2023-04-24 184 浏览
之前朋友食過尖沙咀嘅大喜屋,就話好推薦👧🏻去食(熟食多選擇又表現不錯👍🏻),其實刺身類/鍋物都合符預期架😗!今次👧🏻同朋友👻就食返夠本!🌟薄燒和牛//西京燒比目魚//燒牛舌//燒羊架//燒七味鱈魚乾// 刺身刺身有唔少選擇,除咗最基本三文魚、油甘魚、帶子,仲有蟹腳、拖羅等等!而👧🏻就幾鐘意薄燒和牛同西京燒比目魚。估唔到放題店可以食到和牛!仲要煎熟咗都睇到紋路好靚,入口充滿油脂香。比目魚魚肉滑嫩,西京燒醬味濃郁。至於其他燒物/壽司🍣/天婦羅🍤/鍋物都表現唔錯,值得一試!🌟一品花膠盛//蒜蓉粉絲蒸扇貝//花雕醉鮑魚//豆苗雖然呢間係間日式放題店,但估唔到有唔少中式熟食,而且發揮得不錯👍🏻!一品花膠盛就有齊花菇同花膠,花膠仲要超大片,炆得又腍又入味!花雕醉鮑魚嘅鮑魚又軟身,有香濃酒味。蒜蓉粉絲蒸扇貝就幾有酒樓海鮮風味。最估唔到呢到有炒菜食,仲要係豆苗(仲以為過左季節,但食落唔粗糙)。🌟雪糕//自助區域👧🏻👻最後半個鐘就瘋狂衝去雪糕區🍦!呢到仲要有Movenpick, Häagen-Dazs, Milk Top, Bulla, 北歐牌子Ekselence等唔同品牌嘅雪糕!Häagen-Dazs

🌟一品花膠盛//蒜蓉粉絲蒸扇貝//花雕醉鮑魚//豆苗

🌟雪糕//自助區域
👧🏻👻最後半個鐘就瘋狂衝去雪糕區🍦!呢到仲要有Movenpick, Häagen-Dazs, Milk Top, Bulla, 北歐牌子Ekselence等唔同品牌嘅雪糕!Häagen-Dazs仲要有Lotus(焦糖脆餅),係👧🏻最鐘意嘅餅乾🍪之一!
另外呢到仲有唔少自助餐區,沙律🥗、手卷、餐前小食、甜品、飲品、海鮮(熟蝦+青口)、炸物,都可以任食!其實呢兩個鐘真係食到好唔得閒🤣!
♡ 鬧市高質放題之選| 殿 大喜屋♡-平時一到假期,都鍾意同屋企人去食放題。🤣今日早收工,所以同屋企人嚟到尖沙咀 殿 大喜屋 😆眾所周知~ 呢間放題成日都好多人嚟排隊,因為食物質素高,而且服務都好好。最重要當然係座位寬敞,坐得舒適~- ♡ 刺身 ♡ 呢度嘅刺身有好多選擇,有三文魚、希靈魚、松葉蟹🦀、拖羅同埋帶子刺身。拖羅真係好少會係放題見到。三文魚刺身好厚切🤣~希靈魚刺身個口感比較有嚼勁,帶有濃郁嘅魚腥味,非常開胃。松葉蟹刺身肉質鮮甜可口,點埋柚子醋食真係唔錯。拖羅肉質肥美,帶子好新鮮清甜。-♡ 壽司類 ♡ 海膽手卷 海膽鮮甜爽滑,味道濃郁鮮美。花之戀仍然保持水準。今次仲試埋香芒龍蝦膏壽司,蝦膏入口即溶。柚子胡椒和牛燒壽司 牛肉鮮嫩多汁,加上柚子胡椒醬汁,味道非常獨特。醬油汁燒左口魚壽司 左口魚入口即溶。鹽燒三文魚腩壽司有少少焦香味,口感鮮嫩,質感滑嫩。-♡ 芝麻雞翼 ♡ 每次嚟都一定要點!🤣呢個真係必食❗️外脆內嫩☺️-♡ 和牛薄燒 ♡ 呢個係咁encore咗幾次🤣個汁同埋和牛一齊食,真係好正而且和牛肉質好濃郁 ~ 十分高質!-♡ 避風塘炒蟹 ♡ 味道好香濃郁,配上適量嘅辣椒粉
♡ 鬧市高質放題之選| 殿 大喜屋♡
平時一到假期,
都鍾意同屋企人去食放題。🤣
今日早收工,
所以同屋企人嚟到尖沙咀 殿 大喜屋 😆
眾所周知~
呢間放題成日都好多人嚟排隊,
因為食物質素高,而且服務都好好。

