1K
2022-04-26 1224 浏览
又帶閨密食好野,今次係日式壽司刺身放題,開心🥳到爆餐廳好大,座位又多又寬躺佢設有自助區,提供熱食、湯、炸物、甜品等, 仲有好特別嘅清酒梅酒,種類勁多🤩另外亦有即叫即包嘅海膽手卷🥰至於刺身壽司、一品料理、煮物等,就可以用QR code 自己點,選擇喜歡嘅份量件數。 刺身有甜蝦、赤蝦、虎蝦、吞拿魚、三文魚、帶子、赤貝、希靈魚等等,款式多,味道新鮮我好喜歡佢哋嘅壽司類,除左傳統嘅,亦有創意去司, 例如鮑魚蟹膏雪昆布山、七彩鵝肝帶子、香芒龍蝦膏甜蝦等~~ 仲擺放得好靚超有驚喜QR code 仲可以點熱食,花雕醉鮑魚、煮蜆、燒鰻魚、燒牛舌等;我哋試咗雪花牛肉鍋即叫即做,加上雞蛋,食落更滑溜😍甜品就要試吓多款口味嘅雪糕雪條喇😋
又帶閨密食好野,今次係日式壽司刺身放題,開心🥳到爆

餐廳好大,座位又多又寬躺
另外亦有即叫即包嘅海膽手卷🥰

QR code 仲可以點熱食,花雕醉鮑魚、煮蜆、

甜品就要試吓多款口味嘅雪糕雪條喇😋

2022-04-23 1191 浏览
想試試不同國家料理😛一定要去食放題啦位於尖沙咀- 殿 大喜屋上到去見到人山人海記住要預訂咗先去呀🤣同埋平日一至五有八八折地方好寬闊 每個座位好舒適第一時間我都會去自助區睇睇🥰飲品選好多 中湯 沙律 前菜冷盤每樣都拎少少跟住就掃Code點餐日本刺身同樣新鮮 三文魚質素好高甜蝦 拖羅 北寄貝 都係我最愛熟食必推北海道焗帶子 滿滿沙律醬好特別 我叫左好幾轉 味道好濃郁 想食中菜仲有炒牛柳粒 十分香口最後每人會送上1杯 haagen dazs 環境又大 上菜又快 食物質素又高最啱同朋友一齊享受呢個歡樂時光🙂
想試試不同國家料理😛

最後每人會送上1杯 haagen dazs
環境又大 上菜又快 食物質素又高
最啱同朋友一齊享受呢個歡樂時光🙂
2022-04-18 1540 浏览
我又搵到一間平價高質日式放題🤩 @daikiya_tono 星期一至五午市優惠全單88折💥星期六、日公眾假期兩點後入座都有全單88折💥💥💥唔好以為價錢平質素就會差,相反食物款式種類、質素同味道都好好👍🏻🍸飲品選擇除咗有一般常見嘅汽水🥤果汁🧃仲有清酒、梅酒、啤酒、咖啡奶茶…..但我推薦佢哋自家製嘅冷泡茶,無糖清香仲消滯💯💥必食推介❤️·章紅魚配海膽醬油刺身,一般放題好少有·海膽手卷,海膽新鮮·花雕醉鮑魚,充滿酒香味·避風塘炒蟹,一客有半隻蟹,蟹肉鮮味·一品花膠盛,大大塊花膠炆得好入味·鮑魚雞粥,粥底軟綿好足料仲有太多太多啦,每款都可以食少少,滿足咩都想食嘅願望😋

🍸飲品選擇

💥必食推介❤️
·章紅魚配海膽醬油刺身,一般放題好少有
·海膽手卷,海膽新鮮
·花雕醉鮑魚,充滿酒香味
·避風塘炒蟹,一客有半隻蟹,蟹肉鮮味
·一品花膠盛,大大塊花膠炆得好入味
·鮑魚雞粥,粥底軟綿好足料

