已經有一段很長時間沒有來青衣, 這天因為想買媽媽看上的外套,只有青衣城分店才有存貨,迫於無奈,放工後唯有與媽媽地鐵站滙合,再前往購買。完成任務,差不多8時了,是時候開飯了,在商場的顯示板上,知道樂天皇朝在這裏開設了分店, 最後決定在到這裡吃飯。 來到餐廳門口的時候,已經有一條小小的人龍,幸好餐廳佔地挺大,不用等多久就能入座。 特色皇朝小籠包相信是必點的菜式, 小籠包共有八種味道,分別有原味、人參、蟹粉、蒜香、麻辣、芝士、黑松露及鵝肝。我最愛依然是蟹粉小籠包,蟹粉味道甘香,帶有濃郁的蟹鮮味不,而豬肉的比例剛好,既有肉香,又有蟹粉的濃鮮味,吃時蘸點陳醋及薑絲,非常滋味。綠色的小籠包是人參味,入口會有淡淡的人參甘香,聽說廚師是以淮山、杞子、人參等藥材熬水,再混合豬肉搓成,所以人參味不重,不會把肉鮮味蓋過。 媽媽愛吃煎炸食物,所以特別點了淮陽三絲春卷給她吃, 春卷外層入口酥脆,而內裏則放滿蔬菜絲,口感既爽脆又豐富。肉絲年糕豬骨湯的賣相一般,不過,湯頭香濃鮮甜,除了年糕外,湯內還有大量蔬菜、冬菇及肉絲,口感豐富,我與媽媽爭著把湯內的年糕掃清,場面攪笑。鮮蝦雲吞豬骨湯 - 湯頭的味道與肉絲年糕豬骨

鮮蝦雲吞豬骨湯 - 湯頭的味道與肉絲年糕豬骨湯一樣, 味道鮮甜,而且內裏放了大量“的的色色”的雲吞粒,入口帶有肉香,加上口感爽口彈牙的蝦肉,非常好味。

蟹粉炒飯 - 這個炒飯必需要在送上後即是享用,否則放涼了,蟹粉汁會變得非常杰身,它的味道只是一般,蟹粉甘香味道不足,而且廚師於飯內感醬汁內加入了醋汁,令味道酸酸的,個人來說不太喜歡。

甜品必點 - 桂花酒釀丸子,桂花味道清香,丸子口感Q彈軟糯,份量多,不過,這次味道卻帶有點酸味,不夠清甜,令我有點失敗。

另外,我們亦點了薑茶黑芝麻湯丸,這個糖水我們極力推介,薑汁味極度香濃,而湯丸口感細滑,一啖一粒的,非常好吃。

2017-07-24
2017-07-24 372 浏览
今日媽媽做無飯主婦,所以我地去左青衣城開餐,聽聞開左間新既上海菜餐廳,當然要去試試香辣蒜泥白肉$65:賣相精緻,肥瘦適中既五花豬肉,包住爽脆既青瓜,淋上蒜泥醬汁食用,食到豬肉本身既鮮嫩,充分展現出香辣既美味.話梅走油元蹄(半)$98: 元蹄炆到軟稔皮化,食落幾有口感,味道不會太鹹, 話梅既梅酸味都幾突出,增加左元蹄既香味同層次感.原味小籠包(6pcs)$58:雖然有好多口味揀,但我地都係鐘情原味,小籠包皮薄,裡面既肉湯汁好濃郁, 一口一啖 ,超正蟹粉炒飯$128:份量唔算多,蟹粉好多,味道甘香濃郁,配上炒飯真係一絕,愛蟹之人不容錯過鮮蝦抄手伴麵$78:雲吞麵皮特別薄滑,每隻都有隻肥美鮮蝦,伴麵味道唔會太重,但麻香味十足,麵條幼小彈牙,口感豐富桂花酒釀丸子$32: 桂花幽香,丸子軟糯,甜酒釀帶點酸味,酒香恰到好處,食落不會太甜膩,作為飯後甜品真係一絕.宮廷驢打滾$38:餡卷好均勻,層次分明,外層粘滿豆粉,以糯米包住紅豆做餡,入口綿軟.味道唔會太甜,真係回味無窮

