2022-09-04 207 浏览
香港人一向好鍾意食放題,大喜屋一向都好出名,尤其係銅鑼灣呢間食物質素一直都唔錯,地方夠大,枱櫈都比較寬闊。食物種類多元化,除咗基本嘅壽司刺身之外,仲有好多款手卷,燒物,鍋物,特色料理,炸物…🍣壽司好精緻,細細件可以試多啲唔同款式,炙燒三文魚腩壽司好肥美,炸蝦香芒卷隻炸蝦都仲係脆的,香蔥拖羅魚生薈好鮮味,加咗海苔粉更香。手卷方面推薦松葉蟹膏手卷同海膽手卷,蟹肉嘅份量都幾多,鮮甜蟹肉配香濃蟹膏好正;海膽Creamy鮮甜。特色料理有中菜古法蒸海龍𧄌王;比目魚西京燒魚肉好滑,醬汁好香;蒲燒鰻魚都燒得好香炸物都幾香脆,不過溫度唔夠熱。整體食物質素都唔錯,款式豐富;上菜速度快;環境舒適,地點方便,性價比不錯。

炸物都幾香脆,不過溫度唔夠熱。

2022-09-03 170 浏览
今日收工同朋友去食左日式放題,我覺得銅鑼灣極尚大喜屋係日式放題首選,食品種類豐富,有高質素刺身和不同日式食物,呢度仲有清酒,梅酒,熱茶和不同汽水供選擇。任食自助區有不同的冷盤,沙律,生果,熱湯,餃子,雪糕,款式多元化非常吸引。點餐都係用二維碼落單,分類非常清楚,刺身、壽司,不同種類的手卷,軍艦,卷物,一品料理,天婦羅,炸物和串燒,每個種類都有好多食物選擇我在自助區拎咗醃酸蘿蔔,帶子裙邊,螺肉,醃蘿蔔好入味,非常開胃,帶子裙邊爽脆,螺肉非常入味又大粒。刺身方面我選擇左三文魚,帶子,北極貝,希靈魚,全部刺身都非常新鮮,尤其是三文魚非常肥美,完全沒有雪藏味,入口非常有鮮味。燒鯖魚燒得外皮香脆,魚肉好結實,配上檸檬汁係絕配燒雞軟骨燒得脆卜卜,爽脆有咬口蒜蓉粉絲蒸帶子,粉絲配上蒜蓉好入味,帶子幾鮮味燒翠玉瓜爽脆,好香牛油味;燒菠蘿清甜多汁一品料理中仲有豬軟骨拉麵,鮮蟹粥都值得推介,豬軟骨拉麵份量適中,豬軟骨非常入味配上醬油好夾,拉麵爽口彈牙;鮮蟹粥蟹有淡淡的蟹味,蟹蓋有少少羔,粥底濃稠度不錯。總結食品種類好豐富,需要多啲時間試晒全部食物,好適合朋友聚餐一齊食,值得推薦大家來嘗試。

點餐都係用二維碼落單,分類非常清楚,刺身壽司,不同種類的手卷,軍艦,卷物,一品料理,天婦羅,炸物和串燒,每個種類都有好多食物選擇

燒鯖魚燒得外皮香脆,魚肉好結實,配上檸檬汁係絕配

燒雞軟骨燒得脆卜卜,爽脆有咬口

蒜蓉粉絲蒸帶子,粉絲配上蒜蓉好入味,帶子幾鮮味

燒翠玉瓜爽脆,好香牛油味;燒菠蘿清甜多汁

2022-08-31 252 浏览
今日約左朋友午餐聚一聚,想坐耐D傾耐D,咁就決定去 #極尚大喜屋日本料理 食放題點餐方式非常方便,採用qr code點餐,圖文並茂睇得清楚,唔需要左剔右剔落完ORDER就去自助區拎小食同飲品,冷盤熱盤有唔少選擇,飲品甜品同樣選擇多!⚡️刺身上枱啦!三文魚厚切肥美,赤蝦大隻爽彈,赤貝鮮甜,油甘魚入口甘香⚡️海膽手卷細細卷,SIZE 一口一卷⚡️古法蒸海龍躉王好厚肉地,肉質好嫩滑好彈⚡️芝麻雞翼外皮脆卜卜,食得好滋味⚡️燒香草羊鞍香草味勁香,肉質好嫩⚡️蒲燒鰻魚醬汁香濃,啖啖軟糯⚡️厚切牛舌肉汁豐富⚡️雞軟骨調味岩岩好,燒得好脆口⚡️炸物上枱係好熱,食落好香口⚡️滋補花膠燉鮮奶,燉奶奶味香濃,口感幼滑,好滋補