最重要當然係座位寬敞,坐得舒適~
刺身

呢度嘅刺身有好多選擇,
有三文魚、希靈魚、松葉蟹🦀、拖羅
同埋帶子刺身。拖羅真係好少會係放題見到。
三文魚刺身好厚切🤣~
希靈魚刺身個口感比較有嚼勁,帶有濃郁嘅魚腥味,非常開胃。
松葉蟹刺身肉質鮮甜可口,點埋柚子醋食真係唔錯。
拖羅肉質肥美,帶子好新鮮清甜。
壽司類 ♡
海膽手卷 海膽鮮甜爽滑,味道濃郁鮮美。
花之戀仍然保持水準。

今次仲試埋香芒龍蝦膏壽司,蝦膏入口即溶。
醬油汁燒左口魚壽司 左口魚入口即溶。

鹽燒三文魚腩壽司有少少焦香味,口感鮮嫩,質感滑嫩。
♡ 芝麻雞翼 ♡

每次嚟都一定要點!🤣
呢個真係必食❗️外脆內嫩☺️
♡ 和牛薄燒 ♡

呢個係咁encore咗幾次🤣
個汁同埋和牛一齊食,真係好正
而且和牛肉質好濃郁 ~ 十分高質!
♡ 避風塘炒蟹 ♡

味道好香濃郁,配上適量嘅辣椒粉,
味道更加突出。
炒蟹肉質鮮嫩,帶有微微嘅甜味同鮮味,
鍾意食炒蟹嘅媽媽食到停唔到口☺️🤣
♡ 蒜蓉粉絲蒸扇貝 ♡

鮮甜嘅扇貝加上蒜蓉粉絲,味道清新又不失香蒜味道。
♡ 串燒 / 燒烤類 ♡

牛舌肉質鮮嫩,口感細膩,食幾串已經感覺好回本😂
燒菠蘿🍍香甜多汁 🤣🤣

♡ 海燕窩椰汁燉木瓜 ♡

木瓜味清甜,燉木瓜的時候加入了海燕窩和椰汁🥥,
海燕窩有滋補功效,甜品更加滋潤。
❥ 最尾我仲喺雪糕櫃揀咗Häagen-Dazs嘅雪糕🍦今餐真係值回票價❤️👍👍
#
⇢店鋪資料:
殿 大喜屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號1樓
#

#旺角美食 #旺角 #旺角放題 #香港放題 #放題 #刺身放題 #極尚大瀛喜 #大喜屋 #殿大喜屋
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 芝麻雞翼
  • 避風塘炒蟹
1K
2023-04-21 184 浏览
收到消費券梗係要食餐好😋😋今次黎到尖沙咀呢間日式放題店~上次食過已覺得好滿意!!食物選擇多,質素都唔錯!就算平日夜晚黎到都好full,果然好受歡迎👍🏻👍🏻-🍱120分鐘晚市放題 $328/位✨-📍刺身賣相吸引!包括有三文魚、油甘魚、劍魚腩、拖羅、北海道帶子、海赤蝦、松葉蟹腳等~~我就最鍾意三文魚刺身,肉質鮮嫩肥美!好重魚油香~超正🤤🤤📍壽司包括有香芒龍蝦膏甜蝦壽司、海膽拖羅蓉魚子塔、三文魚花之戀、鵝肝帶子等~好多選擇!!全部賣相精緻,味道都唔錯!每款試少少都好飽🤣🤣📍和牛薄燒和牛入口即溶,啖啖油脂香🔥🔥面頭的炸蒜片可以增加口感~蘸壽喜燒汁食一流👍🏻👍🏻📍岩鹽燒大頭蝦大頭蝦即叫即燒,口感好爽彈🦐🦐裡面仲有唔少蝦膏,夠哂惹味!要叫多幾串食先得~~📍燒牛舌牛舌好厚身,肉質軟腍爽口😋😋外層燒得微脆,簡單用鹽、黑椒調味已好好食!!📍蒜蓉粉絲蒸扇貝扇貝肉質飽滿,每啖充滿蒜蓉香!!而粉絲索哂扇貝同蒜蓉的精華,好入味!送飯一流❤️❤️📍清酒煮鮮蜆蜆肉脹卜卜,厚肉鮮甜~~清酒煮熱後味道更香,更帶出蜆的鮮味🤩🤩📍避風塘炒蟹蟹肉份量好多,炒得有鑊氣🔥🔥食落辣辣地好開胃,仲有好多炸蒜粒~整體唔錯!!另外自助區仲有
收到消費券梗係要食餐好😋😋
今次黎到尖沙咀呢間日式放題店~上次食過已覺得好滿意!!
🍱120分鐘晚市放題 $328/位✨
📍刺身
我就最鍾意三文魚刺身,肉質鮮嫩肥美!好重魚油香~超正🤤🤤

