2019-05-15 216 浏览
最近心思思想食放題,於是約埋朋友去試傳說中最好味最高級嘅放題。我哋一入到去真係有啲驚訝,因為佢裝修得非常之高級!因為我哋係最早嘅時段,所以餐廳仲未有好多人,我哋一入到去就有得坐!去到後來,就全場爆滿啦!我哋嗌咗好多嘢食,我哋帶咗好多三文魚刺身,佢嘅油脂分布非常之好,食落好有三文魚嘅甘香味!至於壽司方面,我哋要咗孩子軍艦,同埋芥末八爪魚,兩個軍艦嘅紫菜都仲好脆所以證明係即叫即整!至於燒物方面,我哋叫咗燒羊鞍,佢燒得好琳,一啲都唔韌,真係好正啊!至於炸物方面,我哋就最鍾意吉列炸壕,一上到嚟,仲好熱好熱,炸粉又唔會太厚,一咬落去卜卜脆,啲鮮味嘅汁都擁晒出嚟!呢度原來仲有花膠鮑魚,估唔到係日式嘅放題都會有中式嘅嘢食!
呢度原來仲有花膠鮑魚,估唔到係日式嘅放題都會有中式嘅嘢食!
2019-05-15 191 浏览
呢排好想食放題,聽人講電大喜屋係最高級嘅放題,為咗補足母親節,我哋一家人去咗大喜屋試吓,我哋book咗6:00 ,一去到就有位坐啦,個裝修好唐王,好似入咗一啲高級嘅酒店自助餐咁。媽咪好開心,咁就最重要啦為咗慶祝母親節啦嘛!依家呢度係用電話點餐嘅,上微信掃一掃個QR code,就可以點餐,非常之方便!我哋帶咗好多唔同類型嘅嘢食,三文魚刺身好厚,啲油脂分泌都非常之好,一咬入口就有三文魚嘅甘香就出嚟!至於炸物方面,個芝麻雞翼非常之出色,炸到好脆,同埋本身個雞翼好入味,炙燒嘅壽司都非常之正,我哋叫咗蟹柳壽司啦、三文魚,仲有左口魚裙邊,呢三隻壽司都笑得啱啱好,同埋壽司細細件個size好啱,唔會食得太飽又可以食其他嘢!另外甜品方面都非常之好味,首推北海道牛奶布甸!
2019-05-15 399 浏览
大喜屋係少數收費唔算好貴但高質既日式放題通常約朋友食飯大家都冇意見既話我一定會提出去大喜屋,因為真係高質殿大喜屋、極上大喜屋、大喜屋,樂天大喜屋都去過全部都未試過唔訂位walkin食到,就算訂左位都要排隊等候上樓安排入座今次就再食返我最鐘意既殿大喜屋,因為有得我最鐘意食既拖羅放題都有拖羅食,三百幾蚊絕對抵俾!雖然話抵俾姐,但係為左荷包著想,都係夜晚9點3後入座,因為有85折一開波緊係樣樣刺身都叫d先全部都好新鮮,鮮甜好味食完再追加,特登揀到數目同第一轉差唔多睇下會唔會第二轉比少d或者冇咁靚睇相都見到係一樣咁多同咁新鮮重點黎啦,拖羅!!極肥美,極鮮甜同舌拿魚刺身係完全唔同味,連平時幾個完全唔食舌拿魚既朋友都話好食,再叫多左幾次海膽手卷限時唔係成日有,仲要排隊拎好彩岩岩去見到有,再想拎多次既時候見到條龍長到放棄左,食多轉拖羅好過食夠刺身就開始叫左d熟食一樣好味,個人推介芝麻雞翼、鮑魚花膠、和牛薄燒、榴槤炸蛋係一定要試芝麻雞翼皮脆、香口、正鮑魚花膠都有得食榴槤炸蛋,勁多榴槤容係入面,鐘意食榴槤就絕對唔可以放過和牛薄燒,好嫩滑,牛味濃去到邊都要食燒菠蘿甜品選擇都好多汽水、支裝飲品、果汁、清酒、
大喜屋係少數收費唔算好貴但高質既日式放題
殿大喜屋、極上大喜屋、大喜屋,樂天大喜屋都去過
今次就再食返我最鐘意既殿大喜屋,因為有得我最鐘意食既拖羅
放題都有拖羅食,三百幾蚊絕對抵俾!

