2021-10-26
之前去過觀塘Fratelli食burger~~估唔到佢地而家轉型為日式料理店,主打日式定食🇯🇵🇯🇵今次試左覺得食物keep住有水準!鍾意食日本野既朋友唔好錯過啦😏😏-🍱櫻木九宮格(二人前) $268✨黎到要試試佢地既新品支持下❤️❤️九宮格賣相精緻!成個套餐包左9款料理、2碗越光米飯、麵豉湯同飲品~~9款料理包括有慢煮安格斯封門柳🐮、北海道帶子🍥、磯煮鮑魚🔥、日本松葉蟹肉🇯🇵、松葉蟹腳🦀、吉列虎蝦🍤、厚燒玉子🥚、胡麻醬蕃茄🍅同中華沙律🥗望落好豐富,兩個人食完都好夠飽~~當中最鍾意北海道帶子,十分厚身肥美,仲好鮮甜!!慢煮安格斯封門柳好香牛味,肉質嫩滑🤤🤤而松葉蟹腳都唔錯!感覺好新鮮,好爽口!!另外,白飯仲可以加($8)配醬油蛋/明太子/醬油金菇~~我地揀左醬油蛋同醬油金菇,整體都唔錯❤️❤️飲品方面,我地叫左桂花烏龍茶☕️同冬瓜茶🍹桂花烏龍茶既茶味較濃,帶淡淡桂花香~~冬瓜茶味道清甜,底部仲有d冬瓜蓉,幾好飲👍🏻👍🏻🌟P.S. 九宮格只限星期一至五晚市同星期六全日供應~~每日限量5份,想食記得要提早預訂喔🙆🏻♀️🙆🏻♀️而家餐廳仲做緊外賣自取88折優惠,好抵呢!!
估唔到佢地而家轉型為日式料理店,主打日式定食🇯🇵🇯🇵
🍱櫻木九宮格(二人前) $268✨
黎到要試試佢地既新品支持下❤️❤️
望落好豐富,兩個人食完都好夠飽~~
當中最鍾意北海道帶子,十分厚身肥美,仲好鮮甜!!
慢煮安格斯封門柳好香牛味,肉質嫩滑🤤🤤
而松葉蟹腳都唔錯!感覺好新鮮,好爽口!!
另外,白飯仲可以加($8)配醬油蛋/明太子/醬油金菇~~
我地揀左醬油蛋同醬油金菇,整體都唔錯❤️❤️
飲品方面,我地叫左桂花烏龍茶☕️同冬瓜茶🍹
桂花烏龍茶既茶味較濃,帶淡淡桂花香~~
冬瓜茶味道清甜,底部仲有d冬瓜蓉,幾好飲👍🏻👍🏻
🌟P.S. 九宮格只限星期一至五晚市同星期六全日供應~~
每日限量5份,想食記得要提早預訂喔🙆🏻♀️🙆🏻♀️
而家餐廳仲做緊外賣自取88折優惠,好抵呢!!