仲有太多太多啦,每款都可以食少少,滿足咩都想食嘅願望😋
  • 海膽手卷
  • 刺身
  • 拖羅
  • 燒菠蘿
  • 刺身拼盤
  • 燒牛舌
真係好耐冇食過放題,要食既就緊係要食個殿堂級既!刺身拼盤係放題是必須的,除左基本放題應該有既款式之外,呢度既拖羅刺身都係任叫任食,而且質素都唔差架!刺身全部新鮮厚切!另外我最鍾意既緊係海膽手卷任食啦!細細舊飯,海膽份量都多,食多幾件都唔怕!壽司種類都好多,我就鍾意食拖羅蓉小卷,賣相都唔輸蝕,好味!我地仲叫左d燒物!比目魚魚油味香,甜甜地既醬汁好好味呀雞翼燒到個皮少少脆,肉質嫩滑!牛舌同埋鰻魚都係encore 之選!今次見到仲有海燕鮮奶燉木瓜,好滋潤呀!除左QR code落單既食物,出面仲有自助區!有好多甜品、熟食同飲品,真係好多選擇呀!星期一至五全單88折,更加抵食呀
真係好耐冇食過放題,要食既就緊係要食個殿堂級既!

壽司種類都好多,我就鍾意食拖羅蓉小卷,賣相都唔輸蝕,好味!

我地仲叫左d燒物!比目魚魚油味香,甜甜地既醬汁好好味呀

雞翼燒到個皮少少脆,肉質嫩滑!

牛舌同埋鰻魚都係encore 之選!

今次見到仲有海燕鮮奶燉木瓜,好滋潤呀!

2022-04-13 1067 浏览
平日而家去食真係好抵呢間嘅質素超高🆘真係超級抵食同埋價錢優惠😋星期一至五全單88折!價錢都唔貴~再加上服務態度好其實呢度裝修都唔錯㗎喎!三文魚、吞拿魚、北極貝,北海道帶子等等,咩都有齊!🙈每一款都好新鮮 色澤均勻😋最欣賞呢度嘅肥美拖羅,估唔到放題都食😆仲有大大件嘅鰻魚,北海道燒帶子我想講醬真係一流,係我最鍾意嘅沙律醬🙈呢度嘅比目魚都好味~豉椒炒蜆入味想食蔬菜仲有西蘭花出面自助區仲有唔同選擇🫡嘢飲甜品都可以自己攞
平日而家去食真係好抵
呢間嘅質素超高🆘

真係超級抵食同埋價錢優惠
😋星期一至五全單88折!

價錢都唔貴~再加上服務態度好
其實呢度裝修都唔錯㗎喎!

三文魚、吞拿魚、北極貝,北海道帶子等等,咩都有齊!🙈
每一款都好新鮮 色澤均勻😋
最欣賞呢度嘅肥美拖羅,估唔到放題都食😆
仲有大大件嘅鰻魚,北海道燒帶子
我想講醬真係一流,係我最鍾意嘅沙律醬🙈
呢度嘅比目魚都好味~豉椒炒蜆入味

想食蔬菜仲有西蘭花
出面自助區仲有唔同選擇🫡
嘢飲甜品都可以自己攞
2022-04-13 933 浏览
唔錯放題容易回本 下午任食 成人$288一位最近做緊午市放題優惠 午市有88折.入到門口呢間空間感幾大 用手機點單門口有有自助雪糕 雪條 咖啡 飲品即製海膽手卷 日式前菜 炸物 熱盤等等.見到都幾多回本嘅食物 最鍾意係酒浸鮑魚唔算大隻 幾爽口 酒味唔重幾清香 可以點好多隻好味 唔飽肚 任食一定要食盡佢除此之外刺身壽司款式算多當中我好鍾意 燒帶子同鰻魚 燒菠蘿都香甜.#hkfunfoodrecord窮遊香港.#殿大喜屋 (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道26號1樓.⭐️評分:味道:4/5 環境:4/5服務:4/5 抵食:4/5.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食
唔錯放題容易回本 下午任食 成人$288一位
好味 唔飽肚 任食一定要食盡佢
除此之外刺身壽司款式算多
當中我好鍾意 燒帶子同鰻魚 燒菠蘿都香甜
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#殿大喜屋 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道26號1樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5

