位於銅鑼灣的段純貞牛肉麵,是一間來自台灣新竹的人氣台灣麵店。創辦人樊廣志以已故祖母來命名店舖,盡顯對親人的無限思念。 品牌曾被台灣美食教父焦桐評為5顆星牛肉麵,實力非凡。在上年年尾,首間海外分店登陸香港荃灣後,大受歡迎,如今在銅鑼灣和將軍澳匀設分店,想一嚐的朋友仔就更加方便啦!銅鑼灣店走復古風格,木系古風裝潢,猶如致身於台灣的眷村,甚有當地特色和風味。香港店沿用台灣總店的秘方製作餐點,所有牛骨湯底和麵食,都是跟本店一模一樣的哦。除了招牌牛肉麵,亦有雞湯麵、排骨、各種小食和飲品哦。紅燒原味牛肉麵 $84 湯色香濃的牛肉麵,呈上時傳來引人香氣,令人口直流! 真不愧為招牌牛肉麵,不論色澤、香氣、味道,也甚有水準。 湯底用牛大骨、23種中藥材和香料慢火細燉8小時,濃鮮並重,牛香濃郁,有令人驚喜的感覺。牛肉切成厚片,滷得嫩腍,吃起來又香又軟,值得細仔品嚐,絕對要向大家推薦呀! 蒜香手撒雞乾拌麵 $78 所有麵食都可以自行配搭刀切手工麵或細麵,麵條在香港設工場每日新鮮製造,口感一流。 由於我較喜歡粗身麵條,所以兩款都選擇刀切手工麵。粗麵質感煙靭,掛湯力強,質素不俗。不過相較於拌麵,牛肉麵更深得我們
位於銅鑼灣的段純貞牛肉麵

香港店沿用台灣總店的秘方製作餐點

紅燒原味牛肉麵 $84

蒜香手撒雞乾拌麵 $78

所有麵食都可以自行配搭刀切手工麵或細麵,麵條在香港設工場每日新鮮製造,口感一流。 由於我較喜歡粗身麵條,所以兩款都選擇刀切手工麵。粗麵質感煙靭,掛湯力強,質素不俗。不過相較於拌麵,牛肉麵更深得我們歡心。

鹽酥雞 $48

鹽酥雞炸漿厚薄均勻,香酥鹹香,味道不錯。

香芋珍珠奶茶 $28  & 胚芽珍珠奶茶 $28
2021-05-17
疫情期間冇得飛,總會想食左當去左旅行~ 睇睇下openrice見倒原來段純貞牛肉麵喺銅鑼灣開左分店!立即決定提早放自己lunch,同事未夠12點飛咁快去拎位!地點喺Tower535商場嘅地庫,餐廳裝潢係古式台灣風,勁多卡位坐得舒適!   🍜麻辣嫩五花牛肉麵 $84 個麵一上枱,隔住個口罩都聞倒麻辣嘅香味!先飲一啖湯,麻辣味香濃但唔油膩,麻度同辣度適中,微辣味剛剛好刺激味蕾!牛五花絕對推介同好好食,牛肉味香濃,肉質軟嫩細滑!粗粗嘅手工麵煙韌勁Q彈,而且相當掛湯,食每一啖麵都會有濃而不咸嘅麻辣味!份量啱啱好!🍜蒜香手撕雞乾拌麵 $78賣相好吸引嘅乾拌麵,除左雞絲之外,仲有一隻好入味嘅糖心蛋,大量炸到好脆嘅花生、香蔥同炸蒜粒,醬汁惹味香口,成個麵撈勻食落一D都唔乾,咸淡適中,拌埋配料食多重口感好好味!🍗 鹽酥雞  $48 炸得酥脆嘅鹽酥雞 ,啖啖雞肉嫩滑有肉汁唔油膩!推介!🍹🍹飲品點左 香芋珍珠奶茶同荔枝乳酸飲料 $28 兩樣都好味!抵飲!

🍜麻辣嫩五花牛肉麵 $84

🍜蒜香手撕雞乾拌麵 $78

🍗 鹽酥雞  $48
炸得酥脆嘅鹽酥雞 ,啖啖雞肉嫩滑有肉汁唔油膩!推介!

