尖沙咀樓上超高質居酒屋🫶🏻-🍸滿滿海膽杯 ($238)好足料,真係滿滿海膽,仲有好多三文魚子,配上壽司飯,好鮮甜又唔會腥,仲好滿足添🥰🐟三文魚層層疊 ($138)店員會即場炙燒一大疊三文魚🤣啲三文魚好均勻咁舖喺飯卷上面,再加上蟹籽同蔥,口感好豐富,而且炙燒嘅香氣好足,配上芝士同醬汁味道都好有層次😋🦀蟹味噌甲羅燒($76)我哋另外加咗多士,蟹蓋都好大個,蟹膏好鮮甜,而且配上香脆嘅多士條好夾好香口☺️🥑麻醬牛油果豆腐沙律 ($58)有半隻牛油果、口感滑嫩嘅豆腐同新鮮沙律菜,仲加咗啲脆脆增添口感,配上濃郁嘅麻醬好惹味好夾🥹🐡汁燒雞泡魚乾 ($68)呢個好有驚喜,出面食通常會有啲乾,但呢度完全唔乾,夠厚,而且好香口又甜,配上蛋黃醬超啱送酒🤩🍳明太子醬厚燒玉子 ($68)蛋嘅口感夠滑,味道咸淡適中又好足料,食落咸香十足😙🍶清酒煮白蛤鍋 ($108)酒香十足,白蛤大大隻,好滑好嫩又冇沙,味道鮮甜,抵食😍🍍冰菠蘿梳打 ($68)上到嚟小編都呆咗,真係有勁大塊菠蘿🤣而且好甜冇渣,配上梳打水好清爽解膩👍🏼-🍋自家製蜂膠檸檬燒酎 ($68)酒味唔重幾易入口,幾開胃,而且蜂膠口感幾特別~餐廳嘅環境真係好似日本
尖沙咀樓上超高質居酒屋🫶🏻
🍸滿滿海膽杯 ($238)

🐟三文魚層層疊 ($138)
店員會即場炙燒一大疊三文魚🤣

🦀蟹味噌甲羅燒($76)

🥑麻醬牛油果豆腐沙律 ($58)

🐡汁燒雞泡魚乾 ($68)

🍳明太子醬厚燒玉子 ($68)
蛋嘅口感夠滑,味道咸淡適中又好足料,食落咸香十足😙

🍶清酒煮白蛤鍋 ($108)
酒香十足,白蛤大大隻,好滑好嫩又冇沙,味道鮮甜,抵食😍

🍍冰菠蘿梳打 ($68)
上到嚟小編都呆咗,真係有勁大塊菠蘿🤣
而且好甜冇渣,配上梳打水好清爽解膩👍🏼
🍋自家製蜂膠檸檬燒酎 ($68)
酒味唔重幾易入口,幾開胃,而且蜂膠口感幾特別~

餐廳嘅環境真係好似日本,連牆上嘅poster都係日文,而且有幾個大型霓虹燈,打卡一流😚
餐廳嘅位置都好舒服,食物嘅質素都好高,好推薦大家一齊嚟試吓😙

味道 9/10
服務 9/10
環境 9.5/10
回頭率9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $489💰
📍 樂酒場 がくさかば
尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓

#米食尖沙咀 #米食居酒屋 #米食日本菜 #米飲酒 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 滿滿海膽杯
  • 三文魚層層疊
2024-03-23 27 浏览
行過見到尖沙咀棉登徑附近開咗間新嘅日式居酒屋,門口仲播住日版鄧麗君嘅歌曲,就被吸引咗入去上咗樓梯之後,發現原來餐廳裝修真係唔錯,感覺好關西風地道居酒屋。店員好好咁幫我哋安排咗坐榻榻米話明居酒屋,當然要飲酒,同朋友一人叫咗一杯 high ball ,好足料👍🏼之後叫咗下酒一流嘅明太子玉子燒、我最愛嘅牛油果🥑芥末漬清酒煮蜆 - 蜆好大粒好鮮甜,仲飲晒啲湯鮭魚層層疊 - 個名聽落好吸引,所以叫咗,估唔到店員會喺我面前表演燒三文魚,感覺幾新奇刺身拼盤 - 全部刺身都新鮮肥美間餐廳最緊要係性價比高,又飲又食,埋單$1000有找正

