2025-02-20 92 浏览
## 1. 招牌猪肉河**口感**:河粉柔滑,猪肉鲜嫩,汤底浓郁。**味道**:汤汁鲜美,带有香料的淡淡香气,猪肉的脂肪与河粉完美结合,令人回味。### 2. 牛肉船河**口感**:牛肉鲜嫩多汁,河粉滑顺。**味道**:牛肉的鲜香与河粉的清淡相得益彰,通常配有特制的酱汁,增添了层次感。### 3. 蟹肉炒蛋**口感**:蟹肉鲜甜,炒蛋松软。**味道**:蟹肉的鲜香与鸡蛋的蛋香交织,调味适中,口感丰富。### 4. 汁烧安格斯牛扒**口感**:牛扒外焦里嫩,肉质紧实。**味道**:浓郁的酱汁与牛肉的自然鲜味相结合,带有微微的甜味和烟熏味,令人垂涎。
## 1. 招牌猪肉河
**口感**:河粉柔滑,猪肉鲜嫩,汤底浓郁。

### 2. 牛肉船河
**口感**:牛肉鲜嫩多汁,河粉滑顺。

### 3. 蟹肉炒蛋
**口感**:蟹肉鲜甜,炒蛋松软。

### 4. 汁烧安格斯牛扒
**口感**:牛扒外焦里嫩,肉质紧实。
2025-02-19 99 浏览
發現咗呢間泰國菜小店 好大驚喜!一定要介紹俾大家~位於尖沙咀新文華中心地下📌店內好多地道泰國小炒 店員都好Nice 估唔到喺香港都可以食到正宗泰國街頭粉仔⁉️正宗曼谷三口船麵 都只係$32 一碗 有三款🍜面底可以揀河粉,金邊粉,泰國蛋麵或者米粉都可以選擇船湯或者乾撈🤤牛腩配河粉超推介 河粉煮到啱啱好 湯底十分濃郁 忍唔住飲晒成個湯😍 乾撈豬肉蛋麵麵質彈牙 豬肉丸爽口 少少辣好惹味配菜都好多👍🏻🍢秘制牛奶豬肉兩串 估唔到咁好食 店員介紹豬肉串用牛奶醃製 食落去甜甜地 外面燒脆入口嫩滑 同平時食嗰啲好唔同 配埋個好清新嘅醬汁一齊食 好好味 食完仲想 encore💓🦀蟹肉奄列份量好大份 蛋香味足 真係啖啖都係生拆蟹肉 好新鮮 蛋包住啲蔥加埋蟹肉食落好match 🐷泰式豬頸肉燒到啱啱好 外脆內軟 好多肉汁食落唔會好乾 🧈蒜蓉包好香口 睇相都見到有粒粒蒜蓉喺上邊 🥰🥭芒果沙冰 沙冰軟綿綿 好香芒果味唔會係好假嗰種🍋手打雙重檸檬綠茶採用香水檸檬 好清新 解膩一流📍 泰絕 (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下10A號舖

正宗曼谷三口船麵 都只係$32 一碗 有三款🍜
面底可以揀河粉,金邊粉,泰國蛋麵或者米粉
都可以選擇船湯或者乾撈🤤

🥭芒果沙冰
沙冰軟綿綿 好香芒果味唔會係好假嗰種
🍋手打雙重檸檬綠茶
採用香水檸檬 好清新 解膩一流

📍 泰絕 (尖沙咀)
尖沙咀科學館道14號新文華中心地下10A號舖
2025-02-18 90 浏览
泰式街頭粉仔(船麵):我們選擇了招牌牛船河、招牌豬肉河、招牌牛腩干撈。豬牛肉的鮮嫩與河粉的滑順,搭配香濃湯底,細細碗2個人share啱啱好。啖啖肉蟹肉奄列:蟹肉的鮮美和奄列的嫩滑相得益彰。泰式小食拼盤:包括有蟹肉卷、泰式春卷、魚餅和蝦餅。個人最喜歡泰式蝦餅,鮮蝦肉混合香料和調味料經過油炸後,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁。泰式牛奶烤豬肉串:豬肉串成串燒再用炭火烤至外皮酥脆、內裡多汁。芒果糯米飯:香甜的芒果、新鮮的椰漿和柔軟的糯米飯,個人心中的最愛。芒果沙冰:香甜芒果,搭配冰涼的沙冰,既解渴又滿足。泡沫泰式奶綠茶:綠茶的清香與奶的濃郁相結合,形成了獨特的風味。
啖啖肉蟹肉奄列:蟹肉的鮮美和奄列的嫩滑相得益彰。
芒果沙冰:香甜芒果,搭配冰涼的沙冰,既解渴又滿足。
2025-02-17 92 浏览
唔記得影相😅 係OR叫咗外賣 1. 牛腩乾撈麵 (28+2)本來想食船麵 但睇相太正宗😂 唔食豬血 所以叫咗乾撈 撈麵味道甜甜地 牛腩小韌 味道有d似牛肉乾嗰隻味 有肥芽菜同碎通菜做配料 雖然話係三口 但比我想像中豐富 牛腩都有3/4粒 加d碎碎 size細細碗 等我可以試多樣嘢 本身可以加錢要小食 但我揀咗另外要份串燒2. 沙嗲豬肉 (48+2)1份有4串 數量非常好 適合加餸😝 調味幾好 豬肉都燒得唔錯 外賣都包2種醬👍價錢都合理見到menu有沾麵 價錢唔貴 下次試下先😃
唔記得影相😅

