好多年冇黎食殿大喜屋喇, 今晚再黎食又有返新鮮感晚市放題自選2小時, $358/位, 另加一....呢個場真係唔錯, 地方夠大, 自助區好闊落, 拎野食好方便唔會人撞人~~自助區有多款小食, 冷盤, 熟食, 水果, 沙律等等.....又有炸物, 雪糕機等....飲品方面好豐富!!!珍珠奶茶, 果汁汽水, 熱飲, 茶, 啤酒, 清酒梅酒, 超多選擇甜品區就有豆腐花, cake, mousse, 馬卡龍, 泡芙之類....最正就係任食多款haagen dazs & movenpick既雪糕丫!!!其他食物就用QR CODE落單~~第一輪就叫刺身喇~ 本身刺身係有松葉蟹叫架, 但我懶唔想處理所以冇叫今次淨係點左三文魚, 甜蝦, 赤貝, 帶子等等.....味道唔道丫又新鮮皇牌燒乳鴿皇乳鴿真係必食丫!! 即叫即炸熱辣辣~~外皮燒得香脆, 肉質幼嫩juicy鹽燒大頭蝦大頭蝦好鮮味, 鹽燒更能帶出蝦既鮮甜, 蝦肉爽口彈牙~~和牛薄燒和牛非常軟腍, 完全冇筋~夾埋蒜片一齊食口感豐富黑椒蜜汁一口牛黑椒蜜汁幾慈味, 一口牛肉質甘香幼嫩, 一D都唔韌避風塘炒蟹鍾意食蟹既朋友必點呀!!!避風塘炒真係超香又惹味
好多年冇黎食殿大喜屋喇, 今晚再黎食又有返新鮮感

晚市放題自選2小時, $358/位, 另加一....

又有炸物, 雪糕機等....
飲品方面好豐富!!!

其他食物就用QR CODE落單~~
第一輪就叫刺身喇~
本身刺身係有松葉蟹叫架, 但我懶唔想處理所以冇叫

今次淨係點左三文魚, 甜蝦, 赤貝, 帶子等等.....
味道唔道丫又新鮮

皇牌燒乳鴿皇
乳鴿真係必食丫!! 即叫即炸熱辣辣~~
外皮燒得香脆, 肉質幼嫩juicy

鹽燒大頭蝦
大頭蝦好鮮味, 鹽燒更能帶出蝦既鮮甜, 蝦肉爽口彈牙~~
和牛薄燒
和牛非常軟腍, 完全冇筋~
夾埋蒜片一齊食口感豐富
黑椒蜜汁一口牛
黑椒蜜汁幾慈味, 一口牛肉質甘香幼嫩, 一D都唔韌

