2021-11-08 184 浏览
都已經唔係第一次食大喜屋,喺旺角區來講,大喜屋算係價錢合理,一班人都食得開開心心,確實相位置係坐得比較辛苦,一班朋友瘋狂咁叫嘢食,食物都來得好快,都冇揸流攤,超級鍾意食佢哋個花之戀壽司,甜品種類,飲品種類都多,門口仲有清酒任飲,一班人開開心心食餐飯價錢都OK合理,唯一美中不足就真係坐得比較迫,咁亦都明白旺角區放題好難坐得舒服嘅,侍應生服務都好趕急,態度還可以,甜品都幾好食,仲有多款雪糕🍦,小朋友都好開心
都已經唔係第一次食大喜屋,喺旺角區來講,大喜屋算係價錢合理,一班人都食得開開心心,確實相位置係坐得比較辛苦,一班朋友瘋狂咁叫嘢食,食物都來得好快,都冇揸流攤,超級鍾意食佢哋個花之戀壽司甜品種類,飲品種類都多,門口仲有清酒任飲,一班人開開心心食餐飯價錢都OK合理,唯一美中不足就真係坐得比較迫,咁亦都明白旺角區放題好難坐得舒服嘅,侍應生服務都好趕急,態度還可以,甜品都幾好食,仲有多款雪糕🍦,小朋友都好開心
2021-11-06 234 浏览
今日又同朋友去咗旺角大喜屋食放題,鍾意大喜屋嘅食物花多眼亂,唔止有日本壽司刺身食而且仲有好多周邊小食,例如魚蛋、章魚燒、急凍海鮮、甜品等等。魚生都算幾新鮮,而且雪得夠凍,食落去感覺好有口感。壽司細細件,唔會好多飯,食完個胃都仲可以食其他嘢,左口魚壽司同埋火炙三文魚壽司都幾好食,所以嗌多咗幾次,另外仲有食佢嘅芝麻雞翼,炸得好香脆,啱啱新鮮炸完,油份都仲保存住啲肉汁。羊架一樣咁好食,燒得好香,孜然味好重。要食放題永遠都會首選大喜屋。
魚生都算幾新鮮,而且雪得夠凍,食落去感覺好有口感。
羊架一樣咁好食,燒得好香,孜然味好重。
要食放題永遠都會首選大喜屋。
2021-11-05 200 浏览
大喜屋有幾間分店 性價比最高一定係呢間☺️晚市$228 加一💰坐低第一件事就係order 刺身 同壽司🍣種類都有十幾款 細細件 鮮甜味都不錯🌟甜蝦 帶子都幾大粒 一次過order一個大拼盤係放題既精粹✨.炸香芋丸 炸榴蓮 同燒雞翼都係每次必叫既🍤炸香芋丸 炸榴蓮係外脆爆漿 味道一啲都唔假😋燒雞翼次次食都係醃得入味同好多肉汁 係高質既雞翼🐥🐥🐥炸物仲有天婦羅同串燒都有好多選擇💁🏽‍♀️.檸檬烤魚 係今次既驚喜🐟原條烤魚 加埋香茅同檸檬葉一齊烤 魚肉嫩滑🍋再點返個泰式酸酸味味既醬汁 唔怪得見到每枱都會order🌶.其他飲品、鍋物、小食、甜品🍮都有好多選擇咁多嘢揀性價比好高😆
大喜屋有幾間分店 性價比最高一定係呢間☺️
炸物仲有天婦羅同串燒都有好多選擇💁🏽‍♀️
檸檬烤魚 係今次既驚喜🐟
原條烤魚 加埋香茅同檸檬葉一齊烤 魚肉嫩滑🍋
再點返個泰式酸酸味味既醬汁 唔怪得見到每枱都會order🌶
其他飲品、鍋物、小食、甜品🍮都有好多選擇
咁多嘢揀性價比好高😆
2021-11-04 196 浏览
做咗成日野放工想盡情吃喝鬆一鬆,又唔想荷包太大負擔,嚟創興大喜屋食放題係非常好嘅選擇!食物款式多,各式冷盤、熱盤、飲品、甜品樣樣齊,都係$228一位,你話抵唔抵😛手機app落單超方便又環保,唔駛再好似以前咁填N張紙仔~相信個個都係手機落完單就去自助區逛返轉~都幾多野食!前菜有泡菜、中華海蜇、鳳爪、雲耳,大蝦🍤青口、蜆,仲有烏雞湯、蠔皇薯仔牛有驚喜、波波腸、咖喱魚蛋等😋迷你一口壽司非常貼心,啱晒我哋食放題想試多啲款色嘅心態,唔怕食飯都食飽咗🤣推介迷你海膽手卷~黑松露吞拿魚他他壽司都值得試下😋刺身、串燒點咗2轉都冇乜漏單,最後記得要點埋每人限一杯嘅名牌雪糕~心滿意足🥰

