2022-09-20 224 浏览
最近慶祝屋企人出關,所以去左e間食放題,因為都有一段時間冇黎,發現自助區食品嘅種類都增加左。餐廳都幾闊落,我地用QR code 落單,算方便👍🏻我地點左以下:🌸刺身類整體黎講刺身都係厚切,多冰凍,油甘魚好肥美,甜蝦同赤蝦都好鮮味☺️🌸壽司🍀手卷我地點左火炙壽司,創意小卷同手卷🤗當中鰻魚忌廉芝士卷最吸引,口感同味道都好夾。海膽手卷上面真係有大大片嘅海膽👍🏻🌸一品料理上湯燴大蝦球🦐蝦球超大粒,食落彈牙😋香草牛油煮鮮大蜆食落熱辣辣,蜆肉脹卜卜🥰e個係必點項目😌

🌸刺身

🌸壽司🍀手卷

🌸一品料理

上湯燴大蝦球🦐蝦球超大粒,食落彈牙😋
香草牛油煮鮮大蜆食落熱辣辣,蜆肉脹卜卜🥰e個係必點項目😌
最近條街熱鬧咗好多,我都多咗心情去SOGO行街shopping,買飽之後當然就係去食好西啦!朋友帶我去 極尚大喜屋,餐廳位置好方便,銅鑼灣廣場一期,真係轉過彎就到,晚上 8:00 仍然人山人海,座無虛席,我哋排咗一陣隊就安排入座坐卡位。室內裝修簡潔時尚,地方寬躺,空間感十足,環境唔錯。食客大家都好有禮貌,保持距離,自助區有各式美食:前菜、沙律、日式冷盤小食、熱盤、熱飲、清酒🍶、梅酒。雪櫃仲有不同款式的汽水,同埋自家製冷泡茶,雪條、雪糕、甜品都一應俱全,乳酪雪條唔肥啱晒靚女食,品質好高呢!夜市放題我哋食足兩個,朋友一邊傾偈,一邊享受美食,食品款式多到眼花撩亂,食一次真係試唔晒,而且餐廳仲會不定時轉換一下Menu,that’s why 咁受歡迎,CP值好高!放題第一件事係點刺身,餐廳款式多而且好新鮮,擺盤又靚,最緊要刺身冰鎮上枱,保持溫度。油甘魚、鯛魚刺身、希靈魚刺身、北海道常子刺身、赤貝刺身、鮑片刺身、虎蝦刺身、極品大赤蝦、象拔蚌。我最鍾意食油甘魚,入口油潤油脂豐富,口感十足。赤貝爽口彈牙充滿海水味,北海道帶子刺身厚切鮮甜美味。赤蝦同甜蝦更加係不能錯過,打卡都靚過人。除咗刺身壽司都好有創

室內裝修簡潔時尚,地方寬躺,空間感十足,環境唔錯。

除咗刺身壽司都好有創意,三文魚花之戀壽司🍣黑松露鮮帶子壽司、芒果魚籽花之戀、香蔥拖羅魚生。好多款創意都係我最愛,顏色繽紛鮮艷,細細粒容易食,仲可以食多幾款添!

日式嘢之外,仲有廣東好菜式,矜貴食物材料好足,上湯燴大蝦球、古法蒸海龍躉王,新推出一定要試吓啦!古法蒸海龍躉王滿滿的骨膠原,魚肉鮮嫩彈牙,海龍躉王皮厚嫩口又煙韌,口感特別!

