2017-08-22 128 浏览
朋友聚會約左向尖沙嘴, 依到環境望出去對住一大片九龍公園D樹, 景都幾好我地一共叫左6個餸,小食拼盤有冬陰功味魚餅, 蝦餅, 春卷同雞翼,魚餅我就麻麻地啦, 春卷都一般般啦, 細細粒一口一啖味道正常, 蝦餅就幾好, 都幾彈牙, 點埋泰式辣醬, 幾好幾好, 成碟野做好食係雞翼, '頁'左再炸到脆脆咁然後又啖啖肉, 好味跟住叫左個冬陰功湯, 依個料都幾足, 我地細size個湯分5個人, 每碗都D番茄, 蝦同蔬菜, 不過依碗野鹹到叫救命, 全部人都飲兩啖就放左向到, 剩係食D料跟住叫左個鹹肉炒芥蘭, 依個都幾好, 係D鹹肉唔夠脆, 芥蘭都幾新鮮爽脆, 如果濃DD蒜蓉味就再好D啦到主菜, 一個雞肉青咖喱,一個牛肉炒河粉, 一個豬頸肉炒飯, 青咖喱比較清淡, 椰汁味濃但係唔夠香, 不過份量就幾大份, 多汁之餘雞肉同豆角都幾多, 牛肉炒河粉都幾好味, 濕炒唔會話太油或者太乾, 餸多過河粉, 味道都夠味豬頸肉炒飯係三個主菜裡面比較推薦的, 豬頸肉爽口夠味, 炒飯比較清淡, 兩者一齊食羅返個平衡總括黎講, 依到野食唔係超級好食, 但係都唔差, 值得一讚一般街食飯蔬菜唔會太多, 依到D蔬菜好夠, 特別係

我地一共叫左6個餸,

小食拼盤有冬陰功味魚餅, 蝦餅, 春卷同雞翼,

總括黎講, 依到野食唔係超級好食, 但係都唔差, 值得一讚一般街食飯蔬菜唔會太多, 依到D蔬菜好夠, 特別係炒河粉裡面, 勁多菜, 價錢方面就中貴啦, 百幾一個餸, 再加每人一個椰青, 賣單每人235$, 份量唔算細, ok啦

2017-08-22 133 浏览
今次係我第一次去海防道食嘢, 估你唔到嘅呢一間餐廳, 有個大露台, 在出面可以欣賞下下面嘅街景。 落雨都可以才照坐出面,佢會有個大帳篷擋雨。豬頸肉, 切薄片燒得非常之香口,邊位又脆配埋個汁係好野味朋友鍾意食菜,叫咗碟菜,味道都唔錯, 當時冇認真欣賞, 因為我係咁食嗰個豬頸肉同埋食魚同埋飲魚湯。呢條魚真係好正呀好似叫酸辣湯明爐魚, 一邊比火煮緊, 一邊係上面加返一啲湯。 咁樣同時可以令到條魚更加入味, 又可以飲到熱辣辣嘅酸辣湯,真的超級醒胃,又好味,超推

豬頸肉, 切薄片燒得非常之香口,邊位又脆

配埋個汁係好野味

呢條魚真係好正呀

• 酸辣湯明爐魚
2017-08-17 118 浏览
個日落好鬼大雨呀,但係都要去搵嘢食。之前嘅朋友介紹一間尖沙咀嘅泰國菜都唔錯,係樓上鋪黎嘅,叫泰斗。😸上到嚟俾佢裝修嚇親,因為好靚呀,仲有露台位,不過當日因為落大雨所以都有一塊膠布喺度擋雨☺️☺️我哋嗰日叫咗泰式炒椰菜苗,因為平時唔係食泰國菜嘅話好少食呢個菜😁貪佢夠爽口有嘢咬🤗泰式燒豬頸肉又係另一樣去食泰國菜必叫嘅餸,呢度切得好好笑啊,個樣好似箭豬咁☺️☺️同埋佢燒得好好味,唔會有羶味😸我哋仲叫咗一個酸辣青檸明爐魚,有跟一碗湯,比你林落條魚度嘅,再比多個空碗你,放喺魚尾嗰度佢會滴返落嚟,咁你就可以一路keep住個湯都係熱但係又唔會蒸發晒🤗🤗好貼心嘅設計值得一提嘅係佢嘅座位係真係坐得好舒服,設計得好好😁而且燈光柔和所以感覺上比較浪漫,有少少似飲嘢嘅地方😆😆