之後叫咗下酒一流嘅明太子玉子燒、我最愛嘅牛油果🥑芥末漬

清酒煮蜆 - 蜆好大粒好鮮甜,仲飲晒啲湯

刺身拼盤 - 全部刺身都新鮮肥美

間餐廳最緊要係性價比高,又飲又食,埋單$1000有找

2024-03-21 1161 浏览
就算去完日本, 都係心思思掛住日本嘅居酒屋。 今次朋友就帶我去間充滿日本風味嘅本地居酒屋。裝潢真係好日本,好適合一班人一齊飲酒傾計。兩個人, 照慣例嗌左野飲飲先野飲大大杯我果杯成塊菠羅, 夠哂豪邁。而朋友果杯就有粒粒蜂膠,幾特別。前菜就嗌左個牛油果漬。 牛油果加醬油,食落會似拖羅, 牛油果夠creamy, 食落又真係有d 魚生嘅感覺。明太子蛋捲,,咦 三角形嘅?未見過。。亦諗唔明點整食落有蛋香,入面明太子亦足料值得一試哩個三文魚層層疊有d suprise即場火槍燒燒香左個面, 更加令人食慾大增三文魚,青瓜小卷,魚子,芝士,mix 埋一齊食 勁香口。靚靚刺身拼盤,擺得好靚之餘, 三文魚,帶子,油甘魚,吞拿魚,甜蝦。款款我都鍾意食。刺身擺盤都有講究,有 厚切, 有捲成花。 是正的。蟹膏甲羅燒配多士, 咸咸香香, 配多士香脆, 送酒一流。清酒煮生蠔就真係正, 一路煲, d 蠔香,酒香慢慢飄出黎, 煲到個生蠔慢慢開口。入面蠔肉嫩得黎, 又夠清酒味。飲下酒,食下正野, 傾下計, 過下日本癮

裝潢真係好日本,好適合一班人一齊飲酒傾計。

兩個人, 照慣例嗌左野飲飲先

野飲大大杯
我果杯成塊菠羅, 夠哂豪邁。
而朋友果杯就有粒粒蜂膠,幾特別。

明太子蛋捲,,咦 三角形嘅?
未見過。。亦諗唔明點整

食落有蛋香,入面明太子亦足料
值得一試

哩個三文魚層層疊有d suprise

即場火槍燒

燒香左個面, 更加令人食慾大增
三文魚,青瓜小卷,魚子,芝士,mix 埋一齊食 勁香口。

刺身擺盤都有講究,有 厚切, 有捲成花。 是正的。

蟹膏甲羅燒配多士, 咸咸香香, 配多士香脆, 送酒一流。

入面蠔肉嫩得黎, 又夠清酒味。

飲下酒,食下正野, 傾下計, 過下日本癮
  • 明太子醬厚燒玉子
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 五雕刺身盛合
餐廳就係k11 art mall 附近,餐廳裝修好靚係日本溫馨居酒屋feel ,真係好有氣氛,同朋友食吓嘢傾吓偈幾啱。三文魚層層疊佢係小卷上邊係滿滿嘅三文魚,店員會用火槍燒過上面嘅醬汁同埋芝士,味道夠豐富。滿滿海膽杯呢個又係打卡必叫, 其實佢一杯入邊有新鮮既三文魚,滿滿嘅三文魚子同埋海膽,海膽都幾鮮甜。清酒煮白蛤鍋呢一個清酒鍋值得一讚,因為佢嘅清酒味好濃郁。明太子醬厚燒玉子 厚燒肉子裏面係滿滿嘅明太子醬,個人都最鍾意明太子辣辣地嘅味道。京都味噌青瓜佢呢個店員都會用火槍去燒啲京都味噌,呢個食法幾有趣。牛油果山葵漬佢望落去係有整整一個嘅牛油果,再加上山葵漬,食落去有幾分似三文魚嘅味道,好神奇。蟹味噌甲羅燒 (加配多士) 蟹殼上面有蟹膏醬,可以配多士食,多士同埋蟹膏醬嘅鹹香都幾夾。冰菠蘿梳打 柚子蜜