避風塘炒蟹
鍾意食蟹既朋友必點呀!!!
避風塘炒真係超香又惹味~~
蟹肉結實鮮甜

一品花膠
花膠份量多到一個點!!!
係有完整2大塊, 食完之後感覺骨膠原返晒黎

麻辣酸菜滑魚鍋
酸酸辣辣既味道完全刺激味蕾, 好爽呀

整鍋都唔算好辣, 我唔食得辣都覺得OK~~
魚塊好多件, 滑嫩冇骨

燒溫室甜菠蘿
冇晒皮既菠蘿好方便食丫!!
燒完既菠蘿特別香甜美味

海燕窩椰汁燉木瓜
好鍾意呢個甜品, 個木瓜好甜好正丫!!
椰汁味道又非常香, 同木瓜一齊食味道超夾

• 海燕窩椰汁燉木瓜
  • 一品花膠
  • 鹽燒大頭蝦
  • 皇牌燒乳鴿皇
  • 避風塘炒蟹
2023-03-25 224 浏览
OMG實在太耐冇食放題啦今次要黎番間昔日最愛止止癮🤤星期一至四 8:30-10:30pm 屬於黑夜時段🕣💲328+10%早少少去排定隊 但都係要8:30先入得由於我哋得兩個人 安排夾係兩張二人枱中間咁岩兩邊都係比較壯健嘅朋友 😅所以出入唔太方便 另外張枱又細 依個環境分扣哂😩but都係 focus番啲野食😋相隔多年再番黎 選擇好似少左🤔但我就幫大家嚴選左我哋心目中嘅top🔟列為必食item🍴(排名不分先後)1️⃣薄燒牛肉薄得黎唔會ar住個肚啲位🤣個人認為係個醬汁carry住 當然塊牛都唔太差 唔會有渣2️⃣海膽手卷此食品為光顧此店嘅主因🥰😋可以任食海膽似乎唔係間間有做而且之前試過質素係ok 👍🏻 當然今次都唔例外啦臨近截單 師傅仲比得相當大方添😂3️⃣花雕醉鮑魚放題食到鮑魚真係第一次見 (定係我見識少🫣)煮法係用花雕酒去浸 食落仲有淡淡嘅菊花味 而且唔會un 成件事好Fresh 4️⃣西京燒本身都幾鍾意食 見到menu上有梗係唔執輸啦魚肉嫩滑 燒得岩岩好 面頭微脆食落仲甜甜地😍5️⃣龍蝦🦞沙律脆多士嘩 見到啲沙律堆到一座迷你山咁⛰️老實講 龍蝦沙律正常發揮但下面塊多士真係世界級夠哂脆身 又有牛油香 正!6️⃣燒
OMG實在太耐冇食放題

可以任食海膽似乎唔係間間有做
而且之前試過質素係ok 👍🏻 當然今次都唔例外啦
臨近截單 師傅仲比得相當大方添😂

3️⃣花雕醉鮑魚
放題食到鮑魚真係第一次見 (定係我見識少🫣)
煮法係用花雕酒去浸 食落仲有淡淡嘅菊花味
而且唔會un 成件事好Fresh

4️⃣西京燒
食落仲甜甜地😍

5️⃣龍蝦🦞沙律脆多士
嘩 見到啲沙律堆到一座迷你山咁⛰️
老實講 龍蝦沙律正常發揮
但下面塊多士真係世界級
夠哂脆身 又有牛油香 正!

6️⃣燒鰻魚
又一唔洗多講 放題必叫item
但今次鰻魚好淋身 (鍾唔鍾意就見仁見智啦)
如果彈牙少少應該過癮啲

7️⃣燒菠蘿🍍
左右隔離一致認為係解膩之選😂
味道都係正正常常啦 多汁而唔太酸💦

8️⃣冷泡桂花烏龍茶
自家制茶 另外仲有洛神花茶
桂花味好出 好飲
(但由於我地係第二round入座 一去到其實係冇哂依款 要去到中間先refill番)

9️⃣椰汁燉木瓜

估唔到有佢嘅味嘅雪糕(我又係唔知坊間有冇)😅
除左神還原果隻餅味 佢仲有餅碎 增加口感
依個我比100分💯
2023-03-25 185 浏览
其實成日都會一有時間就去食放題,因為🐷成日都唔想諗食啲乜嘢,我地成日會選大喜屋,因為大喜屋嘅種類好多,但朋友話俾我知,其實大喜屋會分等級,上次我都食過尖沙咀殿大喜屋。所以今次我地食多次 ,睇下係咪真係同其他大喜屋不同自助區海鮮同其他分店一樣都係有青口同蝦🦐不過味道又真係好似較為更鮮甜自助區係可以自己出去拎手卷海膽亦都10分鮮甜,而且入口有濃濃的海膽海水味,最喜歡紫菜,十分脆口🦐殿大喜屋既hidden 食物:其他大喜屋冇加就係鹽燒大頭蝦,蝦身舊挺身而且有海鹽去提昇下的鮮味👍刺身類:刺身類厚切肥美,而且感覺像腩的部份✨️是次特別推介鹽燒大頭蝦,薄切和牛片同避風塘炒蟹不過殿大喜屋價錢,亦比其他大喜屋價位貴少少
所以今次我地食多次 ,睇下係咪真係同其他大喜屋不同