2017-08-17 132 浏览
放假當然是要約好朋友出來chill一下,都不一定要去飲酒,食一餐泰國菜都可以好似去渡假一樣!去泰斗一定要坐露台位,可望街景,非常有feel!小食拼盤(大)有蝦餅、魚餅、春卷和雞翼。雞翼是單骨的,吃起來輕鬆方便!最喜歡炸蝦餅,啖啖蝦膠,很彈牙!魚餅入面有青豆和蔬菜,很有口感!春卷裏面是粉絲,不會太膩!爆炸大頭蝦單是菜名都夠霸氣!超惹味的一道菜!究竟是怎樣爆炸?上面鋪滿炸蒜、辣椒碎和但米粉,大頭蝦已經一開二,很容易把蝦肉起出來,蝦肉沾滿炸蒜、辣椒碎,好香口!菠蘿炒飯幾乎每次吃泰國菜都必點菠蘿炒飯!份量挺大的,超足料, 有很多菠蘿肉,還有魷魚、很大隻的青口和一些泰式臘腸,還有配料腰果和肉鬆可以加入炒飯中吃,十分推薦!椰青因為爆炸大頭蝦都有一點點辣, 喝清甜的椰青正好可以解辣!朋友就點了椰汁紅豆冰。椰汁千層糕最後吃完甜品就非常滿足!好像真的去了泰國渡假一樣!

小食拼盤(大)

有蝦餅、魚餅、春卷和雞翼。
雞翼是單骨的,吃起來輕鬆方便!

最喜歡炸蝦餅,啖啖蝦膠,很彈牙!

魚餅入面有青豆和蔬菜,很有口感!
春卷裏面是粉絲,不會太膩!
爆炸大頭蝦

單是菜名都夠霸氣!超惹味的一道菜!

菠蘿炒飯

椰青

因為爆炸大頭蝦都有一點點辣, 喝清甜的椰青正好可以解辣!
朋友就點了椰汁紅豆冰。

椰汁千層糕

最後吃完甜品就非常滿足!好像真的去了泰國渡假一樣!
2017-08-13
2017-08-13 137 浏览
超級難忘嘅一晚,同朋友去尖沙咀呢出口附近有間食泰國嘢嘅泰斗,上網見到佢嘅評語都唔錯於是就黎試吓啦。想不到和朋友訂了枱,但那天竟然是紅色暴雨的晚上,心裏很不是味兒,但又不想爽約,於是硬着頭皮濕透了身子也到了那兒。到達店內的時候,其中一個店鋪的職員欠缺禮貌,差點想把我的傘子奪去的樣子,因為我的傘子一直滴水,而我其實正在把它放在我的袋子裏,她已經急不及待叫我收好,慎防我把店內的地下全濕。全身已經濕透的我,其實心情已經很不好差點想鬧她呢!真的十分激氣。奈何約了老朋友所以我把我的情緒收好了。於是我們便去點菜,但是那個位置正是雨水會掉下來的地方,其中一位職員也十分好,安排我們到室內坐。但我們還沒有坐好的時候,那個剛才在接待的女職員趕快跑上說:「你們要坐在外面,不然我會給我的老闆鬧!」她沒有得到我們的同意,就把我們的餐具移師到戶外的地方,那裏其實會有雨粉灑入來的,但她充耳不聞,仍然堅持己見,仍然要把我們掉到户外。我當然沒有和她吵架,只是繼續坐在原位,她最後也沒那我們法子,讓我們繼續坐,心想,這間店的店員是否有問題呢?事不宜遲我要先試試這裡的菜,點了三樣菜,其中當然要點泰國最出名的菠蘿炒飯,另外點了海

奈何約了老朋友所以我把我的情緒收好了。

事不宜遲我要先試試這裡的菜,點了三樣菜,其中當然要點泰國最出名的菠蘿炒飯,另外點了海鮮,是泰式黑椒炒蜆和明爐魚。

先來的是黑椒炒蜆,我本來以為只有黑椒,但是原來蜆的數目亦非常多!配菜亦非常足夠!有紅椒青椒和洋蔥,很香口很惹味!我飲不住口吃了超過20粒,而我的朋友見我這麼愛吃,亦不便插手了,留給我吃好了。

之後來的是菠蘿炒飯,飯的面積十分大,比半個菠蘿還要突出了一點點。配合上肉鬆和花生口感零舍香口和鬆脆。我朋友知我不太喜歡吃花生,於是她一口氣吃了整個伴碟,花生和肉鬆亦很脆,配上金黃色的飯粒和海鮮,令口感更為複雜了!

