2018-12-20 324 浏览
聖誕前夕同朋友聚會,揀咗食放題,廢事等到節日先食咁貴。我地係星期二8點半後入座,收費就$258加一,價錢都係正正常常,睇下食物又抵唔抵食先~第一輪就已經嗌咗勁多張紙仔,十分鐘左右都上齊晒刺身好少見有松葉蟹腳,不過我地兩個都懶鬼所以冇嗌黎食,都係食返啖啖肉嘅三文魚甜蝦~ 三文魚厚切而且好重油脂,食落極具油份,咬開軟綿綿,唔會得陣雪味而食唔到鮮味,以放題質素黎講我都好滿意!刺身第二之選就係赤蝦同甜蝦,赤蝦就大隻彈牙重膠質,而甜蝦就小隻口感軟綿但甜啲,兩種都好食,獨自吞咗十隻左右,非常滿足!其他都唔錯嘅海鮮仲有帶子、赤貝、北寄貝同象拔蚌,特別係帶子,大粒得黎又不失鮮甜。壽司就食咗海膽赤蝦、鹽燒左口魚邊、芝士鰻魚卷、牛油果軟殼蟹卷、芥辣失爪魚同辣味三文魚軍艦。最出色係海膽赤蝦同鹽燒左口魚邊,因為火灸燒熱過,迫晒食材嘅油份出黎,食起黎就更好味。同埋都成六舊壽司,但我食完都唔會覺得太飽,見佢握到都小巧而精緻,如果唔大食嘅人都可以試到唔同款啦~熟食方面,豉椒汁炒蜆都幾惹味,鹽燒牛舌燒得好香口。芝麻雞翼係必食,岩岩炸起係好味到3,4隻都輕鬆搞掂。仲有一口芝士同脆炸貓山王,雖然平時會忍口唔食炸野,但呢兩

第一輪就已經嗌咗勁多張紙仔,十分鐘左右都上齊晒

刺身

熟食方面,豉椒汁炒蜆都幾惹味,鹽燒牛舌燒得好香口。

芝麻雞翼係必食,岩岩炸起係好味到3,4隻都輕鬆搞掂。仲有一口芝士同脆炸貓山王,雖然平時會忍口唔食炸野,但呢兩個真係忍唔住口,一咬啲榴槤汁就流晒出黎,反而芝士就冇流,係比較實凈個款。

天婦羅,個汁有蘿蔔蓉,即時冇咁油膩冇咁熱氣咁~

最後仲要嗌多個鮮蟹粥,兩個人share埋真係飽到癲!但咁飽嘅情況下都覺得個粥好鮮甜,粥底係落足蟹去熬,所以都唔做大晒鬼食到見底!

雖然出面仲有好大個甜品櫃,但都飽到不行,最後少少quota就留咗畀movenpick/haagen-dazs!! 每人限選一杯就緊係食埋佢啦~

呢餐除咗俾我感覺食物好之外,仲有上菜同收野嘅速度都好快,啲員工個個勁勤力跑住咁做野仲要keep到好好禮貌,真心抵讚!
2018-12-18
庆祝纪念
圣诞节
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 雪糕
2018-12-19 114 浏览
大家都知道旺角好多放題,但係好多間都俾人話伏(´▽`),咁多嘢我係抱住一個食好嘢嘅心態而唔係去試伏食la!e間放題係朋友介紹嘅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我都上網睇過依一間嘅地方都算大,所以就好快book咗枱啦(。・ω・。)ノ!入到去嘅感覺其實都幾好,唔嘈之餘二空間都好大ᶘ ᵒᴥᵒᶅ,其實食放題最驚就係要同隔離嗰個逼住坐,行出行入都唔方便啦!呢度嘅刺身都好新鮮而且三文魚都係三文魚腩,佢嘅蝦都好新鮮而且好甜,其實真係停唔到口ε-(´∀`; )每次去到放題一定要食嘅就係羊架!我覺得依一樣野係好難做到高水準,但係依一間真係做得好好肉嘅份量好多而且佢燒得好香,我一個人都可以食10幾隻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و佢嘅榴槤炸彈真係好好味,呢個我真心推薦,其實食過好多間放題大多數都唔會寫明D24榴槤炸彈,但係依一間真係白紙黑字寫住d24(*¯︶¯*)食落口真係好香嘅榴槤味,而且係食得出佢嗰個真係D24,有別於其他餐廳!依家帶大家去行吓甜品吧啦!選擇真係好多,除咗有得夾糖之餘仲有雪糕好多嘅小食甜品等等,大家不妨行下過去啊!

