2019-02-26 93 浏览
已經不是第一次到樂天大喜屋吃放題,每次5點半去到都見到大排長龍。最吸引的還是有一個大大的飲品櫃和自助吧。刺身種類很多,三文魚、甜蝦、北海道帶子!全部新鮮冷盤有沙律、青口凍蝦熱盤選擇更多,不過當然要留肚吃刺身!還有炸芝麻雞翼也是最好味,熱辣辣,鮮嫩多汁!天婦羅款式不多,但也不錯燒物當然要選擇雞軟骨,夠鹹啊!燒菠蘿甜甜的,如果再熱一點會更高甜品選擇也很多,當然要食他送的貴價雪糕整體質素很高,值得一再光顧
最吸引的還是有一個大大的飲品櫃和自助吧。
刺身種類很多,三文魚、甜蝦、北海道帶子!全部新鮮

冷盤有沙律、青口凍蝦
熱盤選擇更多,不過當然要留肚吃刺身
還有炸芝麻雞翼也是最好味,熱辣辣,鮮嫩多汁!
天婦羅款式不多,但也不錯
甜品選擇也很多,當然要食他送的貴價雪糕
整體質素很高,值得一再光顧
2019-01-26
2019-02-26 94 浏览
最好就食放題,任你食,乜都唔洗諗,大家都總有實岩食既野。今次朋友生日我地一班人一早訂定位,黎到都要大排長龍,不過都算好快入到去!野食方面都有好多選擇,冷盤可以自己出去拎,有中華沙律、辣芽菜、螺肉、八爪魚等等,全部都乾淨整齊衛生,而且都好好味!估唔到放題有得食花膠,叫左盅燉花膠,又婿又滑,仲有好香冬菇炸物一定要叫榴槤炸彈、芝麻雞翼同香芋波波,全部即點即炸,芝麻雞翼食落多汁惹味,榴槤亦都勁爆香濃,我地都叫左好幾轉!呢到有醬燒牛肉,薄薄一片,唔會燒到全熟,又香牛肉味又唔韌黑松露蒸蛋都好香濃蛋味,又滑,又係出面比較少有重頭戲就唔少得刺身啦,厚切三文魚同超甜帶子刺身,仲有大大隻蟹腳,幾新鮮,冇話雪到冰哂壽司類別一如都係蟹棒同左口魚,都冇咩挑剔位牛舌同雞軟骨一向都係我至愛,配埋啤酒同成班朋友吹水就最岩!
最好就食放題,任你食,乜都唔洗諗,大家都總有實岩食既野。
估唔到放題有得食花膠,叫左盅燉花膠,又婿又滑,仲有好香冬菇
呢到有醬燒牛肉,薄薄一片,唔會燒到全熟,又香牛肉味又唔韌
黑松露蒸蛋都好香濃蛋味,又滑,又係出面比較少有
壽司類別一如都係蟹棒同左口魚,都冇咩挑剔位
牛舌同雞軟骨一向都係我至愛,配埋啤酒同成班朋友吹水就最岩!
2018-09-30
2019-02-26 72 浏览
至從好幾年前和舊同事一起吃過旺角的樂天大喜屋,一直都沒有再吃,這次是和他慶祝生日,旺角太方便,就選一間他也沒吃過的放題樂天大喜屋是比較特別,兩邊座位區,中間走出去是飲品和自助區,自助區有清酒、紅酒、梅酒等任飲,也有不少熱食例如咖哩魚蛋、菜、豆腐等,還有炸薯角、咖哩角等炸物小食,當中有一款是燒煙肉,挺特別的也有酸芽菜、中華沙律、螺肉等沙律區,酸芽菜醃的味道有點像酸喬頭,拿少少當前菜,不敢拿太多怕後面會吃得太飽雪糕機配料竟然還多了軟糖等,選擇真多黑松露蒸蛋,有少少似味噌魚湯咁,蛋好滑,好好味沖繩黑糖牛仔肉,D牛肉好軟林,唔會煮到全熟,而且醬汁同牛肉甜甜地,幾好食炆花膠好軟林,D汁幾好味,連娃娃菜都可以食埋炸芝士又濃又香,芝士鹹鹹地,外面炸得好脆蟹膏同海膽手卷,細細舊可以一啖食哂,味道唔錯刺身三文魚、帶子甜蝦走唔甩,全部都係厚切,仲有長腳蟹食啊,啖啖肉醬燒帶子、鹽燒左口魚、醬汁長蟹柳壽司都係必點,燒得好好食牛舌都唔差,幾香黑椒味,都夠林海底椰雪梨湯,開始入秋啦,可以飲下呢個湯補補,甜甜地都幾香雪梨味仲有他至愛的雞軟骨,一次過叫左成打慢慢咬,有少少肉既雞軟骨都幾好味除左一般雪條同雪糕機,都仲有

