食過咁多間日式放題唯獨大喜屋令我不斷有下次午市時段食足3個鐘嚟到好旺場,平日都咁Full, 好彩一早Book定位QR落單,碟碟嚟齊無漏單刺身.壽司 嘅流量好快,所以非常常新鮮有唔同種類嘅中式美食乳鴿係必食之一外皮炸到金黃香脆,追加咗幾次松葉蟹腳.避風塘炒蟹.鮑魚較高價格嘅食材都有食幾轉已經回哂本.性價比真係好高連酸菜魚都有😍自助區嘅甜品.飲品.雪糕.水果成個冰櫃都係Haggen Dazs仲有其他雪糕,無限任食食到肚皮滿滿咁.滿足又滿意

食過咁多間日式放題唯獨大喜屋令我不斷有下次
午市時段食足3個鐘
嚟到好旺場,平日都咁Full, 好彩一早Book定位

QR落單,碟碟嚟齊無漏單
刺身壽司 嘅流量好快,所以非常常新鮮

有唔同種類嘅中式美食
乳鴿係必食之一
外皮炸到金黃香脆,追加咗幾次

松葉蟹腳.避風塘炒蟹.鮑魚
較高價格嘅食材都有
食幾轉已經回哂本.性價比真係好高

連酸菜魚都有😍

自助區嘅甜品.飲品.雪糕.水果

成個冰櫃都係Haggen Dazs
仲有其他雪糕,無限任食

食到肚皮滿滿咁.滿足又滿意
2023-06-02
午餐
2023-06-04 245 浏览
好多年冇食位於尖沙咀的殿堂級日式放題🍽,格局依然無變,殿堂級的大🥇,周圍環境光猛,裝修華麗,座位極多,感覺舒適😊,餐廳用QR CODE落單👍🏻主打任點任食😋時間十分充足,食物選擇多,包括刺身🐟🦑🦐🦀、壽司🍣、軍艦、手卷、串燒🍢、燒物🍖、炸物、天婦羅🍤、料理、雪糕🍦等等,另有自助區域,想食幾多拎幾多👍🏻餐廳職員定期幫助收碗碟餐具👍🏻可以同朋友小聚聯誼既地方👭👭晚市放題早鳥 優惠時段〔真心推介😋〕 $328 / 人。大量美食任君選擇,由於太多,不能盡錄!剌身🐟三文魚、松葉蟹腳、拖羅、油甘魚、帶子、劍魚腩、池魚王、甜蝦、赤蝦、泰式生蝦等等重點食松葉蟹腳、拖羅為主😬✔️ 松葉蟹〔真心推介😋 〕👍🏻 新鮮👍🏻 淡淡海水味✔️ 拖羅〔真心推介😋 〕👍🏻 肉質鮮甜👍🏻 油脂分布平均👍🏻 無筋壽司🍣、軍艦、手卷✔️ 海膽手卷〔真心推介😋〕👍🏻 海膽鮮甜美✔️ 醬油汁燒左口魚邊壽司〔真心推介😋〕👍🏻 細細件👍🏻 juicy ✔️ 鵝肝帶子壽司〔真心推介😋〕👍🏻 軟淋淋👍🏻 油脂感少串燒🍢、燒物🍖✔️ 牛油燒翠玉瓜〔真心推介😋〕👍🏻 爽脆👍🏻 多汁✔️ 燒香草羊鞍〔真心推介😋〕👍🏻 羊味突出👍🏻 不羶👍🏻 juicy

剌身🐟

重點食松葉蟹腳、拖羅為主😬
✔️ 松葉蟹〔真心推介😋 〕

👍🏻 香脆入味

✔️ 海老天婦羅〔推介😋〕
👍🏻 有蝦味
👍🏻 新鮮

自助區都有好多冷盤、小食、有青口、凍蝦、酸菜魚、炸物、沙律、飲料、雪糕、甜品🍨
必食雪糕🍦:

👍🏻 精小
👍🏻 美觀

飲料
👍🏻 多款泡茶選擇
多款冷暖的紙包飲品、罐裝飲品
👍🏻 窩心
多款酒精飲料
👍🏻 清酒🍶
2023-06-02 207 浏览
2023-05-29 226 浏览
•尖沙咀 | 殿 大喜屋今個月係放題月 係啊 我又去放題依排愛上左日式放題 上網見到人介紹佢今期有鹽燒大頭蝦食 同埋見人介紹性價比高 更係要去試下上到去鋪頭估唔到鋪頭環境超大,大熱天時 佢地既冷氣超正🤣🤣一入起即刻降哂溫飲品方面都係有自家製唔同種類既花茶,汽水,熱飲,仲有任飲清酒梅酒😍冷盤方面 有青口 冷蝦🦐泰式鳳爪 螺肉 仲有韓式年糕刺身當然唔小得 有三文魚 拖羅 赤蝦 帶子特別小小有象拔蚌刺身食落好鮮甜😍海膽手卷 提一提大家 我見隔離枱拎先知原黎要出去排隊拎 唔可以用QR Code落單 每人每次只限2個海膽好鮮甜 手卷唔會太多飯 岩岩好一啖一舊當然仲有期間限定既鹽燒大頭蝦🦐🦐🦐🦐🦐食落唔會話太乾 食落彈牙爽口 可以不停叫既菜式仲有其他熱食:鹽燒雞翼,雞軟骨,和牛🐮和牛食落唔會成口油 食多幾舊都唔怕😋😋😋😋😋仲有各式各樣既甜品 可以自助

尖沙咀 | 殿 大喜屋

今個月係放題月 係啊 我又去放題
依排愛上左日式放題

上到去鋪頭估唔到鋪頭環境超大,大熱天時 佢地既冷氣超正🤣🤣
一入起即刻降哂溫

海膽好鮮甜 手卷唔會太多飯 岩岩好一啖一舊

當然仲有期間限定既鹽燒大頭蝦🦐🦐🦐🦐🦐
食落唔會話太乾
食落彈牙爽口 可以不停叫既菜式

仲有其他熱食:鹽燒雞翼,雞軟骨,和牛🐮
和牛食落唔會成口油 食多幾舊都唔怕😋😋😋😋😋

仲有各式各樣既甜品 可以自助
2023-05-21
2023-05-28 277 浏览
第一次試,不是7:30前離座收費388+1,貴過燒肉放題。自助飲品,雪糕甜品,小食。其他QR code 落單。食物質數都可以,刺身,燒物大至上跟其他放題店無分別。值得一食既係: 花雕鮑魚,酒煮蜆,避風塘炒蟹。粉絲帶子,面頭炸蒜,好野味。串燒方面,牛舌咬到牙骹軟,放棄。天婦羅蝦好厚粉。大至上都無漏單,只係某D野食等好耐先出。枱好細,叫多小小都無位放,仲要無人收野,全部人都係出餐,咁既價錢真係可以有好多選擇。
,面頭炸蒜,好野味。串燒方面,牛舌咬到牙骹軟
2023-05-27
  • 北海道燒帆立貝
2023-05-28 180 浏览
幾年前食過幾次係好食既。雖然款式多,但而家野食真係差左好多!刺身完全冇味!燒雞翅又冇味!D燒蝦既肉係霉既!唯一好食既係炸紫薯波同海膽手卷。9點入座計埋加一要成$400一位,我覺得完全唔值!
2023-05-27 139 浏览
趁住母親節,和媽媽到殿 大喜屋日本料理食返餐好的,餐廳提供各式各樣的美食選擇,包括自助沙律、冷盤、壽司、生果、熱湯飲品和甜品等等,滿足晒成家人不同口味。自助沙律的選擇非常豐富,每一種都非常新鮮。冷盤也非常美味,特別是他們的海鮮沙律和凍燕窩。生果的種類也很多,而且都非常甜美。熱湯飲品的品質也很好,二話不說先來個刺身。刺身非常新鮮美味,特別是甜蝦、希靈魚、赤貝、螺頭、三文魚和赤蝦,每一種都非常令人驚艷。接下來是壽司。我們的最愛是三文魚腩、黑松露赤蝦、帝皇蟹棒和芒果龍蝦沙律卷。這些壽司都非常新鮮,口感鮮美,而且製作精細。海膽手卷和皇帝蟹柳手卷也非常值得一試,兩者都是絕佳的選擇。除了壽司之外,這家餐廳還提供了各種燒烤和炸物選擇。我特別喜歡他們的有機新鮮菠蘿、比目魚、香草羊鞍、榴槤炸彈、芝麻雞翼、海蝦天婦羅、醉鮑魚、避風塘炒蟹、蒜蓉粉絲扇貝、乳鴿和花膠鮑魚花膠。這些菜品都非常美味,而且份量十足,讓人吃得非常滿足。食到尾聲,試埋雜菇黑松露大蝦、蟹肉鮑魚粥和和牛烏冬等選擇。這些菜品都非常精緻,味道十分出色,是非常值得一試的。甜品也非常豐富,包括各種口味的雪糕雪條、蛋糕、奶酪和水果,最重要的是任食Hä

