2023-03-25
OMG實在太耐冇食放題啦今次要黎番間昔日最愛止止癮🤤星期一至四 8:30-10:30pm 屬於黑夜時段🕣💲328+10%早少少去排定隊 但都係要8:30先入得由於我哋得兩個人 安排夾係兩張二人枱中間咁岩兩邊都係比較壯健嘅朋友 😅所以出入唔太方便 另外張枱又細 依個環境分扣哂😩but都係 focus番啲野食😋相隔多年再番黎 選擇好似少左🤔但我就幫大家嚴選左我哋心目中嘅top🔟列為必食item🍴(排名不分先後)1️⃣薄燒牛肉薄得黎唔會ar住個肚啲位🤣個人認為係個醬汁carry住 當然塊牛都唔太差 唔會有渣2️⃣海膽手卷此食品為光顧此店嘅主因🥰😋可以任食海膽似乎唔係間間有做而且之前試過質素係ok 👍🏻 當然今次都唔例外啦臨近截單 師傅仲比得相當大方添😂3️⃣花雕醉鮑魚放題食到鮑魚真係第一次見 (定係我見識少🫣)煮法係用花雕酒去浸 食落仲有淡淡嘅菊花味 而且唔會un 成件事好Fresh 4️⃣西京燒本身都幾鍾意食 見到menu上有梗係唔執輸啦魚肉嫩滑 燒得岩岩好 面頭微脆食落仲甜甜地😍5️⃣龍蝦🦞沙律脆多士嘩 見到啲沙律堆到一座迷你山咁⛰️老實講 龍蝦沙律正常發揮但下面塊多士真係世界級夠哂脆身 又有牛油香 正!6️⃣燒
今次要黎番間昔日最愛止止癮🤤
可以任食海膽似乎唔係間間有做
而且之前試過質素係ok 👍🏻 當然今次都唔例外啦
臨近截單 師傅仲比得相當大方添😂
3️⃣花雕醉鮑魚
放題食到鮑魚真係第一次見 (定係我見識少🫣)
煮法係用花雕酒去浸 食落仲有淡淡嘅菊花味
而且唔會un 成件事好Fresh
4️⃣西京燒
食落仲甜甜地😍
5️⃣龍蝦🦞沙律脆多士
嘩 見到啲沙律堆到一座迷你山咁⛰️
老實講 龍蝦沙律正常發揮
但下面塊多士真係世界級
夠哂脆身 又有牛油香 正!
6️⃣燒鰻魚
又一唔洗多講 放題必叫item
但今次鰻魚好淋身 (鍾唔鍾意就見仁見智啦)
如果彈牙少少應該過癮啲
7️⃣燒菠蘿🍍
左右隔離一致認為係解膩之選😂
味道都係正正常常啦 多汁而唔太酸💦
8️⃣冷泡桂花烏龍茶
自家制茶 另外仲有洛神花茶
桂花味好出 好飲
(但由於我地係第二round入座 一去到其實係冇哂依款 要去到中間先refill番)
9️⃣椰汁燉木瓜
估唔到連燉木瓜都做埋😳