2018-12-18 77 浏览
日日大排長隊, 但又唔算好貴既放題,當然唔可以expect太多野, 以哩個價位黎講算係不過不失啦, 基本既魚生壽司,應有盡有, 特別好食既有佢地既芝麻雞翼同埋牛痢, 都比同級既放題好食,不過如果唔想等位等咁耐既話, 各位記得訂位啦
2018-12-18 133 浏览
我生日相約家人一起食放題,在旺角樂天大喜屋,家人早兩天就訂了位,去到當時五點四十分,已經人龍有三十幾人,入到去坐低六點十分,馬上去自助區攞嘢食醫肚,隨意攞了凍虾,青口,炸餃子,開始落單,我當然點刺身有三文魚,呑拿魚,甜虾,帶子,北極背,希靈魚,和燒羊𣕧,刺身三文魚好香魚油味其餘都新鮮,燒羊𣕧燒到有六乘保持肉汁鮮味不可以小得燒菠蘿幫助消化,榴槤彈好重榴槤香味燒黃花魚肉質鮮嫩,泰式董蹄唔錯,壽司花之卷和鰻魚壽司好好食,燒毛茄好特別,飲品區都多選擇,我飲了幾罐hite啤酒,看見全場都是客人相信爆晒場,好在我們預先訂了位,如果walk in可能錯過今次生日食放題,呢間樂天大喜屋服務員工作態度熱誠,臨走食番杯雪糕。
其餘都新鮮,燒羊𣕧燒到有六乘保持肉汁鮮味
不可以小得燒菠蘿幫助消化,榴槤彈好重榴槤香味
2018-12-16 146 浏览
如果你人在旺角,又想食日本放題,那這家位於創興廣場的樂天大喜屋絕對是一家十分合適你的餐廳。大家都知道旺角有很多家日式放題餐廳,但每一家的質素其實也很參差,但當我和朋友吃完樂天大喜屋後,也十分滿意其質素。在當晚,我們叫了不同的熟食、壽司和刺身等。雖然我不是一個很喜歡吃刺身的人,但卻被其三文魚和甜蝦等刺身深深吸引著,它們的鮮甜,配合著醬油的味道,讓我和朋友吃得食指大動。在熟食方面,我們則點了芝麻雞翼、牛舌串、雞肉串和蝦天婦羅等,全部也是新鮮熱辣出爐,讓我們吃得津津有味。再加上不同的窩物和任飲的飲品,很輕易就能醫飽我們的肚子了。上乘的食物質素,加上不太貴的價錢,我絕對推薦你們選擇樂天大喜屋作為你和朋友們晚餐的地方!
如果你人在旺角,又想食日本放題,那這家位於創興廣場的樂天大喜屋絕對是一家十分合適你的餐廳。大家都知道旺角有很多家日式放題餐廳,但每一家的質素其實也很參差,但當我和朋友吃完樂天大喜屋後,也十分滿意其質素。在當晚,我們叫了不同的熟食、壽司刺身等。雖然我不是一個很喜歡吃刺身的人,但卻被其三文魚和甜蝦等刺身深深吸引著,它們的鮮甜,配合著醬油的味道,讓我和朋友吃得食指大動。在熟食方面,我們則點了芝麻雞翼、牛舌串、雞肉串和蝦天婦羅等,全部也是新鮮熱辣出爐,讓我們吃得津津有味。再加上不同的窩物和任飲的飲品,很輕易就能醫飽我們的肚子了。上乘的食物質素,加上不太貴的價錢,我絕對推薦你們選擇樂天大喜屋作為你和朋友們晚餐的地方!
2018-08-08
2018-12-15 201 浏览
吃過數10多次大喜屋。隔了幾個月再去試,食物相比以前選擇少了,不夠新鮮,甚至熟食是凍的。連最愛的炭燒三文魚都無埋。 不會再去了。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
2018-12-08
2018-12-12 149 浏览
辛苦左成個月 好耐冇食好西 今日一完左活動就即刻黎食放題慶祝下呢度既食物都幾高質 選擇又多首先當然係試下魚生啦 估唔到會有蟹腳唔係間間放題都有得食全部魚生都幾新鮮 大大件而最驚喜既係呢啲火炙壽司 全部都好好味我地特意encore 再食牛肉烏冬細碗 兩三個人每人食幾啖就食完 試到味又唔會太飽而且味道真係幾好架 烏冬又滑 值得一試呢度既手卷都幾高級 有海膽 拖羅 等 細細件 試下味都唔錯全新壽司卷物都細細件黑糖沖繩牛肉好味 不過有啲鹹天婦羅即點即炸 熱辣辣 又唔厚粉 好味 特別推薦蝦炸物當然每款都點啲 我最愛都係榴槤炸彈 好香 濃濃既榴槤漿 趁熱食 好味出面自助區仲可以任拎小食甜品 推薦榴槤糯米糍 同腸仔榴槤蓉多 腸仔外脆內彈 好味最後仲可以每人一款Haagen Dazs 或 movenpick 雪糕 caramel biscuit 好味 焦糖味好出 甜度適中
呢度既食物都幾高質 選擇又多