自助區海鮮同其他分店一樣都係有青口同蝦🦐
不過味道又真係好似較為更鮮甜

自助區係可以自己出去拎手卷

🦐殿大喜屋既hidden 食物:其他大喜屋冇加

就係鹽燒大頭蝦,蝦身舊挺身而且有海鹽去提昇下的鮮味👍

刺身類:刺身類厚切肥美,而且感覺像腩的部份

✨️是次特別推介鹽燒大頭蝦,薄切和牛片同避風塘炒蟹

不過殿大喜屋價錢,亦比其他大喜屋價位貴少少
  • 和牛薄燒
  • 海膽手卷
  • 刺身拼盤
2023-03-24 168 浏览
🍣殿 大喜屋款式多~好多味道亦唔錯👍刺身對比其他唔同既放題餐廳出色~不過某幾樣刺身叫既份量都黎小左😂特別想讚個和牛~牛舌~仲有款類似多士咁🫣唔記得咩名🤣🤣🤣大家一定要落單試下~刺身更加要叫盤黎食😜盛惠💰$3xx/1人好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ —————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:小編知道開左好多年不過又一次又一次無時間或者太多人等唔到位🫣今次終於有機會去食~依間放題可能有少少貴~小編覺得確係有唔同~野食選擇同質素都較好😉
🍣殿 大喜屋

盛惠💰$3xx/1人

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
尖沙咀的「殿」大喜屋係我喜歡的放題店大家對大喜屋應該都唔陌生啦,有多間的分店呢間地方大,枱同枱之間唔會好密,同埋有多張卡位,坐都舒服呀😌落野食係用QR Code叫的。出面亦有些熟食區、沙律🥗、小食區、甜品區🍮、飲品區,食物種類選擇多,而且質素又有保證喔❣️仲有個手拉雪糕機🍦玩呀😍🔸海膽手卷🔸日本直送深海皇帝蟹肉手卷依2款嘅手卷,就係出去拎的,每人每次可以攞兩舊🤤海膽新鮮甜味❤️🔸刺身、壽司食放題必食的食物就係刺身呀~刺身既款式多,有三文魚、油甘魚、帶子、虎蝦、甜蝦、希靈魚、北寄貝,最正係有拖羅同松葉蟹腳😍壽司款式都多樣化🤤有不同既刺身配搭鮑魚拖羅蓉海膽杯一定一定要叫呀!好富既食法🫢呢個松葉蟹肉多士,蟹肉好似一個小山丘咁🗻 高高的,成口蟹肉好滿足😆🔸熟食、炸物串燒有啲人都唔會想食太多刺身嘅話,呢度嘅炸物同熟食都係一個唔錯嘅選擇 薄燒和牛配上炸蒜片,令牛肉既味道更加豐富。花雕醉飽魚都一樣咁正呀~牛舌好厚肉呀🔸甜品都有好多選擇,燕窩椰汁燉木瓜每次黎都一定會叫呀食飽飽之後,都會有雪糕可以食
尖沙咀的「殿」大喜屋係我喜歡的放題
大家對大喜屋應該都唔陌生啦,有多間的分店

