2019-05-01 357 浏览
細佬下個月要去外國培訓一段日子,今晚兩姊弟出街食餐好;細佬一向都鍾情任飲任食既日式放題,我地選擇左尖沙咀依間殿堂級放題。 -環境方面,地方果然夠「殿」,餐廳舒適寬敞,有好多大大小小的沙發卡位。而且餐單改用了QR code 落單,環保之餘又可以方便睇番自己order 了的食物,免重覆浪費。食物款式選擇多,外面還有沙律熟食自助區。-飲品選擇亦都冇得輸,除咗大雪櫃各式飲品,連酒精飲品如梅酒、凍熱清酒、紅白酒、鮮橙汁、咖啡茶熱茶等。同細佬傾心事,當然要飲酒暢談啦。-刺身賣相相當吸睛,每款刺身都整齊地在冰盤排列著,視覺及味覺都大滿足。 刺身款色選擇到多,例如拖羅、鮮帶子、赤貝、甜蝦等等。百吃不厭的刺身,賣相色澤鮮美。赤貝大片又爽甜;甜蝦有光澤透亮味甜。Encore 了幾round 呢。-壽司的款式亦有心思,例如:千層海膽杯;指定時段的海膽手卷,橘黃色的海膽鮮甜。另外黑松露油甘玫瑰、火炙左口魚也是最愛,魚香味濃。-炸物也很出色!食了好幾隻芝麻雞翼!即叫即製,皮脆得很! 仲有大大塊香口薯格!-其他料理如:鮑魚花膠黃金翅有多麼大片的花膠!原粒鮑魚😍正!-最後甜品、雪糕種類選擇亦多不勝數,少數有放題店咁

其他料理如:鮑魚花膠黃金翅
有多麼大片的花膠!原粒鮑魚😍正!
最後甜品、雪糕種類選擇亦多不勝數,少數有放題店咁多選擇!食咗三款貴價雪糕,簡直值回票價!
食物、環境、服務有水準。今晚食得超級開心滿足。
2019-04-30 570 浏览
星期三放工之後約咗個朋友去食放題,噉我哋食之前就係open rice度睇下有邊間好食啦,跟住就睇到有間尖沙咀嘅,噉見到佢嗰個環境唔錯,噉於是就去食下喇。一入到去裏邊個環境好大好寬敞嘅,噉因爲我哋早收工,六點幾收工,所以去到唔係話好多人嘅。但過咗一陣七點幾左右,哩間餐廳都坐到七七八八喇。我發覺香港人真係好鍾意食放題喎。星期三都咁多人嚟食。一入坐我哋點咗好多嘢啊,刺身,串燒,蝦,蟹等等。我覺得個串燒蝦比別家嘅放題大隻少少,我一點就點咗四串,全部食曬之後,再點多3串來食。另外我食左個雪糕啊,我唔記得左個牌子,但係我攞咗朱古力味,杯雪糕有雙重朱古力味,都幾特別。埋單300元左右啦。今日食咗一餐滿足嘅放題。
2019-04-28 572 浏览
朋友推介這間吾錯就話下次帶我來,今日來到好早食六點未多人,我地坐下都位置好大又舒服,而這裡用QR CODE叫食物都幾方便又慳返不少紙張,叫完我就就出去拿熱食,飲品仲有紅白酒都多選擇。出面有熱食,冬菇夠厚身,魚蛋夠辣。細細杯的千層海膽杯原來入面都有不少料,有海膽之餘仲有魚腩蓉,啖啖鮮甜。海膽手卷和三文魚手卷,有限定時間可以出去取,今次每款要了一個,夠新鮮又好味,份量岩岩好。柚子胡椒和牛燒,蒜片不少夾牛肉一齊加醬汁好味道。之後叫了必叫的一口甜蕃薯吾太油不錯又脆口。 沒想到這裡有麻辣酸菜魚鍋,魚都幾嫩滑又夠辣。湯就要了海南椰子雞湯都幾清甜。蒲燒鰻魚勁厚肉。朋友都讚好的北海道燒帆立貝,醬汁好味而帆立貝都幾大粒。串燒海蝦,都幾新鮮。微溫的天婦羅蝦,南瓜,油份不多又脆口而且入面的食物都幾新鮮。最後我地再出去拿了甜品馬卡龍,咖啡凍,朱古力蛋糕,甜度適中而且都幾濃味好味道。食到中段開始多人差不多全滿座,好彩今日早到。

