~
餐廳門口裝修亦草木同埋偏暖色調為主 感覺溫暖舒服💕

今次就叫咗個青檸香茅湯底🔥
唔好睇佢顏色咁清淡 清澈見底又淨系得幾塊葉好似無咩料到
其實飲落都有濃濃嘅香茅味 配搭青檸酸酸地好提鮮🍋
好適合配海鮮或者一啲會容易覺得膩嘅配料👍

另外都叫左啲肉類同埋串燒 全屬高汁🤩
見到隔離檯嘅炸物都幾唔錯 不過今次就太飽唔叫啦~
2022-05-16 78 浏览
有幾多肉都同我all-in🙋🏻‍♀️西班牙白豚肉、極上牛舌、特選金錢展、美國產特級牛、雞腿肉全部都淡淡肉 新鮮有肉味🥩除左成日見到嘅放題食材仲有:泰式沙嗲豬肉同埋牛肉 燒得好有炭香味 唔錯唔錯🔥脆皮年糕分別有芝士辣味、菠蘿燒汁、肉鬆蛋黃味🍡我最鐘意芝士辣味 有芝士鹹香味又有均勻搽滿嘅辣醬🌶 如果可以辣啲就更惹味啦😍😍菠蘿燒汁就充滿日本風味🇯🇵燒汁酸酸甜甜 上面仲有啲木魚碎 dancing dancing💃🏻 湯底方面都建議可以好似我哋咁叫鴛鴦一款係椰奶雞湯🥛 另一個叻沙湯🌶️一款清啲一款濃啲 卡拉卡拉咁食都比較唔會膩😜
有幾多肉都同我all-in🙋🏻‍♀️
西班牙白豚肉、極上牛舌、特選金錢展、美國產特級牛、雞腿肉
全部都淡淡肉 新鮮有肉味🥩

除左成日見到嘅放題食材仲有:
泰式沙嗲豬肉同埋牛肉 燒得好有炭香味 唔錯唔錯🔥
脆皮年糕分別有芝士辣味、菠蘿燒汁、肉鬆蛋黃味🍡
菠蘿燒汁就充滿日本風味🇯🇵

湯底方面都建議可以好似我哋咁叫鴛鴦
一款係椰奶雞湯🥛 另一個叻沙湯🌶️
一款清啲一款濃啲 卡拉卡拉咁食都比較唔會膩😜
2022-05-16 78 浏览
總數八款湯底 嗜辣朋友同埋食唔到辣嘅朋友都有選擇🍲晚市120分鐘放題有A、B、C 3款套餐今日因為想一次過試兩款湯底所以就同朋友升級叫咗馬來娘惹叻沙鍋混青檸椰奶雞湯鍋🐔青檸椰奶雞湯鍋係奶白色 單飲會覺得椰奶味都幾突出但因為加入其他食材平衡所以唔會太甜太膩🥛另一邊嘅馬來娘惹叻沙湯就明顯更重口味雖然都加入椰奶但佢鹹辣味會更突出 適合煮淡口味啲嘅食材💁🏻‍♀️例如我地今次加咗萵筍同埋娃娃菜就覺得好正啦🥰餐牌都見到佢地有可以體驗捕捉活蝦放題望落幾吸引下次有機會都會想試埋🦐🦐🦐
總數八款湯底 嗜辣朋友同埋食唔到辣嘅朋友都有選擇🍲

例如我地今次加咗萵筍同埋娃娃菜就覺得好正啦🥰

餐牌都見到佢地有可以體驗捕捉活蝦放題
望落幾吸引下次有機會都會想試埋🦐🦐🦐
2022-05-16 52 浏览
話說旺角新開咗間泰式火鍋放題,台式日式火鍋就成日食,泰式火鍋就真係少啲機會食,所以我哋就去咗試吓喇(19:30前離座價錢,120分鐘任食)A. 嚴選特級牛 $188B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 $228✅C. 澳洲產極選穀飼黑安格斯 $268我地最後揀左B餐,而湯底呢要青檸椰奶雞湯🍼🐔,湯呈奶白,飲落會有淡淡椰奶味,亦有雞喺裏面,青檸味一開頭唔算出,但煮愈耐,就會愈來愈酸😜整體嚟講都唔錯,味道似唔辣既冬蔭公,如果鍾意辣或者重口味,可先試其他🖐🏻餐廳用 QR code點嘢食,肉方面🥩淨係牛都有成5-6款,連牛脷、牛胸爽、肉眼都有,任君選擇👍🏻小食都有唔少選擇,有串燒🍖、芝士韓式辣醬脆皮年糕、炸芝士條、炸榴槤波等等,當然唔少得「滑」啦,其中川麻辣免治雞滑真係好唔錯,辣辣味好惹味🌶️除左邊爐,佢仲有個自助區👀,除咗一般丸同蔬菜🥬,仲有唔少特式泰國嘢食例如:流水蝦🦐、泰國菜(海南雞、泰式魚、咖喱蝦、泰式肉碎、🍍菠蘿炒飯等)、泰式甜品(椰汁糕、千層糕、雪糕🍦等)、各式火鍋配料、自製珍多冰、泰式奶茶🧋、龍眼冰等Overall當日我地平日夜晚食都多人排,建議訂位😉餐廳嘢食質素都好唔錯,選擇多,亦好多泰

