2022-10-16 341 浏览
舊年響旺角分店發現秋刀魚刺身 只需要百幾蚊好抵食又新鮮,心裡已暗bookmark下年又再嚟食。秋季到上禮拜路過黃埔地鐵站發現附近開了新分店,秋刀魚刺身promotion仲要又平左只係$98急不及待即刻book晚餐。10月中秋刀魚未夠肥美但堅新鮮,價錢平師傅都唔會hea做好擺盤都好靚最後點左兩份壽司點咗本鮪(吞拿魚腩)三味壽司($118)🍣蝦三味壽司🍣($98)新鮮啖啖肉師傅手勢比等上中環日本🇯🇵餐廳 熱食方面鰻魚飯汁幾好味燒雞翼Juicy由香口,帶小朋友嚟都可以考慮熱食!整體good,期待10月底再嚟encore秋刀魚刺身

急不及待即刻book晚餐。

最後點左兩份

師傅手勢比等上中環日本🇯🇵餐廳

整體good,期待10月底再嚟encore秋刀魚刺身
2022-10-09
2022-09-16 841 浏览
早前參加 • 🇯🇵 江戶壽司秀• 舉辦的《京都の夜》💕,除了可以穿和服打卡,更可以穿著和服品嚐期間限定的京都和風廚師發板哦~🇯🇵 江戶壽司秀有3間分店,店內裝潢高雅,貫徹高級日本料理店風格。到訪當天,由日本師傅親自介紹菜式,並講解京都食材和料理的特別之處,好好地上了一課呢🥰~ 「 京都の夜• 京都和風廚師發板 🍣$1300/位」 _京都茄子&萬願寺甜椒伴鮑魚 前菜味道帶酸,吃起來比較開胃。鮑魚軟彈,調味不俗。 _京都生湯葉配生紫菜•新銀杏&才卷海老•炸鮎魚蓼蛋黄味噌包 賣相吸引的擺盤😆,生湯葉即是豆皮,口感滑溜兼豆味香濃。頓時之間,有回到京都吃豆腐鍋的感覺。海老味濃彈牙,深得我心。鮎魚則是時令食材,炸後香脆可口😚。 _刺身3點 今晚的刺身有鰆魚、帆立貝和中拖羅。帆立貝非常新鮮,拍打一下的話,更會看到貝肉收縮哦~中拖羅脂肪豐盈😍,滿滿的油脂甘香。_鱧魚湯 鱧魚葛打配三結葉,魚肉鬆軟,湯頭帶有青柚子和梅肉香,味道清純又特別。 _時令壽司4款 壽司有北寄貝、平目魚、深海池魚 和 秋刀魚😝,壽司飯酸度適中,當中我最愛炙燒過的平目魚,燒後味道更濃。 _海老釀京都小蕪菁菊花 考師傅刀工的小蕪菁,造