推介迷你海膽手卷~黑松露吞拿魚他他壽司都值得試下😋
2021-11-03 834 浏览
小編食過幾間吾同嘅大喜屋整體都係行內價比高路線發現大喜屋現在開始分層次容讓不同階層顧客光顧間間大喜屋價錢都不一樣有d價錢比較親民 有d價錢就極尚一點今次嘅樂天大喜屋就係走極親民價錢甚至可能係現時最平嘅日式放題當然一分錢一分價但性價比係高嘅 星期一至五 加埋一都係$240現在有邊間放題做到 重點佢係吾錯出面有沙律吧同野飲區 都係正正常常🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🔆刺身拼盤有三文魚、油甘魚、鯛魚、帶子、北寄貝、甜蝦、赤蝦、蠑螺、赤貝、希寧魚;刺身處理得好好,來貨都係高質貨,同其他大喜屋冇咩分別,尤其係油甘魚同帶子,超級鮮甜美味。🔆蒜蓉粉絲蒸帶子放題少有嘅菜式蒜蓉超多 粉絲吸晒帶子同埋蒜蓉嘅鮮味 所以記得叫呀🔆泰式香茅鹽焗烏頭呢個真係必叫呢個菜係出面都吾平烏頭係新鮮嘅 魚肉肉質亦都好嫩烏頭魚味亦都好重師傅落左香茅去癖腥味小編叫左兩轉🔆極尚花膠花膠大大塊 但煮到好淋而且都幾入味🔆其他炸物、串燒、壽司等都係正常發揮最後,每人可以選一杯movenpick或Haagen-Dazs

小編食過幾間吾同嘅大喜屋

🔆極尚花膠
花膠大大塊 但煮到好淋
而且都幾入味

🔆其他
炸物、串燒、壽司等都係正常發揮
2021-10-28
  • 刺身拼盤
  • 泰式香茅鹽焗烏頭
2021-11-03 140 浏览
同朋友行完街唔知食咩好,記得創興有間放題之前成日排長龍,一於去試下~原來係大喜屋系列~$228/位,晚市嚟講價錢都幾抵~首先scan QR code落單點啲刺身、壽司、串燒、炸物咁,等嘅時候出去自助區夾一轉食住先😆熱食有咖喱魚蛋、波波腸、木瓜雪耳等等凍盤有青口、蝦、蜆甜品細細杯放晒喺雪櫃,好鍾意佢嘅份量~1、2啖食晒~可以試多幾款~飲品款式勁多,有酒有茶有汽水任揀~最令我意外嘅竟然係有得夾糖🍬🍬🍬🤩🤩刺身新鮮,壽司🍣一啖一件唔怕食飯食飽咗,最愛炙燒牛、三文魚腩、迷你海膽手卷燒物:蒲燒鰻魚暖笠笠,肉質又厚又軟可以encore☺️燒牛脷、羊鞍、雞軟骨😋必食!仲有比目魚西京燒、榴連波波、芝麻雞翼、蒜蓉粉絲扇貝都冇得輸❤️雪糕除咗自助區任拎外,每人限點一杯Haagendaz / Movenpick ,H記嘅季節限定係海鹽焦糖咖啡,入面仲有啲朱古力碎,即刻心心眼😍