• 麻辣嫩五花牛肉麵
  • 蒜香手撕雞乾拌麵
2021-05-19 38 浏览
#銅鑼灣 🧑‍🦱媽媽來找我呢個乖囡食晏, 帶很喜愛牛肉麵的媽去試試台灣過江龍! 位處銅鑼灣區, 價格便宜, 性價比高! 💃🍜蒜香手撕雞乾拌麵 (細麵) $78 ~ 有大量花生, 蒜香味濃, 拌麵醬汁份量剛剛好! 糖心蛋入味, 雞絲不乾硬, 與麵很搭!🍜原味牛肉麵 (手工麵) $84 ~ 粗粗的手工麵, 條條都掛湯, 口感幼滑! 牛肉軟腍, 燜得入味, 入口即化! 湯頭看上去黑黑的, 濃而不咸, 味道香甜不油膩! 🐥鹽酥雞 $48 ~ 唔油, 炸得香脆! 雞肉嫩滑, 醃得入味! 🧋香芋珍珠奶茶 $28 ~ 超級香濃香芋味啊, 聞已經好香, 飲落更有驚喜! .🍹荔枝乳酸飲料 $28 ~ 酸酸甜甜, 滿滿的荔枝味, 解渴啊!😝我已經第二次去食, 唔食到底都唔知原來另有文章🤣😂

😝我已經第二次去食, 唔食到底都唔知原來另有文章🤣😂

2021-05-18 33 浏览
香港其實好多地方食台灣菜, 近排就發現有間台灣餐廳挺不錯,叫段純貞。段純貞原來有幾間分店,今日來到銅鑼灣呢間餐廳食晚餐,環境有少少似舊式的台式風格,侍應們都好有禮貌接待,盡顯臺灣人的熱情美德。我們點了一碗麻辣嫩五花牛肉麵和一碗原味牛肉麵,我們都選擇了手打粗麵,因為係手工麵,特別有口感同彈牙,而且牛肉同五花牛肉都好嫩口,好入味,麻辣嫩五花牛其實都唔算太辣,所以一樣易入口,當然想辣d 可以同餐廳講,就可以加辣D。另外小吃點了一份新鮮豚肉鍋貼,香脆的外皮包住煙韌的豚肉,醃製過的豚肉餡都非常入味,鍋貼做出台灣的味道,值得一試。最後野飲就點了香芋珍珠奶茶和珍珠奶茶🧋,典型台灣飲品,配著台灣美食,真係天造地切的安排,喜歡吃台灣野的朋友真係可以試下。
2021-04-27
2021-05-17 864 浏览
另一間大熱既台灣過江龍麵店,未有得出國之際黎頂下旅行癮先🥴▪️ 原味牛肉麵(7.5/10)💲84呢度主打係牛肉麵,牛腱心肉入口幾軟腍😛有兩款麵底可以揀,店員推介配粗厚身手工麵,會有啲似刀削麵,質感帶點嚼勁,掛湯度都唔錯🤭而湯底係好濃嘅藥膳味,八角味尤其突出,亦唔會話太鹹,食完無話好口渴呀☺️▪️ 蒜香手撕雞乾拌麵(含花生)(7/10)💲84至於呢個拌麵就配左細麵,個底有啲汁既關係,麵條帶點濕身糊口🤤食落有住陣陣惹味既蒜香同埋花生香,配上少少手撕雞同埋酸菜,仲有隻微微流心既滷水蛋🥚▪️ 雞湯抄手(7/10)💲48六粒一口size既,個皮都薄身,內餡係比例恰當既豬肉同蝦,配上清清地雞湯同埋生菜🥬☺️▪️ 珍珠奶茶(6.5/10)💲28珍珠質感會係偏向硬身有咬口,份量對於我呢個珍珠控黎講好足夠,不過奶茶底較淡,奶味偏重無咩茶味🧐▪️ 胚芽珍珠奶茶(7/10)💲28起碼有四分一個杯既胚芽,多左一種麥香同埋層次感,不過用紙飲管吸吮上黎唔係咁容易😂🔎 整體評分(7/10)
另一間大熱既台灣過江龍麵店,未有得出國之際黎頂下旅行癮先🥴