「 京都の夜• 京都和風廚師發板 🍣$1300/位」

_京都茄子&萬願寺甜椒伴鮑魚

前菜味道帶酸,吃起來比較開胃。鮑魚軟彈,調味不俗。

_京都生湯葉配生紫菜•新銀杏&才卷海老•炸鮎魚蓼蛋黄味噌包

_刺身3點

_鱧魚湯

_時令壽司4款

_海老釀京都小蕪菁菊花

考師傅刀工的小蕪菁,造型優雅。蕪菁即是蘿蔔,而蘿蔔內藏有充滿蝦香的內餡🦐,好有驚喜呀~

_時令壽司4款

再有4款壽司,分別是北寄貝、小肌魚、海膽和醬油漬赤身。海膽新鮮幼滑,赤身則味道帶酸😌。

_沙田魚乾湯素麵

清澈的魚湯,竟傳來濃濃的沙田魚香😳,味道有驚喜! 素麵滑溜溜,一口就吃完了🤣~

_宇治抹茶豆腐

最後當然要吃抹茶甜品🍵,抹茶可是京都的名物呢。豆腐質感實在不易散,配上黑蜜大豆粉和紅豆🫘,甜度更高更好~
2022-09-14
2022-09-10 314 浏览
對於一間新餐廳好多時都泡與觀望及期望的態度去試,今次去訪呢一間亦都不為例外。。。當日午餐我揀來了10件江戶特上壽司盛合HK$198(當中包括有赤身/中吞拿魚/油甘魚/時令魚三款/北寄貝/墨魚/赤蝦/玉子)席間廚師有在我面前把魚生切件,但又不知為何要搬離我面前將再手握壽司製作過程移師到另一段我看不到的位置,真有點兒費解~整體上食物感覺只屬一般,鮮味亦緊屬於合格,自己亦明白以HK$200的交易吃上10件壽司,出色點是有限度,故此自己覺得吃一次已足夠了,如果特意去試應該不用了~

午餐
2022-09-06 389 浏览
之前有去過尖沙咀分店食夜晚,非常滿意,所以諗住經開食個lunch 壽司,12:00入到去,全店一個客人都冇,店員首先就話只有門口位,因為12:30有20人booking, 咁好啦,門口都ok, (之後發現原來佢哋有另外一邊係可以俾人坐,只係冇offer俾我地)坐低,我哋叫左一個所謂omakase $680 同 $480,不嬲都覺得香港大部份omakase 都其實係鮨店set, 即係會寫低有刺身 x n 件,握壽司x n 件,之後每樣切,擺盤,上碟。只係因為香港人叫呢種做omakase, 咁都冇乜大問題,問題係,呢間店,入面4個師傅,全部極度懶,成間店得一枱兩個客,佢哋竟然將所有刺身同壽司嘅魚同一時間切曬,之後先慢慢上先付,所有魚貝類就咁放喺室溫對住個成日開開關關嘅大門。當我問佢,師傅,點解要一早切曬所有刺身壽司魚貝件嘅?佢夠姜答我,因為要回溫,我好想講,到啲刺身同壽司上枱嘅時候,佢所謂回溫已經回到啲嘢就嚟溶。白蝦係最慘嘅因為食到簡直係一pat毫無鮮味同質感嘅野,所有魚入邊只有兩件係唔腥,(冇味,唔代表好食),其他全部腥到要攞水送。點解要用水,因為佢哋連啲茶都有古怪嘅味道,我估應該係冇洗

成間店得一枱兩個客,佢哋竟然將所有刺身壽司嘅魚同一時間切曬,之後先慢慢上先付,所有魚貝類就咁放喺室溫對住個成日開開關關嘅大門。

當我問佢,師傅,點解要一早切曬所有刺身壽司魚貝件嘅?佢夠姜答我,因為要回溫,我好想講,到啲刺身壽司上枱嘅時候,佢所謂回溫已經回到啲嘢就嚟溶。白蝦係最慘嘅因為食到簡直係一pat毫無鮮味同質感嘅野,所有魚入邊只有兩件係唔腥,(冇味,唔代表好食),其他全部腥到要攞水送。點解要用水,因為佢哋連啲茶都有古怪嘅味道,我估應該係冇洗茶壺。

連最基本嘅手卷,佢都懶到連將蔥同埋黃瓜撈埋入魚都懶,就咁攞手拿起擺喺手卷入邊求其捲埋一齊,唔好諗住有什麼壽司之神嘅紫菜,淋到根本咬唔開,食到差唔多最尾見到個師傅攞咗20個碟,再將上面本來預先擺好嘅20堆Wasabi原封不動咁擺喺一個兜入邊,連1秒可以做起嘅Wasabi佢都要預先捏好,當然就唔好諗住啲北寄貝會係新鮮,又淋又冇鮮味,唔知死咗幾耐,

到最後食完買埋單佢哋嗰台所謂20人嘅客都係未到,時間已經12:50, 佢哋預備好晒俾20人用嘅嘢就咁就擺咗喺度50分鐘,如果佢哋真係有去食我祝佢哋身體健康。

我去鮨店從來都會尊重師傅同佢哋交流亦都會專心睇住佢哋準備食物,呢次係我唯一一次望都唔想望佢哋,只因為呢四個人根本唔可以叫做師父,請四個人三個喺度行行企企,剩返嗰個就將另一個師傅一早切左嘅魚貝件手震震咁擺上我哋個碟,之後再好唔專業咁去整壽司