最後要說說這個爐魚,鱸魚與我們一般吃的鱸魚沒有太大的分別,但是唯一的不同,是它的火候很足夠,
魚亦很大條,而且魚湯亦非常之好飲,我在魚沒有烤好的時候已經喝了很多。職員亦非常細心的放了一個碗子在魚尾的位置,怕湯不幸地滿瀉。

雖然有個別的職員態度不好,但仍有一些是盡責任的。我希望下次來的時候,他們會有所改善,食物質素亦非常好我亦會再來。
2017-07-17
2017-08-06 157 浏览
<海防道有好味泰國菜 >😋🐟🌶🦐#fafafoodblog尖沙咀喺海防道原來除左shoppingmall, 垃圾站 , 藥房外 原來仲上樓食肆 😂估佢唔到!呢間泰斗 環境唔錯 都幾多舒服既位置😉彩色menu上寫住都有幾多唔同既泰國菜 (提大家如果食蟹要早預訂🤓)🍴海南雞全隻🐥 258 蚊 Hainanese chicken原隻海南雞大大隻 😉🐥🐥一睇到黃色既皮就知道夠哂爽滑 😍雞皮雞肉夠胸都整得好嫰滑 正😋 雞肉除左近雞鎚同翼位置 其它全部去哂骨 啖啖肉💪🏻 點以薑蓉同酸辣汁點綴更加好味 推介😍🍴辣椒膏炒老虎蝦 🌶🦐298 蚊Stir fried giant tiger prawn wit chili paste以辣膏加上三色椒🌶 洋葱香草🌰🌿🌱等做底既醬汁 一碟有4 大隻老虎蝦 老虎蝦🦐 蝦殼剝左一半 維持美觀狀態 食落比較方便👍🏻蝦肉鮮甜彈牙 吸盡辣醬汁 蝦頭亦充滿蝦膏😍 好食 !🍴冬蔭公明爐魚🌶🐟 188 蚊Steamed grey mullet with tom yam kung原條明爐鯖魚😍 一邊用明火煮 一邊倒冬蔭公湯底 一邊食魚 🐟湯底都幾夠冬蔭公香 連
<海防道有好味泰國菜 >😋🐟🌶🦐
#fafafoodblog尖沙咀

🍴海南雞全隻🐥 258 蚊
Hainanese chicken

🍴辣椒膏炒老虎蝦 🌶🦐298 蚊

🍴冬蔭公明爐魚🌶🐟 188 蚊
原條明爐鯖魚😍 一邊用明火煮 一邊倒冬蔭公湯底 一邊食魚 🐟湯底都幾夠冬蔭公香 連埋喺側邊爽滑既粉絲 雞脾菇一齊食 更吸味 😃 魚肉好甜 同爽滑 食落去都帶有冬蔭公香 😍 不過 魚比較多骨 大家食得小心d 👍🏻

🍴奇異果沙冰🥝🍧 58 蚊
外表美觀 飲落去冰係比較有口感嗰款 🍧奇異果味香濃而少甜 應該係落左唔少新鮮奇異果落去😍 感覺清新健康🥝🙂

🍴原個椰青 48 蚊
原個椰青都算大個 椰青汁青甜😍 好啱夏天飲 飲到甘上下仲可以刮佢既椰肉食 正!