三文魚層層疊

滿滿海膽杯

清酒煮白蛤鍋
呢一個清酒鍋值得一讚,因為佢嘅清酒味好濃郁。

京都味噌青瓜
佢呢個店員都會用火槍去燒啲京都味噌,呢個食法幾有趣。

牛油果山葵漬

蟹味噌甲羅燒 (加配多士)

冰菠蘿梳打 柚子蜜
2024-03-15 49 浏览
星期五想搵間居酒屋chill下一入門口別具日本風情嘅裝潢🏮更設有榻榻米座位 氣氛一流👐🏻🍴迷之刀 五雕刺身盛合多樣化拼盤 有齊三文魚 吞拿魚 拖羅 帆立貝 甜蝦 油甘魚😍新鮮鮮甜 厚切肥美 二人份岩岩好👏🏻🍴三文魚層層疊小卷面頭鋪滿一層又一層嘅三文魚🫣加埋芝士🧀即場用火槍燒 火炙嘅香味加埋入口即融嘅三文魚🍣推!🍴牛油果山葵漬第一次食牛油果🥑搭配Wasabi同豉油有另一番味道🤔牛油果幼滑嘅口感配合豉油令呢個前菜更加開胃👐🏻🍴蟹味噌甲羅燒My all time fav甲羅燒💕蟹膏香綿 濃郁味道配上超脆口多士條同青瓜絲 味道同層次感都達水平以上👐🏻🍴關東煮拼盤提起日本又點少得關東煮🍢超級足料 入面包括蘿蔔 雞蛋 蒟蒻 年糕福袋等 加埋清甜嘅湯底 係日本嘅味道🥹🍴清酒煮白蛤鍋清酒味煮過揮發後 酒味唔算太重白蛤每隻都大大隻 鮮甜有肉💥🍸冰菠蘿燒酎大大嚿冰菠蘿配上微微酒味Chill住一晚邊飲邊傾計岩曬🍸生姜Highball都係一個唔錯嘅選擇 相對冰菠蘿燒酎酒味就會多番少少
星期五想搵間居酒屋chill下
一入門口別具日本風情嘅裝潢🏮更設有榻榻米座位 氣氛一流👐🏻

🍴迷之刀 五雕刺身盛合
新鮮鮮甜 厚切肥美 二人份岩岩好👏🏻

🍴三文魚層層疊
小卷面頭鋪滿一層又一層嘅三文魚🫣
加埋芝士🧀即場用火槍燒
火炙嘅香味加埋入口即融嘅三文魚🍣推!

🍴牛油果山葵漬

🍸生姜Highball
都係一個唔錯嘅選擇 相對冰菠蘿燒酎
酒味就會多番少少
2024-03-14 35 浏览
三個好姊妹相約出黎傾計,所以出咗尖沙咀一間日本酒場餐廳,原來係朋友帶佢黎過,上一層樓梯就到,位置都超級方便 K11 斜對面,食飽仲可以行一陣添。餐廳員工招呼周到,我哋揀咗日式榻榻米坐,較隱蔽兼枱距較大,傾計笑聲都唔會太影響人,食物選擇多,燒串,鍋物,天婦羅,刺身。。。酒類飲品也不少的。 還有是日排行榜,刺身盛分5雕或7雕 我哋覺得五款都夠,下次同多d人黎7雕。又好新鮮又有光澤喎。三文魚層層疊 小卷底 滿滿三文魚條加沙律醬然後,再即場炙燒之後加埋蔥花蟹籽,賣相吸引味道較糯帶鮮。 排名第三 必試。明太子醬厚燒玉子 即叫即做 熱辣辣兩重口感,蛋香濃夠厚身,中心卷著明太子醬鹹鹹鮮味實在好搭配。清酒煮蜆有點驚喜喎, 大大隻肥美份量夠多,食落每隻都清酒香又冇沙 掂呀每人叫咗一杯飲品,姊妹見到呢杯咁特別嘅,佢唔執輸話要試試,冰菠蘿特飲冇酒精的用上冰菠蘿做裝飾但係可以食埋的, 型。打利率