極尚花膠盛宴,熱辣辣好滋補,花膠差唔多有手掌咁大塊,如果你食得晒仲要可以無限任食添!果然係不惜工本,真材實料,十分之有驚喜,啱晒貪靚嘅我。

芝麻雞翼勁鍾意食肉滑多汁,天婦羅蝦,帝皇蟹棒天婦羅,沾上醬汁酸甜又鮮味。金蒜蓉粉絲蒸扇貝都好入味又肥美,肉質超級嫩滑鮮甜。

其中滋補甜品之一係新出花膠燉鮮奶,奶香清甜,花膠同杞子感覺真係好滋補,女仔可以食多兩杯。

最後食埋甜品,冰凍甜品櫃仲有好多甜品🍮雪糕🍦乳酪雪條低卡路里好健康,十分之香滑甜美!真係大滿足!
  • 刺身
  • 刺身拼盤
  • 清酒
  • 吉品鮑汁燴花膠盛宴
  • 北海燒帆立貝
呢間係🚇銅鑼灣廣場一期嘅🤩極尚大喜屋🍣未到十二點已經人頭湧湧🤩。入面裝修簡潔😎時尚,地方寬躺,又有大沙發🛋️位,環境唔錯👍。自助區有各式前菜、沙律🥗、小食、熱盤、冷熱飲品🧃、清酒🍶、梅酒🥃、甜品🍮同埋雪糕🍨一應俱全!中午放題🤤可以食足三個鐘👍,而且部份食品🤤款式不定時會轉換一下🥰,唔怪之得咁旺場!日式放題我就最😍鐘意食🔪刺身,呢度款式都唔少而且幾新鮮🥰,油甘魚🐟入口油潤感足、赤貝同埋帶子刺身都鮮甜美味🤤。呢度有好多款壽司🍣,椒鹽炙🔥燒比目魚🐟、鹽燒🔥左口魚邊、針魚🐟、芒果🥭魚籽花之戀同埋香蔥拖羅🐟魚生薈🍣都係我心頭好😋。佢哋推出咗古法蒸海🐟龍躉王十分之正👍,魚肉鮮嫩彈牙🦷,我最鍾意係佢個🐟皮又厚又嫩又煙韌🤤!呢期仲有🇹🇭泰式🍛咖喱🦀軟殼蟹😍任食,十分之有驚喜🎉,因為我鍾意食軟殼蟹🦀又鍾意食咖喱🍛,啱晒我口味😋!黃金🔥燒蠔🦪有好多芝士🧀沙律醬,酸甜又鮮味😋!金蒜蓉🧄粉絲蒸扇貝都好入味🤤。比目魚西京燒🐟好肥美,肉質超級🥰嫩滑鮮甜。佢哋呢期🎊新出咗滋補☺️花膠燉鮮奶🥛,奶香清甜仲有花膠同埋杞子🤤,感覺真係幾滋補!甜品🍮櫃有多款布甸🍮同埋蛋糕🧁仔,但我最鍾意嘅就係 tiramisu,十分之香滑😋甜

比目魚西京燒🐟好肥美,肉質超級🥰嫩滑鮮甜。

甜品🍮櫃有多款布甸🍮同埋蛋糕🧁仔,但我最鍾意嘅就係 tiramisu,十分之香滑😋甜美!最後食埋雪條,真係🤩大滿足呀!
午餐
2022-09-14 545 浏览
12點15分打去訂位!想食$58午市定食!對方話唔使book, walk in 就可以!馬上坐車去!去到12:45分!見有一半枱吉!以為冇問題,點知佢話12:45冇定食!只有任食放题$218!問佢幾點至有午市定食,佢話12:00開始排隊!完咗quota就無!無一定數量!多數12:00排隊就有,12:15分後好可能無!午市定食無得訂枱!