2017-07-19
  • 宮廷驢打滾
  • 鮮蝦抄手伴麵
  • 蟹粉炒飯
2017-07-22 224 浏览
樂天皇朝開新分店,就在我附近的青衣城,今次見新出的榴槤小籠包,太吸引的甜品,約齊家人一齊食返餐。栗子炆花生也很入味粉綿,只係茶水不夠熱。除了新出的菜式,還有八款口味的小籠包、點心、涼菜、熱炒菜式、湯類、川菜、拉麵、甜品等,選擇多到要花點時間揀。李白醉雞 $78,酒香撲鼻,雞肉嫩滑又入味,有彈性加上酒味濃厚,連雞皮都好爽滑,平時唔食雞皮既我今次都食埋,而且份量也算多,頗抵食。原味小籠包 (6隻) $58,即點即製,再蒸熟上枱,夠唒熱辣辣。皮薄餡靚,湯汁滿滿一口一粒,肉鮮味濃又夠香,不用沾薑醋汁也一樣美味。竹筒剁椒魚片 $118,用竹筒上碟別具風格,味道估唔到都好有風味。剁椒令辣味與香味更突出,味道滲透入魚肉中,令魚肉更香辣惹味,加上魚片非常嫩滑,入口快要滑到喉嚨,最重要是不腥。話梅走油元蹄(半隻)$98,份量偏少,可能因為無骨,感覺細隻左,但味道很好,是令人更開胃的菜式。元蹄好易切開,煮得肉質鬆化腍軟,經走油的步驟令元蹄不膩,醬汁也加入話梅調味,令味道微酸開胃且清膩。連豬皮也不膩,帶有彈性的膠質感,味道令人難忘。水煮肥牛肉拉麵 $88,拉麵要快點食,因為較快變腍,牛肉份量頗多,而且肉質嫩
栗子炆花生也很入味粉綿,只係茶水不夠熱。
竹筒剁椒魚片
話梅走油元蹄(半)
連豬皮也不膩,帶有彈性的膠質感,味道令人難忘。
水煮肥牛肉拉麵
水煮肥牛肉拉麵 $88,拉麵要快點食,因為較快變腍,牛肉份量頗多,而且肉質嫩滑,其實也不算很肥,可能因為水煮有辣味清膩。
看似很辣的湯汁,其實只有香辣感,辣度不高,估唔到水煮也不會過辣,連老人家都接受到的辣度。
拉麵較腍身且滑溜。
榴槤小籠包
甜品時間,榴槤小籠包 $88,一客六隻,打開蒸籠蓋已傳來榴槤香,太吸引。
餡料勁多,好多榴槤肉,醉香甜美的果香與味道濃郁的果肉,估唔到榴槤熱食都可以咁美味。
擂沙湯丸
擂沙湯丸 $38,也是熱辣辣上枱,味道超正。