2022-04-11 9159 浏览
出咗消費券,即刻去搵好嘢食,今日lunch 去了尖沙咀這間殿大喜屋,大吃大喝😂餐廳坐位之間非常寬闊,可以安心進食。食物選擇方面,亦都非常之多,真係花多眼亂呀😍飲品係放題不可缺少的一環,餐廳飲品都有好多選擇,重有蘋果酒同埋鴻福堂涼茶,啱晒我呀👍🏻刺身全部都係厚切,勁滿足👍🏻最好味嘅刺身係鱆紅魚刺身,估唔到賣相咁靚😍 味道都好鮮甜,配上特制醬汁,有少少酒嘅味道,更有層次。令我留吓深刻印象的,重有花雕酒浸鮑魚,大大隻鮑魚,爽口彈牙,加上花雕酒的香味,令人一試難忘👍🏻重有鮑魚雞粥,粥底煮得綿綿的,加上香濃的雞味,食兩碗都唔過份🥰食完咁多美食,甜品當然唔少得。餐廳甜品多到我自己都唔信😂根本無可能全部食晒,太利害了👍🏻👍🏻 另外,亦有軟雪糕,無錯,係好好味嘅軟雪糕👍🏻👍🏻 任食呀,我當然唔會放過呢個機會,食返兩杯先😂😂食咗咁多嘢,都係$300左右,真心抵食,大家都快啲去試吓啦😀

刺身全部都係厚切,勁滿足👍🏻

食完咁多美食,甜品當然唔少得。餐廳甜品多到我自己都唔信😂

2022-04-11
2022-04-04 1278 浏览
我一路都去開這間餐廳食放題, 近日餐廳留座電話永遠無人聽, 留whatsapp 填eform , 永遠無人回覆, 可以生意太好唔休做!!網上book檯又無, 希望改善下!!!
2022-04-02 1250 浏览
向來都好鍾意食大喜屋日式放題,菜式繁多而且魚生夠新鮮,上菜快又唔會漏單~雖然最近無晚市,但係下晝食放題更加抵食呀!依家有個疫情快閃優惠,星期一至五全日88折,星期六至日就1400後88折,咁即係計返大概都係$230左右,性價比好高呀!今次係食尖沙咀嘅殿大喜屋,環境光猛舒適,唔會坐得好迫,自助區有沙律吧、甜品區、各種熟食同埋湯品可以自取,另外飲品都有好多選擇,無論果汁汽水定係清酒都可以無限任飲,仲有Häagen-Dazs雪糕添啊~落order係用QR code好方便,其中個人推薦劍魚腩刺身、拖羅刺身同埋甜蝦,全部都新鮮肥美!其他推薦菜式包括有蒜香味噌煎虎蝦、燒溫室甜菠蘿、燒香草羊鞍、西京燒比目魚、蒲燒鰻魚、紫心香芋丸,呢幾款都係我平時嘅必食之選!呢度仲有每人限叫一份嘅海燕窩椰汁燉木瓜,熱辣辣滋補養顏,作為飯後甜品啱啱好啊~大滿足,下次要再嚟食!

大滿足,下次要再嚟食!

劣評 尖沙嘴 殿大喜屋未試過嬲到要行出大堂搵職員黎質問虎佢2點入座 點左一大堆壽司刺身刺身就有上齊(其實都唔足)好多時點一大堆只係上少少但壽司只係上左一件/兩件 (見圖3點都未上2點落嘅壽司但隔離檯就擺滿哂十幾盤壽司!我問職員有無上錯檯 點解隔離咁似我點嘅野?佢地話無上錯 咁點解我可以一個鐘都唔上我2點一坐低點左嘅一大堆壽司?我地可以保持半個鐘張檯都係空3點見無野食再order拖羅刺身。😱 沽清!!!!!(截圖時間見圖左上角)我地前後Order左30件拖羅只係上左8件拖羅(每盤4片)然後就沽清!!!!!3:30再追d壽司 佢話整緊 然後就上左一盤 但味道全部都好乾好難食 又腥 真係叫左一盤就算 無再orderOk fine 但之後再點嘅野 全部淨係上熟食!!!!好多野都無上!4:00我要行出去收銀度虎哂鬼點解我點嘅野 全部去哂隔離張檯?然後佢叫我寫紙唔好再入機淨係幫我跟返寫紙嘅單於是我再寫20件拖羅咦!?寫紙佢就有返拖羅啦!!!即係咩?限食?根本唔係沽清?雪糕 平時lunch hour都係有任食今次轉左88折 其實真係平左勁少錢,但就變左限一人一杯雪糕!嘩 平$28 蚊但就扣起人地任食
劣評 尖沙嘴 殿大喜屋
未試過嬲到要行出大堂搵職員黎質問虎佢

