2019-01-30
之前係東京澀谷分店食過佢最多人食果兩set盛合,超大份之餘係好好好好食,令我一直回味預左多人等位,飛number要等成50張枱,其實都好多人棄飛,同埋附近都有鋪頭行下,最後等一個鐘吾洗就可以入座呢set盛合我覺得抵食嘅,每件壽司塊魚生大塊到,根本係連鎖壽司店嘅兩塊丫話說我係香港未食過好食嘅吞拿魚(當然我講緊普通價位壽司店),係去到日本先發現吞拿魚係咁好食,三文魚即刻88香港分店呢set盛合一樣出色,件件都好食,魚生味好出,鰻魚不嬲都覺得星鰻麻麻,又有骨,但美登利嘅星鰻骨都冇條,仲要係入口後d肉會慢慢溶化,勁好食要比較,係冇日本分店咁新鮮同貴d貝類刺身就認真麻麻啦,吾太爽口,仲有小小腥活章魚冇乜印象,即再次去吾會再叫吞拿魚赤身就正啦,首先平$14一件大大件,魚鮮味同吞拿魚果種油甘味都好出中toro, 我地都懷疑自己有冇攪錯,不過真係好食過大toro! 油甘味同大Toro一樣咁出,但大toro不知為何有小小筋,未能成件入口即溶吞拿魚筋普普通通,純粹未食過呢樣野吞拿魚蓉好食,但同我係元氣食果件都差吾多,再新鮮d lu三文魚好食,雖然吾係叫腩位,但都充滿油甘味池魚本身白肉就比較淡味d,正常呢件
要比較,係冇日本分店咁新鮮同貴d
活北寄貝,活赤貝
貝類刺身就認真麻麻啦,吾太爽口,仲有小小腥
活章魚,吞拿魚赤身,中toro,大toro
活章魚冇乜印象,即再次去吾會再叫
吞拿魚筋,香蔥吞拿魚蓉
吞拿魚筋普普通通,純粹未食過呢樣野
吞拿魚蓉好食,但同我係元氣食果件都差吾多,再新鮮d lu
三文魚好食,雖然吾係叫腩位,但都充滿油甘味
池魚本身白肉就比較淡味d,正常
呢件數之子呢就真係吾識欣賞,成件野係硬嘅,魚子太有口感,好似趙香口膠,咬左兩小口就放埋一邊了
多蜆肉,可惜都煮得太老了,味增湯鹹左d
雖然吾係全部野好食,但我都會沖住佢嘅吞拿魚再食