2025-03-03
路過見到有船麵食 就諗住試下 點知幾有驚喜😍一坐低即刻order 幾碗船麵賣相很可以 + 聞都聞到勁濃泰式香料 😍 每碗份量大約3口 可以自由選麵底 ~肉方面有豬肉 牛肉 同牛腩 ~ 我緊係要試哂全部睇下挑戰到幾多碗先😙 一定要試枱即刻食 因為熱辣辣+濃郁湯底真係好加分! 無論牛同豬 肉質麵好爽口 完全無凍肉既質感同雪藏味😍 係真係會一啖接住一啖咁食 小小辣 極岩重口味人士同埋味道好正宗 一啲都路馬虎 真係好似係泰國既地道船麵檔既質素👍🏻 右邊係干撈蛋麵 相對無咁重口味 同麵質好爽口 岩哂唔太食得辣既朋友仔🥰個湯底真係濃到 好似係泰國食正宗船都咁!!船麵亦有其他調味料,例如魚露,醋同辣椒粉~可以慢慢調配啱你口味嘅船麵😍❤️🔥另外叫左佢有👍🏻👍🏻既啖啖蟹肉奄列~份量大到吓親 🤣 性價比極高 入面真係名副其實嘅啖啖蟹肉 ! 😋 鮮甜爽口 中意重口味既朋友仔亦可以沾小小 拉差辣椒醬 更添風味 🥹 泰式無骨鳳爪😛 個泰式汁酸酸甜甜 好開胃 起碼有十隻無骨鳳爪 👍🏻車厘茄索晒啲汁好爽口Juicy 唔小心食哂😆 牛奶豬串燒 肉質好軟滑 完全唔會柴 入口係有陣甜甜既奶香個人好建議配埋佢個自家製醬汁食
一坐低即刻order 幾碗船麵
賣相很可以 + 聞都聞到勁濃泰式香料 😍
每碗份量大約3口 可以自由選麵底 ~
肉方面有豬肉 牛肉 同牛腩 ~ 我緊係要試哂全部
睇下挑戰到幾多碗先😙
一定要試枱即刻食 因為熱辣辣+濃郁湯底真係好加分!
無論牛同豬 肉質麵好爽口 完全無凍肉既質感同雪藏味😍
係真係會一啖接住一啖咁食 小小辣 極岩重口味人士
個湯底真係濃到 好似係泰國食正宗船都咁!!
船麵亦有其他調味料,例如魚露,醋同辣椒粉~
可以慢慢調配啱你口味嘅船麵😍❤️🔥
另外叫左佢有👍🏻👍🏻既啖啖蟹肉奄列~
份量大到吓親 🤣 性價比極高
車厘茄索晒啲汁好爽口Juicy 唔小心食哂😆
牛奶豬串燒
肉質好軟滑 完全唔會柴 入口係有陣甜甜既奶香
個人好建議配埋佢個自家製醬汁食 記得要夾埋青瓜😙
青瓜洋蔥嘅清爽配埋肉既甜味超驚喜地夾!
必點!
入面有 雞卷,魚餅,蝦餅+粉絲春卷
份量一啲都唔細😂😂好抵食!
蝦餅同魚餅大件到成個拳頭咁 無誇張😋 more than 2人份量!
蝦餅充滿蝦肉 一啖無可能咬得哂 啖啖肉勁滿足😂 大家必點!
其他都係新鮮炸起 所以熱辣辣好惹味🥰
左邊:斑斕神仙水👍🏻
係用斑斕葉煮成嘅水再加jelly
入口白甜有口感 幾特別 ~
斑斕控必須order 😆
右邊:芒果沙冰
芒果味夠👍🏻唔會過甜😛
其實以上份量 2人真係會飽到嘔
因為無諗過佢既份量有咁多😂😂
下次我要挑戰淨係食船麵,細細碗 睇吓挑戰到幾多碗😙😙 真係好正宗 完全係泰國既味道!