2021-12-09 98 浏览
今晚一個人自己吃晚餐,想來想去都想不到有什麼好吃,忽然之間醒起,這間日式料理放題沒有吃過,便一個人來到了。這裏有日式清酒,冷熱供應,非常適合吃刺身放題,可以無限追加,自斟自飲,已經值回票價。刺身點了油甘魚、三文魚、赤蝦和甜蝦,其中以油甘魚最為鮮甜味美,所以點了幾次,已經非常之大滿足。燒菠蘿亦很美味,所以點了兩次。燒鰻魚味道帶點甜,鰻魚的口感非常豐富美味,值得再追加。海膽手卷內的海膽,雖然份量不是很多,不過連紫菜和飯團一起吃,已經很飽。清酒和刺身,已經值回200多元的票價,其他都是賺了的。

燒菠蘿亦很美味,所以點了兩次。

燒鰻魚味道帶點甜,鰻魚的口感非常豐富美味,值得再追加。

清酒和刺身,已經值回200多元的票價,其他都是賺了的。

2021-12-03 140 浏览
心癢癢又想食放題,細細份又選擇多,食多幾轉都抵番**********今次揀咗大喜屋,位於旺角,地點勁方便,食飽飽仲可以去樓上$12店行吓消化吓**********放題必點刺身三文魚、油甘魚🐟:厚切榮螺、赤貝🐚:爽口赤蝦、泰式生蝦🦐:大大隻,泰式生蝦仲會另配一杯仔辣汁🌶**********壽司🍣細細舊,可以試唔同款**********燒物🌟推介🌟燒香草羊鞍👉🏻肉厚鍾意羊羶味嘅必點📝,不過羊羶味又唔會太over,配香草🌿中和番😆**********一品料理蒜片炒牛柳粒🧄🐮唔會韌同鞋,可以encore-青檸香草葡式煮青口青口大大隻,肉身彈牙-蒜蓉粉絲蒸帆立貝帆立貝比我想像中大粒,蒜蓉粉絲蒸冇得輸,入哂味😋**********甜品韓國🇰🇷雪條任食每位一杯Movenpick🍨**********除咗QR Code落單嘅食物,仲可以出去攞啲熱食食住先,當晚有章魚燒🐙、春卷、仲有蒸魚🐟添!選擇非常多👍🏻
心癢癢又想食放題,細細份又選擇多,食多幾轉都抵番
放題必點刺身

三文魚、油甘魚🐟:厚切
榮螺、赤貝🐚:爽口
赤蝦、泰式生蝦🦐:大大隻,泰式生蝦仲會另配一杯仔辣汁🌶
壽司🍣

細細舊,可以試唔同款
燒物

🌟推介🌟
燒香草羊鞍👉🏻肉厚
一品料理

蒜片炒牛柳粒🧄🐮
唔會韌同鞋,可以encore
青檸香草葡式煮青口

青口大大隻,肉身彈牙
蒜蓉粉絲蒸帆立貝
帆立貝比我想像中大粒,蒜蓉粉絲蒸冇得輸,入哂味😋
甜品

韓國🇰🇷雪條任食
每位一杯Movenpick🍨

2021-10-26
2021-12-02 322 浏览
同朋友們都好耐冇食放題,諗住正正常常食返餐,點知就中左個大伏🥲野食黎講呢間餐廳係正常既😅刺身都尚算新鮮,但啲蝦真係唔得好腥(我已經算係頂到腥味果啲人但都頂唔到)🥱壽司全部都細細件幾好食🍣辣味三文魚軍艦唔知點解係甜甜地的,唔係幾覺有辣味🤔海膽手卷係好食的,細細卷易入口😛其他炸物、天婦羅都係正常水準,同其他放題舖冇乜分別🤔但衛生方面我就真係不敢恭維😅🤮我地食呢一餐大概見到八隻活生生既曱甴BB喺我地張檯度行黎行去🪳第一次見到時,叫左經理過黎,佢㩒死左D曱甴然後話有可能係個垃圾桶污糟,換左個俾我地第二次見到時,我地又叫個經理過黎,佢收走左我地一部分餐具+噴酒精消毒張檯再第三次見到,我地都頂唔順,覺得食唔到落去,叫佢地埋單最後佢地係免左我地兩個人頭,但真係冇胃口食了🤧🤢希望佢地可以俾心機搞好啲衛生🥲
野食黎講呢間餐廳係正常既😅
壽司全部都細細件幾好食🍣
辣味三文魚軍艦唔知點解係甜甜地的,唔係幾覺有辣味🤔
海膽手卷係好食的,細細卷易入口😛
其他炸物、天婦羅都係正常水準,同其他放題舖冇乜分別🤔
但衛生方面我就真係不敢恭維😅🤮