落野食係用QR Code叫的。
仲有個手拉雪糕機🍦玩呀😍

🔸海膽手卷
🔸日本直送深海皇帝蟹肉手卷
依2款嘅手卷,就係出去拎的,每人每次可以攞兩舊🤤
海膽新鮮甜味❤️

🔸刺身壽司
放題必食的食物就係刺身呀~

壽司款式都多樣化🤤有不同既刺身配搭

鮑魚拖羅蓉海膽杯一定一定要叫呀!好富既食法🫢

🔸熟食、炸物串燒
薄燒和牛配上炸蒜片,令牛肉既味道更加豐富。

花雕醉飽魚都一樣咁正呀~
牛舌好厚肉呀

🔸甜品
都有好多選擇,燕窩椰汁燉木瓜每次黎都一定會叫呀
食飽飽之後,都會有雪糕可以食

2023-03-22 192 浏览
刺身🥢我地每款都有嗌黎試,都好新鮮,因為我曾經喺另一間食過甜蝦係冇味,所以抱住一個疑惑,幸好呢間係正常嘅甜蝦🤣不過拖羅唔係間間有比較少見,個拖羅真係滿分丫,我地追加左一次,不過第二次就冇咁肥美,但係依然都好食嘅!壽司🍣比其他放題大舊。手卷🥢就要出去自助吧度排隊攞嘅,海膽味都正常花雕醉鮑魚🥢我地一樣有追加,佢唔係刷子交個種,好味!羊架🥢反而覺得有啲騷,反而牛脷燒得啱啱好。但係我發覺而家好多放題都有乳鴿🥢味道都ok 。炸物都幾好,尤其個炸榴槤🥢,一啖咬落去身邊個個都聞到🤭最後當然嗌返個燒菠蘿🥢消吓滯,好甜又唔會好生好硬個啲,好少放題有Häagen-Dazs雪糕嘅士多啤梨味,啱哂我淨係食士多啤梨味嘅人,食完個雪糕簡直係完美嘅句號。💙
花雕醉鮑魚🥢我地一樣有追加,佢唔係刷子交個種,好味!
炸物都幾好,尤其個炸榴槤🥢,一啖咬落去身邊個個都聞到🤭

2023-03-21 240 浏览
今次去試殿大喜屋,環境非常之大,座位好多有一排熟食區同海鮮區,甜品,飲品區仲有個專區係專門拎蟹肉/海膽手卷,每次限拎一個本身我見到有小龍蝦係勁開心,可惜一食落口d肉係霉既,即刻勁失望,仲衰過平時買d急凍小龍蝦有得任飲清酒梅酒又開心返,不過梅酒太甜,都係建議飲返清酒有青口同大蝦任拎,質素都不錯👍🏻唔飲酒可以飲下汽水飲品有拖羅食勁開心,唔好期望係好靚既質素,但都過關既仲有好多其他款式,例如燒乳鴿鮑魚,螢光魷魚壽司,日式茶碗蒸等等螢光魷魚壽司係最意外有既產品,必點建議呢間餐廳都係點野食 小龍蝦係扣分位
今次去試殿大喜屋,環境非常之大,座位好多

有一排熟食區同海鮮區,甜品,飲品區

仲有個專區係專門拎蟹肉/海膽手卷,每次限拎一個

有得任飲清酒梅酒又開心返,不過梅酒太甜,都係建議飲返清酒

有青口同大蝦任拎,質素都不錯👍🏻

唔飲酒可以飲下汽水飲品

有拖羅食勁開心,唔好期望係好靚既質素,但都過關既

螢光魷魚壽司係最意外有既產品,必點

建議呢間餐廳都係點野食 小龍蝦係扣分位
2023-01-08
  • 刺身
  • 清酒
  • 泰式生蝦
2023-03-21 177 浏览
放假約左媽咪食晏,呢間放題就啱晒我哋,之前試過其他分店,好多正嘢食😆放題梗係要食刺身啦,我哋試左劍魚、油甘魚、三文魚、希靈魚、赤蝦、赤貝同埋松葉蟹腳。全部好新鮮,其中魚類肥美甘香,赤蝦好大隻,放題有呢個質素真係算係咁,放題界係好高質😆壽司軍艦,我哋到時仲有幾款,其中有個海膽三文魚子吞拿魚蓉壽司好正😋呢度啲壽司軍艦賣相都精緻😍唔會話放題就整到好求其👍🏻另外仲有好多款手卷卷物,不過我怕太飽,所以好多都冇試🙈熟食都有好多款,其中海鮮最正有花雕浸鮑魚、花膠炆冬菇、燒大頭蝦、燒扇貝、清酒煮蜆😋全部質素都唔錯,其中鮑魚浸得好軟稔,我哋每人食咗幾隻😆另外竟然有避風塘炒蟹,超惹味,好正👍🏻另外蒲燒鰻魚都好肥美,我哋都食咗兩round😋肉款最正有和牛薄燒、羊架同埋燒乳鴿。和牛薄燒配上炸蒜片,香口惹味再點埋特製醬汁好好味😋仲有估唔到放題都有炸乳鴿,仲要係即炸,皮脆肉嫩😍甜品除咗每人有一杯自選雪糕,出面雪櫃仲有Yogurt、豆腐花、布丁燒、各種小甜點,仲有中式嘅椰汁海燕窩燉木瓜任食添,一啲都唔馬虎㗎,夠晒滋潤👍🏻