一開波緊係樣樣刺身都叫d先
全部都好新鮮,鮮甜好味

睇相都見到係一樣咁多同咁新鮮

重點黎啦,拖羅!!
極肥美,極鮮甜

海膽手卷限時唔係成日有,仲要排隊拎

食夠刺身就開始叫左d熟食

芝麻雞翼皮脆、香口、正
鮑魚花膠都有得食
榴槤炸蛋,勁多榴槤容係入面,鐘意食榴槤就絕對唔可以放過

和牛薄燒,好嫩滑,牛味濃

去到邊都要食燒菠蘿

甜品選擇都好多
汽水、支裝飲品、果汁、清酒、梅酒、啤酒、茶、咖啡都有,一定有野岩飲

有得任食Haagen-Dazs、Movenpick同埋MILK TOP雪糕
Haagen-Dazs期間限定既味道都有!

甜品都有好多,不過食完雪糕已經飽到食唔落喇
2019-04-29
2019-05-14 171 浏览
我係一個燒物控,特別鍾意食串燒同埋唔同嘅燒物。之前聽人講殿大喜屋嘅燒物係非常出色。聞名不如見面,今次就嚟試試佢,今日就嗌咗五花八門嘅熟食。一口海膽飯同蟹鉗沙律非常有特色,整到細細份咁,又可以食到海膽嘅味道,但又唔會頂住個胃,可以食更加多嘅嘢。炭燒一口牛顧名思義每一粒切到一口嘅size,加上蜜糖同炭燒,令到每一粒牛肉都沾上炭香嘅味道。誠意推介鐵板薄燒牛肉簡直係神一般的享受,牛肉入口即溶,加上旁邊特調嘅醬汁,令人欲罷不能 我一個人食曬成碟。燒羊架又一個水準之作,殿大喜屋嘅燒羊架不論調味、生熟程度都係同行較好。芝士焗帆立貝上碟嘅時候熱辣辣,應該係即叫即焗,芝士係半溶嘅狀態非常好食好邪惡。燒雞翼我最鍾意食,不解釋。燒雞翼同燒牛舌都燒得恰到好處。炸物方面叫左炸蝦天婦羅同吉列廣島蠔。水準合乎預期,值得一讚嘅係廣島蠔真係幾多汁。總括而言,殿大喜屋嘅cp值極高。唔止刺身,連燒物都可以做得咁出色,有機會一定要返嚟再食。

燒雞翼我最鍾意食,不解釋。
燒雞翼同燒牛舌都燒得恰到好處。

2019-04-29
  • 和牛薄燒
2019-05-14 153 浏览
唔知由幾時開始一直聽人講 大喜屋日式放題系列最高級 就係殿大喜屋 所以一直以嚟都寵寵欲動好想試一試呢個高級放題 睇下同坊間嘅一般放題有啲咩唔同 殿大喜屋就係位於尖沙咀 金巴利道26號 一樓入到去點餐嘅時候發現真係超多選擇呀 由最基本嘅刺身 手捲軍艦到鍋物 串燒 鐵板牛肉 花膠湯 所有日式料理都應有盡有 同埋食材新鮮 鑑於真係嗌咗好多嘢食 所以我決定介紹我覺得最好味嘅食物和牛壽司 火炙蟹柳壽司 火炙鹽三文魚壽司刺身拼盤同以往嘅放題一樣 刺身都係用冰盤盛載住 以保持新鮮的感覺 刺身嘅數量係逐件逐件叫嘅 你叫幾多件佢就畀幾多件你 由於係用電話落單 所以絕對唔會漏單 抵讚我就點咗 甜蝦 牡丹蝦 北寄貝 赤貝 帶子 三文魚 刺身 每一款都好新鮮 特別鍾意牡丹蝦 絕對對得住佢嘅價錢特製花之戀壽司殿大喜屋有唔同嘅特製花之戀壽司款式 有別於坊間嘅做法 係用油甘魚代替三文魚做花之戀嘅外層 再以大大粒嘅三文魚子放係上面 幾有特色咖哩炒蟹咖哩調教得非常美味 係辣辣地有香料嗰種咖哩 隻蟹啖啖肉 隻蟹鉗好juicy海膽手捲海膽手捲係分時段派發 到派發時段嘅時候就會有職員嚟提醒我哋排隊攞 可以睇住師傅即場逐件逐

