餐厅: 泰金鍋
资讯:

2023-10-30 144 浏览
約咗朋友放工後去旺角打邊爐,見到創興廣場有間泰式邊爐,真係未試過喎!決定去試吓🍲我地揀咗B餐澳洲產極選肩胛牛小排,有成80款食材放題,例如有牛舌、牛胸爽、羊肩肉、豚梅肉等等,我同朋友星期二放工後7點半到9點半期間入座$268一位,其他時段會平啲,長者或者小朋友價都會平啲,都好抵食。120分鐘嘅放題都好夠時間,唔洗食到咁急。好多特色湯底可以揀呀!泰式就梗係試吓冬蔭功鍋啦,另外揀咗青檸椰奶雞湯鍋,真係好香椰奶味,正呀🍲鴛鴦鍋+$68。除咗各款肉、丸款、蔬菜之外,仲有串燒可以點,個沙嗲串燒又幾好食,沙嗲醬好香濃又重花生味。仲有海南雞任夾,有流水蝦即夾即落鍋,有泰式甜品,仲有好多款飲品。

2023-10-17
2023-10-25 170 浏览
最近胃口好好🤣 星期二晚又跟男友去放題~我們都愛泰式食物~而且這間是泰廚主料,食物水準幾高。所以來了這家主打泰式食物的放題,我們選了B餐澳洲穀飼肩胛牛小排放題~QR code任食項目選擇數量適中,自取區還有涼菜,熱菜,飲品,甜品等等,還有流水蝦,有幾隻都幾生猛,一夾彈起嚇了我一跳🤣 其中熱食好推薦泰廚秘製海南雞,泰式鳳爪,沙爹雞肉串燒,榴彈炸彈!泰式鳳爪酸辣入味,雞串燒惹味嫩滑,榴彈炸彈更是不得了~外脆內軟,濃郁果香~牛小排質素好高,細細片一口一片,油脂分布平均,每片都十分嫩滑,點爆蔥蒜醬油十分好吃~ 大蝦即夾即煮十分新鮮,口感彈牙~湯底點了鴛鴦鍋,泰金冬蔭功及青檸椰奶雞湯,兩者我更喜歡青檸椰奶雞湯,比較沒有那麼酸辣,而且奶香較濃郁~

2023-10-24 132 浏览
泰金鍋 (旺角)旺角泰式火鍋放題😻第一次食泰式火鍋,今次我們選擇位於旺角的泰金鍋當晚跟朋友選擇了B餐😈120分鐘放題湯底有八款選擇😸我們選擇了馬來娘惹喇沙湯底🌶️可以選擇一人一鍋或者一大鍋同朋友一齊食店舖的重點推介是可以夾流水🦐🦐非常新鮮生猛,而且肉質都好鮮甜👏🏻依度嘅熟食都好多款式,例如有海南雞/沙嗲串燒/生菜包🥬/冬蔭公湯等😻仲有大家喜歡飲的泰奶🫶🏻環境空間,10分夠大,性價比非常高👍🏻$300左右就可以食到不同款式的泰國菜式,又可以夾流水蝦同泰式火鍋😁最後大家可以自製碗泰式甜點作為完全的句號🥰旺角彌敦道601號創興廣場6樓
泰金鍋 (旺角)
旺角泰式火鍋放題😻
第一次食泰式火鍋,今次我們選擇位於旺角的泰金鍋
當晚跟朋友選擇了B餐😈120分鐘放題
湯底有八款選擇😸
我們選擇了馬來娘惹喇沙湯底🌶️

