2020-12-10 41 浏览
朋友話想食泰國野💁🏻‍♀️上網見到喱間餐廳既評價都好高😋加上地點就係旺角站附近真係勁方便🤗間餐廳既環境好靚好舒服而且卡位又多好岩同朋友坐低食下野傾下計👍🏻🌮印度油酥餅 $36油酥餅有2塊好抵食🤩而且都好香口,唔洗加咩汁都好夠味!😚🥬炒通菜 (馬拉盞 )$72來泰國餐廳必食😆喱間都冇令我失望😍熱辣辣炒出來好有鑊氣🤤有少少辣好惹味🤩🤩同埋喱間餐廳好貼心如果唔鐘意用馬拉盞炒既話可以揀蒜蓉炒👍🏻🦀蟹肉炒飯 $88成個炒飯都有好多蟹肉😍絕對唔係落少少hea你果d來🤭🤭加上個炒飯炒到粒粒分明同蟹肉完美結合左😝而且個炒飯唔會好油👍🏻👍🏻🍜泰式手撕雞湯河粉 $50個價錢真係抵到唔信😂正常喱個價錢最多可以食到lunch點知依度連dinner都咁抵而且仲有好多料🤪個湯好好飲😝我忍唔住飲左好多😆😆🥥泰國椰青 $42 🍹泰屋特飲來泰國餐廳點可以唔叫椰青😂除左叫椰青都要試下佢既特飲🤪朋友好鐘意杯特飲🤭🤭🤭比較甜少少好岩鐘意飲甜野既朋友而且杯特飲都都有好多料可以咬下😍🍹珍多冰 $33因為朋友真係好鐘意飲喱間餐廳d野飲🤭佢又叫左杯珍多冰😂😂😂仲話好好飲奶味比泰屋特飲重🤤朋友話好推薦大家叫佢d野飲飲下😅———————
朋友話想食泰國野💁🏻‍♀️
上網見到喱間餐廳既評價都好高😋
加上地點就係旺角站附近真係勁方便🤗
間餐廳既環境好靚好舒服而且卡位又多
好岩同朋友坐低食下野傾下計👍🏻

🌮印度油酥餅 $36
油酥餅有2塊好抵食🤩
而且都好香口,唔洗加咩汁都好夠味!😚

🥬炒通菜 (馬拉盞 )$72

————————
泰屋 (旺角)
旺角彌敦道726號2樓
2020-12-09 27 浏览
在旺角用餐,去在彌敦道726號的泰屋。餐廳在二樓,搭lift方便,行樓梯也好。防疫措施當然不可或缺,當天有點匆忙地入座,也被侍應温馨提示需先探熱,可見餐廳有認真看待防疫細節。午市特價小食相對優惠,選擇了炭燒豬頸肉和越式海南雞撈檬。海南雞雞絲蠻幼細,容易和撈檬拌匀。撈檬汁以小碟遞上,避免一大壺要和其他食客共用,減少病毒細菌等傳染機會。配料也多,豐富了口感。炭燒豬頸肉爽脆香口,燒得恰到好處,加點醬汁,更為美味。只點小食的話,唯一 缺點是沒有飲品,若不介意的話就沒有所謂。
在旺角用餐,去在彌敦道726號的泰屋。

餐廳在二樓,搭lift方便,行樓梯也好。

午市特價小食相對優惠,選擇了炭燒豬頸肉和越式海南雞撈檬。

炭燒豬頸肉爽脆香口,燒得恰到好處,加點醬汁,更為美味。

2020-12-09 39 浏览
難得想食食泰國菜,就上openrice睇下有咩抵食之選~見呢間評分都唔錯,馬上walk in去試下兩個人total嗌左:泰屋三星炒飯、一客小食,同兩個椰青三星炒飯好惹味,調味方面係真係有落過心機的,而份量都夠;小食就不過不失,略嫌有啲太硬身不過埋單都幾平,係抵食之選
難得想食食泰國菜,就上openrice睇下有咩抵食之選~
見呢間評分都唔錯,馬上walk in去試下