再第三次見到,我地都頂唔順,覺得食唔到落去,叫佢地埋單
最後佢地係免左我地兩個人頭,但真係冇胃口食了🤧🤢
希望佢地可以俾心機搞好啲衛生🥲
2021-10-25
2021-12-01 119 浏览
係旺角創興廣場嘅呢間樂天大喜屋超級抵食,係晚市時段只需要2百左右,而且食物質素一直keep住喺水準之上👍。好嘢當然多人揀,所以就算平時閒日嚟到都係好多人等位,好彩等咗陣餐廳好快就安排排我哋入座😊。餐廳門口除咗有一個大型飲品自助區(飲品種類真係好多😍!),隔離仲有一個熟食自助區,肚餓嘅朋友可以先出嚟夾住嘢食一轉先!😜而家落單轉左用手機QR code,比起以前寫紙仔真係方便咗好多👍第一時間先落咗刺身,值得推薦大家食象拔蚌刺身、北寄貝刺身、虎蝦刺身、甜蝦刺身,我覺得味道係最鮮甜。芝麻雞翼同吉列牛乳炸鮮奶 我覺得又係必點之一👍 雞翼表面炸得好香脆,裏面肉質鮮嫩又多汁。另外試咗亦都覺得好食嘅選擇仲有蒜片炒牛柳粒鹽、燒牛舌鹽、燒雞軟骨。

我覺得味道係最鮮甜。

2021-12-01 117 浏览
自從冇喺旺角附近返工就好少食放題🙈因為之前同同事每月聚會都會揀放題抵食又飽肚,所以今次終於同朋友嚟到樂天大喜屋今晚飯,平日只需要$228就可以食晚市放題👍食物質素同以往一樣高質,加咗好多新菜式令人有種驚喜🙆‍♀️如果你肚餓可以喺出面拎左海鮮同小食先🙈最特別嘅一樣嘢連糖都有供應🤣好適合啲小朋友刺身一定係主角😍為咗佢先黎🙆‍♀️有甜蝦,虎蝦,赤蝦,三文魚,帶子,象拔蚌,北寄貝刺身😋每樣都好鮮甜飽滿,總共叫咗三次既份量都係比足你,令人好滿足!鹽燒牛舌🌟燒到好惹味💯牛味濃郁而且肉質有咬口!黃金燒蠔🌟味道好出色呢個好推介👍芝士味濃郁加埋沙律醬真係絕配, 蠔肉好大一口一個好正!海鹽燒左口魚邊壽司🍣口感入口即溶,油脂味好香!醬油蒜香帆立貝壽司🍣帆立貝薄切有咬口,令人回味燒汁牛肉壽司🍣牛味濃郁,而我好鍾意個燒汁!XO醬爆炒牛柏葉🌟口感爽脆而且不會過靭,味道不錯!燒菠蘿🌟味道酸酸甜甜食完油膩嘢可以清新一下!🙆‍♀️每位客人都有一杯雪糕可以選擇,竟然有Häagen-Dazs😍即刻回本了!可惜實在太飽費事浪費下次再食!

如果你肚餓可以喺出面拎左海鮮同小食先🙈
最特別嘅一樣嘢連糖都有供應🤣好適合啲小朋友

刺身一定係主角😍為咗佢先黎🙆‍♀️

鹽燒牛舌🌟
燒到好惹味💯牛味濃郁而且肉質有咬口!

黃金燒蠔🌟

海鹽燒左口魚邊壽司🍣口感入口即溶,油脂味好香!
醬油蒜香帆立貝壽司🍣帆立貝薄切有咬口,令人回味
燒汁牛肉壽司🍣牛味濃郁,而我好鍾意個燒汁!