午市定食無得訂枱!
2022-09-14
午餐
2022-09-13 435 浏览
之前同屋企人預早慶祝中秋節,我地揀左質素有保證嘅 ♥️極尚大喜屋放題♥️ 食物款式多,好多啱食。整理完先發現原來我地食咗好多嘢😂🐟刺身:♥ 三文魚:厚切三文魚不錯👍🏻♥ 甜蝦、極品大赤蝦:覺得當日蝦類唔太新鮮帶少少苦味😕~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍣壽司卷物:♥ 三文魚腩壽司:肉質肥厚👍🏻♥ 黑松露油甘魚壽司:正常發揮。♥ 芝士鰻魚玉子燒:有啲漏。♥ 蟹籽軍艦:食左好多件👍🏻♥ 三文魚花之戀壽司:好食👍🏻♥ 芒果魚籽花之戀:好食,芒果好夠甜👍🏻♥ 香芒吉列蝦卷:芒果甜,味道豐富👍🏻♥ 鰻魚忌廉芝士卷:忌廉芝士唔太明顯,口感幾豐富。♥ 牛油果軟殼蟹卷:唔錯。♥ 三文魚親子手卷:細細一卷,可以試多啲口味。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🦪🍖燒物:♥ 金蒜蓉粉絲蒸扇貝:好味🤤有蒜蓉OX醬,調得好惹味👍🏻♥ 燒香草羊鞍:厚身肉質軟綿,我覺得陣味好羶咬多啖就無食,但我屋企唔覺羶,佢地覺得惹味勁鐘意,食左好多件。♥ 黃金焗蠔:賣相有點失望,第一眼以為係焗布丁,味道麻麻😕♥ 蒲燒鰻魚:一口鰻魚,ok。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍢串燒:♥ 鹽燒牛舌:夠厚身,又爽口彈

🐟刺身
♥ 三文魚:厚切三文魚不錯👍🏻
♥ 甜蝦、極品大赤蝦:覺得當日蝦類唔太新鮮帶少少苦味😕

🍣壽司卷物:
♥ 三文魚腩壽司:肉質肥厚👍🏻
♥ 黑松露油甘魚壽司:正常發揮。
♥ 芝士鰻魚玉子燒:有啲漏。
♥ 蟹籽軍艦:食左好多件👍🏻
♥ 三文魚花之戀壽司:好食👍🏻
♥ 芒果魚籽花之戀:好食,芒果好夠甜👍🏻
♥ 香芒吉列蝦卷:芒果甜,味道豐富👍🏻
♥ 鰻魚忌廉芝士卷:忌廉芝士唔太明顯,口感幾豐富。
♥ 牛油果軟殼蟹卷:唔錯。
♥ 三文魚親子手卷:細細一卷,可以試多啲口味。