📍壽司
全部賣相精緻,味道都唔錯!每款試少少都好飽🤣🤣

📍和牛薄燒
和牛入口即溶,啖啖油脂香🔥🔥
面頭的炸蒜片可以增加口感~蘸壽喜燒汁食一流👍🏻👍🏻

📍岩鹽燒大頭蝦
大頭蝦即叫即燒,口感好爽彈🦐🦐
裡面仲有唔少蝦膏,夠哂惹味!要叫多幾串食先得~~

📍燒牛舌
牛舌好厚身,肉質軟腍爽口😋😋
外層燒得微脆,簡單用鹽、黑椒調味已好好食!!

📍蒜蓉粉絲蒸扇貝
扇貝肉質飽滿,每啖充滿蒜蓉香!!
而粉絲索哂扇貝同蒜蓉的精華,好入味!送飯一流❤️❤️

📍清酒煮鮮蜆
蜆肉脹卜卜,厚肉鮮甜~~
清酒煮熱後味道更香,更帶出蜆的鮮味🤩🤩

📍避風塘炒蟹
蟹肉份量好多,炒得有鑊氣🔥🔥
食落辣辣地好開胃,仲有好多炸蒜粒~整體唔錯!!

另外自助區仲有多款熟食、小食、甜品、雪糕、飲品、清酒等可以任食任飲~~
雪糕有Haagen Dazs同Milk Top等選擇🍨,食多幾杯就已經回本!超抵😆😆
2023-04-21 9083 浏览
同事食過後推薦尖沙咀「殿 大喜屋」,今次同男友嚟試試午市放題環境寬敞,裝潢較「大喜屋」華麗,座位極多午市收費$3️⃣0️⃣8️⃣,另收加一服務費可由1️⃣2️⃣點食到3️⃣點==========QR Code落單,提供刺身、壽司、軍艦、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、料理等,選擇豐富自助區提供凍海鮮、沙律、水果、前菜、炸物、熱食、湯品、咖啡、軟雪糕、軟糖,包裝雪糕及雪條 (雪糕為Haagen Dazs)、清酒、梅酒、凍飲品 (包括珍珠奶茶、花茶及酒類飲品等)及熱飲等==========🔹自助區凍海鮮為凍蝦及青口水果及沙律菜有幾款前菜約十款,調味唔錯幾開胃炸物有炸雞及餃子熱食有鹵水雞翼、四季豆及酸菜魚甜品超過十款,有布丁、芝士蛋糕、提拉米蘇、泡芙、馬卡龍及豆腐花等==========🔹刺身整體厚切大件,色彩不錯又擺盤得體個人推介有海赤蝦🔹壽司及手卷壽司推介有滋味皇帝蟹棒手卷特設即做即取,有日本直送深海皇帝蟹肉及限定海膽;蟹肉粗壯雪白==========🔹串燒、燒物及炸物鹽燒大頭蝦燒得香口,蝦肉厚身蒜蓉粉絲蒸扇貝炸蒜份量充足夠香口燒香草羊鞍羊味突出而不帶羶;蒲燒鰻魚發揮正常榴槤炸彈及紫心香芋丸炸得乾身,口感軟糯,
環境寬敞,裝潢較「大喜屋」華麗,座位極多
午市收費$3️⃣0️⃣8️⃣,另收加一服務費
可由1️⃣2️⃣點食到3️⃣點
==========
QR Code落單,提供刺身壽司、軍艦、手卷、串燒、燒物、炸物、天婦羅、料理等,選擇豐富

