2005-09-24 9 浏览
朋友話e間d 面好正宗日本面. 我又唔覺.好多人係門口等, d位肥d都坐唔到. 飯團反而最好食
朋友話e間d 面好正宗日本面. 我又唔覺.

好多人係門口等, d位肥d都坐唔到.

飯團反而最好食
2005-09-10 2 浏览
好味啊!我幫襯左佢好多年,雖然成日都要排隊,但係都值得!仲記得有一次,我朋友叫左牛肉拉麵,不過,個麵黎錯左,黎左個九州拉麵,個侍應態度好唔在講,佢無收番個九州拉麵,仲加料,比番一個碟足分量既牛肉。(嘿嘿~從此就比佢俘虜左...kidding)我最中意食牛肉拉麵!總之,好味la~d湯底同拉麵都好!又唔貴!
好味啊!
我幫襯左佢好多年,雖然成日都要排隊,但係都值得!
(嘿嘿~從此就比佢俘虜左...kidding)
我最中意食牛肉拉麵!
總之,好味la~
d湯底同拉麵都好!又唔貴!
2005-08-23 29 浏览
經常排長龍o既食店,襯落大雨冇咩人入去試試.叫左個九洲拉麵,豬骨湯底超濃超正,冇味精,拉麵幼身而彈牙爽口,又係好正.叉燒有三大塊,肥瘦比例剛好,唔鞋口.配料除左一般o既芽菜,粟米,筍,昆布,蔥外,仲有一大塊乾身o既紫菜,荷蘭豆同埋酸薑絲,材料豐富之餘而誠意十足.坐係吧檯位,望住兩個師傅互相配合去做一碗拉麵,真係一種享受,碗麵都分外好味.而且服務仲非常好,有侍應幫你收遮添.
經常排長龍o既食店,襯落大雨冇咩人入去試試.
2005-08-19 30 浏览
咁o既價錢兼唔收加一,最緊要係好食同分量足,香港真係冇乜有service o既食肆可以做得到。 是次跟男友來,除了必叫o既香蔥拉麵外,還試了它的咖喱拉麵,男友話有少少芝士香,好特別,跟食開o既日本咖喱有點不同,不過拉麵分量好似較細,臨走前,看見隔離叫了冷麵,好似幾得咁,下次一定要試(因為供應期有限)。
2005-07-31 7 浏览
睇完戲行完街當然要食飯兩個人叫左九州拉麵,咖哩牛肉拉麵,雜菜小食,棒餃子九州拉麵~湯底味道同以往差唔多,仍然唔錯,今次叉燒既份量好似多左,但味道無以前咁好,麵仍然ok彈牙咖哩牛肉拉麵~d咖哩唔辣,帶少少甜味,薯仔同蘿蔔都炆得好淋,牛肉亦唔un,幾好味,拉麵都係ok彈牙雜菜小食~有齊粟米,筍,芽菜,酸薑,紫菜,荷蘭豆,份量幾多,咁都只係12蚊,比起平時就咁o係一碗麵淨加筍都要8蚊扺好多棒餃子~煎得好脆,但通病係好油,餡料味道普通,都係椰菜豬肉,ok咁啦服務ok好在無加一幾抵食
睇完戲行完街當然要食飯
兩個人叫左九州拉麵,咖哩牛肉拉麵,雜菜小食,棒餃子
服務ok
好在無加一
幾抵食
2005-07-23 13 浏览
普通+ 好迫+service唔好講完
普通+ 好迫+service唔好

講完
2005-07-21 6 浏览
今日帶左兩隻百厭星<--我表妹同表弟...去食lunch...我地3人叫左2個拉麵同一個棒餃子, d 拉麵好正呀..超好味, 我表弟仲一個人食左成碗..而成日唔食野既表妹都食左一碗仔...正呀~~~

2005-07-11 7 浏览
呢度既冷麵只有五月到十月先有得食到,仲記得上年第一次0黎呢度0岩0岩十一月喎...結果冇機會試到!!所以今次終於比我等到lu~~ 今次坐響bar度可以完完全全見到我碟冷麵既製作過程呀,真好呢..見住亞清水師傅好用心去整...由淥麵到將d麵再過冷河...甚至乎d配料粟米都會用冰水去過冷河,真係製作用心呀***見到自己碟冷麵終於上場後,再加埋d麻醬汁...簡直就係perfect啦!!