兩個人total嗌左:泰屋三星炒飯、一客小食,同兩個椰青
不過埋單都幾平,係抵食之選
2020-12-08 26 浏览
第四波疫情來勢匆匆,限2人一枱,我跟朋友當然要揀間既衛生又闊落的餐廳進食。入到去員工都好友善地比張好闊落嘅枱我哋,我哋叫咗生蝦、炭燒金沙骨、馬拉盞炒通菜同埋香葉肉碎炒飯,飲品就叫左椰汁冰。有樣野一讚,生蝦非常新鮮,啲肉晶瑩剔透同埋爽口,去到係唯一必試既小食。另外,金沙骨肉汁juicy同鮮嫩,送飯一流。個肉碎飯更不用多說,炒得非常香,辣味亦適中。至於個馬拉盞通菜,亦好入味,又吾會老身。人均都係200蚊。整體黎講,呢間泰國菜性價比非常高,員工服務亦非常好,值得我地再回頭。
約咗朋友喺旺角食飯,我話想食泰國菜,佢就帶咗我嚟呢間喺2樓嘅餐廳😁成間餐廳以綠色同木色為主,感覺幾舒服😌。叫咗幾樣嘢一齊食:- $82嘅「馬拉盞炒泰國椰菜苗」:呢個餸先上,椰菜苗好鮮嫩,用馬拉盞炒得非常香口,好味😋;第一個餸食蔬菜,感覺健康啲,啱我心水😆- $82嘅「椒鹽鮮魷」:又係好香口,呢個椒鹽炒法,有啲似避風塘炒,極惹味😋,魷魚新鮮肉質結實😋- $88嘅「泰式滷水豬手」:超巨型嘅豬手,已經去骨,啖啖肉,炆煮得好腍,睇相都可以感受到😆- $78嘅「泰式干炒豬肉河」:炒得乾身幾惹味,以河粉來講唔算好肥,我仲加埋馬拉盞炒椰菜苗嘅菜汁一齊食😆,更加美味😋- $30嘅「紅豆奶茶」:少少甜幾好飲😋呢餐係高質抵食泰國菜,我哋叫嘅食物都偏向味濃香口😋,朋友同我都食得好開心😃

成間餐廳以綠色同木色為主,感覺幾舒服😌。叫咗幾樣嘢一齊食:
- $30嘅「紅豆奶茶」:少少甜幾好飲😋

2020-12-07
現在的每個星期六都要到太子補課,當然也要在此覓食。今日就黎左呢間地方大,人少少,坐得好舒服的餐廳可能因為地方處於2樓的關係,LUNCH 時間的人流也不算多,只有3-4枱客不過對於疫情,這樣的環境反而令人覺得安心於旺角而言,其實呢度既LUNCH唔算貴, 而且LUNCH 仲要免加一總比迫在一角圓枱的小餐廳坐得舒服吧~ 對我而言,食飯的環境比食物質素更重要不一定要華麗高貴的裝修。但至少也有地方放件褸吧食泰國野,飲特飲是常識吧~ 比起平時的餐廳,泰餐的特飲令阿女有更多選擇所以就算泰國野係辣,但阿女都好願同我一齊去食 (只為個杯三色冰~) 呢度既泰式特飲係叫餐另加 10 蚊。還好SIZE 大大杯的龍眼冰有五,六,七點龍眼肉,而且很清甜滋潤,好啱咁乾燥的天氣~三色冰沒有很甜,而且入面的三色都大大粒的,很易潷到黎食~餐牌沒有告訴你的事每人都有一碗免費的冬蔭公湯呢~ 雖然係贈品,但絕不馬虎,落足料架冬蔭公湯沒有很辣,酸味偏多。餐前飲一碗,很開胃的~ 明明黎之前諗好食菠蘿炒飯,但見到個豬頸肉阿女就要轉軚豬頸肉烤得好靚,睇個賣相已經好吸引,沾埋個燒汁就更一流個餐有得揀跟燒汁或咖喱汁,小朋友點左燒汁,有好D
現在的每個星期六都要到太子補課,當然也要在此覓食。
今日就黎左呢間地方大,人少少,坐得好舒服的餐廳
不過對於疫情,這樣的環境反而令人覺得安心