2019-04-24 537 浏览
食物跟極尚大喜屋差不多 比極尚差左啲但係價錢就貴左啲 所以殿 大喜屋同極尚比係差左少少嘅 不過啲雪糕係高質 回到本🤙🏻9點3去都有優惠嘅 不過都唔係話好優惠 不過都值得一試
食物跟極尚大喜屋差不多 比極尚差左啲
9點3去都有優惠嘅 不過都唔係話好優惠
不過都值得一試
2019-04-24
$900 (宵夜)
  • 刺身
  • 壽司
2019-04-24 386 浏览
呢間放題以殿為名, 喻意食物都比一般放題高質,今次就陪一個幾年無食放題既朋友去嘆一下…刺身部分唔差,平時放題餐廳第一轉無論你點乜點幾多,都會先上一大盤刺身比你,呢間就好好,跟單出食物,甘就唔會浪費太多,都唔會比刺身食飽個胃先…三文魚,甜蝦,北寄貝都好新鮮,長腳蟹有滿滿既海水,所以比較咸海膽千層杯的確唔錯扇貝醬汁略多,但味道不錯,而且熱辣辣最正係呢個即整既海膽手卷,脆卜卜既紫菜 ,大大啖既海膽必定要食…烤物全部跟單數量熱辣辣上台,但略為過左火,燶得濟,所以無影相,唯獨燒菠蘿,鰻魚係正既仲有大量甜品,不同牌子嘅雪糕,飲品選擇多,紅白酒,梅酒清酒都有…服務生全程黑面無笑容,好似得罪佢甘…

三文魚,甜蝦,北寄貝都好新鮮,
長腳蟹有滿滿既海水,所以比較咸

海膽千層杯的確唔錯

扇貝醬汁略多,但味道不錯,而且熱辣辣

最正係呢個即整既海膽手卷,脆卜卜既紫菜 ,大大啖既海膽

必定要食…

仲有大量甜品,不同牌子嘅雪糕,
飲品選擇多,紅白酒,梅酒清酒都有…

服務生全程黑面無笑容,好似得罪佢甘…
2019-04-24 319 浏览
看一室高貴的擺設和高樓底水晶吊燈,大家是否以為車媽媽在吃Fine Dining是嗎? 但其實我這天是到我最愛的放題店殿 大喜屋日本料理吃晚餐,說到放題車媽媽幾乎吃勻港九新界的店子,皆因車爸爸天生有黑洞的胃口,所以吃放題是最佳的選擇!這兒收費為星期一至三(公眾假期前夕及當日除外)成人$308、小童$178(任吃兩小時),其它日子也只是成人加多$20位! 大喜屋從來都是我吃放題的首選所有分店也品嚐過,見著它越開越多越發精彩,如這夜的殿大喜屋便是俱質素的放題店,餐廳內有自助區放有炆冬菇、炒烏冬、芝士番茄肉丸、瑞士雞翼、辣魚蛋、炸物和前菜等等! 另外還有藥膳雞腳湯味道十分香濃亦好好味道不客錯過啊! 另一邊廂有多款沙律、泡菜、漬物、水果、煙鴨胸等豐富自選前菜,最合我這些減肥人仕慢慢揀健康的食物! 往前走有貼心的熱飲櫃!內有罐裝烏龍茶、菊花茶、咖啡,和紙包裝的檸檬茶、維他奶和竹蔗茅根!!不愛熱飲另有自助的果汁供應! 再者更有龐大的雪櫃供應各式各樣的飲品!款式多得令人咋舌!! 另有熱水、茶包、咖啡機,真係未吃先飲飽哈哈哈........ 而甜品生果等則放在衛

另外還有藥膳雞腳湯味道十分香濃亦好好味道不客錯過啊!

再者更有龐大的雪櫃供應各式各樣的飲品!款式多得令人咋舌!!

甜品生果等則放在衛生的雪櫃內,乾淨企理令客人吃得放心。

嗜酒之徒更加開心到不得了!有任飲冷熱清酒、梅酒、紅白餐酒要回來易如反掌啦!

雪糕櫃亦有多款選擇!Häagen-Dazs士多啤梨味雪糕杯、Milk Top的沖繩海鹽雪糕杯、雪米糍、各式雪條、Mövenpick朱古力味雪糕杯、

而我就乖乖喝烏龍茶便可了,用杯飲幸辛苦了洗杯姐姐但少用飲管也是好的,另外餐廳原來已選用微信QR code下單,既方便又環保值得一讚。

一來到便見到海膽手卷!原來是在手卷吧每次限取2件的,辛苦好友排隊領取!