和牛壽司 火炙蟹柳壽司 火炙鹽三文魚壽司

刺身拼盤

抵讚

特製花之戀壽司

咖哩炒蟹

海膽手捲

海膽手捲係分時段派發 到派發時段嘅時候就會有職員嚟提醒我哋排隊攞 可以睇住師傅即場逐件逐件整 海膽好鮮甜 即刻encore咗兩次

燒鰻魚件

呢度嘅燒鰻魚件燒得好到位 鰻魚汁調味亦都非常合適 嗌咗十幾件嚟食

最後甜品當然唔少得嘅就係haagen Dazs 杯裝雪糕 有幾種唔同嘅味道 仲有一款係自家製嘅杯裝海鹽牛奶雪糕 可以話係一個完美嘅作結

2019-05-10
  • 刺身
  • 雪糕
  • 壽司
2019-05-13 269 浏览
放大假前夕食好啲食豪啲一家人黎到最頂級奢華既放題專門店晚市放題三百零蚊 有多種美食選擇打去book定位 拎住個booking no. 準時到就無咩問題入到去當然要行個圈睇下有咩食啦熟食唔算多 但放題黎講質素都幾好架最特別係有原條蒸海魚而且仲幾滑嫰 有驚喜飲品區除左一般汽水、啤酒、茶外仲有紅白酒、清酒任飲爸爸們就開心啦雪糕呢part當然都係重點有特別味既哈根大師、milktop、movenpick等等而且全部都係任食架雪糕控要失心瘋啦好啦 黎啦殿大喜屋當然要食佢既拖羅啦肥美粉嫰 入口即溶放題都食到咁鮮味既拖羅實在太開心仲有樣要推介既係佢既赤海蝦蝦身好大隻 隻隻都粗過手指又長過筷子而且味道係好甜 蝦味好濃 忍唔住encore!熟食類我較推薦呢個鮑魚燘花膠花膠好滑好淋 鮑魚就爽口入味仲有款和牛薄燒都非常唔錯牛味濃 配埋大量乾蒜片非常惹味海鮮粥 雖然隻蟹好細隻但整體都算多料仲有百吃不厭既炸物 都唔洗多介紹全部都好味三百幾蚊食到咁多野都算幾抵!
放大假前夕食好啲食豪啲

一家人黎到最頂級奢華既放題專門店

晚市放題三百零蚊 有多種美食選擇

入到去當然要行個圈睇下有咩食啦

熟食唔算多 但放題黎講質素都幾好架

最特別係有原條蒸海魚

而且仲幾滑嫰 有驚喜

飲品區除左一般汽水、啤酒、茶外
仲有紅白酒、清酒任飲
爸爸們就開心啦

雪糕呢part當然都係重點
有特別味既哈根大師、milktop、movenpick等等
而且全部都係任食架
雪糕控要失心瘋啦

好啦 黎啦殿大喜屋
當然要食佢既拖羅啦

肥美粉嫰 入口即溶

放題都食到咁鮮味既拖羅實在太開心

仲有樣要推介既係佢既赤海蝦

蝦身好大隻 隻隻都粗過手指又長過筷子

而且味道係好甜 蝦味好濃 忍唔住encore!

熟食類我較推薦呢個鮑魚燘花膠
花膠好滑好淋 鮑魚就爽口入味

仲有款和牛薄燒都非常唔錯
牛味濃 配埋大量乾蒜片非常惹味

海鮮粥 雖然隻蟹好細隻
但整體都算多料

仲有百吃不厭既炸物 都唔洗多介紹
全部都好味
三百幾蚊食到咁多野都算幾抵!