排名第三 必試。

打利率

2024-03-12
  • 明太子醬厚燒玉子
  • 五雕刺身盛合
2024-03-14 30 浏览
好耐無試過閒日放假,同老公去咗尖沙咀一間好似置身日本嘅餐廳,飲下野食下野,chill 下餐廳分西餐枱同日式榻榻米,當然要感受埋日本feel喇啦。 店員介紹咗開胃菜:牛油果山葵漬 我同老公一至覺得個汁調得剛剛好,山葵亦唔會太攻鼻少許獨有嘅辛辣,牛油果質地綿滑,好夾。五雕刺身盛合 佢哋用薄切用花形處理三文魚同油甘魚,其他元貝,吞拿魚,甜蝦還有入口卜卜聲嘅三文魚籽添,夠哂新鮮甜美。再黎多個三文魚層層疊 滿足我呢個三文魚粉,上枱時好簡單,店員將佢華麗轉身,炙燒方法再加上香蔥同魚籽,巧精彩即刻升級。明太子醬厚燒玉子 熱辣辣香濃蛋味,食時小心明太子醬爆漿,好過癮,口感軟綿。蟹味噌甲羅燒 配脆多士條 蟹味濃郁 入口回甘,帶鮮味又唔會腥,燒過嘅蟹膏醬。清酒煮白蛤鍋 足料份量唔少,隻隻飽滿,清酒味溶入蜆內,甜美又鮮,好掂。巨峰梳打 甜度適中 算普通 整體都高分 服務 環境 食物 都有

店員介紹咗開胃菜:牛油果山葵漬

明太子醬厚燒玉子

熱辣辣香濃蛋味,食時小心明太子醬爆漿,好過癮,口感軟綿。

巨峰梳打 甜度適中 算普通

整體都高分 服務 環境 食物 都有
2024-03-14
2024-03-10 107 浏览
難得早收工,同同事係公司附近撐下檯腳,呢間酒屋留意左好耐,今日終於有機會過黎試下。餐廳位置唔係好明顯,需要上一層樓梯,裏面裝修得都好有日本feel,主要以木家具為主,感覺好優雅,然後需要除鞋上地板。首先上嘅係五雕刺身盛合,有我最鍾意嘅三文魚、赤蝦、拖羅、魚籽等幾種魚生,食落都好新鮮,肉质十分细嫩、紧实,富有弹性,魚籽口感爽脆、粒粒分明,赤虾的刺身质软味甜,吃起来有粘粘的口感。跟住上嘅就係蟹味噌甲羅燒,蟹膏釀蟹蓋,蟹膏上面食落有少少少蟹肉,烤過後的香氣不斷湧出,鹹甜適中,濃濃的蟹膏香令人非常回味!清酒煮白蛤鍋係我第一次試,用清酒煮過後的白蛤香氣撲鼻,而且鮮嫩無比,白蛤好大只,肉質鮮嫩,煮出黎的湯汁好鮮甜味美。食完前面之後黎翻個蟹肉芝士卷做主食, 包住滿滿嘅蟹肉芝士,食出不一樣既飯卷感覺,而且蟹肉味道都相當濃郁,一囗下取满囗芝士同蟹肉,簡直滿足感爆棚,最後上嘅係關東煮拼盤,擺盤造型係一舊大蘿蔔,好有趣,裏面包含秋葵、福袋、雞蛋等,湯汁味道好清鮮,好開胃,丸子有Q弹的口感,福袋吸满汤汁,吃着非常满足。整體來說,無論環境,服務,地理位置等都唔錯,好適合收工後同同事一齊去放鬆下,食物種類都比較多