連啲蔥揀都唔揀洗都唔洗就切,切完之後就咁掃啲剩返嘅落地。後邊個師傅同佢講:喂,揀下啲粗㗎啦,
都只係講吓,嗰啲蔥仲粗過雲吞麵檔嗰啲

強烈建議大家千祈唔好去試,佢哋啲師傅唔尊重自己亦都唔尊重舖頭。出咗門口好嬲,點解佢哋咁樣都可以做日本壽司師傅,咁岩見到佢哋舖頭請人,影到佢哋H R林小姐嘅電話,轉角打俾佢,希望佢會跟進啦,

始終尖沙咀嗰間一個師傅搞掂晒所有嘢,基本上係同一款魚貝類,但係好食太多,完全做到一間聲稱自己係日本過嚟嘅鮨店水準。

呢間咁嘅垃圾,四個師傅加兩個侍應,做到咁嘅樣,全部其實都可以炒。

要食千祈唔好食呢間店。
2022-08-31
三年多沒去日本🥹這幾年都好鍾意在香港到訪高質鮨店每次吃Omakase都至少千元起跳💸一兩個月才捨得吃一次🥲直到最近發掘了 @edosushishu 性價比極高晚巿Omakase最平才$480非常抵食😍一星期吃一次Omakase也毫無負擔🥰重點是食材沒有將貨就價依然保持高質素👍🏻👍🏻👍🏻🇯🇵Omakase「秀」 HK$680🥗前菜有枝豆、蕃茄、雞肉,非常開胃~🐟季節刺身6款✨深海池魚✨石垣鯛✨鮮帶子✨赤貝✨火灸鰆魚✨呑拿魚採用時令新鮮食材,魚生和貝類都超鮮甜、肉質嫩滑爽口🤤🤤🤤🍣手握壽司7件✨鱸魚壽司✨彷彿魚壽司✨白蝦壽司✨北寄貝壽司✨黑鯥壽司✨中拖羅壽司✨北海道海膽壽司壽司款款新鮮好味,舍利用上赤醋調味,酸度恰到好處❤️!黑鯥炙燒後香口鮮美,中拖羅入口即溶,北海道海膽鮮甜滋味😋😋😋🍙手卷1件✨吞拿魚腩蓉手卷🥣味噌湯用料豐富,配松葉蟹腳,鮮甜好喝🍮甜品牛奶布甸、黑糖吉士配芝麻紅豆
三年多沒去日本🥹
重點是食材沒有將貨就價
依然保持高質素👍🏻👍🏻👍🏻

🇯🇵Omakase「秀」 HK$680

🥗前菜
有枝豆、蕃茄、雞肉,非常開胃~

🐟季節刺身6款
✨深海池魚
✨石垣鯛
✨鮮帶子
✨赤貝
✨火灸鰆魚
✨呑拿魚

採用時令新鮮食材,魚生和貝類都超鮮甜、肉質嫩滑爽口🤤🤤🤤

🍣手握壽司7件
✨北海道海膽壽司

🍙手卷1件
✨吞拿魚腩蓉手卷

🥣味噌湯
用料豐富,配松葉蟹腳,鮮甜好喝

🍮甜品
牛奶布甸、黑糖吉士配芝麻紅豆

2022-07-20
2022-08-06 338 浏览
»《ᴇᴅᴏsᴜsʜɪsʜᴜ》生魚丼飯專門店 另有揚物、煮物、燒烤等星期一至五有套餐供應包括了味噌湯 沙律或蒸蛋 北海道自家製牛奶布甸想吃布甸的我 星期日跑來 空歡喜一場 ( ͒ ඉ .̫ ඉ ͒)坐在壽司吧檯,邊吃邊觀望師傅的手藝·
跟朋友各點了一份丼飯
食量小的女生可選擇飯少避免浪費❕-本鮪四色拖羅飯 $288雜錦魚生飯 $198-集結綜合刺身、帶子、甜蝦、鮭魚、鮭魚卵等我愛的元素於一身
甜蝦非常大隻 彈牙甘甜
刺身及帶子也都新鮮美味裡面的海鮮全部切粒 混合醋米飯吃 -本鮪丼滿滿拖羅看上去就相當美味豐盛~的魚料有赤身、中拖、大拖及吞拿魚蔥花碎,滿口油脂香其中一片鮪魚大腹用紫蘇葉包著吃 超喜歡這種吃法 可以堆疊出味蕾的美味重擊魚料有每日漁港直送*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
本鮪四色拖羅飯
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
»《ᴇᴅᴏsᴜsʜɪsʜᴜ》
生魚丼飯專門店 另有揚物、煮物、燒烤等