⚡️海膽手卷細細卷,SIZE 一口一卷

⚡️古法蒸海龍躉王好厚肉地,肉質好嫩滑好彈

⚡️芝麻雞翼外皮脆卜卜,食得好滋味

⚡️燒香草羊鞍香草味勁香,肉質好嫩

⚡️蒲燒鰻魚醬汁香濃,啖啖軟糯

⚡️厚切牛舌肉汁豐富

⚡️雞軟骨調味岩岩好,燒得好脆口

⚡️炸物上枱係好熱,食落好香口

⚡️滋補花膠燉鮮奶,燉奶奶味香濃,口感幼滑,好滋補

2022-08-31 250 浏览
很喜愛到這間連鎖集團的日本餐廳食午餐定食,款式很多,有牛肉鍋、鯖魚、天婦羅,又可不同種類的壽司配搭烏冬,價錢約50多至70多元,而且包括了任食自助區的部份食物一罐飲品和一款甜品。叫午餐定食可享用前菜,有很多選擇,例如海草、木耳、枝豆、蘿蔔等等,這些前菜平時叫一碟也很貴,現在可以任食真好!自助餐區也有熱食,提供例如炸八爪魚丸、餃子、蔬菜類、酸菜魚,還有麵豉湯和雪耳龍眼甜品等等。一個價錢便可以享用這些食物真不錯!我叫了三文魚、油甘魚、赤貝、赤蝦,象拔蚌壽司配烏冬。壽司做得十分好,飯團小小,不會過飽。魚生非常新鮮,食落鮮甜到極烏冬細細碗,可以留肚吃其他食品,湯底淸清的,加了些日本湯料,十分好味

2022-08-30 223 浏览
暑假前就衝刺食一餐 ✨極尚大喜屋✨▶️自助區好多選擇,沙律、海鮮、日式炸物、時令生果、冷暖飲品、含酒精飲品仲有凍熱清酒及梅酒飲,林林種種選擇,花多眼亂甜品、雪糕一樣有得揀,食飽飽再食埋甜品就可以滿足哂!🌈刺身有三文魚、北海道帶子、油甘魚、極品大赤蝦、榮螺片,赤貝款款刺身新鮮肥美,個人大愛赤蝦同赤貝,赤貝鮮甜爽脆,赤蝦大大隻夠哂爽口彈牙,ENCORE完一次又一次🌈極尚花膠盛宴真係必點,花膠大大塊,炆到好軟腍,配埋醬汁味道岩岩好,唔怕膩,可以肆無忌彈補充骨膠原🌈蒜蓉粉絲蒸扇貝扇目大大粒夠好鮮味,配埋炸蒜同粉絲就無敵🌈牛肉烏冬多番一兩塊牛肉就好好多🌈燒雞翼就略嫌太乾🌈炸蝦天婦羅炸到熱辣辣好香脆🌈泰式黃咖喱軟殼蟹黃咖喱香而不辣,配軟殼蟹好惹味🌈衝左一輪,食件燒菠蘿解膩就岩哂,酸酸甜甜一解油膩感可以再繼續食🌈滋補花膠燉鮮奶同樣係必點,食完皮膚滑溜溜🌈沖繩海鹽雪糕🍦味道清新。🌈椰子味🥥雪條椰子味勁重。
暑假前就衝刺食一餐 ✨極尚大喜屋✨
甜品、雪糕一樣有得揀,食飽飽再食埋甜品就可以滿足哂!