蟹味噌甲羅燒

關東煮拼盤

整體來說,無論環境,服務,地理位置等都唔錯,好適合收工後同同事一齊去放鬆下,食物種類都比較多,價格亦較為適中。
蟹味噌甲羅燒
2024-03-08 27 浏览
今日同朋友嚟咗呢間喺尖沙咀嘅居酒屋。佢個氣氛都幾好,仲有榻榻米座位選擇,好有feel。牛油果醬山葵漬 ($68)牛油果新鮮唔會過熟,佢落咗d豉油,食落有d似食緊魚生。山葵漬食落剌激,起到提味作用。炙燒和牛壽司 ($158)首先店員會用個火槍燒一燒個壽司。燒完之後個和牛半生熟,入口即溶好軟滑,仲可以滴啲牛肉汁同葱增加風味。明太子醬厚燒玉子 ($68)玉子燒落咗豉油甜甜地,食落軟綿綿,明太子份量適中唔太鹹,落埋啲白蘿蔔蓉中和返個咸味。五雕刺身盛盒 ($328)擺盤有心思,以為五雕係五款但係其實有三文魚、蝦、鮪魚、帶子、三文魚籽、油甘魚等。食三文魚籽嗰陣時覺得佢尤其新鮮,因為個外皮好脆身。白鰻魚串燒 ($138)鰻魚脆皮彈牙有口感,仲鎖住到肉汁,兩串唔夠喉啊!日本甜醬牛肉鍋 ($138)天氣凍最啱食啲鍋物, 個牛肉鍋得三片牛肉份量有啲少, 不過可能佢唔係一般肥牛啦。蔬菜類都好豐富,有冬菇、金針菇、豆腐、娃娃菜、小棠菜等。白桃梳打 ($58)飛雪蜜瓜梳打 ($62)比較特別嘅係飛雪蜜瓜梳打,原來有埋雪糕喺面,撈埋一齊幾好飲!人均 $560

牛油果醬山葵漬 ($68)

炙燒和牛壽司 ($158)

明太子醬厚燒玉子 ($68)

五雕刺身盛盒 ($328)

白鰻魚串燒 ($138)
鰻魚脆皮彈牙有口感,仲鎖住到肉汁,兩串唔夠喉啊!

日本甜醬牛肉鍋 ($138)

白桃梳打 ($58)
飛雪蜜瓜梳打 ($62)

人均 $560
2024-03-08 556 浏览
黑熊先生鐘意飲酒,約去街食飯總會搵有得飲返杯嘅餐廳。我哋㨂咗去尖沙咀嘅居酒屋 。店內裝潢好有日本風,牆上同天花板佈滿日式燈籠、霓虹光管,仲有榻榻米同正常坐位區。播住日文歌,感覺好輕鬆,食食下唔經唔覺就十點啦🤣🐟滿滿海膽杯海膽鮮甜,滿滿嘅三文魚子,一人一啖都幾sweet🥑牛油果山葵漬用上成熟度剛好嘅牛油果,口感creamy,配上微酸醬汁和刺激嘅山葵,好啱我口味!但黑熊先生覺得唔夠重口味🍣三文魚層層疊舖上多層三文魚喺青瓜卷壽司面,再用火槍燒溶芝士和明太子蛋黃醬,值得推薦!🦀蟹味噌甲羅燒充滿濃濃蟹味嘅蟹膏,配上多士食,送酒一流🥚明太子醬厚燒玉子明太子醬與微甜玉子好夾,平時對玉子麻麻地嘅我都食咗好幾舊🍲清酒煮白蛤鍋白蛤大隻而鮮甜,無需多講嘅一味菜🐟燒酌開邊赤魚外皮燒得好甘香口嘅赤魚,魚肉嫩滑,好啱黑熊先生口味,可惜係我哋杯酒差唔多飲曬🥒京都味噌青瓜京都味噌青瓜,用槍燒香自家製嘅柚子味噌配上爽脆青瓜,清一清味蕾,好正!🍺日本三得利啤酒sunset白酒溝黑啤,真係做到漸變色!🍹菠蘿冰highball好吸引嘅冰菠蘿配威士忌特飲,好有夏日feel如果你鍾意食日本嘢,又想喺香港感受日本嘅居酒屋氛圍,呢度
播住日文歌,感覺好輕鬆,食食下唔經唔覺就十點啦🤣

🐟滿滿海膽杯
海膽鮮甜,滿滿嘅三文魚子,一人一啖都幾sweet

🥑牛油果山葵漬

🍣三文魚層層疊

🦀蟹味噌甲羅燒
充滿濃濃蟹味嘅蟹膏,配上多士食,送酒一流

🥚明太子醬厚燒玉子
明太子醬與微甜玉子好夾,平時對玉子麻麻地嘅我都食咗好幾舊

🍲清酒煮白蛤鍋
白蛤大隻而鮮甜,無需多講嘅一味菜

🐟燒酌開邊赤魚

🥒京都味噌青瓜

🍺日本三得利啤酒sunset
白酒溝黑啤,真係做到漸變色!