🔹自助區
凍海鮮為凍蝦及青口
水果及沙律菜有幾款
前菜約十款,調味唔錯幾開胃
炸物有炸雞及餃子
熱食有鹵水雞翼、四季豆及酸菜魚
🔹刺身
整體厚切大件,色彩不錯又擺盤得體
個人推介有海赤蝦

🔹壽司及手卷
壽司推介有滋味皇帝蟹棒
🔹串燒、燒物及炸物
鹽燒大頭蝦燒得香口,蝦肉厚身
蒜蓉粉絲蒸扇貝炸蒜份量充足夠香口
燒香草羊鞍羊味突出而不帶羶;蒲燒鰻魚發揮正常
榴槤炸彈及紫心香芋丸炸得乾身,口感軟糯,味道恰如其份
燒溫室甜菠蘿清甜多汁

🔹煮物
雪花牛肉鍋蔬菜份量夠多,甜醬油味道容易入口
2023-04-21
2023-04-19 167 浏览
又來到一個月任食一次嘅大好機會!今日嚟到大喜屋核下嘅殿堂級!👍🏻刺身刺身嘅種類頗多,而且切得大方,件件厚切!放題比較少見嘅深海池魚、日本直送拖羅、松葉蟹腳呢度都包含埋,深海池魚有魚味但不腥口,拖羅未算入口即溶嘅Level,但筋位唔多,入口軟柔;蟹腳絕對係今日嘅MVP,食落淡淡海水嘅鹹香,蘊藏嘅蟹肉嘅份量都幾多、三文魚更食落更加有啖啖肉口感。除咗刺身之外,燒物、炸物、一品料理都係必點:炸物的芝麻雞翼、香芋丸、芝士年糕均炸得金黃香脆,皮脆內嫩有汁;鮑魚拖羅蓉海膽杯不填胃,但卻品嚐到奢華又新鮮嘅味道!餐廳更加提供花膠,鮑魚相關嘅菜式,果真物超所值。小編叫左份花雕鮑魚,雖然份量細隻,但係酒味香濃,鮑魚彈牙。鮑魚雞粥未見鮑魚,但係食落都幾綿密!👍🏻自助吧自助區域少不了有冰鎮海鮮:大蝦、青口同樣新鮮,絕對可以滿足鍾意海鮮嘅粉絲,另一邊廂亦都放滿住煎炸嘅小食,日式餃子、炸雞保持住熱辣辣又香脆嘅狀態。仲有東風螺、麻辣小龍蝦、清蒸海魚呢啲係一般放題都好少見到(´▽`)最後唔少得小編最愛嘅甜品櫃,款式都幾多:巴斯克芝士蛋糕、布丁燒、乳酪、布甸、奶凍,味道不過不失更加有自助雪糕同埋夾糖區,而杯裝雪糕方面亦都

👍🏻刺身

👍🏻自助吧
自助區域少不了有冰鎮海鮮:大蝦、青口同樣新鮮,絕對可以滿足鍾意海鮮嘅粉絲,另一邊廂亦都放滿住煎炸嘅小食,日式餃子、炸雞保持住熱辣辣又香脆嘅狀態。仲有東風螺、麻辣小龍蝦、清蒸海魚呢啲係一般放題都好少見到(´▽`)最後唔少得小編最愛嘅甜品櫃,款式都幾多:巴斯克芝士蛋糕、布丁燒、乳酪、布甸、奶凍,味道不過不失更加有自助雪糕同埋夾糖區,而杯裝雪糕方面亦都提供Movenpick,哈根大師,仲有一款來自歐洲嘅雙層脆皮雪條,大家一定要留住個胃!