星期一至五有套餐供應
包括了味噌湯 沙律或蒸蛋
北海道自家製牛奶布甸

坐在壽司吧檯,邊吃邊觀望師傅的手藝

跟朋友各點了一份丼飯
食量小的女生可選擇飯少避免浪費❕
本鮪四色拖羅飯 $288
雜錦魚生飯 $198

集結綜合刺身、帶子、甜蝦、
鮭魚、鮭魚卵等我愛的元素於一身
甜蝦非常大隻 彈牙甘甜
刺身及帶子也都新鮮美味
裡面的海鮮全部切粒 混合醋米飯吃
本鮪丼滿滿拖羅看上去就相當美味
豐盛~的魚料有赤身、中拖、大拖
及吞拿魚蔥花碎,滿口油脂香
其中一片鮪魚大腹用紫蘇葉包著吃
超喜歡這種吃法 可以堆疊出味蕾的美味重擊

魚料有每日漁港直送
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
本鮪四色拖羅飯
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
2022-07-24 437 浏览
📍江戶壽司秀江戶壽司秀分別有三間分店,旺角丶尖沙咀丶黃埔,今次就嚟咗黃埔分店試吓因為上次經過見到門口裝修好靚 😙,佢哋嘅價錢其實好親民,唔好俾人門口嘅裝修嚇親,Lunch set 最平由$118起已經有交易,我今次就試咗一個精選壽司10貫,Omakase有$480/$680/$980 選擇,呢個價錢性價比好高‼️‼️,全日供應晏晝同夜晚一樣價錢,想知係咩就繼續留意睇落去啦👇 不過提大家一樣嘢唔同分店嘅餐牌同價錢都唔一樣,所以大家要注意 ⚠️—————————————-————全部套餐都會均有👅味噌湯丶沙律丶蒸蛋丶北海道自家製牛奶布甸—————————————-————👅 精選壽司10貫 $198時令鮮魚3款 / 中吞拿魚 / 赤身 / 油甘魚 / 赤蝦 / 北寄貝 / 墨魚 / 玉子整體嚟講我覺得好唔錯,壽司飯嘅溫度啱啱好,魚生都好新鮮,我覺得較為出色嘅係中吞拿魚丶赤身丶燒紅衫魚,中吞拿魚啱啱好又唔會太膩,又啱啱可以入口即溶👍,當然梗係唔夠中吞拿魚肥,但係魚味好重,其他貝類都好鮮甜,整體嚟講呢個色係值得一試抵食,$198呢個價錢食壽司郎都要啦但如果唯一要講嘅我覺得係師傅唔夠熱情🙈,如果佢清
📍江戶壽司