芝麻餡料滿到溢出,又熱又香甜,湯丸煙韌軟糯好好味的質感,加上沾上花生粉特別香。
大人細路都喜歡的甜品
2017-07-19
竹筒剁椒魚片
話梅走油元蹄(半)
榴槤小籠包
擂沙湯丸
2017-07-21 189 浏览
今日收工同mami黎青衣城新開的樂天皇朝,我就第二次食,mami未食過。新店好多人排隊啊~~MAMI話佢個花生好淋好好食。我就留肚食正餐~叫左皇朝8色小籠包,台面有教人點樣食,咩次逐食。千其唔好食錯,因為唔同口味的小籠包會蓋過其他味的小籠包,令你食唔到真正好味的小籠包。我最中意反而係原味!!湯好多,細細口咬個皮,再吸D湯,已經可以有一啖滿滿的湯!皮唔算好厚又唔係好薄,普通啦~嗌左蟹粉炒飯。好足料!你見到實物就知,個飯勁CREAMY,勁有張口!而且好足夠的蟹粉醬,令你唔會撈到有D飯要食白飯。不過提議大家真係要熱食,事關擺凍左少少有D腥!再有水煮魚。個人覺得所有野係好有味,但唔入味,姐係粉皮冇麻辣感,得咬口。不過,魚好滑,又唔會一夾就散,值得一讚!(可能我食得重口味啦)口水雞狂熱者當然要食口水雞!口水雞夠凍,雞肉十分滑,點到滿滿口水醬食,勁好食!最後叫左甜品酒釀丸子同蘆薈桂花蜜。桂花蜜個人覺得太甜,不過凍冰冰好清涼,解哂水煮魚D辣。而酒釀丸子有好多丸子啊!!最中意咬呢類型的丸子!!佢多到真係啖啖都一定會有丸子比你食!!少少酸,勁好味!

MAMI話佢個花生好淋好好食。我就留肚食正餐~

2017-07-19 157 浏览
青衣係女皇由細至中學嘅成長區,所以今日就去懷緬吓,而終點站就去到青衣城,至前她有同小姨食過樂天皇朝,咁我都不甘示弱要去試吓。芝麻醬油麥菜,賣相輕巧,簡單將青瓜片卷起切齊了嘅油麥菜,爽脆淸新,但沾醬不能太多否則就會過咸重慶鮮蝦紅油抽手,的確係帶有一股重慶味,酸酸哋又唔太辣,蝦肉彈牙都唔錯主角上場,原味小籠包10隻湯汁滿滿包皮薄,而且夠熱,肉湯味道適中,食多都唔覺膩我自己最中意食醉雞,所以去到有醉雞嘅餐廳都一定會點,皇朝嘅醉雞,酒味濃,雞肉滑,唯獨欠缺一種當歸嘅藥香,但已經算做得唔錯。京葱爆牛肉,煱氣夠,雖然外觀唔太靚,但炒得好香,牛肉都唔老,送飯一流雪菜蝦仁炒飯東坡肉,層次分明,肥瘦均衡,汁甜味緊緊包住肉身,如果可做到入口即溶就更合我口味女皇推介官廷驢打滾,好奇怪嘅名,糯米卷包住紅豆蓉,外層滾滿黃豆粉,煙煙unun 好係幾好食

主角上場,原味小籠包10隻

湯汁滿滿包皮薄,而且夠熱,肉湯味道適中,食多都唔覺膩

雪菜蝦仁炒飯

2017-07-16 363 浏览
今夜,於青衣城新開的樂天皇朝開飯,時間尚早,食客不多,倚窗而坐,空間寬敞舒適。小吃上桌,麻醬油麥菜,特式賣相,緊卷的油麥菜,外圍繞著一片薄薄的青瓜,蘸上香濃的芝麻醬汁,一口咬下,非常爽脆,滋味十足的中式沙律。撈拌海中寶,風味獨特,幼如絲的青瓜、爽彈的海蜇、雪白的蝦仁,以大量香蒽、蒜粒及辣椒作調味,浸泡於蘋果醋內,輕輕拌勻,入口酸、甜、爽、辣,愈吃愈開胃。招牌菜,特色皇朝小籠包,單看已令人心花怒放,八款不同色澤的小籠包,配合八款不同餡料,原味、人參、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香及麻辣,由原味開始順時針方向,淡至濃的順序吃下,皮薄多汁,各具特式,味道層次十分豐富,非常吸引。蘿蔔絲酥餅,熱哄哄的上桌,外皮薄而酥脆,內裡裹著水潤的蘿蔔絲,又清又甜,非常美味。京醬肉絲配薄餅,肉絲鬆軟,伴著香濃的京醬汁,放在暖暖的薄餅裹著吃,惹味之極。這個是經理推介的,紅燒扣肉豬骨湯拉麵,飽滿的賣相,扣肉肥廋相隔,口感軟滑入味,沒半點油膩,金黃的溏心蛋,半凝欲滴,令人垂涎,麵條亦十分彈牙,再呷啖豬骨湯底,味道香濃,唯美中不足,欠了熱度,熱辣辣的會更加美味。甜品,宮廷驢打滾,特別的名字,外皮以粘米粉搓成,捲著綿密