總比迫在一角圓枱的小餐廳坐得舒服吧~
對我而言,食飯的環境比食物質素更重要
不一定要華麗高貴的裝修。但至少也有地方放件褸吧
食泰國野,飲特飲是常識吧~
比起平時的餐廳,泰餐的特飲令阿女有更多選擇
呢度既泰式特飲係叫餐另加 10 蚊。還好SIZE 大大杯的
三色冰沒有很甜,而且入面的三色都大大粒的,很易潷到黎食~
餐牌沒有告訴你的事
每人都有一碗免費的冬蔭公湯呢~
雖然係贈品,但絕不馬虎,落足料架
冬蔭公湯沒有很辣,酸味偏多。餐前飲一碗,很開胃的~
明明黎之前諗好食菠蘿炒飯,但見到個豬頸肉阿女就要轉軚
豬頸肉烤得好靚,睇個賣相已經好吸引,沾埋個燒汁就更一流
個餐有得揀跟燒汁或咖喱汁,小朋友點左燒汁,有好DD既微辣但都無阻佢既食慾。
一個九歲既小朋友差唔多食成個飯,係咁話好食

嚇到我叫停~~好驚佢飽得滯會嘔呀~
扎肉冬蔭公湯底加金邊粉,完全係越泰既完美結合~XD
成個擺盤又紅又綠,好靚呀,即刻食慾大增
呢度既扎肉非常厚,好有口感,仲好有肉味
真係食到豬肉既感覺架~
而粉我就揀左金邊粉,比較幼同爽身的質感,沾滿冬蔭公湯底入口,夠哂惹味
而且份量仲好多,我已經盡力食架啦 ,但最後我係食唔哂,有少少浪費添~
今次我有少少笨蕉左,因為唔知有冬蔭公湯送呀,又揀左個冬蔭公湯底
下次黎,要試試呢度既越南湯底先
2020-12-05
  • 燒汁豬頸肉飯
  • 龍眼冰
2020-12-02 31 浏览
諗諗下都耐無食泰國野所以今日就同親愛的👻黎到食下泰國菜☺️☺️5:00坐低叫左蝦醬炒飯、蒸魷魚、最愛飲既冬蔭公湯同馬拉盞炒芥蘭🧏🏻‍♀️本身就鐘意冬蔭公湯而 #泰屋 既冬蔭公湯夠酸辣 又唔會死辣做開胃菜一絕,飲曬就大開食界😂😂炒飯呢兩個都好鐘意佢既《豬肉乾》其實係臘腸來但好脆甜好似豬肉乾咁我地嘉鐘意😚魷魚我好怕又乾又老,蒸就最岩 軟身易咬👍🏻 最後椰汁西米露做ending完美 好簡單咁但我本身唔鐘意食架 ,係呢間我真係唔食唔得😍😍 12:00你地就可以去架食架喇😈 坐得好舒服😌
  • 醃酸辣鳳爪
  • 鮮芒果糯米飯
  • 泰國椰青
  • 冬陰公鮮蝦炒飯
2020-11-28 925 浏览
家庭聚餐在「泰屋」,點選四人午餐$368,免加一小費。有沙律、雞、魚、牛、湯,很豐富,而且份量不少!青木瓜沙律,爽脆木瓜絲,微酸帶點兒辣味道,還有香脆花生,的確是很開胃的前菜。椰汁鮮雞湯,椰香味飄揚,酸酸的味道,很具泰式風味,湯料甚豐,嫩滑雞肉與菇菌。鹹魚炒芥蘭,豐富的鹹鮮味道,青綠芥蘭很爽脆嚼勁口感! 黃咖哩牛筋腩,牛筋腩稔而不爛,香甜的黃咖哩汁送飯一流!泰式鮮魚爐烏頭,富有泰國特色的爐烏頭,魚味鮮,伴粉絲、多款配菜與豬肉碎丸,十分冶味!青檸梳打與朱古力奶
家庭聚餐在「泰屋」,點選四人午餐$368,免加一小費。

有沙律、雞、魚、牛、湯,很豐富,而且份量不少!

青木瓜沙律

椰汁鮮雞湯

鹹魚炒芥蘭,豐富的鹹鮮味道,青綠芥蘭很爽脆嚼勁口感!

鹹魚炒芥蘭

黃咖哩牛筋腩,牛筋腩稔而不爛,香甜的黃咖哩汁送飯一流!

