2020-06-16 1485 浏览
今次黎到旺角,午餐想食下燒肉,朋友就介紹黎TOP 揾嘢食。旺角呢個型格的商場,又喺正地鐵站B 出口直接接駁到商場,落雨無帶遮一啲都唔駛擔心,分流左唔少年輕人黎行下街食下嘢咁。黎到柞木炭家,食午市套餐有幾款,我地點左2個套,分別係$235蚊的韓牛套餐,同$280蚊的極上牛小排套餐。我真係第一次食呢種高級啲的韓牛燒真係,真係大開眼界。平時的泡菜一碟仔上,食落同喺超市買圓樽紅蓋差唔多,但呢種係喺個罐度成棵夾出黎自己剪開。然後就上左幾碟小菜,茄子、芽菜、海帶、綠葉的食落似菠菜。到上第一個韓牛套餐,啲韓牛口感都唔錯,油脂份量一般,薄片的牛肉,我就喜歡直接落少少鹽食。餐廳都有提供生菜俾你包住啲肉同泡菜一齊食,多重口感。通常包生菜的話,我會配油脂比較重,醃過的肉本身已經有調味,唔會因為包左生菜而影響左佢的肉味。套餐其中一片好特別,特別大塊的肉,要燒完之後包住跟餐的一個小飯團,再點有蛋黃喺入面的醬汁,呢個食法好特別。另外套餐仲有個柞木韓牛飯,一碗上有飯,生雞蛋,同葱花,韓牛碎撈埋一齊食,所以一啖飯食到雞、同牛肉汁的味道。之後上個極上牛小排,整片牛肉都係醃左調味了,肉好厚,師傅預先造左斜砌,煎起上黎易啲
然後就上左幾碟小菜,茄子、芽菜、海帶、綠葉的食落似菠菜。
之後上個極上牛小排,整片牛肉都係醃左調味了,肉好厚,師傅預先造左斜砌,煎起上黎易啲熟之餘亦令調味更入味。
片內好大塊,分左3次黎煎先食得哂。
最後加點左個$52 牛肉海膽卷,最少要叫2件起,黎到呆左,原來係紫菜上有一件海膽,又有要夾埋燒左的牛肉一齊食,口感幾特別,海膽味配牛肉都好夾,但$52又係好有啲貴,下次都未必會點。
食食下先發現,原來個飯碗由頭爛到尾,飯又食左一半,唔想換造成浪費,但呢個價位俾個爛碗客人食飯,真係有點講唔去,要注意一下。

午市韓牛套餐

跟餐柞木韓牛飯

海膽牛肉卷

午市極上牛小排

2020-06-11
2020-06-12 859 浏览
Based on the name, I was going in expecting charcoal grills, then what I saw was a gas grill, with 5 pieces of charcoal looking objects inside. At first I thought it was for convenience to have a gas stove to heat up the charcoal faster, but after turning it on, those were not definitely not charcoal, at least not normal ones, it doesn't get red or retain heat, it is basically there for show, the food doesn't get the charcoal flavor. So I was not happy.The food is alright, a bit overpriced, $700

The food is alright, a bit overpriced, $700 for 7 pieces of good beef, 2 prawns, 2 scallops, a rice that is a bit better than 吉野家, and store bought desert .

Service is ok, but not good, u don't really feel welcomed there, but they are responsive and act quickly. I guess the price made me think was a high end ish restaurant, so I expected more from the service.