除此之外,餐廳有一條隊專門拎海膽,日本直送皇帝蟹棒手卷,橘黃色的海膽,食落甘甜 ,即叫即包,連同紫菜嘅爽脆一啖食落去,令人回味 ,小編都排咗好幾次隊㗎(*¯︶¯*)

👍🏻飲品
對比起一般嘅放題,呢度嘅飲品選擇可以話係更勝一籌。基本嘅基本嘅Soft drink都好齊全,甚至有埋酒精類同手搖飲品。

💡小編食飯當晚為平日晚上,餐廳嘅人流不絕,但上菜速度都算快,不過有少量漏單嘅情況。
我媽咪話好耐都冇食放題,我就當然會帶媽咪去一間有質素保證嘅放題店啦,殿大喜屋一直都係我放題嘅首選,我都已經多次造訪。這裡食物質素高之餘,仲有幾樣係一般放題店冇,殿先食得到,所以價錢相對貴一點點,但係絕對值得花多少少錢嚟食。刺身:除左一般放題基本有嘅三文魚、油甘魚、希靈魚、甜蝦、帶子、刺身之外,呢度仲可以食到松葉蟹腳和拖羅刺身,拖羅刺身人口即溶,嚟到必點。其他:放題除左刺身外,當然仲有壽司、卷物、軍艦、串燒、燒物、炸物、天婦羅、蒸焗鐵板、麵鍋類。以上都可以用手機「QR CODE」點餐。自助區:凍海鮮(青口、蝦)、軟雪糕機、熱湯、燉雪耳糖水、酸菜魚、滷水雞翼、炸雞、煎餃;酒精飲品(紅酒、白酒、梅酒、清酒)、熱紙包飲品、冷泡茶、汽水、果汁等;當然仲有多款甜品啦(奶凍、泡芙、乳酪、芝士蛋糕、布丁、豆花等)雪糕有Movenpick、Häagen-Dazs、Ekselence等,唔係一人一杯,係任食、任食呀‼️‼️啱晒鍾意食雪糕嘅朋友。手卷:有兩款手卷係即做即取,要去排隊攞先有,日本直送深海皇帝蟹肉手卷和海膽手卷,兩款都新鮮美味,難怪大排長龍去攞。有幾樣食物係我特別推介,食完再點;和牛薄燒、手卷、岩鹽

刺身

其他:

自助區:

手卷:
有兩款手卷係即做即取,要去排隊攞先有,

有幾樣食物係我特別推介,食完再點;
和牛薄燒、手卷、岩鹽燒大頭蝦、拖羅刺身、一般刺身😋😋😋

‼️中午嚟除左可以放題之外,呢度仲有提供午市定食。

2023-04-17
午餐
2023-04-18 171 浏览
魚生種類很多,除了一般種類之外,竟然有任食蟹腳和拖羅!雖然任食,但味道沒有令人失望😆松葉蟹腳的口感清爽,三文魚夠肥美,肉質滑嫩,拖羅油脂平均,入口即化,食多幾片感覺很回本比較推介的是柚子胡椒和牛燒壽司和牛的肉質柔軟,帶有微甜的味道,配搭柚子胡椒去除肉類的油膩,更加清新🤤🤤花雕醉鮑魚鮑魚的肉質鮮嫩,口感鮮美,散發着淡淡花雕酒的香氣,不會淡而無味😝鹽燒大頭蝦肉質鮮美多汁,吃起來帶有微微的鹹味,配合鹽燒的烹調手法特別惹味一品花膠盛、燒溫室甜菠蘿、西京燒比目魚和蒲燒鰻魚Häagen-Dazs雪糕種類都算多,甜品還有少見的木瓜糖水
魚生種類很多,除了一般種類之外,竟然有任食蟹腳和拖羅!