甜品,宮廷驢打滾,特別的名字,外皮以粘米粉搓成,捲著綿密的紅荳泥,表層沾滿黃豆粉,口感軟軟的煙韌,淡淡的甜美。

清爽風味的檸檬蘆薈桂花蜜,清新的檸檬香,混著淡淡桂花蜜的清甜,咬著粒粒蘆薈,滿點的夏日風味,消暑又清潤。

樂天皇朝,食物特式又美味,而且份量十足,加上店員服務慇勤有禮,吃上海菜這裡是很好的選擇。
2017-07-11
今晚2丁友 見間野幾靚咁咪試下 點知…伏伏地囉😰😰 食物質素唔係好掂 叫左5樣野 份量都好小 不過對我地無咩影響因為得2個人😂但味道就………*皇朝擔擔拉麵*湯底略淡 只有辣油味 熱度ok*特色皇朝籠包*原味/芝士/麻辣/蒜香/人參/蟹粉/黑松露/鵝肝賣相特色 好吸引 不過味道無驚喜 整色整水 都係原味最好食😅*京醬肉絲配薄餅*肉絲係甜醬味 有d似片皮鴨個醬隻味唔係咁夾 個醬好"溜"*揚州炒飯*個飯係最好架喇 有鑊氣*成都口水雞*雞滑 但味精重 超口渴 渴死😲
今晚2丁友 見間野幾靚咁咪試下 點知…伏伏地囉😰😰

*皇朝擔擔拉麵*
湯底略淡 只有辣油味 熱度ok

*特色皇朝籠包*
原味/芝士/麻辣/蒜香/人參/蟹粉/黑松露/鵝肝

*京醬肉絲配薄餅*
肉絲係甜醬味 有d似片皮鴨個醬隻味
唔係咁夾 個醬好"溜"

*揚州炒飯*
個飯係最好架喇 有鑊氣

*成都口水雞*
雞滑 但味精重 超口渴 渴死😲

2017-07-12
2017-07-13 246 浏览
樂天皇朝係我食過最滿意既上海食店,都幫襯過唔少次。不過佢生意真係好好,去開既旺角分店門口都係佈滿左等位既人,都幾虛陷。住青衣既關係,五月中見到青衣城有樂天皇朝既水牌,真心覺得好期待,終於唔洗同人迫喇!我地七點就到達,直接入座,真係好爽。呢個鋪位比想像中大,同其他樂天集團餐廳一樣,裝修同員工既衣裝都執得幾正,幾醒神。餐牌仍舊係熟悉既菜式,亦有D 新菜式。樂天原味小籠包我最愛既味道仍然係原味,今晚既小籠包都做得唔錯。皮薄多湯,餡料都好入味;好多上海鋪為左蒸熱D湯令到皮好乾,呢度完全唔會有呢個問題,所以每次黎我都必點小籠包。李白滑雞我好鍾意呢個李白醉雞,平時食既酒醃/ 酒釀菜式多數酒味濃到有D澀,但呢度酒味好清香,雞又夠滑,真係好正,正到放棄左口水雞。酸辣湯酸辣湯我唔食得辣都試左一啖。對我黎講辣中帶酸,開胃但我飲唔到太多。同行朋友就讚不絕口,話夠辣又唔會嗆喉好正喎,好辣既朋友不妨試試。上海炒年糕年糕炒到非常入味,偏濕,醬油味好出。除左年糕之後,入面有菜啦同腩肉。呢度既年糕比起一般既大塊,略嫌爭左少少煙韌,不過食哂成碟都完全無難度。擂沙湯圓呢個係比餐牌上既相片吸引左。一客共有四粒,側邊有好多黃
樂天皇朝係我食過最滿意既上海食店,都幫襯過唔少次。