首先scan QR code落單點啲刺身壽司、串燒、炸物咁,等嘅時候出去自助區夾一轉食住先😆

熱食有咖喱魚蛋、波波腸、木瓜雪耳等等

凍盤有青口、蝦、蜆

2021-11-03 154 浏览
本身我同老婆係想食第二間燒X牛藏,但實在太多人了!!😰😰😰諗一諗不如過旺角食放題啦,咩都有得食下😂😂😂cheapcheapcheap 地食下樂天大喜屋👍🏻👍🏻👍🏻$228/1位晚市嚟講算係咁😂😂😂呢間啲刺身係好食過尖沙咀間極上大喜屋個間真係爭鮮都不如,難食到一個點面旺角呢間就比較正常有鮮味整體都ok 嘅不過好似比幾年前食係少咗好多野食亦都無咁有心機依家唯一優點就係夠平,所以性價比高求其食餐飯嚟講係高質的👍🏻仲可以飲多啲酒添
本身我同老婆係想食第二間燒X牛藏,但實在太多人了!!😰😰😰
諗一諗不如過旺角食放題啦,咩都有得食下😂😂😂
$228/1位晚市嚟講算係咁😂😂😂
呢間啲刺身係好食過尖沙咀間極上大喜屋
個間真係爭鮮都不如,難食到一個點
面旺角呢間就比較正常有鮮味
整體都ok 嘅
不過好似比幾年前食係少咗好多野食
亦都無咁有心機
依家唯一優點就係夠平,所以性價比高
求其食餐飯嚟講係高質的👍🏻
仲可以飲多啲酒添
2021-11-01 152 浏览
我都很少寫食評,不過今次唔寫唔得了。依家刺身切得越來越細件,小家到呢。其他食物也縮細了,唯一味道差不多。平價食物就份量差不多。我估應該不會再自費來食放題。留返平日中午來食套餐,性價比會高啲。
我都很少寫食評,不過今次唔寫唔得了。
依家刺身切得越來越細件,小家到呢。
其他食物也縮細了,唯一味道差不多。
平價食物就份量差不多。
我估應該不會再自費來食放題
留返平日中午來食套餐,性價比會高啲。
2021-10-29
2021-10-30 307 浏览
我公司喺旺角,周圍都有好多美食,但係樂天大喜屋一定係我食午餐嘅首選,我喺旺角工作左兩年,樂天大喜屋我起碼食咗20次以上, 最抵食嘅係定食午餐,價錢真係抵食到爆燈。有多款定食可以選擇,價錢最平只是$48,我今次點咗芝士吉列蝦卷配烏冬兩位朋友分別點咗比目魚和鯖魚定食定食午餐除了包一個定食之外,出面自助區除了甜品、海鮮、雪糕,其他飲品食品可以任食,12:00入座可以食到2:00,每次食完都會飽到連晚餐都唔使食。$48連加一,最後$53就可以捧住個肚走😋 可能我真係食得太多次,自助區嘅食物由我第一次食到而家都冇改變過,真係開始有啲悶。希望餐廳可以不定時換下口味就更正啦!😆
兩位朋友分別點咗比目魚和鯖魚定食
2021-10-29
2021-10-29 139 浏览
同老公一週年紀念點都要食餐好本身諗住食西餐不過因為西餐好似畀人鋸到一頸血食環境食氣氛都洗曬啲錢 我同老公都係一啲好精打細算嘅人所以揀咗間抵食cp值高嘅餐廳 樂天就係我哋嘅首選有刺身、壽司、蟹粥、串燒、炸物、烏冬、生果、湯、成幅牆雪櫃任揀 刺身同蟹粥係我嘅首選 刺身 除咗最基本嘅三文魚、鮭魚、鯛魚、油甘魚之外泰式生蝦都不能錯過夠冰凍,點埋個醬汁簡直回味無窮真係返工幾辛苦都抵 蟹粥亦都係一定要嗌因為出邊食好貴 甜品有movenpick同hagazen 每人只限一杯其他嘢唔多介紹 態度服務唔錯,幾好禮貌 有定時巡查幫你收碟同埋玩骨碟我同老公食五點到七點呢個時間 食完去行埋果欄時間啱啱好又夠鐘返屋企睇愛回家
同老公一週年紀念點都要食餐好
本身諗住食西餐
不過因為西餐好似畀人鋸到一頸血
食環境食氣氛都洗曬啲錢
我同老公都係一啲好精打細算嘅人
所以揀咗間抵食cp值高嘅餐廳
樂天就係我哋嘅首選
刺身壽司、蟹粥、串燒、炸物、烏冬、生果、湯、成幅牆雪櫃任揀
刺身同蟹粥係我嘅首選
刺身 除咗最基本嘅三文魚、鮭魚、鯛魚、油甘魚之外
泰式生蝦都不能錯過
夠冰凍,點埋個醬汁簡直回味無窮
真係返工幾辛苦都抵
蟹粥亦都係一定要嗌
因為出邊食好貴
甜品有movenpick同hagazen
每人只限一杯
其他嘢唔多介紹
態度服務唔錯,幾好禮貌
有定時巡查幫你收碟同埋玩骨碟
我同老公食五點到七點呢個時間
食完去行埋果欄
時間啱啱好又夠鐘返屋企睇愛回家
2021-10-29 118 浏览
媽媽生日話想食放題,想搵間又平又多款又好食既!!! 第一時間就唸起呢間好好彩,18:XX上到去WALK IN 都 仲有位, 19:00就爆哂場!!!!食物好多款, 根本試唔哂! 用手機APP 落單超方便! 刺身好多種類揀,  好新鮮!!比目魚燒得岩岩好, 脆邊肉好甜, ENCORE左多次!羊架夠哂大塊!! 冇欺場!!仲有名牌雪糕每人一杯,  出面亦有多款甜品, 生果, 雪糕, 飲料, 總之就係多到你試都試吾哂呢個價錢真係超值! 翻兜指數 : 5粒星  *****  FULL!!!  (5粒滿)