可以選擇一人一鍋或者一大鍋同朋友一齊食

店舖的重點推介是可以夾流水🦐🦐

非常新鮮生猛,而且肉質都好鮮甜👏🏻

依度嘅熟食都好多款式,例如有海南雞/
沙嗲串燒/
生菜包🥬/冬蔭公湯等😻仲有大家喜歡飲的泰奶🫶🏻

環境空間,10分夠大,性價比非常高👍🏻
$300左右就可以食到不同款式的泰國菜式,

又可以夾流水蝦同泰式火鍋😁
最後大家可以自製碗泰式甜點作為完全的句號🥰

旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2023-10-20 131 浏览
第一次食泰式放題,除咗有牛肉火鍋之外,仲有多款泰式美食,自助區更加係應有盡有,當中包括熱食及多款制作珍多冰配料,仲🈶泰式甜品及雪糕雪條,而且蔬菜、丸類及火鍋配料都算多選擇。飲品除咗有雪櫃嘅罐裝飲料之外,仲有無糖茶,包括四季春及桂花茶等,另外有自家製泰式奶茶及香茅水,泰式奶茶真係好好飲,味道冇澀味又唔會過甜👍🏻呢度有新鮮嘅流水蝦,餐廳中間有個大水台養住啲蝦,隻隻都好生猛,肉質非常鮮甜彈牙,任夾任食。揀咗套餐B,澳洲穀飼肩胛牛小排放題,湯底叫咗個藥膳豬骨白湯鍋,非常足料。肉類及小食都可以用手機落單,呢個套餐包括極選肩胛牛小排、肩胛肉眼、特級牛胸爽、極上牛舌、特級牛胸腹、草飼羊肩肉➕豚梅肉,我就最鍾意食極選肩胛牛小排,肉味香濃得黎又唔會嚡口。蟹子墨魚滑亦十分香滑彈牙。小食有沙嗲豬肉串,肉質軟腍。泰拳蝦餅口感爽彈美味,原隻大蝦米網卷非常香脆,泰式榴槤炸彈外脆內香軟,值得一試,泰國宋卡蝦片及香脆炸魚皮食落都算脆口

今次去嘅呢間就係食泰式火鍋放題🍲好似我呢啲成日出去吃喝玩樂嘅人都係第一次食😎呢一間cp值極高,個場超大,坐得又舒服, 平日入去兩個人可以坐卡位坐😍👍🏻✨整體評分:8/10✨味道:8/10✨服務:8.5/10✨環境:8/10✨人均消費:~$330哩到最吸引嘅地方就係有埋活蝦放題供應(1700-0000),真係任夾唔嬲呀🦐啲蝦都好新鮮,絕對係生蝦咁跳✨我哋都出去夾咗兩轉😏👉🏻我就揀左 B餐澳洲穀飼肩胛牛小排放題 2個人先$536未加1 ,講緊嘅係我仲要係夜晚7點半入座,可以食足兩個鐘頭✌🏻揀左鴛鴦鍋就 +$68, 分別係青檸椰奶雞湯🐔+日式蕃茄濃湯鍋🍅🔻我哋都叫咗唔少嘢,分別有:澳洲穀飼肩胛牛小排 (一定一定要嗌,油脂分佈好平均,厚薄剛好,順帶一提 佢呢度啲肉,全部都係用機器切嘅,所以每一轉啲肉厚薄都係一樣嘅,除此之外 有個好處就係上菜極快✌🏻)泰國宋卡蝦片 (食落脆卜卜,一份都幾大兜㗎)極上牛舌特級牛胸爽澳洲產草羊肩肉帝王仿蟹柳棒泰串沙嗲雞肉 /豬 (呢個呢真係要叫,熱辣辣上碟好好食㗎,我見每一台都一定會叫)另外 不論係熟食類,又或者係甜品/飲品,都佈滿咗林林總總超級多嘅泰式選擇😍簡直係