天婦羅即點即炸 熱辣辣 又唔厚粉 好味 特別推薦蝦

出面自助區仲可以任拎小食甜品 推薦榴槤糯米糍 同腸仔
榴槤蓉多 腸仔外脆內彈 好味

2018-12-11 379 浏览
由於好耐都冇見果個為食舊同事,所以我好耐都冇食大喜屋系列放題喇,一直心思思,於是今晚約左佢一齊去樂天大喜屋~超多選擇的,其實食放題見到果本厚厚的menu已經好治癒~必點:刺身併盤食放題的重頭戲係刺身併盤是常識吧~牡丹蝦很大一隻,而且很鮮甜。帶子晶瑩剔透,看到就想吃了!厚身又大片,真的不錯!壽司也做得很精緻,不像是放題呢~卷物加上芒果後味道很清新,一口一件花之戀須是很令人滿足~鰻魚卷的醬汁juicy,夾埋青瓜食好爽口,口感一流。牛柳粒要重點推薦,牛味香濃,又燒得惹味,必食!雞翼也做得不錯。炸廣島蠔很惹味。朋友拿了湯羹,說是像碗仔翅,味道也不錯。自助區選擇也不少,沙律、甜品應有盡有。飲品方面,除了有汽水、菊花蜜外,還有梅酒和清酒任飲,一於不醉無歸!整體質素不錯,可以再來!
一直心思思,於是今晚約左佢一齊去樂天大喜屋~

超多選擇的,其實食放題見到果本厚厚的menu已經好治癒~

必點:刺身併盤
放題的重頭戲係刺身併盤是常識吧~
牡丹蝦很大一隻,而且很鮮甜。
帶子晶瑩剔透,看到就想吃了!
厚身又大片,真的不錯!
壽司也做得很精緻,不像是放題呢~
卷物加上芒果後味道很清新,
一口一件花之戀須是很令人滿足~
鰻魚卷的醬汁juicy,夾埋青瓜食好爽口,口感一流。
牛柳粒要重點推薦,牛味香濃,又燒得惹味,必食!
雞翼也做得不錯。
炸廣島蠔很惹味。

朋友拿了湯羹,說是像碗仔翅,味道也不錯。

自助區選擇也不少,沙律、甜品應有盡有。

飲品方面,除了有汽水、菊花蜜外,
還有梅酒和清酒任飲,一於不醉無歸!

整體質素不錯,可以再來!
2018-11-27
2018-12-10 134 浏览
之前同組員熬咗成個星期嘅project終於告一段落 所以去咗樂天大喜屋慶功🤤一嚟咗好多刺身 佢嘅油甘魚刺身幾新鮮 仲幾厚肉 仲叫咗帶子刺身 佢味道鮮甜 值得一叫 仲有新鮮 厚肉嘅松葉蟹腳食 好吸引同朋友都好鐘意壽司 就叫咗唔少嚟食 佢嘅炙燒壽司水準好好 炙燒三文魚皮好好食 肉質唔錯仲帶點肥脂 值得encore另外仲叫唔少迷你手卷 佢嘅拖羅手卷幾鮮甜豐富 仲有唔少卷物 炸蝦卷配埋上面微微燒過嘅芝士味道好夾牛肉烏冬湯底味道滲透咗好香嘅牛肉味 烏冬軟硬度適中 仲有好多紫菜 份量又唔會太多 幾唔錯叫咗碟紅酒牛肉 薄薄一片嘅牛肉都幾入味👍🏼仲唔會好韌食咗個布甸甜品 熱食會好好食 幾有雞蛋味仲叫咗唔少天婦羅同焗帶子 味道都唔錯 天婦羅冇乜粉 係放題必食食物之一