係OR叫咗外賣

1. 牛腩乾撈麵 (28+2)

2. 沙嗲豬肉 (48+2)

見到menu有沾麵 價錢唔貴 下次試下先😃
2025-02-17
外卖自取
2025-02-15 133 浏览
我哋叫咗勁多嘢食,樣樣都咁吸引!首先梗係要試吓牛奶烤豬肉啦,燒得好香,外脆內嫩,真係食到停唔到口呀!然後就係啖啖蟹肉奄列,嘩!真係啖啖都係蟹肉,超鮮甜!個奄列又滑嘟嘟,必食推介!跟住就係泰斗招牌牛船河喇,個湯底真係好正,好濃郁,啲牛肉又滑又入味,河粉又爽口,真係一流!我哋仲叫咗泰斗招牌豬肉河同泰斗招牌牛腩河,都好好食㗎!除咗主食,小食都唔可以錯過!小食拼盤有蝦餅、魚餅、泰式春卷同蟹肉卷,炸到金黃色,好香脆!豬皮都好正,脆卜卜,鹹鹹香香,好惹味!最後當然要食甜品同飲品啦!芒果糯米飯嘅芒果好甜,糯米飯好煙韌,加埋椰汁,真係完美配搭!班斕神仙水同手打雙重檸檬綠茶都好fresh,啱晒解渴!總之,「泰絕」啲嘢食真係好高質,好有泰國風味,服務又好,絕對值得推介!下次想食泰國菜,我一定會再嚟!

今日殺到尖沙咀呢間新開嘅「泰絕」,試佢個超hit曼谷「三口」船面set!🍜 **曼谷招牌豬肉河(乾撈)** 個濃稠醬汁黐住晒啲河粉真係邪惡到爆!豬肉片薄得嚟唔柴仲有炭燒香,最正係面頭堆炸豬皮脆卜卜,撈埋花生碎同青檸汁食,酸酸辣辣超開胃~ 🐮 **曼谷招牌牛船河(湯)** 湯底黑到好似黑洞咁但飲落超!驚!豔!牛骨+香料熬足n個鐘嘅濃郁feel,仲有啲微微回甘~ 牛肉片同牛丸都吸晒湯精華,河粉索湯力max!建議加埋啲炸蒜片,香味即時升levelllll💥🍖 **曼谷招牌牛腩河(湯)** 牛魔王必點!牛腩炆到軟淋淋仲keep到筋膜位,一啖牛腩一啖湯再嗦啖幼身河粉,個滿足感真係...不過湯底同牛船河撞咗款,如果轉米粉可能會更有驚喜?🔥 **牛奶烤豬肉串(2串)** 呢個真係全場MVP!!豬頸肉用牛奶醃過超嫩滑,燒到微焦仲帶住陣陣奶香,咬落去啲肉汁多到滴落手!🎉 **小食拼盤** • 泰式雞卷:香料味好突出,似足泰國街頭版 • 魚餅:彈牙唔腥,點埋酸甜醬冇得輸! • 蝦餅:真·蝦肉比例高,脆到有回音 • 粉絲皮春卷:脆到似食薯片,餡料粉絲好入味 整體合格但有啲熱氣,建議shar