剌身選了牡丹蝦、螺肉、北寄貝、赤貝、油甘魚等,全都富光澤吃下亦新鮮尤以北寄貝為首!

春之祭杯子壽司一客有齊松葉蟹、海膽、甜蝦、三文魚等,色彩色繽紛惹人垂涎!

軍艦有櫻花魷魚和帶子群邊,這些當然留給有胃納之仕啦!

而我則選上一件爆燈的火炙左口魚群邊,一件便滿足不已!

串燒大蝦燒得香口不過熟,如不吃蝦頭可多吃兩隻也不怕!串燒雞翼我沒吃因為我要將Quota留給我另外至愛的美食!

燒秋葵、翠玉瓜就多多冇冇怕啦!

我至愛的美食便是燒鰻魚和芝麻雞翼,怎減肥也好這兩樣也必定要吃一件咁多啦!

天婦羅睇咗當食咗哈哈哈..........

北海道帆立貝上有蟹子、芝士同千島醬,焗得金黃色香口,味道豐富好惹味!

現在的放題而不局限日式美食!像這原隻鮑魚花膠黃金翅,每客有兩隻鮑魚、少許素翅和大大隻花膠,任食是傻的嗎?

連四川菜的酸菜魚都有得點來吃又幾爽喎!

平時我必吃蟹粥的,另外還有日式拉麵和撈麵,減磅中唯有忍一忍口啦!!

但這個藥膳雞腳湯大家遇到必定要飲,足料又香甜真的很好喝。

好友的海燕窩椰汁燉木瓜看見也覺滋味,而且海燕窩份量挺慷慨呢。

我梗係吃生果啦!除了葡萄還有山竹正啊!

唯獨忍不了口的甜品便是炸榴連,外層炸得香脆不油,內餡香氣撲鼻吃罷齒頰留香!大伙兒去吃放題真的很開心,傾傾笑笑就兩小時了,下一趟我哋吃什麼好呢?
2019-04-17
2019-04-24 274 浏览
朋友生日專登同佢再佢喜歡的殿食放題,今日去到都吾少人已經食緊,當然即時叫野食再出去拿飲品和熱食啦,首先我們一齊去拿海膽手卷,都幾鮮甜又大片。牛油果軟殼蟹卷,牛油果都幾香細細件一口岩晒。我最愛的芥辣八爪魚軍艦,夠芥苿味又惹味,紫菜夠脆口。之前另外的壽司皇帝蟹棒和鰻魚,燒得不錯帶微溫。朋友最愛的海鹽燒左口魚邊壽司,少少咸再加魚香好味道。不久刺身盤就來到,赤貝,北海道帶子,赤蝦,甜蝦刺身,好鮮甜又新鮮,唔錯。出面都有唔同的食物,其中有款藥膳雞腳仲可以當湯,幾清點中藥香都幾特別。 燒物到了,川燒秋葵,帶微辣又香口,鹽燒雞翼和牛舌加上檸檬汁再惹味點又有肉汁。原來是熱的海燕窩椰汁燉木瓜,木瓜好甜而椰汁幾香又足料。和牛燒牛汁勁多好味再叫了一,次。當然仲有我最愛的溫室燒菠蘿,沒想到甜又多汁,最後食了五件添。食完咁多壽司就叫左碗熱嘢,牛肉湯烏冬,烏冬都幾滑,牛肉正常都可以,再加多個超甜甜粟米。最尾就食期間限定的甜品雪糕食飽飽離開。

2019-04-23 194 浏览
復活節有四日假可以慢慢嘆,平時一直都好想食放題,但係到到都要等好耐位,今次就醒目啦,預先book定枱,橫掂第二日都唔使返工,食夜場都好方便,而且仲平啲添就算係夜場,都有好多人食,出面有飲品、前菜、小食、甜品同雪糕雪條都係自己拎呢度仲出咗電子落單系統,咁就可以既方便又環保而且仲可以減少漏單嘅情況添。係我哋等緊嘢食嘅時候,我哋就出去拎左少少飲品同小食食住等,過咗冇幾耐就開始呀有嘢食上喇呢度有我最愛食嘅油甘魚同拖羅,第一輪我哋叫咗少少睇下新唔新鮮先,刺身每一件都係厚切,好有口感而且非常新鮮,我最愛食嘅油甘魚就有好香魚油味,非常鮮甜。壽司方面我比較鍾意食火焰系列,款式選擇多,值得一讚嘅係呢度嘅壽司飯細細舊,咁就唔會非常飽肚又可以食到好多款唔同嘅壽司,我叫嘅呢四款都非常之好味,特別係火炙左口魚,有入口即溶嘅感覺,油香豐富,芝士帝王蟹壽司啖啖肉。我哋仲出去拎咗海膽手卷,製作一啲都唔馬虎,係即做,海膽非常之鮮甜而且非常之足料,口感非常幼滑。開始到咗食熟食嘅時候喇,我地點左燒雞翼同燒牛舌,雞翼燒得外脆內亂,仲可以保留肉汁,食之前加上少少檸檬汁,咁樣就會更加滋味燒牛舌外面有少少黑椒,識落有少少辣味都幾惹