食店係環境舒服 幾啱食飯傾計 🤓食物亦好味😋 但一分錢一分貨 價錢唔平 算係物有所值!👍🏻

Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#泰斗
尖沙咀海防道 38 至40 號中達大廈4 樓全層
~~~~~~~~~~~~~
2017-08-06
呢日落大雨 但係都照黎食 為左食好野真係不惜一切😂😂😂一上到黎 估唔到係裝修得咁靚💖仲有露枱位 可會落雨 遮左 唔係應該好正好好feel👍🏻野飲叫左珍多冰同椰青 椰青好清甜 珍多冰都好飲👍🏻泰式燒豬頸肉 $108呢個豬頸肉有切埋花 同平時個d 好唔同💖💖食落好好味 而且仲好Juicy 😊😊泰式炒椰菜苗 $118椰菜苗多數都係食泰菜先會見到 所以好多時都會叫黎食炒得微微辣 唔食得辣嘅朋友都岩食👍🏻酸辣青檸明爐魚 $188呢個係我每次食泰國菜都會叫嘅菜式🤤呢到好特別 會有埋粉絲魚都大條 夠鮮味👍🏻而且個青檸酸辣湯好正 好開胃 本身飽飽地都仲食得落😂😂.呢到仲有cocktails 可以叫 食完野飲著野chill 都好唔錯😌
呢日落大雨 但係都照黎食 為左食好野真係不惜一切😂😂😂

呢到好特別 會有埋粉絲
魚都大條 夠鮮味👍🏻
而且個青檸酸辣湯好正 好開胃 本身飽飽地都仲食得落😂😂
2017-07-24 160 浏览
連續落左幾日大雨都冇出街食好彩今日好好天, 先有番D MOOD出街食飯 DRY左幾日想食下D香辣既野首選就梗係泰國野食啦 今次揀呢一間既原因係因為佢個環境好吸引唔似一般泰式餐廳裝修到好泰國FEEL反而有D似BAR既感覺, 今晚仲有波睇 今次叫左既有 蝦醬炒通菜通菜要煮得好一定要有配料一齊炒, 我今次揀選既係蝦醬, 好彩呢間炒得唔會太咸, 味道岩岩好, 又唔會比蝦醬搶去左通菜既味道, 食落爽口!! 正菠蘿海鮮炒飯原隻菠蘿做底, 基本上係我必點既泰國菜, 炒飯入面除左有海鮮之外, 仲有D超好味肉鬆, 食落去除左咸味之外, 仲有菠蘿既甜味中和, 食落係同其他炒飯真係與眾不同, 加上佢個份量都算大份, 份成4份都OK!! 超抵食紅咖哩牛肉紅咖哩椰汁味會比其他泰式咖哩為少, 所以我每次到到泰國餐廳食咖哩都會揀紅咖哩, 呢個紅咖哩牛肉, 份量算係正常, 入面好多牛肉, 都係嫩滑有咬口的, 點埋D紅咖哩汁一齊食真係一流
連續落左幾日大雨都冇出街食
好彩今日好好天, 先有番D MOOD出街食飯

DRY左幾日想食下D香辣既野
首選就梗係泰國野食啦

今次揀呢一間既原因係因為佢個環境好吸引
唔似一般泰式餐廳裝修到好泰國FEEL
反而有D似BAR既感覺, 今晚仲有波睇

今次叫左既有

蝦醬炒通菜

菠蘿海鮮炒飯

紅咖哩牛肉
2017-07-22
  • 蝦醬炒通菜
2017-07-24 181 浏览
泰式餐廳我諗香港真係有好多今次去既呢間唔單止係泰式餐廳咁簡單仲要個環境勁RELAX!!! 好似去左泰國既餐廳一樣咁梳乎 個VIEW真係冇得頂, 食野之餘仲可以欣賞下個夜景泰式生蝦要試泰國餐廳夠唔夠鮮味, 一定要叫個生蝦試下, 價錢唔算貴, 生蝦上面放左最傳統既配料: 辣椒同蒜頭片, 三樣野加埋一齊真係天下間最好既配合!! 味道新鮮 鮮甜夠辣!! 小食拼盤(大)大份量既小食拼盤個SIZE係夠4-6個人分享, 每一樣野都係新鮮整出黎, 上台個陣仲KEEP到熱辣辣, 而我最喜歡既當然就係個蝦餅, 足料之餘味道一流!! 每一啖都食到蝦肉既鮮味同埋肉汁!! SUPER JUICY!!海南雞半隻估唔到半隻既份量都幾大, 最正係佢係無骨既海南雞, 啖啖肉之餘仲要D自家製醬汁味道好MATCH WITH呢隻雞, 加埋油飯食真係好正宗!!! 必食