款款刺身新鮮肥美,個人大愛赤蝦同赤貝,

🌈蒜蓉粉絲蒸扇貝扇目大大粒夠好鮮味,配埋炸蒜同粉絲就無敵

🌈牛肉烏冬多番一兩塊牛肉就好好多

🌈燒雞翼就略嫌太乾

🌈炸蝦天婦羅炸到熱辣辣好香脆
🌈泰式黃咖喱軟殼蟹黃咖喱香而不辣,配軟殼蟹好惹味

🌈滋補花膠燉鮮奶同樣係必點,食完皮膚滑溜溜

🌈沖繩海鹽雪糕🍦味道清新。

🌈椰子味🥥雪條椰子味勁重。

2022-08-28 3828 浏览
一段時間無食放題啦,今日難得朋友提議要食日式放題,我緊係奉陪到底啦😁。之前食過沙田大喜屋,感覺質素唔錯,今日試下去另一分店銅鑼灣嘅極尚大喜屋。呢度嘅清酒、梅酒🍶一樣係任飲,就算唔飲酒,🥤茶同汽水都有好多唔同嘅選擇,仲有自家煲嘅羅漢果茶同菊花蜜。任食自助區有冷盤、沙律、生果、熱湯(當晚係椰子雞湯)、糕點、雪條雪糕、樣樣都非常吸引,如果每樣都食晒,肯定已經飽左,食唔到其他嘢,都係留一留個胃先😅。點嘢食都係掃QR Code 落單,分類非常清晰,刺身、壽司、手卷、軍艦、卷物、一品料理、炸物、天婦羅、燒物、串燒、煮物。每樣都有多款唔同選擇。🦐刺身: 要讚係有多種蝦刺身選擇,除左甜蝦,仲有虎蝦、大赤蝦,基本嘅三文魚、帶子、赤貝、北寄貝、都非常之新鮮,特別係三文魚,全部都係三文魚腩,非常肥美好食。🍣手卷: 優點係細細任,唔洗擔心食完會飽左。🍲一品料理: 鮮蟹粥唔錯,蟹味幾濃,蟹蓋有少少羔。花膠盛宴果件花膠差不多手掌咁大塊,夠入味。🍖燒物: 羊架同菠蘿都好好食。羊架唔羶、唔肥,燒得好香;菠蘿勁鮮甜多汁。🍡串燒: 牛舌係必食,夠大件,有咬口,惹味。🧆炸物: 榴槤、芋丸、鮮奶,完全唔會覺得油膩,喜歡食呢d

點嘢食都係掃QR Code 落單,分類非常清晰,刺身壽司、手卷、軍艦、卷物、一品料理、炸物、天婦羅、燒物、串燒、煮物。每樣都有多款唔同選擇。

🍣手卷: 優點係細細任,唔洗擔心食完會飽左。

🍡串燒: 牛舌係必食,夠大件,有咬口,惹味。

🧆炸物: 榴槤、芋丸、鮮奶,完全唔會覺得油膩,喜歡食呢d嘅,都會鍾意食。
🍤天婦羅: 南瓜十分甜、蕃薯仔一貫水準。

🍮甜品:首推呢枝Latte 味雪條,味道層次同口感都好豐富,咖啡味濃郁。牛乳布甸都唔錯,幾滑。

整體平價,加埋一都只係大約$300,以食物質素同款式而言,簡直係超值。更大讚嘅係全晚都無漏單情況,而且上菜效率快。
2022-08-25
  • 燒溫室甜菠蘿
  • 咖啡味雪條
  • 羊架
  • 梅酒
2022-08-26 373 浏览
風雨過後,就是如常作息,人生總有風浪,難免高低起跌,如此,就要得快樂時且快樂。最快樂,就是與友人一起歡聚暢飲,開心共聚食餐好。 放題是最隨心又滿足的選擇,我們行完街,就到了極尚大喜屋,一心就是enjoy吃渴。一來我們就選擇了熱清酒,冰梅酒,冷泡洛神花茶,最最窩心是有暖櫃……對你們沒有看錯,是暖櫃,當中仲有黑糖薑茶,烏龍茶,真的男女老少都關顧到。 首來的一定是開心刺身類,樣樣都新鮮,我的至愛係,大蝦、帶子;朋友最愛係三文魚腩……新鮮鮮味。 我們都叫了壽司手卷類:左口魚、海膽手卷、三文魚卷,蟹膏手卷都有,真心歡喜。要俾嗰like 飯都新鮮,軟硬適中。 燒物類:牛舌(入味易咬,送酒最好),鰻魚(必點不用說),羊架(仲encore了,你就明啦),芝士鰻魚玉子(得意可試),燒翠肉瓜(冇炒什菜,佢就勝出了),燒菠蘿(另一encore之選) 炸物又點少得天婦羅類~有南瓜,蕃薯,大蝦,炸鮮奶,炸榴槤。上述各項也是必類項目……又大食怪上身。。。 其他:仲選了蒜蓉蒸帶子(都唔錯蒜蓉味香),蟹粥(係,冇睇錯食了一鍋) 當然有甜品啦,元肉紅棗糖水,豆腐花,仲有coffee latte雪條…… 睇嚟又要做吓運用