燒牛舌外面有少少黑椒,識落有少少辣味都幾惹味而且食落一啲都唔韌仲好有牛味添。

黑椒蜜汁一口牛,入口先有少少蜜汁嘅甜味後來有少少黑椒嘅辣味,幾特別,而且牛柳粒好易咬,值得加分。

去到日式餐廳我一定會點一杯茶碗蒸,雖然做法睇落簡單但要好食都一啲都唔容易,茶碗蒸要入口有蛋香同上湯嘅味道之餘,仲要有其他配料嘅香味相輔相成,蒸得啱啱好口感柔滑,先叫好味,呢度嘅茶碗蒸都唔錯

除此之外我哋仲有點到少少炸物,熱辣辣送上,即叫即炸,呢度最出名嘅就係芝麻雞翼同芝士年糕,芝麻雞翼外脆肉嫩,而且非常之入味,我哋都忍唔住再叫多幾隻。芝士年糕入面包着滿滿嘅流心芝士,年糕非常之煙韌加埋芝士非常之好食。

呢度仲有鮑魚花膠黃金翅,名貴菜
花膠大大塊
而且炆到好林,快啲食返塊補充骨膠原先,鮑魚幾彈牙,兩個人食一份啱啱好。
食到咁上下開始叫甜品,我哋叫咗海燕窩椰汁燉木瓜,木瓜燉得幾粒加埋椰汁同埋海燕窩,非常之豐富,平時自己好少咁樣煮嚟食,出到街當然要叫啦!

最後仲出去拎多支雪條黎食黎做尾聲,曲奇味係我最鍾意食
而且出面雪糕雪條種類非常之多,仲有Häagen-Dazs等等嘅雪糕,有好多唔同口味,不過我飽啦,今次我冇食到,下次再嚟食過啦

2019-04-22 290 浏览
好耐無食放題,對上一次係食極尚大喜屋,殿大喜屋因爲價錢比較貴所以一直都未嘗試,不過一直以黎都知評價唔錯,禁岩出完糧,就決定慰勞自己食好啲!相比一般嘅放題店,呢度環境好高雅、企理,而且唔會好逼狹,卡位闊落,坐得好舒適。呢間放題比較特別,大堂仲有自助沙津吧同小食吧,有薯格、炸餃、湯、蒸魚、扒菇,味道都幾好,可以食小小開定胃先🤣深圳好多餐廳已經採用手機落單,估唔到放題店都引入左呢個技術,好先進又方便!食物方面,有幾款自己特別鐘意,仲食左幾round添!卷物呢度嘅壽司都係細細件,唔使驚好快就食濟😀吉列炸蝦卷外面有芝士、沙津醬,包住香脆既吉列蝦,一啖過口感超豐富,好好味!而牛油果芝士卷都唔錯,中間係cream cheese,香滑濃郁。壽司壽司飯係微暖,個人更鐘意帶有少少熱度既壽司👍🏻皇帝蟹棒壽司真係好正!略略燒過所以食落更加香,配埋芝士同沙津醬真係一流!花之戀壽司上面仲有燕窩添,好高質!燒蝦咸焦香十足,食唔停!鐵板和牛和牛未熟透,食落十分juicy,而且牛味好濃,入口軟嫩,口感好好,表面更有蒜片,提昇層次🤤🤤椰子雞湯雞湯味道好清甜,唔會好油膩,而且細細碗湯但十分足料,仲有花膠添!蟹粥蟹粥唔係得粥

食物方面,有幾款自己特別鐘意,仲食左幾round添!

卷物

壽司
花之戀壽司上面仲有燕窩添,好高質!

燒蝦
咸焦香十足,食唔停!

