大埔《校長燒肉》中午$99 食90分鐘真心推介食物有質素韓燒🍡~壽司🍣~凍盤🥗~熱食~點心~炸物🍤~點心~甜品~雪糕機🍦隨左有普通飲品~佢哋仲有自家制~一支支既凍花茶《黑枸杞子菊花茶》《苿莉花綠茶》《🌹玫瑰烏龍茶》《錫蘭荔枝茶》《🍑白桃烏龍茶》如果想飲熱既~佢地有一個花茶區~可以按自己喜好同溫度~即時沖杯啱自己口味既花茶~應有盡有~乜都有
大埔《校長燒肉》

中午$99 食90分鐘
真心推介
食物有質素
隨左有普通飲品~
佢哋仲有自家制~一支支既凍花茶
《黑枸杞子菊花茶》
《苿莉花綠茶》
《🌹玫瑰烏龍茶》
《錫蘭荔枝茶》
《🍑白桃烏龍茶》
如果想飲熱既~佢地有一個花茶區~
可以按自己喜好同溫度~
即時沖杯啱自己口味既花茶
~應有盡有~乜都有
校長燒肉
外卖送餐
2021-05-02 238 浏览
呢間嘢真係好過份 4月30日打電話訂位 唔問姓咩 只係不停強調遇時不候。 至今天5月2日,同我講冇我電話訂位紀錄。問佢地點解人冇訂位紀錄,答我係咪打錯第二間。真係吹帳。 佢地嘅人為失誤,要顧客承受冇得食嘅後果。 咩服務
2021-04-27 6203 浏览
準備咗個肚嚟食一餐邪惡嘅燒肉,大埔呢間燒肉店長期都好多人排隊,今次終於的起心肝食咗一次。每一輪開之前都好多人等,最好book定位先。門口話已經有好大個Iron Man打卡,可能係同漫威有crossover,個裝修都幾靚,漫威粉應該會更加鍾意❤️店面喺2樓,雖然係燒肉店,但係一入到去都冇油煙味,枱櫈唔會癡粒粒,通風都做得幾好。佢個舖頭唔係特別大,不過分咗好多區,每一區畫得好企理,都有好多嘢揀。首先係肉食,有好多種類嘅肉同埋有唔同嘅醬汁醃料,有雞有豬有魚,選擇都好多,每一樣都試咗少少,食得出係新鮮嘅,而且更新速度快,質素都幾好。除咗肉,蔬菜區,仲有壽司,佢都整得幾別緻,刺身同壽司種類唔係特別多但平時食開嘅都有。之後仲有冷盤區,炸物區,有啲冇諗過會喺度見到嘅都有,好似點心咁。有燒賣,叉燒包可以食😂仲有一樣幾特別就係佢個茶碗蒸,整得好滑同埋嗰調味幾好。另外特別在佢有個花茶區,有10幾種花茶俾你選擇,你可以自己揀花入去一壺自己沖茶,好特別。如果唔想飲熱茶,佢都有啲現成嘅凍花茶,個樽係佢哋自己整嘅,有幾種口味好特別。除咗佢自家製茶之外,普通其他飲品都有好多而且仲有梅酒同清酒都係任飲。甜品區就不過不失
每一輪開之前都好多人等,最好book定位先。

除咗肉,蔬菜區,仲有壽司,佢都整得幾別緻,刺身壽司種類唔係特別多但平時食開嘅都有。之後仲有冷盤區,炸物區,有啲冇諗過會喺度見到嘅都有,好似點心咁。

甜品區就不過不失,都係奶凍多。

總括嚟講環境的確唔錯,食物種類比其他韓燒更加多,同埋幾新鮮。而且仲有火鍋可以食,所以佢成日都咁多人係有原因嘅!
2021-04-16
2021-04-26 307 浏览
最鍾意食放題,咁多選擇,而且對於大食積既我,係好抵既事~為咗食得開心D,我揀咗個包埋刺身既價錢~有張貼紙仔做記認!D刺身都好新鮮,而且都幾厚切,魚生一D根都無,YUMMY YUMMY!熟食都唔差,有開胃既咕嚕肉,我食咗唔少囉~哈哈食韓燒當然要飲啤酒喇~而肉類有D已經醃好(而且有幾個味添!!),亦有D係食原味,雖然五花腩脂肪佔比有好多個%,但真係好好食,重點推介!另外必食既就係雪糕,與其話佢係雪糕,我覺我個口感似雪芭多D,冰冰的而且唔會過甜,在蜜瓜味與朱古力味之間,我選擇咗朱古力味配埋甜品櫃既朱古力泡芙,真係好食都飛起,今餐真係完美,一定會再嚟~
最鍾意食放題,咁多選擇,而且對於大食積既我,係好抵既事~
為咗食得開心D,我揀咗個包埋刺身既價錢~有張貼紙仔做記認!