我地七點就到達,直接入座,真係好爽。

餐牌仍舊係熟悉既菜式,亦有D 新菜式。
樂天原味小籠包
我最愛既味道仍然係原味,今晚既小籠包都做得唔錯。
皮薄多湯,餡料都好入味;好多上海鋪為左蒸熱D湯令到皮好乾,
呢度完全唔會有呢個問題,所以每次黎我都必點小籠包。
李白滑雞
但呢度酒味好清香,雞又夠滑,真係好正,正到放棄左口水雞。
酸辣湯
上海炒年糕
擂沙湯圓
呢個係比餐牌上既相片吸引左。一客共有四粒,側邊有好多黃豆粉;
湯圓外皮煙韌,餡料係芝麻,一咬開D芝士餡就湧出黎,唔算太甜,幾好味!

最後人均百幾蚊,一分錢一分貨,相信呢間新店都會係我青衣城晚飯既首選。
2017-07-11 125 浏览
今次已經係第三次係樂天集團旗下既餐廳食,第一次去旺角間樂天皇朝就覺得超正,上次係去奧海城樂天經典,係食南洋風味既特色小菜今日再次去食,真係好開心李白醉雞 $78賣相唔錯,酒味唔算重,不過夠香雞肉新鮮嫩滑,好味道涼拌黑木耳 $48小小辣辣地,好爽口,超正既冷盤香辣蒜泥白肉 $65薄薄既肉片包住新鮮青瓜絲,上面加辣醬辣得黎又好味,青瓜又可以中和番辣味皇朝小籠包 $98 必食菜式,very colourful,每款顏色都有唔同既味道(原味,芝士,黑松露,蒜味,辣味,鵝肝,人蔘,蟹粉)不過一定要熱食,因為凍咗冇咁好味嫁重慶水煮魚片 $178勁大碗,侍應拎過黎既時候好多人望住除咗魚片之外仲有麵筋,粉絲,芽菜等等,有大中小辣可以選擇,我地今次叫咗小辣,麻味較重,魚片超級滑切得又夠薄,師傅刀工非常好桂花酒釀丸子 $32第一次食依個甜品,個丸子好煙韌,仲有淡淡酒味不過味道唔多適合我
今日再次去食,真係好開心