雪糕機配料竟然還多了軟糖等,選擇真多

黑松露蒸蛋,有少少似味噌魚湯咁,蛋好滑,好好味

炆花膠好軟林,D汁幾好味,連娃娃菜都可以食埋
炸芝士又濃又香,芝士鹹鹹地,外面炸得好脆
蟹膏同海膽手卷,細細舊可以一啖食哂,味道唔錯
醬燒帶子、鹽燒左口魚、醬汁長蟹柳壽司都係必點,燒得好好食
牛舌都唔差,幾香黑椒味,都夠林

除左一般雪條同雪糕機,都仲有生果同Meiji既士多啤梨乳酪,一樣好味
2019-02-26 538 浏览
同朋友好耐冇見,揀左去大家都方便嘅旺角食放題!好多放題都食過,今次試嘅係未食過嘅樂天大喜屋日本料理~地方都算幾大,佔左創興廣場2樓全層~佢有一個幾大嘅自助區,有好多唔同種類既野食~有唔同既小食同小炒,啱晒鍾意試唔同野食既我!甜品都有好多種類,有乳酪,雪條,豆腐花,同埋好多款甜品杯~仲有沙律吧同冷盤!飲品都有好多款揀,絕對唔洗擔心搵唔到啱自己飲既野!食放題就一定唔少得刺身架啦~呢度有超過十款刺身可以叫,有我好鍾意既松葉蟹腳!三文魚夠厚,赤蝦夠大隻,整體黎講刺身都幾新鮮~各款壽司我最欣賞既係呢度啲壽司全部都係細細舊,可以試好多款既同時又唔洗驚食壽司食到飽晒,啱晒我呢啲咩都想試下既人~松葉蟹膏手卷;海膽手卷呢度嘅手卷都係好迷你~海膽都算新鮮!芝麻雞翼跟住就到我好鍾意既芝麻雞翼喇!!夠熱得黎炸得又脆,正~鹽燒雞翼;鹽燒雞軟骨食放題就點都要食下串燒,點少得我最鍾意既雞翼同雞軟骨~兩樣野都燒得好香,味道啱啱好,唔會話太咸或者太淡!雞軟骨卜卜脆,唔會話太硬,正!吉品鮑汁燴花膠盛宴好少見到放題有得叫花膠,就試下佢啦!花膠炆得夠淋又夠入味,好食!甜品款式夠多,味道都唔錯~每人仲有一杯haagen-daz
同朋友好耐冇見,揀左去大家都方便嘅旺角食放題
好多放題都食過,今次試嘅係未食過嘅樂天大喜屋日本料理
地方都算幾大,佔左創興廣場2樓全層~