全部套餐都會均有
👅味噌湯丶沙律丶蒸蛋丶北海道自家製牛奶布甸
👅 精選壽司10貫 $198

但如果唯一要講嘅我覺得係師傅唔夠熱情🙈,如果佢清楚講明每一件壽司嘅名稱就會更加好
👅 美國牛肉釜飯 $168

呢個係我朋友叫嘅我試咗少少🤏,我初頭仲笑佢喺呢啲地方叫個牛肉飯😂😂,但點知嚟到又OK喎,買相仲要超靚,牛肉好淋好有咬口又有牛肉味,中間仲會有隻蛋可以撈飯,整體來講呢個飯都好食,但係我相信無乜人會喺呢度叫牛肉飯囉 🙈
—————————————-————
環境 - 同朋友傾偈約會一流高貴而不失禮的地方,餐廳環境極度舒服尤其是係黃埔分店因為啱啱新開,
2022-07-20 1227 浏览
呢間餐廳由日本空運各種新鮮水產到港,務求令每位顧客以相宜嘅價格,品嚐正宗「江戶時期」手藝🇯🇵🥢秀吉 ($980)💗前菜1️⃣水果蕃茄:蕃茄鮮艷多汁,以適量岩鹽激發其鮮甜2️⃣豆池魚南蠻漬:先將豆池魚炸香,然後用南蠻醋醃漬,醋入面加入辣椒、洋蔥、蔥等,口味微酸清爽3️⃣合桃小女子:小魚乾酥炸後,以甘醇醬油熬煮入味,再拌上核桃同白芝麻,甜中帶鹹💗鮑魚磯煮鮑魚爽嫩腍滑,帶醬油甘甜同陣陣清酒味,加入菊花瓣增加香味💗刺身4款1️⃣平目:薄切平目肉質爽口,魚味較清淡,捲入蔥花、蘿蔔蓉、酸汁啫喱,有開胃提鮮作用2️⃣北海道白象拔蚌:師傅先拍一拍令象拔蚌神經收縮,味道爽脆鮮甜3️⃣鰆魚:鰆魚加上岩鹽火炙,魚味濃郁,肉質鮮嫩細滑4️⃣中拖羅:中拖羅肥厚綿密,最讚係完全冇根,魚鮮同魚油脂恰到好處💗煮物鹽燒香魚皮脆鹹香,魚肉嫩滑細緻,蘸上檸檬汁或醋汁提鮮,不過要小心魚刺較多💗壽司6貫1️⃣鱸魚:鱸魚潔白通透,肉質偏爽滑,加入用火槍燒香嘅烏魚子增強魚鮮味2️⃣鮮帶子:帶子柔嫩鮮爽,慢慢咀嚼感受到一絲絲肉3️⃣牡丹蝦:牡丹蝦鮮爽黏糯,味道甜美,放上用火槍燒香嘅蝦膏4️⃣大拖羅:大拖羅肥美柔嫩,口腔充滿濃郁甘香嘅魚油脂,入口即溶5️⃣赤鯥:赤鯥鮮嫩柔滑,微微火

🥢秀吉 ($980)
💗前菜

牡丹蝦

大拖羅

5️⃣赤鯥:赤鯥鮮嫩柔滑,微微火炙魚皮後激發油脂香
赤鯥

6️⃣北海道馬糞海膽:馬糞海膽呈橙黃色,口感厚滑Creamy,鮮味甘甜。用上香脆海苔包裹做成軍艦

💗炸物
釀蟹蓋表面舖上一層金黃酥香嘅麵包槺,內𥚃扒出一梳梳鮮嫩香甜嘅蟹肉,以蛋黃、日本魚肉、大蔥絲、紅蘿蔔絲、冬菇片混合而成,層次非常豐富。蘸上鰹魚昆布汁,味道更鮮
釀蟹蓋

💗味噌湯
味噌湯加入蟹腳、白蘿蔔、紅蘿蔔、大蔥絲煮成,鹹中帶鮮甜
味噌湯

💗甜品
糖水晶包煙韌有彈性,帶陣陣黑糖甜味,內𥚃係幼滑嘅吉士醬;紅豆糯米糍煙韌軟糯,外層沾滿白芝麻
2022-07-17
赤鯥
釀蟹蓋
味噌湯
甜品
江戶壽司秀 𝗘𝗱𝗼 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗵𝘂 🎌星期日周圍都人山人海,今次揀咗去黃埔覓食🤣 黃埔泊車方便,人流亦都比較少☺️ 「江戶壽司秀」除咗喺黃埔有分店之外,喺旺角同尖沙咀都營業左一段時間。黃埔新裝修,開咗冇幾耐😍上網見到裝修幾靚就早一個星期𝗯𝗼𝗼𝗸咗枱啦😛😛一開門就見到佢地嘅𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗕𝗮𝗿,大概有𝟭𝟲個位置,當日去到亦都坐咗一半左右。餐廳面積相當闊落,裏面仲有間𝗽𝗿𝗶v𝗮𝘁𝗲 𝗿𝗼𝗼𝗺添❤️ 餐廳除咗有𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘂,亦都有普通壽司、日本料理單點嘅餐單。客人可以隨心𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿。我哋叫咗𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘂 『秀 』𝗛𝗸$𝟲𝟴𝟬𝗽𝗽。分別有前菜、六款季節刺身、七貫壽司、手卷、湯、甜品。→ 🥗前菜 ←免治雞肉丸🐥- 雞肉丸上面有大量洋蔥,同個雞肉丸好夾!不過作為前菜嘅話,稍為有啲太重味。→ 🎣刺身 ←帆立貝🐚赤貝🐚- 頭兩種貝類比較淡身,要靠醬汁去調出鮮味。長崎縣深海池魚🐟- 中規中矩嘅池魚,鮮味但未去到𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲。兵庫縣鰆魚🐠- 鰆魚有驚喜🤤🤤輕輕咁炙燒咗,質地好柔軟但又充滿魚油☺️𝘆𝘂𝗺𝗺𝘆😋千葉縣沙甸魚🐡- 造法幾特別,將沙甸魚切碎再做適量嘅調味,充分將沙甸魚嘅鮮味
江戶壽司秀 𝗘𝗱𝗼 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗵𝘂 🎌