二話不說先來個刺身刺身非常新鮮美味,特別是甜蝦、希靈魚、赤貝、螺頭、三文魚和赤蝦,每一種都非常令人驚艷。

食到尾聲,試埋雜菇黑松露大蝦、蟹肉鮑魚粥和和牛烏冬等選擇。這些菜品都非常精緻,味道十分出色,是非常值得一試的。甜品也非常豐富,包括各種口味的雪糕雪條、蛋糕、奶酪和水果,最重要的是任食Häagen-Dazs雪糕。

選擇放題的話,尖沙咀的殿 大喜屋日本料理真的不錯,提供了各種豐富的美食選擇,從刺身壽司,再到燒烤、炸物和甜品,每一道菜都讓人驚艷,上台快,服務好,真的值。
2023-05-25 125 浏览
遇著好朋友生日,決定去食佢最鍾意嘅日本菜慶祝🎉 相信大家對呢間餐廳都唔陌生,主打平靚正嘅日式放題,刺身、壽司、炸物、串燒、海鮮、甜點樣樣有齊,食物質素高得嚟價錢亦算合理,適合大家嚟呢度開心gathering!呢度嘅刺身相當豐富,三文魚肥美鮮甜、拖羅粉粉嫩嫩,入口即化、松葉蟹腳大大條、赤蝦肉厚鮮甜、甜蝦鮮嫩滑溜、泰式虎蝦色澤通透、仲有劍魚腩、油甘魚、池魚王、北極貝、帶子、希靈魚等等~ 淨係叫呢啲已經飽咗一半😂壽司同樣好多元化,而且款式都幾創新👍🏻 個人喜歡香芒龍蝦膏赤蝦壽司、魚子醬龍蝦沙律多士壽司、魚子醬鮑魚拖羅蓉杯同海膽拖羅蓉魚子塔,呢幾款嘅共同點都係玩緊mix and match,但估唔到味道又神奇地夾~ 除此之外餐廳亦提供多款中式料理,例如避風塘炒蟹、花雕醉鮑魚、黑蒜蜜汁一口牛、花膠盛、燒乳鴿等,肯定有一款啱你心水!串燒同燒物就大同小異,雞中翼嫩滑多汁、甜菠蘿超級juicy、羊鞍啖啖肉而且好入味,可以留肚試試佢🐑最後以甜點同飲品作結,會話必點海燕窩椰汁燉木瓜同黑松露蒸蛋,其他就按個人喜好食啦!唔夠飽嘅仲有粥粉麵飯,出邊嘅自助區亦有沙津bar同少量熟食,可惜時間太急就食唔到啦!
遇著好朋友生日,決定去食佢最鍾意嘅日本菜慶祝🎉 相信大家對呢間餐廳都唔陌生,主打平靚正嘅日式放題刺身壽司、炸物、串燒、海鮮、甜點樣樣有齊,食物質素高得嚟價錢亦算合理,適合大家嚟呢度開心gathering!

2023-05-25 151 浏览
今日同朋友經過尖沙咀,天氣少少涼涼地見到殿大喜屋好耐無食,大家又諗唔到其他嘅時候就最好不過,因為殿大喜屋食物多元化,大家都岩食。自助飲品區今次多左款珍珠奶茶係上次見唔到,仲有啤酒任飲,下次同埋一家大細嚟食就最好不過。今次佢仲要有岩鹽大頭蝦,隻隻都有好多蝦子,肉質鮮嫩,岩鹽味道岩岩好,唔會太鹹,好食。-刺身方面好多選擇,重點係佢有吞拿魚刺身,而三文魚,甜蝦,帶子就一如既往咁新鮮,真係令人想食完再食。-雪花肥牛鍋,入面有三至四塊肥牛,味道甜甜地,肥牛又好淋,可以食刺身前暖暖個胃先。-壽司方面又多選擇,有海膽拖羅蓉魚子塔,三文魚腩,燒左口魚邊,鵝肝帶子,香芒龍蝦膏赤蝦,全部都好新鮮好食,鮮甜!熟食有皇牌燒乳鴿王,件件都多肉質,燒到岩岩好,同朋友每人叫左兩次都好好味道。-一品花膠盛 入面花膠好似手掌咁大,連埋個汁一齊食,味道好淋同入味-和牛薄燒 ,和牛油花好香 入口好重牛肉味 加埋佢個牛肉汁一齊食 令人不停想叫多幾碟嚟食。