(19:30前離座價錢,120分鐘任食)
A. 嚴選特級牛 $188
B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 $228✅
C. 澳洲產極選穀飼黑安格斯 $268

Overall
當日我地平日夜晚食都多人排,建議訂位😉餐廳嘢食質素都好唔錯,選擇多,亦好多泰式嘢,有興趣嘅朋友可以試吓
P.S. 可以揀要一人一鍋或者一個大鍋share,想坐卡位既朋友就要揀大鍋啦💡
2022-05-11
2022-05-15 93 浏览
服務質素極差 個爐完全幫唔搵個湯底!入咗安排混亂, Book咗位同Walk in客塞埋同一個位又唔同人講點安排,要迫入counter度同佢講,先即刻安排入座個爐煲咗20分鐘啲湯都唔滾 叫咗三個侍應過嚟處理都不了了之 叫我地等,而且態度極差!後尾叫到經理過嚟,都係處理唔到淨係叫我哋等,餐飯有限時㗎係咁叫我哋等!好彩之後都起碼叫好啲食到嘢, 叫啲侍應過嚟收吓啲吉碟都黑口黑面,或者扮聽唔到我哋叫!啲碗碟又污糟,叫炸物又凍冰冰,完全食唔到!飲品佢罐裝飲品同支裝飲品,食到後面完全冇fill過廁所又污糟一行入去男廁到,就有啲大便喺度 離晒大譜!
服務質素極差 個爐完全幫唔搵個湯底!

啲碗碟又污糟,叫炸物又凍冰冰,完全食唔到!
飲品佢罐裝飲品同支裝飲品,食到後面完全冇fill過
廁所又污糟一行入去男廁到,就有啲大便喺度
離晒大譜!
2022-05-14
2022-05-14 157 浏览
咁岩同朋友食飯,友人建議食呢間泰式火鍋!當日即興揀左呢間,打去已經無得book位,只可以walkin 排隊。可能我地6:30就到,所以即時有得入!仲可以揀一人一鍋 / 大爐圍食,疫情關係都係揀左一人一鍋今次自己試左青檸椰奶雞湯底!味道超香,本身唸住會有少少辣,好彩我都食到,只係色水上似辣,其實食落無辣的,岩我仲有主打之一既親手夾活蝦,夾完即刻可以拎埋位魚滑都ok我唸全餐飯,我最失望係呢碟蝦片,因為滿心期待佢係一口脆卜卜的,但點知又硬又難食
咁岩同朋友食飯,友人建議食呢間泰式火鍋

仲可以揀一人一鍋 / 大爐圍食,疫情關係都係揀左一人一鍋

仲有主打之一既親手夾活蝦,夾完即刻可以拎埋位

魚滑

魚滑都ok

蝦片

2022-05-12
2022-05-13 135 浏览
一入到去餐廳會見到一條超吸睛嘅長櫃 就係佢哋嘅自助火鍋buffet區嗰度放滿好多唔同嘅蔬菜 丸類同埋泰式熱炒🥘我地迅速埋位點左青檸香茅湯 廢話一句“真係好有泰國嘅感覺”🇹🇭香茅味撲鼻而來 我自己就好鍾意 覺得好refreshing🍃加埋京蔥同埋南瓜就再多左啲香甜嘅味道 完全唔會單調👍肉食者叫左極上牛舌同埋雞腿肉 牛舌薄切脆口 雞腿肉就切得比較厚身有厚度有口感🐔都叫左啲富有泰國風味嘅小食:泰式炸豬皮食落好鬆脆又香口🐷 特別一提係平時叫泰式船面上面都只有一兩條呢度係真係一道小食咁 一籠有十幾條🥰
嗰度放滿好多唔同嘅蔬菜 丸類同埋泰式熱炒🥘
加埋京蔥同埋南瓜就再多左啲香甜嘅味道 完全唔會單調👍

肉食者叫左極上牛舌同埋雞腿肉 牛舌薄切脆口
雞腿肉就切得比較厚身有厚度有口感🐔

都叫左啲富有泰國風味嘅小食:泰式炸豬皮
呢度係真係一道小食咁 一籠有十幾條🥰
2022-05-13 126 浏览
食火鍋都會怕熱氣 平時食完都會飲翻涼茶平衡下但呢度竟然有比較少見嘅樽裝茶 我地就攞左桂花女神同阿里山烏龍鍾意佢用茶包唔會話成口茶葉飲得好唔方便👍而且係樽裝所以感覺更衛生💧除左搶眼嘅自助火鍋配料bar仲有唔少落單嘅食物先黎蛋餃 鮮魚柳 水魷 蟹柳棒 魷魚翼 原隻八爪魚仔 特級鳳尾蝦 泰式篤篤扎肉最印象深刻係個蛋餃 蛋皮金黃色都幾透薄 包著少少豬肉碎超有蛋香🥚鴛鴦鍋嘅雞白湯同喇沙湯都好濃郁好夾食材個人覺得雞白湯配搭西班牙白豚肉更可以食到豬肉香味🐽而喇沙湯底就好配蔬菜同埋面類 帶微微辣🍜
火鍋都會怕熱氣 平時食完都會飲翻涼茶平衡下

鍾意佢用茶包唔會話成口茶葉飲得好唔方便👍