2020-11-21
假日定指定動作 shopping+ 開心飯聚😊。旺角TOP商場 有美容用品開倉減價, 和朋友來到這裏血拼一番。 兼且book了在top商場旁邊大厦的泰式餐廳 泰屋。六點幾嚟到, 時間尚早可以慢慢諗下食乜嘢。 餐廳地方闊落,可以舒舒服服享受晚餐。泰式金柚鮮蝦沙律金柚多汁鮮甜, 而且質地夠嫩沒有渣😉。 鮮蝦爽口又大隻, 配上鬆脆的腰果,和酸酸甜甜的醬汁, 十分爽口醒胃。迷你小食雙拼泰式蝦餅🦐蝦餅外層金黃, 麵包糠鬆脆。蝦餅質地彈牙, 又鮮甜味。香脆春捲春捲內餡料用新鮮蔬菜, 配埋彈牙嘅粉絲, 而外層炸至卜卜脆, 點上酸甜醬汁更加好吃。泰式香芒羊仔柳必點推介, 芒果香甜無渣, 味道突出, 應該是用到新鮮的呂宋芒, 羊仔柳份量不少, 肉質淋滑 又夠 juicy。 充滿熱帶感覺。😋😋乾炒泰式蛋包金邊粉金邊粉炒得乾身彈牙,, 吸收了酸酸甜甜的醬汁, 味道剛剛好。 想漂亮的蛋包外皮, 令人食慾大增😋😋整體嚟講價錢都算抵食, 每樣嘢食都係幾十蚊。而且份量都ok。
泰式金柚鮮蝦沙律
迷你小食雙拼
泰式蝦餅🦐
蝦餅外層金黃, 麵包糠鬆脆。蝦餅質地彈牙, 又鮮甜味。
香脆春捲
泰式香芒羊仔柳