午餐
2023-03-17 200 浏览
晚市放題(5:30-7:30)$328@1-座位寬敞,坐得舒服!電子落單唔怕落錯單😂-食物自助區有:沙律、冷盤、生果、甜品、熱食、湯……等等-甜品區:布丁燒、芋圓、北海道3.6牛乳、奶凍、馬卡龍、提拉米蘇、乳酪、豆腐花、布甸…等等-飲品區:紙包飲品,罐裝汽水,自家製冷泡茶、啤酒、冷熱清酒、白酒、梅酒…..等等-刺身有:松葉蟹腳,拖羅,三文魚,油甘魚,池魚王,北寄貝,希靈魚,象拔蚌,海赤蝦,甜蝦,夠新鮮,食落好鮮甜😋-柚子胡椒和牛燒壽司好香柚子同胡椒味有牛味,飯唔係咁大嚿,可以留肚食其他嘢🥰-鵝肝帶子壽司鵝肝都幾大嚿好食多汁,帶子鮮甜👍🏻-魚子醬鮑魚拖羅蓉杯有魚子醬三文魚籽,鮑魚仔夠彈牙,味道一流-冰鎮花海蜇夠凍,海哲夠彈牙爽口,點埋個汁好好味😋絕配吖-燒香草羊鞍冇羊臊味,d香草味好香同羊勁夾好好食-鹽燒雞軟骨好脆好食😋-牛油燒翠玉瓜食到好香既牛油味,好食-燒溫室甜菠蘿🍍菠蘿好甜,好Juice-花雕醉鮑魚賣相擺得好靚,酒味清醇,好香花雕味,鮑魚爽口彈牙👍🏻-清酒煮鮮蜆原鍋上,蜆肉夠大隻,配上熱辣辣嘅清酒,夠晒暖胃-避風塘炒蟹蟹肉夠鮮甜又啖啖肉,同埋啲炸蒜一齊食夠惹味,勁好食-岩鹽燒大頭蝦
晚市放題(5:30-7:30)$328@1
座位寬敞,坐得舒服!電子落單唔怕落錯單😂

食物自助區有:沙律、冷盤、生果、甜品、熱食、湯……等等

柚子胡椒和牛燒壽司
好香柚子同胡椒味有牛味,飯唔係咁大嚿,可以留肚食其他嘢🥰

鵝肝帶子壽司
鵝肝都幾大嚿好食多汁,帶子鮮甜👍🏻
魚子醬鮑魚拖羅蓉杯
有魚子醬三文魚籽,鮑魚仔夠彈牙,味道一流

冰鎮花海蜇
夠凍,海哲夠彈牙爽口,點埋個汁好好味😋絕配吖
燒香草羊鞍
冇羊臊味,d香草味好香同羊勁夾好好食
鹽燒雞軟骨
好脆好食😋
牛油燒翠玉瓜
食到好香既牛油味,好食
燒溫室甜菠蘿🍍
菠蘿好甜,好Juice
花雕醉鮑魚
賣相擺得好靚,酒味清醇,好香花雕味,鮑魚爽口彈牙👍🏻