熟食都唔差,有開胃既咕嚕肉,我食咗唔少囉~哈哈

2021-04-26 183 浏览
食韓燒最怕地方油淋淋,好彩呢度裝潢除咗靚之外,抽風換氣系統都做得好好~環境真係舒適度爆燈!只係花茶都已經有咁多種類,真係有D嚇親!蘋果沙律好吸引我,D蘋果又爽又甜,而且食少少生果墊底,感覺會健康D~再嚟就係壽司,款式都有好多,而且細細件,食多D款式都OK~真係貼心!熟食同炸物方面,味道一D都唔HEA,而且一直用爐烘住,仲係好熱辣辣添嘅~主角嚟喇~一睇就知我係雞翼控喇~分別有4種口味,食極都唔會悶呀!其實好多種食材都有幾種口味,有辣有唔辣,任君選擇!中間係豚肉粒,豚肉一定要夠熟,用粒嚟整就最放心喇!甜品方面,都有好多種,我會HIGHLIGHT 草莓奶凍,一D都唔化學味,而且又香又滑,真心LIKE!

只係花茶都已經有咁多種類,真係有D嚇親!

其實好多種食材都有幾種口味,有辣有唔辣,任君選擇!
中間係豚肉粒,豚肉一定要夠熟,用粒嚟整就最放心喇!

2021-04-26 163 浏览
選擇超多的高性價比放題🥓🍣😋離遠就見到一個好搶眼既招牌,牆身仲有好多marvel 既璧畫,仲可以同門口隻1:1 既 iron man 打卡影相📸️,無論大人定小朋友都一定好鐘意😆。上到一樓就見到入面有霓虹燈再混搭埋工業風嘅裝修設計,成個感覺都好高級😍,而入面嘅間格好寬敞,座位之間亦唔算太逼,坐得幾舒服☺️。我哋係星期日黃金時段的放題 $238 / 位,食物選擇超多,包括有凍肉,刺身,火鍋料,花茶,飲品,酒精,丸,中式點心,飯麵同小食等,好適合一啲咩都想試少少,鐘意有好多選擇嘅人,仲好適合一家大細嚟食👨‍👩‍👧‍👦,唔使遷就每個人嘅口味, 120 分鐘真係食到飽, Cp 值超高😚!🥓🥩燒肉區除咗唔同部位既豬牛羊之外,竟然仲有海鮮🐟! 有秋刀魚,魷魚,三文魚,我私心推介燒帆立貝同煙鴨胸😉。🍣冷盤刺身區呢個價位既放題我無諗過竟然有蟹腳🦀食,另外除咗有日式壽司🍣之外,仲有一款壽司係泰式生蝦🦐,真係俾到好多驚喜我。 刺身方面,有帶子,三文魚,蟹棒等等。必食推介:赤蝦🦐!🍟小食區:集合不同國家的小食,包括有:葡撻,娘惹山藥卷,炸香蕉🍌,薯角🍟,鹽酥雞🐓等等!特別推介有中式點心:灌湯餃🥟🍨🍰🍧甜品區一個
選擇超多的高性價比放題🥓🍣😋

我哋係星期日黃金時段的放題 $238 / 位,食物選擇超多,包括有凍肉,刺身火鍋料,花茶,飲品,酒精,丸,中式點心,飯麵同小食等,好適合一啲咩都想試少少,鐘意有好多選擇嘅人,仲好適合一家大細嚟食👨‍👩‍👧‍👦,唔使遷就每個人嘅口味, 120 分鐘真係食到飽, Cp 值超高😚!

🥓🥩燒肉區

🍣冷盤刺身
必食推介:赤蝦🦐!