✨整體評分:8/10
✨味道:8/10
✨服務:8.5/10
✨環境:8/10
✨人均消費:~$330

🔻我哋都叫咗唔少嘢,分別有:
泰國宋卡蝦片 (食落脆卜卜,一份都幾大兜㗎)
極上牛舌
特級牛胸爽
澳洲產草羊肩肉
帝王仿蟹柳棒

另外 不論係熟食類,又或者係甜品/飲品,都佈滿咗林林總總超級多嘅泰式選擇😍簡直係花多眼亂,包你食完哩餐會超級滿足。

最後臨走之前,記得去返佢門口位有一個超靚嘅打卡位,我7點半入座嘅時候超級多人喺出面等緊,我都係食完之後先衝返出去影相📸🫶🏻

[ #caloriefoodie旺角 ]• 泰 金 鍋 •🐿-​ 位於旺角嘅泰式火鍋放題店🇹🇭 放題可任食泰式小食例如冬蔭功湯、泰式糕點、沙嗲串燒、珍多冰等仲可以體驗仼夾流水蝦🦐 仼飲泰式奶茶✨-​🦐 泰金鍋120分鐘晚市放題套餐 — B ( 80品放題 )星期一至四︰早鳥/宵夜時段💰$238 ;黃金時段💰$268星期五至日︰早鳥/宵夜時段💰$248 ;黃金時段💰$278B餐可以食到澳洲產極選肩胛肉牛小排🐮仲有牛舌、蟹子墨魚滑、蝦餅、沙嗲串燒、蝦片等等-🍲 湯底揀咗泰金冬蔭功🌶️同埋青檸椰奶雞湯🥥鴛鴦鍋前者味道超香濃 酸辣度啱啱好 令所有食材都變得惹味!!如果你係鐘意重口味人仕 一定都會鐘意呢個湯 好香!!後者就相對上比較淡 飲落就清少少🤏🏻-自助區可以任拎丸類🍢、蔬菜類🥬 呢啲基本野另有前菜小食、熟食等 就好似海南雞、無骨酸辣鳳爪仲有生菜包、肉鬆菠蘿炒飯、冬蔭公等等🧋飲品方面 除咗一般罐裝飲品 仲有泰式奶茶、冷泡茶🍨甜品方面 有泰式糕點 仲可以自製珍多冰添最吸引就係體驗任夾流水蝦🦐 算係一大回本位🤩整體食物種類同選擇都好多!!✨而且符合泰式主題🇹🇭-@thaipot.hk📍 旺角彌敦道
[ #caloriefoodie旺角 ]
• 泰 金 鍋 •
🐿
-​
位於旺角嘅泰式火鍋放題店🇹🇭 放題可任食泰式小食
例如冬蔭功湯、泰式糕點、沙嗲串燒、珍多冰等
仲可以體驗仼夾流水蝦🦐 仼飲泰式奶茶✨

星期一至四︰早鳥/宵夜時段💰$238 ;黃金時段💰$268
星期五至日︰早鳥/宵夜時段💰$248 ;黃金時段💰$278
B餐可以食到澳洲產極選肩胛肉牛小排🐮
仲有牛舌、蟹子墨魚滑、蝦餅、沙嗲串燒、蝦片等等
🍲 湯底揀咗泰金冬蔭功🌶️同埋青檸椰奶雞湯🥥鴛鴦鍋

前者味道超香濃 酸辣度啱啱好 令所有食材都變得惹味!!
如果你係鐘意重口味人仕 一定都會鐘意呢個湯 好香!!
後者就相對上比較淡 飲落就清少少🤏🏻
自助區可以任拎丸類🍢、蔬菜類🥬 呢啲基本野