But the name and the grill really bothered me. Don't think I will go back again.
  • 前菜
2020-05-31 1323 浏览
俾呢個燒鰻魚吸引左黎😋鰻魚肥厚,燒過程中見到啲油脂滴晒落黎🤤燒好後用生菜、蒜頭包住一啖擺落口食,好好味🤤🤤燒牛肉都好味,油脂分佈平均,吾會太乾太韌😋牛舌就俾我地燒到好韌好難咬😂最後放棄左食佢🙈

燒牛肉都好味,油脂分佈平均,吾會太乾太韌😋

牛舌就俾我地燒到好韌好難咬😂最後放棄左食佢🙈

2020-05-30 897 浏览
近年會一食再食的一間餐廳,食物質素好好,每次我都會必叫活鰻魚。其他就每次叫不同的,主要燒肉為主,前菜都十分好味,特別喜歡矮瓜,十分入味。但我一向都唔點套餐,因想叫自己想食的,無謂比其他食物頂住胃口。其次想稱讚遇上近年少見的主動服務,職員行過時都會主動問:「要唔要幫手。」,仲好細心協助處理食物、主動換網、主動用一把乾淨鉸剪處理食物,一點都不會馬虎。十分值得讚許👍🏻我必會再光顧!😍 近排仲有75 折,仲抵食!

我必會再光顧!😍 近排仲有75 折,仲抵食!

2020-05-30 929 浏览
四人book咗8:30pm,去到全場依然爆滿,另外係OpenRice 訂座可享全單75折。坐低後侍應就放咗五碟前菜同一盤生菜,詢問下得知前菜可再refill,而泡菜同茄子都好好味,味道有別於其他韓國食店,應該係自家制。呢一餐好滿意,因為韓牛質素好好。🔝肉質豐富,牛味香濃,夠juicy,大滿足🔝🔝油脂分布平均,肉質嫩滑,再配點蛋黃醬汁,入口即溶,簡直係回味無窮🔝🔝牛舌係厚切的,口感滿分,肉質爽口,肉味較濃🔝🔝油脂豐富,入口溶化🔝🔝味道不錯,芝士足夠,但如果煎脆小小就更加好最後我地就放煎餅去碳爐上燒一燒,感覺香口一點🔝🔝味道及麵質一般🔝🔝炸雞完全唔掂,炸粉極厚,感覺只有食到炸漿🔝

前菜 -泡菜同茄子好好味

韓牛肉眼拼盤

🔝肉質豐富,牛味香濃,夠juicy,大滿足🔝

月見韓牛牛肩肉

極上牛舌

🔝牛舌係厚切的,口感滿分,肉質爽口,肉味較濃🔝

特上和牛牛胸腹肉

🔝油脂豐富,入口溶化🔝

芝士泡菜煎餅

🔝味道不錯,芝士足夠,但如果煎脆小小就更加好
最後我地就放煎餅去碳爐上燒一燒,感覺香口一點🔝

水冷麵

🔝味道及麵質一般🔝

韓式炸雞(一隻)

🔝炸雞完全唔掂,炸粉極厚,感覺只有食到炸漿🔝

2020-05-25
前菜 -泡菜同茄子好好味
韓牛肉眼拼盤
月見韓牛牛肩肉
極上牛舌
特上和牛牛胸腹肉
2020-05-23 890 浏览
朋友話自己試盡唔同區既韓燒,覺得呢間最好食,信左佢,一起來大魚大肉。我地叫左4人餐,ON TOP再單點其他小食。食左肉既唔同部位,豬牛雞都食左,MARINATE完既肉真係唔同D,雞唔係好柴。樣樣都好味,有D肉甚至入口即融,加埋飯同蛋汁食,簡直一流。燒PORK SKIN仲搞笑,平時好少食咁大塊既肉SKIN,燒完咁唔同。個沙律都好正,有蕃茄同生菜。呢度既食物味道唔錯,但真係有D貴咁,不過一分錢一分貨。
2020-05-06
2020-05-17 712 浏览
一定要叫鰻魚豬皮鰻魚要先燒到佢定晒形,接近五成熟時,就即刻煎成細嚿,而見到開始有少少金黃色就要食啦! 否則太老!鰻魚多骨要小心呀,佢嘅皮偏厚,同香港食到嘅鰻魚係唔同㗎!一定要講個豬皮,其實我第一次食豬皮,同行食家話要我一定要認住呢一隻樣嘅豬皮只有呢一隻係好好食。的確,食完第一啖就想再食第二舊,食落去唔係油膩嘅感覺,而係好黏口嘅感覺,好特別呀!!!食得出啲牛係韓牛,真係比較有牛味,然後牛舌最好食,記得一定要叫。其他食物例如泡菜餅啊韓牛飯都正正常常。服務有少少差,唔知係唔係坐角落,服務員冇咩幫我地⋯
一定要叫鰻魚豬皮

鰻魚多骨要小心呀,佢嘅皮偏厚,同香港食到嘅鰻魚係唔同㗎!