睇嚟又要做吓運用啦…
2022-08-24 368 浏览
好耐冇食放題啦,今次食埋第二間極尚大喜屋試下先。對上一次食應該都好耐之前,一入門口發覺有啲嘢唔同咗!原來係雪櫃多咗自家製冷泡茶,行過少少連甜品種類都多左!一坐低唔洗多講啦,當然係大量刺身行先,三文魚接近腩位,夠肥夠香。三種蝦都各有特色,全部都好甜!特別推介要食螺肉,放題泥講非常新鮮。熟食方面,串燒類牛舌無得飛,鹽黑椒剛好,仲少少彈牙。天婦樂方面,皮雖然厚少少,但味道很好。燒菠蘿更加唔使講,食左起碼十件都係Juicy煮物都比我發現新大陸,泰式軟殼蟹黃咖喱!咖哩勁香,軟殼蟹勁大隻!另外都必吃壽喜燒牛肉鍋,不過記得控制牛肉生熟,唔係鞋哂就哂左
好耐冇食放題啦,今次食埋第二間極尚大喜屋試下先。

2022-08-22
  • 刺身
2022-08-23 2443 浏览
📍 @deluxe_daikiya_cwb in Causeway BayJapanese (all-you-can-eat) #極尚大喜屋 Food: 💛💛💛💛 Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range per head:💰 $250-350Favourite:💖 grilled chicken wings ------------------------------✅ Located in Causeway Bay plaza 1 ,takes around 1 minute walk from Causeway Bay MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Japanese food grilled meats, sashimi, sushi, dessert and hand roll etc✅ Seating is spacious. Lots of drinks

Food: 💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛

✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge and unlimited.
✅ All the sashimi and sushi were super fresh

✅ You can order by your phone, very convenient.
✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat

✅they even provide unlimited ekselence ice cream!!!! It’s a great deal as it cost around $20 per bar at supermarket.

✅ Booking ahead is very recommended.
✅ Fresh ingredients.

✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for a quick meal

✅ Overall the food quality was outstanding for this price

✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-08-23
2022-08-22 532 浏览
極尚大喜屋銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓/星期一至四晚市放題只係需要$258,除咗魚生,串燒、炸物、鍋物、中式小菜、甜品嘢飲、啤酒清酒、夾糖都有得你食,真係好抵玩。/魚生花款唔算好多,但勝在全部質素都唔錯,非常推介油甘魚同三文魚刺身,新鮮鮮甜。另外都嗌左幾款壽司,炙燒左口魚壽司,入口即溶,難得舊飯都煲得好好。串燒叫咗牛舌,油脂十足,又夠牛味,質素唔錯。芝麻雞翼都係必食,外脆內軟,夠晒大隻。蒜蓉蒸帶子好搞笑,冇咗個扇貝殼,而係用錫紙兜上,釋除左重用扇貝殼嘅疑慮。#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
極尚大喜屋
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

2022-08-22 336 浏览
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 極尚大喜屋銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓/晚市放題$258/🧃魚生全部刺身厚切,色水同埋光澤都唔錯,食落新鮮,本身嗰隻魚生嘅鮮味都完全食到。超推極品大赤蝦,好大隻,好鮮甜。/🧃串燒全部上到枱都仲係熱辣辣,完全超乎我嘅預料。大推鹽燒雞翼,燒到好香,仲好多汁。/🧃 熱食而家熱食真係多咗好多花臣,而且質素都相當唔錯,牛油煮蜆,非常大兜,粒粒蜆都好大隻,冇沙得嚟都幾鮮甜。濃湯大蝦,好有食中菜濃湯蝦球嘅感覺,超級爽口彈牙。仲叫咗水煮牛,名副其實嘅牛魔王,辣嘅程度一啲都唔惹小,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰下。/🧃甜品飲品有冷泡茶可以揀,飲咗白桃烏龍,果味同烏龍味出眾。另外想食甜品又唔想太有罪惡感嘅朋友有福了,呢度都有57卡路里嘅水果乳酪雪條食。/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣

🧃串燒

🧃 熱食

🧃甜品飲品

2022-08-15 764 浏览
適逢屋企人生日,試一試佢既午市放題放題時間由12:00-15:00 ($228+1)我地11:50已經到左,已經見到一條超長人龍等掃安心出行QR code,結果等左10分鐘先排到掃code….全場得一部安心出行機,結果大家都要等好耐先入到座…呢個位有待改善座位上比較迫食物方面清酒啤酒係可以任飲既魚生都幾新鮮食物選擇以午市黎講都幾多串燒炸物都唔錯另外都有幾款中式既熟食適合唔鍾意食魚生既老人家甜品方面,雪糕都幾多款式揀
適逢屋企人生日,試一試佢既午市放題
放題時間由12:00-15:00 ($228+1)
座位上比較迫
食物方面
清酒啤酒係可以任飲既
魚生都幾新鮮
食物選擇以午市黎講都幾多
串燒炸物都唔錯
另外都有幾款中式既熟食
適合唔鍾意食魚生既老人家
甜品方面,雪糕都幾多款式揀
2022-08-13 801 浏览
講起日式放題,真係中學回憶返埋嚟平日晚市放題 💲258(詳細價目表可參考食肆專頁)✅ 極品麻辣牛魔王♨️ 主要食材有滑牛肉、牛丸、大豆芽同蘿蔔,唔算太辣🤔 大人細路都啱食✅ 六月份新推出嘅蒜蓉粉絲帆立貝香口入味 拍得住酒樓之餘仲要係任食😛✅ 花膠好大塊😊 夠足料而且煮得腍滑 必叫之選🔅👅Taste:7/10💰CP值:7/10🙋🏻‍♂️Service:7/10👁‍🗨Stylishness:7/10
講起日式放題,真係中學回憶返埋嚟

平日晚市放題 💲258
(詳細價目表可參考食肆專頁)

✅ 花膠好大塊😊 夠足料而且煮得腍滑 必叫之選🔅

2022-08-04
庆祝纪念
纪念日
2022-08-11 324 浏览
大喜屋集團喺香港經營多間分店,今晚便來到其中一間銅鑼灣分店。限時兩個鐘,成人每位$268,食物種類:刺身、創作壽司、壽司、火炙壽司、手卷、軍艦、卷物、一品料理、炸物、天婦羅、燒物、串燒、煮物。刺身方面,選擇都有多款,其中以油甘魚和赤蝦最為鮮甜美味。一品料理,推介香草牛油煮鮮大蜆,蜆肉味道鮮甜,媲美居酒屋的質素。上湯燴大蝦球,蝦球爽口彈牙。極品麻辣牛魔王,有牛丸、牛肉和其他牛的部份,想不到這裏的麻辣味道都很吸引,喜歡麻辣的一定要點這個。壽司方面:推介油甘魚、三文魚腩,同樣味道肥美,其他的都不錯。脆炸貓山王,外脆內軟,榴槤味道濃郁,是一道必點的甜品。飲品方面除了汽水之外,還有自家製冷泡茶。

限時兩個鐘,成人每位$268,食物種類:刺身、創作壽司壽司、火炙壽司、手卷、軍艦、卷物、一品料理、炸物、天婦羅、燒物、串燒、煮物。

刺身方面,選擇都有多款,其中以油甘魚和赤蝦最為鮮甜美味。

上湯燴大蝦球,蝦球爽口彈牙。

脆炸貓山王,外脆內軟,榴槤味道濃郁,是一道必點的甜品

飲品方面除了汽水之外,還有自家製冷泡茶。
2022-08-09 839 浏览
晚市放題 💲258.集團式嘅日式放題簡直係中學時代嘅回憶🥹瘋狂任叫嘅感覺真令人懷緬,一時興起叫埋朋友一齊去刷餐勁🈵.日式放題點少得刺身‼️ 超過10款任君選擇💁🏻‍♀️ 個人推介油甘魚、帶子、赤貝、大赤蝦同甜蝦🦐六月尾新推出一系列海鮮,其中香草牛油煮鮮大蜆入味而不膩🍲 常駐款式嘅燒物同鍋物都唔錯,各有特色而自助區就有冰鎮海鮮、熟食同甜品,應有盡有~分別有凍蝦蜆青口、酸菜魚同豉椒炒蜆等等,甜品就有各式甜品杯同雪糕雪條,當中最吸引嘅一定係Ekselence脆皮雪條🤤🧚🏻推介指數:🟤🟤🟤🟤/5
晚市放題 💲258
集團式嘅日式放題簡直係中學時代嘅回憶🥹
瘋狂任叫嘅感覺真令人懷緬,一時興起叫埋朋友一齊去刷餐勁🈵

🧚🏻推介指數:🟤🟤🟤🟤/5