XO醬爆炒牛柏葉🌟
口感爽脆而且不會過靭,味道不錯!

燒菠蘿🌟
味道酸酸甜甜食完油膩嘢可以清新一下!

刺身水準高 食完再食個暖胃蟹粥就最正不過~~~最近返工壓力好大,需要去啲熱鬧少少嘅地方鼓舞一下自己。大舊見到我好想搵地方發洩,就好貼心咁book咗呢一間放題同我去釋放身心。😆~~~刺身:水準上,大致都新鮮無腥味,尤其係三文魚,魚脂味極重,北海道帶子亦都好鮮甜,入口質感厚嫩,仲有大喜屋一向最出名嘅甜蝦,一樣係令人忍不住一再encore(仲有新加入嘅極品大赤蝦),整體叫咗十幾轉都冇咩漏單。🥢~~~炸物:呢度嘅天婦羅做得好出色,個人尤其鍾意紫心香芋丸同脆炸貓山王。香芋丸非常軟糯,外脆內軟,仲要乾爽唔油膩,貓山王亦係榴蓮味好重,榴蓮粉表示讚👍🏻。~~~煮物:各式煮物裏面最愛佢哋嘅鮮蟹粥,好耐都冇去過澳門食蟹粥,呢度有蟹粥食真係好開心,尤其是食完刺身同壽司個人凍凍地寒寒地,食返啖暖胃嘅蟹粥真係好舒服。🦀~~~一品料理方面,雖然牛油炒粟米價錢唔貴,但係每一次都忍唔住叫,因為佢哋嘅牛油炒粟米真係出色,粟米飽滿大粒,香香甜甜,加上極度濃郁嘅牛油味,令人欲罷不能。🌽~~~今次仲有見到西京燒比目魚,比目魚一向都係比較貴嘅魚類,好少會喺放題都見到,都幾有驚喜,整體質素不錯,比目魚燒得啱啱好,幾肥美。🐟~~~
刺身水準高 食完再食個暖胃蟹粥就最正不過
~~~
煮物:各式煮物裏面最愛佢哋嘅鮮蟹粥,好耐都冇去過澳門食蟹粥,呢度有蟹粥食真係好開心,尤其是食完刺身壽司個人凍凍地寒寒地,食返啖暖胃嘅蟹粥真係好舒服。🦀
~~~
樂天大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
好耐冇食放題!朋友話呢一間有清酒燒酒梅酒任飲,啱晒我呢啲酒鬼。餐牌食物選擇頗多,有刺身,創作壽司,卷物,一品料理,樂天壽司,火焰壽司,軍艦,迷你手卷,燒物,煮物同炸物等等,最後仲有得movenpick或者Häagen-Dazs嘅雪糕,當然仲有我最鍾意嘅各式酒類。食物質素好唔錯,除咗放題必叫嘅回本刺身之外,仲有好多非常之下酒嘅串燒,香噴噴嘅鹽燒雞翼,令人忍唔住一再返兜!仲有鹽燒雞軟骨串、肥美厚身嘅蒲燒鰻魚、加上檸檬汁之後好清新嘅燒青花魚,惹味香濃嘅燒香草羊鞍,全部都極度下酒!同朋友成晚把酒聊天,飲飽食醉,真係好開心。