泰式餐廳我諗香港真係有好多
今次去既呢間唔單止係泰式餐廳咁簡單
仲要個環境勁RELAX!!! 好似去左泰國既餐廳一樣咁梳乎

個VIEW真係冇得頂, 食野之餘仲可以欣賞下個夜景

泰式生蝦

小食拼盤(大)

海南雞半隻
2017-07-21
  • 泰式生蝦
  • 小食拼盤(大)
  • 海南雞半隻
2017-07-21 298 浏览
朋友o係OpenRice訂左今晚7點半3位兼收到來電確認訂座,一去到話要等一陣執緊枱,然後問我地要唔要坐房,每位最低消費$300。細看一下現場的確多人,但也不是座無虛席,還有一張2人及4人枱沒人坐,當然也沒讓我們坐。其後有新客來亦可以照入,詢問一下職員卻突然說因爲我地無訂枱所以要等,手法好唔老實,失望!
2017-07-20
2017-07-12 155 浏览
我揀左食泰國菜, 男朋友就訂左檯啦, 因為第2日係星期一, 我地都要番早既關係....所以就早D食夜晚~6:30 一坐低已經有幾檯客,仲有2檯差唔多食完添~因為今日落過雨, 室外開左個幕唔怕撇雨!圖為檯面反射停雨後既藍天白雲+餐牌~生蝦刺身~ 好爽!夠新鮮, 不過嫌個汁唔夠味~第2樣上既菜係椰菜苗, 初初熱食都OK慢慢凍左, D茨汁已經變晒一餅野, 太重手.....咖哩蟹~!!!! 好味~~~~~~~~~配上蒜茸包 (好快已經唔脆.....) 有少少蒜粒, 食落香D! 點咖哩都好夾~竟然最後先上既木瓜沙律+魷魚魷魚一D味都無, 木瓜沙律寫3個辣椒, 一D都唔辣, 得個酸字..同餐廳經理講完話換過碟比我地, 出黎都係果碟, 但加左辣係辣左, 但都唔好食....始終個辣味都係好表面, 無融入一齊><
所以就早D食夜晚~
6:30 一坐低已經有幾檯客,仲有2檯差唔多食完添~
因為今日落過雨, 室外開左個幕唔怕撇雨!
圖為檯面反射停雨後既藍天白雲+餐牌~

生蝦刺身~ 好爽!夠新鮮, 不過嫌個汁唔夠味~

第2樣上既菜係椰菜苗, 初初熱食都OK
慢慢凍左, D茨汁已經變晒一餅野, 太重手.....

咖哩蟹~!!!! 好味~~~~~~~~~
配上蒜茸包 (好快已經唔脆.....)

有少少蒜粒, 食落香D! 點咖哩都好夾~

竟然最後先上既木瓜沙律+魷魚
餐廳經理講完話換過碟比我地, 出黎都係果碟, 但加左辣
题外话/补充资料: 食食下對面果檯都咬到D骨既野, 又係換左碟比佢地... 當晚同男朋友都肚痛.....
2017-07-09
庆祝纪念
生日
  • 咖哩蟹
有趕客埋單感覺,一大班來到慶祝生日,未齊人坐下先叫你點菜,未吃完9時已將你枱收得一乾二淨,我們還以爲要打烊。預先特意打電話book好露台坐位,卻表示無request無打過來,硬質客食死貓,其實一坐下二已表示5人不安排6人位,那一下就知咩事,這裡並不以客為本。枱迫得密密麻麻。食物不錯,建議大家這裡只可為吃而吃,這裡並不是聊天的好地方,不消粒半鐘你便要埋單交枱,即使餐廳還有位。
2017-06-24 517 浏览
