2019-04-16 196 浏览
今日中午約咗同事在金巴利道26號食飯,是上樓舖叫🎈殿大喜屋🎈, 餐廳的裝修都算過得去,光光猛猛,但好像有一點日久失修的感覺餐廳中午以做定食為主,價錢都不算太貴,都是60-90元左右,semi buffet 形式, buffet選擇就是一般一般,麵豉湯,鱼彈,難翼,沙律飲品等。本人點了一個鰻魚丼($78), 這是唯一一個定食是沒有跟壽司的,感覺比較安心一點,餐的份量好大,配特製鰻魚醬汁,汁跟鰻魚的肉質很夾,配飯很好飲品方面我就再buffet吧選了一罐韓國茶飲,是熱的,真是有一點驚喜👏及一個麵豉湯其他同事的餐,看見也不過不失,但京燒比目鱼就好像過了火,差了一點點, 服務方面反應也很快,價錢0k啦,工作餐的好選擇,肯定食飽👌

本人點了一個

2019-04-16
2019-04-16 104 浏览
週六午市放題CP值很高!環境感覺不擁擠,比起其他餐廳,空間感算大,桌子也很大,可以擺多樣餐點。還有熱清酒、Haagen-Dazs冰淇淋吃到飽!每一道菜都沒有踩到雷,雖然不是說超好吃,但對於放題來說已經非常不錯了!沒吃過這麼厲害的日式放題,還會想再來光顧甚至介紹朋友一起來!
  • 雪糕
  • 薄燒牛肉
  • 和牛薄燒
  • 壽司
  • 清酒
  • 蟹肉日式蒸蛋
2019-04-14 277 浏览
呢日同個好可愛仲讀緊書嘅朋友仔來到吃放題,成個過程係好開心同埋愉快,大家對食物嘅喜愛令呢餐飯充滿愉悦。好環保嘅一間餐廳,採用微信掃描QR Code來點食品。只不過如果没有微信嘅又點呢?我見到都有啲點餸紙,問待應拿來用應該都冇問題嘅。可以吃嘅嘢實在太多,多不勝數。最先來到嘅拼盤刺身有三文魚,北寄貝,赤貝,北海道帶子,赤海蝦同埋甜蝦,吃完再encore多幾次。海膽手卷,海膽新鮮沒有腥味,好想吃多件。還有熱柜裡的熱菊花茶,清熱解渴。蒲燒鰻魚够厚有口感,豐腴不膩。榴槤炸彈,外皮香脆,入邊流心,濃郁榴槤味令人心花努放。蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱,造型特别,虎蝦都幾大隻,吃啫喱時有啤酒味滲出來吖。鮮奶燉木瓜清甜滋潤。熱嘅Latte有D甜,但並不影響我嘅味覺。燒菠蘿超級超級好味,又甜又juice.

蒲燒鰻魚够厚有口感,豐腴不膩。

榴槤炸彈,外皮香脆,入邊流心,濃郁榴槤味令人心花努放。

鮮奶燉木瓜清甜滋潤。

熱嘅Latte有D甜,但並不影響我嘅味覺。

燒菠蘿超級超級好味,又甜又juice.
2019-04-11 267 浏览
很久沒有吃放題了,挑了一間評價不錯的餐廳。這間食客可app點食物、方便又快捷。先來刺身,拖羅、三文魚、帶子和甜蝦都挺新鮮。平時最愛三文魚,但今次就覺得拖羅味道特別好。口感嫩滑,有入口融化的感覺。這間餐廳食物選擇較其他放提餐廳多,特別推介一試千層海膽杯、咖哩蟹、蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱、和牛薄燒和海燕窩椰汁燉木瓜。千層海膽杯有很多不同種類的魚生,口感豐富。咖哩蟹很惹味,份量又充足,胃口不大的話,兩個人點一個就足夠了。蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱賣相很精緻,虎蝦惹味又爽口,啤酒啫喱有淡淡的酒香。和牛薄燒和海燕窩椰汁燉木瓜皆值得一試。另外要讚是飲品種類,可見有很多選擇,難得是會提供數款熱飲!對於不太喜歡凍飲的我,真是喜出望外。甜品種類也很多,因為想留肚吃雪糕,我只挑了三款試試,都令人滿意,尢其芝士蛋糕芝士味濃郁。到最期待的雪糕了!必點自家制海鹽味和haagen-dazs新出的花果系列的Jasmine Raspberry and Pomegranate ,兩種口味都非常好吃啊,令人很滿足!