🍹菠蘿冰highball
好吸引嘅冰菠蘿配威士忌特飲,好有夏日feel

如果你鍾意食日本嘢,又想喺香港感受日本嘅居酒屋氛圍,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇☺️🫶🏻

2024-03-05 432 浏览
今天是我們的相識一周年慶典,與老婆來到尖沙咀這家居酒屋大吃一餐。第一次在日本餐廳坐地板上吃飯,感覺有點新奇。很有到了日本的儀式感。而且裝飾很有日本漫畫的氣氛。我們2人點了五雕刺身盛合、牛油果生葵漬,關東煮拼盤及明太子醬厚燒玉子。五雕刺身盛合,看賣相都十分精緻,有三文魚,甜蝦,帶子,油甘魚及大拖羅。三文魚拼砌成花的形狀。大拖羅,鮮紅色厚切,魚油豐富,入口口感軟滑。油甘魚,魚味濃郁肥美。甜蝦,蝦肉晶瑩剔透,十分爽口。帶子,潔白,軟綿綿的,入口味道清甜。牛油果生葵漬,牛油果一整個切件,富有牛油果香,配以生葵漬,口感幼滑,有點像吃三文魚的口感。關東煮拼盤,有豆卜,秋葵,獅子狗,蘿蔔,雞蛋及蒟蒻。豆卜吸收了濃湯的精華,軟滑多汁,蒟蒻軟綿綿的,入口即化。雞蛋有濃濃的蛋香味道,十分入味。蘿蔔最出色,雖然很大件,但輕輕一切,很軟,整道菜的湯底十分濃郁清甜。明太子醬厚燒玉子,厚切成一件件三角形,中間夾以明太子,玉子蛋香濃,軟綿綿的,甜甜的,很好吃。整體來說,這家店無論是環境,還是食物味道,都是很不錯的選擇。

2024-03-01 54 浏览
尖沙咀出名多酒吧,但係要搵到一間咁有日本風味嘅居酒屋就唔係咁簡單。呢間居酒屋瞬間令人去咗日本咁,而且氣氛好好,見到其他枱好多人都係放工之後同啲同事朋友飲杯酒傾偈!迷の刀 五雕刺身盛合本身以為呢個刺身得五款唔會太多,點知一上枱我哋都嚇親,份量超級足,有啲款式例如三文魚仲有整整九大舊,仲有其他刺身例如油甘魚,吞拿魚,甜蝦,鯛魚等等,食極都食唔晒咁,超級抵食!三文魚層層疊三文魚刺身配埋青瓜壽司,上面加埋芝士,店員會將佢放喺枱面,然後攞火槍過嚟燒俾我哋睇,好有視覺效果,打卡一流!明太子醬厚燒玉子燒玉子超級厚,而且火候控制得好好,煮得好嫩滑,加埋入邊嘅明太子醬,好香好惹味闌東煮拼盤好豐富好足料,有超級巨型蘿蔔,有成個拳頭咁大,仲有雞蛋,獅子狗,福袋,雞肉,蒟蒻,仲有啲丸同雞蛋,超級豐富清酒煮白蛤鍋蜆肉隻隻都極級肥美,一放上枱就已經聞到淡淡酒香,配埋新鮮香甜嘅白蜆肉,超級好食!牛油果山葵漬見到好多其他人食,就心諗有咩咁好食試吓啦,原來睇落去好簡單,但係餐廳用咗好新鮮好滑嘅牛油果,用刺身嘅方法食,加上特別配製嘅醬汁,酸酸甜甜配埋超級好食!