🍜 **曼谷招牌豬肉河(乾撈)**

🐮 **曼谷招牌牛船河(湯)**

🍖 **曼谷招牌牛腩河(湯)**

🔥 **牛奶烤豬肉串(2串)**

🎉 **小食拼盤**
• 泰式雞卷:香料味好突出,似足泰國街頭版
• 魚餅:彈牙唔腥,點埋酸甜醬冇得輸!
• 蝦餅:真·蝦肉比例高,脆到有回音
• 粉絲皮春卷:脆到似食薯片,餡料粉絲好入味
整體合格但有啲熱氣,建議share食~

🦀 **蟹肉奄列**
OMG!蟹肉多到好似唔使錢,蛋皮煎到外脆內流心,仲要加埋甜辣醬,口感層次豐富

2025-02-07 133 浏览
呢到招牌係曼谷“三口”船麵 每一碗都係細細碗 價錢便宜 可以一次過食晒三種口味 幾鍾意呢種體驗第一碗係泰斗招牌牛船河,啡色濃郁嘅湯底飲落口一點都唔喊,好順滑,啲牛肉加埋啲芽菜香葉一齊食好香第二碗都係湯既泰斗招牌豬肉河,塊豬肉燒得好香,啲河粉好幼滑,好容易就朔晒啲汁第三碗泰斗招牌牛腩河,就叫左撈面撈就更加能一口索哂個味 有好多配料令到味道好充份柚子蝦沙律有好多醬汁 啲蝦都有煎過 仲有啲柚子好甜啖啖蟹肉奄列好似手掌咁大蛋煎得香 入面有好多蟹肉牛奶烤豬肉 個豬肉燒得外脆內嫩,牛奶醬汁令肉質更加滑嫩嗌多兩杯野飲蜜糖青檸水&雜果手打雙重檸檬綠茶

呢到招牌係曼谷“三口”船麵

第三碗泰斗招牌牛腩河,就叫左撈面
撈就更加能一口索哂個味 有好多配料令到味道好充份

柚子蝦沙律有好多醬汁 啲蝦都有煎過 仲有啲柚子好甜

啖啖蟹肉奄列好似手掌咁大
蛋煎得香 入面有好多蟹肉

牛奶烤豬肉 個豬肉燒得外脆內嫩,牛奶醬汁令肉質更加滑嫩

嗌多兩杯野飲
蜜糖青檸水&雜果手打雙重檸檬綠茶
2025-02-06 132 浏览
今日我去咗尖東一間主打泰國菜嘅餐廳,真係好開心!一入到去,職員就好主動介紹唔同嘅菜式,仲好窩心咁問我哋食唔食辣。我哋兩個辣妹梗係要食辣啦,所以佢推薦咗一個辣椒牛肉炒貓麵,聽到就已經好期待,食落去真係刺激得不得了,辣得我哋直呼好味!為咗解辣,我哋即刻叫咗杯芒果沙冰,呢杯沙冰清涼又甜,真係好適合搭配辣嘢,飲完之後整個人都舒服咗好多。講返小食,我哋叫咗豬肉串燒,呢個串燒真係超多肉汁,咬落去每一口都滿滿肉味,豬肉烤得剛好,外面微焦,裡面嫩滑,完全唔油膩。另外,仲叫咗沙嗲雞肉串,沙嗲醬香濃,雞肉絲絲入味!之後我哋再叫咗一個蟹肉奄列,蟹肉Fresh到不得了,奄列外面金黃香脆,裡面包住好豐富嘅蟹肉,味道真係好正!主食方面,我哋仲點咗三碗細船麵,分別有牛腩撈泰國蛋麵、豬肉丸船麵同牛肉船麵。每一碗麵都好有特色,牛腩撈麵肉質軟嫩,湯底清鮮;豬肉丸船麵嘅肉丸彈牙,牛肉船麵就更加香濃!整體來講,呢間泰國餐廳真係好好味,服務態度一流,環境又好,真係好適合同朋友聚餐!

2025-02-02 295 浏览
第一次嚟食,兩個人叫咗好多嘢,柚子蝦沙律味道超正宗,唔辣嘅,柚子份量好足,而且好甜,蝦亦都有好多隻,係泰國街頭嘅味道另外叫咗飛天通菜,正常發揮,唔係好辣跟住仲有一個紅咖哩牛,呢個性價比唔係好高,辣度畀我想像中犀利,如果唔食得辣嘅建議唔好叫,椰汁味比較濃,可以不試,跟住配咗個蒜蓉包,一般啦,冇咩特別細嘅小食拼盤,蝦餅好推介,好彈牙,大大隻蝦,唔會撈咗好多豬肉,魚餅都唔錯,係結實嘅,另外仲有兩款都好似春捲嘅小食,其實我唔係好知係乜嘢嚟,不過味道係ok嘅,整體嚟講可以一試

