2022-10-30
上星期五晚放工諗住同朋友去慶祝Halloween,所以朋友就搵咗間好特別嘅鐵板燒啦🤭鐵板燒店嘅名叫樂Tenppanyaki,位於佐敦近柯士甸站嗰邊,位置雖然唔算好就腳,但食完之後我覺得下次慶祝嗰陣絕對會喺我嘅考慮之列🤩呢間鐵板燒係以廚師發板形式經營,我哋入去坐低之後好快就有一個沙律,羽衣甘藍、無花果再配上黑醋,另外再加多個好鮮甜嘅粟米同玉子燒,真係好開胃😚終於嚟到主食啦,之前喺朋友嘅IG成日見到火焰表演,今日終於有機會見到佢嘅廬山真面目,另外仲有龍蝦同和牛😚 🦀火焰海膽甲羅燒住成個甲羅燒,再用火燒一燒佢就出現啦🤩甲羅燒同海膽真係好鮮甜,連我平時唔食蟹嘅都決定下次再嚟😂🦞活龍蝦兩食—海膽醬芝士焗、海膽牛油蝦膏煮芝士同龍蝦不嬲都係絕配,鐵板燒師傅簡直將佢哋提升到另一個層次🥰🐮A5石垣和牛和牛肉味濃郁,又唔油膩,估唔到海鮮之外,連牛肉都咁好味🧐🤭🥬五色燒夜菜🐟脆皮燒鰻魚🍲花膠蜆湯總括而言,呢間絕對係小店,位置唔算特別好,員工都唔係特別多,但係味道真係好特別,如果想喺九龍搵一間好食嘅鐵板燒,佢暫時絕對係我油尖旺區遇過嘅首選,推薦!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
羽衣甘藍無花果沙律
🦀火焰海膽甲羅燒
🦞活龍蝦兩食—海膽醬芝士焗、海膽牛油蝦膏煮
🐮A5石垣和牛
和牛肉味濃郁,又唔油膩,估唔到海鮮之外,連牛肉都咁好味🧐🤭
🥬五色燒夜菜
🐟脆皮燒鰻魚