→ 🥗前菜 ←
免治雞肉丸🐥

→ 🎣刺身
帆立貝🐚
赤貝🐚
- 頭兩種貝類比較淡身,要靠醬汁去調出鮮味。

長崎縣深海池魚🐟
- 中規中矩嘅池魚,鮮味但未去到𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲。

兵庫縣鰆魚🐠

千葉縣沙甸魚🐡
- 造法幾特別,將沙甸魚切碎再做適量嘅調味,充分將沙甸魚嘅鮮味帶咗出嚟!

長崎縣赤身🐟
- 應該係六款裏面我最鍾意嘅刺身😋 好柔軟嘅赤身,只需要加少少醬油就能夠充分發揮到佢嘅鮮味😋😋😋正❗️

→ 🍣壽司
靜岡縣鱸魚🐟
伊豆金目鯛🐠
北海道北寄貝🐚
富山縣白蝦🦐
青森縣鯖魚🐡
長崎縣中拖羅
北海道馬糞海膽
- 個人覺得壽司刺身出色,全部魚類、貝類、蝦都好新鮮☺️🍙 海膽好新鮮呀‼️
- 舍利調味帶甜微酸,可以帶多少少鹹味就更好😛 呢個味道嘅舍利需要配重身魚,同拖羅好夾❣️但同其他魚類就差少少。
- 最奇怪係,頭三貫壽司壽司飯係暖接近熱嘅😂😂😂唔知道師傅有冇察覺到😅 到後面嘅壽司飯就開始涼返啲正常返🤣🤣🤣

→ 🍙手卷←
香蔥吞拿魚腩手卷
- 師傅會問客人鍾意多蔥定係少蔥而去製作。我就帶咗少蔥,手卷唔錯,幾滿足😋

→ 🍲湯 ←
日式鯛魚湯
- 鯛魚湯有驚喜!好濃郁🤤🤤🤤 仲有魚肉喺裏面添!

