2022-05-19
泰金鍋 @thaipot.hk 係旺角創興廣場新開咗一間泰式火鍋放題,係120分鐘晚市任食放題。最特別係餐廳內有新鮮流水蝦🦐 可以任夾~有3個套餐,我地今次叫咗中間既套餐。B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 (𝟭𝟬𝟬品) $2681930前離座/ 2300後入座既會有優惠 $228🌟湯底總共有8款湯底可以選擇,其中4款係泰式湯底,有辣有唔辣可以揀,同埋可以揀一人一鍋/大鍋share,鴛鴦鍋就要另外+$48。我哋揀咗一人一鍋✨馬來娘惹叻沙鍋、✨青檸椰奶雞湯鍋。喇沙湯底會比較辣同味道重啲,唔使額外點醬汁都夠味。椰奶雞湯好啱淥蔬菜🥬🌟肉類/配料肉類、火鍋配料、串燒同泰式炸物都可以用 QR code落單,泰式串燒幾好食😋 澳洲產草飼黑安格斯都好推介,油脂分布同肉質都唔錯。🌟自助區自助區可無限追加~60款配料,包括常見嘅丸類、蔬菜仲有泰式小食,泰式炒肉碎、烤魚、海南雞、咖喱、木瓜沙律外面嘅流水蝦好新鮮,都幾爽口彈牙🌟甜品、飲品飲品雪櫃有常見嘅罐裝飲品,同埋有幾款果汁。甜品有雪糕雪條,同幾款泰式甜品、椰汁西米糕幾好食。仲可以自製珍多冰🤩,椰奶味好香📍泰金鍋 @thaipot.hk旺角彌敦道601號創興廣
有3個套餐,我地今次叫咗中間既套餐。
B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 (𝟭𝟬𝟬品) $268
1930前離座/ 2300後入座既會有優惠 $228
🌟湯底
我哋揀咗一人一鍋✨馬來娘惹叻沙鍋、✨青檸椰奶雞湯鍋。
🌟肉類/配料
🌟自助區
自助區可無限追加~60款配料,包括常見嘅丸類、蔬菜
仲有泰式小食,泰式炒肉碎、烤魚、海南雞、咖喱、木瓜沙律
外面嘅流水蝦好新鮮,都幾爽口彈牙
🌟甜品、飲品
飲品雪櫃有常見嘅罐裝飲品,同埋有幾款果汁。
📍泰金鍋 @thaipot.hk
旺角彌敦道601號創興廣場6樓