同朋友都好鐘意壽司 就叫咗唔少嚟食

叫咗碟紅酒牛肉 薄薄一片嘅牛肉都幾入味👍🏼仲唔會好韌

食咗個布甸甜品 熱食會好好食 幾有雞蛋味

2018-12-09 343 浏览
Book左9:30 準時到達但都係要等安排入坐 侍應西西地咁.......😩刺身唔錯 唔知點解同一款魚生有D厚切有D切😂是但啦照食推薦 劍魚腩!好多油脂好香🤤赤蝦大大隻好滿足壽司方面都ok推薦 海膽手卷 海膽算鮮甜 飯份量少令海膽味更突出蟹肉蟹膏手卷 懶人刺身冇叫到松葉蟹蟹腳 手卷有人拆埋肉俾你食🤤爽熟食方面就差咁d (圖I mean)冇計啦咁夜先食 邊得閒遂碟遂碟影🙈串燒必食啦 推薦 牛脷同雞軟骨羊鞍嫩口兼多肉汁!好味道有一款叫唔知乜乜牛仔肉都好食! 係精選個頁野飲方面 汽水鳥龍茶啤酒都有齊 有熱清酒🍶 🤤 凍凍地有熱酒飲又幾開心 款酒唔算好劣 飲得過相比之下梅酒就冇咁出色啦最後仲有一人一杯雪糕 滿意!講完好食既就講下downside 蒜香牛柳粒 老過我阿媽 唔知係失手定點啦 但有款燒雞翼 係 好 很 難 食 個調味係又甜又咸又辣再加孜然 唔知想點咁個腦記得嘅係咁多 完!

刺身唔錯 唔知點解同一款魚生有D厚切有D切😂
是但啦照食
推薦 劍魚腩!好多油脂好香🤤
赤蝦大大隻好滿足

壽司方面都ok
推薦 海膽手卷 海膽算鮮甜 飯份量少令海膽味更突出

熟食方面就差咁d (圖I mean)
冇計啦咁夜先食 邊得閒遂碟遂碟影🙈

串燒必食啦 推薦 牛脷同雞軟骨
羊鞍嫩口兼多肉汁!好味道
有一款叫唔知乜乜牛仔肉都好食! 係精選個頁

野飲方面 汽水鳥龍茶啤酒都有齊
有熱清酒🍶 🤤 凍凍地有熱酒飲又幾開心
款酒唔算好劣 飲得過
相比之下梅酒就冇咁出色啦

最後仲有一人一杯雪糕 滿意!

講完好食既就講下downside
蒜香牛柳粒 老過我阿媽 唔知係失手定點啦
但有款燒雞翼 係 好 很 難 食
個調味係又甜又咸又辣再加孜然 唔知想點咁

個腦記得嘅係咁多 完!
2018-12-08 102 浏览
婆婆生日, 說要食日式放題, 揀左呢間 ~ 極尚大喜屋。星期五放工要 6 pm 出到旺角, 有 D 趕, 雖然遲左少少, 但仍然趕得切。頭盤刺身仍是大家至愛, 蝦很大隻, 又鮮甜。食物上得超快, 冷同熱的一起上枱!所以我們也是吃的急趕, 不用一個鐘已經吃飽了, 也因為太急而沒有影太多相了。😆😅相隔兩年沒來, 今次發現食物種類一樣的多, 但已經沒有即時現場排隊取食物的小攤檔了, 一律填紙仔, 也方便了很多哩。食物依然美味出色, 還會再來的。
婆婆生日, 說要食日式放題, 揀左呢間 ~ 極尚大喜屋。

頭盤刺身仍是大家至愛, 蝦很大隻, 又鮮甜。

食物上得超快, 冷同熱的一起上枱!