比較推介的是柚子胡椒和牛燒壽司

花雕醉鮑魚

鹽燒大頭蝦

一品花膠盛、燒溫室甜菠蘿、西京燒比目魚和蒲燒鰻魚

2023-04-14 221 浏览
老公突然好想食日式放題,可能他想happy Friday.之後我網上OpenRice 穩到哩間算是貴少少的放題,對於平日星期5晚7:30pm $378放題的價錢來說,這裡的食物質素都算是這樣了,比其他2百幾蚊的放題來說已好好了,但⋯真的不要期望太高,買個開心盡情吃下也是不錯的以下是值得encore的有: 牛舌、乳鴿、清酒煮鮮蜆、炸年糕、番薯球、粉絲扇貝、花雕醉鮑魚、椰汁燉木瓜。沖繩海鹽雪糕home made好正,好好食,食完又想食,可惜出面無得賣。
2023-04-13 967 浏览
今晚同朋友嚟到尖沙咀呢間殿 大喜屋,有別於大喜屋其他分店,果然係殿堂級嘅意思。環境好大,樓底好高,好寬闊嘅空間給客人用膳👍🏻感覺好舒服。食物方面超多種類,中日西樣樣都🈶️,食物仲好高質素,性價比好高。食物方面手機落單同自助區,自助區有涼拌、熱食、沙律、炸物、水果及甜品…飲品有汽水啤酒,連紅🍷白🥂酒同清酒🍶都係任飲。甜品自助區有豆腐花、迷你蛋糕、甜品杯、馬卡龍、泡芙…連布丁燒,巴斯克芝士蛋糕都有得食😋最正係任食多款Haagen dazs 同Movenpick雪糕!!!✦刺身方面~我哋點左拖羅、三文魚、帶子、赤蝦、松葉蟹腳等等…全部刺身厚切好新鮮。拖羅超肥美、松葉蟹腳好鮮甜、赤蝦嫰滑爽甜。✦壽司方面~點左好多款創意壽司,其中香芒龍蝦膏甜蝦壽司最具有特色、鮑魚拖羅蓉海膽杯用料上乘,好精緻。✦燒物方面~ 除咗點平時串燒外,必食鹽燒大頭蝦大大隻,蝦頭多蝦膏,勁鮮甜,用鹽燒方法更加提升鮮味。✦熟食方面~推介花雕醉鮑魚,原隻鮑魚淡淡清香酒味。薄燒和牛燒約七成熟,油脂四溢,配上炸蒜片口感更豐富。一品花膠盛,花膠又厚又大,好滋補。✦甜品方面~必食海燕窩椰汁燉木瓜,原隻木瓜上🤩清甜滋潤、好養顏。

2023-04-12
  • 刺身
  • 甜品
2023-04-04 297 浏览
講到日式放題,食過咁多間覺得食物質數最高都係大喜屋有咁多間分店,第一次嚟尖沙咀呢間餐廳坐位寬敞,坐得幾舒適自助區款式多選擇前菜.熟食.水果.飲品.雪糕.甜品無限量供應QR Code落單,樣樣都吸引最重要係食物有質數✨燒乳鴿熱辣辣.炸得香脆乳鴿肉質夠嫩 好香口✨松葉蟹腳估唔到有蟹腳,梗係唔可以錯過唔會太鹹 太重海水味仲追加咗幾轉...回哂本✨鮑魚鮑魚口感爽彈,完全唔靭好好味✨牛舌串燒方面 好多選擇勁鍾意食牛舌,口感好豐富最緊要留肚食埋甜品海燕窩椰汁燉木瓜原個木瓜,紅棗夠晒滋潤今餐真係食咗好多野,影唔哂...講唔完...最緊要係有充足時間慢慢食超級滿足