另有前菜小食、熟食等 就好似海南雞、無骨酸辣鳳爪

仲有生菜包、肉鬆菠蘿炒飯、冬蔭公等等
🧋飲品方面 除咗一般罐裝飲品 仲有泰式奶茶、冷泡茶

🍨甜品方面 有泰式糕點 仲可以自製珍多冰添

最吸引就係體驗任夾流水蝦🦐 算係一大回本位🤩

整體食物種類同選擇都好多!!✨而且符合泰式主題🇹🇭
@thaipot.hk
📍 旺角彌敦道601號創興廣場6樓

#caloriefoodie
.🔥好味指數: 8/10.平日夜晚竟然都滿座嘅一間火鍋放題😳😱 大家要食一定要預先訂位主打泰式主題嘅火鍋店我地揀左B餐夜晚成人任飲任食兩小時 $268價錢算好實惠🤭🤭😎.湯底方面揀左鴛鴦鍋 (泰式冬陰功湯+青檸椰奶雞湯)估唔到兩個都咁出色,超好味😆😆😱冬陰功酸酸辣辣好開胃青檸椰奶雞湯 好香椰子味 相對比較溫和😋全餐火鍋都聞到陣陣椰香😚😚.必推美食🔥澳洲殼飼肩胛牛小排🔥特級牛胸腹🔥極上牛舌🔥丹麥皇冠豚肉🔥榴槤波波🔥海南雞🔥任夾流水蝦🔥蟹籽墨魚滑🔥炸魚皮.呢間火鍋嘅牛肉,真係好高質肉質非常鮮嫩 一啲都唔會覺得un😜出邊亦有各式各樣嘅泰式熟食俾大家選擇流水蝦記得要揀生猛嘅蝦夾🤣真係會生猛到彈返出嚟🤣🤣.不過要注意嘅係餐廳枱嘅面積唔算好大將裝住肉類嘅碟放喺火鍋旁邊,好容易就熱到溶了🙈打邊爐嘅時候都要注意安全 食得開心🥳🥳.
🔥好味指數: 8/10
平日夜晚竟然都滿座嘅一間火鍋放題😳😱
大家要食一定要預先訂位
主打泰式主題嘅火鍋
我地揀左B餐
夜晚成人任飲任食兩小時 $268
價錢算好實惠🤭🤭😎
湯底方面揀左鴛鴦鍋 (泰式冬陰功湯+青檸椰奶雞湯)
估唔到兩個都咁出色,超好味😆😆😱
冬陰功酸酸辣辣好開胃

🔥海南雞
🔥任夾流水蝦
🔥蟹籽墨魚滑
🔥炸魚皮

呢間火鍋嘅牛肉,真係好高質
肉質非常鮮嫩 一啲都唔會覺得un😜
出邊亦有各式各樣嘅泰式熟食俾大家選擇
流水蝦記得要揀生猛嘅蝦夾🤣
真係會生猛到彈返出嚟🤣🤣

不過要注意嘅係餐廳枱嘅面積唔算好大
將裝住肉類嘅碟放喺火鍋旁邊,好容易就熱到溶了🙈
打邊爐嘅時候都要注意安全 食得開心🥳🥳
2023-10-09 134 浏览
叫我火鍋之鬼~~🤣🤣🙌🏻🙌🏻旺角好味嘅火鍋,就嚟比我食勻😌😌呢間泰金鍋,雖然次次食完都成身臭味🤣🤣邊爐味要洗兩次頭🤭🤭但係真係好抵食,先二百頭就有好多嘢食😋仲要有得捉生蝦🙈佢係一枱人一個鍋,有六個湯底,因為我唔食辣🙈所以就揀咗椰奶🤓好濃的~除咗普通火鍋配料,呢度仲有羊肉,有羊味,都幾好食🙌🏻出面有勁多小食、主食,好似去食buffet咁🤣而且仲有得捉生蝦,勁新鮮,忍唔住食咗十幾隻 😆😆👍🏻佢仲有好多泰國嘅零食,炸蝦片世一!!卜卜脆,平時出面一包都賣20-30$,食返幾兜都回本👻雪糕飲品都唔求其,不過冇飲管響應環保💯依家好少邊爐可以食120分鐘,食完都唔會趕你走,真係買少見少🙏🏻🙏🏻同朋友聚會啱晒🫡
叫我火鍋之鬼~~🤣🤣🙌🏻🙌🏻
旺角好味嘅火鍋,就嚟比我食勻😌😌
2023-10-06
2023-10-03 139 浏览
泰式火鍋放題,多款泰式湯底、熟食、甜品,更有兩個蝦池讓食客即捕海蝦。湯底主打數泰式口味,有檸檬香茅鍋、冬陰公、馬來喇沙、青檸椰汁雞湯、泰麻辣鍋等青檸椰汁雞湯結合了青檸和椰汁主要調味料,湯品獨特的風味。青檸的酸爽和椰汁的香甜相互融合,一種獨特的平衡口感。冬陰公具有獨特的風味和特點。為菜餚增添深厚的鮮香和濃郁的口感,酸辣開胃。海南雞滑溜雞肉,愈吃愈滋味。牛肉香濃嫩滑,浸透湯底的精華,愈吃愈滋味。用餐區分一人一鍋及一大鍋,間隔舒服方便。飲品選擇多類。自助夾蝦區📍泰金鍋地址: 旺角彌敦道601號創興廣場6樓電話: 81182228=====================#Thaipothk #泰金鍋 #火鍋放題#燒肉#流水蝦#旺角#旺角美食