2023-05-24
  • 和牛薄燒
  • 刺身
  • 拖羅
食盡尖沙咀|殿 大喜屋日本料理大喜屋一貫水準都好好,今次嚟到尖沙咀嘅殿 大喜屋日本料理一樣冇失望🤤一定會再encore‼️午市120分鐘放題🍽️人均:$300🕰️時間:午市(建議先預約)👍🏻自助區青口同蝦都好新鮮!加上檸檬都辣汁,食完又食😋👍🏻自助區炸雞炸到金黃色,賣相都好吸引🤩👍🏻燒乳鴿好好味,多肉又多汁!👍🏻鮑魚好大隻,加上蟹籽同魚子醬,一流口感🤤Bible rating: 8/10📍地址:殿 大喜屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道26號1樓
食盡尖沙咀|殿 大喜屋日本料理

午市120分鐘放題
🍽️人均:$300
🕰️時間:午市(建議先預約)

👍🏻自助區青口同蝦都好新鮮!加上檸檬都辣汁,食完又食😋

👍🏻自助區炸雞炸到金黃色,賣相都好吸引🤩

👍🏻燒乳鴿好好味,多肉又多汁!

👍🏻鮑魚好大隻,加上蟹籽同魚子醬,一流口感🤤

Bible rating: 8/10

📍地址:殿 大喜屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號1樓
  • 花雕醉鮑魚
  • 雪糕
  • 壽司
  • 甜品
2023-05-21 122 浏览
🍽️ 殿 大喜屋 (尖沙咀)📍地址:尖沙咀金巴利道26號1樓👉🏻晚市放題 早鳥 優惠時段$328新鮮任飲2.5小時放題‼️‼️‼️鮮味十足既刺身同壽司不在話下,仲有新鮮海膽手卷,串燒,冷盤,可以自製沙律以及海量甜品,就連清酒都可以任你斟,加上任食既Häagen-Dazs雪糕,性價比極高💪🏻💪🏻推薦以下食物:冰鎮花海蜇、拖羅、象拔蚌、赤貝刺身 仲有鹽燒大頭蝦軍艦以及手卷都誠意推薦,紫菜好爽口新鮮,加埋壽司飯,簡直絕配串燒必食:鹽燒大頭蝦甜品必試:3.6牛乳奶凍、巴斯克芝士蛋糕

🍽️ 殿 大喜屋 (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀金巴利道26號1樓

👉🏻晚市放題 早鳥 優惠時段$328

新鮮任飲2.5小時放題‼️‼️‼️
鮮味十足既刺身壽司不在話下,仲有新鮮海膽手卷,串燒,冷盤,可以自製沙律以及海量甜品,就連清酒都可以任你斟,加上任食既Häagen-Dazs雪糕,性價比極高💪🏻💪🏻

串燒必食:鹽燒大頭蝦
甜品必試:3.6牛乳奶凍、巴斯克芝士蛋糕
2023-05-19 183 浏览
Happy Friday同同事去食日式放題,之前試過觀塘分店讚不絕口,今次去尖沙咀分店食下先。午食放題$308一位,任飲任食。 餐廳環境闊落好坐,以半自助形式點餐,用手機落單,有刺身、壽司、卷物、串燒、天婦羅、鍋物等等。另外設自助食物區,入面有飲品、甜品、湯、熟食等等,食物種類好多。 刺身同壽司非常高質,尤其係拖羅同油甘魚,真心高質,夠晒新鮮。 其他炸物及燒物精選推介包括芝麻雞翼,天婦羅,蒜蓉醬烤扇貝,白酒煮蜆,絕對係必食推介。燒物推介仲有菠蘿、牛舌,燒得好靚,上枱熱辣辣。仲有榴槤控必食嘅榴連炸彈,入面嘅流心榴槤蓉,味道勁濃郁。 仲有醉鮑魚,入口軟熟,好入味,必食推介。 餐廳提供大量不同飲品,有啤酒,汽水,茶飲。我好健康咁揀咗餐廳自製嘅無糖冷泡茶,茶味又幾香。 甜品亦有唔少種類,雪糕、豆腐花、蛋糕、布甸等等,雪糕係HAAGEN DAZS,勁多味道選擇。食物質素好好,上菜速度亦都算快,性價比相當高嘅放題。