2021-11-22 395 浏览
旺角創興的樂天大喜屋經常都好多人排隊,今次預早訂位,有兩個時段:5:30-7:30或8:30-10:30,又或者自選時間,但要加多$20。就算訂咗位,都要排隊攞飛入座,但都算快!入座後用掃QR Code揀野食,款式唔算太多,魚生有三文魚、希靈魚、象拔蚌、帶子、螺肉,基本的都有,但食落有些腥。比較特別係有泰式生蝦,配搭的醬汁幾美味!雞軟骨串燒唔夠爽,手卷的紫菜係「林」,但好彩係細細件。鰻魚值得試,好食而家唔係間間放題都有。芝士鰻魚壽司芝士味幾出!除左QR code叫的食物,仲有自助小食同飲品,有港式咖喱魚旦、面根、豆腐花、泡菜、蝦、蛤。飲品除了汽水,仲有熱茶!😂
2021-11-17 180 浏览
旺角大喜屋 都食咗好幾年 每次有人生日 慶祝 一班人聚會都會揀旺角大喜屋 可能大家都有一份感情 每次去到人龍長到癲 大家都靜靜地安排等入座 樓上3樓仲要係咁大間嘅$12店 所以其實等吓都冇乜所謂 入到去位置如常 逼逼夾 都唔係新聞嚟㗎啦 嘢食都算來得快 每次都會帶花之戀壽司 天婦羅炸物 手卷 刺身瘋狂叫 好多朋友都話寧願食刺身都唔食壽司 冇咁飽呀嘛😌 之後到甜品雪糕 都多種類 成班朋友都食得好開心 或者有一種叫做情意結 所以大家都唔介意去返呢度食
2021-11-16 3199 浏览
一話食放題一定會諗起大喜屋,始終質素keep到,價錢合理,「樂天大喜屋」晚市二百蚊左右就可以任飲任食日本野😌性價比相當高✅環境:地方大,全層包哂👍🏻大到用左一間房做自助區✅食物選擇齊備: 自助沙律、生果、甜品、刺身、壽司、串燒、炸物、天婦羅、鍋物、一品料理,超過一百款食物選擇,以下比較推介。⭕️極大赤蝦-回本之選😜⭕️蠑螺-鮮甜⭕️火炙系列壽司-燒過後增加陣陣焦香⭕️鹽燒牛舌-咸香得嚟肉質夠爽,有厚度⭕️炸鮮奶-外層香脆內裡滑溜⭕️蒜蓉粉絲蒸帆立貝-勁正!熱辣辣上枱!⭕️浦燒鰻魚-厚肉而且油脂豐富,加埋惹味醬汁🤤食左好多塊🤫⭕️雪花肥牛鍋-類似壽喜燒嘅甜豉油湯底👍🏻配料有齊生雞蛋、粉絲、豆腐、金菇、菜每人包一杯名牌雪糕,唔夠喉自助區仲有好多冰品供應🤩✅飲品: 成廿款都有😁罐裝汽水、不同品牌嘅茶、忌廉溝鮮奶、巨峰提子汁、嘉士伯啤酒,重點係竟然有「清酒」「黑啤」「Somersby Apple Cider」❤️!!夠哂誠意😘

✅環境:
地方大,全層包哂👍🏻大到用左一間房做自助區

✅食物選擇齊備:
自助沙律、生果、甜品刺身壽司、串燒、炸物、天婦羅、鍋物、一品料理,超過一百款食物選擇,以下比較推介。
⭕️極大赤蝦-回本之選😜
⭕️蠑螺-鮮甜
⭕️火炙系列壽司-燒過後增加陣陣焦香
⭕️鹽燒牛舌-咸香得嚟肉質夠爽,有厚度
⭕️炸鮮奶-外層香脆內裡滑溜
⭕️蒜蓉粉絲蒸帆立貝-勁正!熱辣辣上枱!
⭕️浦燒鰻魚-厚肉而且油脂豐富,加埋惹味醬汁🤤食左好多塊🤫

每人包一杯名牌雪糕,唔夠喉自助區仲有好多冰品供應🤩

✅飲品:
2021-11-11 5455 浏览
成日去12蚊店都會經過,覺得成日都好多人排隊,都想試下究竟係咪好好食.....因為冇BOOK位,所以希望WALK-IN有,好彩有呀....又係用QR CODE點嘢(平時吾係我做),開頭我整吾到,用自己個二維碼APPS都開吾到,後來要求救於侍應,佢話在FB 度開,嗯,原來FB可以掃CODE,我都吾知添...入到去MENU,點左刺身、壽司、燒鯖魚、芝士焗蠔、牛柳、天婦羅等樣樣試D.....行出去有現成凍盤、熟食-凍螺肉、八爪魚、咖哩角、春卷連咖哩魚蛋都有.....飲品有SAKE、梅酒飲、橙汁、蘋果汁、什果賓治,奶茶咖啡、罐裝汽水、涼茶,好多款揀很好啊....甜品有布甸(仲有其他但忘記係D乜,也有雪糕雪條,我食左紅豆雪條同椰子味雪條....刺身壽司OK、熟食一般啦,冇乜驚喜...呢度都好多嘢食選擇,不過我眼闊肚窄,好快又食到飽飽...食星期6中午時段,要食到飽飽坐3小時係幾抵嘅....不過呢日真係好多人,感覺同隔離座位好近,比較迫,可能因為3小時同價錢吾太貴,所以咩類型嘅食客也有(我隔離個女人在播歌-好擾亂)......因為人流多,廁所(女)就....吾多乾淨,地面好濕---漏水.....不