其他食物例如泡菜餅啊韓牛飯都正正常常。
服務有少少差,唔知係唔係坐角落,服務員冇咩幫我地⋯
  • 活濟州鰻魚
2020-03-29 1742 浏览
同四個朋友五個人一齊去食咗佢哋嘅晚市四人餐,最後食到好飽,每人都唔使$400一嚟就上咗好多前菜。有兩大碗泡菜,又有南瓜沙律、蓮藕等等。泡菜應該係自己醃制嘅同出邊嘅風味有啲唔同。我自己就霸左一碗嚟食啦四人餐有是日精選海鮮,我哋食嗰日就係食章魚,章魚好大隻,俾我哋自己燒一縮嘅時候就即刻食,好爽口好有鮮味個餐仲有醬油蝦好想將個醬油攞嚟撈飯蝦好新鮮冇腥味之後侍應攞個壽喜燒嘅鍋嚟將逐塊逐塊肉放入鍋,再續塊續塊分俾我哋,可能怕我地煮得過熟仲有鮮蛋黃撈飯鮮雞蛋好香,送壽喜燒汁好正佢哋啲牛油花分佈得好均勻膝蓋肉,牛肋骨等等,全部都肉質好好怕你唔夠飽仲有主食我哋揀左咖喱牛腩飯同埋生牛肉拌飯。個咖喱牛腩飯一啲都唔普通!個咖喱好重牛肉味牛腩亦都炆得好林生牛肉拌飯都好好食,仲有啲焦,可惜生牛肉就熟曬最後嘅甜品即係蜜糖蜂蜜蛋糕,個蜜糖有少少微熱,係以甜蜜作結4人餐好好好抵食,所有原料都好高質
一嚟就上咗好多前菜。有兩大碗泡菜,又有南瓜沙律、蓮藕等等。

一縮嘅時候就即刻食,好爽口好有鮮味

個餐仲有醬油蝦
好想將個醬油攞嚟撈飯
蝦好新鮮冇腥味

仲有鮮蛋黃撈飯
鮮雞蛋好香,送壽喜燒汁好正

佢哋啲牛油花分佈得好均勻
膝蓋肉,牛肋骨等等,全部都肉質好好

怕你唔夠飽仲有主食
牛腩亦都炆得好林
生牛肉拌飯都好好食,仲有啲焦,可惜生牛肉就熟曬

最後嘅甜品即係蜜糖蜂蜜蛋糕,個蜜糖有少少微熱,係以甜蜜作結

4人餐好好好抵食,所有原料都好高質
2020-03-27 1072 浏览
疫情下的晚上去食生曰飯。三個人訂了7:00pm枱,到了餐廳只有三四張枱有人,好似包場一樣。由於第一次去試食,不知道點什麼,便叫了經理推介。最後還是決定叫A la carte,因為實在太多食物想試。這間韓燒比起一般的韓國燒烤貴少少,算是中價的價錢。但是我也覺得值得,因為食材比較新鮮,覺得物超所值。經理首先推介月見韓牛牛肩肉,這道菜是燒了之後,點蛋漿連白飯小球一起吃,牛肩肉好滑,配以蛋汁,更加覺得好好味。另一立刻想試的就是牛肋骨。經理幫我們燒到剛剛好,不錯。不得一提的就是他們的配菜。Kimchi除了給一碟以外,還放一壺在旁給你添。Kimchi好新鮮,完全不是行貨。之後更點了黑毛豬拼盤。豬肉好新鮮,第一次試燒豬皮,不太習慣。因為質感好林,有點兒覺得肥膩。試一次便夠了。由於我好喜歡海鮮,所以點了好幾款。經理說鰻魚是由濟州來的,真的好新鮮!下次再去,一定會再試。元貝是由北海道來的,超大粒亦好新鮮。還有點了原隻濟州八爪魚, 由於本身不太喜歡這個質感,所以覺得一般般。又點了蟹膏醬配白飯,沒有多大特別。最後加了薄切牛舌配蔥燒,由於蔥及蒜蓉太重味,食唔出牛舌的味道。下次會試其他的味道。總括來說,食物及招