2點入座 點左一大堆壽司刺身
刺身就有上齊(其實都唔足)
好多時點一大堆只係上少少

壽司只係上左一件/兩件 (見圖

3點都未上2點落嘅壽司
但隔離檯就擺滿哂十幾盤壽司

我問職員有無上錯檯
點解隔離咁似我點嘅野?
佢地話無上錯
咁點解我可以一個鐘都唔上我2點一坐低點左嘅一大堆壽司
我地可以保持半個鐘張檯都係空

3點見無野食再order拖羅刺身
😱 沽清!!!!!(截圖時間見圖左上角)
我地前後Order左30件拖羅
只係上左8件拖羅(每盤4片)
然後就沽清!!!!!

4:00我要行出去收銀度虎哂鬼
點解我點嘅野 全部去哂隔離張檯?
然後佢叫我寫紙唔好再入機
淨係幫我跟返寫紙嘅單
於是我再寫20件拖羅
咦!?寫紙佢就有返拖羅啦!!!
即係咩?限食?根本唔係沽清?

雪糕 平時lunch hour都係有任食
嘩 平$28 蚊但就扣起人地任食雪糕嘅權利,只係早一場比多$28就可以任食雪糕,咁唔係叫優惠時段啦!係將價就貨時段呀!訂位時又無講會扣起d雪糕,我個女仔fd係為左食movenpick而來!嬲到震!
上返社交平台巢佢嘅宣傳品,先見到佢寫非優惠時段可任食雪糕,但我訂位時佢只係講2點後有折,12-3無折,又唔講雪糕無左任食,以前幫襯開都係任食雪糕,講真你而家個午市放題貴過以前好多架!之前$238都任食啦!你而家加左價做$288唔可以任食?以後唔會再幫襯!亦都呼籲所有人唔好去幫襯!搵笨架!

我以前係殿嘅忠粉 今日之後都唔會再去!!!
2022-03-26
2022-03-29 1033 浏览
自從出關之後…真係少之又少去堂食…襯今日冇落雨就去 #allyoucaneat 滿足吓口腹啦❤️可能因為而家星期一至五全日都有88折(六/日14:00後都有折)...所以全場都幾滿座...好彩請客嘅朋友預先打咗去訂枱咋😌. 之前食過已經知呢間食物質素係唔錯又幾多選擇…先講自助區…Be覺得個🥥椰子雞湯又椰香撲鼻又好飲呀…鮮果區拎咗啲🍉西瓜又幾清甜…甜品又有冬甩又有芝士蛋糕…汽水啤酒日本清酒梅酒都齊全(朋友話連Asahi都有得任飲係正嘅!!)另外重點分享吓order咗嘅美食😋😋刺身大推極厚切嘅三文魚, 勁肥美嘅拖羅, 同鮮甜甜蝦!之後蒲燒鰻魚同北海道燒帆立貝都係值得追加再追加之選!朋友話燒香草羊鞍入味又軟腍!隻花雕醉鮑魚又唔太濃烈酒味且爽口彈牙!🦀避風塘炒蟹又惹味又肉厚!個珊瑚蚌炒西蘭花竟然都有小炒水準🥦燒溫室甜菠蘿同芝士年糕更係千祈唔好漏咗點嘅項目✌️✌️跟住我哋每人點咗個嘅✨海燕窩椰汁燉木瓜都獲得一致正評!最後仲可以每人揀一款貴價雪糕!Be要果杯沖繩海鹽雪糕🍦真係完美作結咗呢一餐!
2022-03-26 769 浏览
幾款刺身類點左都無嚟,拖羅第三轉已經無⋯可能疫情吾夠人手又入吾足貨,刺身第二轉開始超慢,漏單嚴重,積埋到last order先一次過上仲要吾足料。食午市2點果轉自助拎蝦未食已經無曬都無fill,連海膽手卷都吾係個個拎到。食物種類吾算多但味道還ok,侍應態度良好。座位超迫,等於同隔離枱痴住食,雖然出得街食都預咗有風險,不過如果隔離枱有病徵坐咁近中硬招

