2008-07-30
15。7家姐聽電台介紹呢間食店,之前我搵灣仔有咩食既時候已經留意過而且又近我喎,今日佢出開來我地就去左試下喇 =)LUNCH TIME好多人呢~不停有人排隊,家姐都等左10分鐘先入到去..我本身想要個火栗拼雞扒既,不過佢果度冇寫話可以拉雞扒, 咁我就轉左磨茹肉醬果個喇我提議家姐要左雞藕天成。D野食等左8分鐘到喇,見好多人食咖喔汁果隻,我地未入到去佢已經SOLD OUT.太強!我個飯除左D肉醬外,就得1塊雞扒,家姐就比我多2塊藕餅!試雞扒, D皮太脆我驚熱氣唔敢食,不過家姐話好正呢, D肉好諗好滑, 好大塊同好香,一D煎得好勁. THEN試藕餅,,,,好好味呀!!! 不過主要材料其實係肉, 藕既成份比較少呢,但整體真係好味, 又唔會味太重, 岩岩好~ 反而我個肉醬就好一般喇, 唔係咁夠味, 磨茹亦唔見影子, 比較遜色呢~ 家姐D飯就好似燒味飯咁,有D薑蓉~幾好味呢 所以我認社雞藕天成比較抵食架!推!
家姐聽電台介紹呢間食店,之前我搵灣仔有咩食既時候已經留意過
而且又近我喎,今日佢出開來我地就去左試下喇 =)
我提議家姐要左雞藕天成。
我個飯除左D肉醬外,就得1塊雞扒,家姐就比我多2塊藕餅!
所以我認社雞藕天成比較抵食架!推!