海南雞
滑溜雞肉,愈吃愈滋味。

牛肉香濃嫩滑,浸透湯底的精華,愈吃愈滋味。

用餐區分一人一鍋及一大鍋,間隔舒服方便。

飲品選擇多類。

=====================

#Thaipothk #泰金鍋 #火鍋
題#燒肉#流水蝦#旺角#旺角美食
2023-09-21 356 浏览
📍 泰金鍋——————————————————🍲| B套餐💰295——————————————————泰式火鍋 可以一人一鍋 都可以一個大鍋食仲有得燒肉 湯底有冬陰功 椰奶 檸檬香茅今次湯底幾濃郁 而且帶有少少酸 少少辣有唔同肉 牛肉 牛胸爽 羊肉 仲有串燒蝦餅 魚皮 必叫榴槤炸彈!榴槤醬幾好食而且熱辣辣 外脆內軟 同埋自助Bar仲有泰式甜品 ——————————————————🐣性價比: 6.8/10🫨回頭率: 6.8/10👅味道: 7.3/10——————————————————地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
📍 泰金鍋
🫨回頭率: 6.8/10
👅味道: 7.3/10
地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2023-09-19 4659 浏览
餐廳位置方便, 幾有泰式風情 feel。𓊈澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $𝟸𝟼𝟾𓊉𓆹 鴛鴦湯底 +$𝟼𝟾湯底揀咗泰金冬陰公同馬來娘惹叻沙, 冬陰公嘅辣度好輕微, 味道偏酸, 娘惹叻沙真係好似平時食嘅叻沙咁, 幾惹味。𓆹 肉類呢個套餐包括極選肩胛牛小排, 草飼羊肩肉, 肩胛肉眼, 特級牛胸爽, 極上牛舌, 特級牛胸腹同豚梅肉共7款, 幾多選擇。𓆹 小食除咗火鍋仲有泰式小食可以點選, 沙嗲豬肉串, 肉質軟腍; 泰拳蝦餅, 爽口彈牙; 原隻大蝦米網卷, 脆卜卜; 泰國宋卡蝦片, 略嫌有少少疏咗氣。𓆹 流水蝦餐廳中間有個大水缸養住d 蝦, 可以任夾任食, 因為隻隻都好生猛所以食落真係好新鮮, 肉質好爽口, 好好食!𓆹 丸類 ✧ 菜類 ✧ 雜菌呢度嘅丸類, 菜類同雜菌嘅款式好多, 個人特別鐘意食芝士豆腐。𓆹 飲品無糖茶包括四季春同桂花茶都好受歡迎, 另外仲有泰式奶茶, 香茅水, 可樂, 柑桔檸檬, 酸梅湯等提供, 幾多選擇。
餐廳位置方便, 幾有泰式風情 feel。

𓊈澳洲穀飼肩胛牛小排放題 $𝟸𝟼𝟾𓊉

𓆹 鴛鴦湯底 +$𝟼𝟾

𓆹 肉類

𓆹 小食

𓆹 流水蝦

𓆹 丸類 ✧ 菜類 ✧ 雜菌

𓆹 飲品

2023-09-16 445 浏览
少見150分鐘泰式火鍋放題🤩餐廳供應多款泰式湯底,必試招牌泰金冬蔭功鍋湯底,更可以任食多款肉類、海鮮、蔬菜、串燒、泰式小食、泰式甜品、DIY珍多冰等等仲有我最愛既泰式奶茶超好味最特別的是可以體驗捉流水蝦,親自動手捉,非常好玩!👍🏻👍🏻👍🏻火鍋套餐分為3個等級,分別可以歎到90至110款食物,價錢最便宜的A餐都可以任食牛胸腹、澳洲羊肩肉、蟹籽墨魚滑等;另外2個等級則可任食澳洲安格斯牛、美國牛板腱等,我今日係食B級別😁湯底我選擇冬蔭功鍋湯及青檸椰奶雞湯。招牌泰金冬陰功湯底非常惹味,味道香濃帶酸,辣度適中,而青檸椰奶雞湯則比較清淡,烚菜就最岩❣️自助區有大量蔬菜、丸類、海南雞、冬陰功湯、香葉肉碎、泰式粉絲、泰式即食麵等等都有😆個人覺得抵食💙
少見150分鐘泰式火鍋放題🤩