食物種類吾算多但味道還ok,侍應態度良好。

2022-03-26
午餐
2022-03-24 574 浏览
大喜屋不嬲都好出名,好多人都聽過,食過日本餐嘅基本上都有嚟過呢度食,我自己今次已經唔知第幾次過嚟呢度食嘢,呢度嘅水準真係非常之高,再加上佢呢度嘅刺身真係好新鮮,而且好大塊,食落去嘅時候真係大滿足
2022-02-27 1255 浏览
我食左殿3年,每年屋企人生日式者慶祝都會黎食。以往野食出得都算齊,起碼叫6件出3件都會出,今次出刺身出得又慢又小,食左兩粒鐘,我叫左七轉刺身,兩粒鐘淨係黎左三轉,仲要除左第一轉每樣刺身按人頭1件,之後我再叫三文魚、帶子、吞拿魚、劍魚腩、甜蝦、針魚,等左兩粒鐘,淨係黎左三文魚同帶子。殿已經係大喜屋最貴,但都仲要落親單都冇野黎,錢就識收,今次我三個人黎食,三個人都食到嬲,我全部按人頭落單既野食都黎小左,冇下次。
我食左殿3年,每年屋企人生日式者慶祝都會黎食。

2022-02-26
庆祝纪念
生日
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 拖羅
2022-02-14 996 浏览
講起日本放題真係好耐冇食啦,因為放題嘅質素真係可以好參差所以我同朋友都少咗食放題今次就揀番間有信心保證小小嘅殿大喜屋,之前食過質素都唔錯,座位比較好錯嘢食種類較多所以今次同朋友來食返餐餐廳除咗有放題點餐之外仲有自助吧嘅部份拎頭盤手卷飲品,嗰日去到都幾多人入咗錢都要等一段時間,座位安排都唔錯餐廳大部份都係卡位,不過就卡位有少少窄,如果兩個人坐埋一齊可能都會有啲迫餐廳用咗電話點餐,又衛生又方便,刺身嘅選擇都有好多仲有平時放題啲未必有嘅海膽、菠蘿等等嘅刺身,食物嚟嘅速度都幾快等咗唔夠10分鐘就已經有嘢食,刺身夠凍,有部份嘅刺身質素都OK食多幾碟都真係好快回到本除咗刺身之外仲有海膽手卷可以去自助吧度拎添,因為即刻整嘅關係所以啲紫菜都仲係脆幾好食㗎熟食方面仲叫咗牛肉壽喜燒又有雜菜又有牛肉同埋雞蛋連埋個壽喜燒汁都真係幾正壽司我哋就叫咗幾款比較特別,有黑松露油甘魚壽司同埋火焰壽司細細舊都幾精緻餐廳嘢飲選擇多幾多我哋主要都係飲無糖茶,其實都仲有其他酒精飲品同埋韓國飲品甜品因為真係太飽嘅關係我哋都冇乜點食,不過都有雪糕食既整體來講依間餐廳都真係幾抵食,不過當日嘅人比較多所以餐廳都幾嘈,同朋友傾偈就可能比

甜品因為真係太飽嘅關係我哋都冇乜點食,不過都有雪糕食既

整體來講依間餐廳都真係幾抵食,不過當日嘅人比較多所以餐廳都幾嘈,同朋友傾偈就可能比較大聲但係整體來講食嘢嘅質素同埋份量都真係好足夠如果真係想食飽飽嘅話都係一個選擇