不得一提的就是他們的配菜。Kimchi除了給一碟以外,還放一壺在旁給你添。Kimchi好新鮮,完全不是行貨。之後更點了黑毛豬拼盤。豬肉好新鮮,第一次試燒豬皮,不太習慣。因為質感好林,有點兒覺得肥膩。試一次便夠了。由於我好喜歡海鮮,所以點了好幾款。經理說鰻魚是由濟州來的,真的好新鮮!下次再去,一定會再試。元貝是由北海道來的,超大粒亦好新鮮。還有點了原隻濟州八爪魚, 由於本身不太喜歡這個質感,所以覺得一般般。又點了蟹膏醬配白飯,沒有多大特別。最後加了薄切牛舌配蔥燒,由於蔥及蒜蓉太重味,食唔出牛舌的味道。下次會試其他的味道。總括來說,食物及招呼都很好,值得再試。
2020-02-29 1312 浏览
今晚去食呢間,一坐低就放低幾個前菜,點左個4人餐,有醬油蝦,5款牛,牛好好味道,雞肉拼盤都好好味😋,咖哩飯好味,炸物就一般,跟住仲叫左個海鮮餅,整體黎講牛係高質好多,下次可以再去。
2020-02-14 1103 浏览
第2次嚟食 menu已經無之前咁豐富 燒韓牛之前講過唔再多講 總之佢所有食物整體嚟講都好ok 最想要讚吓佢個韓牛飯 好彩朋友一早有J過openrice 如果唔係我真係唔會食韓燒叫個飯嚟食 我而家見到張相都流口水🤤雞蛋皇后我見到隻蛋已經好興奮 加埋蔥同韓牛仔 夾到一絕 誰也搶不了誰的風頭
近來疫症蔓延,最好還是避免在人多的地方聚集。情人節將至,男朋友就預早於旺角鬧市中找了一個人少少的地方提早慶祝~餐廳提供甚多卡位,私隱度高,適合兩口子撐枱腳。而且枱與枱之間相隔一些空間,空間寬敞。餐廳已經提供情人節套餐,價錢合理。套餐包括燒酒、前菜、燒肉拼盤、精選海鮮、主菜及甜品,指定項目已經非常豐富,基本上也無需額外單點其他食品~【韓式小碟】二人份量就已經包括五小碟,泡菜和其他小碟菜式都可以無限添加。【情人節白酒】情人節白酒即是士多啤梨味的燒酒,燒酒原支呈上,另外酒杯裏還有一粒士多啤梨,能提升燒酒中的甜味,更易入口。加上賣相吸睛,女生應該都會喜歡~【情竇初開 醬油鮑魚】鮑魚已經醃得非常入味,一點也不靭,也沒有半點腥味!【情意綿綿 牛肉稀少部位】拼盤包括韓牛牛柳、醬油牛小排、和牛肋骨肉。牛肉肉味濃郁,質地軟嫩新鮮,沒有雪味,就算全熟也不柴。【天長地久是日精選 龍蝦配鮑魚】這個部份可選海鮮或牛肋骨,但因為另外已經有牛肉拼盤,所以我會建議選擇海鮮,感覺沒有那麼膩。海鮮的火候比較難控制,燒烤時亦比較需要技巧,慶幸店內的職員都非常樂意幫忙,可以直接請他們協助或者提供教學。【天作之合 和牛咖喱飯】

【韓式小碟】

【情人節白酒】

【情竇初開 醬油鮑魚】
鮑魚已經醃得非常入味,一點也不靭,也沒有半點腥味!