千層海膽杯有很多不同種類的魚生,口感豐富。

和牛薄燒和海燕窩椰汁燉木瓜皆值得一試。

2019-04-11 730 浏览
今晚約左班舊同事去尖沙咀食放題,未夠鐘門外已經好多人排隊當夠鐘入座時,所有人急急腳埋位,有d人埋頭苦幹在剔選食物入單,有d就走去自助bar攞食物和飲品。我哋都見到自助bar好多不同食物、飲品和甜品,還有很多種類既食物選單選擇,我哋都分頭行事,一d出去取食物,一d在剔選食物入單剌身拼盤:好大盤,有甜蝦、帶子、北寄貝和吞拿魚。甜蝦入囗好黏好甜,帶子需然唔係珍寶級,但唔太細粒,咬落好鮮甜,北寄貝食落幾爽囗,吞拿魚啖啖肉,味道甘甜美味海膽手卷:海膽味濃甘香不同選既壽司:不過不失,唔算難食蝦和菇天婦蘿:脆粉薄而脆,蝦肉唔梅好彈牙燒蝦和雞翼:蝦都係好彈牙,雞翼熱辣辣,外皮好脆和牛粒:好濃牛味,而且唔靱還有好多熟食選擇都好美味飲品方面都好多選擇,有不同款既果汁、汽水、梅酒、青酒和雞尾酒不同款式既生果:好新鮮甜美甜品:不同款式蛋糕和雪糕,有d好好味既甜品已經俾人攞晒呢間算係唔錯既放題店
今晚約左班舊同事去尖沙咀食放題,未夠鐘門外已經好多人排隊

剌身拼盤:好大盤,有甜蝦、帶子、北寄貝和吞拿魚甜蝦入囗好黏好甜,帶子需然唔係珍寶級,但唔太細粒,咬落好鮮甜,北寄貝食落幾爽囗,吞拿魚啖啖肉,味道甘甜美味

海膽手卷:海膽味濃甘香

海膽手卷

不同選既壽司:不過不失,唔算難食

蝦和菇天婦蘿:脆粉薄而脆,蝦肉唔梅好彈牙

蝦和菇天婦蘿

燒蝦和雞翼都係好彈牙,雞翼熱辣辣,外皮好脆

燒蝦

雞翼

和牛粒:好濃牛味,而且唔靱

和牛粒

還有好多熟食選擇都好美味

不同款式既生果:好新鮮甜美

甜品:不同款式蛋糕雪糕,有d好好味既甜品已經俾人攞晒

呢間算係唔錯既放題

2019-01-09
海膽手卷
蝦和菇天婦蘿
燒蝦
雞翼
和牛粒
2019-04-07 197 浏览
好想自我放縱ㄧ下, 於是同朋友去殿大喜屋食放題。沙律 bar 有日式墨魚韓式泡菜等共冶ㄧ爐。天氣熱熱地, 整返罐凍飲解解渴先, 我就最愛椰汁。汽水,茶類, 青酒全部都係 not my cup of tea.串燒海蝦夠彈牙, 擠幾滴檸檬汁酸酸地夠醒胃。咖喱蟹好夠辣味, ㄧ份有半隻蟹, 份量剛剛好, 喜歡吃辣嘅朋友可以ㄧ試。黑椒蜜汁ㄧ口牛, 都幾大碟, 牛肉多計又淋, 黑椒加蜜汁, 味道配搭得宜。燒菠蘿係我必食嘅, 香甜嘅菠蘿燒過之後又係另ㄧ番滋味。卷物只要了兩件, size 細細, 至在過下口癮, 要留肚食其他東西。榴槤炸彈, 酥脆嘅外皮包着榴槤蓉, 令人食指大動。鹽燒青花魚, 表皮脆脆地, 沒有魚腥味, 好食。海燕窩椰汁燉木瓜, 有香濃嘅椰汁味但又唔會太甜, 簡直係女士們嘅恩物。之後仲要了朱古力蛋糕, 芝士 cake, 雪糕等..... 今晚食咗好多甜品, 認真自我放縱~~
好想自我放縱ㄧ下, 於是同朋友去殿大喜屋食放題