鐵板和牛

椰子雞湯

蟹粥
蟹粥唔係得粥,真係有蟹係入面!不過蟹味唔算出,但係粥煮得好綿滑,整體都唔錯。

海燕窩椰汁燉木瓜
椰汁好香木瓜味,甜味好天然,唔會有好人工既感覺,入面真係食到燕窩,成個感覺好健康🥰

雪糕
有齊兩個我最愛既品牌,Hagendazz同Movepick,揀唔到食邊款所以最後兩款都食晒!完美既總結🥰
2019-04-21 317 浏览
大喜屋集團既放題店只食過極尚大喜屋,印象中質素都唔錯,每次經過尖沙咀都見到大排長龍,而呢間殿大喜屋應該係極尚大喜屋嘅再upgrade版,食材再高貴少少,更加吸引我,於是就揀左黎呢度食放題。呢度嘅裝修真係有別於一般嘅放題店,好華麗、雅致,好似去左高級嘅中餐廳。而落單方面採用電子化形式,掃碼下單,呢個方法我幾欣賞,好方便又減少漏單問題👍🏻除左要自己落單嘅嘢食之外,大堂仲有自助沙律吧同埋小食吧,款式都幾多。小食吧仲有蒸魚同藥膳雞腳湯👍🏻更估唔到嘅事放題都有紅白酒同梅酒供應,感覺級數即時提升🥰! 以下既食物都係個人好推薦。《刺身》基本嘅放題刺身都有齊,質素唔錯,都算新鮮,拖羅雖然唔及得單點禁高質,但油脂都好豐富,而且都有係口慢慢化開嘅感覺👍🏻《北海道帆立貝》帆立貝上有蟹子、芝士同千島醬,焗至金黃色,味道豐富好惹味,食左幾round!不過就比較漏。《蜜椒一口牛柳粒》呢個真係好好味,甜甜地又有黑椒香,而且牛柳粒好軟嫩入味,必食!《牛舌》超爽口又夠稔,放題都食到呢個質素真係好有驚喜,同好多出面嘅串燒店有得揮!encore再encore!《極品海鮮炒飯》無咩期望之下又係好有驚喜!炒得粒粒分明,飯粒

更估唔到嘅事放題都有紅白酒同梅酒供應,感覺級數即時提升🥰!

以下既食物都係個人好推薦。

刺身

《北海道帆立貝》

《蜜椒一口牛柳粒》

《牛舌》

《極品海鮮炒飯》
無咩期望之下又係好有驚喜!炒得粒粒分明,飯粒又好軟熟,重點係飯細細碗但有好多珍珠帶子、三文魚碎粒同蟹籽,口感好豐富,又唔會太咸,好香好好味!

甜品方面味道唔可以話十分好,但勝在款式多,仲有4、5款生果!
而雪糕就好高質,係Hagendazz同Movepick都有!仲有Milk top雪糕同韓牌雪條,選擇好多👍🏻