【情意綿綿 牛肉稀少部位】

【天長地久是日精選 龍蝦配鮑魚】

【天作之合 和牛咖喱飯】
咖喱汁非常濃郁,略帶甜味,不辣不嗆。而且咖喱飯份量十足,如果男生略嫌燒肉比較滿足,這碟咖喱飯一定能夠填滿他們的肚子!(笑)

【甜甜蜜蜜 韓國糖餡餅】
溫熱的煎餅裏面裹著紅豆,加上黑糖漿,味道令人一試難忘,那微甜的感覺讓人充滿幸福感~

我們兩個對這個浪漫的預祝情人節晚餐都非常滿意,還將這間餐廳介紹了給幾個朋友,才發現餐廳在旺角和銅鑼灣都有分店,地點非常方便。朋友預約時才發現原來於2月9日前訂坐情人節當晚14號或後一日15號晚上,餐廳更會多送草莓口味的韓式燒酒一支,和杯內的韓國產地直送草莓,氣氛馬上多添一份浪漫的粉紅泡泡~
2020-02-11 686 浏览
旺角T.O.P越嚟越多好嘢食啦!😍 主打高級韓燒嘅「柞木炭家」, 係全港首家用柞木炭作韓式燒烤嘅餐廳, 柞木嘅特性係耐火燒, 而且炭燒仲可以最短嘅時間將食材嘅精華鎖在其中,保留返食材嘅原汁原味, 仲可以增添炭燒嘅香氣~ 鐘意食燒烤嘅foodie唔可以錯過呀!😏 餐廳採用全落地玻璃,裝潢感覺幾摩登, 環境闊落,每個座位都有獨部嘅抽風爐, 食完就唔怕個身成陣燒烤味啦!👍🏻 外面仲有個小平台,可以出去呼吸抖抖氣。 「柞木炭家」嚴選各地新鮮嘅原材料, 主打高級韓牛和和牛, 選擇多樣化, 有豬、牛、雞、海鮮等, 仲有唔少韓式料理,如煎餅、年糕鍋、拌飯。 和其他韓式餐廳一樣, 上菜之前都會提供多款前菜, 有涼拌小黃瓜、菠菜、南瓜、海帶、芝士粟米, 最後梗係唔少得自家醃製嘅泡菜啦! 每枱都有一砵,鐘意食幾多就剪幾多, 感覺更衛生和新鮮,贊!👍🏻 全部都好好食,食完仲可以無限refill,真係食前菜都飽呀!😂 食韓燒點少得用黎包肉食嘅菜呢, 又係免費追加,全部都新鮮爽脆!😌 情人節成日都食西餐, 今次終於可以搞搞新意思, 韓燒都有情
旺角T.O.P越嚟越多好嘢食啦!😍
主打高級韓燒嘅「柞木炭家」,
係全港首家用柞木炭作韓式燒烤嘅餐廳,
柞木嘅特性係耐火燒,
仲可以增添炭燒嘅香氣~
鐘意食燒烤嘅foodie唔可以錯過呀!😏
餐廳採用全落地玻璃,裝潢感覺幾摩登,
環境闊落,每個座位都有獨部嘅抽風爐,
食完就唔怕個身成陣燒烤味啦!👍🏻
外面仲有個小平台,可以出去呼吸抖抖氣。
「柞木炭家」嚴選各地新鮮嘅原材料,
主打高級韓牛和和牛,
選擇多樣化,
有豬、牛、雞、海鮮等,
仲有唔少韓式料理,如煎餅、年糕鍋、拌飯。

和其他韓式餐廳一樣,
上菜之前都會提供多款前菜,
有涼拌小黃瓜、菠菜、南瓜、海帶、芝士粟米,
最後梗係唔少得自家醃製嘅泡菜啦!
每枱都有一砵,鐘意食幾多就剪幾多,
感覺更衛生和新鮮,贊!👍🏻
泡菜
食韓燒點少得用黎包肉食嘅菜呢,
又係免費追加,全部都新鮮爽脆!😌