清酒煮鮮蜆
原鍋上,蜆肉夠大隻,配上熱辣辣嘅清酒,夠晒暖胃

避風塘炒蟹
蟹肉夠鮮甜又啖啖肉,同埋啲炸蒜一齊食夠惹味,勁好食

岩鹽燒大頭蝦
大頭蝦有膏,夠鮮味又彈牙👍🏻
一口甜番薯🍠溫室南瓜
炸漿唔會太厚,炸得夠脆又唔會炸得好乾,同埋唔油膩
榴槤炸彈
好香榴槤味,鍾意食榴槤嚟嘅必食
芝士年糕
鹹香味,好好食🥰

鮑魚雞粥
夠鮮甜好食

甜品時間
最後我地揀左食海鹽雪糕🍦做一個圓滿嘅ending🥰
最近都隔咗一排好耐冇食放題,聽朋友講呢間放題有乳鴿、海膽手卷、仲有拖羅任食,即刻忍唔住走咗去book。當日去全場爆滿,超高人氣。除咗可以喺QR code度落單,仲可以喺自助區到拎嘢食,自助區有海鮮動盤、熟食、前菜、甜品等等,當然仲有海膽手卷啦,即叫即整😍佢哋嘅食物種類多到數唔晒,淨係刺身都有十幾款,而且熟食亦都好多,啱晒同埋老人家一齊去食。🎈 清酒煮鮮蜆蜆既份量好多,加上清酒鮮甜嘅湯底,凸顯出蜆肉嘅鮮味,超好食!🎈刺身拼盤叫左松葉蟹腳、劍魚腩、三文魚、油甘魚、池魚王、拖羅、北寄貝、北海道帶子、赤貝、象拔蚌、海赤蝦、甜蝦。全部刺身都用冰底保持溫度,而且每一件都好厚身,同埋好鮮甜😍🎈泰式虎蝦刺身虎蝦爽口,配埋蒜蓉一齊食,超級有口感!🎈 燒香草羊鞍放題必嗌!羊鞍一啲都唔‘蘇’,肉質鮮嫩,有得任食真係好正!🎈燒牛舌串牛舌非常爽口,燒得剛剛好,不妨一試。🎈海膽手卷必食!海膽入口軟滑,飯嘅份量亦唔算多,好岩想試但又唔食得多既人。🎈避風塘炒蟹超有鑊氣,亦有本身嘅蟹味,蟹肉份量都好多,蟹肉亦都好紮實,鍾意食蟹嘅朋友可以試吓。🎈 一品花膠盛花膠真材實料,大大塊咁俾你,食落去超級有口感,好滿足!🎈 皇牌燒

🎈 清酒煮鮮蜆

🎈刺身拼盤

🎈泰式虎蝦刺身
虎蝦爽口,配埋蒜蓉一齊食,超級有口感!

🎈 燒香草羊鞍
放題必嗌!羊鞍一啲都唔‘蘇’,肉質鮮嫩,有得任食真係好正!

🎈燒牛舌串
牛舌非常爽口,燒得剛剛好,不妨一試。

🎈海膽手卷

🎈避風塘炒蟹

🎈 一品花膠盛
花膠真材實料,大大塊咁俾你,食落去超級有口感,好滿足!