🍟小食區:
特別推介有中式點心:灌湯餃🥟

🍨🍰🍧甜品
一個甜品櫃都放唔哂,除咗有一般放題必備嘅果凍,奶凍,杯裝雪糕之外,竟然仲有仙草😯。 我諗菠蘿冰🍍大家都食過,但我估到會有雪成冰嘅密瓜🍈同西瓜🍉,平日真係非常少見😲。重點係呢度有雪糕機可以自己吱雪糕,今次食嘅係士多啤梨🍓+朱古力🍫味,食落去激似明治三角士多啤梨朱古力,小朋友一定好鐘意😋。

🥛🥤🍷飲品區
呢度嘢飲多到我選擇困難症發作,除咗有一般嘅紙包飲品同韓式罐裝飲品之外,連啤酒都係任飲,當中仲有梅酒同清酒可以選擇!😱

驚喜位:呢到有一個花茶區🌺🌸🌼, 入面有唔同既茶葉同埋配料,可以俾你調配唔同嘅味道,舒緩飽滯感😌。

總括而言,呢到嘅食物飲品選擇真係超多,絕對值得推薦呀!😚🥰😋
2021-04-25 181 浏览
校長日韓燒肉之前一直都聽講校長燒肉係款式好多種類新鮮,所以今日決定同朋友去一試入到去校長燒肉見到有燒肉區,甜品區,刺身魚生區,小食區等等等等,好多種類,望落去都好乾淨,所有嘢都擺放得好整齊,而且職員fill嘢嘅速度都好快,基本上你都唔會見到有吉嘅碟一坐低職員即刻俾咗一個海鮮拼盤我哋,有生蠔,帶子,蝦同埋牛肉,蠔好新鮮,帶子好大粒每粒都脹卜卜😚😚蝦都好新鮮好大隻好彈牙😋😋😋自助區拎咗三文魚帆立貝同埋蝦刺身,三文魚都好新鮮,蝦刺身直情係超大隻,好鮮甜然後喺燒肉我就拎咗豚肉,金沙骨,雞腎同叉燒等等,我最鍾意嘅就係金沙骨,醃得好夠味,好香🥰🥰😍其他肉類都好正,真係一餐係試唔晒咁多種,因為款式真係太多哈哈因為肚皮有限,所以試唔晒咁多種野食,哈哈,下次一定會再返嚟,試埋其他款式
校長日韓燒肉

2021-04-19 283 浏览
燒烤其間,職員見到張隔油紙燒到黑晒,想幫我換張隔油紙,叫我夾起啲野食,但我野食燒到半熟 ,放落自己個碟到 會交叉感染 ,如果放翻落去啲生碟到,一定會交叉感染,咁我就同個職員講,我話燒埋呢轉就嗌距幫我換,距乜都無講行開,眼超超啤住我,已經感覺好不滿。因為我地簡左7點前離座,趕住快啲燒晒啲野食,我較大火少少,啲職員轉個頭又過黎幫我關到勁細火,咁我就自己較翻大火少少。但全程完全感覺職員態度極之不友善,以後吾會再幫襯,無下次。百幾蚊,食吾飽之餘,仲要睇職員面色。
百幾蚊,食吾飽之餘,仲要睇職員面色。

2021-04-19
2021-04-17 318 浏览
前排見到大埔廣場開左校長燒肉 見咁多人排隊 裝修又好似主題樂園玩game既station😂就book左星期六五點~ 兩大時任食成人$168一位一入去要行幾層樓梯 仲有切勿攀爬既攀石裝飾😆估唔到平民價錢任食都有咁多選擇!刺身既三文魚同阿根廷紅蝦都好厚肉好正!壽司都有唔少選擇~肉類都非常多款 大部分都醃製左 個人覺得比較濃味 所以比較鐘意淥啲菜!試左壽喜燒同豬骨湯底都好正 點埋麻醬仲正😛飲品同甜品都多到好難揀😂試左白桃烏龍茶 有白桃既清香 甜返少少會更好~咖啡奶凍同芋頭椰汁西米露都好好味😆另外值得一讚係職員都好勤力會成日幫我地收碟😆
一入去要行幾層樓梯 仲有切勿攀爬既攀石裝飾😆
估唔到平民價錢任食都有咁多選擇!
另外值得一讚係職員都好勤力會成日幫我地收碟😆
2021-04-16 253 浏览
今次食位於大埔嘅校長燒肉,第一印象係食物嘅選擇超級多,分類整齊,齊刺身、肉食、火鍋、熟食、小食等,飲品有花茶、汽水、啤酒等。燒肉醃得入味。平時鍾意食炸物都一定唔會錯過,有麥樂雞,炸薯角,咖哩角,炸雞翼… 包你係等緊燒熟啲食物時個口都唔會得閒。刺身都好新鮮,其實淨係食刺身都可以食全晚㗎啦,雖然種類唔算多,都係三文魚、希靈魚、帶子、赤蝦同埋吞拿魚,但真係幾鮮甜,又厚切,係意外驚喜。好多唔同已醃製肉類放曬出嚟自己任夾,可以自己控制份量,豬牛羊雞都齊曬,做一晚食肉獸。唔想淨係食肉都有好多蔬菜可以燒,燒菠蘿粟米都好香。當然唔少得甜品,有好多口味嘅奶凍,仲可以自家制topping,加啲蘆薈、椰果、桃粒係奶凍上面,仲有泡芺、啫喱、勁多款雪糕杯,逐款試都可以試成晚。成晚職員都好勤力幫你換燒肉紙,唔怕燒燶嘢,服務非常好呀!