另外叫咗飛天通菜,正常發揮,唔係好辣

2025-02-01 177 浏览
我個friend話帶我去食正宗船麵,佢講到超好食一於跟佢去😌-正宗曼谷三口船麵有三碗,分別係曼谷招牌牛船河、曼谷招牌豬肉金邊粉、曼谷招牌牛腩乾撈,我哋一次過叫晒😌份量講得明係三啖😂湯底有啲辣同偏甜,夠濃唔腥,幾好啵😙🌟曼谷招牌牛船河 $32有牛肉、牛柏葉、牛丸,呢碗叫咗河粉,都幾索湯🙌🏻🌟曼谷招牌豬肉金邊粉 $32有豬肉片同豬肉丸!豬肉片肥瘦均勻,食落去唔會好乾好柴😙🌟曼谷招牌牛腩乾撈 $32呢碗明顯味道比較甜,牛腩煮得軟腍,唔會好似食湯渣,麵條冇乜特別口感,有啲似公仔麵😙🌟蟹肉奄列 $168份量超大,蟹肉巨多,我哋一路食一路認真諗究竟用咗幾多隻蟹🤯佢嗰啲蟹肉唔係罐頭一絲絲,而係真係人手剝,勁 crazy🤯味道係想像到嘅味道,烹調出嚟都唔會過油,好難唔好食嘅🤪另外有搭配咗一個辣醬,但我覺得調味上太濃,反而搶咗蟹肉個 focus🙂‍↔️🌟牛奶烤豬肉 $38呢款牛奶烤豬肉有兩串,真係超超超超推介🤩豬肉用牛奶醃製,令肉質更加軟嫩,外皮烤到照照向香,外邊嗰層蜜糖搽得好厚,口感好特別,口感似係剁得唔係好碎嘅肉餅,帶有肉絲,好鬆軟,配埋佢個酸酸地嘅醬汁,多咗一個清新嘅感覺🫶🏽🥹omg 好X好食🥹🌟串

🌟曼谷招牌牛船河 $32
有牛肉、牛柏葉、牛丸,呢碗叫咗河粉,都幾索湯🙌🏻

🌟曼谷招牌豬肉金邊粉 $32
有豬肉片同豬肉丸!豬肉片肥瘦均勻,食落去唔會好乾好柴😙

🌟曼谷招牌牛腩乾撈 $32

🌟蟹肉奄列 $168

🌟牛奶烤豬肉 $38

🌟串燒沙嗲牛 $48
上一個牛奶豬肉太好食,呢個相對普通好多,好就好在佢有四串都幾抵食😝

🌟冬蔭功大頭蝦湯 $108
呢碗湯頭濃郁,夠酸夠辣,我覺得幾好飲嘅,不過唔太食得辣嘅朋友可能會覺得有啲辣

🌟芒果糯米飯 $58
芒果好甜,糯米飯係雙色糯米,白糯米同紫米,色彩繽紛🥳椰漿嘅味道好濃,但唔會過甜,恰到好處

🌟芒果沙冰 $48
沙冰好大杯,芒果味道濃郁
🌟青檸梳打 $32
好清爽嘅飲品,酸酸甜甜,有助舒緩辣味🥵
*此乃自費食評
呢排未有機會去泰國旅行,但心思思又想食泰國野,見到呢度介紹個船麵好吸引,就過咗嚟試吓。正宗曼谷‘三口’船麵招牌豬肉蛋麵呢個係撈麵,個醬汁又少少辣又有少少甜,好開胃,有豬肉同豬肉丸,兩樣餸都幾爽口。招牌牛腩河 & 招牌牛金邊粉兩碗個湯底都超濃郁同有啲辣,特別推介個牛真係好淋同入味,河粉好滑身。原來香港都可以食到咁正宗的泰國街頭船麵👍👍蟹肉奄列份量超大,一切開入面好多蟹肉,仲要係啖啖肉,個蛋煎得好香。牛奶烤豬肉(2串)呢個完全做到係曼谷夜市食的水準,配埋個酸酸地嘅青瓜食,平衡返個油膩感。手打炸蝦餅有六大塊,熱辣辣,咬入口真係食到有爽口彈牙嘅蝦肉,好好食。柚子蝦沙律又係份量大大碟,柚子好清甜,配合埋個泰式酸辣醬同新鮮蝦加腰果食,口味口感清新。芒果沙冰好大杯清甜,芒果味好濃郁。手打雙重檸檬綠茶清新的口感,好啱食泰國菜飲。估唔到呢到的食物做到好有泰國地道感覺。