李白醉雞 $78
賣相唔錯,酒味唔算重,不過夠香
雞肉新鮮嫩滑,好味道

涼拌黑木耳 $48
小小辣辣地,好爽口,超正既冷盤

香辣蒜泥白肉 $65
薄薄既肉片包住新鮮青瓜絲,上面加辣醬
辣得黎又好味,青瓜又可以中和番辣味

皇朝小籠包 $98

不過一定要熱食,因為凍咗冇咁好味嫁

重慶水煮魚片 $178
勁大碗,侍應拎過黎既時候好多人望住
切得又夠薄,師傅刀工非常好

桂花酒釀丸子 $32
第一次食依個甜品,個丸子好煙韌,仲有淡淡酒味
不過味道唔多適合我

2017-07-11 667 浏览
今晚約左朋友去食樂天皇朝的青衣城分店 之前食過銅鑼灣同旺角分店 覺得唔錯所以再去估唔到門口有人等位 心諗證明有好野食排隊等下亦無況 人流多食物就流量大食物較新鮮叫號入坐侍應帶位坐近玻璃窗 兼好有禮貌 雖係望商場內景但好開揚舒服 冷盤涼伴黑木耳 $48口感爽脆微微辣帶點痲 開胃前菜 李白醉雞 $78好似白色球體 熱的夏天最啱 皮滑雞肉較結實我覺得酒味不夠濃 不過好視乎個人口味 味道也不錯 香辣蒜泥白肉 $65賣相靚 不過要食左先話你知 撥開少許辣醬 食第一口時辣慢慢滲出 而白肉中間係青瓜絲 即時中和翻兼爽口 麵類木樨肉絲炒拉麵 $78拉麵較幼身與肉絲同木樨絲同炒 熱辣辣色澤係深但唔會過於鹹 少許彈牙 夠鑊氣 蒜香排骨拉面 $72碗好大 拉麵滑淋 雖然同之前炒拉麵同一樣麵底 不過炒較為出色 蒜香排骨只得兩大舊咋 但味道真係唔錯 排骨好鬆軟又有好多炸蒜粒好香 熱葷重慶水煮魚片 $178老公朋友們推介呢道菜 唔太好辣嘅我竟然也有興趣試下 魚片竟然咁滑還帶點點痲而少許辣 還有芽菜 麵筋 薯粉 入晒味 我食左兩三片咋 肉碎乾煸四季豆 $75肉碎欖菜惹味但今次四季豆偏生 所以質地較硬 原味小籠包 6

冷盤

原味小籠包 6隻 $58
熱辣辣 皮薄多汁 配少許薑絲同醋同食更出色
而夾起都唔會穿 基本要求

8色 皇朝小籠包 $98

它們的代表作 每次幫襯都會叫 勇於嘗試夠創意 味道包括有麻辣 蒜香 芝士 人參 鵝肝 原味
蟹粉 黑松露 每款都各有粉絲 味道當然係湯汁餃肉再滲出每樣味道唔會太搶 但有會食得出它們特色 黑松露 芝士 同蟹粉 我最鐘意夠晒視覺味覺享受 老公就喜愛人參同麻辣

甜品

香煎豆沙鍋餅 $46
不太甜 金黃色餅內餡藏著香軟紅豆溶 最好笑四個人都會不自覺揀邊角位 一口一件超滿足 如果濃d就好

總結價錢合理 味道有水準
2017-07-10
  • 水煮魚
2017-07-10 88 浏览
難得路過這裡,青衣居然也開了樂天皇朝,之前在銅鑼灣吃過,一如既往的好吃,最愛還是海中寶,這次試了水煮牛肉也很好吃,牛肉很嫩,據說還是雪花牛肉,口感很滑。另外還點了麻婆桂魚,口感是麻辣的,很香,外面吃不到的味道,魚肉也很嫩,沒有腥味。感覺這幾個菜每次必點其實還有個竹筒魚也很好吃,每次都難以取捨。服務就麻麻地啦,都沒人招呼,叫半天沒有人應。沖著自己喜歡的口味去,也不計較其他了,好在菜品質素都不錯,擺盤也很有食慾
必點