唔想淨係食肉都有好多蔬菜可以燒,燒菠蘿粟米都好香。

成晚職員都好勤力幫你換燒肉紙,唔怕燒燶嘢,服務非常好呀!
由大埔友朋友帶去試既日韓料理放題😎💰90分鐘晚市放題: $238/1晚市時間超full 記得要book定位☎️依間校長燒肉真係有好多好多種類既野食😈😈包括有小食 火鍋&韓燒食物🍢🍲 點心🍡 沙律🥗 刺身&壽司🍣 甜品等等餐廳整體都好企理 而且好清晰劃分左拎唔同食物既區域💯同埋依度既韓燒爐上擺有牛油紙更易控制燒肉火喉 唔洗怕好易燒燶🤩🤩🐽 小食🍡有各類小食炸物: 炸薯角🥔 春卷 迷你葡撻等等冷盤: 凍蝦🦐 青口 蟹腳🦀 辣青瓜🥒 沙律🥗等蟹腳凍蝦都好新鮮😋😋好特別地有埋中式點心!🥟例如蝦餃 燒賣😛🐽 刺身&壽司🍣刺身有好多款選擇有赤蝦 螺片 三文魚 吞拿魚 希靈魚🐟等個人特別鐘意佢既螺片🤪🤪而壽司有炸蝦卷🍤 同牛肉壽司🐮等個牛肉入口即溶 好食👅🐽 韓燒&火鍋食物🍢🍲有羊肉 雞肉 豬肉等 而且仲有好多唔同口味🐑🐓🐖例如雞中翼已然有土匪 韓式 印度風3隻口味🧞‍♂️火鍋料都應有盡有 各款丸 腸 同埋菜類🥬推介佢個牛油菇菇🍄 有個鍚紙兜兜裝住 夠曬方便😝火鍋湯底就有壽喜燒同豬骨濃湯 都幾濃味😎😎🐽 飲品🧃🍹🥤有各種罐裝 紙包 而且仲有餐廳自家既茶🍵 仲有個熱茶區 🫖可以自己揀材料沖茶 好特別🤩🤩

由大埔友朋友帶去試既日韓料理放題😎

🐽 甜品
甜品櫃有果凍 啫喱等🍧🍨
而且仲有冰菠蘿 冰西瓜🍍🍉
同埋多款口味雪糕雪條🍦
今日同朋友去咗食遠近馳名嘅校長燒肉日韓放題呢間舖頭呢大埔開舖都幾個月喇 終於等人潮散去就可以放心食 午市時間都要等位超級高人氣 座位係卡位坐得幾舒服價錢仲可以任食刺身同火鍋 可以享用花茶櫃檯 超多選擇 三文魚刺身夠曬肥美同新鮮 有殼甜蝦好巨大 食落鮮味到主角韓燒啦 種類都幾多嘢揀 例如雞翼 雞扒每款都有三隻味 包括蒜香 咖哩 韓風 醃得夠曬入味雞肉腸超級巨型咬落爆汁 必食三文魚骨腩油脂豐富 燒完香脆可口仲有雞腎 魷魚 豬扒 牛扒等等 全部都任食嘢飲種類繁多 仲有自家製嘅洛神花茶 超級消滯解渴
今日同朋友去咗食遠近馳名嘅校長燒肉日韓放題