2005-06-29 4 浏览
入到去,覺得好似無乜arm,叫左鰻魚飯同拉麵,水準just 一般,But 勁有日本feel,可以再去
2005-06-24 12 浏览
同老公仔去食過兩次,都係咁好味,好有水準呀,湯底好正冇味精,d麵又彈牙喎!我老公仔最喜愛幫我加埋側邊既七味粉同埋芝麻,真係一流呀,好開心呢~
2005-06-24 8 浏览
同老公去食過兩次,都覺得十分不錯!^^
同老公去食過兩次,都覺得十分不錯!^^
(豬嫂代筆)好似好耐無跟豬出來逛,今日我倆個去旺角。到醫肚時間,豬提議了油麻地橫綱。時間都差不唔八點,但門口都仍然有好多人在排隊,嘩!無計,排就排啦。不概等了十五至二十分鐘,好!終於有位!餐牌上的可選不多,豬點個牛肉拉麵(醬油湯底),而我就叫和風涼麵(有麻醬及甜酸醬兩種汁),另外加一客煎餃子。先來了個餃子,滴滴式式有六粒,味道都okay,有菜味而無豬肉陣嗅除。再來了豬的牛肉拉麵,湯底都幾好,大大碗,但牛肉略肥。最後到我的和風涼麵配甜酸醬汁,配料同出面舖食到的涼麵差不多,有火腿、蛋、青瓜絲、冬菇、芽菜等,但勝在有個甜酸醬汁。服務幾好,姐姐們好nice又勤力加水,好!埋單倆位$109,低!
(豬嫂代筆)

2005-05-16 1 浏览
本來橫綱有間分店係上樓舖之前我都經常幫襯,但自從果度摺左之後我就無再幫襯喇~因為地舖成日都排長龍終於有一日,我路經地舖,因當時又未到放工時間本人又未食午餐,集天時地利,當然就緊係去食好野啦入度去,又真係幾鬼細,以前上樓舖大好多依家d四人枱坐低係背脊對背脊,坐得好唔舒服因為我一個人所以坐吧枱叫左我每次一定食o既咖喱牛肉麵因為佢同出面d咖喱麵唔同,咖喱汁好濃同咖喱牛肉飯d汁一樣,牛肉就似牛腩~而且配料奇多,票米,筍,昆布,蔥~拉麵仲係好好食,不過唔知點解覺得好似唔同左~味道淡左~麵又好似無咁好咬口如果未食過o既,可能都覺得無乜野,都幾好食但如果同之前比較,係唔同左望下個日本師傅張相...原來已經換左人不過,我都會再去食o既,當然唔係o係食飯時間啦~因為果度太熱lu~~ 等完都無胃口
本來橫綱有間分店係上樓舖
之前我都經常幫襯,但自從果度摺左之後
我就無再幫襯喇~因為地舖成日都排長龍
終於有一日,我路經地舖,因當時又未到放工時間
本人又未食午餐,集天時地利,當然就緊係去食好野啦
入度去,又真係幾鬼細,以前上樓舖大好多
依家d四人枱坐低係背脊對背脊,坐得好唔舒服
因為我一個人所以坐吧枱
叫左我每次一定食o既咖喱牛肉麵
拉麵仲係好好食,不過唔知點解覺得好似唔同左~
味道淡左~麵又好似無咁好咬口
如果未食過o既,可能都覺得無乜野,都幾好食
但如果同之前比較,係唔同左
望下個日本師傅張相...原來已經換左人
不過,我都會再去食o既,當然唔係o係食飯時間啦~
因為果度太熱lu~~ 等完都無胃口
2005-05-06 3 浏览
五月二日晚八點零去到,可能因為公眾假期,都真係幾多人,大約十人在門口等,不過等左十分鐘就有位,坐門口吧檯都幾熱,因為度門成日又開又關,但就好在可以見到師傅煮麵手勢,見到佢每碗麵都會落調味在碗底先落麵,我地叫左九州拉麵,好味,麵同湯都好正,冇味精,但塊叉燒就麻麻地,冇乜特別。另外叫左雞蛋肉碎飯,真係同圖片一樣係蛋碎加肉碎,睇落好似乾爭爭,但食落撈暈又幾好食喎,甜甜地咁,仲有碗麵士湯添。間舖頭仲好有日本FEEL 添!
2005-04-24 13 浏览
平日經過都看見很多人光顧, 所以昨天下午茶時間也特地和一朋友去試試。本來打算點魚生, 但沒有供應。只好在有限的款式上作出選擇。菜譜上有沙律, 我本想點一客, 誰知老闆娘說菜譜出錯, 根本沒有這款菜。唉~最後只好點了一客鰻魚飯。水準很一般, 跟市面上供應的沒多大差別。地方比較擠迫, 茶喝完了也沒有人為你添。

地方比較擠迫, 茶喝完了也沒有人為你添。