2019-02-14
今晚食6:30個輪,一入去已經好多人,好明顯人手唔夠。第一輪點左個蟹粥比老人家食,等左45分鐘先有,期間諗住佢漏單,咁就寫多個,第一次問侍應,佢都好好態度話幫我地跟跟,隔10分鐘都冇,就問另一個女侍應,點知態度差極,話:得,而家我幫你跟啦,係咪啊!?除左蟹粥,仲有壽司,第一輪叫嘅嘢食,夠膽係最後個半個鐘先出現後來,有幾樣食物竟然黎左兩次,一模一樣嘅分量,要當面同佢數碗嘅數量先肯認錯,收番走。其實初初黎個陣都聽到後面個枱係度話個侍應:一係唔黎,一黎就黎double,點食啊!大佬!我仲以為係食客寫多左單,唔想認數,點知我地食又係咁。到就完場個陣,聽到隔幾張枱,有人鬧個侍應:叫佢出黎!成枱4個大人都黑哂面,其中一個忍唔住講粗口:痴x線。不過老實講,呢件事誰對誰錯就唔清楚了。總括而言,食物環境價錢都還好,可以接受,但好明顯人手不足,員工態度好差,漏單hea住跟,犯錯又唔認,上菜慢到離譜,第一輪叫嘅野食到最後半個鐘先出現。冇下次了...
我仲以為係食客寫多左單,唔想認數,點知我地食又係咁。
冇下次了...