正宗曼谷‘三口’船麵

招牌豬肉蛋麵

招牌牛腩河 & 招牌牛金邊粉
原來香港都可以食到咁正宗的泰國街頭船麵👍👍

蟹肉奄列
份量超大,一切開入面好多蟹肉,仲要係啖啖肉,個蛋煎得好香。

牛奶烤豬肉(2串)

手打炸蝦餅
有六大塊,熱辣辣,咬入口真係食到有爽口彈牙嘅蝦肉,好好食。

柚子蝦沙律

芒果沙冰
好大杯清甜,芒果味好濃郁。

手打雙重檸檬綠茶
清新的口感,好啱食泰國菜飲。

估唔到呢到的食物做到好有泰國地道感覺。
  • 蟹肉奄列
去到尖沙咀又想搵泰國菜,咁岩係openrice 見到有新開餐廳,我就即管打去book 位。可能係因為weekday,晚市都唔係好full,坐得好舒服。店員仲好好,會行過黎介紹佢地餐廳signature 嘢食。泰式炒虎蝦配咖哩汁一黎到,我地已經嗅到一陣陣既咖哩香味,再見到佢地啲虎蝦幾大隻。見到咁多咖哩汁就即刻叫店員加飯!食落去,虎蝦肉質彈牙同佢都吸收晒咖哩汁既香味,而咖哩汁味道濃郁,汁入面都加咗少少蛋,值得一試!醉貓炒豬肉河見佢地既河粉就知道佢地粉一定好好食,因為佢係一片片,唔係一條條咁,多數都係係傳統泰菜餐廳先見到。佢食落去好有咬口,唔會係一patpat,同埋佢個河粉完美地吸收晒醬汁既精華,炒得好入味,再加埋豬肉的,簡直係絕配。小食拼盤 (大份)小食拼盤裡有雞卷、魚餅、蝦餅和春卷,每一樣都好好味!特別是雞卷,外脆內嫩,魚餅和蝦餅的口感也非常好,黎到都仲係熱辣辣。

2025-01-13
庆祝纪念
团年饭
泰式炒虎蝦配咖哩汁
🖇️尖沙咀新開正宗泰國菜小店「泰絕」,廚房全部都係資深泰國人廚師班底,食材都係從泰國空運到港,完全能還原泰國🇹🇭味道▫️正宗曼谷三口船麵- 泰斗招牌牛船河- 泰斗招牌豬肉河- 泰斗招牌牛腩干撈香港都可以食到正宗泰國街頭粉仔船麵👍🏻細細碗但十分驚喜!價錢親民,三碗有齊三種滋味~船河均用上大量牛骨熬煮的濃郁湯底,相當入味,亦可以自己加其他調味,河粉闊身且煙靭,好有泰國地道街頭風味😛▫️蟹肉奄列蛋皮煎得金黃,超足料❗️一切開內裏滿滿蟹肉傾瀉而出,啖啖蟹肉~重點係唔洗自己拆蟹都可以食到新鮮蟹肉 極力推薦👏🏻▫️秘制牛奶豬肉串豬肉口感非常嫩滑 散發著淡淡甜味 因為醃製時加入咗牛奶🥛為肉質增加了一層醇厚嘅香氣 甜味唔會過於突出 恰到好處▫️小食拼盤有蝦餅 魚餅 泰式春卷 蟹肉卷,好豐富落單即炸 熱辣辣 好香脆 小心燙嘴☺️▫️芒果糯米飯經典嘅泰式甜品 每次必點嘅甜品🤣芒果果肉鮮甜juicy 糯米好Q彈 淋上椰漿 每一粒糯米都充滿椰香味 好滿足▫️泰國奶綠有驚喜 入口有綠茶嘅清香奶香濃郁絲滑順口 而且唔會太甜▫️斑斕神仙水店員推薦 個名好特別 飲落有啖啖斑斕香味 清新不甜膩✔️堂食免收加一服務費喺香港可以食到咁正宗嘅泰國

▫️正宗曼谷三口船麵
- 泰斗招牌牛船河
- 泰斗招牌豬肉河
- 泰斗招牌牛腩干撈
香港都可以食到正宗泰國街頭粉仔船麵👍🏻
細細碗但十分驚喜!價錢親民,三碗有齊三種滋味~