沙律 bar 有日式墨魚韓式泡菜等共冶ㄧ爐。

串燒海蝦夠彈牙, 擠幾滴檸檬汁酸酸地夠醒胃。

燒菠蘿係我必食嘅, 香甜嘅菠蘿燒過之後又係另ㄧ番滋味。

榴槤炸彈, 酥脆嘅外皮包着榴槤蓉, 令人食指大動。

鹽燒青花魚, 表皮脆脆地, 沒有魚腥味, 好食。

之後仲要了朱古力蛋糕, 芝士 cake, 雪糕等.....

今晚食咗好多甜品, 認真自我放縱~~
2019-04-07 174 浏览
兒童節去食放題, 慶祝下先, 不過唔係同亞女去食, 而係兩口子去撑枱腳。顧客只需掃描個 code, 便可以電子落單, 簡單方便, 沒有甩漏, 而且又環保, 當然也可以用餐單點食物, 兩者兼備。頭盤魚生係指定動作。肥美的三文魚肉甘甜可口, 北寄貝, 希靈魚食落有口感, 絕對是新鮮的食材。和牛薄燒一果然係好薄, 所以ㄧ點都不覺靭, 而且肉汁豐富, 加上香葱, 薑片及蔬菜, 好味道。天婦羅蝦炸得金黃色, 粉漿不會太厚, 皮脆內香。日式蒸蛋, 非常滑, 自家製蒸蛋做不到這個水準。蒲燒鰻🐟, 火喉恰到好處, 不會燒得太燶, 加上燒汁, 很是惹味呢!北海道燒帆立貝, 大大粒的帆立貝上有一層很香的芝士, 還有沙律醬, 感覺仲有蟹籽, 食落很有口感, 我 encore 了 兩次 炸物方面選了芝麻雞翼及榴槤炸彈, 師傅嘅手勢ㄧ流, 我之前在其他地方食放題, 炸物總是太燶了。藥膳雞腳湯, 藥材味很濃烈, d 湯不會太油膩, 啱晒我這個懶煲湯的人。限定海膽手卷, 即做即取, 不是間間店舖有吧。甜品吃了雪糕, 特別喜歡沖繩海鹽雪糕, 因為不會太甜。假期前夕就是這樣渡過了