• 拖羅
  • 和牛薄燒
2019-05-09 381 浏览
呢間放題同其他放題差唔多都係有唔同嘅嘢飲提供自助,我就最中意飲忌廉溝鮮奶,貪佢甜甜地幾開胃。落單app見到有和牛薄燒,覺得幾特別,就叫咗一客,原來一客都有4,5塊,岩晒一班朋友一人試一塊,唔洗爭。薄薄地嘅和牛一啖就放晒入口,唔會特別煙un,好易就吞到,仲可以配以特別醫汁食用。第一round我地都唔敢叫太多,驚食唔晒浪費食物,就少少地叫咁咗幾隻甜蝦,幾塊三文魚,拖羅同帶子。甜蝦好有鮮味,甜甜地,食得出係新鮮嘅!三文魚同拖羅都好肥美,肥而不膩,特別係三文魚唔會有肥膏,非常掂!帶子細細粒好爽口,一人食幾粒都不為過!呢個花膠鮑魚粉絲非常好!鮑魚有意想唔到嘅鮮味又唔太腥,花膠仲要有三大舊,十分足料👍🏻點咗四客唔同嘅壽司,分別係燒三文魚腩、帝王蟹柳,燒鰻魚同芝士炸蝦卷。四件各有特色,最突出都係帝王蟹柳,好甜美,上面仲鋪咗層薄薄嘅芝士,非常夾!
今日慶祝姐妹生日擇左殿大喜屋,估不到放題已經轉用手機落單,方便又環保,上菜速度挺快!落完單即刻出去拎海膽手卷,即叫即做,每次一人兩件海膽肥美鮮甜,入口即溶,好好食但要留意番供應時間,午市是12pm-2:30pm / 晚市是 6:15pm-8:15pm & 9:00pm-10:45pm刺身款式多,三文魚、拖羅、油甘魚等等全部厚切,兩個字新鮮!壽司係mini size,叫多幾款都不怕!仲有細杯裝,擺盤精美,視覺加分!必叫!!必叫!!必叫!! 要講三次XD... 搽上蒲燒汁的鰻魚好入味,肉厚肥美又無骨,個個大讚好食,足足叫左幾round !雞翼外皮炸到香脆,肉質鮮嫩!女士們必叫養顏糖水- 椰汁雪耳燉木瓜木瓜用燉盅裝住熱辣辣,木瓜香甜軟腍,超享受!食物款式太多不能盡錄,至於甜品、雪糕、小食、凍盤、飲品就係外面拎,一定食到飽!臨走緊係食杯Movenpick

落完單即刻出去拎海膽手卷,即叫即做,每次一人兩件

海膽肥美鮮甜,入口即溶,好好食

刺身款式多,三文魚、拖羅、油甘魚等等全部厚切,兩個字新鮮!

壽司係mini size,叫多幾款都不怕!

仲有細杯裝,擺盤精美,視覺加分!

必叫!!必叫!!必叫!! 要講三次XD...

雞翼外皮炸到香脆,肉質鮮嫩!

女士們必叫養顏糖水- 椰汁雪耳燉木瓜
木瓜用燉盅裝住熱辣辣,木瓜香甜軟腍,超享受!

臨走緊係食杯Movenpick

2019-05-02
2019-05-08 397 浏览
趁著考完試放鬆一下,第一次黎殿大喜屋食放題😋,預約左8:45,黎到即刻可以入座,座椅係卡位十分舒適亦有私隱度。點菜時用微信掃描qr code,全電子化十分方便!菜單主要以刺身和壽司為主,出面有得拎海膽手卷 啲海膽真係甜同埋新鮮對唔住 唔記得咗影咗相先食點了三文魚,油甘魚,希靈魚,甜蝦,長腳蟹,北海道帶子等,當中以三文魚最為令人讚嘆,入口即溶,十分鮮甜。亦有不少熟食包括炸物和燒物,點了燒牛舌,彈牙爽口,還有酸酸甜甜的開胃燒菠蘿,一個唔覺意就encore左幾碟。當然少不了日式放題必點既芝士年糕同榴槤炸彈,兩者炸得鬆脆剛好不會太油膩,而榴槤炸彈更是一咬下去榴槤既香味係口中蔓延,令人欲罷不能,忍不住叫多左幾碟。菜單上不得不提性價比最高既鮑魚花膠魚翅盅,大大塊花膠和鮑魚用料十足!感覺食翻兩盅已經回本之餘有賺。飲品方面有一般的汽水咖啡茶選擇,亦有各類酒精,最讓人驚喜是清酒🍶無限供應。另外還有梅酒,酸甜易入口相當推介。甜品方面,哈根達斯任食而且同場還有movenpick加映,一下子將平時想買又嫌貴既雪糕食翻夠本!此外還有其它甜品如各款蛋糕和中式甜品木瓜燉燕窩供應,可惜食得太飽無法一一品嚐。總括而言,
趁著考完試放鬆一下,第一次黎殿大喜屋食放題😋,預約左8:45,黎到即刻可以入座,座椅係卡位十分舒適亦有私隱度。點菜時用微信掃描qr code,全電子化十分方便!菜單主要以刺身壽司為主,