🎈 皇牌燒乳鴿王
即叫即炸,熱辣辣脆皮,一啲都唔油,好香口,仲好入味,encore咗好多次😂

🎈 花雕醉鮑魚
賣相擺放得超級精緻,鮑魚爽口彈牙,花雕酒香汁亦都好清甜,鮑魚入晒味😍

🎈 海燕窩椰汁燉木瓜
入邊會有粒紅棗,同埋好多一條條海燕窩,配埋椰汁撈埋木瓜肉一齊食,好滋潤,好欣賞佢哋嘅木瓜上到枱都仲係熱嘅,而且木瓜燉得好淋,令到啲椰汁入晒味😍
2023-03-15 9715 浏览
近排公司好多野忙,一忙唔知點解我就好想瘋狂食野... 次次一想食野都會諗起尖沙咀既殿~ 喺放題界黎講,佢地啲水準算係咁,而且價錢又唔係好貴,無論選擇賣相味道都中上,係幾唔錯架 📍刺身基本款全部有齊~ 最大賣點一定係有大拖羅!! 大拖超綿身入口即化完全無筋/仲有仲有依家原來再新加埋松葉蟹腳! 另外個爽彈海哲幾有咬口! 其他大路野三文魚厚切肥美/帶子鮮甜/甜蝦赤蝦爽彈美味/仲有北寄貝希靈魚等等選擇都多~ 📍壽司/手卷壽司選擇都多,但因為我地驚好快飽所以無咩叫,首推出去counter 攞既海膽同埋皇帝蟹肉手卷,我覺得始終都係海膽最正! 📍一品料理先講肉類料理,有羊架同牛柳粒,前者燒得香口無膻味,牛柳粒係都啖啖肉唔會好韌~ 不過我最推薦既一定係薄燒牛肉,牛肉薄薄一片加埋脆蒜片燒得超香口~~另外仲有酒煮蜆,啲蜆仲超大隻一啲沙都無! 📍海鮮類必點當然係醉鮑魚,食夠一打都回晒本喇!!! 另外避風塘炒蟹都好值得叫因為佢係肉蟹所以啖啖肉! 我自已就好鐘意龍蝦沙律多士同埋燒鰻魚📍蔬菜生果食咗咁多肉就食啲菜啦~~我地叫左個蟹肉豆苗,仲有燒菠蘿同埋出面既西瓜火龍果同蜜瓜等等既生果 📍自助吧除左用電話點菜,出

📍刺身

📍壽司/手卷

📍一品料理
仲有酒煮蜆,啲蜆仲超大隻一啲沙都無!

📍海鮮類
必點當然係醉鮑魚,食夠一打都回晒本喇!!!

📍蔬菜生果

📍自助吧
除左用電話點菜,出面仲有啲小食湯前菜炸物比你頂住肚先既,好似係凍海鮮炸物等等

📍甜品飲品

最後最後,食個甜品是指定動作吧? 呢個海燕窩椰汁燉木瓜係每枱必點 item !! 夠晒清新滋潤

仲有多款名牌雪糕例 Häagen-Dazs同 movenpick啦~ 最後佢地仲有甜品櫃有芋園,豆腐花馬卡龍雪糕糯米糍,泡芙同果子等等;

飲品方面有果汁/酒/熱野飲/自家製冷泡茶,汽水啤酒呢紙包飲品等等,都真係好齊好多野揀!
  • 和牛薄燒
2023-03-15 190 浏览
唔洗帶口罩,成日都話想去食放題,今日放假就帶埋媽咪去尖沙咀食呢間日式放題!-多種刺身選擇又夠新鮮夠鮮甜!三文魚刺身、拖羅刺身、北海道帶子刺身、甜蝦刺身、連泰式虎蝦刺身都有,平時去泰國餐廳食一碟都要差唔多過百元😋呢度抵食-雪花牛肉鍋,大大片雪花肥牛,又有豆腐金針菇!湯底仲係甜甜地架-避風塘炒蟹,蟹肉夠新鮮又大隻!蟹鉗大大隻架!仲要炒得夠香夠濃味,夠多肉-花雕醉鮑魚,肉質夠爽口彈牙,仲要有酒嘅香味-一品花膠盛,大大塊花膠!蚊得好淋,個汁好似鮑魚汁-皇牌燒乳鴿王,炸到脆脆!外脆肉質夠嫩-香蔥芝麻拖羅小卷,超多拖羅蓉,好豐富食落新鮮惹味😋-仲有多種壽司都唔錯