個人覺得抵食💙
  • 冬陰功湯底
  • 泰式奶茶
2023-09-14 3187 浏览
全港首創重口味湯底「馬來榴槤燉香茅雞」!全新榴槤任食主題套餐! 貓山王 + D24 / 是日金枕頭榴槤於泰金鍋登場!泰金鍋Thai Pot 主打泰式火鍋120 分鐘晚市任食~呢晚就專誠同位榴槤控朋友仔來試試迎套餐!就係8月中推出的🥳貓山王無限量火鍋任食放題 $638推介:⭐️⭐️⭐️⭐️一望價位唔算係平民級價錢,但以榴槤控來講就一定係大愛嘅選擇,全因為有無限量任食貓山王榴槤果肉拼盤放滿張檯~一件貓山王榴槤肉及兩件金枕頭榴槤肉,再配上60款自助吧的泰式熟食、串燒及泰式小食、火鍋配料、甜品及啤酒汽水等。除此之外仲可以無限量追加貓山王榴槤班戟、貓山王榴槤糯米糍、榴槤多士及榴槤炸彈,四款主題小食!!唔單止咁~ 再奉送埋冰凍解渴推介嘅榴槤沙冰連埋榴槤肉!!~ 一試愛愛上!全部食材由泰國直送,泰國廚師親自處理,十分有誠意。同場還有個活蝦🦐放題任食~店內擺放左總長度達3米的大水缸,並提供夾子、冰粒及水桶比食客自助夾海蝦,🥢比你任夾即滾即食新鮮本地有機白蝦!肉類方面就可以三選一配一碟 50g 的打邊邊~極上牛小排/ 澳洲羊肩肉/ 丹麥皇冠豚梅肉 餐廳環境一提係全店佔地約7,000呎,設有約200個座位,而馬來

全港首創重口味湯底「馬來榴槤燉香茅雞」!
泰金鍋Thai Pot 主打泰式火鍋120 分鐘晚市任食~

呢晚就專誠同位榴槤控朋友仔來試試迎套餐!
就係8月中推出的
🥳貓山王無限量火鍋任食放題 $638
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️

全部食材由泰國直送,泰國廚師親自處理,十分有誠意。

同場還有個活蝦🦐放題任食~
🥢比你任夾即滾即食新鮮本地有機白蝦!
肉類方面就可以三選一配一碟 50g 的打邊邊~
極上牛小排/ 澳洲羊肩肉/ 丹麥皇冠豚梅肉

餐廳環境一提係全店佔地約7,000呎,設有約200個座位,
而馬來榴槤燉香茅雞的食法,店員話先食雞件再食火鍋
上檯陣陣飄主要因為大廚先將榴槤拆肉,再加入泰式傳統香茅雞湯,
令湯底呈金黃色,
當湯滾後唔好心急~先飲一口,入口香甜帶榴槤濃香,
然後再食埋吸哂精華的半隻雞,濃郁入味,何唔到香茅同榴槤平衡得十分理想。

店員提醒如果覺得榴槤火鍋太濃的話,
可以再轉其他湯底再滾起🥰
咁就可以慢慢再食其他火鍋配料啦。
除左火鍋強烈推介試下海南雞同冬陰公湯同香葉肉碎,
放題來講十分有水準👍🏼

另外留意返~
貓山王無限量火鍋任食放題,供應時間星期一至日 17:00至00:00,
建議於前一天訂座,讓餐廳準備豈富嘅新鮮榴槤讓你舌咀起動!