天婦羅蝦炸得金黃色, 粉漿不會太厚, 皮脆內香。

日式蒸蛋, 非常滑, 自家製蒸蛋做不到這個水準。

限定海膽手卷, 即做即取, 不是間間店舖有吧。

甜品吃了雪糕, 特別喜歡沖繩海鹽雪糕, 因為不會太甜。

假期前夕就是這樣渡過了
殿大喜屋評價係眾多大喜屋之中最高,食客大多都讚賞食物質素佳,上菜夠快今次終於可以來品嚐體驗一下放題界的專家,皇者果真一如大部份食客所言,環境比較其他大喜屋更為舒適難怪由開幕至今,一位難求,常常客滿我細心睇到,完全不怕人吃,你點多少就上多少少了放題界常見的點十件上一件文化上菜快速,讓食客不用等也相當值得一讚部份菜式,如炸物,食得出是即炸,咬開雞翼,熱得出煙準時放人入座,每人一張坐位的QR CODE先進到直接用APP下單,連平板都不用了更加還保,APP內也可以看到自己的訂單我自己的訂單內,一件不缺,全部上齊,值得一讚餐牌有A至L選項A為刺身,B為夏精選,有海膽杯,海鮮杯,帶子鵝肝一口飯黃金蟹膏松葉蟹壽司刺身款式: 拖羅,三文,油甘,池魚王,松葉蟹腳,北寄貝,赤貝,帶子,希靈,赤海蝦,甜蝦花戀系列 三文花之戀,三文魚子立魚玫瑰,黑松露油甘,燕窩三文魚花之戀壽司三文魚,玻璃蝦,鮑片,玉子,吞拿魚,龍蝦膏芒果火炙壽司 : 皇帝蟹棒,燒鰻魚,柚子和牛燒,鹽燒三文魚腩,海鹽左口魚邊卷物: 加州卷,芝士吉列蝦,鰻魚忌廉芝士卷,牛油果軟殼蟹軍艦類 生芥辣八爪魚, 蟹籽,帆立貝裙邊,櫻花魷魚一品料理: 韓
殿大喜屋
今次終於可以來品嚐體驗一下放題界的專家,皇者
果真一如大部份食客所言,環境比較其他大喜屋更為舒適
難怪由開幕至今,一位難求,常常客滿
我細心睇到,完全不怕人吃,你點多少就上多少
少了放題界常見的點十件上一件文化
上菜快速,讓食客不用等也相當值得一讚
部份菜式,如炸物,食得出是即炸,咬開雞翼,熱得出煙
準時放人入座,每人一張坐位的QR CODE
先進到直接用APP下單,連平板都不用了
更加還保,APP內也可以看到自己的訂單
我自己的訂單內,一件不缺,全部上齊,值得一讚
餐牌有A至L選項
A為刺身,B為夏精選,有海膽杯,海鮮杯,帶子鵝肝一口飯
黃金蟹膏松葉蟹壽司
壽司
三文魚,玻璃蝦,鮑片,玉子,吞拿魚,龍蝦膏芒果
卷物: 加州卷,芝士吉列蝦,鰻魚忌廉芝士卷,牛油果軟殼蟹
軍艦類 生芥辣八爪魚, 蟹籽,帆立貝裙邊,櫻花魷魚
一品料理: 韓式比目魚脆脆,吉品鮑汁燴花膠,咖哩蟹,黑椒蜜汁一口牛
蒜麵豉醬虎蝦,瑤枉竹竺西蘭花,牛油炒粟米粒
燒物 燒菠蘿,青花魚,牛油翠肉瓜,川燒秋葵,鹽燒雞翼,燒鰻魚
鹽燒牛舌(厚切)!!好食!
燒香草羊鞍,燒北海道帆立貝,串燒海蝦
炸物: 必食芝麻雞翼(心水介紹) 紫心香芋丸,芝士年糕,榴槤炸彈,吉列蠔
天婦羅 :炸蝦,一口甜番薯,南瓜
麵鍋類: 花甲蟹粥,叉燒拉麵,麻辣酸菜滑魚鍋,雪花牛肉鍋
日式撈烏冬 芝麻醬,牛肉湯烏冬
海南椰子雞湯,海燕窩椰汁木瓜,日式蟹肉蒸蛋,花膠海皇炒飯
和牛薄燒