▫️蟹肉奄列
蛋皮煎得金黃,超足料❗️
一切開內裏滿滿蟹肉傾瀉而出,啖啖蟹肉~
重點係唔洗自己拆蟹都可以食到新鮮蟹肉 極力推薦👏🏻

▫️秘制牛奶豬肉串

▫️小食拼盤
有蝦餅 魚餅 泰式春卷 蟹肉卷,好豐富
落單即炸 熱辣辣 好香脆 小心燙嘴☺️

▫️芒果糯米飯
經典嘅泰式甜品 每次必點嘅甜品🤣

▫️泰國奶綠
有驚喜 入口有綠茶嘅清香奶香濃郁絲滑順口 而且唔會太甜

▫️斑斕神仙水
店員推薦 個名好特別 飲落有啖啖斑斕香味 清新不甜膩

✔️堂食免收加一服務費
喺香港可以食到咁正宗嘅泰國餐,絕對值得試吓😋
2025-01-25 165 浏览
服務態度十分好,令人有賓自如歸嘅感覺,因為第一次去食唔知個辣度,但侍應哥哥都好真誠咁分享佢嘅經驗比食客參考。講返啲嘢食,今次就叫咗一套泰國正宗街頭船麵(估唔到香港都可以食到):招牌豬肉金邊粉: 豬肉彈牙、唔羶,金邊粉極之掛湯,湯汁完美咁包裹住每條麵,至於湯底就屬於微辣,唔太食得辣嘅朋友都可以試試。曼谷招牌牛船河:河粉軟腍,係不同於香港河粉嘅質地,牛柏葉夠哂入味、非常爽口,但又可以輕易咬斷,值得一讚。牛腩干撈蛋麪:第一次食嘅泰式粉麵,配上個汁酸酸甜甜幾開胃,牛腩炆得軟又入味,加埋有花生碎特別有口感。每碗份量都細細份咁,可以試下自己食到幾碗🤭另外試咗個牛奶豬肉串燒,唔韌、唔會燒得太老,帶點甜味,有香烤嘅香味;食得健康當然要有地道泰國小炒 -- 飛天通菜,有鑊氣、唔會太油,啲通菜亦都唔會黃哂,但唔食得辣記住要避開啲辣椒;我估唔到嘅係個蟹肉奄列原來可以咁大份:極度足料,成隻蛋包到脹卜卜都係蟹肉,唔會有腥味,十分識食。最後餐飲叫咗泡沫泰式奶綠,幾欣賞佢有奶綠可以揀!味道亦都唔錯,叫咗少甜就幾平衡。
每碗份量都細細份咁,可以試下自己食到幾碗🤭

2025-01-19 209 浏览
香港都可以食到正宗泰國街頭粉仔,細細碗,一個人食幾碗都得,又可以試到唔同口味泰斗招牌牛船米粉泰汁招牌豬肉河泰斗招牌牛腩乾撈河粉就係好煙靭大大條嘅 嗰啲口感好正米粉就比較細膩 可以啜到湯底嘅濃郁味啡色嘅湯底 雖然係濃郁,但係飲落口都好舒服原來仲有啲芽菜配菜 細細碗 但個口感非常豐富乾撈嗰隻有更加多嘅配料 食落口甜甜地啲牛肉同埋豬肉都好味啖啖蟹肉奄列 呢個奄列好大份 真係每一啖都係蟹肉 點返啲醬汁就啱啱好牛奶烤豬肉 呢個好搞笑啲味道係甜甜地嘅 有好多蜜糖 燒得好香 但係好濕潤嘅另外呢度都有泰國地道嘅小炒我就叫咗個辣醬炒沙白幾惹味 沙白大大粒 夠新鮮 仲有好多配菜食埋啲紅椒青椒黃椒芒果沙冰 係用新鮮嘅芒果打造 好清新嘅感覺SINGHA 仲有啤酒飲添最後叫埋芒果糯米飯粒粒煙煙韌韌嘅糯米飯 配合甜甜嘅芒果

泰斗招牌牛船米粉
泰汁招牌豬肉河
泰斗招牌牛腩乾撈

河粉就係好煙靭大大條嘅 嗰啲口感好正
米粉就比較細膩 可以啜到湯底嘅濃郁味
啡色嘅湯底 雖然係濃郁,但係飲落口都好舒服
原來仲有啲芽菜配菜 細細碗 但個口感非常豐富
乾撈嗰隻有更加多嘅配料 食落口甜甜地