▪️ 原味牛肉麵(7.5/10)💲84

▪️ 蒜香手撕雞乾拌麵(含花生)(7/10)💲84

▪️ 雞湯抄手(7/10)💲48

▪️ 珍珠奶茶(6.5/10)💲28
珍珠奶茶  +  胚芽珍珠奶茶

▪️ 胚芽珍珠奶茶(7/10)💲28

🔎 整體評分(7/10)
珍珠奶茶  +  胚芽珍珠奶茶
2021-05-17 28 浏览
今日約了舊同事在銅鑼灣食lunch, 大家都好懷念在台灣一起食牛肉麵的快樂時光,無得去台灣,唯有在香港揾間正宗的牛肉麵家頂住先啦!.店子主力賣牛肉麵,有紅燒,燉番茄,麻辣, 招牌紅燒心等十多款選擇。另外還有風味麵類,私房小食,小菜,台式奶茶,特飲和養生熱飲,選擇豐富。新鮮豚肉鍋贴(5件)$48~表面煎得金黃香脆, 裏面的豚肉鮮嫩多汁,不錯。蒜香手撕雞乾拌麵(含花生)$78~碗面鋪滿大量的花生粒,葱碎,雞絲,還有一隻開邊温泉蛋,材料十分豐富。以煙靱,濶身的手工麵拌上自家製醬汁,蒜香味十足,十分滋味。原味牛肉麵(細麵)$84~牛腱肉非常入味,口感軟腍,入口即化,好好味呀。湯底以牛大骨,加入蒜 , 豆瓣醬等23種中藥材, 經數小時慢火細燉,所以非常鮮甜,牛味香濃,湯汁濃郁,非常美味。細麵以傳統的製麵方式,氣孔多,每一條麵均沾滿濃厚的醬汁,正!珍珠奶茶(凍)$28~茶和奶味香濃,少甜,加入Q彈的珍珠更添口感。荔枝乳酸飲料(凍)$28~酸酸甜甜帶荔枝香味, 又開胃又透心涼。
今日約了舊同事在銅鑼灣食lunch, 大家都好懷念
在台灣一起食牛肉麵的快樂時光,無得去台灣,
唯有在香港揾間正宗的牛肉麵家頂住先啦!

新鮮豚肉鍋贴(5件)$48~表面煎得金黃香脆, 裏面的
豚肉鮮嫩多汁,不錯。

2021-04-13
  • 原味牛肉麵
  • 蒜香手撕雞乾拌麵
  • 新鮮豚肉鍋貼
2021-05-17 29 浏览
唔算太常去銅鑼灣行街嘅我因為SOGO Thankful Week要走去消費一波😂😂消費完之後梗係要搵啲嘢填肚啦去咗台灣過江龍 段純貞食個late lunch麻辣嫩五花牛肉麵 (手工麵) $84淡淡的麻辣香氣加上牛骨湯湯底麻辣味唔算好辣但係好惹味 啱啱好 唔會遮蓋牛骨湯嘅味道五花牛肉 上枱時呈現粉紅色 😍超腍 好嫩滑亦好有牛香平時都係食開半筋半肉既我覺得 牛五花係一個幾特別嘅選擇🤤🙌🏻手工麵好煙韌 好有咬口係我鍾意嘅嗰種少少實的的嘅感覺👏🏻蒜香手撕雞乾拌麵(幼麵) $78個人覺得蒜香味可以再濃郁少少🤏🏻手撕雞嘅份量都俾得幾足料 食到最後一啖都仲會有雞😮呢款乾拌麵比起我平時食開嘅乾身啲而且每一啖都有種漿口嘅感覺不得不提佢嘅流心蛋好出色😍我好鍾意鹽酥雞 一碟只有6舊 我覺得以$48來講有啲太貴味道係好食嘅 不過炸粉都有少少偏厚 🤔我就叫咗杯台灣嘅招牌 #珍珠奶茶 朋友果杯就特別少少 #胚芽珍珠奶茶 整體感覺茶味唔算濃 奶味亦都一樣🤭🤭$28一杯 🤧以一間台式舖頭來講呢杯手搖確實係失色左///
唔算太常去銅鑼灣行街嘅我