佢有一個幾大嘅自助區,有好多唔同種類既野食~
有唔同既小食同小炒,啱晒鍾意試唔同野食既我!
甜品都有好多種類,有乳酪,雪條,豆腐花,同埋好多款甜品杯~
仲有沙律吧同冷盤!
飲品都有好多款揀,絕對唔洗擔心搵唔到啱自己飲既野!
刺身
放題就一定唔少得刺身架啦~
呢度有超過十款刺身可以叫,有我好鍾意既松葉蟹腳!
三文魚夠厚,赤蝦夠大隻,整體黎講刺身都幾新鮮~
各款壽司
松葉蟹膏手卷;海膽手卷
松葉蟹膏手卷;海膽手卷
呢度嘅手卷都係好迷你~
海膽都算新鮮!
芝麻雞翼
芝麻雞翼
跟住就到我好鍾意既芝麻雞翼喇!!
夠熱得黎炸得又脆,正~
鹽燒雞翼
鹽燒雞軟骨
鹽燒雞翼;鹽燒雞軟骨
放題就點都要食下串燒,點少得我最鍾意既雞翼同雞軟骨~
兩樣野都燒得好香,味道啱啱好,唔會話太咸或者太淡!
雞軟骨卜卜脆,唔會話太硬,正!
吉品鮑汁燴花膠盛宴
吉品鮑汁燴花膠盛宴
好少見到放題有得叫花膠,就試下佢啦!
花膠炆得夠淋又夠入味,好食!
甜品款式夠多,味道都唔錯~
每人仲有一杯haagen-dazs或者movenpick雪糕

Overall黎講,呢度食物款式非常多,味道又好好~
地方唔算迫,我地兩個人6點黎到,有得坐4人位,有足夠既位放野食~
舖面乾淨,出餐速度夠快,又冇漏單

地方就腳,價錢都ok,大家想食放題既話不妨黎試下呢間!

Menu:
2019-02-25 142 浏览
皆因朋友生日所以到這間餐廳吃晚餐,當晚已提早半小時到達,但人流十分多,上一節的時間又未完,所以所有人也在排隊。基本上,如沒有一早預訂座位是沒有walk-in,可想然知這餐廳應該保持一個水準。安排入座也算得上快速,盡時安排好所有人入座,座位還可以,但與鄰近食客太接近,旁邊音量又非常大聲,都幾滋擾。食物方面,上菜速度快,壽司好味但刺身就好一般,食落好重雪味,的確是厚切但品質不及壽司的好味。我最期待的海膽手卷,不新鮮好差,不過正常放題都唔會有好的品質,所以不要太期待。除左魚生壽司,熟食都做得唔錯,值得贊的地方是食物大小做得好,唔會食兩三件就飽,一啖就放到入口。飲品款式都多,有咖啡、清酒、不同紙包罐裝飲品。總恬而然,都會再去光顧,價格中等,不算太貴也不是十分平價。

總恬而然,都會再去光顧,價格中等,不算太貴也不是十分平價。
2019-02-24 138 浏览
已經有一段時間冇去食放題呀!最近實在太忙,連出街食飯都好少。呢一日難得放假,梗係要同朋友出去食餐好嘅!旺角嘅放題多不勝數,但真係好食,會值得翻食,性價比高嘅並唔多。大喜屋集團嘅放題都出名高質,但最近都比較窮,所以就食平D嘅個間食下啦~刺身款式都幾多,貴價嘅都有!最鐘意食佢嘅帶子,赤貝同象拔蚌!平時好少見有象拔蚌刺身食,口感好爽,非常推介!叫完野食但又唔即刻到,就出左去睇下小食巴有咩食。估唔到連章魚小丸子都有雖然有少少淋左,但內餡算多,醬汁都"野"味。平時食開嘅炸物都應有盡有~壽司同埋卷物都係我會食嘅野。芥未八爪魚夠攻鼻,食得好爽唔記得影相嘅鰻魚壽司都幾正,飯量唔算多,鰻魚燒得岩岩好~Encore 左一舊試左呢個冇咩叫過嘅蟹肉蟹豪手卷,Size 迷仔唔驚填飽左個肚,蟹膏唔算細pat而味道非常出!唔會有腥味!正除左我愛嘅芝麻雞翼之後,我仲叫左另外兩款雞翼黎試,因為我真係幾鐘意食雞呢個串燒雞翼做得幾出色燒嘅程度岩岩好,雞皮脆脆地,調味適中,一串有兩隻開左邊嘅雞翼,食起上黎好方便!所以又Encore左~而另外一個係叫黃糖雞翼,相對唔係我嘅type,個人覺得個種甜同雞翼唔太夾,我鐘意蜜糖雞翼多D