...入到去MENU,點左刺身壽司、燒鯖魚、芝士焗蠔、牛柳、天婦羅等樣樣試D.....行出去有現成凍盤、熟食-凍螺肉、八爪魚、咖哩角、春卷連咖哩魚蛋都有.....飲品有SAKE、梅酒飲、橙汁、蘋果汁、什果賓治,奶茶咖啡、罐裝汽水、涼茶,好多款揀很好啊....甜品有布甸(仲有其他但忘記係D乜,也有雪糕雪條,我食左紅豆雪條同椰子味雪條....刺身壽司OK、熟食一般啦,冇乜驚喜...

不過呢日真係好多人,感覺同隔離座位好近,比較迫,可能因為3小時同價錢吾太貴,所以咩類型嘅食客也有(我隔離個女人在播歌-好擾亂)......因為人流多,廁所(女)就....吾多乾淨,地面好濕---漏水.....不過D服務都幾好,D員工們雖然好忙,但當時部咖啡機有問題,佢地也會停下搵人幫我.....後生仔女們服務態度
...

2021-08-28
2021-11-10 269 浏览
去大喜屋食任食放題,質素唔錯,價錢$228/2小時任食。姫松茸烏雞老火湯 足料任飲,係秋季潤燥必備湯水炙燒左口魚裙邊壽司 入口即融既左口魚裙邊,油脂味香濃,一直係我最愛既壽司之選,真係食唔停口炙燒芝士帝王蟹棒壽司,甜甜既帝王蟹棒配上燒到半溶既香濃芝士,味道昇華天婦羅有炸蝦,南瓜,一口甜紫薯,香脆可口,炸粉唔厚,一啲都唔膩,平時成日想食既小紫薯,通常要去食放題or串燒先有,今次就滿足晒我既願望鍋物有蟹粥同雪花肥牛壽喜燒,蟹粥非常鮮甜,真係有成隻蟹,重點係有好多蟹膏,令個粥更濃海鮮味香蒜蜜糖一字骨 一字骨用煲上,keep住熱辣辣既感覺,加咗蜜糖甜甜地,好有bbq風味串燒就有牛舌,雞翼,雞軟骨,菠蘿,雞髀菇,仲有好多,紀錄唔晒,全部都燒到香脆,又唔會好乾,菠蘿多汁,又甜又開胃,食完可以再叫多啲野蒜蓉粉絲蒸扇貝 加咗好多炸蒜蓉,粉絲吸哂帶子同蒜蓉味刺身拼盤,象拔蚌牡丹蝦甜蝦帶子三文魚油甘魚鯛魚北寄貝,平時鐘意食既都有齊晒,三文魚刺身好厚切,口感好好,甜蝦牡丹蝦都好大隻同新鮮甜品放題,呢度既甜品細細杯,啱晒想試勻咁多口味既我,試過鐘意就再攞,一啲都唔浪費,唔少得既當然係hagendaz同move
去大喜屋食任食放題,質素唔錯,價錢$228/2小時任食。