青檸梳打與朱古力奶

2020-11-28
青木瓜沙律
椰汁鮮雞湯
黃咖哩牛筋腩
旺角泰屋食材大部份由泰國直送,大廚亦係泰籍主理,味道正宗,環境舒適開揚------1. 泰式魷魚沙律 $98 7.5/10魷魚爽口彈牙,酸酸辣辣調味好開胃😋再配搭清甜車厘茄同瓜,十分適合作為開胃菜2. 泰式青檸鮮魚爐 $178 9/10熱騰騰既原條烏頭多肉少骨,肉質厚實鮮滑,吸了滿滿既冬蔭公湯底,酸酸辣辣,抵食🤤3. 越式牛尾煲 $108 8/10牛尾塊唔太腍身,比較彈牙有咬口,酸酸甜甜嘅汁有d似咕嚕肉汁,好入味👍🏻但牛尾比較酥,怕嘅朋友要三思一下4. 紅豆奶茶 $30 9/10奶茶底香滑加上又軟又甜嘅紅豆,有總食緊甜品嘅感覺,好滿足🥰5. 香茅茶 $28 7/10味道很濃,少少甜

------
1. 泰式魷魚沙律 $98 7.5/10
泰式魷魚沙律

2. 泰式青檸鮮魚爐 $178 9/10
泰式青檸鮮魚爐

3. 越式牛尾煲 $108 8/10
越式牛尾煲

4. 紅豆奶茶 $30 9/10
奶茶底香滑加上又軟又甜嘅紅豆,有總食緊甜品嘅感覺,好滿足🥰
紅豆奶茶

越式牛尾煲
紅豆奶茶
香茅茶
2020-11-27 75 浏览
是晚與朋友去旺角,順道用膳,一於食泰菜。辣椒膏炒海鮮 - 份量十足,有兩隻大青口,還有蝦、蜆肉、魷魚等,夠鮮,配微辛辣惹味的辣椒膏令人吃不停口。清邁鐵板蠔仔蛋 -有別一般鐵板蠔仔蛋給人很油膩的感覺,這個用上很多蛋,一點都不覺油膩,蠔大隻兼粒粒飽滿,十分足料,點些醬汁更顯鮮味。香葉海鮮粉米粉 - 米粉炒得乾濕度適中,有青口、魷魚、蝦等,還有多款配菜,豐富非常,再加入金不換炒,更香更富風味。還有馬拉盞炒芥蘭 。作為海鮮愛好者,這頓泰式海鮮餐讓人滿足。
是晚與朋友去旺角,順道用膳,一於食泰菜。

辣椒膏炒海鮮 -

清邁鐵板蠔仔蛋 -

香葉海鮮粉米粉 -

還有馬拉盞炒芥蘭 。

作為海鮮愛好者,這頓泰式海鮮餐讓人滿足。
2020-11-25 32 浏览
我想食泰國野, 但又唔想去到咁遠朋友就即刻諗起係MK既D間泰屋, 朋友話又就腳又好味, 人地幫我諗埋梗係好啦環境都幾有泰式風情我地上到去六點三, 所以我係第三枱客, 座位都幾舒服, 有距離感, 又安全傾得又開心醃酸辣鳳爪-$78首先叫左個開胃菜先, 酸酸辣辣, 夠晒開胃, 而且鳳爪都幾多隻, 而且都幾入味, 好味, 有抵既感覺串燒沙爹-$85食泰菜又點可以冇串燒呢, 所以我地諗都冇諗過就叫左, 又幾好味, 牛肉牛味重, 而且唔靭, 而雞就係一股獨特既香味, 配埋佢地既秘製沙爹, 如果唔係之後仲有好多野食, 我一定會叫多半打辣椒膏肉碎炒河-$72D個係有D辣, 但食泰菜點可以唔辣? 辣先好味, 辣先開心! 而且佢唔會係死辣, 係辣得幾有層次, 完全唔會蓋住其他既味道, 值得一提係佢用粗河粉黎炒, 我好鐘意D個口感, 夠誠意!飛天通菜-$72食左咁多肉梗係要食返個菜啦, D個菜炒得夠鑊氣, 少少辣, 多多好味!朋友想飲汽水, 我就梗係叫返杯泰菜特色既珍多冰啦!總結係又就腳又好味, 朋友推薦得好, 我都讚左佢幾次, 真心好味!
我想食泰國野, 但又唔想去到咁遠
朋友就即刻諗起係MK既D間泰屋,
朋友話又就腳又好味, 人地幫我諗埋梗係好啦
環境都幾有泰式風情

醃酸辣鳳爪-$78

串燒沙爹-$85

辣椒膏肉碎炒河-$72

飛天通菜-$72
朋友想飲汽水, 我就梗係叫返杯泰菜特色既珍多冰啦!