出面有得拎海膽手卷 啲海膽真係甜同埋新鮮

對唔住 唔記得咗影咗相先食

總括而言,今次放題食得十分盡興,有機會一定會再黎幫襯!
2019-05-07 245 浏览
一入座,職員會比張Qrcode 你,在線下單,都幾方面。野飲、甜品、沙律bar係自助式。雪糕種類有movenpick 同haagen daz , 甜品有牛乳布甸,好重奶味,仲有macaron ,推介綠色開心果味!平時放題食到既macaron 食落有種假甜,但呢到既係好食到原本食材的味道,唔會過甜! 呢到湯類較多,有椰子雞湯。又有酸菜魚,蟹粥等等。除左基本的刺身類,天婦羅類,佢有個自助區係有熟食類,有魚,有雞翼,有雞肉丸,薯格,章魚小丸子。呢到比平時食開的放題,多左野簡,上菜速度都快,職員都好attentive,會好快留意到空碟,即刻幫你收,等你唔會好迫咁食!
呢到湯類較多,有椰子雞湯。又有酸菜魚,蟹粥等等。
2019-05-07 170 浏览
To be honest, I haven't been to these all you can eat restaurants for a long time and it has changed so much.Firstly it is more environmentally friendly as you can order from the app.(However they do have the order sheets for those who do not have smartphones). Secondly, there is so much variety at TONO.Not only was there Japanese food, there was Chinese food such as fish maw and abalone, herbal chicken feet soup and Sichuan pickled vegetable fish.The Japanese food was good as expected so I deci

The Japanese food was good as expected so I decided to try the Chinese food to see if it was just as good.
I have to admit, I loved the coconut chicken soup and the abalone with fishmaw.
On the meat side, these were my picks, juicy lamb racks, chicken wings, grilled chicken wings and eel.

As well as ordering items to the table, the dessert bar and cooking stations had so much to offer like uni rolls, stir fried beef that will keep you busy the whole night.

Creamy uni hand rolls that were fresh and sweet:

Rest assured the dessert range does not disappoint with a wide range of desserts, fruits to icecream but I have decided to finish with plums and mangosteens as they are healthy and not many buffets offer it.

Since this visit, I've been wanting to go back again.
2019-05-05 323 浏览
放題在港九新界依舊遍地開花,「殿 大喜屋日式放題」可以話係城中熱門及好評相當多的一間。「殿 大喜屋」是眾多「極尚大喜屋」放題中走更精緻的路線。上次來吃午餐,今次則和幾位食友聚舊食晚鈑,又係飽到及笑到抱住個肚皮走!外出自助是任取區域,主要是沙律、開胃前菜、海鮮等:推介「藥膳燉雞腳湯」,非常多滋補原材料燉成,因為料足,味精感不強,良心餐廳。呢排返工行路多,要飲多兩碗補返腳骨力 XD接著是任點任吃部分,是 scan QR code 用手機落單,更環保,上菜速度也快。刺身與海鮮先上拼盤「三文魚、油甘魚、池魚、北寄貝、赤海蝦、北海道帶子、赤貝、松葉蟹腳」今趟我喜歡赤海蝦;亦因為人客多,食物流量快,刺身均相當新鮮。壽司 / 手卷無限量供應的「海膽手卷」,必食鐵膽:海膽明顯見到一塊塊新鮮完整,甜美。加上是即叫即做,紫菜仍在脆的狀態,這是吃手卷的重點。誰人又會想吃紫菜腍晒枯萎了的手卷呢?!手功卷物一向是這裡的招牌,飯細細粒,花款多多,賣相也漂亮。「燕窩魚籽花之戀 / 拖羅蓉火山卷 / 蜜桃三文魚加州卷」「左口魚邊壽司」新推出的「春之精選」燒物 / 揚物今趟大家都很喜歡吃串燒,就來個串燒の夜吧!「串燒