食物好多款, 根本試唔哂! 用手機APP 落單超方便!

刺身好多種類揀,  好新鮮!!

比目魚燒得岩岩好, 脆邊肉好甜, ENCORE左多次!

羊架夠哂大塊!! 冇欺場!!

仲有名牌雪糕每人一杯,

呢個價錢真係超值!

滿)
2021-10-08
庆祝纪念
生日
2021-10-28 121 浏览
大喜屋一向是我喜歡的放題店🤩上菜快、食材新鮮,最重要係好多區都有分店好方便🌸旺角店舖坐得舒服。自助區好豐富👍🏼有軟糖、湯水、甜品、飲品同雪糕等等。炸物仲有大光燈照住, keep住熱辣辣雪花肥牛鍋肥牛嫩滑肉味濃,肥牛沾上新鮮蛋黃更加香滑。一定要加單再點,上菜的速度亦非常迅速!刺身 刺身拼盤上款速度快!有各式各樣的刺身,我就點了三文魚(厚切肥美😋), 甜蝦(彈牙爽口!)還有北寄貝、帶子、象拔蚌!正常水準👍🏼😆極上花膠盛宴 花膠大大隻,咬落煙韌!骨膠原滿滿😚有娃娃菜、冬菇作配搭,更能減膩🌸壽司芥辣八爪魚-- 爽口嘅八爪魚,芥辣使八爪魚嘅鮮味更加特出。辣味三文魚-- 肥美三文魚嘅魚油香加少少辣味配料,冇得頂👍👍 香蔥拖羅壽司-- 蔥花粒夾在拖羅蓉中,整件拖羅壽司更清香鮮甜。左口魚邊壽司-- 必點之選,魚油滲進每粒壽司飯,左口魚味道大爆發。手卷海膽手卷的海膽新鮮,有淡淡的海水味😌另外三文魚籽手卷也不錯🌸雞軟骨串、炒牛粒粒同其他熟食一樣都幾好吃,高質
好方便🌸