2020-11-24
2020-11-25 194 浏览
疫情關係好耐冇見過我啲朋友!難得約出黎食飯,梗係要搵間坐得舒服、食物質素好、份量大、又大眾化價錢d既餐廳啦。🤓今次揀左🇹🇭泰式餐廳 - 「泰屋」🗾泰屋地點方便,泰屋位於旺角726呢楝大廈,成楝大廈好多餐廳。1845黎到餐廳,可能因為時間仲早,所以都冇咩人,餐廳地方都算幾闊落。- (推薦指數 最高 : 😋😋😋😋😋)開胃前菜泰式生蝦刺身 (推薦指數 : 😋😋😋😋)🦐生蝦新鮮爽口,調味調得唔錯,酸辣多蒜🌶辣得幾惹味,岩哂我依啲唔太食得辣嘅人👍🏼醃酸辣鳳爪 (推薦指數 : 😋😋😋)無骨辣鳳爪爽口,配泰式酸辣醬,開胃首選主菜青咖哩牛 (推薦指數 : 😋😋)怕辣嘅我,揀左青咖哩。青咖喱椰汁味都幾重,要唔太辣嘅,依個青咖喱辣度就岩岩好🌶,但啲咖喱偏稀身。牛肉就淋淋地,我不太推介。咖哩入面都有唔同配料,西蘭花🥦、紅蘿蔔🥕、洋蔥🧅 etc. 。咖喱配埋蒜蓉包絕配😍香蔥蒜蓉包(4件) (推薦指數 : 😋😋😋😋)蒜蓉包外脆內軟,再用黎蘸咖哩一流!食泰國野點可以唔叫咖喱配埋蒜蓉包😜冬蔭功鮮蝦湯(細) (推薦指數 : 😋😋😋😋)冬蔭功湯辣度同酸度都岩岩好,酸酸辣辣好開胃,再配埋啲泰式香料,味道十分好。湯既配料

今次揀左🇹🇭泰式餐廳 - 「泰屋」

(推薦指數 最高 : 😋😋😋😋😋)

開胃前菜
泰式生蝦刺身 (推薦指數 : 😋😋😋😋)
泰式生蝦刺身

醃酸辣鳳爪 (推薦指數 : 😋😋😋)
無骨辣鳳爪爽口,配泰式酸辣醬,開胃首選
醃酸辣鳳爪

主菜
青咖哩牛 (推薦指數 : 😋😋)
青咖哩牛

香蔥蒜蓉包(4件) (推薦指數 : 😋😋😋😋)
香蔥蒜蓉包(4件)

冬蔭功鮮蝦湯(細) (推薦指數 : 😋😋😋😋)
冬蔭功湯辣度同酸度都岩岩好,酸酸辣辣好開胃,再配埋啲泰式香料,味道十分好。湯既配料有大蝦🍤、蕃茄仔🍅、鮮菇。不過隻蝦唔係好新鮮。冬蔭公湯(細)都夠我地5個人飲,都幾抵飲。🤤
冬蔭功鮮蝦湯(細)

泰式沙嗲(豬&牛) (推薦指數 : 😋😋)
肉質麻麻,沙嗲Ok
泰式沙嗲(豬&牛)

泰式炒粉絲 (推薦指數 : 😋)
粉絲太淋,配料有蝦🍤、青口、魷魚🦑。份量都大碟,味道麻麻。
泰式炒粉絲

馬拉盞炒通菜 (推薦指數 : 😋😋😋😋)
次次食泰國野都會叫馬拉盞炒通菜。通菜炒得幾好味,夠鑊氣。馬拉盞炒通菜就少少鹹🤏多多脆。
馬拉盞炒通菜

原個菠蘿海鮮炒飯 (推薦指數 : 😋😋😋)
原個菠蘿 🍍配炒飯,賣相已經夠吸引😎
配料都好豐富,海鮮加肉鬆、腰果、葡萄乾。唯一要扣分既係啲飯炒得唔夠乾身。
原個菠蘿海鮮炒飯