餐廳環境闊落好坐,以半自助形式點餐,用手機落單,有刺身壽司、卷物、串燒、天婦羅、鍋物等等。另外設自助食物區,入面有飲品、甜品、湯、熟食等等,食物種類好多。

刺身壽司非常高質,尤其係拖羅同油甘魚,真心高質,夠晒新鮮。

仲有醉鮑魚,入口軟熟,好入味,必食推介。

食物質素好好,上菜速度亦都算快,性價比相當高嘅放題
任飲任食午市放題 殿大喜屋有講求高質素的刺身即包日本直送深海皇帝蟹肉及海膽手卷即炒和牛薄燒 | 避風塘炒蟹 | 燉海燕牛奶木瓜為了慶祝偉大的母親節,我一早包了一束花並請了我媽媽去食午市放題3小時食放題最重要注重食物品質和要多款式重量也重質,我已經吃不到這麼多限定每人只可叫兩客的海膽手卷紫菜是這麼脆口,海膽味道濃郁又甘甜度高由於即叫即做,那是很值得要去排隊的美食我們一坐下二話不說就點了大量刺身十多款既新鮮又優質的刺身有特別的松葉蟹腳,並非自助餐才經常有蟹肉鮮甜,當中拖羅和油甘魚刺身比較出色我喜歡厚切刺身,有種入口即化的肥美口感吃放題我最喜歡外出周圍逛外出的冷盤、熟食和中湯都不錯必試滷水雞翼和足料蟲草花膠烏雞湯我正留意到廚師正在炒和牛薄燒好多食客點了即叫即炒和牛薄燒及創作手卷我點了我也覺得非常美味!我和媽媽都非常滿意這餐母親節午飯💟另外避風塘炒蟹蟹肉滑溜,非常惹味!還有我最喜歡吃的燒大頭蝦
任飲任食午市放題
殿大喜屋
有講求高質素的刺身
即包日本直送深海皇帝蟹肉及海膽手卷
即炒和牛薄燒 | 避風塘炒蟹 | 燉海燕牛奶木瓜

為了慶祝偉大的母親節,我一早包了一束花
並請了我媽媽去食午市放題3小時
放題最重要注重食物品質和要多款式
重量也重質,我已經吃不到這麼多

限定每人只可叫兩客的海膽手卷
紫菜是這麼脆口,海膽味道濃郁又甘甜度高
由於即叫即做,那是很值得要去排隊的美食

我們一坐下二話不說就點了大量刺身
十多款既新鮮又優質的刺身
有特別的松葉蟹腳,並非自助餐才經常有
蟹肉鮮甜,當中拖羅和油甘魚刺身比較出色
我喜歡厚切刺身,有種入口即化的肥美口感

放題我最喜歡外出周圍逛

外出的冷盤、熟食和中湯都不錯
必試滷水雞翼和足料蟲草花膠烏雞湯

我正留意到廚師正在炒和牛薄燒

好多食客點了即叫即炒和牛薄燒及創作手卷

我點了我也覺得非常美味!
我和媽媽都非常滿意這餐母親節午飯💟

另外避風塘炒蟹蟹肉滑溜,非常惹味!

還有我最喜歡吃的燒大頭蝦

2023-05-17 110 浏览
三文魚扇貝幾好食 服務態度好差 叫服務員幫手收啲嘢個個都聽唔到 真係擺到冇位擺先肯收嘢 過嚟收嘢唔係自己收 係同我講:嗰個第比我。你禮貌好啲一定冇問題 服務態度真係差到冇得再差
🌸《殿 大喜屋·日式放題·尖沙咀》️小編真係好耐無食日式放題喇🤩今日終於相隔四、五年後再食😂 覺得可以重拾返對日式放題嘅愛🥳🧡 今次呢間真係好多選擇,仲要食材好新鮮,有Häagen-Dazs雪糕任食🙆🏻‍♀️正❗️-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️ 日式任食放題 $308🌼日式刺身🌼壽司、手卷🌼燒物、炸物🌼沙律、鮮蝦、青口🌼飲品任飲(有sake🤩)🌼雪糕任食 🥳當日餐廳超級爆滿🫢,估唔到而家日式放題仲咁多人食😂 刺身好多種類,有帶子、池魚、大拖羅、劍魚腩、象拔蚌等等,都算幾新鮮🥳 出面仲有海膽手卷拎,排曬長隊啊❗️最推薦係出面嘅鮮蝦,有鮮甜,肉質爽,小編encore左幾次🙆🏻‍♀️ 飲品真係有驚喜,估唔到而家sake都可以放題🫢 真係好抵啊🤣-📍 殿 大喜屋 @daikiya_tono 尖沙咀金巴利道26號1樓-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🩶-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #
🌸
《殿 大喜屋·日式放題·尖沙咀》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍽️ 日式任食放題 $308
🌼日式刺身
🌼壽司、手卷
🌼燒物、炸物
🌼沙律、鮮蝦、青口
🌼飲品任飲(有sake🤩)
🌼雪糕任食 🥳

服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🩶
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #日式放題 #殿大喜屋 #殿大喜屋日本料理 #刺身