🦪🍖燒物:
♥ 金蒜蓉粉絲蒸扇貝:好味🤤有蒜蓉OX醬,調得好惹味👍🏻
♥ 黃金焗蠔:賣相有點失望,第一眼以為係焗布丁,味道麻麻😕
♥ 蒲燒鰻魚:一口鰻魚,ok。

🍢串燒:
♥ 鹽燒牛舌:夠厚身,又爽口彈牙,調味又夠,超正😍👍🏻
♥ 鹽燒雞軟骨:脆口,調味剛好👍🏻
♥ 燒溫室甜菠蘿:好甜好味呀👍🏻
♥ 鹽燒雞翼:好食👍🏻

🍲一品料理:
♥ 花膠盛宴:味道不錯,花膠都幾大片👍🏻
♥黑椒蜜汁一口牛:幾入味。
♥花膠燉鮮奶:唔太甜,唔錯。

🍤炸物:
♥ 紫心香芋丸:入面香芋味道幾香,煙煙韌韌,又係食左好多件👍🏻
♥ 吉列牛乳炸鮮奶:整得ok,係我本身食唔慣炸鮮奶😂

🥘煮物:
♥ 黑蒜油豬軟骨拉麵:湯底幾濃郁,每種配料都好食👍🏻
♥ 鮮蟹粥:幾有蟹嘅鮮味,但無咩蟹肉。

🍶飲品:
種類都幾多,除左有唔同罐裝同紙包飲品,重有羅漢果水、菊花蜜等。我最鍾意可以任飲熱辣辣嘅清酒🍶,一大享受😍另外自家製嘅冷泡茶都好清香☺️

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

重有甜品同雪糕,但已經唔係好食得落。🍨甜品比較多係慕絲同cream個類,得一款蛋糕、豆腐花等,選擇相對少啲。整體食得好滿足,下次要再去食😆
2022-09-13 262 浏览
差唔多兩三個月都會黎大喜屋享受放題美饌,今次一黎又有啲新食品吸引味蕾,所以每次更新菜式都令人有種新鮮感!古法蒸海龍躉日式放題有龍躉令人非常驚喜,仲要熱辣辣即蒸即出場,魚肉滿滿夠曬新鮮,完全冇腥味令人一食再食!泰式咖哩軟殼蟹另起既泰式咖喱醬唔太辣但夠味道,軟殼蟹大隻又炸得鬆脆,爽脆口感都令人再叫!香草牛油煮大蜆一盤滿滿而且又大隻既蜆,用香草牛油烹調帶出鮮蜆味!芝士竹輪卷天婦羅一咬爆漿既芝士竹輪,薄薄炸粉炸得脆口流心。呢幾款新菜式令人印象深刻,當然仲要一定食刺身、壽司,午市食足3個鐘性價比超過!

古法蒸海龍躉

泰式咖哩軟殼蟹

香草牛油煮大蜆
一盤滿滿而且又大隻既蜆,用香草牛油烹調帶出鮮蜆味!

芝士竹輪卷天婦羅
一咬爆漿既芝士竹輪,薄薄炸粉炸得脆口流心。

呢幾款新菜式令人印象深刻,當然仲要一定食刺身壽司,午市食足3個鐘性價比超過!
2022-09-12 258 浏览
Happy Friday!好耐冇食放題,今日黎左cwb極尚大喜屋。7點半入坐餐廳幾乎全場坐滿。價錢唔算貴,任食多款壽司刺身、炸物、燒物,性價比唔錯👍🏻食物未上,先去任食自助區拎d野食。有熟食、冷盤、沙律、生果。青口超好食!白灼蝦不過不失,但味道偏淡,建議配sauce。麻辣豬肚同雞尖超好食!encore左好幾round😂第一round一定食刺身!刺身不過不失,每款都有中上水準。最鍾意一定係帶子,夠哂鮮甜特色壽司有好多款,都點左唔少,而且細細件唔會食兩件就飽!炙燒嘅都十分推介,油香十足,最鍾意左口魚!入口即溶,配上飯粒超開胃一品料理有花膠,膠質十足超抵食,都點左好幾份!極品麻辣牛魔王,鍾意食辣一定要點!真係愈食愈辣,但又好香牛肉味。最爽係芽菜,完全吸哂湯汁同辣味,超爽!上湯燴大蝦球,蝦球爽口彈牙,上湯頗鮮甜!整體食物都好岩食,超開心!

第一round一定食刺身刺身不過不失,每款都有中上水準。最鍾意一定係帶子,夠哂鮮甜

一品料理有花膠,膠質十足超抵食,都點左好幾份!

上湯燴大蝦球,蝦球爽口彈牙,上湯頗鮮甜!

整體食物都好岩食,超開心!
2022-09-11 251 浏览
快樂星期四,喺銅鑼灣食好耐冇食過嘅放題😍餐廳好多人,幾乎全場坐滿。可能因為價錢唔算貴,已經食到多款壽司刺身,加上食物質素唔錯,所以就咁爆場極尚大喜屋食品種類豐富,有高質刺身,赤蝦、帶子同三文魚,厚切肥美。食放題第1輔就梗係食刺身啦,一次過盡情嗌足咁多款!🤩刺身普遍都好新鮮,食落鮮甜,係正常既放題刺身味😉特色壽司估唔到有咁多款式,有手卷、軍艦、卷物,各式各樣,每樣一件已經飽到上心口😂😂 而且細細件可以試多啲唔同款式,炙燒三文魚腩壽司肥美,炸蝦香芒卷香芒同炸蝦好夾,香蔥拖羅魚生薈好香!!天婦羅、炸物和串燒每個種類都有好多食物選擇;炸物就點左炸鮮奶、香芋丸,個人鐘意炸鮮奶多過香芋丸喇;任食自助區有熟食、冷盤、沙律、生果、甜品、飲品選擇,不論凍/熱/酒精/無糖茶/ 汽水都一應俱全~熱食區嘅章魚小丸子真係好好食😋下次嚟去其他區要再食過極尚大喜屋!☺️😋