價錢仲可以任食刺身火鍋 可以享用花茶櫃檯 超多選擇 三文魚刺身夠曬肥美同新鮮 有殼甜蝦好巨大 食落鮮味

雞肉腸超級巨型咬落爆汁 必食

三文魚骨腩油脂豐富 燒完香脆可口

仲有雞腎 魷魚 豬扒 牛扒等等 全部都任食

嘢飲種類繁多 仲有自家製嘅洛神花茶 超級消滯解渴

2021-04-11 6359 浏览
{性價比極高!}#kong_girl_foodie出街食#校長燒肉.我食7.15個場,門口一早已經有好多人等緊排隊,攞咗飛之後全部人同一時間可以入場,員工處理速度好快,而且好有禮貌,入到去成個場都好乾淨衛生,第一印象唔錯!.❣️熟食區熟食區選擇都幾多,有蒜蓉包,炸香蕉糕,炸薯角,四五款菜,蒸魚等等!每款都幾好食,但係唔夠熱!加上餐廳比較大風,所以啲嘢食好快凍!.❣️生肉區畫面超級震撼,有成40款你揀,每種肉類都有幾款味道,有咖喱味,韓式味。千祈唔好眼闊肚窄攞太多,因為仲有得打邊爐!.❣️壽司區壽司區唔算太大,但普遍嘅刺身都有,三文魚吞拿魚八爪魚味道都唔錯!.❣️冷盤區有蟹腳,青口等等, 呢個價位有得食凍海鮮都算唔錯!除咗海鮮仲有少少冷盤,例如中華沙律等等!.❣️打邊爐區有烏冬,拉麵,生菜,油麥菜,豆腐卜等等!我仲會攞凍肉區嘅肥牛攞嚟打邊爐添!而且都有調味區,令我最驚喜嘅就係有日式芝麻醬,係好食嗰隻,好多打邊爐餐廳就算貴價嘅都唔會有呢隻!.📝總結我係食七點半嗰場$218未加一!就算食最貴嗰個時段都覺得性價比超高,同一時間滿足你好多個願望,又有刺身又有海鮮,又有得燒肉同打邊爐!(
{性價比極高!}
❣️壽司
❣️冷盤區
❣️打邊爐區
📝總結
我係食七點半嗰場$218未加一!就算食最貴嗰個時段都覺得性價比超高,同一時間滿足你好多個願望,又有刺身又有海鮮,又有得燒肉同打邊爐!(っ◕‿◕)っ
❣️食完俾分時間❣️
🌟食物: 8/10
🌟環境: 8/10
🌟服務: 8/10
🌟打卡: 8/10
🌟推介: 8/10
📍 校長燒肉日韓料理
大埔安泰路1號大埔廣場地下6號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #大埔美食 #大埔
2021-04-08
2021-04-08 210 浏览
屋企附近開咗一間新嘅燒肉店,一路都想試好耐,但係佢真係實在太爆,今次終於的起心肝,人多都照去,一定要試吓呢間大埔新開嘅韓式燒肉店校長燒肉!阿女考完試,放復活節假嘅第一日就嚟校長燒肉賀一賀佢,佢除咗燒肉任食之外,飲品甜品同埋刺身都係任食,質素仲要唔差㗎 !亞女當然最欣賞嘅就係佢好多不同口味嘅甜品,就連雪糕都好多唔同嘅種類,又有雪糕又有雪條又有糯米糍,仲有菠蘿冰添!老公梗係鍾意食燒肉啦,大大碟嘅燒肉,啲醃料好好,燒肉好友味道。而我就最鍾意佢嘅花茶啦,食燒肉食有啲滯,梗係要嘆番啲花茶燒一燒脂啦⋯⋯呢度除咗有普通汽水果汁花茶之外,夜晚仲有啤酒任飲,三五知己圍怒取暖,梗係要啤啤佢啦!生日仲有八八折添,下次慶祝識嚟呢度啦!
2021-04-07 191 浏览
大埔校長抵食17:00-19:00pm韓燒/火鍋/熟食/壽司/甜品/飲品,種類多,以百幾蚊呢個價錢,可以再去!火鍋湯底有三種選擇,豬骨湯底👌🏻呀!飲品有多種選擇,仲包括清酒/梅酒/啤酒/清涼爽/勁多種類,樂天蘆薈汁👍🏻熟食有大約廿種,干燒伊面都可以呀,茶碗蒸較為咸,仲有溫泉蛋/碗仔翅/粉果等等;前菜有沙律/中華沙律/八爪魚/酸薑/酸蘿蔔等等,酸蘿蔔味道調得好好味😋甜品有布甸/啫喱/沙冰/果凍等等,不過啫喱較為硬左啲!有十幾種自選花茶材料,陳皮/話梅/洛神花/柑桔等等,仲有茶壺🫖用嚟焗茶添!壽司有大約十種選擇,可能其他食物種類多,見到壽司唔太多人食,睇賣相都可以嘅!
大埔校長抵食17:00-19:00pm

火鍋湯底有三種選擇,豬骨湯底👌🏻呀!
甜品有布甸/啫喱/沙冰/果凍等等,不過啫喱較為硬左啲!
2021-04-06
$152 (其他)
  • 酸蘿蔔