講到日式放題,食過咁多間
覺得食物質數最高都係大喜屋

有咁多間分店,第一次嚟尖沙咀呢間

餐廳坐位寬敞,坐得幾舒適

自助區款式多選擇
前菜.熟食.水果.飲品.雪糕.甜品
無限量供應

QR Code落單,樣樣都吸引
最重要係食物有質數

✨燒乳鴿
熱辣辣.炸得香脆
乳鴿肉質夠嫩 好香口

✨松葉蟹腳
估唔到有蟹腳,梗係唔可以錯過
唔會太鹹 太重海水味
仲追加咗幾轉...回哂本

✨鮑魚
鮑魚口感爽彈,
完全唔靭好好味

✨牛舌
串燒方面 好多選擇
勁鍾意食牛舌,口感好豐富

最緊要留肚食埋甜品

海燕窩椰汁燉木瓜
原個木瓜,紅棗夠晒滋潤

今餐真係食咗好多野,
影唔哂...講唔完...
最緊要係有充足時間慢慢食
超級滿足

2023-04-04
午餐
1K
2023-04-04 299 浏览
今天有時間跟同事一起來吃個中午放題,因為價錢便宜又能吃到跟晚上一樣的食物,性格比更高!不過想不到這裡平日的午市也是超級人多的狀態,安全起見還是記得訂位了!午市放題3小時(308元)一開始就肯定先吃個刺身拼盤了,這裡刺身選擇非常多,而且還非常好的提供了拖羅,不限量的!刺身都是厚切的,非常新鮮,其中我比較喜歡三文魚,池魚,帶子,拖羅和蟹葉蟹腳,吃起來都很鮮美,特別是拖羅油香軟足!這裡其他特別料理還有避風塘炒蟹和燒乳鴿都是我無限再叫的一款,兩款都新鮮現造,來到都熱辣熱,吃起來味道很香,蟹肉鮮甜,乳鴿肉嫩多汁!壽司類我們選了火炙類的,分別有左口魚和三文魚腩壽司,吃起來都入口即化的,味道很好!喜歡吃鰻魚的也可以吃這裡的燒鰻魚,肉很厚,入口滑嫩有油香!比目魚西京燒也很不錯,燒得表面焦嫩,入口即化,鹹鹹甜甜很惹味!炸物類有必吃的芝麻雞翼和榴槤波,兩個都炸得很香,而且不油膩,放久也是脆的,特別是榴槤波,一整個是流心狀態,滿滿榴槤香!這裡外面除了有點小食,冷盤或熟食可選外,還提供了海膽手卷和帝王蟹柳手卷可以自取,都是即叫即整的,份量挺不錯,海膽入口鮮美!蟹柳滿滿肉感!這裡的飲品也是非常多選擇,有酒,有茶

午市放題3小時(308元)

這裡的飲品也是非常多選擇,有酒,有茶,有汽水,有果汁,不過最特別是有元氣森林的飲食也是挺意外!

最後肯定少不了吃雪糕,這除了有兩款貴的雪糕可選,還有不少特別的,就像我拿到的朱古力脆皮雪糕!

2023-04-02 362 浏览
尖沙咀殿大喜屋任食放題,今日放假去咗食午市放題可以慢慢嘆足三粒鐘,而家午市放題仲可以任食Haagen-Dazs同Movenpick雪糕正呀。放題必食刺身油甘魚、池魚王、拖羅、北海道帶子、赤貝、象拔蚌、希靈魚、海赤蝦、甜蝦。刺身整體質數高,鮮味厚身食落有口感。我最愛當然係拖羅啦。但估唔到池魚王都好有驚喜我哋都追加咗幾轉。海膽手卷而家好方便唔洗帶口罩可以直接出去攞。即叫即做,手卷既靈魂當然係要有脆卜卜既紫菜啦!再配埋一板板新鮮既海膽真係好味道。食多幾轉都唔怕。花雕醉鮑魚鮑魚入味爽口加埋粒杞子又幾岩key 。避風塘炒蟹蟹肉結實鮮味撈埋啲避風塘蒜粒好惹味😋皇牌炸燒乳鴿皮脆肉嫰好味道和牛薄燒牛味香濃入口好稔配埋啲蔥花同蒜片真係好惹味😋燒溫室甜菠蘿鮮甜多汁👍海燕窩椰汁燉木瓜食番個甜品滋潤吓仲要留肚食多兩杯雪糕😆
尖沙咀殿大喜屋任食放題
今日放假去咗食午市放題
可以慢慢嘆足三粒鐘,
而家午市放題仲可以任食Haagen-Dazs
同Movenpick雪糕正呀。

放題必食刺身
油甘魚、池魚王、拖羅、北海道帶子、
赤貝、象拔蚌、希靈魚、海赤蝦、甜蝦。
刺身整體質數高,鮮味厚身食落有口感。
我最愛當然係拖羅啦。但估唔到池魚王
都好有驚喜我哋都追加咗幾轉。

海膽手卷
而家好方便唔洗帶口罩可以直接出去攞。
即叫即做,手卷既靈魂當然係要有脆卜卜
既紫菜啦!再配埋一板板新鮮既海膽
真係好味道。食多幾轉都唔怕。

花雕醉鮑魚
鮑魚入味爽口加埋粒杞子又幾岩key 。

避風塘炒蟹

仲要留肚食多兩杯雪糕😆

• 刺身
  • 海膽手卷
2023-03-31 244 浏览
🐳位於尖沙咀The One 旁,就有間食日本放題嘅餐廳,今日係星期五,我和老公嚟到呢度食午市放題,每人💰308 😁🐳場內環境好大,樓底都好高,有好闊嘅空間俾客人用膳。店員安排了一個好大嘅卡位俾我哋兩個坐,感覺又舒服又自在。🐳自助區有熱食有冷盤,有甜品區和飲品區,全部都安排得乾淨整齊,一啲凌亂感都冇。🐳嚟食日本放題,當然唔少得刺身和壽司啦!今次我哋點左唔同類型嘅刺身和壽司品嚐,刺身又肥大又新鮮,非常之甜美,都叫咗唔少另類嘅壽司,大致上都好食,係有時叫一件,就會黎左兩件😂🐳最令我驚喜嘅就係,有Häagen-Dazs雪糕,係我最鍾意食嘅雪糕品牌!喺出邊買都唔平,食夠幾杯就為返本啦!哈哈!