下次嚟去其他區要再食過極尚大喜屋!☺️😋
2022-09-10 293 浏览
當你已經book咗枱,高高興興上去攞枱時,服務員問咗你資料後,便叫你去𨋢口位同其他沒有book枱D人一齊排隊,跟著我好奇怪問服務員為何book咗枱都要排隊,點知佢話一定要去排隊,因為係先到先得,咁即係話你book咗枱都冇用,如果你唔排隊你個位會俾咗冇book枱D人先!加上排隊地方細及在𨋢口,阻住其他人搭𨋢而爭吵,而嗰個服務員當冇事發生,你有你哋嘈,又唔安排俾D人入座,搞到D人由𨋢口排隊排到入咗去裡面,影響其他食客!總之搞到好混亂🤬
2022-09-08 324 浏览
一段時間冇食過放題去刷餐飽,咁啱呢日做完嘢喺銅鑼灣搵下附近有咩放題好食,最終都係搵到大喜屋系列,證明佢哋真係信心保證,可以話係香港食放題嘅首選🤣🤣價錢方面,晚市二百幾蚊一位,坐定定食足兩粒鐘,包大家飲飽食醉👍 外面有一大片空間劃咗做自助區,有好多凍海鮮可以即攞,唔使手機落單🤪除咗幾款海鮮之外,仲有好多日式前菜、沙律、小食等等,當中有好正嘅八爪魚、螺肉、泰式鳳爪、中華沙律...etc仲有大大盤日式炸物,分別有日式餃子、小丸子!食放題第1 round當然係食刺身啦,一次過可以盡情嗌足咁多款🤣成日覺得放題店師傅好犀利,因為可以喺咁短時間內擺盤擺得咁精美,令食客覺得好有心思😜三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子、北寄貝、八爪魚、榮螺、鮑片、玉子,有得叫嘅我幾乎通通叫晒🤣刺身普遍而言都好新鮮,食落好鮮甜😬芝麻雞翼、炸鮮奶、香芋丸炒牛柳粒飲品櫃嘅選擇五花八門酒精飲品就有以下幾款,當中最特別係嘉士伯嘅無酒精啤酒🍺另外仲有清酒、梅酒!食完一大餐,最後用雪條收尾😃😃

仲有大大盤日式炸物,分別有日式餃子、小丸子!

芝麻雞翼、炸鮮奶、香芋丸

炒牛柳粒

飲品櫃嘅選擇五花八門

酒精飲品就有以下幾款,當中最特別係嘉士伯嘅無酒精啤酒🍺

另外仲有清酒、梅酒!