朋友果杯就特別少少 #胚芽珍珠奶茶
整體感覺茶味唔算濃 奶味亦都一樣🤭🤭
$28一杯 🤧以一間台式舖頭來講呢杯手搖確實係失色左
2021-05-15 31 浏览
銅鑼灣SOGO 做緊THANKFUL WEEK, 同朋友去咗行街, 想食台灣嘢就去咗依間過江龍試下。去到個時見到有個女仔食緊佢地個個大胃王牛肉麵,等同5碗普通牛肉麵,仲要食曬,我真心佩服。麵食都可以簡食手工麵同細麵🍜麻辣嫩五花牛肉手工麵 $84味道唔會太辣有少麻牛肉份量同質量都超多配搭佢地個酸菜一齊食個層次好豐富好鐘意佢個手工麵好煙韌😋😋同可以吸咗啲辣湯汁🍝青花椒香手撕雞乾拌細麵 $78花生同炸蒜既味道配合埋少少麻既醬汁唔會太搶味得嚟又會令人想一啖接一啖平時好怕叫雞絲嚟食因為大多都係好鞋同會有陣味但依份雞絲就好滑加埋啲汁十分惹味🥟紅油抄手 $48十分推薦大家叫依個嚟食😍😍一份有6粒係鮮蝦抄手暫時係台灣店入邊排第一的紅油抄手原因有三,好味/足料/新鮮隻蝦好實同彈牙個紅油更加係出色👍🏼👍🏼🧋珍珠奶茶&胚芽珍珠奶茶 $28係奶味偏重同唔太甜的珍珠奶茶味道就正常

麵食都可以簡食手工麵同細麵

🥟紅油抄手 $48
十分推薦大家叫依個嚟食😍😍
一份有6粒係鮮蝦抄手
暫時係台灣店入邊排第一的紅油抄手
原因有三,好味/足料/新鮮
隻蝦好實同彈牙
個紅油更加係出色👍🏼👍🏼

🧋珍珠奶茶&胚芽珍珠奶茶 $28
係奶味偏重同唔太甜的珍珠奶茶
味道就正常
2021-05-14 29 浏览
銅鑼灣謝斐道Tower 535地庫有好嘢食,重要坐得好舒服,來自台灣嘅段純貞牛肉麵,真係唔可以錯過!食到我停唔到口。我叫咗原味牛肉麵,真係原汁原味,濃濃嘅牛骨高湯,加上手工調配的香料及醬料。真係湯頭已經一流👍🏻 手工麵麵團反覆壓,厚薄不均的麵可以吸收更多嘅湯汁,寬寬而且好Q彈嘅麵條,真係好有質感!牛肉看起來堅挺,吃起來柔嫩,滿足感十足😋蒜香手撕雞乾拌麵(含花生)都係選擇用咗寬寬而且好Q彈嘅麵條。蒜香味爆曬燈。一絲絲的手撕雞肉好嫩,配上花生同溏心滷水蛋,真係無得頂呀!小食方面叫咗雞湯抄手,濃濃嘅雞湯,清甜可口。抄手內嘅鮮蝦爽口彈牙,肉汁豐富!胚芽珍珠奶茶,茶味十足而且好滑溜,珍珠好QQ!荔枝乳酸飲料,酸酸甜甜好醒胃

蒜香手撕雞乾拌麵(含花生)

胚芽珍珠奶茶,茶味十足而且好滑溜,珍珠好QQ!
荔枝乳酸飲料,酸酸甜甜好醒胃
2021-05-14 31 浏览
銅鑼灣既有名台灣麵又有新分店啦手撕雞拌麵 $78佢而家有拌麵食,識我都知我唔中意食湯麵。呢個拌麵有辣有唔辣,我簡左唔辣,有溏心蛋,手絲雞同花生。但建議快啲撈勻,凍左就會乾曬。麻辣嫩五花牛肉麵 $84朋友話好辣,如果食唔到辣叫原味啦,佢比平時既手工麵厚一啲。麵可選擇手工麵或細麵,因應自己喜好而選擇鹽酥雞 $48呢個係我勁中意食,呢到既真係無得彈,外脆內軟,肉又juice👍👍胚芽珍珠奶茶 $28到左快啲飲,唔係既話胚芽好快沉底荔枝乳酸 $28唔會好甜,幾香乳酸味我覺得店員上麵果一下令我感覺好有禮貌,好專業👍👍👍👍
銅鑼灣既有名台灣麵又有新分店啦