外出自助是任取區域,主要是沙律、開胃前菜、海鮮等:

刺身與海鮮

壽司 / 手卷

無限量供應的「海膽手卷」,必食鐵膽:

「左口魚邊壽司
新推出的「春之精選」
燒物 / 揚物

今趟大家都很喜歡吃串燒,就來個串燒の夜吧!「串燒毛茄」,鹹香惑人:
「串燒牛舌」
「鹽燒雞翼」,用來配清酒吃:
「鹽燒海蝦」
另有我個人心水是「日本和牛鐵板薄燒」
蒜片香脆,和牛油脂甘香,在無限量供應之下,堅回本位。若出街散叫,也不便宜。

其他燒物我們點了「燒香草羊鞍」
「北海道燒帆立貝」
「蒲燒鰻魚」
今次終於有叫「天婦羅」,脆漿皮沒有如綿胎一樣厚,蝦好食:
「吉列廣島蠔 / 炸雞翼」,前者新鮮,一咬爆汁,我食咗三粒:
一品料理 / 熱葷

「原隻鮑魚 鮑汁燴花膠」,同檯女士們都瘋了:
花膠口感滑嘟嘟,滋補養顏,回本位:
「牛肉鍋」
飲品

一如同集團的放題店,所有罐裝汽水、啤酒、韓國 / 日本果汁、烏龍茶任取任飲,一支「道地」烏龍茶都要 $10 啦,記得飲得哂先好攞,咪做大嘥鬼:
橙汁、蘋果汁:
熱 / 冷清酒、梅酒、紅白酒任飲:
甜品

甜絲絲的「燕窩椰汁燉木瓜」
任吃 Häagen-Dazs、Móvenpick、各款雪條、雪糕,搶眼回本位:
全個雪櫃放滿蛋糕、各款奶凍,不過真係實在太飽,要食要留返下一次:
任食 2小時,位置方便,同家人或朋友來開懷大吃精緻日本菜,難怪全場都充滿歡樂氣氛。
题外话/补充资料: 於晚市 19:30 前離座或 21:15 後入座,有85折
2019-04-22
  • 天婦羅
  • 吉列廣島蠔
  • 原隻鮑魚 鮑汁燴花膠
2019-05-05 257 浏览
我哋book咗五點半食,諗住可以平就享有食buffet嘅價錢。五點半食到七點半,可以食足兩個鐘既價錢有85折優惠,價錢除翻開、計返加一都係唔駛$300一個人。我哋未到五點半就去到,佢哋好準時五點半先放人。入去入到去佢哋會叫我哋用WeChat scan QR code黎落單,可以減少用order紙,依樣野抵讚。除咗有啲嘢食要用WeChat落單之外,出邊會有啲小食或者湯可以就咁拎,好多選擇。坐低第一件事就係嗌壽司同埋刺身,刺身都幾新鮮食落唔會有腥味。你寫既件數,佢地係會黎足,所以唔駛驚寫十件都係黎得一、兩件海膽手卷就係要坐低食左一陣之後等佢ready好先可以排隊拎,我哋見到海膽手卷都幾受歡迎,條隊keep住有人。但係壽司師傅整得好有效率,條隊都唔會等好耐,平均3分鐘左右就會拎到。個人鐘意飲湯, 個椰子雞湯唔錯,我encore左兩次😂😂甜品款式都有20幾種,雪糕同雪條都有好多款可以揀。