情人節成日都食西餐,
今次終於可以搞搞新意思,
韓燒都有情人節套餐啦!☺️
仲有韓牛、和牛、海鮮,
$782/兩位,都幾抵喎!
菜名全部都好應節。😂
❤️情竇初開醬油鮑魚
鮑魚好入味,口感軟腍,又不失嚼勁!
醬油鮑魚
❤️情意綿綿牛肉稀少部位
醬油牛小排油花紋理集中且雪花均稱,香濃入味,嚼勁十足。
韓牛牛柳肉香最濃!
和牛牛肋骨肉雪花紋都幾靚,
油脂分佈得均勻,肉質豐腴鮮味。
和牛牛肋骨肉
醬油牛小排
❤️天長地久是日精選 可二揀一,
鮑魚配龍蝦 或 最上等牛肋骨
平日單點一客都要$198,
而家套餐包埋仲唔洗加錢,好抵呀!😊
我同小妹揀左鮑魚配龍蝦,
因為太多牛肉,食下海鮮都好!😏
記住燒龍蝦唔需要反轉再燒,
否則調味料會掉晒入去炭爐裏面。😆
龍蝦以蔥花和蒜蓉來調味,簡單而美味。
蝦肉又夠紮實新鮮!😋
❤️主菜可揀天作之合 和牛咖哩飯或 一往情深 牛肉水冷麵
小編最鐘意食麵,梗係揀水冷麵啦!
水冷麵配上薄肉片、水煮蛋、水梨和小黃瓜,
係好正宗嘅配搭!
牛肉水冷麵
❤️甜甜蜜蜜 韓國🇰🇷燒餡餅
第一次食韓國燒餡餅,感覺好新奇有趣!☺️
外皮煎得微脆,裏面嘅花生糖餡幾香口,
不錯嘅體驗!
韓國燒餡餅
❤️最後,食燒肉點少得燒酒!😏
仲要係小妹最愛嘅士多啤梨味呀!
襯托埋韓國士多啤梨🍓係裏面,
係完美嘅配搭呀!☺️
士多啤梨味燒酒
整體來說,
呢個情人節套餐相當抵食,
食材用料用心,
醬油牛小排
韓國燒餡餅
士多啤梨味燒酒
2020-02-09 414 浏览
話說早幾日同牛精去咗柞木炭燒吃晚餐覺得好好味同好抵食!前菜、燒肉、主食、甜品、酒成個set只係$782而且真心好食!🥂情人節白酒是士多啤梨味韓國燒酒,甜甜哋易入口,女仔好易唔小心飲多咗😝🇰🇷泡菜有四款,好鍾意佢個泡菜同青瓜,好爽口解膩,可以refill架。🇰🇷情竇初開醬油鮑魚大隻又彈牙,醬油十分入味,少少辣辣哋好開胃。讚!🇰🇷情意綿綿牛肉稀少部位韓牛牛柳、醬油牛小排、和牛肋骨肉哩三款都超鬆軟,油花十分靚!牛柳好軟牛味好濃。醬油牛小排入口即溶。和牛肋骨肉十分juicy,啖啖肉,而且炭燒係特別香㗎!食到牛精不停讚!🇰🇷天長地久鮑魚配龍蝦鮑魚都係大隻、爽口。龍蝦好鮮好彈牙,好滿足!兩款都係有啲蒜茸一齊燒,好有炭燒風味。🇰🇷醬油黑毛豬肉 $118哩款係另加的,好靚一層層嘅五花肉,醃得好香又入味,燒完同生菜、生蒜一齊食超好味!🇰🇷天作之合和牛咖喱飯、一往情深水冷麵• 和牛油脂味濃,煮得好淋,完全唔痴牙,牛味濃、咖哩味也濃!咖哩是比較稀身有牛味,少少似印度咖哩,少辣好食。• 水冷麵酸酸甜甜好清爽,麵質煙靱但唔會難咬,拌有好多青瓜絲、雪梨,我鍾意哩個👍🏻😋🇰🇷甜甜蜜蜜韓國糖餡餅哩款甜品好得意,食落有

話說早幾日同牛精去咗柞木炭燒吃晚餐
覺得好好味同好抵食!
前菜、燒肉、主食、甜品、酒
成個set只係$782
而且真心好食!