2017-07-10 71 浏览
今天休息全家难的聚在一起我们听说乐天皇朝又在青衣城开多一间于是全家一起决定去试一试到了青衣城乐天一看跟其它两间装饰完全不同一个全新的乐天皇朝值得一赞于是全家坐下试一试他们的出品不错跟其它两件皇朝水准一样保持沒有变(其它两件我们都试过我们是老顾客)那个红烧肉、水煮鱼、京酱肉丝、醉鸡、话梅骨、麻酱油末菜、海中宝、油焖笋、小笼包、还是那么好吃不错(就是忘了拍照)但值得一讚或许他们的生意太好服务上可以改善我理解(老顾客的提意)
今天休息全家难的聚在一起
或许他们的生意太好服务上可以改善我理解(老顾客的提意)
2017-07-08 172 浏览
今日一家人係青衣食飯就揀左呢間餐廳估唔到原來門口個D全部都係等緊位既食客我拎左籌都等左30分鐘先入得就知道係幾咁具人氣我今次嗌左既有原味小籠包黎到呢度點可以唔食佢既皇牌小菜 – 小籠包, 薄薄既皮包住鮮肉入面仲有埋湯汁正宗重慶水煮魚呢個真係10級推薦!!! 有三種辣度可以揀, 我揀左小辣, 但我認為中辣會更佳, 首先個煲超級大, 水煮魚已經去骨放左係煲入面, 份量都唔少, 下面仲有豆皮同酸辣粉, 每一樣都非常好食, 因為每一樣都超級入味, 魚好淋滑, 而且因為去左骨既關係可以瘋狂咁食, 唔怕辣既朋友仲可以食埋佢係湯底下面既酸辣粉!! 都可以分到4-6碗出黎楊州炒飯份量算係大份, 可以分到4碗都冇問題, 最正就係佢D蝦, 大粒不凸止, 仲要勁爽口, 好有蝦味, 而D飯亦都係比較大粒同硬身, 口感唔錯!!清燉雞湯黎到必點既清燉雞湯, 超級清甜, 完全係0味精既口感, 而且一盅其實至少有2碗既份量, 有埋D雞肉係入面, 超級好飲, 最岩就係食完飯兩個人SHARE一碗!!
今日一家人係青衣食飯

• 清燉雞湯
  • 正宗重慶水煮魚
  • 原味小籠包
2017-07-08 106 浏览
入黎呢間餐廳就係因為比呢個八色小籠包吸引左, 黎到就梗係必試啦!!特色皇朝小籠包不得不試既特色8色小籠包, 每隻小籠包唔係顏色唔同咁簡單, 每一隻色都代理一隻味!! 我個人黎講最鐘意就係黑松露同蟹粉味!!! 隻味真係好特出~ 超好食, 一班人SHARE最岩李白醉雞我係加左$10轉肶, 最鐘意係佢雖然係醉雞, 但係絕無苦味, 而且肉質嫩沛, 特別係轉左肶之後, 啖啖肉, 作為前菜冷盤真係唔錯瑤柱芙蓉塞螃蟹呢度既芙蓉蛋做法又唔一樣, 外面就係蛋白加塞螃蟹, 入面再加隻半生雞蛋黃, 食之前將佢撈云!! 食落口感一流, 而且蟹肉既味道都幾出色!!蒜蓉炒波菜我都知要煮好呢道菜係需要好多油先會好食, 但係真係唔錯, 好入味, 由其是用左蒜蓉炒之後又香口又嫩滑
入黎呢間餐廳就係因為比呢個

八色小籠包吸引左, 黎到就梗係必試啦!!

特色皇朝小籠包

瑤柱芙蓉塞螃蟹

蒜蓉炒波菜
  • 李白醉雞
  • 瑤柱芙蓉塞螃蟹
  • 蒜蓉炒波菜
2017-07-08 226 浏览
今晚同媽媽撐枱腳 食佢想食好耐嘅皇朝佢話個八色小籠包好特別 好想試喎呢個花生同粟子又幾好食喎一黎緊係要叫勁有特色嘅八色小籠包啦原味·麻辣·鵝肝·黑松露·蟹粉·蒜香·人參·芝士的確唔錯 我好鐘意芝士味 媽媽話麻辣好食李白醉雞 我加左$10要雞脾雞肉好嫩滑 啲酒味好香濃 好正重有皇朝擔擔麵 手位嘅麵 麵質特別彈牙少少辣 好醒胃 配埋花生同肉碎 好味最後叫左水煮魚 份量勁多 好香"姿"然粉味魚片非常嫩滑而且無骨 底部重有大量薯粉木耳同齋柏葉 早知咁大碗 我地唔叫擔擔麵了
今晚同媽媽撐枱腳 食佢想食好耐嘅皇朝
佢話個八色小籠包好特別 好想試喎