除左菜單上既菜式,自助區放了2款湯品,當天係日式與藥材湯,辣魚蛋,芝士番茄肉丸,瑞士雞翼,湯浸時菜,炸餃子
另有自助沙律吧,果汁任飲,可樂等罐裝,酒類任飲 (清酒,紅白酒,梅酒)
手卷吧,有海膽手卷,每次限取2件,三文魚加洲手卷
甜品櫃內大約有15款,椰汁糕,慕絲杯,蛋糕,布甸等款式
最抵食回本位係雪櫃,有常見既HAAGEN DAZS 同MOVENPICK 另有韓國,日本雪條,本地品牌MEGA朱古力脆皮與雪米滋
2019-03-30 425 浏览
之前食過大喜屋,老實講感覺認真麻麻,但係朋友話今次呢間前面要加個殿字先啱,一定要試下;跟手我再double check一下食評,發現似乎可以一試,於是就拍板嚟呢間 - 殿·大喜屋一行八人食放題嘅好處就係可以試多d嘢,我地瘋狂點咗一堆嘢食之後就出去自助bar度攞手卷極度推薦海膽手卷,海膽份量幾乎同飯一樣,即叫即整,脆脆紫菜配上鮮味十足嘅海膽,正!當然唔少得新鮮嘅刺身併盤同埋新派嘅創意壽司,呢度有我响幾間放題都搵唔到嘅芝麻雞翼,仲有唔可以錯過嘅花膠同鍋物而且出面甜品區同飲品區嘅種類勁多,想食晒咁多款真係唔係咁容易普遍有好多款主打嘅美食呢度真係做得唔錯,而且環境都好乾淨企理,令我開始對放題式嘅餐廳有返信心!
海膽手卷、刺身拼盤、滷水雞翼

當然唔少得新鮮嘅刺身併盤同埋新派嘅創意壽司
呢度有我响幾間放題都搵唔到嘅芝麻雞翼
,仲有唔可以錯過嘅花膠同鍋物

2019-03-11
庆祝纪念
生日
  • 海膽手卷
  • 薄燒牛肉
2019-03-29 408 浏览
好耐無食放題,早早訂了位,早食7:30前就有85折,好抵食!第一次來殿的大喜屋,環境好好,又大又光亮又靚。餐具乾淨又無欠單好齊的送上!食物是用電話落單,好方便又環保又快捷!食物方面好多選擇,多新鮮又甜美刺身喜歡推薦啖啖肉又香口燒羊架、多汁燒菠蘿、爆醬香噴噴又流心榴槤炸彈、彈牙牛舌、火炙左口魚壽司、厚厚滑滑多汁燒鰻魚;更可取即製鮮甜海膽手卷、出面中式食物可以自由取,飲品又多選擇!甜點有好多樣化,細細粒,每樣試試好好呀

食物是用電話落單,好方便又環保又快捷!
1912 浏览

食物方面好多選擇,多新鮮又甜美刺身
2019-03-29
  • 海膽手卷
  • 壽司
  • 燒菠蘿
  • 燒羊架
  • 榴槤炸彈
2019-03-28 149 浏览
餐廳內設大部分卡位, 座位都很寬敞舒適,當放題開始既時段, 吧檯取食物位置總是出現人潮, 但可以放心, 餐廳re-fill很密, 不會出現空碟情況。雖然出去吧檯拎野食只係短短幾分鐘, 回位發現order紙既食物已經放滿整個檯面, 果然很有效率!!!放題主打一定是刺身, 刺身包括有三文魚、油甘魚、池魚王、北海道鮮帶子、北寄貝、象拔蚌、希靈魚、甜蝦、赤海蝦~ 就連其他放題餐廳絕少供應任食既拖羅, 呢度都有提供!! 刺身以冰墊底送上, 所有刺身均為厚切, 沒有雪味。壽司亦有唔少選擇, 每件壽司飯都細細件, 食多幾件都唔怕。部份更是日本製的, 一睇就知不是平價貨啦!!確實沒有令我失望, 食物款式應有盡有, 食材上盛, 吧檯re-fill效率很高! 落order既黎得快而且冇漏單!!!絕對稱得上大喜屋集團既一哥!!!
餐廳內設大部分卡位, 座位都很寬敞舒適,
絕對稱得上大喜屋集團既一哥!!!
2019-03-16 574 浏览
阿媽去左旅行,屋企無人煮飯,就帶阿爸黎食呢間日式放題,阿爸好鍾意食日本野!我地食第一輪,1800-2030,準時去到已經好多人排隊入座。呢到好多款式選擇,一開始我地主攻刺身,叫甜蝦、拖羅、帶子等等,甜蝦好大隻好鮮甜,又新鮮!海膽手卷好足料!海膽新鮮!但每人只可以叫一次。另外仲有火灸左口魚、三文魚腩壽司!仲叫左軟殻蟹卷,蟹粥、牛肉鍋等等熟食,仲有天婦羅,炸粉唔會好厚,都幾鬆脆!呢到既野食賣相仲整得好精緻,有心機最後食到勁飽,我覺得十分抵食!