姫松茸烏雞老火湯 足料任飲,係秋季潤燥必備湯水

蒜蓉粉絲蒸扇貝 加咗好多炸蒜蓉,粉絲吸哂帶子同蒜蓉味

甜品放題,呢度既甜品細細杯,啱晒想試勻咁多口味既我,試過鐘意就再攞,一啲都唔浪費,唔少得既當然係hagendaz同movenpick雪糕

仲有好多既海鮮,熟食,炸物,章魚燒(呢個都幾特別),生果同配菜,都係自助形式任食
2021-11-10 202 浏览
今日同幾個friend係旺角打完波餓餓地,就話想食邪惡放題,佢地推介呢間係創興廣場2樓既樂天大喜屋,我本身未食過所以都想試下同其他大喜屋都有d似食物飲品種類多 甜品同小食都唔小送餐速度算快,d野食唔會凍哂除左刺身新鮮之外 熟食都十分唔錯推介花膠同埋牛肉鍋花膠有咬口,牛肉鍋湯底吸引另外串燒同炸物都好出色推介雞翼雞軟骨同炸蠔雞軟骨送酒一流,炸蠔鬆化有蠔味仲有一人一杯雪糕happy ending大滿足既一餐👍🏻
今日同幾個friend係旺角打完波餓餓地,
同其他大喜屋都有d似
食物飲品種類多 甜品同小食都唔小
送餐速度算快,d野食唔會凍哂
除左刺身新鮮之外 熟食都十分唔錯
推介花膠同埋牛肉鍋
花膠有咬口,牛肉鍋湯底吸引
另外串燒同炸物都好出色
推介雞翼雞軟骨同炸蠔
雞軟骨送酒一流,炸蠔鬆化有蠔味
仲有一人一杯雪糕happy ending
大滿足既一餐👍🏻
2021-11-09 193 浏览
食放題,第一時間會諗起邊間? 做放題做到差啲上市既大喜屋應該都係我地香港人食左十幾年既童年回憶🤣讀書時食到而家出黎做野,都仍然屹立不倒係香港,過左都起碼2年無食,今日lunch time 同朋友食下有無唔同左。.午餐時間幾抵食,$188 由12點食到3點,食完個lunch基本上都唔會食得落dinner。一餐=3餐錢🤣.放題基本野就分自己落單同外面自取,自取吧款式都唔少,飲品仲分左凍熱飲品/清酒/啤酒… 食物種類就離不開沙律、海鮮、熟食咁.放題最緊要食刺身,成日覺得我食刺身可以食到回本🤣 鍾意放題既刺身係一片片叫,食幾多叫幾多,唔食個啲唔使迫你食。大喜屋仲有樣好係即叫即整,係就係預左等耐少少,但每次你食幾多片先切幾多片先夠晒新鮮。除左刺身,其實壽司都唔錯,尤其係平時出面都好貴既卷物、炙燒左口魚、海膽手卷,都係回本位。.食完凍野就食熱野,有一品料理、炸物、燒物、串燒、主食… 最後仲有一人一杯雪糕。款式都唔少,但好似記得殿大喜屋多好多野食,咁當然係一分價錢一分貨啦。以呢個價錢食飽飽,3小時舒舒服服,絕對好滿意。
放題,第一時間會諗起邊間?
放題最緊要食刺身,成日覺得我食刺身可以食到回本🤣 鍾意放題刺身係一片片叫,食幾多叫幾多,唔食個啲唔使迫你食。大喜屋仲有樣好係即叫即整,係就係預左等耐少少,但每次你食幾多片先切幾多片先夠晒新鮮。除左刺身,其實壽司都唔錯,尤其係平時出面都好貴既卷物、炙燒左口魚、海膽手卷,都係回本位。
呢排掃社交平台成日見到人食大喜屋,搞到我都心思思🤣起碼成年無食大喜屋,今日收工擇左旺角樂天大喜屋,自選2小時$228另加一。.一黎到已經排晒隊勁多人😢好彩等左陣就有位。出面有自助吧同自取飲品,除左一般既少量炸物、沙律、水果、甜品等類別,仲有凍海鮮食😝.落Order用QRcode手機落單,選擇都算幾多,刺身仍舊多款新鮮,係因為太多人,建議大家一次落單叫多啲,就唔使等咁耐。串燒類最欣賞牛舌、羊架、雞軟骨,鹽燒夠乾身又唔會太硬。炸物類就必點天婦羅系列同炸榴連🤣 .2xx埋單食2個鐘都無咩炸型啦,好似好多年無加價😝
2xx埋單食2個鐘都無咩炸型啦,好似好多年無加價😝