→ 🍨甜品
和果子 - 焦糖吉士 & 芝麻福餅

當然我哋都有叫到清酒🍶,清酒價錢相宜,𝟳𝟮𝟬𝗺𝗹大概價錢係𝗛𝗸$𝟯𝟬𝟬+,但款式唔多。我哋當日想叫一支𝟳𝟮𝟬𝗺𝗹 𝘀𝗮𝗸𝗲,但只有一款有貨🥲有少少失望🙍🏻

總括嚟講,個𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲唔錯❣️無論係員工同師傅嘅服務都好好👍🏻 菜式好豐富🤩🤩🤩 性價比高,食到好飽❗️但我哋最後仲叫咗個燒魚乾去送酒😛 有興趣就快啲訂枱啦❣️
2022-06-12 582 浏览
📌江戶壽司秀~紅磡紅磡新開張嘅壽司店 喺大阪設有總公司🍣喺香港亦都有幾間分店 店內環境舒適食材都係日本各縣搜羅空運到港✈️晚市去食價格非常相宜 但味道唔算特別出色不過一分價錢一分貨 就唔可以同其他高級嘅omakase店相比😉𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 秀 $𝟲𝟴𝟬包前菜、季節刺身六款、手握壽司七件、手卷一件、味噌湯、甜品🔸煮五目魚蛋🔸六款刺身刺身全部都係普通魚生 原汁原味冇話好特別😂長崎縣赤身宮城縣追波灣帶子深海池魚沙甸魚愛知縣知多灣白象拔蚌靜岡縣油甘魚🔸七款壽司鯖魚同左口魚都係我最愛 油香十足😍但係食咗嘅北寄貝同海膽都偏腥 唔夠新鮮🙃長崎縣中拖羅富山縣白蝦青森縣八戶鯖魚左口魚北海道馬糞海膽伊豆金目鯛北海道北寄貝🔸蟹湯個湯有驚喜 竟然入邊有松葉蟹腳🦀味道鮮甜 不過有少少鹹🔸牛乳布甸作為飯後甜品一流 牛乳味香濃🍼💡整體嚟講 食品同價格係成正比😂除咗omakase 仲有得單點壽司set師傅同客人唔算多互動 如果budget有限可以一試omakase體驗~✄------------------------------✄整體味道😋: 6/10性價比💵: 7/10 打卡指數😍: 6/10 環境服
📌江戶壽司秀~紅磡

紅磡新開張嘅壽司店 喺大阪設有總公司🍣
喺香港亦都有幾間分店 店內環境舒適
食材都係日本各縣搜羅空運到港✈️
晚市去食價格非常相宜 但味道唔算特別出色

𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲 秀 $𝟲𝟴𝟬

包前菜、季節刺身六款、手握壽司七件、手卷一件、味噌湯、甜品

🔸煮五目魚蛋

環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 6.5/10

🍴: 江戶壽司秀 Edo Sushi Shu
📍: 紅磡民泰街53-73及73A-C號地舖
🔍: 12:00-22:00 (Mon-Fri); 12:00-23:00
📍: 旺角山東街53號地舖

#hkhungryfoodie日式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodie壽司
2022-06-10 385 浏览
#江戶壽司秀 現在很流行食 omakase 但質素和價錢都有很大出入,所以大家要做下功課,如果唔係就會食得唔開心🙃前兩天吃了一餐壽司🍣 既 omakase ,CP 值好高,所以要推薦一下這家壽司店☺️這家 omakase 有3款set 提供,價錢你 $480/$680/$980😗我點了$680 中間價位,有以下多種食物,真心打食,重點係極度新鮮,特別是大元貝,廚師用手撕開,所以你會食到一條條絲既質地,似干貝一樣,非常甜☺️☺️北寄貝我平時食開都可能係冇乜質素既紅色那款,通常趙唔難,但這次是空運新鮮到,極爽口和超鮮甜,廚師不停講解和友善的款待,實在享受美食又可與廚師朋友互動。其他的都非常好味,請看圖☺️☺️☺️前菜櫻花蝦配炸豆腐刺身愛知縣白象拔蚌岩手縣帆立貝鹿島島飛魚長崎縣深海池魚千葉縣沙甸魚長崎縣赤身壽司靜岡縣鱸魚伊豆金目鯛北海道北寄貝富山縣白蝦青森縣鯖魚長崎縣吞拿魚腩北海道馬糞海膽手卷香蔥吞拿魚手卷湯松葉蟹味噌湯甜品和果子-焦糖吉士-芝麻福餅前菜櫻花蝦配炸豆腐刺身愛知縣白象拔蚌岩手縣帆立貝鹿島島飛魚長崎縣深海池魚千葉縣沙甸魚長崎縣赤身壽司靜岡縣鱸魚伊豆金目鯛北海道北寄貝富山縣白蝦青森縣鯖魚長崎縣