坐低第一件事就係嗌壽司同埋刺身刺身都幾新鮮食落唔會有腥味。你寫既件數,佢地係會黎足,所以唔駛驚寫十件都係黎得一、兩件

個人鐘意飲湯, 個椰子雞湯唔錯,我encore左兩次😂😂

甜品款式都有20幾種,雪糕同雪條都有好多款可以揀。

2019-05-04 288 浏览
閑日放工約咗朋友去食放題,點解食放題呢,因爲我朋友係大胃王嚟嘅,有小林專之稱。約佢去食放題呢就最開心,因為佢可以點好多好多嘢食,食放題最抵食👍講返呢間餐廳嘅放題啦,之前食過唔錯,今次再encore有幾樣嘢係值得推介嘅,食放題邊少得刺身,除左平常既三文魚帆立貝仲有蟹腳食,好新鮮另外串燒蝦、牛舌同雞翼都唔錯,蝦新鮮,肉質幾有彈性,牛舌燒得好香呢度仲有海膽同三文魚手卷,海膽唔腥幾鮮甜仲叫左唔同壽司,份量唔多,可以試多d 唔同野食仲叫左個補品-椰汁木瓜燉燕窩,好正食完一大輪食物之後呢,噉我哋就食甜品喇,呢度除咗一般嘅甜品之外,仲有生果同埋豆腐花,最正有haagen Dazs 雪糕野飲款式都好多整體嚟講呢間放題環境大,價錢就畀出邊嘅貴少少,但系啲嘢食同埋啲甜品係比出邊嗰啲好食嘅。

講返呢間餐廳嘅放題啦,之前食過唔錯,今次再encore

呢度仲有海膽同三文魚手卷,海膽唔腥幾鮮甜

仲叫左唔同壽司,份量唔多,可以試多d 唔同野食

仲叫左個補品-椰汁木瓜燉燕窩,好正

野飲款式都好多

• 雪糕
2019-05-01 430 浏览
明天五一勞動節,男友話要帶我去做運動😰。 佢話成日食好野,我就黎變🐷了。好啦!咁我提出做運動前要食餐好先😆為食既男友當然冇異議啦!今次揀左我最愛既殿大喜屋放題。-鍾意殿餐廳既寬敞環境。而且,食物飲品款式都幾多! 每次食放題,當然一開波就叫刺身。 另外,餐廳改用了用QR code 落單! 方便又環保♻️ 讚!-先黎一大盤高質刺身有拖羅、油甘魚、北海道帶子、赤貝、赤海蝦、希靈魚、仲有松葉蟹腳等,賣相新鮮又冇漏單😂 最鍾意厚切拖羅及油甘魚。拖羅紋理漂亮冇筋,入口溶化。油甘魚腩油潤甘香;可以任食刺身太幸福了。-除了刺身外,餐廳的壽司亦很吸引,試了好幾款。料多少飯不怕飽滯。「牛油果🥑軟殼蟹卷」!香滑牛油果夠熟夠甜配上脆卜卜的軟殻蟹。 另外好鍾意「龍蝦膏芒果壽司」,配搭特別。-另外熱盤料理方面選擇多而且有水準。 「瑤柱竹笙扒西蘭花」:食材新鮮、西蘭花爽脆! 「海南椰子雞湯」:好清甜!有粟米及雪耳「花甲蟹粥」:粥煲得很軟綿,不會水浠浠的。味道鮮甜-除了電子order, 外邊還有熟食、沙律區。娃娃菜、青口、螺肉等等,選擇多又refill 快。-飲品都好多選擇,除了大雪櫃裡面的,還有多款酒精飲品。有最愛的
好啦!咁我提出做運動前要食餐好先😆
為食既男友當然冇異議啦!今次揀左我最愛既殿大喜屋放題
先黎一大盤高質刺身

另外熱盤料理方面選擇多而且有水準。
「瑤柱竹笙扒西蘭花」:食材新鮮、西蘭花爽脆!
「海南椰子雞湯」:好清甜!有粟米及雪耳
「花甲蟹粥」:粥煲得很軟綿,不會水浠浠的。味道鮮甜

飲品都好多選擇,除了大雪櫃裡面的,還有多款酒精飲品。有最愛的梅酒!

任食靚雪糕有我最愛既movenpick ❤️、milk top 、Häagen-Dazs... 另外還有多個甜品櫃,用北海道牛乳整既奶凍都好滑
大家都食到超級大滿足。