另外要一提,佢地亦有其他任食放題推介,
其中招牌湯底有泰金冬蔭功鍋湯 、 馬來娘惹叻沙鍋、青檸椰奶雞湯等 8 款選擇。
如果你係牛肉控的話,呢到香噴噴惹味湯底都一定可以滿足到來個泰國小晚遊啊。
2023-09-13 492 浏览
1。食物水準一般,奶茶味道假,像是沖粉沖出來的,斑斕糕沒斑斕味只有甜味。2。冰飲品的冰箱大部分也不冷,溫的。3。服務質素差,要求加湯,但之後忘了加湯。4。店長態度差,我們發現帳單可能計錯數目,問了店長是如何計出這個數的,解釋我們如何計到了不同數,店員和價格單可能表明不清楚(價格單表示早鳥$238然後店員說19:30前結帳可減30,但其實$238是已經減了價的價錢,所以店員的說法讓我們誤解了)除此之外還有其他讓人不解的地方。但是在我們問的時候,店長回答說「你們說完了嗎」、「可以到我說了嗎?」、「我們公司的電腦不會計錯的」,但卻沒有真正回答到我們關於如何計算價格的問題。之後我們繼續追問還說明我們不是要討要回錢,他還是用同幾句敷衍的回答。表面上像是禮貌的聽取我們的意見,但實質上沒有真的在聽我們說什麼。不建議嘗試,雖然是泰國主題的,但他們的泰國菜和飲品也不好吃,除了可以夾鮮蝦吃,沒有其他特別好的地方。

2。冰飲品的冰箱大部分也不冷,溫的。

3。服務質素差,要求加湯,但之後忘了加湯。

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。泰金鍋.泰式邊邊又幾好食bor!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 朋友又有新推介,今次的金鍋放題竟然係泰國風味!泰金鍋位於旺角創興中心主打泰式火鍋放題裝修有泰國feel而且有任食海南雞1泰式奶茶只係呢2個重點已夠吸引 2人前的火鍋可以選2個單人鍋自食其好滋味!我們一個點了泰金冬蔭功鍋:極正宗,好酸辣惹味一個點了青檸椰奶雞湯鍋:非常香濃椰味酸香 此店最好玩是自己去夾蝦蝦真係好活潑,好新鮮同蝦蝦玩追逐水花四濺!刺激!2款湯底都好好飲所以愛飲湯的我,先飲1碗為敬!這裡的牛牛與豬豬都很不錯墨魚滑好彈牙,好香口加大量的蟲草花、菜菜子,玉米,令湯底更鮮甜,菜菜更惹味!任食的雪糕都很多又有泰式鳳爪3款茶飲之中最好飲的MUST 泰式奶茶!我和朋友都中意食海南雞這裡的質素不錯皮滑肉嫩,有雞香,不錯仲有泰式炒飯與粉絲都很有鑊氣!這裡的泰式甜品好多可自家調製甜甜的飲品加支汽水,就是珍多冰汽水了我中意炸物、蝦片配奶茶,邊飲邊食,邊吹水,好爽架!  這

雜感女生   好味日記

˚*泰金鍋.泰式邊邊又幾好食bor!*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

朋友又有新推介,今次的金鍋放題

竟然係泰國風味!

泰金鍋位於旺角創興中心

主打泰式火鍋放題

裝修有泰國feel

而且有任食海南雞1泰式奶茶

只係呢2個重點已夠吸引

2人前的火鍋可以選2個單人鍋

自食其好滋味!

我們一個點了泰金冬蔭功鍋:極正宗,好酸辣惹味

一個點了青檸椰奶雞湯鍋:非常香濃椰味酸香

此店最好玩是自己去夾蝦蝦

真係好活潑,好新鮮

同蝦蝦玩追逐

水花四濺!刺激!
2款湯底都好好飲

所以愛飲湯的我,先飲1碗為敬!

這裡的牛牛與豬豬都很不錯

墨魚滑好彈牙,好香口

加大量的蟲草花、菜菜子,玉米,

令湯底更鮮甜,菜菜更惹味!

任食的雪糕都很多

又有泰式鳳爪

3款茶飲之中最好飲的MUST 泰式奶茶!
我和朋友都中意食海南雞

這裡的質素不錯

皮滑肉嫩,有雞香,不錯

仲有泰式炒飯與粉絲

都很有鑊氣!
這裡的泰式甜品好多

可自家調製甜甜的飲品

加支汽水,就是珍多冰汽水了
我中意炸物、蝦片配奶茶,

邊飲邊食,邊吹水,好爽架!

這裡仲有好特意的能得利果汁雪條同有薑味的雪條!

果然與平時的火鍋放題好不一樣!