-花雕醉鮑魚,肉質夠爽口彈牙,仲要有酒嘅香味

-一品花膠盛,大大塊花膠!蚊得好淋,個汁好似鮑魚汁

-皇牌燒乳鴿王,炸到脆脆!外脆肉質夠嫩

-香蔥芝麻拖羅小卷,超多拖羅蓉,好豐富食落新鮮惹味😋

-仲有多種壽司都唔錯
2023-03-07
午餐
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 拖羅
2023-03-13 190 浏览
又到介紹放題嘅時間😆今次食左午市嘅時段,食物嘅質素冇變,時間仲長過晚市,可以坐低慢慢食😋同場都唔少一家大細😆餐廳設有自助區,推介係花膠燉烏雞湯,湯嘅味道好鮮甜,入面有大大塊花膠🥰正好補補骨膠原。除左e個之外,仲有海膽同深海皇帝蟹肉手卷😍海膽超鮮甜,色澤勁靚,又大片😋刺身方面,我地點左拖羅,甜蝦,赤蝦,池魚王等😍其實今次放題嘅重點之一係任食拖羅😆超肥美🤩松葉蟹腳勁鮮甜🥰都算大隻👍🏻泰式虎蝦刺身口感好爽口,加埋酸酸甜甜嘅泰式汁,好開胃☺️壽司方面,我地點左唔少嘅創意壽司🤩當中香芒龍蝦膏甜蝦壽司最有特色😍 鮑魚拖羅蓉海膽杯最精緻😋燒物方面,除左平時會點嘅串燒之外,仲有岩鹽燒大頭蝦🤓大頭蝦勁鮮味,又彈牙❤️我地仲點左避風塘炒蟹同蟹肉扒豆苗,炒蟹食落香辣,夠野味,多肉🤭豆苗就有酒樓嘅質素🥳最後仲點左鮑魚雞粥同海燕窩椰汁燉木瓜😍食完超滿足又滋潤☺️

最後仲點左鮑魚雞粥同海燕窩椰汁燉木瓜😍食完超滿足又滋潤☺️
2023-03-13 127 浏览
在熱鬧的市區中,位於一棟高樓的 '殿大喜屋' 日式放題餐廳,是一個讓您可以放鬆身心,享受美食的好去處。這裡提供了各式各樣的料理,從生魚片到燒烤,從拉麵到壽司,讓您可以盡情地享受日本美食的滋味。首先,他們的生魚片非常新鮮,魚肉質量非常好,能夠徹底地品嚐到魚的甜美和鮮味。壽司也是非常不錯的,米飯的口感恰到好處,配上新鮮的食材,讓人一試難忘。此外,他們的燒烤也是值得一提的,特別是牛肉和雞肉,肉質嫩滑,口感豐富,讓人一口接一口地食不停。還有一些小菜,例如炸豆腐和炸蝦,外皮酥脆,內裡鮮嫩,非常美味。此外, '殿大喜屋' 餐廳的服務也非常好,服務員非常親切和善,提供了非常周到的服務,讓人感到非常舒適和放鬆。總體而言, '殿大喜屋' 餐廳是一個非常值得一試的日式放題餐廳。它提供了豐富多樣的料理,包括生魚片、壽司、燒烤和小菜等,讓您可以盡情地品嚐日本美食的滋味。此外,他們的服務也非常好,讓人感到非常舒適和放鬆。如果您正在尋找一個可以享受美食的好去處,那麼 '殿大喜屋' 餐廳絕對是一個值得推薦的地方。

2023-03-12 190 浏览
裝修都幾靚,座位寬敞。食物選擇多,又多元化。我比較喜歡醬油汁燒左口魚邊壽司 - 左右魚帶焦香而且入口即溶椰子煲雞湯 - 好清甜,飲落好舒服冰鎮花海蜇 - 好好味既冷盤花雕醉鮑魚 - 都幾大隻,花雕味香海燕窩椰汁燉木瓜 - 好滋潤雪糕有Haagen-dazs、Movenpick,仲有軟雪糕 ,好開心
裝修都幾靚,座位寬敞。

食物選擇多,又多元化。

我比較喜歡
醬油汁燒左口魚邊壽司 - 左右魚帶焦香而且入口即溶
椰子煲雞湯 - 好清甜,飲落好舒服
冰鎮花海蜇 - 好好味既冷盤
花雕醉鮑魚 - 都幾大隻,花雕味香
海燕窩椰汁燉木瓜 - 好滋潤