迷の刀 五雕刺身盛合

三文魚層層疊

闌東煮拼盤

牛油果山葵漬

2024-02-29 47 浏览
今晚約咗朋友收工食飯,友人話想食日本嘢,立即上openrice 見到間評價不錯嘅居酒屋🏮餐廳裝修滿滿日本風味,牆上、天花板佈滿日式燈籠同霓虹燈管。座位分配有榻榻米、正常座位區,再播埋懷舊日本歌,感覺去咗舊區嘅地道居酒屋🎐 食物款色好多,又有好多自家製飲品,我哋隨意叫咗幾款菜式。明太子醬厚燒玉子$68有六舊厚玉子,甜甜哋好味,如果明太子醬多啲就好😢😢關東煮拼盤$108有秋葵、豆卜、蘿蔔、獅子狗、蒟蒻、年糕福袋、雞蛋 好多份量,蘿蔔清甜冇渣,湯頭略淡清酒煮白蛤鍋$108好多蜆呀,隻隻都肥美🥹天氣凍最啱整個鍋物👍🏻 湯底酒味唔會好濃,仲食到蜆嘅鮮味五雕刺身盛合$328三文魚、甜蝦、吞拿魚、帶子、油甘魚,連刺身份量都咁多,抵食👍🏻件件肉質肥美既厚切。個人最喜歡吞拿魚,最重魚味又甘甜三文魚層層疊$138底層係幾舊壽司,表面就佈滿三文魚。店員再係你面前燒幾吓,變成火炙三文魚,再加蔥、蟹籽,油脂味出嚟再有口感咗🤭蟹味噌甲羅燒 加多士$76要啲時間燒,所以最耐先到。食過幾間居酒屋,呢到份量最多,二人食啱啱好。蟹味好濃郁,加埋青瓜絲,好清新又有口感飛雪密瓜梳打$68杯面上嗰球係白葡萄酒雪葩,很濃郁青葡

食物款色好多,又有好多自家製飲品,我哋隨意叫咗幾款菜式。

明太子醬厚燒玉子$68
有六舊厚玉子,甜甜哋好味,如果明太子醬多啲就好😢😢

關東煮拼盤$108

清酒煮白蛤鍋$108
好多蜆呀,隻隻都肥美🥹天氣凍最啱整個鍋物👍🏻
湯底酒味唔會好濃,仲食到蜆嘅鮮味

五雕刺身盛合$328
個人最喜歡吞拿魚,最重魚味又甘甜

三文魚層層疊$138

蟹味噌甲羅燒 加多士$76

飛雪密瓜梳打$68
杯面上嗰球係白葡萄酒雪葩,很濃郁青葡萄。甜甜哋。葡萄加埋密瓜,整體好清新🍈

巨峰梳打$52
很濃郁果汁味,無藥水味 🫶🏻友人飛佛
2024-02-28 52 浏览
呢間酒店好有氣氛係懷舊日本風!而且入邊仲有和風榻榻米!餐牌都幾多選擇,而且啲歌都好啱聽!😍1.三文魚籽海膽杯:這道菜以三文魚籽和新鮮海膽為主要成分。海膽好甜,同埋下邊有啲三文魚同埋醋飯都好夾。2. 三文魚層層疊:這道菜以三文魚加上明太子再喺客人面前燒製,下邊就有青瓜壽司!3. 明太子醬厚燒玉子:這是一道燒蛋料理,以厚燒的玉子蛋為基礎,配以美味的明太子醬。好滑嘟嘟。4. 麻醬牛油果豆腐沙律:牛油果啱啱熟,而且仲有粟米片同埋沙5. 牡蠣の清酒蒸(六只):生蠔好大隻,使用清酒來提升牡蠣的鮮甜味道。即場烹調更加好食。6. 冰菠蘿梳打:冰凍菠蘿超級大嚿!同埋梳打好多菠蘿肉好酸甜味道一啲都唔假!7. 巨峰梳打:好爽

呢間酒店好有氣氛係懷舊日本風!而且入邊仲有和風榻榻米!

餐牌都幾多選擇,
而且啲歌都好啱聽!😍

1.三文魚籽海膽杯:

2. 三文魚層層疊:
這道菜以三文魚加上明太子再喺客人面前燒製,下邊就有青瓜壽司

3. 明太子醬厚燒玉子:

4. 麻醬牛油果豆腐沙律:
牛油果
啱啱熟,而且仲有粟米片同埋沙

5. 牡蠣の清酒蒸(六只):
生蠔好大隻,
使用清酒來提升牡蠣的鮮甜味道。即場烹調更加好食。

6. 冰菠蘿梳打:
冰凍菠蘿超級大嚿!同埋梳打好多菠蘿肉好酸甜味道一啲都唔假!

7. 巨峰梳打:好爽
見到食評一致讚好食物精美睇見都流口水,我就帶老婆一起去食,一去到場景就像去了日本服務員親切有禮,食物款式特別打卡一流,味道非常好又新鮮,價格性價比高下次一定會再去。
2024-02-22
童星點心蝦