呢到既野食賣相仲整得好精緻,有心機

最後食到勁飽,我覺得十分抵食!
2019-03-06 1165 浏览
高質放題,雖然價錢比其他貴少少,但絕對物有所值刺身新鮮,甜蝦牡丹蝦👍🏻👍🏻仲有拖羅(雖然味道一般)壽司全部細細件,一啖一件,唔怕飽肚熟食炸物都唔錯,薄燒和牛,蟹粥-> encore encore!!除左畫紙既野食,出面仲有個area有部分小食可以自己拎野飲方面選擇都好多,橙汁汽水啤酒綠茶紅白酒而甜品除左有必食既movenpick, haagendazs, milktop既海鹽雪糕, 仲有好多自家製甜點,不妨試試!
高質放題,雖然價錢比其他貴少少,但絕對物有所值
刺身新鮮,甜蝦牡丹蝦👍🏻👍🏻仲有拖羅(雖然味道一般)
壽司全部細細件,一啖一件,唔怕飽肚
除左畫紙既野食,出面仲有個area有部分小食可以自己拎
野飲方面選擇都好多,橙汁汽水啤酒綠茶紅白酒
刺身
2019-03-03
刺身
  • 和牛薄燒
2019-03-01 928 浏览
今日早左放lunch 見有大把時間就可以慢慢食日本野原來系金殿大喜屋我心諗晏格離果個系味傻左晏就帶我食放題???點知待應問食咩時,佢好醒咁答話set原來系有lunch set ge吾講真系吾知....價錢系幾十蚊茶餐廳價錢貴少少但系有自助沙律同埋野飲我個set未黎已經食到飽飽地😂😂Haha 我碗拉麵多左舊豬扒通常都系主食加刺身或者壽司🍣食到最尾埋單時原來仲有甜品Set lunch 既甜品系自己拎😍除左雪糕吾拎得之外其他甜品都系放題果d😮😮Omg 👻讚讚👻我食左兩件提拉米蘇算抵食 兩位埋單計埋加一先$127
今日早左放lunch
見有大把時間就可以慢慢食日本野
原來系金殿大喜屋
我心諗晏格離果個系味傻左晏就帶我食放題???
點知待應問食咩時,佢好醒咁答話set
原來系有lunch set ge吾講真系吾知....
價錢系幾十蚊茶餐廳價錢貴少少

Omg 👻讚讚👻我食左兩件提拉米蘇

算抵食
兩位埋單計埋加一先$127

2019-03-01
$63.5 (午餐)
  • 提拉米蘇
2019-02-28 526 浏览
Book 九半 最後差吾多十點先入到啲嘢食十點幾先黎 十一點但佢冇話last order就直接埋單埋完單先同我地講冇得再叫食放題叫得一round合理咩佢服務態度不好 只係講冇得食嫁喇仲不斷收走我地未食完嘅嘢趕我地走俾三百幾係咁樣嘅服務態度同份量咩!Book 九半 最後差吾多十點先入到啲嘢食十點幾先黎 十一點但佢冇話last order就直接埋單埋完單先同我地講冇得再叫食放題叫得一round合理咩佢服務態度不好 只係講冇得食嫁喇仲不斷收走我地未食完嘅嘢趕我地走俾三百幾係咁樣嘅服務態度同份量咩!
Book 九半 最後差吾多十點先入到
放題叫得一round合理咩
佢服務態度不好 只係講冇得食嫁喇
仲不斷收走我地未食完嘅嘢
趕我地走
俾三百幾係咁樣嘅服務態度同份量咩!

Book 九半 最後差吾多十點先入到
放題叫得一round合理咩
佢服務態度不好 只係講冇得食嫁喇
仲不斷收走我地未食完嘅嘢
趕我地走
俾三百幾係咁樣嘅服務態度同份量咩!