2022-06-02
📍 椒椒相見 (天后)天后興發街68號地鋪下巴仔評分(5星為最高)味道:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍🏻 水煮鮑魚平時常見嘅都係水煮肉片/魚片 鮑魚真係第一次🤩鮑魚厚肉 軟滑鯰身 啖啖肉真係好奢侈!水煮湯睇落辣油好多 但油而不膩 辣而不燥 麻而不苦 配菜有芽菜、雲耳、蓮藕等 最重要係入晒味既寬粉❤️🔥👍🏻 晚市干鍋 (蔥爆)有大約70款配菜可以比客人自由選擇 我哋揀左魷魚鬚、鯛魚片、牛肉片同蝦👦🏻蔥同海鮮絕對係最佳拍檔 爆炒之後🔥蔥味道滲入海鮮 成功提鮮 特別值得一提嘅係鯛魚片🎣食落感覺似脆鯇 口感爽脆 魚味香濃 牛肉片都醃得非常入味 唔食得辣既朋友可以試下呀😉👍🏻 乾煸雲南花菜無諗過菜可以咁好食👻師傅炒得好有鑊氣 慢慢煸炒花菜直至入味 麻辣香氣已經令我地口水直流🤤花菜清甜 有少少肉碎令味道增添層次感🙆🏻♀️即刻叫碗白飯先👍🏻 冰粉解辣良品唔係得飲品 仲有冰粉!上面放左青提子乾、山楂碎、花生碎🥜、紅豆蓉🫘 入口冰涼 清甜舒服 讓剛才被麻辣熏陶既味覺找回自我👅完美既ending 注意事項⚠️- 餐廳裝修融入左鮮彩奪目塗鴉藝術🎨可留意牆身及外牆 氣氛變得好有活
天后興發街68號地鋪
下巴仔評分(5星為最高)
味道:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟
重點推介🤤
👍🏻 水煮鮑魚
👍🏻 晚市干鍋 (蔥爆)
👍🏻 乾煸雲南花菜
👍🏻 冰粉
注意事項⚠️
- 餐廳裝修融入左鮮彩奪目塗鴉藝術🎨可留意牆身及外牆 氣氛變得好有活力👯♀️👯
- 餐牌有勁多選擇干鍋同水煮系列 仲有酸菜/泡椒/辣子/涼拌/小炒等等 調味嘅醬料/香料/辣椒都好有地道四川風味 全部送飯一流🍚
- 干鍋有四款鍋底 除左香辣/麻辣/孜然 仲有蔥爆 唔食辣既朋友有福喇🎉🎉