食物依然美味出色, 還會再來的。

又一篇「再來」系列~上次的刺身確實令我有點失望, 但有位朋友真的很想試試(她的目標是征服所有大XX放題系列), 所以我多給一次機會樂天, 再戰大喜屋集團唯一一間的樂天大喜屋!上次忘了提供菜單給大家參考, 所以今次再來, 我已一早影好大部份的菜單給大家了~刺身拼盤 ※ 推薦指數: 4/5因上次的經驗, 我們的第一盤刺身比較簡單, 每款刺身都只點了兩件左右。但賣相跟品質跟上次不同, 變好了!  明顯看起來跟食起來都新鮮很多~每款都很不錯, 鮮甜, 爽口, 口感跟味道都很OK, 建議大家學我們一開始只點一人一件, 試過好食再加點自己的心頭好!刺身確實OK呢, 所以我們encore了更豐富的一盤! (但忘了影相......)蒜片牛柳粒 ※ 推薦指數: 4/5愛食牛肉的大家必點! 牛肉粒大小剛好, 是令人滿足的一口牛~牛柳粒不韌, 有牛香, 加上略脆的蒜片一起吃, 真的是絕配(而且一邊食蒜片一邊想起韓綜新西遊記中的安宰賢)焗孜然黃糖雞翼 & 沖繩黑糖牛仔肉 ※ 推薦指數: 4/5焗孜然黃糖雞翼說真的, 不是焗, 是炸, 而且食不到黃糖味, 但孜然味確實很香, 味道方面不錯~而雞翼是十分大隻飽滿的

刺身拼盤 ※ 推薦指數: 4/5

但賣相跟品質跟上次不同, 變好了!
 明顯看起來跟食起來都新鮮很多~

蒜片牛柳粒 ※ 推薦指數: 4/5

牛柳粒不韌, 有牛香, 加上略脆的蒜片一起吃, 真的是絕配

(而且一邊食蒜片一邊想起韓綜新西遊記中的安宰賢

焗孜然黃糖雞翼 & 沖繩黑糖牛仔肉 ※ 推薦指數: 4/5

而雞翼是十分大隻飽滿的, 所以啖啖肉! (很怕食到瘦骨如柴的雞翼)
沖繩黑糖牛仔肉因為上次食過很滿意, 所以要再點! 沒有退步, 跟上次一樣好食!

吉列蠔 ※ 推薦指數: 3/5

跟上次一樣, 新鮮即炸但炸粉都是有點厚呢

鹽燒海蝦 ※ 推薦指數: 4/5

又一款上次試過好味, 所以再點的菜式

再來一次令我改觀, 可能人少了, 食品質素控制得較好!
希望樂天大喜屋可保持今次的水準~
2018-12-06 147 浏览
今次朋友帶我黎樂天大喜屋食放題夜晚八點到黎到 唔洗等位就直接入得啦~依到啲野食有分自助區同寫紙仔既自助區野食都好多下 可以任攞既最估唔到佢竟然有青口同熟蝦食呀~青口全部都大大隻 好正呀隔離仲有勁多甜品攞最鐘意佢細細件 咁就可以試多啲款啦再隔離仲有啲軟糖夾下添雖然種類唔係話好多 但勝在有得過下口癮到叫既部份啦 緊係即刻叫左刺身先當中最推介係油甘魚 厚得黎又唔太腥再試串燒 牛舌夠曬入味另外估佢唔到個菠難勁甜勁好食 手卷細細個~但上面啲魚生一樣勁鮮甜最尾STAFF 仲比左紙雪榚紙我地有哈根大師同MOVENPICK 食曬兩個已經抵番一大筆
今次朋友帶我黎樂天大喜屋食放題
夜晚八點到黎到 唔洗等位就直接入得啦~