雖然有少少淋左,但內餡算多,醬汁都"野"味。

平時食開嘅炸物都應有盡有~

壽司同埋卷物都係我會食嘅野。芥未八爪魚夠攻鼻,食得好爽

燒扇貝係用錫紙裝住
扇貝幾大隻,沙律醬調味幾好,送完扇貝忍唔住"不"埋黎食

呢個黑松露蒸蛋都唔錯,口感好滑,黑松露味非常出,不過個人覺得可以少DD感覺會更加和諧,會fresh 一D~

甜品time~每一有一張雪糕紙可以揀一杯Haagen Daz or Movenpick~ 咁我就梗係揀Movenpick la~ 除左楓糖味仲有士多啤梨味,個人覺得楓糖味太甜,偷食朋友嘅士多啤梨味覺得好食D~如果食一個雪糕唔夠喉都仲可以去雪糕櫃攞!

呢個好似係叫海線布甸,個人幾鐘意食~佢唔會太甜,而口感又好綿密,雖然雲呢拿味唔算好強,但仍然不失為一個好食嘅甜品~即使食到好飽但都堅持要食晒佢

2019-02-22 201 浏览
年廿九, 四個人走去旺角大喜屋團年時間未到已經排了 , 螺絲掉入坐的編號枱,明明是8:30分, 終於到8點45分入場來過這間很多次了, 非常欣賞這裏的魚生非常新鮮, 還有迷你海膽, 不過今次的海膽不是太新鮮, 雖然人多食物也算快上,還有熱清酒,啤酒和飲品任飲。熟食方面 上湯次我覺得麻麻地, 味道不夠鮮甜, 像漿糊一樣。其他的 也不錯特別覺得 他的樣把燒得非常美味,不太騷買單的時候因為我要趕住去年宵市場由九點十五分叫埋單, 到9點45分 有沒有人來, 終於在十點十五分 我走出了櫃檯, 職員才說因為多人, 叫我再等一回, 我說等了一個小時13分我趕著走。 後來向經理投訴, 才急急埋單。令到我 趕去花墟還要趕搭尾班車, 什麼心情也沒有
年廿九, 四個人走去旺角大喜屋團年
還有熱清酒,啤酒和飲品任飲。
其他的 也不錯特別覺得 他的樣把燒得非常美味,不太騷
買單的時候因為我要趕住去年宵市場
令到我 趕去花墟還要趕搭尾班車, 什麼心情也沒有
2019-02-03
2019-02-21 147 浏览
同朋友約左係呢個樂天大喜屋食放題 一入嚟見到地方都好大 佔左個商場成層樓 地方都幾寬敞 而最開心係見到佢嘅花款都幾多好多放題都只係得包裝飲品同酒 但佢呢度仲有好多其他野飲(果汁 茶 特色飲料)連糖都有得夾 我就斟左茉莉綠茶 好清又解膩佢都仲有好多特色小炒同小食😛甜品都有好多選擇 每樣味道都好好😋仲有鮮蝦同青口 新鮮鮮甜的海鮮好吸引😙跟著嚟到放題必叫的一堆刺身 蝦比想像中大隻 三交魚都好厚身 刺身鮮甜唔會腥 正😋仲有好特別嘅野食 例如西蘭花同花膠盅 算係中和下食太多肉的罪惡感😂呢個黑松露蒸蛋真係好特別 入面真係勁重黑松露味 正!串燒雞翼都好香口好惹味😚最後仲叫左個雪花牛肉煲 入面真係好多肥牛 仲有菜同豆腐每個人都可以選Haagen-dazs or movenpick雪糕做甜品🤗食過嚦多放題 呢間都算有幾多特色野食 可以encore!

佢都仲有好多特色小炒同小食😛

甜品都有好多選擇 每樣味道都好好😋

仲有鮮蝦同青口 新鮮鮮甜的海鮮好吸引😙

呢個黑松露蒸蛋真係好特別 入面真係勁重黑松露味 正!