食完一大餐,最後用雪條收尾😃😃
2022-09-06 296 浏览
今次我地簡左之前食過,會令我地encore既放題~銅鑼灣極尚大喜屋覺得佢係同價位黎既都三甲架啦~我哋食8:30 好好彩有張四人枱比我哋兩個人等我哋叫多多嘢食都夠位擺除此之外 枱之間都唔會話太迫出去拎嘢食嘢飲亦都唔需要排隊淨係出面拎嘅嘢食嘢飲都有好多沙律吧、凍海鮮、熟食、生果吧、甜品區、凍熱飲櫃……..已經好過其他放題好多啦然後就用QR code落單唔使慢慢寫紙仔 方便快捷一開始一定係叫刺身㗎啦三文魚北寄貝赤貝甜蝦虎蝦帶子樣樣都幾唔錯推薦 三文魚好肥美 北寄貝好新鮮叫咗幾次都唔會走樣推薦 咖喱配軟殼蟹 隻軟殼蟹好鬆脆 即使擺咗一陣都唔會變到好硬同唔好食 點落咖喱汁幾好推薦 清酒煮蜆一碟10幾隻 細細隻都幾好食好新鮮全部都冇沙推薦 天婦羅 炸物 各樣😆個炸粉好薄 唔會整係食粉咁炸榴槤波 芋泥波 炸鮮奶千祈唔好錯過推薦 燒菠蘿 燒完好甜 encore食咗好多舊食到飽飽地就食下生果放題實在太多嘢食 好難講晒蟹粥 燒羊架 壽司 手卷推薦嘢飲椰子水 梅酒 清酒 草莓燒酒幾樣都好正總之就係食嘢坐吓吹吓水落單叫野食食嘢!食到咁上下就出去拎甜品每樣都細細舊可以試多幾款最尾食多兩三條雪條都好多選擇朱古力脆
覺得佢係同價位黎既都三甲架啦~
我哋食8:30 好好彩有張四人枱比我哋兩個人

推薦嘢飲
椰子水 梅酒 清酒 草莓燒酒

幾樣都好正

總之就係食嘢坐吓吹吓水
落單叫野食食嘢!
食到咁上下就出去拎甜品
性價比高
1979 浏览
2022-08-03
2022-09-06 204 浏览
大喜屋嘅放題從來都冇令我失望過同朋友嚟到銅鑼灣 又忍唔住要食好西呢間極尚大喜屋 喺銅鑼灣嘅中心地帶行完街過嚟食盡佢坐低落單後放等嘢食之際就出去拎嘢飲嘢飲都多選擇 有清酒 冷泡茶好溫馨呢度有暖櫃 養生嘅朋友仔可以飲暖飲亦都有啲炸好嘅章魚燒 亦有好似酒店自助餐嘅海鮮 蝦同青口 可以食住先一開始當然要食刺身啦!不論三文魚帶子北寄貝定係大蝦 全部都好新鮮佢個咖喱軟殼蟹係即叫即炸 外脆內軟 咖喱汁夠晒濃稠 焗蠔都好出色 我最欣賞就係佢個汁 忍唔住食咗兩轉仲有其他炸物天婦羅而最後梗係用甜品作結啦! 選擇都多種類!不過臨尾食木糠布甸有啲滯雪條我就揀咗朱古力脆皮
大喜屋嘅放題從來都冇令我失望過
同朋友嚟到銅鑼灣 又忍唔住要食好西
呢間極尚大喜屋 喺銅鑼灣嘅中心地帶
行完街過嚟食盡佢