🐳嚟食日本放題,當然唔少得刺身壽司啦!今次我哋點左唔同類型嘅刺身壽司品嚐,刺身又肥大又新鮮,非常之甜美,都叫咗唔少另類嘅壽司,大致上都好食,係有時叫一件,就會黎左兩件😂

2023-03-30 1166 浏览
殿 • 大喜屋係我日式放題首選之列,午市食足3個鐘都係💰3️⃣0️⃣8️⃣/1位,依家仲包任食Häagen-Dazs同Movenpick 雪糕刺身拼盤種類好齊,有三文魚、虎蝦、甜蝦、帶子、赤貝、象拔蚌、池魚王、劍魚腩同松葉蟹腳等,今次仲有幾肥美嘅拖羅添🤤另外🍣有多款創意壽司,和牛燒、 黑松露赤魚、醬油汁左口魚、香芒龍蝦膏甜蝦壽司、三文魚籽赤蝦壽司等,其中拖羅鮑魚海膽杯係必食🤭熟食方面新加入咗鹽燒大頭蝦🦐,即叫即燒,大頭蝦蝦肉彈牙夠新鮮,蝦頭仲有唔少蝦膏添海鮮類依然有🦀避風塘炒蟹、蒜蓉粉絲蒸扇貝、和牛薄燒、燒乳鴿王、清酒煮蜆同花雕醉鮑魚自助區有冷盤,有中華沙律、海蝦、 青口,仲有蟲草花竹絲雞湯添另外仲水果區方面有🍉西瓜、蜜瓜、火龍果同橙🍊等🌟自助區有即整新鮮海膽手卷同深海皇帝蟹肉手卷,需排隊每人限取兩份,保證食到新鮮即製😋海膽好新鮮飲品除了一般嘅汽水、冷泡茶同各款韓國飲品,仲設有暖櫃飲品同咖啡機, 另外仲有任飲啤酒、清酒、梅酒同紅白酒甜品椰汁燉木瓜必食甜品,木瓜好香甜,食完養顏又滋補😊🎈殿 大喜屋🎈尖沙咀金巴利道26號1樓

另外仲水果區方面有🍉西瓜、蜜瓜、火龍果同橙🍊等

飲品

甜品
椰汁燉木瓜必食甜品,木瓜好香甜,食完養顏又滋補😊

🎈殿 大喜屋🎈
尖沙咀金巴利道26號1樓
2023-03-30 205 浏览
大喜屋係日式放題界已經出曬名。今次嚟到呢個品牌嘅頂點「殿·大喜屋」一於食爆佢。手機落單一開始都係叫大量刺身,除咗有三文魚、劍魚、希靈魚、甜蝦、大蝦、帶子、北寄貝呢啲正常嘢,仲有油甘魚、池魚王、拖羅、象拔蚌、松葉蟹、赤貝。叫完可以出去拎啲其他野食有海膽、皇帝蟹肉手卷,凍蝦、青口,大量飲品,仲有紅白酒、sake任飲。拎完返埋位第一輪的食物就啱啱到。全部,係全部魚生都好新鮮。之後又叫啲特色壽司(叫埋正常壽司怕太飽) ,魚子醬鮑魚拖羅蓉杯、海膽拖羅蓉壽司、魚子醬龍蝦沙律多士等都唔可以唔食。熟食方面,和牛薄燒、醉鮑魚、避風塘炒蟹、炸乳鴿都好正,唔係度度都有得食。收費按人頭,六、日假期自選2小時任食就最貴$388再加一。一至四 5:30-7:30或者8:30-10:30 就只係$328再加一,即刻抵好多。

• 海膽手卷
  • 刺身拼盤