串燒雞翼都好香口好惹味😚

最後仲叫左個雪花牛肉煲 入面真係好多肥牛 仲有菜同豆腐

食過嚦多放題 呢間都算有幾多特色野食 可以encore!
2019-02-21 90 浏览
平日去食 都算多人好彩都唔洗等位,而且環境一流好似去左一轉日本野咁聚會的確係一個唔錯既選擇呢間啲野食種類都幾多,除左魚生壽司,仲有串燒,蛋料理,韓風料理,磯燒等等。三文魚腩三文魚腩好肥美,厚度夠同夠新鮮七味軟殼蟹飯卷見到好多人推薦,所以試下!份量都幾大,軟殼蟹多肉,炸得夠鬆脆,加上蟹籽更有咬口極上和牛呢個和牛好嫩,質素高,一咬落去和牛既油脂出灑黎,配上壽司飯,啱啱好其中燒雞翼,汁香肉味濃,外皮酥脆香口,雞肉鮮甜嫩滑,喜歡。一次愉快既用餐體驗。
平日去食 都算多人
好彩都唔洗等位,而且環境一流
好似去左一轉日本野咁
聚會的確係一個唔錯既選擇
三文魚腩
三文魚腩好肥美,厚度夠同夠新鮮
七味軟殼蟹飯卷
見到好多人推薦,所以試下!
份量都幾大,軟殼蟹多肉,炸得夠鬆脆,加上蟹籽更有咬口
極上和牛

其中燒雞翼,汁香肉味濃,外皮酥脆香口,雞肉鮮甜嫩滑,喜歡。
一次愉快既用餐體驗。
2019-02-20 156 浏览
好多次經過這間店都見到好多人,所以想吃這間好久了。今天終於可以來放肆一下。先看manual 都已經花多眼亂,每一樣都想吃,所以我採取每樣都點1件先嚐嚐,好吃再加單的策略。刺身很新鮮!種類選擇多。壽司的種類也不少,而且也比較特色。我喜歡左口魚壽司,吃下去有很香的魚油味,另外鵝肝帶子壽司很搭配。每次放題我都會吃燒波蘿,很甜。這個燒黃花魚燒得很好,外脆內軟。燒蝦也是很錯。甜品的種類選擇也很多,没想到會有movenpick和哈根大師的雪糕。食品的種類實在太多了,還有一個自助區有很食物可以自取,飲料的選擇也很多。吃一次其實都很難全部食物都吃一遍。

刺身很新鮮!種類選擇多。

壽司的種類也不少,而且也比較特色。

每次放題我都會吃燒波蘿,很甜。

這個燒黃花魚燒得很好,外脆內軟。

燒蝦也是很錯。

2019-02-17 92 浏览
食物整体上还可以,但是由交單到上菜不够以前快,要等较长的时间,到7点last order交点菜單,唔知系乜问题,到够时间离座也未出齐我要点的食物,希望呢点可以有改善。
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 鹽燒牛舌
  • 雪糕
  • 樂天大喜屋壽司
  • 榴槤炸彈
2019-02-16 158 浏览
星期一至三,$238一位@20:30時段的確有d吸引,訂左台但未到8:00已經見到有人排隊,好長龍(不過有訂台就有位既)。食物:1. 刺身:赤蝦、甜蝦都大食好味三文魚很一般其他正常2. 海膽手卷很迷你的飯,很好3. 牛:唔掂,冇一款係掂,乾、鞋、唔熱4. 其他熟食:基本上都係唔熱的5. 自助吧:蝦Ok,其他一般6. 飲品:超甜服務態度:一般有輕微漏單,冇人手收碟;其實唔多野食,order紙得4-6樣野,好浪費紙張。主要問題都係熟食唔熱,試過一次就算,冇下次。

食物:

4. 其他熟食:基本上都係唔熱的

5. 自助吧:蝦Ok,其他一般

6. 飲品:超甜

服務態度:一般
主要問題都係熟食唔熱,試過一次就算,冇下次。
  • 海膽手卷
2019-02-14 137 浏览
今晚食6:30個輪,一入去已經好多人,好明顯人手唔夠。第一輪點左個蟹粥比老人家食,等左45分鐘先有,期間諗住佢漏單,咁就寫多個,第一次問侍應,佢都好好態度話幫我地跟跟,隔10分鐘都冇,就問另一個女侍應,點知態度差極,話:得,而家我幫你跟啦,係咪啊!?除左蟹粥,仲有壽司,第一輪叫嘅嘢食,夠膽係最後個半個鐘先出現後來,有幾樣食物竟然黎左兩次,一模一樣嘅分量,要當面同佢數碗嘅數量先肯認錯,收番走。其實初初黎個陣都聽到後面個枱係度話個侍應:一係唔黎,一黎就黎double,點食啊!大佬!我仲以為係食客寫多左單,唔想認數,點知我地食又係咁。到就完場個陣,聽到隔幾張枱,有人鬧個侍應:叫佢出黎!成枱4個大人都黑哂面,其中一個忍唔住講粗口:痴x線。不過老實講,呢件事誰對誰錯就唔清楚了。總括而言,食物環境價錢都還好,可以接受,但好明顯人手不足,員工態度好差,漏單hea住跟,犯錯又唔認,上菜慢到離譜,第一輪叫嘅野食到最後半個鐘先出現。冇下次了...
今晚食6:30個輪,一入去已經好多人,好明顯人手唔夠。

我仲以為係食客寫多左單,唔想認數,點知我地食又係咁。

到就完場個陣,聽到隔幾張枱,有人鬧個侍應:叫佢出黎!

冇下次了...

2019-02-12 267 浏览
今日第一次同朋友去大喜屋,失望而回……*因為今日明顯佢地唔夠人手!!!!*8:30pm入場一入去,我地已經好快手寫單,都勁耐先有野食,第一兩道嚟嘅就係刺身,壽司。食完後,諗住接下來應該上熟食啦,結果我地等左半個鐘,都未有。追過單,情況亦一樣。到熟食嚟喇,走單都預左㗎喇……至少走左5樣……都唔緊要。最不能接受係,叫左個牛肉鍋,肉係9成生上枱。隻蛋係全生,一啲蛋白都見唔到。諗隻啲湯有熱力可以煮熟啲食物,但睇真啲,兜嘢冇煙嘅……摸下個鐵兜,係暖嘅……叫雪糕食,又俾錯味……唉,真係冇下次希望依間餐廳可以改善下人手這方面的問題,明顯因人手不足(樓面/廚房),先會錯漏百出。今日的人手根本不能夠負荷,光顧的客人。
今日第一次同朋友去大喜屋,失望而回……
*因為今日明顯佢地唔夠人手!!!!*
8:30pm入場
一入去,我地已經好快手寫單,都勁耐先有野食,第一兩道嚟嘅就係刺身壽司

追過單,情況亦一樣。
到熟食嚟喇,走單都預左㗎喇……
至少走左5樣……都唔緊要。
最不能接受係,叫左個牛肉鍋,肉係9成生上枱。
隻蛋係全生,一啲蛋白都見唔到。

叫雪糕食,又俾錯味……
唉,真係冇下次

今日的人手根本不能夠負荷,光顧的客人。
刺生
上枱9成生,過了10分鐘後 亦是生的牛肉火鍋
2019-02-11
2019-02-11 172 浏览
聽朋友講樂天嘅放題都唔錯,終於揾到機會試下!😝 呢度嘅坐位都幾闊落,飲品吧同小食就需要行去另一邊,選擇都好多,嘢食未黎之前可以去explore下,又可以醫下胃先!.呢度嘅炙燒壽司系列最得我地歡心:芝士蟹柳配上沙律醬簡單又開胃;三文魚腩鮮香又軟熟;左口魚添上焦香更滋味😆👍🏻 我地都忍唔住encore咗一次!.而卷物賣相靚之餘,亦都好好味!牛油果軟殼蟹呢個配搭幾清新,口感豐富;芝士鰻魚卷有比較濃味,芝士嘅鹹香同鰻魚汁嘅甜味配合得宜。.其他嘅壽司味道都相當不俗!手卷食材亦都好新鮮,細細個,唔驚食滯👻.天婦羅、炸物嘅炸粉唔厚,絕對值得一試㗎❤️ 芝麻雞翼香脆之餘又保持肉汁,特別推介啊😆.串燒、烤焗類就係惹味之選,趁熱食正呀!

串燒、烤焗類就係惹味之選,趁熱食正呀!