終於到咗星期五夜晚同朋友去咗呢間幾好情調食泰國菜☺️☺️☺️七點左右想到餐廳仲未算好多人😙我哋揀咗坐露台邊有冷氣所以唔算好熱!仲幾涼添去到我哋2個人嗌左4樣餸🤤樣樣餸分量多好多😳😳😳泰式炸軟殼蟹推介: 🌕🌕🌕🌘🌑份量十足😳一上枱熱辣辣忍唔住已經食咗一舊啦😋😋😋食落去好香脆,點一下泰式辣醬食落口帶點甜香,唔會好油膩👍🏻泰式炒金邊粉推介:🌕🌕🌕🌕🌗一睇就知好多,好足料,蝦仁好爽脆,加埋啲花生碎同埋青檸,好香口, 忍唔住食多幾啖😋馬拉盞炒通菜推介:🌕🌕🌕🌘🌑味道幾好啲菜好嫩,香港唔係間間都有咁嫩嘅通菜食🤔🤤🤔 咖喱炒花甲推介:🌕🌕🌕🌕🌑好香濃嘅咖喱味幾新鮮食落口幾鮮,海鮮嘅味都唔會比咖喱味蓋過唔錯👍🏻椰青好大隻抵飲呀👍🏻👍🏻👍🏻
我哋揀咗坐露台邊有冷氣所以唔算好熱!仲幾涼添

去到我哋2個人嗌左4樣餸🤤樣樣餸分量多好多😳😳😳

泰式炸軟殼蟹
推介: 🌕🌕🌕🌘🌑

泰式炒金邊粉
推介:🌕🌕🌕🌕🌗

馬拉盞炒通菜
推介:🌕🌕🌕🌘🌑
味道幾好啲菜好嫩,香港唔係間間都有咁嫩嘅通菜食🤔🤤🤔

咖喱炒花甲
推介:🌕🌕🌕🌕🌑

椰青好大隻抵飲呀👍🏻👍🏻👍🏻
2017-06-23 3822 浏览
夏天出街真係幾惡頂,又熱又焗咗好耐,連日大雨都叫舒服少少今日同爸爸去咗尖沙咀海防道食泰菜,呢到叫做比較特色侍應安排咗露天位置,但因夏天會落帳篷開冷氣,如果秋冬天開哂篷都幾正Oyster Set $298一set入面會有6隻生蠔加2杯白酒,生豪都係睇時令,會有澳洲,美國,新西蘭,南非,都好大隻又夠新鮮爽甜,配埋白酒邊飲邊食最正新派美味老虎蝦  $298老虎蝦身都幾大隻,開邊後半煎炸至蝦殼香口入面蝦肉緊緊熟,再用秘製醬汁淋面,咖哩帶點椰香都幾惹味,蝦鮮肉彈仲有香草味點綴鹽燒烏頭 $188原條烏頭鹽燒過後份外惹味,拆開被燒黑的魚皮,入面就傳出芫茜的香氣,條魚真係好新鮮,鹽香嘅魚肉鮮嫩帶少少彈牙,夾埋佢個泰式辣醬,魚味更濃厚呢到其實都幾正,食物水準不錯外,真係幾鍾意佢個露天位,仲有部大電視喺到可以睇波飲啤酒添
夏天出街真係幾惡頂,又熱又焗咗好耐,連日大雨都叫舒服少少
今日同爸爸去咗尖沙咀海防道食泰菜,呢到叫做比較特色

Oyster Set $298

Oyster Set
新派美味老虎蝦
鹽燒烏頭
2017-06-14 372 浏览
傍晚時份, 從openrice找到這餐廰, 立即過去 到達門口, 被詢問有否訂位, 女職員思考一回, 給了我們入座... 想不到, 在人來人往的海防道上, 有一大廈不顯眼的入口, 電梯是很寬闊的那種, 很像那些工廈類形一邊進餐廰不邊觀察, 竟然已八成滿座, 怪不得要安排一下才能有枱, 幸好尚早呢.... 眼見除了室內, 原來還有蠻有氣氛的室戶, 雖然沒走過去, 但應該以膠蓬密封得那大露台不錯了, 溫差大概不會很多; 內裡裝潢仍舒適, 不是很傳統的'老土'格局呢!皮蛋蝦餅, 非常不錯的小吃, 實在難得, 推介豬肉生菜包, 不會太多汁弄到全手污糟, 味道好, 少許酸令人開胃泰式炒椰菜曲, 泰菜必備, OK沒投訴半隻燒雞, 十分香口, 多肉少骨, 很入味, 絕對可以一試!服務不錯, 竟然是比起很多街檔好, 有耐性好招呼又細心, 值得讚!
傍晚時份, 從openrice找到這餐廰, 立即過去
皮蛋蝦餅, 非常不錯的小吃, 實在難得, 推介
泰式炒椰菜曲, 泰菜必備, OK沒投訴

2017-06-12