坐低落單後放等嘢食之際就出去拎嘢飲
嘢飲都多選擇 有清酒 冷泡茶

好溫馨呢度有暖櫃 養生嘅朋友仔可以飲暖飲

一開始當然要食刺身啦!
不論三文魚帶子北寄貝定係大蝦 全部都好新鮮

佢個咖喱軟殼蟹係即叫即炸 外脆內軟 咖喱汁夠晒濃稠

焗蠔都好出色 我最欣賞就係佢個汁 忍唔住食咗兩轉

仲有其他炸物天婦羅

而最後梗係用甜品作結啦!
選擇都多種類!不過臨尾食木糠布甸有啲滯

雪條我就揀咗朱古力脆皮

2022-09-05 218 浏览
好耐冇食過放題喇,偶爾嚟食下都係一個唔錯嘅選擇,款式多又可以任飲任食,同朋友嚟食餐勁都唔過份。今次同朋友收工之後嚟食,食足兩個鍾。原來Lunch 可以食足3個鐘,好抵呀!!餐廳地方闊落,卡位更加舒服,冷氣亦夠大👍👍👍一入到餐廳已經見到好大個雪櫃,除左基本汽水啤酒之外,仲有自家製茶。試左洛神花茶同埋桂花烏龍,洛神花同桂花香味十分突出,茶味亦都相當之重。另一邊,仲有係放題比較少見嘅咖啡機同清酒、梅酒同草莓燒酒,同朋友飲下酒吹下水麵都唔錯😂😂😂自助區有預先整好嘅熱食同湯,仲有酸菜魚,果然跟得上依家嘅潮流!!!甜品區亦有大量甜品同雪糕。凍海鮮類都有青口、蝦、蜆。坐返埋位,就開始勁刷一餐,餐廳用QR code 落單,減少漏單問題。第一round 就梗係叫一大盤刺身、三文魚、帶子、北寄貝、大赤蝦、鮑片、赤貝、甜蝦、蠑螺、象拔蚌,刺身新鮮選擇夠多👍 灸燒壽司都好好食,用火輕輕燒過,尤其係左口魚油脂十足,入口即溶。創意壽司又真係幾夠創意,菠蘿大蝦壽司食落又幾match😝😝😝芝麻雞翼、炸紫芋波同炸鮮奶都係必叫,新鮮炸起,香脆可口🤣🤣🤣仲有好少見到嘅花膠燉鮮奶,燉鮮奶嘅奶味重,食落口感滑身,女仔要食多杯滋
餐廳地方闊落,卡位更加舒服,冷氣亦夠大👍👍👍
甜品區亦有大量甜品同雪糕。
凍海鮮類都有青口、蝦、蜆。

仲有好少見到嘅花膠燉鮮奶,燉鮮奶嘅奶味重,食落口感滑身,女仔要食多杯滋補下🤪
😋蒜蓉粉絲蒸扇貝
粉絲索哂扇貝同蒜蓉汁,好有鮮味。

食克完咁多油膩嘢梗係要食返啲蔬果類,燒菠蘿同燒翠玉瓜都好juicy,仲要每次都叫嘅牛油栗米,牛油味好夠👍👍
2022-09-05 129 浏览
都一段時間冇食放題,今次又係去大喜屋基本上都知道一定好多好嘢食首先一定要嗌刺身啦,啲油甘魚好正好肥美,甜蝦都係啖啖肉壽司都嗌咗幾款唔同嘅,火炙壽司一定要食估唔到出面嘅小食區都有好多選擇仲有酒店級嘅海鮮凍盤可以攞而熟食方面一啲都唔馬虎,油炸原隻軟殼蟹,焗蠔仲有好多唔同嘅貴價料理,味道都好正仲有呢個原隻上嘅蟹粥,好好味跟住當然唔少得大量嘅嘢飲仲有好多款雪條雪糕真係食到好滿足呀,成班朋友嚟呢度任食真係冇得輸

首先一定要嗌刺身啦,啲油甘魚好正好肥美,甜蝦都係啖啖肉

壽司都嗌咗幾款唔同嘅,火炙壽司一定要食

估唔到出面嘅小食區都有好多選擇仲有酒店級嘅海鮮凍盤可以攞

仲有呢個原隻上嘅蟹粥,好好味

2022-08-10
2022-09-04 199 浏览
今日收工約咗同朋友食飯,一個話想食日式,一個話想食串燒,所以我地最後就去咗食放題🤣極尚大喜屋食品種類豐富,有高質刺身,赤蝦、帶子同三文魚 厚切肥美又無雪藏味,係我ecore之選;仲有特色壽司,有手卷、軍艦、卷物,就係食呢啲都飽呀🤣;天婦羅、炸物和串燒每個種類都有好多食物選擇,其同炸香芋波係我必叫的,串燒就叫下牛舌同雞軟骨串,都唔好唔錯呢~最後都會叫翻個燒蘿蔔去解解油膩感,清甜又多汁。任食自助區有熟食、冷盤、沙律、生果、甜品、飲品選擇,不論 凍/熱/酒精/無糖茶/汽水都一應俱全~
仲有特色壽司,有手卷、軍艦、卷物,就係食呢啲都飽呀🤣;

2022-08-22