殿大喜屋確實係高級啲,有自助吧同埋酒,食物選擇同味道都唔錯,所以比其他放題食得更享受。
上次因為打風無機會食,終於今天周末假期約到親戚一齊晚上食放題,五點半開始,早在五點十分到達攞定飛入座,是日食兩小時有八五折優惠,算低食。原來無用紙仔落單,無紙化,用客人的手機微信落單,真係快捷方便,服務員工作效率非常高,話咁快手機落單不到十分鐘有得食。我們先點了刺身,期間各人都到出面攞飲品,有凍熱清酒、紅白酒,藥膳雞腳湯,清酒夠凍,湯夠熱,好多料、有龍眼肉丶鷄腳、紅棗、紀子等,好滋補益氣,味道淸甜。出面有其他飲料zero、茘枝玉露等。刺身帶子鮮甜、吞拿魚腩好夠凍肉質嫩滑、三文魚挪威來的可以放心食,鮮甜,油甘魚和池魚都好新鮮,無腥味,鮮嫩肥美,每次都點三次。花膠鮑魚好味,每客有兩件鮑魚,好容易飽,煙靱,有咬口,花蓮花膠好滑夠𣺉,又係好容易飽,吃過就算了,唔會Encore。熱食炸物、串燒如炸榴連,齒夾流香,炸吉列蠔,外皮酥脆,蠔肉好滑配秘製醬汁,好好味,真係一啲都唔馬虎。牛舌、秋葵串燒、燒波蘿都好味,串燒好處無咁油膩。蟹粥和咖哩蟹味道一般。推介海膽手卷,好甘香清甜,非常好味,唔腥,排隊每次攞兩件,手卷師傅好快手,十五分鐘好快清倉,再等下一輪。甜品有不同品牌的,吃了哈根牌茉莉花石榴紅梅味雪糕,好淸香花味。時間好快到了,食得好滿足。下次再來吃過。
2019-04-05
  • 刺身
  • 燒牛舌
  • 清酒
  • 炸物
  • 燒菠蘿
  • 雪糕
2019-04-20 159 浏览
殿大喜屋🍣日式放題.上年去殿大喜屋非常驚喜又滿意,所以心思思要再去😻首先當然要嗌刺身拼盤,拖羅、三文魚、松葉蟹腳、北寄貝、赤貝、帶子、油甘魚、池魚、甜蝦、赤海蝦😍😍😍一大盤刺身先滿足啊!上年最記得係拖羅,真心係大拖羅脂肪含量高而且入口即溶🤤可惜今次水準不大如前😭面頭幾件係睇得下,但食落已經知道唔肥美,而且用左掩眼法舖底底既質素好差!之後再淨係encore拖羅都係比啲一般貨色....出面排隊任拎既✨海膽手卷✨則無令人失望🤤依然出手好闊綽,入口甘甜,建議唔洗急住出去排因為再後期拎既海膽更加冰凍新鮮❗️.仲有挺有gimmick既千層海膽杯&鵝肝帶子香芒一口飯,水準正常勝在賣相唔錯!🉐柚子胡椒和牛&鹽燒三文魚腩壽司🍣就好食,滿有油香!有一款蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱🍤,賣相精緻整到中式高檔酒樓咁👍🏻吉品鮑汁燴花膠、天婦羅炸蝦等熟食不錯;黑椒蜜汁一口牛🐮黑椒汁惹味但係牛肉勁硬....🤔和牛薄燒賣相係ok以為薄切微紅好正,點知食落係零味道😂😂.最後甜品都多選擇,有各式細件蛋糕泡芙等等,不過小編主戰Haagen Dazs焦糖餅乾雪糕🍪同埋Movenpick朱古力雪糕🍫
殿大喜屋🍣日式放題

2019-04-19 144 浏览
尋晚同男友行完街途經殿既樓下,見佢唔多人排隊博下有無walk in,咁好彩比我地有位,而且7:30前閃人仲有85折,當然去食啦。野食選擇都幾多,起碼刺身有拖羅!!仲有我最愛既芥辣八爪魚軍艦,最開心有白酒同梅酒飲。總括兩個都捧住個肚仔走。

總括兩個都捧住個肚仔走。
2019-04-17 161 浏览
Been here twice before and guess what? Yes I’m back again!😂😂 Cuz this is the best quality all-you-can-eat restaurant at this price range👍🏻👍🏻And I prefer their hot dishes to their cold ones. Here are the things I order everytime I’m here:1. Fried cheese rice cakes: They’re seriously SO GOOD. Flowing cheesy rice cakes wrapped by crispy outer layer. So evil yet so delicious.2. Veggies pot: Mixed veggies tasted so good in the spicy broth. Very filling as well if you drink the broth too haha3. Cheese

3. Cheese Scallops: Cheese makes everything taste better, and it applied to scallops too🧀🧀🧀

I really like this all you can eat restaurant as the price is reasonable and the food quality is good. You’re guaranteed to go home with a full stomach!😍

2019-04-16 171 浏览
素聞殿·大喜屋放題好評如潮,今日終於有機會前來「朝聖」!首先,餐廳選用微信/QR code下單,既方便又環保,值得一讚👍食物種類繁多,應有盡有。下單不久就有食物送到,非常有效率!刺身新鮮無雪藏味,更加無腥味。個人特別推介赤蝦,帶子,長腳蟹以及定時供應的海膽手卷。刺身鮮甜味美,味道令人念念不忘。除了刺身外,燒物、熟食質素也非常高。燒菠蘿酸酸甜甜,十分醒胃,令人食欲大增。芝士年糕濃而不膩。燒鰻魚,燒牛舌夠入味。酸辣魚鍋有點麻辣的感覺,口感過癮。除了餐單上的食物外,也有很多其他食物供客人自取。飲品、甜品櫃琳琅滿目,絕對能滿足不同口味的客人👍🏻 飲品種類都幾多,同其他放題一樣都係自取,我好中意呢罐特別版Hite,個罐又靚😍
素聞殿·大喜屋放題好評如潮,今日終於有機會前來「朝聖」!

食物種類繁多,應有盡有。下單不久就有食物送到,非常有效率!

除了刺身外,燒物、熟食質素也非常高。