明爐冬蔭功盲鰽 (推薦指數 : 😋😋😋)
明爐配冬蔭功湯味道略淡,不過盲鰽啲肉鮮甜嫩滑。
明爐冬蔭功盲鰽

整體黎講價錢都算好抵食, 每樣嘢食都唔係好貴,而且份量都算大份。

Instagram : itisheika
味道 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地點 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 : 👍🏻👍🏻👍🏻
服務 : 👍🏻👍🏻👍🏻
衛生 : 👍🏻👍🏻👍🏻
抵食 : 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
泰屋 Sawadee Thai (旺角)
旺角彌敦道726號2樓
2020-11-15
泰式生蝦刺身
冬蔭功鮮蝦湯(細)
  • 醃酸辣鳳爪
2020-11-25 35 浏览
正宗泰國🇹🇭嘢,喺旺角就有一間! 餐廳係二樓, 座位都好多又寬敞,仲有一排窗口位,十分開陽,同朋友們一齊嚟食都可以喎。 冬蔭公鮮蝦湯($88)泰國菜唔少得酸酸辣辣嘅,冬蔭公湯, 蝦🦐肉質彈牙,湯嘅配料亦好多,香菇、蕃茄仔、香茅、香菜等,一啲都唔會馬虎泰式辣汁炸盲鰽 ($178)炸到條魚好似飛起咁,望落顏色鮮艷吸引, 食落酸甜香脆, 魚肉非常嫩滑。 廚師仲特意將魚肉切成薄片炸,更容易入口。泰屋三星炒飯 ($88)喺勁足料嘅炒飯~~ 有鮮拆嘅蟹肉,一條條鮮白色喺炒飯上,仲有魷魚片及爽口鮮蝦。 飯就炒得金黃色,粒粒分明又香口。椰汁西米糕 ($26)好大粒嘅椰子西米糕,甜蜜蜜的,為完美嘅泰國餐畫上句號

冬蔭公鮮蝦湯($88)

泰式辣汁炸盲鰽 ($178)

泰屋三星炒飯 ($88)

椰汁西米糕 ($26)
好大粒嘅椰子西米糕,甜蜜蜜的,為完美嘅泰國餐畫上句號
  • 泰式辣汁炸盲鰽
  • 泰屋三星炒飯
  • 泰國椰青
2020-11-24 42 浏览
出唔到國就喺香港食啦😘今日搵左間旺角既泰國餐廳,個名都幾有趣!ᔕᗩᗯᗩᗪEE🇹🇭餐廳座位都好舒適闊落,一坐低就即刻梗係要食我最鍾意嘅菠蘿🍍海鮮炒飯(非常足料👍🏻份量十足)朋友仲嗌左一碟飛天炒通菜🥗(好夠鑊氣非常有泰國風情)黑椒牛柳粒真係好夠味😘冇得頂😋食飽飽都忍唔住再叫四式甜品🍮(椰汁西米糕、芋頭糕、大菜糕、班蘭糕~每一款都各有特色,好難決定到邊一款比較好味!)依一個餐廳一定會再有下次
(非常足料👍🏻份量十足)
朋友仲嗌左一碟飛天炒通菜🥗
(好夠鑊氣非常有泰國風情)
黑椒牛柳粒真係好夠味😘冇得頂😋
食飽飽都忍唔住再叫四式甜品🍮
依一個餐廳一定會再有下次
2020-11-23 59 浏览
今日同女朋友出旺角行街,今日出街食飯既次數真係10隻手指數得哂,女朋友想食泰國野,所以上openrice search 一 search,見到呢間d評語唔錯,就同女朋友過左黎食晚飯~疫症好返d,d人都敢出黎食返野,個晚7點左右,餐廳都8成full,跟住餐牌都好有泰式圖案既風味~咁野食選擇方面林羅滿目,揀左好耐先諗到想食咩,太耐冇出過黎食🤣馬拉盞炒通菜食泰國菜通常都會食既一道菜,份量幾多,有鑊氣冬蔭功好想去泰國飲😭唔知幾時先去到😭不過呢間既冬蔭功都幾好味,唔會太辣,唔會太creamy,有泰國既水準,同埋成碗都係料豬牛串燒熟成程度唔錯,唔會太韌,配埋個醬汁一流,如果可以熱多少少就perfect羊架有成3,4舊!配埋咖喱+鐵板上,好惹味總括黎講,質素幾好,希望疫症快d好😭可以快d去到旅行!

馬拉盞炒通菜
食泰國菜通常都會食既一道菜,份量幾多,有鑊氣
冬蔭功

豬牛串燒

羊架有成3,4舊!配埋咖喱+鐵板上,好惹味

總括黎講,質素幾好,希望疫症快d好😭可以快d去到旅行!
2020-10-25