櫻花蝦配炸豆腐

松葉蟹味噌湯

和果子
-焦糖吉士
-芝麻福餅

江戶壽司秀 (民泰街) (紅磡)
紅磡民泰街53-73及73A-C號地舖
2022-05-30 355 浏览
係我食過之中最差嘅一間食Omakase !本身廚師發板係食廚師嘅廚師手工,禮貌招呼都冇,食品質素都冇,真係樣樣都冇,簡直係騙案!佢哋完全唔清楚啲客有啲乜嘢係唔食得,唔係每一度出俾你!四,五道菜一次俾你,晚餐期間半小時冇人清潔枱,你半小時都都冇嘢食都冇人理你!一啲都唔專業!唔細心!侍應嘅回答冇禮貌!亦都唔好期望你食嘅嘢精緻!居酒屋質素比佢好!千幾蚊一位,確實係唔值,實在太多其他地方選擇!絕對唔考慮幫襯第二次!
係我食過之中最差嘅一間食Omakase !本身廚師發板係食廚師廚師手工,禮貌招呼都冇,食品質素都冇,真係樣樣都冇,簡直係騙案!佢哋完全唔清楚啲客有啲乜嘢係唔食得,唔係每一度出俾你!四,五道菜一次俾你,晚餐期間半小時冇人清潔枱,你半小時都都冇嘢食都冇人理你!一啲都唔專業!唔細心!侍應嘅回答冇禮貌!亦都唔好期望你食嘅嘢精緻!居酒屋質素比佢好!千幾蚊一位,確實係唔值,實在太多其他地方選擇!絕對唔考慮幫襯第二次!
2022-05-28 338 浏览
見新開張有少少期待今日得閒行過,就去食個下午茶就試下佢由於我之前已經食左晏,所以就無叫 d omakase set只係散叫左6件壽司加一件赤貝刺身基本質素 okay,除左三文魚子軍艦同埋件赤貝不知所謂 $58 嘅魚子又細又難食,千兩元氣都好過佢又平過佢$48 活赤貝刺身俾得個兩片加一條裙邊,又薄又無味,應該係冰鮮貨,違反商品說明條例話係「活」究竟哪來的自信,憑咩收呢個價錢幾個師傅件衫又污糟邋遢,明明開得個幾日埋單 $300 唔會有下次食壽司郎千兩都唔會再幫襯佢
見新開張有少少期待

今日得閒行過,就去食個下午茶就試下佢
只係散叫左6件壽司加一件赤貝刺身

基本質素 okay,除左三文魚子軍艦同埋件赤貝不知所謂

$58 嘅魚子又細又難食,千兩元氣都好過佢又平過佢

究竟哪來的自信,憑咩收呢個價錢

幾個師傅件衫又污糟邋遢,明明開得個幾日

埋單 $300
唔會有下次

壽司郎千兩都唔會再幫襯佢
2022-05-28
2022-05-22 320 浏览
同屋企人去試黃埔新店,本身都食過旺角分店,所以都有品質保證,lunch set真係好抵食,叫咗$198精選壽司set, 新鮮好味小朋友唔食生野,叫咗鰻魚飯,竟然食哂成碗,相都唔記得影後記:記得探訪個廁所,小朋友好鍾意個廁所
2022-05-11 517 浏览
由裝修個時已經開始期待,以為會好貴,點知又唔係喎!Lunch最低食,百幾蚊有個set.以後唔洗去間連鎖店壽司舖食。lunch叫左壽司set,一個女仔食曬好飽,set仲有salad,湯同甜品,食物有質素之餘,百幾蚊就搞掂,入面環境都好舒服,如果唔係坐門口位的話,因為坐門口位個門開開關關,個背脊一定忽冷忽熱。始終開咗無幾耐,店好乾淨,員工服務都唔錯,細心,希望可以一直保持,有機會一定會再黎。Lunch set 有啲熟食揀,所以唔洗驚只有生野食😉我阿媽叫左饅魚飯,件饅魚份量足夠,正。
由裝修個時已經開始期待,
以為會好貴,點知又唔係喎!
Lunch最低食,百幾蚊有個set.
以後唔洗去間連鎖店壽司舖食。
lunch叫左壽司set,
一個女仔食曬好飽,set仲有salad,湯同甜品
食物有質素之餘,百幾蚊就搞掂,
入面環境都好舒服,如果唔係坐門口位的話,
因為坐門口位個門開開關關,
個背脊一定忽冷忽熱。
Lunch set 有啲熟食揀,所以唔洗驚只有生野食😉
我阿媽叫左饅魚飯,件饅魚份量足夠,正。