手撕雞拌麵 $78

麻辣嫩五花牛肉麵 $84
朋友話好辣,如果食唔到辣叫原味啦,佢比平時既手工麵厚一啲。

麵可選擇手工麵或細麵,因應自己喜好而選擇

鹽酥雞 $48

胚芽珍珠奶茶 $28
到左快啲飲,唔係既話胚芽好快沉底

荔枝乳酸 $28
唔會好甜,幾香乳酸味

我覺得店員上麵果一下令我感覺好有禮貌,好專業👍👍👍👍
2021-05-13 80 浏览
最近很多人都推介,難得下午經過去試試台灣遠度而來的風味。下午茶來說好像有點多, 但沒辦法, 餐牌上很阬都好吸引, 最後點了麻辣嫩五花牛肉麵 $84, 蒜香手撕雞乾拌麵 $78和豚肉鍋貼$48。飲品方面點了胚芽珍珠奶茶$28和香芋珍珠奶茶$28。先說說麻辣嫩五花牛肉麵,餐牌上寫以牛大骨和多款香料熬出牛肉湯底。個人認為湯底真的好濃,而且好深色,麻辣味好耐辣,但又好惹味!五花牛肉半生熟,份量亦好多而且切得幾薄,所以在熱湯下浸一浸再吃,會好嫩滑。麵質有2款選擇,這碗選擇了手工麵,因為店員說比較吸湯汁。個人認為咬口感十足又好滑,真的沒有推介錯,值得推介!蒜香手撕雞乾拌麵 手撕雞份量都幾多,配料有蒜蓉、花生、葱和溏心蛋等等,蒜蓉味道不會好重。個人幾喜歡溏心蛋,鹵得入味又帶點流心。乾拌麵選擇了細麵,整個拌麵幾乾身。每碗麵都會附送甜酸菜,個人把甜酸菜拌入麵中,味道更不錯。最後吃完乾拌麵 發現碗底寫了一句說話, 帶出古早煮法!豚肉鍋貼 鍋貼一共有5隻,鍋貼顏色煎到金黃色!內裡豚肉質,幾新鮮!胚芽珍珠奶茶 珍珠奶茶上加了胚芽,奶茶的茶味好突出,細細粒的黑糖珍珠,好煙韌、有咬口。香芋珍珠奶茶 相比胚芽珍珠奶
最近很多人都推介,難得下午經過去試試台灣遠度而來的風味。

飲品方面點了胚芽珍珠奶茶$28和香芋珍珠奶茶$28。

麻辣嫩五花牛肉麵

麵質有2款選擇,這碗選擇了手工麵,因為店員說比較吸湯汁。
個人認為咬口感十足又好滑,真的沒有推介錯,值得推介!

蒜香手撕雞乾拌麵
個人幾喜歡溏心蛋,鹵得入味又帶點流心。
蒜香手撕雞乾拌麵

乾拌麵選擇了細麵,整個拌麵幾乾身。
每碗麵都會附送甜酸菜,個人把甜酸菜拌入麵中,味道更不錯。

最後吃完乾拌麵 發現碗底寫了一句說話, 帶出古早煮法!

豚肉鍋貼
鍋貼一共有5隻,鍋貼顏色煎到金黃色!
內裡豚肉質,幾新鮮!

胚芽珍珠奶茶

香芋珍珠奶茶
相比胚芽珍珠奶茶,茶味沒那麼突出,反而香芋味較突出,而且會比較甜一點,同樣好飲!
2021-05-12
豚肉鍋貼
招牌三寶麵 🐄 試勻牛腱心、牛肚及牛筋😗湯底用上牛大骨,以及23種中藥材及香料慢火細燉8小時,食落油而不膩,但個人認為,湯底略為鹹咗少少。麵食挑選了刀切手工麵,非常al dente,但份量略嫌太🤣最後值得一讚係件紅燒牛腱心肉,肉質軟腍,而且十分入味。另外一碗就是青花椒香手撕雞乾拌麵,味道中規中矩,可能因為食完牛肉麵嘅緣故,令到依碗乾拌麵好似冇乜味道 😅 衣碗就挑選了細麵,麵條幼滑,配手撕雞食係唔錯。📍段純貞牛肉麵 🍜 銅鑼灣店地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖

招牌三寶麵
招牌三寶麵
2021-05-11 39 浏览
<台灣過江龍🇹🇼>~~🍜原味牛肉麵 $84湯底嘅色澤好深 上枱已經聞到好香嘅藥材味🤤 飲落去味道真係好濃郁 有豐富的牛骨味☺️麵條有兩款選擇 有手工闊麵同埋細麵 店員就推薦湯麵就配闊麵🥢闊面質感好煙靱 超級有咬口☺️牛肉🥩有三大件 每件都好高質 中間係有啫喱狀嗰款😍 肉質好鬆軟👍🏻.🥢青花椒香蒜雞絲拌麵 $78呢款就叫咗細麵 麵條相對滑身啲😌調味方面加咗花椒粉 食落好惹味😋 配料有雞絲 酸菜 溏心蛋 同埋花生🥜 整體嘅口感好豐富☺️.🥟紅油炒手 $48呢個好有驚喜❗️平時出去食嗰啲淨係加好多辣油 但呢間嘅辣味好香 辣中帶麻 越食越辣🔥雲吞大大粒 索晒啲醬汁😋~~評分📈味道 8/10環境 7.5/10性價比 7.5/10
<台灣過江龍🇹🇼>