雪花肥牛鍋

刺身

極上花膠盛宴

壽司

芥辣八爪魚-- 爽口嘅八爪魚,芥辣使八爪魚嘅鮮味更加特出。

手卷

雞軟骨串、炒牛粒粒同其他熟食一樣都幾好吃,高質

2021-10-27 111 浏览
講起上一次食放題應該係以年計😅今晚就約埋個兒時玩伴一齊食,懷緬下過去🤣呢間放題朋友係常客,話好抵食,星期一既晚上竟然都8成滿,好受歡迎👍🏻先去自助吧行個圈,都幾多野食!有海鮮冷盤,前菜同小食,咖哩角同章魚燒都唔錯🤗而最驚喜係飲品,簡直係應有盡有😱本身已經有好長既雪櫃放飲品,但另一邊仲有即沖飲品機,自家制飲品,仲有清酒任飲,好正野食可以掃QR Code點,要讚下既係無咩點漏單,而且份量俾得好足😌刺身夠新鮮又多選擇,另外推介海膽手卷,夠鮮甜🥰🥰熟食方面推介芝麻雞翼,同炸榴連波波!我encore左兩轉😍記得臨last order前叫雪糕呀,有Hagen dazz, 好圓滿

好耐無食過放題 經過突然好想食😂以前樂天大喜屋排長龍排得好誇張唔知係平日定係太早 唔駛排隊但入面已經好多人食緊 都仲係幾旺場價錢200/人左右 食物選擇唔少除左餐牌 出面仲可以拎 而且每個人送一杯雪糕一坐低未有野食 出去拎熟食小丸子都有仲有冷盤沙律同海鮮但最令我覺得意外嘅係佢有糖🤩雖然選擇唔多 但係有得咁樣夾幾過癮而且d糖感覺係新鮮真德國軟糖 唔會癡住一舊舊除左令枱一杯雪糕 其實出面仲有得拎甜品同其他雪條生果 真係好多野食野飲就連清酒都有啤酒汽水全齊刺身普普通通最後呢三樣係我全場食得最多覺得最好味雞翼食左4隻 辣辣地繡正 鰻魚燒熱有入口即溶感覺而蒜香帶子都好惹味咁耐無食放題 覺得佢質素都算唔差不過偶然一次就夠 真係好易飽
好耐無食過放題 經過突然好想食😂

咁耐無食放題 覺得佢質素都算唔差
不過偶然一次就夠 真係好易飽
2021-10-21
2021-10-25 159 浏览
🦁獅子山🌪走左,終於可以落街食飯‼️由於餓左太耐😂😂我地走左去食放題🍣🍢🥗🍥🍤🥢呢度既食物種類都算多,入座掃code落單,傳菜快,無乜點漏單,整體黎講幾抵食,價錢公道,食物質數有喺度既⭐️⭐️⭐️🐽刺身新鮮🍣壽司細細件唔怕食飯食飽。熱食方面,我最滿意係壽喜燒牛肉鍋,好好味😋另外,推介食芝麻雞翼同貓山王榴連波波🤤呢兩款我地都有encore❤️📍旺角樂天大喜屋旺角創興廣場2樓

📍旺角樂天大喜屋
旺角創興廣場2樓