依到啲野食有分自助區同寫紙仔既

自助區野食都好多下 可以任攞既

最估唔到佢竟然有青口同熟蝦食呀~
青口全部都大大隻 好正呀

最尾STAFF 仲比左紙雪榚紙我地
有哈根大師同MOVENPICK
食曬兩個已經抵番一大筆
2018-12-06 86 浏览
已經好耐無食過放題啦 今日心血來潮約朋友係旺角搵下放題食係創興到見到樂天大喜屋就即刻上左去嚕我地係夜晚八點半後黎既 同埋都係平日 所以只係$238 一個人咋!! 除左一般刺食壽司之外 熟食都有勁多選擇嗌完野食就緊係即刻去拎野飲見到依到野飲都幾多種類 淨係普通罐裝支裝既野飲都會有分 常溫同凍既 勁貼心行遠少少仲有果汁呀清酒呀梅酒什麼去到茶呀fruit punch都有食放題又點少得刺身呢 本來$238/人 對刺身期望都唔係好高不過估唔到又幾鮮甜 又高質仲有壽司軍艦羊架 依個真係燒得好好味同岩岩好而且食落去一啲騷味都無一個人已經食左五件啦~最尾仲有個黑松露蒸蛋要特別推介!雖然佢黎既時候個樣一啲都唔討好但係食落先知真係正 好濃既黑松露再加蒸得岩岩好既蛋兩樣野夾埋一齊真係好好食 忍唔住encore最尾仲有勁多款雪榚係出面任你自己攞同任攞我就簡左新出左無耐道地既蜂蜜綠荼雪榚同牛奶樂如果唔夠仲可以繼續攞添$238既價錢  啲野食都咁高質同埋上菜都上得好快 抵讚!!!
已經好耐無食過放題啦 今日心血來潮約朋友係旺角搵下放題
係創興到見到樂天大喜屋就即刻上左去嚕

我地係夜晚八點半後黎既 同埋都係平日
所以只係$238 一個人咋!!

除左一般刺食壽司之外 熟食都有勁多選擇

不過估唔到又幾鮮甜 又高質

仲有壽司軍艦

羊架 依個真係燒得好好味同岩岩好
而且食落去一啲騷味都無
一個人已經食左五件啦~

最尾仲有個黑松露蒸蛋要特別推介!
雖然佢黎既時候個樣一啲都唔討好
但係食落先知真係正 好濃既黑松露再加蒸得岩岩好既蛋
兩樣野夾埋一齊真係好好食 忍唔住encore

最尾仲有勁多款雪榚係出面任你自己攞同任攞
我就簡左新出左無耐道地既蜂蜜綠荼雪榚同牛奶樂
如果唔夠仲可以繼續攞添

$238既價錢  啲野食都咁高質
同埋上菜都上得好快 抵讚!!!
2018-12-05 129 浏览
放題,多元化的味覺享受一直是很多食客的最愛。聽朋友介紹,今晚我們去了旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓這間日本料理餐廳(樂天大喜屋)餐廳地方頗大,食客差不多滿座。兩個小時的用餐時間平日裏238元加一自助區裡的各款甜品,精緻吸引新鮮刺身,肥美的三文魚。甜蝦鮮,帶子甜。赤貝同樣也令人吃得停不下來冲繩黑糖牛仔肉,牛肉淋滑又不膩。蒜片牛柳粒,牛肉的香味與蒜片配合得相得益彰。炙燒壽司,多款食材供食客自由選擇。燒菠蘿,我的至愛。每次吃放題都會不錯過菠蘿經過燒後,多汁可口。黃帝蟹皇粥,煲得綿綿的加上蟹的鮮甜吃起來感覺滿心滿足貓山王榴槤炸彈,只看賣相已令人食指大動。榴槤的香甜味令人回味無窮。喜歡吃榴槤的食客不容錯過。每位食客還可以叫一客甜品(雪糕)楓糖核桃雪糕
放題,多元化的味覺享受一直是很多食客的最愛。

自助區裡的各款甜品,精緻吸引

新鮮刺身,肥美的三文魚。
甜蝦鮮,帶子甜。赤貝同樣也令人吃得停不下來

冲繩黑糖牛仔肉,牛肉淋滑又不膩。

蒜片牛柳粒,牛肉的香味與蒜片配合得相得益彰。

炙燒壽司,多款食材供食客自由選擇。

燒菠蘿,我的至愛。每次吃放題都會不錯過
菠蘿經過燒後,多汁可口。

黃帝蟹皇粥,煲得綿綿的加上蟹的鮮甜
吃起來感覺滿心滿足

每位食客還可以叫一客甜品(雪糕)
楓糖核桃雪糕