評分📈
味道 8/10
環境 7.5/10
性價比 7.5/10
唔知大家有冇食台灣過江龍嘅牛肉麵呢❤️今晚男友同我去咗一間喺台灣超級出名嘅牛肉麵❤️叫段純貞 其實之前已經知道佢嘅大名但係真正試都係今日🤣裝修風格都係走古典台灣風味而且牆身就印有佢哋牛肉麵嘅來源 同埋典故今晚我自己就要咗原味牛肉麵 😛而且見到佢哋係有細麵或者手工麵揀,自己要咗手工麵 因為佢話咁樣厚薄不均嘅面體係可以吸引更多嘅湯💋由於我好鍾意純正牛肉湯麵嘅湯底 所以今次就冇要到任何辣度見到佢哋嘅牛肉分量都好多 食落去軟冧無根 而且唔會click牙😍 牛肉煮得好入味 而且手工麵配合佢哋香口濃厚嘅湯底係絕美嘅配搭🥰湯底有rich嘅牛骨香味 但唔會過咸 手工麵雖然唔係薄 但係加埋個咁香味嘅湯底就好👍男朋友同我唔同佢要咗麻辣嫩牛五花牛肉麵🤣佢嘅牛肉係利用左好滑嫩嘅部位切薄片再焯到適合嘅溫度😎 呢個好正既位係 入口牛肉即溶 牛脂牛香都夾個麻辣味🤪我哋為食另外嗌左鹽酥雞 呢度嘅雞好大舊 好香口而且食落多汁😎🤪好有台灣風味另外我哋兩個人都好鍾意胚芽珍珠奶茶我哋自己要左少甜少冰因為唔想搶走牛肉麵嘅味道😍奶味香濃😎而且珍珠彈牙加上夠凍 用嚟襯牛肉麵真係好正呢度地理位置好優越但係最驚喜係佢哋嘅價錢非常相宜係回頭
唔知大家有冇食台灣過江龍嘅牛肉麵呢❤️
今晚男友同我去咗一間喺台灣超級出名嘅牛肉麵❤️
叫段純貞 其實之前已經知道佢嘅大名但係真正試都係今日🤣
裝修風格都係走古典台灣風味

而且牆身就印有佢哋牛肉麵嘅來源 同埋典故

今晚我自己就要咗原味牛肉麵 😛

而且見到佢哋係有細麵或者手工麵揀,
由於我好鍾意純正牛肉湯麵嘅湯底 所以今次就冇要到任何辣度

但係最驚喜係佢哋嘅價錢非常相宜
係回頭之選
  • 原味牛肉麵
  • 麻辣嫩五花牛肉麵
特別推薦大家✅原味牛肉麵 Classic Beed Noodles✅雞湯抄手 Shrimp & Pork Wontons in Rich Chicken Broth《原味牛肉麵》麵底可以選擇手工麵 or 細麵,我哋今次就揀咗手工麵🍜😌,口感彈口、帶煙韌感牛肉麵湯底濃郁🐮,唔會覺得好咸,食完都唔會口渴,可以一啖麵一啖湯咁食👅牛肉軟身得嚟又會有d咬口🥩,唔係散開晒嗰隻,值得一讚💰$84《雞湯抄手》雲吞皮夠薄又滑,入面嘅餡用上蝦肉🦐同豬肉🐷,餡料食落去感覺新鮮,成個抄手睇落去晶凝通透,真係做到皮薄餡靚,好食😋另外佢個雞湯都唔錯,有清清嘅雞味🐥,個湯係可以飲埋🤤💰$48*酸菜係好好食,食唔停,仲可以refill tim🤤
特別推薦大家
✅原味牛肉麵 Classic Beed Noodles

《原味牛肉麵》
牛肉軟身得嚟又會有d咬口🥩,唔係散開晒嗰隻,值得一讚
💰$84

《雞湯抄手》
另外佢個雞湯都唔錯,有清清嘅雞味🐥,個湯係可以飲埋🤤
💰$48

*酸菜係好好食,食唔停,仲可以refill tim🤤