🥂情人節白酒
是士多啤梨味韓國燒酒,甜甜哋易入口,女仔好易唔小心飲多咗😝

🇰🇷泡菜

🇰🇷情竇初開醬油鮑魚
大隻又彈牙,醬油十分入味,少少辣辣哋好開胃。讚!

🇰🇷情意綿綿牛肉稀少部位
韓牛牛柳、醬油牛小排、和牛肋骨肉

🇰🇷天長地久鮑魚配龍蝦

🇰🇷醬油黑毛豬肉 $118

🇰🇷天作之合和牛咖喱飯、一往情深水冷麵

🇰🇷甜甜蜜蜜韓國糖餡餅
哩款甜品好得意,食落有啲似西多士同豆沙窩餅,外面有啲蜜糖,餅皮煎得香脆煙韌,特別得嚟好食!

❤️成餐由頭至尾都真係好味、材料好新鮮,而且座位又寬落舒服,好啱慢慢食談吓情😉
另外,想讚吓哩度嘅服務好好,店員都好有禮貌,成餐飯食都得開心!
2020-02-08 261 浏览
跟朋友約食韓燒,但發現有情人節套餐!就直接來食個華麗版~.❤️ 情人節韓式燒烤二人套餐 $782-🍽 情竇初開 - 醬油鮑魚-情意綿綿 -🍖 韓牛牛柳🥩 醬油牛小排🍗 和牛肋骨肉-💕 天長地久是日精選 - 鮑魚 配 龍蝦🥘 天作之合 - 和牛咖哩飯🍡 甜甜蜜蜜 - 韓國糖餡餅🥂 情人節白酒 - 士多啤梨味韓式燒酒-由前菜開始就已經有鮑魚!!爽口還微辣~但旁邊的泡菜跟其他前菜也沒有失色!-燒肉的牛肉是完全不需要醬汁已經超好食🌟(很少去韓燒會忘掉要沾醬汁啊!!)值得一提是連包肉的菜也超級新鮮~~-燒鮑魚還是第一次可能因為是自己燒的覺得特別好食!!而龍蝦也是超級鮮甜還已經一早拆好肉放在碟上很方便啊~~-韓國糖餡餅不會太甜飯後食一點感覺剛剛好~-雖然一開始以為是白酒但韓國燒酒就更加適合這一餐這款燒酒跟比平常飲的「真露」甜一點酒精的味道也沒那麼濃~ps. 我連酒杯裡面的士多啤梨也吃了😂🌟
跟朋友約食韓燒,但發現有情人節套餐!
就直接來食個華麗版~
❤️ 情人節韓式燒烤二人套餐 $782
💕 天長地久是日精選 - 鮑魚 配 龍蝦
🥘 天作之合 - 和牛咖哩飯
🍡 甜甜蜜蜜 - 韓國糖餡餅
🥂 情人節白酒 - 士多啤梨味韓式燒酒
由前菜開始就已經有鮑魚!!
爽口還微辣~但旁邊的泡菜跟其他前菜也沒有失色!
燒肉的牛肉是完全不需要醬汁已經超好食🌟
(很少去韓燒會忘掉要沾醬汁啊!!)
值得一提是連包肉的菜也超級新鮮~~
燒鮑魚還是第一次
可能因為是自己燒的覺得特別好食!!
而龍蝦也是超級鮮甜
還已經一早拆好肉放在碟上很方便啊~~
韓國糖餡餅不會太甜
飯後食一點感覺剛剛好~
雖然一開始以為是白酒
但韓國燒酒就更加適合這一餐
這款燒酒跟比平常飲的「真露」甜一點
酒精的味道也沒那麼濃~
ps. 我連酒杯裡面的士多啤梨也吃了😂🌟